Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Hva vil andre tro om deg?

Skrevet av Sindre | 03. november, 2008

Hender det noengang at du bekymrer deg for hva andre vil tenke om deg? Da har jeg et råd til deg: Ikke gjør det. Ikke kast bort et sekund av livet ditt på å gjøre det.

Sannsynligheten er stor for at du kommer til å bruke langt mer tid på å innbille deg hva andre kommer til å tro enn de faktisk bruker på å mene noe som helst om deg. Og mens du bekymrer deg for hva de tenker om deg, bekymrer de seg for hva du tenker om dem.

I stedet for å bekymre deg for hva andre tenker om deg, begynn å bekymre deg for hva du selv tenker om deg. Din egen mening om deg selv betyr langt mer enn noen andres mening om deg, uansett hvor intelligent og velmenende du tror de er. Altfor mange undervurderer seg selv for å ikke virke selvgod eller blærete. Hvis du snakker nedsettende om deg selv skaper faktisk akkurat den «uerfarne, uintelligente, talentløse» personen du beskriver deg som. Du sender et kraftig signal til omverdenen så vel som til deg selv.

Kom heller til bunns i hva du tenker om deg selv enn å bruke krefter på å lure på hva andre tenker. Det du tenker om deg selv utstråles fra deg, og påvirker dermed hvordan andre oppfatter deg. Hvis du tenker lavt om deg selv, vil andre plukke det opp. Hvis du tenker stort/fornuftig om deg selv, vil andre merke det. Poenget er uansett at du ikke skal bry deg så mye om hva andre tenker. Folk må mene det de vil, og deres meninger om deg har veldig lite med deg å gjøre. Ingen vet hva du faktisk er i stand til.

Det er vanlig å oppleve motstand fra noen rundt deg hvis du gjør et stort hopp, som å starte for deg selv eller å innlede et nytt forhold med noen. Selv om de egentlig vil det beste for deg, snakker de som regel ut fra frykt i større grad enn kjærlighet. Frykt snakker for begrensning; kjærlighet snakker for muligheter.

Det spiller ikke engang noen rolle om de får rett. Hele meningen med livet er jo å prøve og feile, og å bygge seg opp en erfaring på grunnlag av det hele. Absolutt ingen kommer seg «helskinnet» gjennom livet. På et eller annet nivå har vi alle gått saftig på trynet. Det er meningen at dette skal skje. Den virkelige leksen er å lære seg å være være OK med det.

Å feile er faktisk en del av å oppnå suksess. Lær deg å se på «feilingen» som en venn. Det er meningen at du skal oppleve masse motgang og feile så det kimer i veggene. Det som vil skje er at du tar lærdom av hvert eneste steg, og blir klokere. Etterhvert vil en tilsynelatende «feil» lede deg inn på noe som virkelig kan bli et gjennombrudd! Ville du ha oppnådd det gjennombruddet hvis du ikke først hadde lært av dine feil?

Finn ut hva du virkelig er i stand til. Vær ikke redd for å prøve nye ting. Du kommer aldri noen vei av å bare sitte stille. Vær villig til å ta noen risikoer i blant. Noen ganger må du prøve deg på ting du ikke er sikker på at du kan oppnå. Du må bare stole på deg selv nok til å vite at selv om du ikke lykkes, vil du komme til å gjøre det som trengs for å håndtere den situasjonen som måtte komme opp. Å miste alle sine personlige eiendeler er faktisk ikke verdens undergang. Det er langt verre å miste troen på seg selv.

Tenk deg min situasjon på slutten av fjoråret. Akkurat flyttet hjemmefra, akkurat sagt opp jobben (som jeg nettopp hadde fått) og fortalte folk at jeg skulle starte min egen blogg og leve av dette. Tror du jeg mottok masse støtte? Ikke akkurat i nærheten engang. Mange trodde det hadde klikket for meg. Og mange tror sannsynligvis fortsatt det. Det er helt OK, og påvirker meg ikke overhodet. Hvorfor? Fordi jeg stoler på meg selv. Andre mennesker kan ikke se inn i sjelen min og vite hva jeg er i stand til. Når de forteller meg at jeg ikke kan gjøre noe, ser jeg bare en person som er veldig redd og som trenger hjelp med å bryte med det underliggende mønsteret av frykt.

Hvis andre mennesker overvelder deg med sin negativitet, ignorer dem. Andres frykt har ingenting med deg å gjøre. Sats på deg selv. Du kommer kanskje til å ta noen dårlige valg i begynnelsen, men i det lange løp vil du nå mye lenger enn dine nåværende begrensninger. Og da er det ingen grenser for hva du kan oppnå.

Å tro på seg selv er ikke resultatet av suksess. Det er årsaken til det.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på mandag 03. november 2008 klokken 13:20 i kategoriene: Bevissthet, Selvutvikling, Suksess,

LESERNE MENER:
19 kommentarer så langt

03.11.08

Yess! Akkurat det som trengtes – en skikkelig pep-talk! Mer av dette!! :-)

Glimrende! Herlig…

Vi skulle ha trengt flere som deg Sindre, så bra vi har deg på nett og i fulltidsjobb for oss.

Har gjort dårlige valg selv, men ved å se tilbake på de innser jeg at uten de ville jeg ikke i det hele tatt vært her hvor jeg er idag.

3. Monica
03.11.08

Bra artikkel. Er enig i mye av det du sier, selv om jeg ikke alltid er like flink til å leve opp til det. Det er først når jeg hører at andre tenker ALTFOR mye over hva andre syns om dem, at jeg blir bevisst på at: Sånn skal jeg ikke bli.

04.11.08

Kunne ikke vært mer enig:) Du skriver utrolig bra!

5. Morten
04.11.08

Like lekkert som alltid Sindre. Du er også inne på en kjerne i folks oppfating av hverandre. Hvis du velger å være deg selv får du raskt «drittsekk stempel»

05.11.08

Fulgte tipsene dine om annonsering av blogg på nettby, og er nå i skrivende stund på forsiden der;) takk!

7. Erik
06.11.08

«Det handler ikke om hva du kan, men hva folk tror du kan.»

- Min bror.

Ikke at han mener at man skal bekymre seg om hva andre tror om deg, men at man skal gå ut med en utstråling og en selvsikkerhet som tilsier at andre tror at du vet hva du driver på med. Man trenger ikke nødvendigvis ha full kontroll på akkurat det man driver med.

06.11.08

Din beste post så langt Sindre. Om alle hadde Nordmenn hadde lært innholdet av denne posten mens de gikk på skolen , så ville psykiatrikerne hatt mye mindre å gjøre idag.

9. Barbro
11.11.08

Flott og inspirerende innlegg:) Virkelig noe å tenke over!

05.01.09

Det at vi er bekymret over hva andre tror om oss, er en sikkerhetsmekanisme som er nedarvet i oss. Den har vært viktig i evolusjonen. Når vi er redd for hva andre tror om oss, vil vi være mer selvregulerende i forhold til det vi gjør.

Opp gjennom tidene har det vært avgjørende å tilhøre en gruppering, en stamme. Gjorde du noe som ikke var i samsvar med stammen, falt du utenfor. Du ble utstøtt. Stort sett betydde det døden for den enkelte.

[...] Men jeg skal være ærlig – det er tøft noen ganger. Hele dager har gått med til å kaste bort energi på alt dette, stikk i strid med hva jeg selv har oppfordret til i innlegg som “Hva vil andre tro om deg?“. [...]

[...] Poenget jeg vil frem til er: Ja, det vil ta noe tid å komme seg fra et nivå til et annet, som f.eks. å bry seg mindre om hva andre tenker om deg. [...]

13. anniken
10.10.09

Du skriver veldig bra! Fant denne siden ved en tilfeldighet og det er jeg veldig glad for. Veldig inspirerende innlegg! Det er så sant det du sier.

14. Gisle V.
15.11.09

Kjempebra artikkel. Men ikke noe nytt for meg. Har lært alt dette via egne opplevelser. Kort fortalt:

Jeg ble i 1991 av min arbeidsgiver anklaget for spionasje og torturert til å tilstå. Fakta faen! Et skikkelig æresdrap med andre ord. Jeg ble psykotisk og utviklet PTSD av anklagene, men holdt hodet oppe på tross av alle anklager. Det var kun jeg som visste at disse anklagene var bare ‘bullshit’. Mere frusterende var at nesten ingen trodde meg i min historie. Ikke mine egne foreldre en gang. Men med troen på meg selv, mine kjerneverdier, mitt moralsyn og livskraft, kom jeg gjennom det også. Mine opplevelser har lært meg en masse om meg selv og menneskelig ondskap. Men hadde jeg valgt annerledes i dag hadde jeg sannsynligvis ikke tatt den jobben. Min eneste anger her i livet.

Jeg må le av alle puddinger som klager og syter over trivialiteter de går gjennom. Sammenlignet med dem anser jeg meg selv som Superman og de som anklaget meg som idioter. Det har hjulpet meg mye. Så selvtillitten er på topp tross alt.

[...] Det er bedre å lansere en rekke småprosjekter enn å aldri lansere noe som helst. Selv om andre vil si at «herregud, han derre Sindre virker jævlig ubesluttsom, nå er han i gang med noe nytt igjen, jeez, kan han aldri bestemme seg?» – så er det faktisk bedre det, enn å sitte på ræva og stirre i veggen fordi du aldri kommer så langt som å lansere noe, fordi du er så jævlig petimeter*. [...]

[...] Det gjelder å tenke og innse at alt som blir skrevet som et svar på noe du skriver, har med innsenderen å gjøre, og ingen andre. Det har INGENTING med deg å gjøre, så hvorfor ta det personlig? (Les: Hva vil andre tro om deg?) [...]

[...] Dette er hvorfor alkohol er så populært. Det hjelper oss å slappe av og å løsne litt opp. Alkohol forbindes med hyggelige, sosiale stunder hvor man har det gøy. Sannheten er at man drikker seg litt nærmere kjernen av personligheten som man kanskje skjuler mer i det daglige. Kunsten å avstå fra alkohol som eneste middel for å komme hit, er å tilegne seg kunsten å gi mer faen. For mer info om dette, les: «Hva vil andre tro om deg?» [...]

[...] Folk er så redde for hva andre mener, at de heller unngår å prøve. De vil heller sitte på tribunen enn å risikere å dumme seg ut på banen. [...]

[...] Jeg syntes det var verdig å markere at det nå er over 5 år siden jeg hadde en «vanlig» jobb, med et innlegg som dette. Jeg er veldig stolt over det (uansett hva bartenderen måtte tro). Jeg håper at min historie kan inspirere deg, og få deg til å innse muligheter. Det er faktisk det hele denne bloggen er dedikert til. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere