Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Hvordan installere en WordPress-blogg og eget domene innen 24 timer

Skrevet av Sindre | 30. september, 2008

Dette er en gjenganger i mail-innboksen min. Stadig fler spør meg om spørsmål relatert til hvordan de selv kan sette opp en blogg/nettside som Glabladet eller andre blogger. Jeg råder alle som vil ha en egen blogg til å benytte WordPress, da dette er det beste og mest populære plattformen, brukt av millioner over hele verden. Jeg kjører selv WordPress på Glabladet og er strålende fornøyd med dette. Brukervennligheten og mulighetene er enorme.

Så, når du har bestemt deg for at du også vil ha en blogg, samt eget domene, kan du benytte denne guiden til å komme i gang:

1. Registrering av domene og webhotell

For å komme i gang enklest og raskest mulig, anbefaler jeg å bruke en leverandør som tilbyr både registrering av domene samt opprettelse av webhotell. Webhotellet (eller serveren) er stedet der nettsiden din lagres. Markedets selvutnevnte billigste leverandør av dette, er One.com. De tilbyr priser fra kun kr. 10,- pr. måned, noe du raskt vil kunne tjene inn hvis du f.eks. skal ha Adsense eller andre annonser på din blogg.

Du kan gå direkte til One.com med det samme, og registrere domenet ditt. Om du vil ha .no, .com, .net eller andre endelser, spiller ingen rolle. Det er opp til deg selv og hva du syns passer best. Dersom du skal ha et .no-domene, må du forøvrig ha registrert et enkeltpersonforetak først. Heldigvis for deg har jeg skrevet en guide til hvordan du kan gjøre dette også:

Tilbake til One.com. Pakken som koster kr. 10,- pr. mnd. er en fin pakke å begynne med – du kan alltids oppgradere når behovet melder seg. Hos One betaler du også for et helt års leie av webhotell på forskudd. Altså må du betale 10 x 12 (120 kroner) hvis du velger det billigste alternativet. I tillegg kommer årsavgiften for domenet du bestiller – samt éngangsavgiften for opprettelsen av hele sullamitten. Alt i alt må du ut med drøye 300 kroner. Men da slipper du å tenke på å betale på et helt år.

Når du har bestilt domene og webhotell hos One, får du muligheten til å betale dette umiddelbart, via den sikre online-betalingsfunksjonen de tilbyr. Det tar One.com ca. 24 timer å åpne ditt webhotell, noe som gir deg tid til å se på de neste stegene i mellomtiden:

2. Skaff deg et FTP-program

I den videre prosessen vil du trenge et FTP-program, hvis du ikke har det. Et FTP-program er et program du bruker for å overføre filer til/fra en annen server (webhotell). Så sant du har brukernavn og passord kan du logge deg på serveren til hvilken som helst nettside, via FTP. Hvis du vil legge ut bilder eller musikk på websiden din, kan du bruke FTP. Men du må også laste opp viktige systemfiler, i dette tilfellet WordPress-filer. Mer om dette i punkt 4.

Jeg bruker FTP-programmet Filezilla, som kan lastes ned her. Når du har registrert webhotell/domene samt lastet ned et FTP-program, går du videre til steg 3.

3. Mail fra One.com med koder

Sjekk innboksen din. Like etter du betalte hos One, mottok du en mail som inneholdt koder for websiden din. Denne mailen heter noe sånt som «Koder dittdomene.com». Veldig viktig mail som inneholder akkurat det du trenger for å kunne installere WordPress så snart webhotellet ditt er oppe, altså om ca. 24 timer.

Du trenger følgende opplysninger: Det som står under «FTP» (host, brukernavn, passord) og det som står under «MySQL» (host, database, brukernavn, passord). Notér disse opplysningene på en lapp eller en wordpadfil til senere bruk.

MySQL er databasen som WordPress lagrer blogginnleggene dine i.

4. Last ned WordPress

Gå til WordPress.org og last ned den siste versjonen av WordPress. Når du har lastet den ned, finner du den igjen på datamaskinen din. Den kommer i en «zippet» fil, noe som betyr at du må unzippe den. Jeg bruker WinRAR til dette. Høyreklikk og velg «Extract here». Da skal innholdet i den zippede filen komme ut, og legge seg i en helt vanlig mappe som heter «wordpress».

5. Rediger filen wp-config-sample.php

Gå inn på mappen du akkurat unzippet, som het «wordpress». Der skal du finne filen som heter wp-config-sample.php. Åpne denne filen i Wordpad eller Notepad. Her har jeg gjengitt den øverste delen av koden som ligger innpå filen når du åpner den (og det eneste du trenger å bry deg om):

// ** MySQL settings ** //
define('DB_NAME', 'putyourdbnamehere'); // The name of the database
define('DB_USER', 'usernamehere'); // Your MySQL username
define('DB_PASSWORD', 'yourpasswordhere'); // ...and password
define('DB_HOST', 'localhost'); // 99% chance you won't need to change this value
define('DB_CHARSET', 'utf8');
define('DB_COLLATE', '');
// Change each KEY to a different unique phrase. You won't have to remember the phrases later,
// so make them long and complicated. You can visit http://api.wordpress.org/secret-key/1.1/
// to get keys generated for you, or just make something up. Each key should have a different phrase.
define('AUTH_KEY', 'put your unique phrase here'); // Change this to a unique phrase.
define('SECURE_AUTH_KEY', 'put your unique phrase here'); // Change this to a unique phrase.
define('LOGGED_IN_KEY', 'put your unique phrase here'); // Change this to a unique phrase.
// You can have multiple installations in one database if you give each a unique prefix 

Dette så kanskje overveldende ut, men ikke få panikk. Det du skal bry deg om har jeg uthvet med rød skrift. Det som er markert rødt skal du erstatte med informasjonen om MySQL, fra mailen, som du har notert ned. Så på de 4 øverste røde linjene skal du skrive inn database, brukernavn, passord og host.

Litt lenger nede ser du 3 linjer hvor det står «put your unique phrase here». Her kan du bare rable ned noen helt tilfeldige, ubetydelige bokstaver. Sørg bare for all del for å hold deg unna Æ, Ø og Å. Eksempel på hva du kan fylle inn her: UOPgvyguTYkfsdtAOPJsyhwsdNXDAsStg.

Når du nå har gjort alt dette, lagrer du filen. Deretter skifter du navn på den. Fra «wp-config-sample.php» til «wp-config.php». Du fjerner altså bare «-sample».

Se her ja, nå nærmer vi oss! Du er herved klar for punkt 6:

6. Last opp WordPress til serveren din via FTP-programmet

Nå skal du bruke FTP-programmet du lastet ned. Her oppgir du hvilken host/server du vil koble til, samt brukernavn og passord. Alt dette står på lappen som du noterte FTP-informasjonen på. Fyll ut, koble til, og du er klar til å installere.

Når du har koblet deg på webområdet ditt, laster du opp innholdet i «wordpress»-mappen din. Hvis du vil at bloggen skal ligge på hovedsiden (altså www.dittdomene.com), sørger du for å kun laste opp det som ligger inni mappen «wordpress». (Ikke last opp hele «wordpress»-mappen, men markér alt innholdet, og last kun opp dét!) Hvis du derimot vil at bloggen skal ligge på et eget sub-område på siden (f.eks. www.dittdomene.com/blogg), skifter du navn på «wordpress»-mappen til «blogg», og laster opp hele «blogg»-mappen til roten av webområdet ditt.

Når du er ferdig med å laste opp filene, åpner du din vanlige nettleser og går til:

  • www.dittdomene.com/wp-admin/install.php – hvis du installerte WordPress i roten av webområdet ditt, eller
  • www.dittdomene.com/blogg/wp-admin/install.php – hvis du installerte WordPress i en undermappe kalt «blogg» for eksempel

Bytt ut eksempelet med ditt faktiske domene. Når du ankommer denne siden er du på aller siste post på installasjonsprosessen. Fyll ut feltene, og voila! Bloggen din er klar.

Fortsatt problemer?

Skulle det oppstå problemer underveis kan du legge igjen en kommentar her. Hvis du fortsatt syns dette var overveldende eller av andre grunner ikke klarer det, tar jeg gjerne på meg jobben for deg. Send mailen du fikk fra One.com til sindre [at] www.glabladet.no, så skal jeg fikse alt sammen til en billig penge. Da installerer jeg også theme for deg, om du ønsker. Det finnes en mengde gratis themes til WordPress. Anbefaler deg å søke litt rundt på Google, så finner du forhåpentligvis noe du liker. Det går også an å få spesiallagde themes, som koster litt penger.

Uansett om du velger å følge denne guiden eller velger å få hjelp: Lykke til med bloggingen. Håper det bringer deg like mye glede som det gjør for meg. :)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på tirsdag 30. september 2008 klokken 7:09 i kategoriene: Blogging, Teknologi,

LESERNE MENER:
139 kommentarer så langt

1. Espen
30.09.08

Veldig flott gjennomgang..

Dette er bokmerket ;)

2. Fredrik
30.09.08

Den informasjonen du utfylte i wp-config.php, fylte aldri jeg ut? Hva er vitsen med det, når du kan gjøre alt fra nettleseren?

3. Jo
30.09.08

Jeg registrerte meg hos DreamHost. Synes det er bra, for de har automatisk intallasjon og oppdatering av WordPress, osv. Men jeg har ikke hatt blogg på eget domene før nå. Før har jeg brukt diverse hostingløsninger og blant annet dedikert servet, men det har vært for helt andre ting (ASP.NET-utvikling).

Jeg er veldig imponert over WordPress, faktisk. Selv om jeg fikk litt trøbbel med redigeringen. Men jeg fant en løsning på det.

PS:
Jeg er fornøyd med FileZilla som FTP-klient. Den har nemlig et valg, som gjør at man kan vise skjulte filer på serveren. Det vil si de filene som starter med et punktum (for eksempel .htaccess). Jeg var nødt til å redigere den, men fikk ikke tak i fila med et par andre FTP-klienter.

4. Terje
30.09.08

Skrev en lignende artikkel på WPNorge for en stund siden. Riktig nok for WP 2.5, men den burde funke enda, Hvordan installere WordPress

30.09.08

Du burde egentlig lagt inn et innstikk for å vise kode på en skikkelig måte i innlegget ditt.
Teksten fra wp-config.php ser rimelig skremmende ut slik den presenteres her.

Jeg bruker selv – http://wordpress.org/extend/plugins/wp-syntax/

6. Artisten
30.09.08

Lurer på om serverhotellet man kan leie kjører Linux? Og i så fall hvilken distrubusjon.

Takker for svar.

Veldig god guide!

7. Atle
30.09.08

Absolutt en veldig flott guide :)

Litt morsomt egentlig, da jeg faktisk akkurat hadde tenkt og lage til en videoguide som forklarte akkurat det samme :P

8. S
01.10.08

Hei.

Kan man ha flere blogger i ett webhotel?
Er det da bare å lage en kopi av wordpress-mappa, gi den et nytt navn og laste opp med ftp-programmet?

9. Sindre
01.10.08

Hei, «S». Ja, man kan installere så mange blogger man vil. Jeg har faktisk to blogger her på Glabladet. Ta deg en tur til Glabladet Shopping så ser du hva jeg mener. :)

10. PerS
01.10.08

Jeg har lagd et installasjonsprogram for WP 2.3.3 (kommer til å oppgradere til WP 2.6.2 i løpet av helga): http://setupwp.com

11. adrian
02.10.08

kjempe. da var domene og webhotell oppe. adriannome.com

takker så mye:)

[...] Nå sporet jeg litt av her, men det er viktig å understreke et par generelle ting for de som måtte la seg friste av friheten av å blogge som “yrke”. Mange benyttet seg av guiden min om hvordan man installerer en WordPress-blogg på 24 timer, så jeg vil sørge for at folk ikke blir skuffet. Vær smart. Se hva jeg gjør. Se hva andre suksessfulle bloggere gjør. Mener ikke dette som noe “ovenfra-og-ned”-snakk, men ganske enkelt at det er mye lærdom å hente hos de med litt erfaring. [...]

13. Kamilla K
04.10.08

Bra guide! Ergelig at den ikke var oppe når jeg strevde med det der, via wordpress.org sin guide. Denne var mye lettere forklart.

14. Ano
11.10.08

Takker for denne Sindre. Kanskje man skal sette sin stjerne på blogghimmelen… :)

15. Andre
14.10.08

Flott artikkel. Jeg ser du har en funksjon her i bloggen som lar brukerene abonnere via epost. Hvilket innstikk bruker du til dette?

16. Sindre
14.10.08

@ Andre: Takk for det. Jeg bruker Feedburner, og de tilbyr muligheten for å la lesere abonnere via epost. Så vidt jeg husker finner du koden og alt du trenger inne på Feedburnerkontoen din.

17. Atle
17.10.08

Jeg vet ikke helt om du kan svare på dette Sindre, men selv har jeg ikke forstått det noen gang.

- Ser jo du nevner disse 3 nederste «unique phrases,» noe som jeg forstår kun er nødvendig og endre dersom en vil installere flere blogger på ett og samme webhotell. Selv har jeg hatt opptil 5 blogger på ett og samme webhotell installert samtidig, uten og endre disse tre «unique phrases,» i en eneste av config-filene.

Jeg ser jo det står at det skal gjøres, så det er jo greit og gjøre det for og være på den sikre siden, men det jeg ikke forstår er hvorfor det står at det må gjøres, når det faktisk ikke er nødvendig. ? :)

18. Kristin
19.10.08

Atle: Bloggen din vil funke, men den unike strengen er med på å beskytte bloggen din mot hacking.

Disse strengene med på å gjøre det enda vanskeligere for en hacker å finne ut av passordet ditt, men ved å la det stå med default, så gjør du det enkelt for en hacker.

19. Sigurd
22.10.08

Halla.

Jeg har satt opp nettsida mi. Hurra!

Men jeg har en tidligere wordpress-blogg, hvordan kan jeg overføre den til det nye domenet?

20. Sigurd
22.10.08

For å spesifisere:

Jeg kan selvfølgelig eksportere de gamle filene til denne nye, men hvordan kan jeg lage en re-direkt fra den gamle bloggen slik at man kommer inn på den nye bloggen ved å gå på den gamle?

(Dagens dårligste setningsoppbygging…)

21. Stian
25.10.08

24 timer er lang tid i mine øyne. Selv benytter jeg meg av webhosten godaddy..com. De har en stor samling av egentlig alt mulig du kan installere på området ditt. Oppsett av webhotell og en WordPressblogg tar ca ti minutter totalt. Hvorfor vente 24 timer, sier jeg;)

22. Magnus
28.10.08

Artisten: Ja, One kjører Linux etter hva jeg har forstått..

[...] Jeg har skrevet en mer omfattende guide om hvordan installere WordPress for første gang, så nybegynnere oppfordres til å ta en titt der også. [...]

24. Bjerknez
19.02.09

Den store svakheten med one.com er at serveren kun har 16mb. minnekapasitet.
Skal man installere en wordpress blog samt en del tillegsfunksjoner kalt «Plugins» går man fort tomt for minne. Det resulterer i at hele siden kan henge seg.

Dessuten så må man se på hva man får i forhold til pris, når man sier at noe er billig.

Personlig har jeg prøvd One.com, Surftown og ProISP. Alle med wordpress installert.

ProISP er en soleklar vinner hvis man tar hensyn til hva man får igjen for pengene.
One.com kommer på en andre plass og surftown suger bigtime hvis du skal installere wordpress.

Grunnen til det er at Surftown kjører såkalt «Safe mode» på serveren sin. Dette resulterer i mye hodebry og innsnurpet funksjonalitet.

Pro ISP har ALT!

25. Cathrine
19.02.09

Jeg har kjøpt domene hos one.com, og alt har gått fint, helt til jeg skal begynne å styre med ftp-programmet. Jeg har prøvd to programmer; filezilla og smartftp, har skrevet inn infoen fra mailen fra one.com, men får bare feilmelding, som sier at serveren ikke er funnet, har du noen gode råd?

26. Sindre
19.02.09

@ Cathrine: Da ville jeg tatt kontakt med One.com. Hvis ingen av de programmene får kontakt med serveren må det være noe galt med serveren eller kodene du har fått.

27. Cathrine
19.02.09

Da prøver jeg det, takk skal du ha! :-)

28. Juliana
21.02.09

Denne guiden skal jeg anbefale til alle ! Supert. Jeg som er helt hjernedød når det koding klarte faktisk og få installasjonguiden til wordpress! supert.

29. G
25.02.09

hvis databasen er i bruk fra før, kan man da få denne? «Error establishing a database connection»

30. Eivind
17.03.09

Heisann!
Jeg skal bygge opp en side på et nytt domene nå, men jeg vil ikke at det skal vises annet enn «Siden er under konstruksjon» mens jeg jobber med den. Hvordan får jeg det til i wordpress?

31. torstein
18.03.09

Hei eivind, hadde nettopp samme problemet som deg. Det ble løst på den simple måten av å trykke shift, mens du trykker refresh (når du går inn på siden din).

32. Sivert
26.04.09

Sindre: For en som aldri har gjort dette før og er nybegynner med wordpress på eget domene, så burde de fått med at det KUN er innholdet i wordpressmappa som man laster ned og pakker ut som skal lastes opp, IKKE hele wordpressmappa, men innholdet. Det har med at index.php filen MÅ være i samme mappe som innholdet i wordpress mappa, hvis ikke index.php filen er det, så må man bruke sub-domene som du sier, at man gir wordpress mappa et navn og laster opp hele greia, men vil man ikke det, så må kun innholdet i wordpress mappa lastes opp, slik at index.php og innholdet i wordpress mappa havner i samme mappe.

33. Sindre
26.04.09

@Sivert: Tror man skal ha vært bra blind for ikke å ha fått det med seg:

«Når du har koblet deg på webområdet ditt, laster du opp innholdet i “wordpress”-mappen din. Hvis du vil at bloggen skal ligge på hovedsiden (altså http://www.dittdomene.com), sørger du for å kun laste opp det som ligger inni mappen “wordpress”. (Ikke last opp hele “wordpress”-mappen, men markér alt innholdet, og last kun opp dét!) Hvis du derimot vil at bloggen skal ligge på et eget sub-område på siden (f.eks. http://www.dittdomene.com/blogg), skifter du navn på “wordpress”-mappen til “blogg”, og laster opp hele “blogg”-mappen til roten av webområdet ditt.»

34. Sivert
27.04.09

Sindre: Beklager, jeg så det ikke, – men flott at du fikk akkurat dette med, da det er mange som ikke forstår eller ikke vet hvor dem skal legge filene eller hva dem skal laste opp. Det gikk litt fort når jeg kommenterte sist, beklager det.

35. she
23.05.09

Har allerede opprettet en Worpress på webhotellet og ønsker å opprette en til på sammehotell. Har muligheten til å opprette flere databaser men får det ikke til å fungere… noen tips om hva jeg gjør galt?

36. Sindre
23.05.09

@she: Det er vanskelig for meg å si, dessverre. Noen andre som kan svare på dette?

Jeg har selv to WordPress-blogger installert her på Glabladet, en til «vanlige» Glabladet, og en til Shopping-avdelingen (som for tiden ikke er særlig i bruk), og det gikk helt fint å installere begge to. Faktisk skal det være mulig å ha så mange WordPressblogger du bare vil, på samme domenet – i teorien.

37. Martine
13.07.09

Jeg har fulgt alt sammen. Lastet opp alle filene og mappene fra wordpress-mappen. Men når jeg skal gå inn på http://www.dittdomene.com/wp-admin/install.php så står det bare: No input file specified.

Hva skal jeg gjøre?

38. Sindre
14.07.09

Til informasjon: Martine fant ut av problemet (vi hadde mailkontakt) og løsningen var ganske enkelt å faktisk bruke Filezilla, og ikke ClassicFTP (en løsning for Mac-brukere).

[...] Vis leserne steg for steg hvordan de skal gå frem for å få til noe du vet kan være av interesse for dem. Saker som ”Hvordan installere en WordPress-blogg og eget domene innen 24 timer”, er et godt eksempel på en slik guide. [...]

40. Ingvild
16.07.09

Hei!

Når man flytter bloggen fra wordpress.com til eget domene, får man med seg alle kommentarer og innlegg da? :-)

Takk, Ingvild

41. Sindre
16.07.09

Hei Ingvild! Jeg er ganske sikker på at dette er mulig, ved å bruke en «import»-funksjon i din nye WordPress. Jeg er ikke sikker på detaljene rundt dette, men prøv å spør her: http://wordpress.org/support/

Om du finner ut av det må du gjerne dele det med oss, så nye lesere av denne guiden får svar hvis de lurer på det samme. :)

42. Ingvild
24.07.09

Hei hei
Flott guide!!!!
Men det er en ting jeg ikke får til. Å instalere FileZilla på Mac. Hva tror du jeg gjør galt?
Ingvild

43. Sindre
24.07.09

Hei Ingvild, har du lastet ned riktig versjon? Altså den til Mac? Den øverste av disse skulle være riktig: http://filezilla-project.org/download.php?type=client

Derfra er det bare å følge instruksene. Lykke til. :)

44. Ingvild
24.07.09

Takk. Nå har jeg kommet meg et godt stykke på veien. Og har gjort alt jeg skal. Men jeg får likevel «The requested URL /wp-admin/ was not found on this server.» når jeg prøver å gå inn på mitt domene. Aiai.

45. Henrik
06.08.09

Jeg har installert wordpress på mitt domene, og alt ser ut til å fungere fint, men når jeg ska laste opp bilder kommer de bare som sånne «røde kryss» :-(
Kan noen hjelpe meg med dette? :-)

46. Victoria
12.08.09

Hei! Jeg har et problem som forhåpentligvis noen av dere kan hjelpe meg med. Jeg har gjort alt i denne artikkelen, og alt virket OK i noen timer og jeg fikk ordnet design på den nye bloggen på wp.org og alt, men så når jeg logger på senere så virker det ikke! Problemet er at jeg går inn på http://www.minblogg.com/wp-login.php og fyller inn admin og passordet (som jeg vet er riktig) og så blir jeg bare videresendt til vanlig wp-logg inn hver eneste gang, og det er sykt frustrerende! Der kommer det jo opp at det er feil passord, og det er jo riktig siden det ikke er der jeg skal logge inn… ikke sant? Hva er det som egentlig er galt? Jeg har prøvd nesten alt!

47. Sindre
12.08.09

@Victoria: Hmm… Ikke godt å si hva det kan skyldes, men kan du ikke bare trykke på linken «Mistet passordet ditt?» like under der du logger inn? Da får du nytt passord sent på eposten din, logg inn med det og endre passordet tilbake til hva du måtte ønske under http://www.dinblogg.com/wp-admin/profile.php

48. Victoria
12.08.09

Etter tusen forsøk fikk jeg det endelig til! Måtte slette temp-filer, cookies, slette wordpress og installere alt på nytt, SÅ gikk det!
Takk allikevel. : )

49. Lena
17.08.09

Tusen hjertelig takk for hjelp! :]
har enda ikke fått dette helt til, men forsto mye mer etter deres hjelp!

23.08.09

Hei! Hadde blitt veldig glad for hjelp, har strvd med dette i 3 dager nå. Riktig nok ikke hele dagen, men nok til at jeg snart gir opp.

Jeg har prøvd forskjellige guider, og gjort det samme om og om igjen. Jeg gjør nøyaktig det du skriver, men når jeg skal gå inn på http://www.dittdomene.com/wp-admin/install.php skjer det ingenitng. Tror kanskje jeg gjør feilen når jeg skal laste opp wordpress til serveren min via ftp-programmet du anbefalte, FileZilla. Skjønner bare ikke hva jeg gjør feil.

Hadde blitt utrolig takknemmelig for hjelp! :)

51. Sindre
23.08.09

@Elise: Tror jeg ville prøvd å fjerne alle spor av det du har gjort. Fjern alt som har med WordPress å gjøre på serveren og prøv på nytt. Følg denne guiden på veien så du er sikker på at du får med deg hvert steg. Hvis du gjør det, skal det funke! :)

52. Astrid
28.08.09

For en GENIAL gjennomgang – fulgte den til punkt og prikke og har nå grunnlaget for å lage basketklubbens hjemmeside! Takk for hjelpen, Sindre – du er gull!!!

Og om noen vil følge veien fra skall til ferdig hjemmeside: http://www.nesoddenbasket.com

53. Sindre
28.08.09

Supert, Astrid! Gratulerer med vel gjennomført installasjon! :)

54. Petter
04.09.09

Dette er en knallbra guide!

Om jeg skal sette fingeren på noe må det bli at one.com-lenken er en affiliate-lenke. I markedsføringsloven §3 står det:

Markedsføring skal utformes og presenteres slik at den tydelig framstår som markedsføring.

Derfor synes jeg du bør opplyse om at du tjener penger på lenken (så andre kan bli mer kritiske og skjønne at henvisningen kanskje ikke er objektiv).

55. Sindre
04.09.09

@Petter: Det er jeg nå ikke helt enig i. ;) Jeg jobber ikke for One og det er absolutt ikke markedsføring av One i større grad enn å nevne et hvilken som helst produkt i dagligtale til en venn. At jeg KAN tjene en liten provisjon gjør det ikke til markedsføring.

Ellers, takk for komplimentet. :)

56. Petter
06.09.09

Jeg jobber ikke for One og det er absolutt ikke markedsføring av One i større grad enn å nevne et hvilken som helst produkt i dagligtale til en venn. At jeg KAN tjene en liten provisjon gjør det ikke til markedsføring.

Totalt uenig. Og det er igrunn helt greit. Vi kan være enige om å være uenige.

Det er reklame her -så du forventer å tjene noe på bloggen (sånt har du forresten skrevet om ved flere anledninger her) -men at du kan få betalt for lenken er kanskje ikke relevant i det hele tatt.

Bokmålsordboka definerer markedsføring som:

arbeid som blir gjort for å lede varer og tjenester fra produksjon til forbruker, salgsarbeid

At du har gjort et bittelite stykke arbeid for å publisere den lenken er jeg overbevist om. Det tok tid å skrive teksten. One.com selger en tjeneste, det er det liten tvil om. Til blant annet dine lesere. At en sånn lenke ikke er markedsføring da, det skjønner jeg ikke.

57. Sindre
07.09.09

@Petter: Ta å gjør litt research rundt omkring på såkalte «pengeblogger» og fortell meg gjerne om den bloggen som gjør leserne oppmerksomme på affiliatelenkene i hvert eneste innlegg. Det er ikke vanlig praksis, jeg har enda ikke sett det.

Etter mitt syn mistolker du definisjonen av markedsføring også. Jeg har nemlig ikke vært med på produksjonen av tjenesten One.com tilbyr – jeg jobber som sagt ikke for dem. Jeg jobber for meg selv. Når jeg driver markedsføring, markedsfører jeg meg selv. Og når jeg markedsfører meg selv omtaler jeg meg som en som tjener penger på bloggen og jeg deler detaljene rundt dette åpenlyst over hele bloggen, som du selv også sier at du har lest. Flott! Da har jeg gjort jobben min.

Dette innlegget er skrevet for å hjelpe andre i gang med WordPress på en enkel måte, så jeg enkelt kan henvise til dette innlegget på de titalls henvendelsene jeg får om dette hver måned. Hadde jeg kun vært ute etter å tjene penger på dette innlegget hadde jeg definitivt byttet ut One med HostGator som gir opptil $125 dollar (ca. kr. 750,-) i provisjon pr. registrering, mot Ones kr. 120,-.

58. Hege
07.09.09

FANKEN!!!!

Jeg skjønner INGENTING!!!!! Er veldig grønn når det gjelder dette, men skal prøve å forklare. Håper dere skjønner: Jeg laster ned WordPress og vinduet winrar kommer opp. Hva gjør jeg da for å lagre og zippe og pakke ut og fandens oldemor!???
Jeg har på en eller annen måte fått lagret det på pc’n, men jeg finner det ikke igjen. Hadde vært supert om noen skjønte hva jeg mente og kunne guide meg trinn for trinn, MED T-SKJE, hva jeg skal gjøre. For som sagt, jeg er grønn.

En sånn trinn for trinn video hadde vært fint:)

Noen som kan hjelpe meg? Har webhotell som alt ligger klart til å begynne. Trenger bare å få wordpress til å funke og laste det opp i Filezilla’n min:)

59. Sindre
07.09.09

@Hege: Så, så! For å pakke ut en Winrar-fil, skal du bare høyreklikke på den og velge «Extract here». Du skal deretter laste opp mappen (eller innholdet; les instruksen inni mappen hvis den finnes) via FTP og you’re done. Si fra hvis du fortsatt har problemer etter å ha prøvd dette. :)

60. Hege
07.09.09

Takk for svar, Sindre.

Jeg går inn på winrar-filen, høyreklikker, men får ikke «Extract here». Jeg får «Extract to the spesefiad folder» og «Extract without confirmation».

61. Sindre
07.09.09

@Hege: Du skal ikke åpne filen før du høyreklikker. Du skal kun høyreklikke på selve filen, uten at du åpner den. Du skal altså høyreklikke på selve ikonet, ikke inni filen. Prøv det, jeg lover at du klarer det! :)

62. Hege
07.09.09

http://kadusa.com/files/extract_rar.jpg

Får du opp dette bildet? For det er her jeg er.

63. Sindre
07.09.09

@Hege: Ja, jeg får det opp. Du har allerede gått for langt. Du skal ikke åpne filen, slik du har gjort på bildet. Du skal lukke programmet igjen og høyreklikke på selve Winrar-filen, uten at du åpner den.

64. Hege
07.09.09

http://www.themelab.com/2008/02/26/how-to-install-the-latest-version-of-wordpress/

På denne siden viser de hvordan en kan installere wordpress, og de sidene de har her, er ikke de samme som jeg har på min. Herregud, hjelper det å slå litt i pc’n tror du???

65. Hege
07.09.09

Nei, seriøst, dette skjønner jeg ingenting av. Blir såååå irritert når jeg ikke får til. Når jeg ser på siden (linken over på siste innlegget mitt), har jeg jo ikke de samme vinduene oppe. Må nok få noen som har greie på det til å se på det fysisk.

66. Sindre
08.09.09

Du tullet ikke da du nevnte den t-skjeen i din første kommentar, gjorde du? ;) Hehe, du aner ikke hvor ørlite steg du er fra å gjøre det riktig. Ta å send meg en mail så kan jeg hjelpe deg videre der, så ikke kommentarfeltet oversvømmes av 700 Winrar-meldinger… *kremt*… Og, for å sende en mail går du til kontaktsiden min og fyller ut skjemaet! Lykke til… :D

67. Marianne
16.09.09

Hei du,

Jeg synes egentlig at oppskriften din var toppers. Men jeghar gjort noe feil – for jeg får error 404. Jeg tror muligens jeg har lagt in feil data i wp-config-fila … for jeg greier ikke å finne ut hva databasen er…..dum kanskje? Ja?

kan du hjelpe meg tror du? *blunk*

Marianne

68. Sindre
17.09.09

@Marianne: Har du webhotell fra One? I så fall skal du ha fått en mail med all informasjonen du trenger for å legge inn detaljene i wp-config på riktig måte.

21.09.09

Hei. Har ikke prøvd ut oppskriften din enda, men har store planer om å gjøre det! Det jeg lurte på var om det var mulig å overføre innlegg man har på blogg.no til wordpress? Er ganske glad i den gamle bloggen min, og vil bytte til eget domene, så vil gjerne ha med meg innleggene mine. Er det mulig?

70. stine
30.09.09

Hei!

Veldig bra oppskrift, nettopp det jeg trengte siden jeg er ganske ny på dette.
Det har oppstått et problem. Har sendt mail til WP om det, men kanskje du kan hjelpe meg.
Den første dagen funka det kjempe bra, men når jeg skulle logge med på nå får jeg bare en hvit side, det står at den er ferdig lasta, altså fullført, men den er bare hvit. Kan det være et av temaene jeg har lasta ned som har gjort det?

Setter veldig pris på svar.

Mvh Stine.

71. Sindre
30.09.09

@Stine: Takk for det, denne guiden feirer faktisk 1 års-jubileum i dag. :)

Dessverre er det vanskelig å vite hva som kan være årsaken til problemet ditt. Spesielt merkelig er det jo at det funket fint første dag, noe som burde utelukke at du har gjort noe feil, for da skulle det ikke ha funket i det hele tatt. Hvis det er admin-området som ikke vises har det neppe med themes å gjøre heller. Jeg ville nok bare ventet på svar fra WP da du sikkert ikke er den første som henvender seg til dem om et slikt problem, så de vet sikkert råd.

Lykke til! :)

72. Kristine
07.10.09

Sindre,
Uff.. må nok stille deg det spørsmål ingen har stillt – hvor mye koster dine tjenster mtp å få en wordpress blogg?
Takk for svraet på forhånd!

73. Sindre
07.10.09

Hey Kristine,

Du er ikke den første som spør, men folk spør vanligvis på mail. ;)

Du kan sjekke prisen her: http://www.glabladet.no/tjenester/

Som du ser tar jeg 1000 kroner for å sette opp og hjelpe deg i gang med en WordPress-blogg sånn at alt er klart for at du kan begynne å blogge. Jeg hjelper deg også med themes, plugins og alle spørsmål du måtte ha. Send meg en mail vi kontaktsiden hvis du er interessert. :)

74. Christian
10.01.10

Hei Sindre.

Må bare få si at du må ha en utrolig tålmodig sjel slik som du står på for å hjelpe oss «mindre intelligente». Flott at det finnes slike hjelpsomme…

Jeg er nå igang å skal registrere(kjøpe) domene, må bare bestemme meg for hvem jeg vil kjøpe av. Det er ikke lett. (forslag ønskes, helst norsk .com)

Installerings guiden ser meget godt beskrevet ut her av deg, så det tror jeg skal gå greit.

Men det du nevner om å lagre innholdet i wp-filen i en under -eller submeny (www.mittdomene.com/blogg/), betyr det at jeg kan ha hovedsiden (www.mittdomene.com) som en side jeg kan legge et fint bilde og bare en knapp/link (Enter) inn til resten (blogg, bilder, videoer, forum osv)?
Siden min skal primært inneholde og handle om foto/bilder.

Mvh Christian

75. Sindre
10.01.10

Hei Christian! Takk for kommentaren. :)

For å komme i gang enkelt, raskt og billig OG med en norsk host, anbefaler jeg deg å bruke One.com, som jeg også nevner i artikkelen. Da trenger du også bare denne guiden for å komme i gang, da denne er skrevet spesielt nettopp til One-eksempelet.

Når det gjelder spørsmålet ditt, så kan du ha hovedsiden bare som en side med et enkelt bilde og en link med «Enter» eller flere linker hvis du vil, ja. Du trenger ikke lagre bloggen i «www.mittdomene.com/blogg/» for å gjøre dette – jeg anbefaler deg å lagre bloggen under hoveddomenet, så lar du heller blogginnleggene og sidene du måtte lage være «resten av bloggen». Da kan du fortsatt ha den forsiden du etterspurte, og heller linke inn til resten av bloggen.

Du må nok leite litt etter et theme som tillater deg å gjøre akkurat dette, men det finnes. Woothemes har f.eks. en del themes spesielt beregnet for både business-sider, portofoliosider og fotosider, så du kan jo se gjennom arkivene hos dem!

Håper dette gjorde deg klokere, og ikke føl deg «mindre intelligent» – vi må alle begynne et sted, og bare det faktum at du tar kontakt og spør etter hjelp viser at du er villig til å lære og å komme deg noen vei, så det er absolutt intelligent!! :)

76. Christian
10.01.10

Hei igjen Sindre.

Takker for raskt svar på spm mine. (og joda, vi er alle intelligente ;)

Jeg blir nok å gå for One.com’s webhotel selv om jeg har hørt litt negative ting om dem, f.eks at det går litt tregt hos dem. Noen mener det er slik at man får det man betaler for og One er jo billige:)

Jeg må si jeg ble litt overrasket da jeg leste guiden din her med tanke på at man er nødt til å gjøre alt dette for å få en side opp å gå, når man sammenligner med vanlige gratis-hjemmesider (f.eks. webs.com) der du bare registrerer deg og så er alt klart til blogging, legge inn bilder, forum (uten f.eks ftp progr. redigering av config filer) osv… Visste ikke at det var såpass som måtte gjøres. Men det ser nok sikkert verre ut enn det er.

Uansett, tusen takk for hjelpen.

Mvh Christian

77. Christian
10.01.10

Her blir det mye mas og fjas… Slenger på noen spm til å ser hva som skjer:)

Er det sånn at hvis jeg velger webhotel for 20kr mnd som er 10000mb hos One.com
-Betyr det 10gb i mnd, året eller totalt uansett hvor lenge jeg har dette hotellet?
Klarte ikke å finne noe info om dette på one.com.
Og er di 10gb lagringskapasitet tilgjengelig for meg for filer og bilder/videoer, eller blir det brukt mb for alt jeg gjør der? Andre som legger inn kommentarer f.eks, tar det litt av kaken? Vet jo at en tekst kommentar ikke tar mange kb men…

Det jeg tenker er om jeg har tilstrekkelig med plass for bilder i lang tid fremover. Kanskje det holder med 10krs abb på 3000mb? Jeg pleier jo å resize bildene før jeg uploader da, så 3gb skulle vel holde for en god stund…? Bildene etter resizing er sjeldent over 600kb store.

Og vet du om bildegalleriene som kan brukes der er visninger i god størrelse,
sånn at det går an å studere detaljer i bildene. Har hørt noe om at galleriene ikke viser særlig store bilder enkelte plasser.

Det er så mye å tenke på før man setter igang:)

Mvh Christian

78. Sindre
10.01.10

Hei igjen Christian,

Det finnes «enklere» løsninger for å komme i gang med blogging, men da inkluderer dette andre blogg-løsninger og ikke WordPress. Jeg anbefaler absolutt alle å benytte seg av WordPress. Det er det jeg bruker på Glabladet og alle andre «seriøse»/store bloggere bruker det også. Fordelene er mange, mulighetene er mange og man kan altså installere det på eget domene. De enklere løsningene innebærer ofte at du ikke engang får ditt eget domene (selv om det finnes unntak).

Men for enkelhets skyld: Gå for WordPress. Du vil ikke angre i lengden.

Enkelte webhotell tilbyr også et-klikks-installasjon av WordPress, så da blir det mindre å gjøre enn det jeg skriver i guiden her. Et eksempel på et slikt webhotell er HostGator. Det er et amerikansk selskap, men de har godt rykte på seg og jeg har brukt dem før og vært strålende fornøyd. Grunnen til at jeg ikke bruker dem lenger er bare fordi den siden jeg hadde hos dem var en side jeg ikke lenger var interessert i å holde i live.

Og så til spørsmålene dine:

10 GB er totalt sett ja. Og lagringsplassen gjelder for alt du måtte laste opp av filer, bilder, etc. Også kommentarer ja, men tekst tar, som du sier, nesten ingen plass. Du vil klare deg veldig lenge med 10GB, evt. 3GB, jeg bruker fortsatt «nesten ingenting» her på Glabladet. Kan ikke gi deg nøyaktig tall fordi jeg har lastet opp 3 store videoer på serveren i forbindelse med den tiden jeg hadde gjesteskribenter, men disse skal jeg fjerne igjen.

Du kan alltids oppgradere kontoen etterhvert dersom behovet skulle melde seg, men det er en bekymring du ikke kommer til å ha på en stund, tror jeg.

Jeg vet ikke noe om billedgalleriene One.com tilbyr, men i og med at du skal bruke WordPress finnes det egne plugins som viser bilder for deg, og disse kan vises i så stor størrelse du ønsker selv.

Skjønner at det er mye å tenke på før man setter i gang – jeg hadde det på akkurat samme måte. :) Men, det beste er å bare hoppe ut i det, så kommer svarene etterhvert. Ingen problemer jeg har støtt på hittil har vært større enn at løsningen var rett rundt hjørnet i form av å henvende meg til webhosten min eller et kompetent forum, så det er bare å kjøre på.

Lykke til!

79. Christian
11.01.10

…da gikk jeg for One.com’s 40kr ab. på 25gb lagring. Kanskje i meste laget men.. -det vil tiden vise. Litt over en halv tusning i året er noe jeg kan avse føler jeg:)

Har lastet ned Filezilla og nyeste versjonen av WordPress, så vi får se om jeg er oppe å går i løpet av neste døgn.

Har ikke pakket ut verken Filezilla eller WordPress ennå. Venter heller til webhotellet er åpnet for mitt domene og så gjøre alt etter punkt og prikke som du har skrevet her. Går nok sikkert bra. Hvis ikke skal du ikke se bort ifra at jeg kommer å maser på deg;)

Det eneste jeg ikke liker så godt er alle poster jeg har sett om at WordPress blir hacket. Ser å poster derimot om at problemet ble løst etter en ny versjon av WP kom ut, men skummelt er det å tenke på at det skjer/har skjedd, og spesielt med WP-brukere (gjelder kanskje bare «gratis-brukerne»? Er WP et lettere mål for hackere enn andre blogger kanskje…?

Igjen, tusen takk for all hjelp! Setter stor pris på det!

Mvh Christian

80. Christian
12.01.10

Nemmen hei Sindre… Det var lenge siden:D

Prøvde å Google hvor man skal legge bildene sine på webhotellet for så å kunne URL’e dem til WordPress siden og trykte en link som virket mest sannsynlig og tror du ikke jeg kom til akkurat denne siden… Igjen:)

Hvis du har tid og orker så gjerne gi meg et hint. Har vel brukt opp kvota mi her nå tenker jeg;)

Jeg tenker jeg bare legger opp ei mappe i roten på hotellet, med diverse undermapper sortert etter år/mnd/dato for å ha bilder i, men tenker samtidig i.o.m at WP er lagt i roten i løse mapper og filer der at da andre ting jeg laster opp, f.eks en annen blogg, bilder osv om det da blir kræsj og blandes med hverandre… Eller kan man lagre hva som helst hvor som helst der, bare selvfølgelig ikke i andre programmers mapper, men i egne mapper fra roten?

Dette er, som jeg oppdaget litt etterhvert en meget bra side. Har lest endel av innleggene dine og må si dem er meget informativ og velskrevet. Må nok trykke på rss-knappen tror jeg.
Lykke til videre!

Mvh Christian

81. Sindre
12.01.10

Hei igjen Christian,

Hehe, så flott at siden min indekseres godt i søkemotorene på sånne ting da! :)

Når du skal laste opp bilder, trenger du ikke gjøre det via FTP (selv om dette er fullt mulig). Når jeg laster opp bilder til mine innlegg, går jeg på «New Post» fra Dashbordet, og laster inn bildene der. Like over tekstvinduet hvor du skriver innleggene, ser du det står «Upload/Insert» etterfulgt av noen symboler. Det første symbolet er for bilder. Og så følger du ganske enkelt instruksene derfra.

La oss si du laster opp et bilde i januar 2010…

På serveren lagres bildet på følgende sted:

dittdomene.com/wp-content/uploads/2010/01/eksempelbilde.jpg

Nøyaktig mappe forandrer seg altså fra måned til måned, år til år. Så nå vet du også hvor du skal laste opp bildene via FTP, hvis du velger den metoden.

Håper dette hjalp deg litt på vei!

82. Christian
13.01.10

Sindre

Ja, det virker som søkemotorene fungerer godt :)

Beklager, jeg utdypte nok ikke problemet mitt godt nok. Å legge til bilder i en Ny Post er ingen problem.

Det jeg holder på med som er problemet er i Apperance/theme options som er å endre original-headeren til et bilde, og der må jeg linke bildet med en URL.

Det jeg vil er, om det går, å lagre bilder i roten på doment mitt, og lurer samtidig på om di bildene kræsjer med WP på noe måte. Jeg vil at bildene ligger der i egne mapper å bare blir lagret og ikke har noe sammenheng med WP, for senere å raskt kunne linke et bilde til WP eller hva jeg måtte ønske?

For som du foreslo i guiden din om installasjonen av WP, så lastet jeg opp innholdet i WP og ikke hovedmappen, så da er det 3 mapper (wp-admin/wp-content/wp-includes) og en haug med løse filer (php/txt) som ligger i roten på domenet mitt. Liker det ryddig og oversiktlig, så jeg har veldig lyst til å legge alle mapper og filer til WP i ei hovedmappe i roten:) Men da funker nok ikke WP da? :)

Har sittet mesteparten av di 2 døgnene som har vært å styrt med WordPress og er ennå i «designfasen». Blir nok ei stund til før jeg begynner å poste :)
(Når jeg ser igjennom alt jeg har skrevet her, så kan det se ut til at jeg bruker dette kommentarfeltet mer som et forum så mye som jeg skriver. Beklager!)

Mvh Christian

83. Sindre
13.01.10

Hei Christian,

Må nok melde pass – jeg aner ikke hvorvidt det funker, men du kan jo prøve deg frem eller spørre noen med bedre peiling. Men når det gjelder akkurat det med header-bildet, pleier jeg å laste det (glabladet-logoen) opp til (…)themes/glabladet. En link i headeren «plukker det opp» derfra, sånn at det vises på riktig sted osv.

Beklager at jeg ikke kunne være mer til hjelp, men du finner nok ut av det! :)

84. Christian
13.01.10

Tusen takk for all hjelp, Sindre! :)

Mvh Christian

[...] Gratis hjelp til å gjøre alt selv finnes mange steder på nettet, ja… Bl.a. i Glabladets egen guide om “Hvordan installere WordPress på eget domene innen 24 timer“, samt en rekke andre artikler jeg har skrevet relatert til dette. [...]

86. Christian
14.03.10

Hei (igjen) Sindre.

Jeg har kommet i ei knipe her og siden du har vært så grei å hjulpet meg før tenkte jeg å måtte trygle deg om litt hjelp igjen, hvis mulig.

Det gjelder WP-siden min som jeg har inst. hos One.com med mitt eget domene. Jeg har hatt denne siden oppe en stund nå, men skulle endre litt på sidene i dag. Jeg gikk i menyen «Generelt» og endret adressene der da jeg trodde dette skulle gjøre hovedsiden til en underside på en måte. (Jeg skriver «eksempel» som adr. min) Der står http://eksempel.com som default under «WP URL» og «Blog URL», men disse endret jeg til http://eksempel.com/blogg og http://eksempel.com/blogg/blogg og da kræsjet hele siden min. Jeg kommer meg ikke inn igjen nå. Ser noe av innholdet på siden, men med feilmelding 404.

Tror jeg må flytte noen filer i FilZilla (index.php kanskje), men er ikke i nærheten av å være sikker, og heller ikke hvor denne i såfall skal flyttes da det ikke er noe mappe som heter blogg der.

Håper du har svaret jeg leter etter, ellers sliter jeg :)

Mvh Christian

87. Sindre
14.03.10

Hei Christian,

Aiaiai. Hvis du vil ha bloggen som en «underside» på hjemmesiden din (f.eks. i «blogg»), skulle du ha spesifisert dette under installeringen. Alternativt kunne du ha installert en ny blogg, i en undermappe kalt «blogg». Jeg har ikke prøvd å gjøre det du har gjort her før, og nå har du lært på den harde måten at det ikke var så lurt. :)

Hvis du ikke kan logge inn på Dashbordet og forandre dette nå, vet jeg ikke hva du skal gjøre. Men jeg tror nok at folkene på WordPress.org-forumet vet råd i slike tilfeller. Så registrer en bruker der (hvis du ikke har gjort det) og henvend deg med problemet på forumet.

Om du finner ut av kan du jo dele svaret her også, i tilfelle noen andre skulle gå i samme fellen en gang. :)

Lykke til!

88. Christian
15.03.10

Puhhh, det gikk bra. Heldigvis :)

Hvis noen andre skulle gå i samme fella, så er løsningen her:

http://codex.wordpress.org/Changing_The_Site_URL

Det er flere metoder på denne siden for å reparere feilen som jeg gjorde og jeg følte den enkleste var å åpne (redigere) filen «functions.php» i den aktive Theme’n du brukte før det gikk galt. Der skriver du (limer) inn dette umiddelbart under den første linjen som er: «

update_option('siteurl','http://example.com);
update_option('home','http://example.com);

(eksample.com skal selvfølgelig være ditt domene)

Christian

89. Sindre
15.03.10

Supert, Christian! Flott at du fant ut av det! Takk for løsningen! :)

90. Christian
15.03.10

Ingen årsak, og sjøl takk!

Glemte å si at disse 2 linjene som limes inn i functions.php må fjernes umiddelbart etter at siden er oppe å gå igjen…

Så får jeg se om jeg klarer å snuble over noe mer tull nå da :)

91. Elise
13.04.10

Nå har jeg gjort alt som står i oppskriften, men når jeg skal gå inn på http://www.dittdomene.com/wp-admin/install.php kommer det bare error og ingenting skjer. Aner ikke hva jeg skal gjøre! Hjelp?

92. Elise
13.04.10

Fant det ut! Hadde lasted ned wordpress filen to ganger

93. elise
21.04.10

Hei! Nå har jeg prøvd MANGE ganger å laste opp WordPress-filene, både i Filezilla og i Cyberduck(og slettet alt, og lastet ned alt om og om igjen…) Likevel får jeg bare opp at siden ikke eksisterer på adressen.no/wp-admin/install.php… Noen idé om hva som kan være galt?

94. Sindre
21.04.10

Hei Elise.

Hvor har du serverplassen din? Hvis det f.eks. er hos Domeneshop kan det hende du ikke har fått opprettet en database. Ellers kan det være en feil i wp-config-filen. Jeg støtte på samme problemet for kort tid siden, og skjønte ingenting. Alt virket riktig, og jeg dobbeltsjekket og trippelsjekket wp-config, uten å finne feil. Men jeg hadde ikke sett godt nok; det viste seg å være en ørliten «punktum vs. understrek»-feil i et av feltene, og noe så lite som det, kan få enorme konsekvenser. Dobbeltsjekk eller femhundresjekk om du må. Du skal nok finne ut av det…

95. Marte
25.04.10

Tusen takk for glimrende guide! Hva skulle man gjort uten bloggere som virkelig bryr seg og skriver hjelpsomme guider som dette? Du gjør en strålende jobb og setter ett godt eksempel:)

96. Sindre
26.04.10

:) Takk!

97. Geir
28.04.10

Slenger meg på skryten, dette kom meget godt med akkurat nå!

98. Casey
27.05.10

Denne forklaringen var unødvendig komplisert, Sindre.

99. Sindre
27.05.10

Hei «Casey». Fint dekknavn, Joakim Knudsen. Takk for sist, forresten.

Når du skriver noe sånt vet jeg at det er for å prøve å provosere, ettersom denne forklaringen har hjulpet over hundre mennesker som jeg VET OM, med å installere WordPress for første gang. Takknemligheten oser både i kommentarfeltet og på mail. Så kommer du med denne kommentaren, som jeg rett og slett velger å la stå for underholdningens skyld. :)

Hvis det du prøver å si er at det finnes måter å installere WordPress med et klikk på, så må man i så fall ha cPanel, og det får man ikke hos One.com. Skal man da forklare den manuelle installasjonen, kan det vanskelig forestilles noen «mindre komplisert» måte å forklare på enn jeg har gjort her, uten å risikere at folk misforstår eller blir etterlatt som et stort spørsmålstegn fordi jeg gikk for kjapt gjennom noe.

Kommentarfeltet til dette innlegget er for å hjelpe de som står fast eller lurer på noe i forbindelse med installeringsprosessen, så du trenger ikke følge opp med flere kommentarer. Takk uansett, for ditt intellektuelle bidrag.

100. Christian
27.05.10

Denne guiden som Sindre har skrevet er meget godt forklart og jeg hadde ikke klart det uten så detaljert beskrivelse av hvordan man installerer WP hos One.com. Er det noe som er kjipt så er det en dårlig detaljert forklaring på ting da det ikke er alltid folk er like «inne i det» som enkelte andre.

Så jeg sier takk for all hjelp og stå på videre Sindre :)

101. Sindre
27.05.10

That’s more like it! Takk, Christian, SÅNNE tilbakemeldinger setter jeg pris på! ;)

102. Håkon
22.06.10

TUSEN takk for hjelpen, Sindre!!! Denne guiden var utmerket! :)

103. Linn
09.08.10

Er det mulig å forandre på url siden da jeg ikke vil ha den som underside men på det opprinnelige domene navnet mitt? Ser jo det var lite praktisk da man ikke finner igjen bloggen min da dem går inn på det gamle domenet…
Tør ikke å røre noe nå i frykt for å lagre noe to ganger og alt skal bli borte igjen…

«Når du har koblet deg på webområdet ditt, laster du opp innholdet i “wordpress”-mappen din. Hvis du vil at bloggen skal ligge på hovedsiden (altså http://www.dittdomene.com), sørger du for å kun laste opp det som ligger inni mappen “wordpress”. (Ikke last opp hele “wordpress”-mappen, men markér alt innholdet, og last kun opp dét!) Hvis du derimot vil at bloggen skal ligge på et eget sub-område på siden (f.eks. http://www.dittdomene.com/blogg), skifter du navn på “wordpress”-mappen til “blogg”, og laster opp hele “blogg”-mappen til roten av webområdet ditt.»

104. Karoline
02.09.10

Tusen, tusen takk for denne guiden! Jeg hadde aldri klart å installere wordpress uten din hjelp! De engelske var så vanskelige med alle de vanskelige ordene. Så igjen, tusen takk :D

105. Sindre
02.09.10

Bare hyggelig, Karoline! :)

106. Marianne
19.09.10

Må bare Takke en million ganger for denne guiden!
Kjempe lett å følge!
Ellers må jeg bare få si at glabladet er en utrolig bra side,
som jeg for lenge siden kom over da jeg googlet etter positive nyheter.
Godt jobbet Sindre ;-)
Og igjen! Tusen Takk for masse gode artikler og tips!

107. Sabai
19.09.10

Nå finnes det mange webhotell som tilbyr installasjon av WP bare ved hjelp av noen få klikk Marianne. Nå har ikke jeg lest alle kommentarene her men det er sikkert noen andre som har nevnt det også.

108. Christian
23.09.10

Hei igjen, Sindre!

Nå er det lenge siden jeg har ropt på eksperten, så jeg føler det er på tide:)
Det gjelder NextGEN Gallery plugin til WP. Alt er installert og fungerer forsåvidt, men det er problemer med å få Galleri under Album på samme side. Jeg har lest meg blind og sett mange youtube-videoer for å finne ut av det, uten hell.

Vet du noe om dette? Hvordan man kan legge inn Galleri under Album på en bestemt side. Har en side som heter «Galleriet» -under den siden vil jeg gjerne ha flere Album med Gallerier under dem igjen. Får til å legge til Galleri under hovedsiden (Galleriet) uten problemer. Legger også inn Album der, men albumet kan ikke åpnes. Det skjer ingenting når jeg trykker på den. Skal disse kodene (f.eks: [nggallery =1] ligge på samme side og med mellomrom mellom hver kode, eller? Her blir det mange spm på en gang, men jeg sliter virkelig med dette. Håper du skjønner hva jeg mener og er ute etter.

Christian

109. Sindre
23.09.10

Hei Christian. Dessverre har jeg ingen erfaring med den pluginen, så jeg kan nok ikke hjelpe. Kan du prøve å ta kontakt med de som har laget pluginen og spørre om det samme som du nå spurte meg om? :)

110. Christian
27.09.10

«Nå er det lenge siden jeg har ropt på eksperten» – jeg mente amatøren!

Må jo fleipe litt :) Jeg fant ut av det til slutt. Men er jo ingen dum idé å spørre skaperen av innstikket da (som du sier) :) Klarte det nå som sagt – uten hjelp, så alt er alles gut.

Keep up the good work! :)

Christian

111. Ingvar
09.10.10

Hei, denne sida var gull!

Instalerte nett WP hos one.com og det gikk uten problemer.

Takk :)

112. Sabai
11.10.10

one.com huff! Kanskje du angrer deg senere….

05.01.11

Hei!
Jeg skulle gjerne ønske å ha en blogg til på domenenavn http://www.joridkvam.com/365, men når jeg skal innstallere etter å ha lastet opp 365 mappen så kommer det beskjed om at WP allerede er innstallert. Skulle gjerne hatt en blogg på den siden også der jeg skal publisere 1 og 1 bilde hver dag i 2011.

Hvordan får jeg det til ?

Mvh Jorid

114. Sindre
05.01.11

Hei Jorid. Kan du ta kontakt på mail, så skal jeg komme tilbake til deg der. Fortell meg i mailen hvilket hostingselskap du bruker… Så skal vi finne ut av det.

05.01.11

Epost sendt :)

116. Jorunn
05.01.11

Hei! Jeg ble tipset om denne tutorial’en (av Jorid over her faktisk :) ) da jeg skulle installere WordPress på mitt domene. Superenkelt å følge denne «oppskriften», tusen takk!

Jeg har blogget siden sommeren 2005, først på MSN Spaces, så ved hjelp av bloggfunksjonen hos One.com som hoster domenet mitt som jeg har hatt siden 2003. Nå ønsker jeg altså å gå over til WordPress for å få litt flere muligheter enn det bloggen til One.com gir. Spørsmålet mitt er: Vet du om det går an å eksportere innholdet i one.com-bloggen til WordPress, og evt. hvordan man gjør det? MSN Spaces-bloggen min regner jeg med jeg ikke får tatt med meg videre…

Hilsen Jorunn :-)

117. Sindre
05.01.11

Hei Jorunn! Wow, Jorid er genial! :)

Jeg er redd jeg tror jeg har dårlige nyheter når det kommer til å overføre fra en One.com-blogg til WordPress. Jeg mener å ha lest fra en som jobber i One at de to systemene ikke snakker sammen og at det derfor ikke finnes en enkel måte å overføre innhold mellom dem på. Jeg er ikke helt sikker på at dette stemmer, men ganske. Jeg ville nå uansett hørt med kundeservice’n til One – de kan sikkert svare bedre og mer sikkert på akkurat dette enn meg. Og hvis du finner ut av et endelig svar hadde det vært fint om du postet det som en kommentar her, sånn at andre som lurer på det samme får vite det også.

Lykke til!

118. Jorunn
06.01.11

Oki, da hører jeg med One.com-support :) Takk for at du tok deg tid til å svare!

06.01.11

Har fått et problem med videresending. Har installert wordpress hos Domeneshop. Installerte i egen mappeunder www http://www.sundkultur.com/wordpress. Fikk opp siden, og alt fungerte greit. Vil gjerne ha en videresending til http://sundkultur.com og prøvde dette ved å legge inn

http://sundkultur.com –> http://www.sundkultur.com/wordpress
http://www.sundkultur.com –> http://www.sundkultur.com/wordpress

Nåkommer jeg ikke inn på siden.

noen som kan hjelpe?

120. Sindre
06.01.11

Hei Bente. Du må starte med å undo/angre det du gjorde. Hvis du vil installere WordPress på selve domenet må du kun overføre filene inni WordPress-mappen, direkte inn i www-mappen. Dette har jeg også forklart i denne guiden.

Jeg skjønner ikke helt nøyaktig hva du har gjort, men hvis du ikke finner ut hvordan du angrer det, og hvis bloggen var helt ny og du ikke hadde gjort noe, kan du bare slette alle WordPress-relaterte filer fra serveren og foreta installasjonen på nytt, denne gangen uten å laste opp WordPress-mappen, men kun filene inni.

121. Jorunn
07.01.11

Ref. post 116-117-118; dette er svaret fra One.com support:

«Mange takk for din henvendelse. Dette er desværre ikke muligt på nuværende tidspunkt. Beklager.»

122. Asbjørn
26.01.11

Hei. Har fått innstallert (domeneshop) med får denne feilmeldinga når eg skal logge inn: «Warning: Cannot modify header information – headers already sent by (output started at /home/4/j/domenenavn/www/wp-config.php:1) in /home/4/j/domenenavn/www/wp-login.php». Har prøvd å opprette wp-config.php og wp-login.php på nytt, men det hjalp ikkje.

123. Sindre
26.01.11

Har aldri opplevd eller hørt om noen som har opplevd dette, så prøv å spør i WordPress-forumet.

124. Asbjørn
26.01.11

fant svar på wordpress-forumet. (Feil i innstallasjonsfilene) Alt fungerer no :)

[...] Vel da var startskuddet gått for denne nye bloggen min, jeg må ærlig innrømme at dette var mye bryderier for å få til. Jeg har jo aldri før hatt noen blogger på eget domene og innen WP, så jeg fikk litt å slite med her før jeg endelig ble ferdig. Men gode råd fikk jeg hos Sindre i Glabladet om hvordan innstallere en wp-blogg på eget domen. [...]

[...] Jeg fikk litt å slite med her før jeg endelig ble ferdig. Men gode råd fikk jeg hos Sindre i Glabladet om hvordan innstallere en wp-blogg på eget domen. [...]

127. Anniken Holm
14.02.11

Hei!
Tusen takk for en super veiledning!
Jeg har nå fulgt den til punkt og prikke,men skjønner ikke hvor utformingen og oppsette av bloggen kommer inn i bildet?
For øyeblikket har jeg en blank side, og skulle gjerne satt inn en header osv.
Håper noen kan hjelpe…:-)
Tusen takk!!

Anniken

18.02.11

Hei! Jeg er kommet til den delen med PTF, jeg har bare fått opp wp-config.php og ikke de andre «notatene» som stod på mappen WordPress som jeg fikk «extractet» på winrar. Nå lurer jeg på hvordan jeg kan få installert domenet på wordpress.

129. Kvitter
21.02.11

Heisann sindre nå har jeg faktisk et spørsmål til deg.
Det gjelder hostin…hvor skal men leie webhotell? o.l. jeg leier på onecom og er ikke så kjempefornøyd med de da, jeg har to blogger og den ene er oppe mens den andre er ikke oppe ;-) .

Men fra det ene til det andre kunne ikke du lage en liten oversikt over hvem du synes er «best»
og da i forhold til hva en kan fra før og det en ikke kan…?
og og og go….go-go-go….:-P
Dette er bare et «lite» rop om hjelp, jeg synes min side lastes så treigt ned når jeg skal inn dit, spesielt på enkelte klokkeslett, nå har jeg one.com, men hadde tidliger go.large og var fornøyd egentlig men fikk det ikke riktig til der med blogg osv… websiden var ok da..men ikke blogg og det er det jeg vil ha..!

Kunne ikke du lage en art. om hosting og div…please….? Jeg er og sikker på at det er ikke bare jeg som lurer og sitter der og sliter med både det ene og det andre…så derfor spør jeg deg om du kan lage et bittelite innlegg om det du egentlig kan?

130. Sindre
22.02.11

@Kvitter: Hehe, dette spørsmålet timet du godt, da jeg selv er involvert i et prosjekt nå som skal tilby webhotell med fokus på blogging og bloggere. Man får WordPress ferdig installert, med viktige plugins samt veiledning når det gjelder theme. Sidene vil også lastes tilfredsstillende fort, og man vil få god hjelp av kundeservice med alt man måtte lure på.

Dette er en mulighet jeg har nevnt for flere, og dessverre har det blitt utsatt ganske lenge. Men nå ser det ut til at dette snart blir klart!! Hvis dette høres interessant ut for deg, gi en lyd, så sender jeg deg en mail når alt er klart.

131. Kvitter
22.02.11

:-P Gode ider er aldri kommet forbi mitt øre jeg får bare vent på mail fra deg da. La oss bloggere slå alle grenser når det gjelder blogg og hosting, det mener jeg! Flott, jeg er inne på siden din hver dag og flere ganger dagl..og bare venter på å høre noe nytt – sindre du er helt suveren i norge må jeg bare si!… det var vel nok skryt men jeg mener det faktisk – du er flinkere enn de fleste og du har peiling på det meste, send meg mail da…

Men jeg kan love deg det tar vel tid med meg når det gjelder det tekniske…jeg er ikke tjue lenger og har begynt med dette bare for noen få år siden,, Uansett så savener jeg noe på norsk som er verdifullt nok til å få tillitt til..

BRAVO sier jeg bare … håper dere greier dette da, og at alle blir fornøyd..

Themene er ikke så viktige for meg de greier jeg å få inn som bare det da jeg greide detjeg har i min blogg nå men det er problemer med den andre som er litt dustete mener jeg. Greide Onecom å hjelpe meg med denne bloggen jeg har nå så burde de ogsåå gjøre det samme med den jeg holder på med nå for øyeblikket og… hv a og hvo r er forskjellen… jeg holder på å si opp idette øyeblikk…iallefall det siste domenet jeg laget…men men….uansett må jeg vel få denne bloggen til å funke først… God natt og lykke til…! :-)

132. Sindre
22.02.11

Takk for skryt! :) Det er nettopp dette som er tanken bak dette prosjektet; nemlig å eliminere alt det tekniske, sånn at bloggere bare trenger å konsentrere seg om selve bloggingen. Dette vet jeg det er marked for, på grunnlag av en rekke kunder jeg har jobbet med de siste årene, både private og bedrifter. Så nå ser jeg egentlig bare frem til lansering, så gir jeg deg en lyd da! :)

22.02.11

Så det er derfor Sindre har vært litt fraværende siste tiden hehe :-) Lykke til med prosjektet!

134. Kvitter
22.02.11

Du vinner og vi finner gode løsninger, dessverre så får kam jeg ikke sove akkurat nå men snart og da håper jeg at dettte med deg bare fortsettter og fortsettter….Jeg tror og innbiller meg at du er den norsk e utgaven av jonchow.. :-P
håper det… for alle oss som ikke fatter å lese på eng….

hope you live to next blogaward!

[...] Eneste grunnen til at jeg ikke hargjort det før nå, er at jeg rett å slett ikke har visst helt hvordan jeg kunne gjøre det selv. Jeg vil jo på en måte lage tingene mine selv. Bloggen ble litt dårlig, så da er jo dette er super greie. Eneste jeg googlet var: ”koble opp en blogg til en hjemmeside“. [...]

136. Lilli
09.04.11

Alt går greit, helt til jeg kommer til det siste punktet. Får beskjed om at denne siden ikke finnes. Hva gjør jeg feil??

137. Sindre
09.04.11

Det beste svaret jeg kan gi deg er at du gjør noe feil. ;) For dette skal ikke skje hvis guiden er fulgt til punkt og prikke. Men det er umulig for meg å vite hva du har gjort feil uten å se hvilken side det gjelder og hva du har gjort i wp-config-filen osv.

Får du det fortsatt ikke til ville jeg slettet installasjonen (alle WordPress-filene) fra serveren og prøvd på nytt. Hvilken host bruker du? Noen tilbyr 1-klikks-installering av WordPress. Hvis problemet vedvarer etter å ha prøvd på nytt ville jeg kontaktet hosten. Det hender det er noe feil i innstillingene hos dem som er problemet.

138. Lilli
16.04.11

Det var FTP programmet som ikke fungerte helt som det skulle, fikk det til da jeg lastet ned Filezilla i stedet ;)

[...] Så nå har jeg ved uvurderlig hjelp fra et innlegg på http://www.glabladet.no og min kjære opprettet en blogg. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere