Hvordan installere en Wordpress-blogg og eget domene innen 24 timer

Skrevet av Sindre | 30. september, 2008

Dette er en gjenganger i mail-innboksen min. Stadig fler spør meg om spørsmål relatert til hvordan de selv kan sette opp en blogg/nettside som Glabladet eller andre blogger. Jeg råder alle som vil ha en egen blogg til å benytte Wordpress, da dette er det beste og mest populære plattformen, brukt av millioner over hele verden. Jeg kjører selv Wordpress på Glabladet og er strålende fornøyd med dette. Brukervennligheten og mulighetene er enorme.

Så, når du har bestemt deg for at du også vil ha en blogg, samt eget domene, kan du benytte denne guiden til å komme i gang:

1. Registrering av domene og webhotell

For å komme i gang enklest og raskest mulig, anbefaler jeg å bruke en leverandør som tilbyr både registrering av domene samt opprettelse av webhotell. Webhotellet (eller serveren) er stedet der nettsiden din lagres. Markedets selvutnevnte billigste leverandør av dette, er One.com. De tilbyr priser fra kun kr. 10,- pr. måned, noe du raskt vil kunne tjene inn hvis du f.eks. skal ha Adsense eller andre annonser på din blogg.

Du kan gå direkte til One.com med det samme, og registrere domenet ditt. Om du vil ha .no, .com, .net eller andre endelser, spiller ingen rolle. Det er opp til deg selv og hva du syns passer best. Dersom du skal ha et .no-domene, må du forøvrig ha registrert et enkeltpersonforetak først. Heldigvis for deg har jeg skrevet en guide til hvordan du kan gjøre dette også:

Tilbake til One.com. Pakken som koster kr. 10,- pr. mnd. er en fin pakke å begynne med – du kan alltids oppgradere når behovet melder seg. Hos One betaler du også for et helt års leie av webhotell på forskudd. Altså må du betale 10 x 12 (120 kroner) hvis du velger det billigste alternativet. I tillegg kommer årsavgiften for domenet du bestiller – samt éngangsavgiften for opprettelsen av hele sullamitten. Alt i alt må du ut med drøye 300 kroner. Men da slipper du å tenke på å betale på et helt år.

Når du har bestilt domene og webhotell hos One, får du muligheten til å betale dette umiddelbart, via den sikre online-betalingsfunksjonen de tilbyr. Det tar One.com ca. 24 timer å åpne ditt webhotell, noe som gir deg tid til å se på de neste stegene i mellomtiden:

2. Skaff deg et FTP-program

I den videre prosessen vil du trenge et FTP-program, hvis du ikke har det. Et FTP-program er et program du bruker for å overføre filer til/fra en annen server (webhotell). Så sant du har brukernavn og passord kan du logge deg på serveren til hvilken som helst nettside, via FTP. Hvis du vil legge ut bilder eller musikk på websiden din, kan du bruke FTP. Men du må også laste opp viktige systemfiler, i dette tilfellet Wordpress-filer. Mer om dette i punkt 4.

Jeg bruker FTP-programmet Filezilla, som kan lastes ned her. Når du har registrert webhotell/domene samt lastet ned et FTP-program, går du videre til steg 3.

3. Mail fra One.com med koder

Sjekk innboksen din. Like etter du betalte hos One, mottok du en mail som inneholdt koder for websiden din. Denne mailen heter noe sånt som “Koder dittdomene.com”. Veldig viktig mail som inneholder akkurat det du trenger for å kunne installere Wordpress så snart webhotellet ditt er oppe, altså om ca. 24 timer.

Du trenger følgende opplysninger: Det som står under “FTP” (host, brukernavn, passord) og det som står under “MySQL” (host, database, brukernavn, passord). Notér disse opplysningene på en lapp eller en wordpadfil til senere bruk.

MySQL er databasen som Wordpress lagrer blogginnleggene dine i.

4. Last ned Wordpress

Gå til Wordpress.org og last ned den siste versjonen av Wordpress. Når du har lastet den ned, finner du den igjen på datamaskinen din. Den kommer i en “zippet” fil, noe som betyr at du må unzippe den. Jeg bruker WinRAR til dette. Høyreklikk og velg “Extract here”. Da skal innholdet i den zippede filen komme ut, og legge seg i en helt vanlig mappe som heter “wordpress”.

5. Rediger filen wp-config-sample.php

Gå inn på mappen du akkurat unzippet, som het “wordpress”. Der skal du finne filen som heter wp-config-sample.php. Åpne denne filen i Wordpad eller Notepad. Her har jeg gjengitt den øverste delen av koden som ligger innpå filen når du åpner den (og det eneste du trenger å bry deg om):

// ** MySQL settings ** //
define('DB_NAME', 'putyourdbnamehere'); // The name of the database
define('DB_USER', 'usernamehere'); // Your MySQL username
define('DB_PASSWORD', 'yourpasswordhere'); // ...and password
define('DB_HOST', 'localhost'); // 99% chance you won't need to change this value
define('DB_CHARSET', 'utf8');
define('DB_COLLATE', '');
// Change each KEY to a different unique phrase. You won't have to remember the phrases later,
// so make them long and complicated. You can visit http://api.wordpress.org/secret-key/1.1/
// to get keys generated for you, or just make something up. Each key should have a different phrase.
define('AUTH_KEY', 'put your unique phrase here'); // Change this to a unique phrase.
define('SECURE_AUTH_KEY', 'put your unique phrase here'); // Change this to a unique phrase.
define('LOGGED_IN_KEY', 'put your unique phrase here'); // Change this to a unique phrase.
// You can have multiple installations in one database if you give each a unique prefix 

Dette så kanskje overveldende ut, men ikke få panikk. Det du skal bry deg om har jeg uthvet med rød skrift. Det som er markert rødt skal du erstatte med informasjonen om MySQL, fra mailen, som du har notert ned. Så på de 4 øverste røde linjene skal du skrive inn database, brukernavn, passord og host.

Litt lenger nede ser du 3 linjer hvor det står “put your unique phrase here”. Her kan du bare rable ned noen helt tilfeldige, ubetydelige bokstaver. Sørg bare for all del for å hold deg unna Æ, Ø og Å. Eksempel på hva du kan fylle inn her: UOPgvyguTYkfsdtAOPJsyhwsdNXDAsStg.

Når du nå har gjort alt dette, lagrer du filen. Deretter skifter du navn på den. Fra “wp-config-sample.php” til “wp-config.php”. Du fjerner altså bare “-sample”.

Se her ja, nå nærmer vi oss! Du er herved klar for punkt 6:

6. Last opp Wordpress til serveren din via FTP-programmet

Nå skal du bruke FTP-programmet du lastet ned. Her oppgir du hvilken host/server du vil koble til, samt brukernavn og passord. Alt dette står på lappen som du noterte FTP-informasjonen på. Fyll ut, koble til, og du er klar til å installere.

Når du har koblet deg på webområdet ditt, laster du opp innholdet i “wordpress”-mappen din. Hvis du vil at bloggen skal ligge på hovedsiden (altså www.dittdomene.com), sørger du for å kun laste opp det som ligger inni mappen “wordpress”. (Ikke last opp hele “wordpress”-mappen, men markér alt innholdet, og last kun opp dét!) Hvis du derimot vil at bloggen skal ligge på et eget sub-område på siden (f.eks. www.dittdomene.com/blogg), skifter du navn på “wordpress”-mappen til “blogg”, og laster opp hele “blogg”-mappen til roten av webområdet ditt.

Når du er ferdig med å laste opp filene, åpner du din vanlige nettleser og går til:

 • www.dittdomene.com/wp-admin/install.php – hvis du installerte Wordpress i roten av webområdet ditt, eller
 • www.dittdomene.com/blogg/wp-admin/install.php – hvis du installerte Wordpress i en undermappe kalt “blogg” for eksempel

Bytt ut eksempelet med ditt faktiske domene. Når du ankommer denne siden er du på aller siste post på installasjonsprosessen. Fyll ut feltene, og voila! Bloggen din er klar.

Fortsatt problemer?

Skulle det oppstå problemer underveis kan du legge igjen en kommentar her. Hvis du fortsatt syns dette var overveldende eller av andre grunner ikke klarer det, tar jeg gjerne på meg jobben for deg. Send mailen du fikk fra One.com til sindre [at] www.glabladet.no, så skal jeg fikse alt sammen til en billig penge. Da installerer jeg også theme for deg, om du ønsker. Det finnes en mengde gratis themes til Wordpress. Anbefaler deg å søke litt rundt på Google, så finner du forhåpentligvis noe du liker. Det går også an å få spesiallagde themes, som koster litt penger.

Uansett om du velger å følge denne guiden eller velger å få hjelp: Lykke til med bloggingen. Håper det bringer deg like mye glede som det gjør for meg. :)

| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut Hvis du finner innholdet på denne siden hjelpsomt og nyttig, vurder gjerne en donasjon til Glabladet, så du kan ta del i givergleden også.
LESERNE MENER:
72 kommentarer så langt

30.09.08

Veldig flott gjennomgang..

Dette er bokmerket ;)

30.09.08

Den informasjonen du utfylte i wp-config.php, fylte aldri jeg ut? Hva er vitsen med det, når du kan gjøre alt fra nettleseren?

Jo
30.09.08

Jeg registrerte meg hos DreamHost. Synes det er bra, for de har automatisk intallasjon og oppdatering av WordPress, osv. Men jeg har ikke hatt blogg på eget domene før nå. Før har jeg brukt diverse hostingløsninger og blant annet dedikert servet, men det har vært for helt andre ting (ASP.NET-utvikling).

Jeg er veldig imponert over WordPress, faktisk. Selv om jeg fikk litt trøbbel med redigeringen. Men jeg fant en løsning på det.

PS:
Jeg er fornøyd med FileZilla som FTP-klient. Den har nemlig et valg, som gjør at man kan vise skjulte filer på serveren. Det vil si de filene som starter med et punktum (for eksempel .htaccess). Jeg var nødt til å redigere den, men fikk ikke tak i fila med et par andre FTP-klienter.

30.09.08

Skrev en lignende artikkel på WPNorge for en stund siden. Riktig nok for WP 2.5, men den burde funke enda, Hvordan installere WordPress

30.09.08

Du burde egentlig lagt inn et innstikk for å vise kode på en skikkelig måte i innlegget ditt.
Teksten fra wp-config.php ser rimelig skremmende ut slik den presenteres her.

Jeg bruker selv – http://wordpress.org/extend/plugins/wp-syntax/

Artisten
30.09.08

Lurer på om serverhotellet man kan leie kjører Linux? Og i så fall hvilken distrubusjon.

Takker for svar.

Veldig god guide!

30.09.08

Absolutt en veldig flott guide :)

Litt morsomt egentlig, da jeg faktisk akkurat hadde tenkt og lage til en videoguide som forklarte akkurat det samme :P

S
01.10.08

Hei.

Kan man ha flere blogger i ett webhotel?
Er det da bare å lage en kopi av wordpress-mappa, gi den et nytt navn og laste opp med ftp-programmet?

01.10.08

Hei, “S”. Ja, man kan installere så mange blogger man vil. Jeg har faktisk to blogger her på Glabladet. Ta deg en tur til Glabladet Shopping så ser du hva jeg mener. :)

01.10.08

Jeg har lagd et installasjonsprogram for WP 2.3.3 (kommer til å oppgradere til WP 2.6.2 i løpet av helga): http://setupwp.com

02.10.08

kjempe. da var domene og webhotell oppe. adriannome.com

takker så mye:)

[...] Nå sporet jeg litt av her, men det er viktig å understreke et par generelle ting for de som måtte la seg friste av friheten av å blogge som “yrke”. Mange benyttet seg av guiden min om hvordan man installerer en Wordpress-blogg på 24 timer, så jeg vil sørge for at folk ikke blir skuffet. Vær smart. Se hva jeg gjør. Se hva andre suksessfulle bloggere gjør. Mener ikke dette som noe “ovenfra-og-ned”-snakk, men ganske enkelt at det er mye lærdom å hente hos de med litt erfaring. [...]

04.10.08

Bra guide! Ergelig at den ikke var oppe når jeg strevde med det der, via wordpress.org sin guide. Denne var mye lettere forklart.

Ano
11.10.08

Takker for denne Sindre. Kanskje man skal sette sin stjerne på blogghimmelen… :)

14.10.08

Flott artikkel. Jeg ser du har en funksjon her i bloggen som lar brukerene abonnere via epost. Hvilket innstikk bruker du til dette?

14.10.08

@ Andre: Takk for det. Jeg bruker Feedburner, og de tilbyr muligheten for å la lesere abonnere via epost. Så vidt jeg husker finner du koden og alt du trenger inne på Feedburnerkontoen din.

Atle
17.10.08

Jeg vet ikke helt om du kan svare på dette Sindre, men selv har jeg ikke forstått det noen gang.

- Ser jo du nevner disse 3 nederste “unique phrases,” noe som jeg forstår kun er nødvendig og endre dersom en vil installere flere blogger på ett og samme webhotell. Selv har jeg hatt opptil 5 blogger på ett og samme webhotell installert samtidig, uten og endre disse tre “unique phrases,” i en eneste av config-filene.

Jeg ser jo det står at det skal gjøres, så det er jo greit og gjøre det for og være på den sikre siden, men det jeg ikke forstår er hvorfor det står at det må gjøres, når det faktisk ikke er nødvendig. ? :)

19.10.08

Atle: Bloggen din vil funke, men den unike strengen er med på å beskytte bloggen din mot hacking.

Disse strengene med på å gjøre det enda vanskeligere for en hacker å finne ut av passordet ditt, men ved å la det stå med default, så gjør du det enkelt for en hacker.

Sigurd
22.10.08

Halla.

Jeg har satt opp nettsida mi. Hurra!

Men jeg har en tidligere wordpress-blogg, hvordan kan jeg overføre den til det nye domenet?

Sigurd
22.10.08

For å spesifisere:

Jeg kan selvfølgelig eksportere de gamle filene til denne nye, men hvordan kan jeg lage en re-direkt fra den gamle bloggen slik at man kommer inn på den nye bloggen ved å gå på den gamle?

(Dagens dårligste setningsoppbygging…)

25.10.08

24 timer er lang tid i mine øyne. Selv benytter jeg meg av webhosten godaddy..com. De har en stor samling av egentlig alt mulig du kan installere på området ditt. Oppsett av webhotell og en Wordpressblogg tar ca ti minutter totalt. Hvorfor vente 24 timer, sier jeg;)

Magnus
28.10.08

Artisten: Ja, One kjører Linux etter hva jeg har forstått..

[...] Jeg har skrevet en mer omfattende guide om hvordan installere Wordpress for første gang, så nybegynnere oppfordres til å ta en titt der også. [...]

19.02.09

Den store svakheten med one.com er at serveren kun har 16mb. minnekapasitet.
Skal man installere en wordpress blog samt en del tillegsfunksjoner kalt “Plugins” går man fort tomt for minne. Det resulterer i at hele siden kan henge seg.

Dessuten så må man se på hva man får i forhold til pris, når man sier at noe er billig.

Personlig har jeg prøvd One.com, Surftown og ProISP. Alle med wordpress installert.

ProISP er en soleklar vinner hvis man tar hensyn til hva man får igjen for pengene.
One.com kommer på en andre plass og surftown suger bigtime hvis du skal installere wordpress.

Grunnen til det er at Surftown kjører såkalt “Safe mode” på serveren sin. Dette resulterer i mye hodebry og innsnurpet funksjonalitet.

Pro ISP har ALT!

Cathrine
19.02.09

Jeg har kjøpt domene hos one.com, og alt har gått fint, helt til jeg skal begynne å styre med ftp-programmet. Jeg har prøvd to programmer; filezilla og smartftp, har skrevet inn infoen fra mailen fra one.com, men får bare feilmelding, som sier at serveren ikke er funnet, har du noen gode råd?

19.02.09

@ Cathrine: Da ville jeg tatt kontakt med One.com. Hvis ingen av de programmene får kontakt med serveren må det være noe galt med serveren eller kodene du har fått.

Cathrine
19.02.09

Da prøver jeg det, takk skal du ha! :-)

Juliana
21.02.09

Denne guiden skal jeg anbefale til alle ! Supert. Jeg som er helt hjernedød når det koding klarte faktisk og få installasjonguiden til wordpress! supert.

G
25.02.09

hvis databasen er i bruk fra før, kan man da få denne? “Error establishing a database connection”

Eivind
17.03.09

Heisann!
Jeg skal bygge opp en side på et nytt domene nå, men jeg vil ikke at det skal vises annet enn “Siden er under konstruksjon” mens jeg jobber med den. Hvordan får jeg det til i wordpress?

18.03.09

Hei eivind, hadde nettopp samme problemet som deg. Det ble løst på den simple måten av å trykke shift, mens du trykker refresh (når du går inn på siden din).

26.04.09

Sindre: For en som aldri har gjort dette før og er nybegynner med wordpress på eget domene, så burde de fått med at det KUN er innholdet i wordpressmappa som man laster ned og pakker ut som skal lastes opp, IKKE hele wordpressmappa, men innholdet. Det har med at index.php filen MÅ være i samme mappe som innholdet i wordpress mappa, hvis ikke index.php filen er det, så må man bruke sub-domene som du sier, at man gir wordpress mappa et navn og laster opp hele greia, men vil man ikke det, så må kun innholdet i wordpress mappa lastes opp, slik at index.php og innholdet i wordpress mappa havner i samme mappe.

26.04.09

@Sivert: Tror man skal ha vært bra blind for ikke å ha fått det med seg:

“Når du har koblet deg på webområdet ditt, laster du opp innholdet i “wordpress”-mappen din. Hvis du vil at bloggen skal ligge på hovedsiden (altså http://www.dittdomene.com), sørger du for å kun laste opp det som ligger inni mappen “wordpress”. (Ikke last opp hele “wordpress”-mappen, men markér alt innholdet, og last kun opp dét!) Hvis du derimot vil at bloggen skal ligge på et eget sub-område på siden (f.eks. http://www.dittdomene.com/blogg), skifter du navn på “wordpress”-mappen til “blogg”, og laster opp hele “blogg”-mappen til roten av webområdet ditt.”

27.04.09

Sindre: Beklager, jeg så det ikke, – men flott at du fikk akkurat dette med, da det er mange som ikke forstår eller ikke vet hvor dem skal legge filene eller hva dem skal laste opp. Det gikk litt fort når jeg kommenterte sist, beklager det.

she
23.05.09

Har allerede opprettet en Worpress på webhotellet og ønsker å opprette en til på sammehotell. Har muligheten til å opprette flere databaser men får det ikke til å fungere… noen tips om hva jeg gjør galt?

23.05.09

@she: Det er vanskelig for meg å si, dessverre. Noen andre som kan svare på dette?

Jeg har selv to Wordpress-blogger installert her på Glabladet, en til “vanlige” Glabladet, og en til Shopping-avdelingen (som for tiden ikke er særlig i bruk), og det gikk helt fint å installere begge to. Faktisk skal det være mulig å ha så mange Wordpressblogger du bare vil, på samme domenet – i teorien.

13.07.09

Jeg har fulgt alt sammen. Lastet opp alle filene og mappene fra wordpress-mappen. Men når jeg skal gå inn på http://www.dittdomene.com/wp-admin/install.php så står det bare: No input file specified.

Hva skal jeg gjøre?

14.07.09

Til informasjon: Martine fant ut av problemet (vi hadde mailkontakt) og løsningen var ganske enkelt å faktisk bruke Filezilla, og ikke ClassicFTP (en løsning for Mac-brukere).

16.07.09

Hei!

Når man flytter bloggen fra wordpress.com til eget domene, får man med seg alle kommentarer og innlegg da? :-)

Takk, Ingvild

16.07.09

Hei Ingvild! Jeg er ganske sikker på at dette er mulig, ved å bruke en “import”-funksjon i din nye Wordpress. Jeg er ikke sikker på detaljene rundt dette, men prøv å spør her: http://wordpress.org/support/

Om du finner ut av det må du gjerne dele det med oss, så nye lesere av denne guiden får svar hvis de lurer på det samme. :)

Ingvild
24.07.09

Hei hei
Flott guide!!!!
Men det er en ting jeg ikke får til. Å instalere FileZilla på Mac. Hva tror du jeg gjør galt?
Ingvild

24.07.09

Hei Ingvild, har du lastet ned riktig versjon? Altså den til Mac? Den øverste av disse skulle være riktig: http://filezilla-project.org/download.php?type=client

Derfra er det bare å følge instruksene. Lykke til. :)

Ingvild
24.07.09

Takk. Nå har jeg kommet meg et godt stykke på veien. Og har gjort alt jeg skal. Men jeg får likevel “The requested URL /wp-admin/ was not found on this server.” når jeg prøver å gå inn på mitt domene. Aiai.

Henrik
06.08.09

Jeg har installert wordpress på mitt domene, og alt ser ut til å fungere fint, men når jeg ska laste opp bilder kommer de bare som sånne “røde kryss” :-(
Kan noen hjelpe meg med dette? :-)

Victoria
12.08.09

Hei! Jeg har et problem som forhåpentligvis noen av dere kan hjelpe meg med. Jeg har gjort alt i denne artikkelen, og alt virket OK i noen timer og jeg fikk ordnet design på den nye bloggen på wp.org og alt, men så når jeg logger på senere så virker det ikke! Problemet er at jeg går inn på http://www.minblogg.com/wp-login.php og fyller inn admin og passordet (som jeg vet er riktig) og så blir jeg bare videresendt til vanlig wp-logg inn hver eneste gang, og det er sykt frustrerende! Der kommer det jo opp at det er feil passord, og det er jo riktig siden det ikke er der jeg skal logge inn… ikke sant? Hva er det som egentlig er galt? Jeg har prøvd nesten alt!

12.08.09

@Victoria: Hmm… Ikke godt å si hva det kan skyldes, men kan du ikke bare trykke på linken “Mistet passordet ditt?” like under der du logger inn? Da får du nytt passord sent på eposten din, logg inn med det og endre passordet tilbake til hva du måtte ønske under http://www.dinblogg.com/wp-admin/profile.php

Victoria
12.08.09

Etter tusen forsøk fikk jeg det endelig til! Måtte slette temp-filer, cookies, slette wordpress og installere alt på nytt, SÅ gikk det!
Takk allikevel. : )

Lena
17.08.09

Tusen hjertelig takk for hjelp! :]
har enda ikke fått dette helt til, men forsto mye mer etter deres hjelp!

23.08.09

Hei! Hadde blitt veldig glad for hjelp, har strvd med dette i 3 dager nå. Riktig nok ikke hele dagen, men nok til at jeg snart gir opp.

Jeg har prøvd forskjellige guider, og gjort det samme om og om igjen. Jeg gjør nøyaktig det du skriver, men når jeg skal gå inn på http://www.dittdomene.com/wp-admin/install.php skjer det ingenitng. Tror kanskje jeg gjør feilen når jeg skal laste opp wordpress til serveren min via ftp-programmet du anbefalte, FileZilla. Skjønner bare ikke hva jeg gjør feil.

Hadde blitt utrolig takknemmelig for hjelp! :)

23.08.09

@Elise: Tror jeg ville prøvd å fjerne alle spor av det du har gjort. Fjern alt som har med Wordpress å gjøre på serveren og prøv på nytt. Følg denne guiden på veien så du er sikker på at du får med deg hvert steg. Hvis du gjør det, skal det funke! :)

28.08.09

For en GENIAL gjennomgang – fulgte den til punkt og prikke og har nå grunnlaget for å lage basketklubbens hjemmeside! Takk for hjelpen, Sindre – du er gull!!!

Og om noen vil følge veien fra skall til ferdig hjemmeside: http://www.nesoddenbasket.com

28.08.09

Supert, Astrid! Gratulerer med vel gjennomført installasjon! :)

04.09.09

Dette er en knallbra guide!

Om jeg skal sette fingeren på noe må det bli at one.com-lenken er en affiliate-lenke. I markedsføringsloven §3 står det:

Markedsføring skal utformes og presenteres slik at den tydelig framstår som markedsføring.

Derfor synes jeg du bør opplyse om at du tjener penger på lenken (så andre kan bli mer kritiske og skjønne at henvisningen kanskje ikke er objektiv).

04.09.09

@Petter: Det er jeg nå ikke helt enig i. ;) Jeg jobber ikke for One og det er absolutt ikke markedsføring av One i større grad enn å nevne et hvilken som helst produkt i dagligtale til en venn. At jeg KAN tjene en liten provisjon gjør det ikke til markedsføring.

Ellers, takk for komplimentet. :)

06.09.09

Jeg jobber ikke for One og det er absolutt ikke markedsføring av One i større grad enn å nevne et hvilken som helst produkt i dagligtale til en venn. At jeg KAN tjene en liten provisjon gjør det ikke til markedsføring.

Totalt uenig. Og det er igrunn helt greit. Vi kan være enige om å være uenige.

Det er reklame her -så du forventer å tjene noe på bloggen (sånt har du forresten skrevet om ved flere anledninger her) -men at du kan få betalt for lenken er kanskje ikke relevant i det hele tatt.

Bokmålsordboka definerer markedsføring som:

arbeid som blir gjort for å lede varer og tjenester fra produksjon til forbruker, salgsarbeid

At du har gjort et bittelite stykke arbeid for å publisere den lenken er jeg overbevist om. Det tok tid å skrive teksten. One.com selger en tjeneste, det er det liten tvil om. Til blant annet dine lesere. At en sånn lenke ikke er markedsføring da, det skjønner jeg ikke.

07.09.09

@Petter: Ta å gjør litt research rundt omkring på såkalte “pengeblogger” og fortell meg gjerne om den bloggen som gjør leserne oppmerksomme på affiliatelenkene i hvert eneste innlegg. Det er ikke vanlig praksis, jeg har enda ikke sett det.

Etter mitt syn mistolker du definisjonen av markedsføring også. Jeg har nemlig ikke vært med på produksjonen av tjenesten One.com tilbyr – jeg jobber som sagt ikke for dem. Jeg jobber for meg selv. Når jeg driver markedsføring, markedsfører jeg meg selv. Og når jeg markedsfører meg selv omtaler jeg meg som en som tjener penger på bloggen og jeg deler detaljene rundt dette åpenlyst over hele bloggen, som du selv også sier at du har lest. Flott! Da har jeg gjort jobben min.

Dette innlegget er skrevet for å hjelpe andre i gang med Wordpress på en enkel måte, så jeg enkelt kan henvise til dette innlegget på de titalls henvendelsene jeg får om dette hver måned. Hadde jeg kun vært ute etter å tjene penger på dette innlegget hadde jeg definitivt byttet ut One med HostGator som gir opptil $125 dollar (ca. kr. 750,-) i provisjon pr. registrering, mot Ones kr. 120,-.

Hege
07.09.09

FANKEN!!!!

Jeg skjønner INGENTING!!!!! Er veldig grønn når det gjelder dette, men skal prøve å forklare. Håper dere skjønner: Jeg laster ned Wordpress og vinduet winrar kommer opp. Hva gjør jeg da for å lagre og zippe og pakke ut og fandens oldemor!???
Jeg har på en eller annen måte fått lagret det på pc’n, men jeg finner det ikke igjen. Hadde vært supert om noen skjønte hva jeg mente og kunne guide meg trinn for trinn, MED T-SKJE, hva jeg skal gjøre. For som sagt, jeg er grønn.

En sånn trinn for trinn video hadde vært fint:)

Noen som kan hjelpe meg? Har webhotell som alt ligger klart til å begynne. Trenger bare å få wordpress til å funke og laste det opp i Filezilla’n min:)

07.09.09

@Hege: Så, så! For å pakke ut en Winrar-fil, skal du bare høyreklikke på den og velge “Extract here”. Du skal deretter laste opp mappen (eller innholdet; les instruksen inni mappen hvis den finnes) via FTP og you’re done. Si fra hvis du fortsatt har problemer etter å ha prøvd dette. :)

Hege
07.09.09

Takk for svar, Sindre.

Jeg går inn på winrar-filen, høyreklikker, men får ikke “Extract here”. Jeg får “Extract to the spesefiad folder” og “Extract without confirmation”.

07.09.09

@Hege: Du skal ikke åpne filen før du høyreklikker. Du skal kun høyreklikke på selve filen, uten at du åpner den. Du skal altså høyreklikke på selve ikonet, ikke inni filen. Prøv det, jeg lover at du klarer det! :)

Hege
07.09.09

http://kadusa.com/files/extract_rar.jpg

Får du opp dette bildet? For det er her jeg er.

07.09.09

@Hege: Ja, jeg får det opp. Du har allerede gått for langt. Du skal ikke åpne filen, slik du har gjort på bildet. Du skal lukke programmet igjen og høyreklikke på selve Winrar-filen, uten at du åpner den.

Hege
07.09.09

http://www.themelab.com/2008/02/26/how-to-install-the-latest-version-of-wordpress/

På denne siden viser de hvordan en kan installere wordpress, og de sidene de har her, er ikke de samme som jeg har på min. Herregud, hjelper det å slå litt i pc’n tror du???

Hege
07.09.09

Nei, seriøst, dette skjønner jeg ingenting av. Blir såååå irritert når jeg ikke får til. Når jeg ser på siden (linken over på siste innlegget mitt), har jeg jo ikke de samme vinduene oppe. Må nok få noen som har greie på det til å se på det fysisk.

08.09.09

Du tullet ikke da du nevnte den t-skjeen i din første kommentar, gjorde du? ;) Hehe, du aner ikke hvor ørlite steg du er fra å gjøre det riktig. Ta å send meg en mail så kan jeg hjelpe deg videre der, så ikke kommentarfeltet oversvømmes av 700 Winrar-meldinger… *kremt*… Og, for å sende en mail går du til kontaktsiden min og fyller ut skjemaet! Lykke til… :D

16.09.09

Hei du,

Jeg synes egentlig at oppskriften din var toppers. Men jeghar gjort noe feil – for jeg får error 404. Jeg tror muligens jeg har lagt in feil data i wp-config-fila … for jeg greier ikke å finne ut hva databasen er…..dum kanskje? Ja?

kan du hjelpe meg tror du? *blunk*

Marianne

17.09.09

@Marianne: Har du webhotell fra One? I så fall skal du ha fått en mail med all informasjonen du trenger for å legge inn detaljene i wp-config på riktig måte.

Hei. Har ikke prøvd ut oppskriften din enda, men har store planer om å gjøre det! Det jeg lurte på var om det var mulig å overføre innlegg man har på blogg.no til wordpress? Er ganske glad i den gamle bloggen min, og vil bytte til eget domene, så vil gjerne ha med meg innleggene mine. Er det mulig?

30.09.09

Hei!

Veldig bra oppskrift, nettopp det jeg trengte siden jeg er ganske ny på dette.
Det har oppstått et problem. Har sendt mail til WP om det, men kanskje du kan hjelpe meg.
Den første dagen funka det kjempe bra, men når jeg skulle logge med på nå får jeg bare en hvit side, det står at den er ferdig lasta, altså fullført, men den er bare hvit. Kan det være et av temaene jeg har lasta ned som har gjort det?

Setter veldig pris på svar.

Mvh Stine.

30.09.09

@Stine: Takk for det, denne guiden feirer faktisk 1 års-jubileum i dag. :)

Dessverre er det vanskelig å vite hva som kan være årsaken til problemet ditt. Spesielt merkelig er det jo at det funket fint første dag, noe som burde utelukke at du har gjort noe feil, for da skulle det ikke ha funket i det hele tatt. Hvis det er admin-området som ikke vises har det neppe med themes å gjøre heller. Jeg ville nok bare ventet på svar fra WP da du sikkert ikke er den første som henvender seg til dem om et slikt problem, så de vet sikkert råd.

Lykke til! :)

Kristine
07.10.09

Sindre,
Uff.. må nok stille deg det spørsmål ingen har stillt – hvor mye koster dine tjenster mtp å få en wordpress blogg?
Takk for svraet på forhånd!

07.10.09

Hey Kristine,

Du er ikke den første som spør, men folk spør vanligvis på mail. ;)

Du kan sjekke prisen her: http://www.glabladet.no/tjenester/

Som du ser tar jeg 1000 kroner for å sette opp og hjelpe deg i gang med en Wordpress-blogg sånn at alt er klart for at du kan begynne å blogge. Jeg hjelper deg også med themes, plugins og alle spørsmål du måtte ha. Send meg en mail vi kontaktsiden hvis du er interessert. :)

LEGG IGJEN DIN KOMMENTAR HER:
Advarsel: Upassende kommentarer risikerer å slettes uten forvarsel.

Donér | F.A.Q. | Kontakt | Annonsere? | Abonner på RSS |
Alt innhold er beskyttet av Åndsverkloven © 2008-2009 www.Glabladet.no | Privacy Policy
Gratis bloggekurs! Lær:

- Få en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!

Abonner på Glabladet:

Abonner via RSS-feed
Hva er RSS?

...eller, abonner via Epost:

Siste fra Twitter

  Følg Glabladet på Twitter

  Siste kommentarer

  • Håkon: Hehe.. Jeg forstår hvor du vil hen, og det fungerer til en viss grad. Alle- rike som fattige,...
  • Sindre: Jeg skal mest sannsynlig ta en tur på seminaret i Bergen 13. oktober. :)
  • Roger: Glabladet-Sindre: Skal du på dette seminaret?
  • Sindre: @Sindre: Morsomt at du skulle nevne Janteloven og at du tilsynelatende respekterer ham for å...
  • Sindre: “Icon”; eller Morten Haugum Hake for de som ikke faller for klisjéaktige...
  • MW: Jeg tror ikke hva jeg ser.. Jan Andersen.. Hahahaha.. Hvor kommer slike folk fra? “Hun er...  Sponsorer

  Bokkilden
  CDON
  Haugen Bok

  iTunes
  Kondomeriet

  Leger uten grenser

  Liverpool FC Card


  One.com  Spreadshirt
  Star Tour

  Unicef-fastgiver

  Sponsorer