Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Bestem deg for å være rik

Skrevet av Sindre | 15. september, 2008

Jeg har alltid tenkt, og alltid vært omringet av mennesker som har sett på rike folk som en adskilt, uoppnåelig gruppe i samfunnet. Jeg tenkte at noen er vel bare så heldig at de er rik. «Men det skjer ikke meg», tenkte jeg. Noen er bare heldige. Vi, vanlige dødelige, er ikke det. Vår beste sjanse er sannsynligvis å vinne i Lotto, tenkte jeg.

Men så begynte det å slå meg at alle disse menneskene ikke kunne være rike uten grunn. Klart, noen er så heldig å bli født inn i en familie med masse rikdom og god økonomi. Men selv om et fåtall tilsynelatende har flaks og er heldige, er det for flesteparten et bevisst valg om å bli rik som skaper den enorme suksessen de har. De har hatt et målrettet ønske om å lykkes økonomisk. Ikke for å være grådig. Ikke for å være egoistisk. Men for å sikre seg selv og kunne yte stadig bedre tjenester for å hjelpe andre, og tilby bedre verdi.

Ja, det er sant at de rike ofte blir rikere, spesielt hvis vi kjøper deres produkter. Men hva er egentlig galt med det? Det er ikke annet enn en helt rettferdig utveksling av verdier mellom to parter. Hvis noen er rik betyr det som regel at de har tilbudt noe av en såpass stor verdi til et stort nok antall mennesker at deres rikdom kommer som en naturlig konsekvens av dette.

Faktisk støtter de fleste av oss opp under rike mennesker hver dag. Hver gang vi handler noe på butikken kan du være sikker på at det sitter en mann som driver et firma et eller annet sted som du akkurat hjalp å bli enda litt rikere. Selvsagt går mye rett ut i den videre driften av firmaet, men de som sitter på topp vil alltid håve inn litt. Selv om dette ikke nødvendigvis skjer direkte, er du likevel med på å sikre den videre driften av forretningen de driver.

Ta fullstendig ansvar

Høres det ut som en forlokkende tanke å kunne sitte på toppen av sitt eget imperium og håve inn månedslønner på en dag? Eller hva med årslønner? Eller simpelthen ukeslønner? Det meste høres bedre ut enn der du er nå, ikke sant? Vel, den gode nyheten er at du faktisk kan gjøre noe med det. Du må bare ikke la pessimismen (eller den såkalte «realismen») komme i veien for din suksess.

Veldig mange sliter med å få endene til å møtes. Det går bare såvidt rundt. Man lever fra lønning til lønning. Så ser man eller hører om rike mennesker og tenker: «Jaja… Det er noen som har det. Sukk. Om jeg bare kunne vunnet i Lotto. Jeg skulle ha kjøpt X og jeg kunne ha gjort Y. Jeg hadde aldri trengt å bekymre meg for penger igjen.»

Og deretter går de tilbake til sin vanlige jobb…

Din vanlige jobb?! Den vil i hvert fall ikke gjøre deg til millionær. Vel, med mindre du er så heldig å ha en godt betalt jobb. Noe de færreste av «drømmerne» har.

Det virker for meg som at folk gir opp altfor lett. De innbiller seg at oppnåelse av økonomisk frihet er så vanskelig og nærmest umulig, at de finner på unnskyldninger for hvorfor de fortsetter å leve fra lønning til lønning. Vær så snill og ikke «rettferdiggjør» at du tjener mindre enn du er verdt. Ta ansvar for ditt eget liv, finn ut hva du virkelig vil, og gjør det!

Du har sikkert mange ganger blitt motivert, for deretter å falle tilbake til ditt vanlige mønster. Dette er helt normalt. Folk har en tendens til å ta raske beslutninger, for deretter å ombestemme seg nesten like raskt. En dag har du kanskje vært fullstendig gira og engasjert over noe som kunne gjort deg til millionær den ene dagen, for så å ha mistet gløden og entusiasmen den andre dagen. Så da er spørsmålet: «Hvordan kan man holde entusiasmen oppe?»

Tanker som hindrer deg

For å opprettholde en sunn og god entusiasme og motivasjon for å lykkes, kan det lønne seg å se på noen typiske norske begrensningstanker, som ikke gjør annet enn å sikre at de aller fleste av oss fortsetter å slave rundt i våre 9-16-jobber. Tanker som hindrer deg kan være:

  • Rike mennesker er onde
  • Jeg er ikke smart nok
  • Du trenger penger for å tjene penger
  • Penger er skittent
  • Det er egoistisk å være rik
  • Å ha penger skaper bare problemer
  • Å tjene penger krever hardt arbeid
  • Jeg stoler ikke på folk med penger
  • Rike mennesker er bortskjemte
  • Rike mennesker har problemer

Jeg vil tro at dersom noen av disse tankene kan ha hindret meg i å oppnå økonomisk suksess tidligere, så kan det hende at de har gjort det samme for deg. Var det noen av disse tankene som resonerte med deg? I så fall er det på tide å ta et bevisst blikk på dem og forandre dem. Hvis du vil tjene 1 million kroner, spør deg selv hva du tenker og føler rundt denne summen. Blir du skremt? Blir du opphisset?

Se på setningene på listen en gang til. Hvilke følelser gir de deg? Det er ikke akkurat oppløftende påstander, eller hva? Hvis du f.eks. holder tanken om at «rike mennesker er onde» vil du ha store vanskeligheter med å oppnå rikdom. Hvordan kan du selv bli en type person du ikke kan fordra? Innse at disse tankene er falske. De har ikke rot i virkeligheten. Igjen, det kan gjelde for noen, men ikke alle. Når du lærer deg å ikke bli rikdomsrasist vil du etterhvert være i posisjon til å begynne å tjene penger selv.

Bestem deg for å være rik

Hvis du virkelig er seriøs med ønsket om å tilføye noen ekstra nuller bak summen på kontoutskriften din, så tar du et bevisst valg om å bli rik. Dump de negative tankene, enten de går på deg selv eller andre. Behold alle de oppløftende tankene om rikdom, sånn at du kan holde deg så fokusert og målbevisst som mulig. Om du ikke vet hvordan du skal oppnå rikdom, vil det hjelpe å holde seg fokusert, ergo må du kvitte deg med tankene som gir rom for tvil.

Hold krystallklare intensjoner, sett deg tydelige mål og tenk positivt. Etterhvert vil du begynne å se nye muligheter overalt. Tvil vil bare forsinke prosessen av å oppnå det du vil ha. For all del, hvis du føler du har god tid er det bare å tvile i vei, men jeg ser dessverre stadig eksempler på at livet kan være kort. Så jo fortere du foretar handling, jo bedre. Ikke bare vil du tjene deg selv, men verden rundt deg.

Har du bestemt deg for å være rik?


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på mandag 15. september 2008 klokken 6:50 i kategoriene: Bevissthet, Business, Inspirasjon, Penger, Suksess,

LESERNE MENER:
28 kommentarer så langt

1. Moneymaker'n
15.09.08

Noen har tydeligvis lest the secret.
Virket det? Ble du rik?

15.09.08

Da var det enda en som har skjønt det :) Kjempebra og få dette skrevet ned så mange steder som mulig på internett. Det er virkelig et VALG å bli lykkelig og rik, og det finnes utallige muligheter for å bli det hvis man bare åpner opp øya og legger skepsisen og «selvsnakket» på hylla.

Se for eksempel på http://www.thesecret.tv, den filmen beskriver akkurat det som blir sagt i denne artikkelen – i detalj!

Jeg i en alder av 20år driver en multinasjonal forretning i 20 land på 3 kontinenter!

Hvis det skulle være ønskelig for noen å se en forretningsmulighet som støttes av Donald J. Trump, og gir en muligheten til å bli økonomisk uavhengig for resten av livet gjennom et firma og et system som ALLE kan klare og få hjelp til å lykkes med som sin egen sjef, så be om min kontaktinfo fra gladbladet!

Keep on dreaming, dreamer!
Erik Dingstad

3. tord90
15.09.08

Veldig enig, man må jobbe for og åppnå noe stort

4. aLmAnZo
15.09.08

Lev på drømmer, luft og kjærlighet du, det er en diger sprekk i the secret som går meg hvirkelig på nervene, og det har noe med hvirkelighetsforståelse å gjøre. Det er direkte umulig at alle skal være rik, det er en balansegang fordi man har begrensede ressursjer i verden, derfor kan ikke alle være rik.

Man ansvarliggjør folk på en enormt meningsløs måte, det er ikke alle som har det som skal til for å lykkes, sånn er det bare. Samtidig er det vel andre former for rikdom en akkurat penger?

5. THM
15.09.08

Fantastisk at det er noen som oppmuntrer og ikke bare snakker folk ned!
Jeg er helt enig i artikkelen og jeg tror at alle som leser den vil få et positivt oppløft.

6. Sindre
15.09.08

@ aLmAnZo: Virkelighetsforståelse er et helt eget kapittel. De fleste ser ut til å tro at vi lever i en objektiv virkelighet der alt skjer tilfeldig. Men dersom virkeligheten var subjektiv, as in at du var den eneste bevisstheten og alle andre bare var en projeksjon av en simulator – hvordan kunne du motbevise det?

Virkelighetsforståelse er ikke det samme for deg som for alle andre. Hva vi vet om virkeligheten er ikke annet enn det inntrykket vi får av det vi observerer. Men hva hvis det inntrykket i seg selv er en del av en simulator? Litt som i The Matrix f.eks? :)

Begrensede ressurser? Tja. Kommer helt an på øyet som ser. Law of Attraction gir deg uansett det du fokuserer på, enten du tror det eller ikke. (Du ser begrensede ressurser, og du får begrensede ressurser. Jeg ser uendelige muligheter og får dermed mer av det.) (Og nei, jeg har ikke alltid tenkt sånn, men jeg kan love deg at ting forandret seg da jeg begynte å tenke sånn!)

15.09.08

Loven om tiltrekning virker for meg hele tiden, i visshet av loven ser jeg hendelser som skjer meg i et helt annet lys enn de som mener alt skjer tilfeldig.
Jeg ser tegn, jeg vet til og med noen ganger spesifikt hva som kommer til å skje med andre og meg selv.

Jeg har ikke blitt rik enda, de som har sett The Secret vet at det er en tids-forsinkelse (heldigvis), og siden jeg har så store drømmer, og så spesifikke mål som jeg har for fremtiden, vil universet bruke en del tid på å time og tilrettelegge hendelsesforløp, tanker og opplevelser slik at alt går i rett linje mot det jeg vil oppnå. Det inngår en god del mennesker i min fremtid, så det sier seg selv at det vil ta litt lengre tid, men nå som vi har kick off i businessen med helt ny kommunikasjonsteknologi, så er det ikke lenge igjen før jeg ser den første millionen (er helt greit å ha tjent en mill tilsammen uten å ha beløpet på bok) Og allikevel om målet ikke blir oppnådd innen ‘dead line’, så tenker jeg: jaja, det er garantert like rundt hjørnet! Og jeg har oftest rett.

Og spørsmålet om begrensede ressurser ble besvart, det blir hva du gjør det til, det er rikdom nok til ALLE! Ved det punktet er det nesten umulig og forstå hvordan, men det er ikke vits i å forstå det – bare vit at det er sånn ‘BY LAW’

Erik

15.09.08

aLmAnZo:

Sier ikke filmen (og sikkker boken/loven, hehe) noe om at rikdom er ikke nødvendigvis målt i pengesekkens størrelse, men at folk er ulike og vi prissetter rikdom forskjellig og derav kan rikdom være å leve simpelt nærheten av en strand, uten penger.

Nok for alle… sies det…

9. Ida Charlotte
15.09.08

Hvorfor blir ikke kilden oppnevnt? Det er tydelig at Sindre har lest «the secret», men han skal vel ikke få kreditt for det? Uansett burde alle lese «the secret», og om du mener det er kun tull og fanteri, så kan du fort oppleve den som oppmuntrende eller i det minste en tankevekker.

10. Sindre
15.09.08

@ Ida Charlotte: The Secret er ikke min kilde. The Secret er bare en film/bok som omhandler loven om tiltrekning, en lov som har vært snakket om av vitenskapsmenn i århundrer før The Secret ble påtenkt. ;) Og, jeg har flere ganger henvist til The Secret i mange andre artikler, har jo nærmest promotert den her på Glabladet. Du kan bl.a. kjøpe boken på norsk via shoppingavdelingen min.

15.09.08

aLmAnZo:

«»"Man ansvarliggjør folk på en enormt meningsløs måte, det er ikke alle som har det som skal til for å lykkes, sånn er det bare. Samtidig er det vel andre former for rikdom en akkurat penger?»"»

- Kommentar på dette:

Hvor sterkt ønsker man en forandring?
Alle er født med det som skal til for å lykkes, det du sier der gjenspeiler tydligvis et usikkert indre, og holdninger som har blitt tillært gjennom livet av mennesker du har sett opp til, folk som har fortalt deg dette er såkalte ‘drømmetyver’

Jeg skal gi deg helt riktig i at å ha rikdom ikke har med å være rik. Rikdom er å ha en sunn holdning til livet, ha gode relasjoner i form av venner (og kjæreste), være fornøyd med sin egen jobb/forretning, og tilslutt nevner jeg det materielle som man får mer og mer av ettersom man har mer av ‘verktøyet’ penger.

Jeg anbefaler ALLE og se The Secret, og spre budskapet i den filmen!
For å gi rota i filmen videre så se denne:
http://www.youtube.com/watch?v=_b1GKGWJbE8

12. tete
15.09.08

Meget bra artikkel!
Surfer innom denne siden fra tid til annen og innholdet blir bare bedre og bedre.

Det å bli rik handler i de aller fleste tilfeller om HARDT arbeid, og igjen er da de fleste store muligheter kamuflert som HARDT arbeid. Dette igjen gjør at de fleste av oss ikke vil være i stand til å se mulighetene fordi vi skyr hardt arbeid og er ute etter lettjente penger.

Man må være villig til å legge igjen noen timer, drite i hva andre mener, kjøre på i alle motbakkene og aldri gi seg. John Fredriksen, Donald Trumph, Røkke og sikker mange flere multimilliardærer har alle en gang vært på konkursens rand. Det hele handler om å stå på.

Bra alt du belyser i denne artikkelen.

13. tommy
15.09.08

ja the secret er en kjempefilm om det å tiltrekke seg det man tenker med positive tanker.. her er også noen andre tips:
- gi folk rikdom! hvis du gir noe til andre må det alltid komme tilbake til deg.. dette gjelder ALT. så hvis du f.eks føler alle hater deg, begynn å elsk andre.. Det MÅ komme tilbake til deg
- ikke se på rikdom som noe vanskelig å oppnå. det er bare innøvde tanker du har kanskje fordi familien din ikke er rik.. SKIFT dem ut med lettere tanker.. spør hvem som helst av rike mennesker og de vil alltid si det samme: Det er lett å bli rik!
- Og husk fremst av alt.. du trenger ikke å GJØRE noe som helst! se på deg som en magnet der pengene bare venter å komme til deg.. akkurat nå feier du dem vekk med negative tanker, men så fort du finner positive tanker ved det å være rik kobler du helt automatisk på magneten og de vil komme til deg lett som bare det! penger er tross alt som alt annet.. ren energi!

14. tommy
15.09.08

ser også her at folk mener at alle i verden ikke kan være rike.
Det er sant så lenge det er folk i verden som ikke har tanker som tiltrekker seg rikdom. men husk på fenomenet som kalles «kritisk punkt»
mange tror det er når 51% av verden er enig om en ting. men «kritisk punkt» er 7-8% .Når man når «kritisk punkt» i allmen bevissthet så følger de andre 92% med.. sammenlign det med at du skal koke en kasserolle med vann.. det skjer masse helt fra du skrur varmen på. temperaturen stiger i vannet hele tiden, men man ser ingenting! Når først 7-8% av vannet begynner å koke/boble tar det MEGET kort tid før hele kasserollen koker over.. slik er det også med alt annet. det også rikdom/fattigdom.. hvis vi får 7-8% av menneskeheten til å bruke loven om tiltrekning til å få alt de ønsker seg. vil det vekke verdens befolkning til å følge etter, og når ALLE bruker det. vil fattigdom forsvinne fra jorden og alle vil se at det var bare illusjonen om fattigdom som forårsaket fattigdom. universet kan skaffe alt til alle! det er ønsker som fårverden til å utvikle seg. det er tanken som får verden til å utvikle seg.. hvis du kan tenke DET, skaffer universet deg DET. og du må TRO! det du ikke tror på vil aldri vise seg for deg.. de som ABSOLUTT ikke tror på spøkelser, ufoer, kjærlighet, snille mennesker, vil ALDRI se det! så la oss begynne å tro på sunnhet, kjærlighet, et perfekt samfunn, fred, økonomisk sikkerthet, at et mistet ben KAN vokse ut igjen, at lamme folk KAN begynne å gå igjen osv.. for da MÅ det skje!

15. Thomas
15.09.08

Til Erik: Du sier: «de som har sett The Secret vet at det er en tids-forsinkelse (heldigvis)»

Det er en «feil» i The Secret pga de ikke fullt ut forstår LoA. Det er ingen tids-forsinkelse…

16. Sindre
15.09.08

Takk for alle tilbakemeldinger! :)

@ Thomas: Så hver gang du tenker på en fin dame så manifesterer hun seg umiddelbart i sofaen din? Kan vi foreta et hjernebytte for en dag? :P

17. tommy
15.09.08

til dette med tisforsinkelse..
Det er en tidsforsinkelse ved vanlige manifisteringer. det kommer helt ann på i hvor stor grad ønsket ditt er rent/komplett og hvor nærme tro og svingninger er i samsvar for å oppnå det raskest mulig..
men det ER mulig å manifistere umiddelbart! men istedet for kun å manifistere på det bevsste plan som vi vanligvis gjør, så må det også manifisteres på det underbevisste og superbevisste plan. som f.eks jesus gjorde.. men da er du jesus lissom! :O
ikke mange mennesker som er på det 5.plan som han..

18. tommy
15.09.08

og for dem som liker the secret anbefaler jeg boka:
«du får alltid det du ber om»
det er en MYE bedre bok som går mer i dybden. the secret er en veldig viktig bok for den er skrevet for mannen i gata, men denne er skrevet av ikke-fysiske vesner som er på et mye høyere plan en oss, og som har en høyere bevissthet, og kanalisert til et menneske.. man ser rett og slett at det ikke er et menneske som har skrevet boka når man leser det. jeg har lest den nesten 10 ganger og må faktisk innrømme at den har svar på absoulutt ALT noen noengang kunne lurt på :) viktigere enn bibelen!

19. Sindre
15.09.08

«Du får alltid det du ber om» har jeg lest litt utdrag fra, og må si den ga mersmak. Gleder meg veldig til å lese resten. Skal bestille den fra Bokkilden veldig snart. Eller muligens prøve Haugen Bok. Så lenge jeg får boken så er det samme hvor den kommer fra. ;)

20. Geir
15.09.08

Fin artikkel og den poengterer det viktigste: bestem deg for noe – å gjør det.

Erik Dingstad: Hvem som helst kan melde deg på et eller annet mlm piss, så veit ikke helt hvorfor du breifer om dette. Ikke har du tjent mange kronene eller.

21. Adrian
15.09.08

En av de bedre artiklene jeg har lest her inne. Enig med Geir her, over meg. Bestem deg. Gjør det. Jobb hardt. Nyt.

Og ja, @ Erik Dingstad. Jeg har vært der. Og jeg kan si èn ting; Det beste du får av MLMgreier, vet du hva det er ? Mindsettet og den personlige utviklingen. Ta det med deg videre, men hopp av i MLM’svingen, og start for deg selv, og se pengeresultater ti ganger kjappere / lettere enn i MLM.

Sant skal sies; jeg er ikke klar over hvilket MLM det er snakk om her, det finnes SELVSAGT enkelte selskaper hvor man tjener penger, enkelt og greit. Type Mary Kay, Forever Living, Oriflame etc. Men resten, det er tøft ass … Kjempetøft …

Uansett, ta med deg mindsettet du lærer …

16.09.08

«» Til Erik: Du sier: “de som har sett The Secret vet at det er en tids-forsinkelse (heldigvis)”

Det er en “feil” i The Secret pga de ikke fullt ut forstår LoA. Det er ingen tids-forsinkelse… «»

- Jeg kommenterer

Jeg forstår hva du mener.

La meg si det sånn: I det øyeblikk du har et STERKT ønske så gjelder loven øyeblikkelig og begynner og virke for deg, selve tiltrekningen virker hele tiden og med én gang, men det man skal tiltrekke tar tid og komme frem til deg. Om det er små ting kan man få det meget fort (snakker av erfaring) og er det større ting vil det ta litt lengre tid.

Men hvis det skal virke må man ha satt seg et mål for når man vil ha det manifistert, og dette målet setter man seg slik at man føler at det er sannsynlig for loven å bruke så så lang tid. ALT dreier seg om følelsen av å ville ha det, følelsen av når du oppnår det, følelsen av å allerede ha det og følelsen av sannsynligheten for når du får det – aldri tvil, hvordan det kommer blir vist deg.

-Erik

16.09.08

Og til Adrian:

Det selskapet jeg er med i kommer jeg til å være med for resten av livet, ikke bare på grunn av den ekstremt gjennomførte kompensasjonsplanen, ikke bare på grunn av det splitter nye produktet som ALLE kommer til å ha, men mest på grunn av hvor mye selskapet BRYR seg om sine representanter, og hva de gjør for oss for at vi skal lykkes.

Du har ikke nevnt selskapet i kommentaren din, men du har sikkert hørt om det, hvis ikke bør det tas en kikk på det akkurat nå, for detta er kick-off, og vi selger ikke produkter folk ikke vil ha, vi kommer med en meget rimelig utvikling av en teknologi alle allerede bruker, og kommer til å bruke resten av livet uansett.

Jeg har bestemt meg for å bli rik, og jeg kommer til å bli det, samma hva som skjer.

- Erik

16.09.08

Spennende Erik. Har du lyst til å dele hva denne teknologien går ut på til alle oss andre?

25. Kay
17.09.08

Jeg har bestemt meg for å bli rik, men det virker ikke som om resten av verden har fått det med seg. :)

[...] På en annen side, noe av det mest sjenerøse du kan gjøre er å velge å være rik. Gjør du dette kan du faktisk bidra til andre menneskers liv. Du kan donere penger til veldedige formål. Du kan kjøpe flotte gaver til de du er glad i. Så lenge du har en overflod av penger kan du konsentrere deg om å hjelpe andre og bidra til verden på best mulig måte, fremfor å fokusere all din energi på hvorvidt du kommer til å klare å betale alle regningene denne måneden. [...]

[...] Derfor; bestem deg heller for å bli rik. Men la det ikke være ditt ultimate livsmål. Livet er ikke over når du blir rik, det blir bare lettere å fortsette. [...]

[...] Min øverste sjef i min siste jobb, Per Erik Burud, døde også, i en båtulykke tidligere i juli. Han var mye av grunnen til at jeg anså Kiwi som den mest attraktive arbeidsplassen når det kom til å jobbe i butikk. Jeg møtte han aldri, men han har påvirket livet mitt på mange måter: Ved å gi meg min aller siste jobberfaring (som pushet meg til å starte Glabladet istedet) og ved å hjelpe meg å innse at ikke alle rike folk var blærete, arrogante tullinger (ja, jeg led litt under denne allmennoppfatningen tidligere jeg også!) [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere