Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Woohoo, jorden gikk ikke under!

Skrevet av Sindre | 10. september, 2008

Sett a gitt. Klokken er 09:31 og jeg er like hel, til tross for at noen forskere nedi grensen mellom Sveits og Frankrike skulle ha gjenskapt «the big bang», og potensielt forårsaket skumle, sorte hull som potensielt kunne slukt hele jordkloden, skulle man tro pressens overskrifter den siste tiden.

Neimen så flott. Da overlevde menneskeheten nok en gang! Og jeg som trodde flaksen var brukt opp da vi kom oss helskinnet gjennom tusenårsskiftet! :)

Nei, dette må virkelig feires! :D


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 10. september 2008 klokken 9:33 i kategoriene: Gode nyheter,

LESERNE MENER:
18 kommentarer så langt

1. Lasse
10.09.08

Om man er av de som fryktet jordens undergang, så burde ikke frykten være over enda.. Ingen partikler har kollidert – de har ikke en gang startet maskinen skikkelig enda.. Det eneste tidspunktet som er satt for kollisjon (der det kan gå galt i følge noen kritikere) vil ikke skje før om flere dagen, max 1 mnd.

2. Sindre
10.09.08

@ Lasse: Ja, stemmer det, leste jo at det kunne ta 50 måneder før et svart hull hadde vokst seg stort nok til å sluke planeten. ;) Får smøre oss med tålmodighet og grue oss i 4 år til da. :) Pokker også.

3. Anders
10.09.08

Heh, morsommen. Den første kollisjonen mellom to motgående partikkelstråler skal jo ikke skje før i oktober. Eneste som skal skje i dag er å få sendt en stråle den ene veien rundt den 27 km lange ringen. Alt hysteriet rundt dette er bare mediahysteri av journalister og tullinger som ikke har det minste snøring på fysikk, ikke minst om hvordan ting som svarte hull faktisk virker.
Den store «månelanding»-dagen komme altså til å være medio oktober. Da kommer dem til å gjennomføre den første kollisjonen med to stråler :)

4. lilli
10.09.08

I Bibelen står det at Gud ler av vår kunnskap, og han ler sikkert godt og lenge akkurat nå.

Det var nemlig Han som skapte universet og alt deri, og selv med milliarder av kroner for å bevise det motsatte, kommer vi aldri til å fatte dette skapelses underet med vår selvopphøyde og stolte anti-kristne holdninger og begrensede effektive hjernekapasitet. Hadde spart en del kronasje til andre mer nødvendige ting i vår fattige og syke verden om man hadde våget å «nedverdige» seg til å tro på en fantastisk Gud, universets skaper.

5. Half-Life
10.09.08

Er du klar over at de ikke begynner kollisjonstestingen før i slutten av neste måned? Det som skjedde idag er bare en tidlig test. Kritikerne mener at det kan ta fra 5 dager til 1 milliard år før dette vil få konsekvenser, og at det vil være svært vanskelig å påvise at eventuelle mini svarte-hull har oppstått (før det er for sent).

6. kk
10.09.08

det finner du eventuelt ut om 30 dager! lykke til

7. Glenn
10.09.08

Oy Oy dette kom ikke som en bombe. tror ikke dette er det værste menneskene kan finne på og gjøre. eller kommer til og gjør. eller har gjort.

Er mer redd for alle de atombombene som er rundt forbi en denne «lille» maskinen altså.

og alle de testene de har gjort med H-bomber rundt forbi. tror de har gjort mer skade på verden en den maskinene noen gang kommer til og gjør. atomkraft verkene som er rund. og de som har sprengt.
det er de tingene jeg tror heller vil kunne ødlegge jorda.

Så la oss slutte og spekulere på hvilken måte meneskeheten kommer til og dø på, ingen som bryr seg alikavel. om noen dager uker er dette glemt alikavel. so why even care.

8. Anders
10.09.08

Lilli:

Dere svovelpredikanter burde satse på en karriere som standup-komikere. Kommer til å bli utrolig suksessfulle. Jeg ler så jeg griner jeg :D

10.09.08

Dette var kjekt.
Jeg tror sannelig jeg unner meg en ekstra skive til lunsj i dag.
Dette er noe som har bekymret meg i laang tid.

Nei, neste faremoment er den svææære meteoren som kan treffe jorden i 2025 eller noe.
Men det går så bra så.

10. Half-Life
10.09.08

Det er forresten en rekke anerkjente forskere/fysikere som har forsøkt å stanse prosjektet (ved bl.a. søksmål), fordi de mener at vi ikke vet med sikkerhet hvilke konsekvenser det vil kunne få. De mener at man ikke kan gamble med jordens eksistens.

Her er noen kilder:

http://lhcdefense.org/
http://www.lhcfacts.org/

Sitat:

«Some experts fear that the risk of operating the LHC disproportionately outweighs anything science might gain from this experiment. It is not possible to know what the outcome of the experiment will be, but even CERN (the European Organization for Nuclear Research) scientists concede that there is a real possibility of creating destructive theoretical anomalies such as miniature black holes, strangelets and deSitter space transitions. These events have the potential to fundamentally alter matter and destroy our planet.»

11. stian
10.09.08

Dette var bare en stråle med protoner i en retning. De skal om ca en måned kjøre to stråler mot hverandre også krasje de sammen… vi får se da om det blir noe big bang :)

12. Jan
10.09.08

Hmm, 50 måneder til hullet kan suge oss inn… Er ikke det i 2012?

13. Sindre
10.09.08

@ Jan: Skulle bli november 2012 det ja. La oss inderlig håpe at den amerikanske regjeringen har ordnet med et anti-svarte-hull-våpen innen den tid. Kanskje jeg har noe å bidra med her. Jeg bare tar den maskinen i Sveits, setter den i revers og skaper et HVITT hull i stedet! :twisted: Det hvite hullet vil blåse ut, i stedet for å suge inn. Så konfronterer vi dem med hverandre i november 2012. Ettersom de to hullene er totale, nøyaktige motsetninger av hverandre, vil de rett og slett utslette hverandre, og voila! Trusselen is gone. Regner med dette skulle løse det meste. ;)

14. Jan
10.09.08

Haha, det sies at verden går under i 2012. :p

http://www.usatoday.com/tech/science/2007-03-27-maya-2012_n.htm

15. Sindre
10.09.08

Æsj.. Som om vi liksom ikke hadde nok å bryne oss på det året. :roll:

16. Jannekake
10.09.08

Jeg skal feire med sjokolade. Og Urge.. Nomnom.

17. Kari
10.09.08

Det var jo ikke så mye som skjedde i dag Jannekake. Har du ikke fått med deg noen ting?
Den virkelige testen skjer ikke før Oktober en gang for da skal to stråler kollidere.
Og virkningen av dette vil vi ikke merke noe av før om noen år. Så spar den sjokoladen du…..:snill:

18. Siri
11.09.08

Denne langvarige gleden jeg fikk fordi jeg faktisk våknet til akkurat det samme jeg sovnet til varte visst ikke så lenge likvel.. :P
Tror jammen meg jeg må spare den der sjokoladen jeg tenkte å unne meg jeg også gitt.. Men det er jo bare strålende – god gammel årgang på sjokoladen er jo bare helt vindunderlig godt! *-)

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2014 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker