Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Steve Pavlina – Personal Development for Smart People

Skrevet av Sindre | 31. oktober, 2008

Steve Pavlina, den verdensberømte personlig utviklings-bloggeren som har forandret livet til tusenvis av entusiastiske lesere over hele verden, ga nylig ut boken Personal Development for Smart People: The Conscious Pursuit of Personal Growth. Og som den første nordiske websiden har Glabladet fått mulighet til å omtale denne boken, som foreløpig kun finnes på engelsk.

Men først må jeg snakke litt mer om forfatteren. I tilfelle du ikke har hørt om Steve før, la meg ta en rask introduksjon:

  • Steve PavlinaSteve Pavlina er en av verdens mest kjente bloggere
  • Han tjener ca. $40,000 i mnd på bloggen sin
  • Steve var mannen som inspirerte meg til å slutte i jobben og begynne å blogge
  • Spesialiteten er personlig utvikling, med over 700 gratis artikler på bloggen så langt
  • Han har blitt sitert i en rekke store aviser i USA som New York Times, USA Today osv
  • Han har en smart innfallsvinkel på personlig utvikling (han fordrar ikke selvhjelpsaktører som lover «raske og enkle resultater» eller «noe for ingenting»)
  • Bloggen hans drar over 2 millioner unike lesere hver måned

Steve er kjent for å gjennomføre noen ville ekseprimenter på bloggen sin. Av disse kan nevnes The Million Dollar Experiment (med LoA som bakgrunnsmodell), Polyphasic Sleep (et sovemønster hvor han hadde 6 blunder på 20 minutter hver 4. time, tilsammen 2 timer i døgnet, i over 5 måneder) og Raw Food-utfordringen, hvor han gikk fra å være veganer til å kun spise rå, naturlig og ukokt mat. Akkurat nå er han faktisk i gang med et eksperiment han kaller «Juice Feasting», som går ut på at han ikke skal spise fast føde på hele 92 dager. Høres det vilt ut? Vel, det er Steve i et nøtteskall.

Steve har opplevd suksess fordi han skriver genuint og ekte om et tema han brenner for. Artiklene kan beskrives som innsiktsfulle og smarte, og har appellert til et bredt publikum over hele verden. Han dekker alle mulige områder innenfor personlig utvikling. Alt fra økonomi til spiritualitet, helse til produktivitet, osv.

Steve er, i likhet med meg, ikke en nisjéperson. Han innså tidlig at det lå et visst underliggende mønster bak enhver vokseopplevelse. Så i stedet for å bare skrive generelle tips og triks til utvalgte områder innen personlig utvikling, brukte han flere år på å komme opp med det han mener er de grunnleggende, universale prinsippene som leder til personlig utvikling:

Truth, Love, Power, Oneness, Authority, Courage og Intelligence.

Hvert av disse prinsippene har fått sitt eget kapittel i boken. Truth, Love og Power utgjør kjerneprinsippene i personlig utvikling, mens Oneness, Authority, Courage og Intelligence utgjør sekundærprinsippene som kan trekkes fra de 3 første.Og det spiller ingen rolle hvilket felt du jobber med. Disse prinsippene er så universale at de gjelder for mennesker over hele verden, og kan benyttes innen helse, relasjoner, økonomi, daglige vaner, spirituell utvikling, tidshåndtering og mye mer. Dette er fasiten. Det er hakkespettboken. Det er…

Selve Bibelen innen personlig utvikling

Det er ikke tvil. Hvis du skal lese én bok om personlig utvikling bør du lese denne. Du kommer neppe mer i dybden med noe annen bok enn du gjør her. De 7 første kapitlene utgjør bare del 1 av boken. Ettersom prinsippene er ganske abstrakte i seg selv, har Steve dedikert hele del 2 til eksempler på hvordan man kan bruke disse prinsippene til alle områder i livet for å generere praktiske og jordnære resultater.

Områdene som dekkes i kapittel 2 er: Habits, Career, Money, Health, Relationships og Spirituality. Dette er med andre ord en gavepakke. Først har du de 7 grunnleggende, universale prinsippene som leder til personlig utvikling, og så får du altså 6 viktige områder i livet ditt hvor de 7 første prinsippene kan benyttes. Du kan nesten ikke feile lenger, så sant du er engasjert til å gjøre noe med livet ditt.

På en måte kan boken virke litt overveldende. Det er mye informasjon å ta inn på én gang. Men, jeg tror det er en god sannsynlighet for at du vil nikke gjenkjennende til det aller meste Steve sier. Boken krever bare at du har helt grunnleggende engelskkunnskaper – den er utrolig lettlest, til tross for det enorme omfanget. Steve har forenklet forklaringene av disse prinsippene i en sånn grad at det er veldig lett å forstå for meg og deg.

I tillegg inneholder den en rekke praktiske øvelser du kan ta for å finne ut hvor du står og hvordan du eventuelt kan forbedre deg og stå mer på linje med disse prinsippene.

Men vær oppmerksom på følgende: Denne boken kan virkelig få deg til å innse realiteter i livet ditt. Hvis du befinner deg i en utilfredsstillende jobbsituasjon, et dødt forhold eller dårlig helsetilstand grunnet dårlige spisevaner, vil denne boken fremstå veldig «in your face» og gi deg et kraftig spark bak. Det vil være vanskelig å lese hele denne boken uten å bry seg om disse tingene, da de går igjen som faste eksempler på hvordan du ikke bør ha det.

Du tar f.eks. ikke et reelt utgangspunkt i Truth hvis du tolererer en jobbsituasjon du ikke trives med, hvis du egentlig vet dette med deg selv. Du tar ikke utgangspunkt i Love hvis du hovedsaklig bryr deg om deg selv og gir blanke i andre. Du tar ikke utgangspunkt i Power hvis du vet du har viktige oppgaver å gjøre, men aldri klarer å gjøre dem, osv. Med andre ord er dette nærmest en håndbok i veien til et mer intelligent liv. Oppdraget ditt er å kvitte deg med alle de uintelligente beslutningene som gjenspeiles i livet ditt, for så å innføre mer intelligente valg.

Selv om din situasjon er aldri så kompleks vil denne boken gjøre det lettere for deg. Steve har virkelig gjort et poeng av å skrive en bok som kan leses av mennesker i alle slags livssituasjoner. Prinsippene er som sagt universale, så du vil garantert finne hjelp i dem, uansett hvor håpløst ting kan virke akkurat nå.

Hvis du er klar for å ta det neste steget i livet ditt, vil du rett og slett ikke være foruten denne boken. Det er positivt og intelligent å vokse og utvikle seg som person. Men hvis du ikke engang vet hvor du skal begynne, er dette den idéelle guiden for deg.

Steve Pavlina har gått den stien han snakker om. Fra å sitte i en fengselscelle som 19-åring til å etterhvert starte den mest besøkte selvhjelpsbloggen i verden, for så å skrive en formidabel bok som forklarer de universale prinsippene bak personlig utvikling. Det må jo egentlig bare være et spørsmål om tid før Oprah får øynene opp for ham!

Jeg kan trygt anbefale boken til alle som vil leve et mer bevisst og bedre liv.

Kjøp boken hos Amazon.com | Besøk Steves blogg


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på fredag 31. oktober 2008 klokken 4:32 i kategoriene: Bevissthet, Business, Helse, Inspirasjon, Jobb & Karriere, Kultur & Media, Law of Attraction, Omtaler, Penger, Produktivitet, Samliv, Selvutvikling, Suksess, Verden & Samfunn,

LESERNE MENER:
7 kommentarer så langt

1. ø
01.11.08

spennende,

[…] Polyfasisk søvn går ut på at man fordeler mindre soveperioder over hele døgnet, i stedet for å få all søvnen i en eneste lang økt. En populær metode er Uberman sleep schedule, som tilsier at man sover 20-30 minutter 6 ganger i døgnet, hver 4. time rundt klokken. Selvsagt kommer min inspirasjon fra bloggeren Steve Pavlina, som forsøkte seg på dette eksperimentet i 2005, og holdt det gående i over 5 måneder. I følge ham var dette den mest produktive tiden han noensinne har hatt, og den eneste grunnen til at han omsider ga opp, var av sosiale årsaker. […]

[…] I was the only Norwegian blog to review you book for instance. […]

[…] Jeg har lest boken hans, fulgt bloggen hans lenge og til og med fått en psychic reading av kona hans. Allikevel fikk jeg flere AHA-opplevelser på seminarets første dag. Dette lover godt. :) […]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2016 | >> Personvern | >> Disclaimer |