Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Hvordan hypnotisere andre til å få det som du vil

Skrevet av Sindre | 28. oktober, 2008

Forleden kveld så jeg et interessant program med en slags illusjonist og hypnotisør ved navn Derren Brown. Denne mannen er tilsynelatende i stand til å forutsi og kontrollere hvordan mennesker kommer til å reagere, på en måte jeg ikke har sett maken til. Han er en mester i å blande mentale illusjoner og psykologiske knep med villedninger. Derren sier selv at hans nåværende magisjanger mangler en definisjon, mens andre kaller det for «mentalmagi».

For å gi noen eksempler over hva han er i stand til:

 • betale med papirlapper i stedenfor penger
 • få folk til å gi fra seg lommebok, husnøkler, pinkoder, etc, bare ved å spørre
 • få utbetalt vinnergevinst på taperkupongen i hundeløp
 • gjøre seg usynlig
 • forføre en hvilken som helst jente
 • …og utrolig mye mer snacks…

Jeg har faktisk samlet noen videoklipp fra YouTube over noe av dette, så da er det bare å benke seg foran skjermen med popcorn og la seg fascinere:

Den usynlige mannen:


Hvordan få ut gevinst med en taperkupong:


Hvordan betale med papirlapper:


Hvordan forføre pene jenter:


Alt i alt meget fascinerende, og det fikk meg til å tenke på hvorfor jeg ikke valgte å bli magiker selv. Jeg har alltid vært fascinert av generell trylling (hadde det som hobby da jeg var liten), og i de senere årene har jeg vært interessert i hypnose. Hvor kult hadde det ikke vært å påvirke sine omgivelser til å alltid få det som man ville?

Det er riktignok en potensiell mørk side ved dette. I de gale hender kan dette utnyttes til å gjøre etisk uforsvarlige ting. Men for moro skyld og for å dra litt oppmerksomhet i enhver situasjon, med en stor variasjon av triks, hadde dette vært utrolig artig å kunne litt om.

Så av ren nysgjerrighet begynte jeg å gjøre litt research på nettet. Målet var å finne informasjon om hvordan man selv kan begynne å lære seg grunnleggende hypnoseteknikker. Dette er et spennende tema som jeg kan altfor lite om, så det hadde vært artig å få en innføring.

Til slutt fant jeg faktisk noe som virket lovende. Et nedlastbart kurs av en visstnok kjent hypnotisør ved navn Igor Ledochowski, som jeg personlig aldri hadde hørt om. Kurset heter Conversational Hypnosis, og lærer deg «hverdagshypnose» basert på verkene til en av de beste hypnotisørene som noengang har levd: Milton Erickson (1901-1980).

Kurset koster $197, noe som tilsvarer en drøy tusenlapp. Jeg var som sagt veldig interessert, så jeg begynte å gjøre litt research på selvstendige omtaler av dette produktet (og ikke bare de som står på den superlange salgssiden), og etter å ha lest dusinvis av omtaler av både amatører såvel som proffe hypnotisører, er jeg ikke lenger i tvil: Dette er noe av det beste som finnes på markedet i denne sjangeren. Det er visstnok mye «dritt» ute fra før, men denne pakken holder faktisk det den lover. Og selv erfarne hypnotisører sier de har fått en bredere forståelse av hypnose, menneskers atferd osv, av dette kurset.

Conversational Hypnosis

Jeg innser at dette er en god sjanse til å sikre seg en innsikt i et felt som man vanligvis må ha en solid utdannelse, eller punge ut med enorme summer for å lære mer om. Jeg er nesten 100% sikker på at jeg kommer til å kjøpe dette kurset i begynnelsen av neste måned. Og når jeg gjør det, kommer jeg tilbake med en fullstendig omtale og rapport om hva jeg har lært. Samtlige omtaler jeg har lest har vært positive, og alle rapporterer om at de har lært utrolig mye.

Men, hva handler Conversational Hypnosis om? Hva kan man lære av dette? I følge salgssiden kan man bl.a:

 • påvirke hvem som helst til å følge deg
 • få klienter og kunder til å kjøpe fra deg
 • forlange ny respekt fra alle
 • få kolleger til å følge dine forslag
 • få så og si alle til å si «ja»
 • få barna og tenåringene til å adlyde deg
 • få din(e) elsker(e) til å forholde seg lojal(e) ;)
 • …og mye mer

Du kan altså hente frem den lille Derren Brown’en i deg. :) Jeg kunne hatt det mye moro med dette. Jeg gleder meg til å utforske denne pakken selv. Men som Igor selv sier, bør man kanskje ikke vente for lenge med å handle på dette tilbudet, av to grunner:

 1. Når/hvis dette blir kjent for folk med skumle hensikter, vil kanskje myndighetene komme til å gripe inn for å få stoppet det
 2. Hvis dette internettkurset gjør det bra, vil det forbli på markedet, men hvis ikke vil Igor dra det vekk fra markedet for alltid og gå tilbake til å ta seg skamløst betalt for sine personlige timer og private seminarer

Så her bør du egentlig slå til mens du har sjansen. Hvis du er interessert i å lære deg grunnleggende hypnotiske kunnskaper kan dette muligens være den beste startpakken du kommer over. Jeg ser frem til å dykke nærmere inn i dette temaet fremover!

Hva tror du? Hva mener du om hypnose? Har du blitt hypnotisert eller erfaringer med å ha hypnotisert noen? Del gjerne tilbakemeldinger og synspunkter i kommentarfeltet.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på tirsdag 28. oktober 2008 klokken 7:21 i kategoriene: Inspirasjon, Omtaler, Selvutvikling, Video, Vitenskap,

LESERNE MENER:
23 kommentarer så langt

1. Artisten
28.10.08

Er ikke hypnose forbudt ifølge norsk lov?

2. Sindre
28.10.08

@ Artisten: Hypnose/hypnoterapi brukes jo som en behandlingsform blant mange leger og psykologer. Men jeg har hørt noe om at det er forbudt som sceneshow. Om det stemmer vet jeg ikke. I så fall tror jeg det må være opphevet, husker nemlig en kar ved navn Torgrim Holte som drev med noe sånt på TV2 for noen år siden.

Forøvrig er ikke dette snakk om den slags hypnose man forbinder med TV-show hvor man faller i en dyp transe og våkner opp som en kaklende kylling. Dette går mer på villedning og psykologi i den daglige samtale. Altså, ingen som motfrivillig utsettes for bevissthetsfrarøvelse, men derimot psykologiske knep og villedningstriks.

28.10.08

Den er kjøpt å betalt:)
Har studert i 2 mnd nå.
Fungerer viss du legger litt i det:)

28.10.08

Sindre: Jeg tror faktisk Torgrim Holte hadde showet rett over svenskegrensen, rett og slett fordi de ikke fikk lov til å filme det i Norge. ^^

Synes sånt er utrolig spennende, og har sett programmet du snakker om flere ganger. Blir alltid like imponert :)

5. Gunnar
28.10.08

@Sindre: Torgrim Holte spilte inn serien i sverige og siden det er lov å sende slike programmer så gled han i gjennom nåløyet.

6. arne
28.10.08

Årsaken til at Torgrim Holte kunne hypnotisere nordmenn og sende det på norsk tv var at opptakene ble gjort i Sverige.

7. Sindre
28.10.08

@ De 3 siste: Ja, stemmer det, husker det nå som jeg tenker etter. Takk for påminnelsen! :)

@ Michael: Spennende! Godt å høre at du allerede har positiv erfaring med kurset!

8. Thomas
29.10.08

Sånn hverdagshypnose har vel en vitenskapelig betegnelse som lyder noe som Nevrolingvistisk Programmering, forkortet til NLP om jeg ikke tar helt feil.
Har studert dette en stund, og må si at jeg synes det er veldig fascinerende.

9. Sindre
29.10.08

@ Thomas: Det stemmer, NLP er en viktig del av denne læren. :)

10. Artisten
29.10.08

Ja, dette ser jo spennende ut, gleder meg til en eventuell artikkel om dette senere :D

Ble litt skeptisk til dette, med det grunnlag at det ikke virker riktig å villede andre personer, men dette er nok bare for moro skyld.

Kikket forresten innom siden deres, og den var *enorm*. Masse skryt og reklame, men hvis andre kilder anbefaler dette er det jo bra. Da jeg skulle forlate siden ga den et tilbud om gratis bøker, sendt rett hjem til meg. Alt jeg trengte å gjøre var å skrive inn eposten min :D

Venter nå i spenning på de gratise bøkene mine.

11. Sindre
29.10.08

@ Artisten: Jeg har ikke slått til på tilbudet om de gratis manualene (jeg har ikke sans for den slags reklame heller), men jeg antar at dette er snakk om ebøker, og ikke bøker som blir sendt hjem i postkassen din – ettersom de bare trenger mailadressen. ;)

12. Rage
29.10.08

Genial artikkel da….

Både spennende, morsom og informativ…

Keep up the good work :)

30.10.08

Derren Brown FTW

14. Morten
30.10.08

hmm.. skeptisk! He he

15. Anita
30.10.08

«I Norge er det fortsatt forbudt ved straffeloven § 364, å praktisere hypnose for de som ikke er leger og psykologer.»

Wiki er min venn ^^

16. Eivind
30.10.08

@ Sindre: Jeg mener og det er ebøker siden de kun trenger e-mailen, men mange internett selskaper bruker kun e-mailen din til å hente informasjon direkte fra deg gjennom å sende deg mailer.. osv. osv.

Personlig mener jeg denne artikkelen er utrolig spennende for jeg har alltid vært interresert i hypnose og menneskets sinn.
Dette som Derren Brown er utrolig facinerende å se på når du tenker på at slik som han gjør (eks. handler med papir-penger) egentlig ikke skulle vært mulig, men det blir det når han manipulerer sinnet til mennesker han aldri har møtt… (forhåpentligvis.. for hvis dette er fake er det en utrloig nedtur)

17. Erik
30.10.08

Hvordan «hypnotisere» andre til å få det som du vil?

1) Lag et TV-Program hvor du «hypnotiserer» folk til å ta betalt med papirpenger.
2) Selg «How-to»-produkter til TV-seere for ekte penger.

Gratulerer, du er rik, og kan betale andre penger til å få det som du vil.

– Alltid skeptisk! ^^

Problemet med en sånn pakke er at du aldri vil få til det samme som han karen viser på TV.

18. Artisten
30.10.08

Var litt ironisk i innlegget mitt, skrev ikke inn E-Mailen min, fordi jeg syntes det så ut som spam ;)

Jeg skulle hatt en spam-e-post som jeg kunne bruke til å registrere meg på nettet, for å sjekke om det var søppel eller ekte…

19. mobu.no
22.11.08

Jeg har fått tak i kurset til Ledochowski og hørt på ca 1/3. Hittil har jeg fått med meg at det er viktig å snakke saaakte og intensivt til den som du skal hypnotisere. Jeg tror imidlertid at det vil kreve enormt med tid og fokus om man skal bli en habil hypnotisør. Spørs om jeg gidder det. Men artig er det lell!

10.01.09

Hopper over hit med det samme jeg er i gang. Kom plutselig på at jeg hadde lest om Milton Erickson og Derren Brown i en annen artikkel du har skrevet.

Vel, jeg har faktisk blitt hypnotisert av en som heter Jonas Sandberg. Han er mye inspirert av Milton Erickson. Forutsetningen for å falle i transe er at du er mottakelig for suggesjonen og at du ser på den som hypnotiserer deg som en myndighetsperson.
Mennesker som har dårlig selvbilde, og som i tillegg har en svakhet for myndighetspersoner/dominerende personligheter, kan faktisk lett la seg lede inn i transe selv om de egentlig ikke er med på det.
-Stig

21. Tom
06.02.09

Er det vanskelig ?
Er instressert i det ..
Men har ikke lov : (

[…] Men jeg liker villedning, når det gjøres elegant. Jeg har jo den siste tiden latt meg fascinere voldsomt av hypnotisører som Derren Brown, hvor villedning er en stor del av gamet for å få triksene til å fungere. […]

23. mark
01.01.11

hallo??ingen som har hørt om «instant hypnosis»??slettes ikke vannskelig.. youtube it!.. have fun!;)

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2016 | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker