Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Hvordan tjene penger med Tradedoubler

Skrevet av Sindre | 27. november, 2008

Som jeg var inne på i min forrige post har jeg en ganske omfattende blogg. Det kan være vanskelig for førstegangsbesøkende å tyde hva nettsiden faktisk handler om. Noen ganger ligger det en artikkel på topp som ikke egentlig er representativ for hva Glabladet vanligvis handler om.

Røde Kors var blant dem som lot seg forvirre da de besøkte siden min. Røde Kors er en av mange aktører som tilbyr webmastere/bloggere å tjene penger på å promotere deres produkter og tjenester gjennom annonsenettverket Tradedoubler.

Da jeg sendte søknad til Røde Kors om å få lov til å promotere dem, ble jeg ikke godkjent. Jeg ble heller ikke avvist. Jeg ble satt «på vent». Dette var for en måned siden og skjedde samme dag som min artikkel med den tvilsomme tittelen «Hvoran hypnotisere andre til å få det som du vil» lå på toppen av siden min.

Røde Kors er selvsagt opptatt av etikk og har dermed litt strengere regler for hvilke promotører de godkjenner. Det er dermed ganske naturlig å heve litt tvilsomt på øyenbrynene når det første som møter dem er en blogg med den tittelen. :?

Men det var jo litt ironisk at en side med navn «Glabladet» som skriver om personlig utvikling og bevissthet skulle bli satt på vent av Røde Kors. Hadde de tatt en rask titt i arkivet hadde kanskje inntrykket forandret seg. Jeg har imidlertid klart å bli godkjent nå, så det er greit. :)

Tradedoubler på udefinerbare blogger

Jeg innrømmer det gjerne. I begynnelsen av bloggens levetid, da jeg klarte å vise mine aller første Tradedoubler-annonser på bloggen, syntes jeg det var stort. Utrolig moro. Det så veldig proft ut. Det kunne fort minne om en vanlig nettavis. Jeg tenkte: «Det skal bli kjekt å tjene penger på disse annonsene», og så lyst på fremtiden.

Vel, jeg ventet. Og jeg ventet. Jeg husker det tok rimelig lang tid før jeg plutselig, endelig klarte å tjene hele 178 kroner…! :shock: Woohoo, bring out the Champagne! Jeg følte meg nesten rik. ;)

Inntil da hadde jeg omtrent bare satset på bannerannonsering. Og bannere er en fin ting… Hvis du har veldig, veldig, veldig, veldig, veeeeldig mange besøkende. Men med mine ca. 13000 besøkende i måneden (pr. sept. og okt) er det relativt lite å hente på ren bannerannonsering hos annonsenettverk som Tradedoubler. Og når jeg ikke engang har en nisjeside med fordypning i et tydelig tema, lar jeg det i enda større grad være opp til tilfeldighetene å avgjøre om jeg kommer til å tjene noe.

Derfor viser jeg nesten ikke bannere for Tradedoubler lenger. Det hender jeg tar opp noen for å eksperimentere, men nesten hvert eksperiment blir mislykket. Jeg har heller valgt å satse på privat annonsesalg, som passer Glabladet bedre av to grunner:

  1. Dette er stort sett unike annonser som folk ikke har sett/hørt om før, og har dermed langt større sjans for å generere oppmerksomhet og salg for annonsøren, og
  2. Fordi det er lettere å finne annonsører på det private markedet som er mer relevant og passende til bloggen, f.eks. reklame for andre bloggere, webhosting og generelt interessante ting, og/eller produkter jeg selv kan anbefale (mindre «rot» for leseren).

Men, med Tradedoubler-bannere ute av ligningen…

Hvordan tjener jeg da penger på Tradedoubler?

Det er to metoder som fungerer bedre enn bannervisning. Og begge har med linking å gjøre. La meg forklare: Det ene du kan gjøre er å skrive innlegg hvor du dyplenker til en av aktørene i Tradedoublers nettverk. Du kan f.eks. omtale en bok hos Bokkilden eller Haugen Bok (eksempel). Du kan omtale filmer og musikk hos CDON (eksempel). Eller du kan omtale webhotell hos One.com (eksempel). Dette er bare noen av de utallige tingene du kan promotere gjennom Tradedoublers nettverk. Du finner aktører innenfor de fleste bransjer. For en full oversikt over annonsører kan du registrere deg hos Tradedoubler her (gratis).

Den andre metoden er å tjene penger på visningssalg, som er en metode noen av programmene hos TD tilbyr. Jeg opplevde en ganske betydelig økning i inntekten da jeg begynte med dette. Bjørn Jarle over på Webforumets blogg har skrevet et utmerket innlegg om denne metoden, så jeg overlater detaljene til han.

Det er altså muligheter selv for oss som ikke driver nisjeblogger. Man trenger ikke engang ha et himmelsk høyt antall av besøkende. Dyplenking ved anbefalelse av produkter i artikler er en suveren måte å gjøre det på. Da jeg skrev «Hvordan installere en WordPress-blogg og eget domene innen 24 timer«, anbefalte jeg leserne å benytte seg av One.com, siden de hadde en enkel og grei løsning for å komme i gang. Bare ved å skrive det innlegget tjente jeg rundt en tusenlapp på noen få dager. One.com tilbyr nemlig affiliates 120 kroner pr. registrering. Så jeg vervet rett og slett en god del ekstra kunder til One takket være det innlegget, samtidig som jeg tjente provisjon på det. Veldig genialt og veldig rettferdig.

Slike innlegg blir stående for evig og alltid, og fortsetter å generere en inntekt når noen henviser til akkurat det innlegget. Det er altså ingen grunn for deg som har en nettside eller blogg til å ikke prøve å tjene penger med Tradedoubler. Det blir fort noen kroner når man lærer seg å gjøre dette riktig.

Har du noen gode tips til å tjene penger med TD, del dem gjerne i kommentarfeltet.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på torsdag 27. november 2008 klokken 14:16 i kategoriene: Blogging, Business, Penger, Teknologi,

LESERNE MENER:
8 kommentarer så langt

27.11.08

Bra post Sindre. Det er som du sier vanskelig å tjene direkte på bannerannonser. Du trenger massiv trafikk, og i tilegg bør bannerne passe med nisjen du driver i.

2. Atle
27.11.08

Absolutt en flott post ja.!

Selv opprettet jeg tidligere (ca 2mnd siden) en liten prompeblogg på ett domene, og skulle kun skrive bloggposter og promotere produkter hos forkjellige affiliatenettverk. Den dro pokkern meg godt med kroner, men hadde andre planer for domenet og måtte ta den bort.

Det dumme etter jeg tok den bort, var jo bare det at den rangerte fanden meg MEGET GODT på GODE søkeord i Google. Hadde jeg bare hatt den enda :(

3. torgeir
28.11.08

Er hele denne artikkelen bare en pengemaskin for deg m.a.o.?

4. Sindre
28.11.08

@ Torgeir: Jeg vil ikke kalle noe på denne bloggen en «pengemaskin», selv om bloggen i seg selv sikkert kan anses å være en «pengemaskin» for noen. Den tjener jo tross alt penger både direkte og indirekte, noe som også er meningen fordi jeg har et sterkt mål og ønske om å leve av internett. Når det gjelder denne artikkelen så er den skrevet for å være en hjelp til nybegynnere (og erfarne) som bruker Tradedoubler, men kanskje ikke tjener all verden. Det er nemlig relativt vanskelig å tjene penger med dem, spesielt hvis man bare satser på vanlig bannerannonsering eller vanlig linking. Dette fungerer godt på nisjesider, men ikke mer generelle og omfattende sider som Glabladet.

Så ja, jeg kan absolutt indirekte tjene penger ved hjelp av denne artikkelen, så vel som de fleste andre artiklene mine. Det er derimot de færreste artiklene jeg prøver å selge noe. Det jeg evt. tjener på Tradedoubler og andre affiliatelinker går ikke på bekostning av hva brukeren evt. må betale uansett, jeg får bare en provisjon av det hele. Er ikke det bare rett og rimelig når det var jeg som refererte kunden?

28.11.08

Utfordringen med affilate programmer ala Tradedoubler hvor man får utbetalt en provisjon når folk handler er følgende: Folk er trege til å bestemme seg!

Det som ofte skjer når de følger en affilatelink til feks. en bok, er at de kikker på tilbudet. «Jaha, da vet jeg hva det koster, og hvor jeg får tak i det.» Dagen etter går de direkte inn på nettstedet og handler. Voila, null provisjon til deg.

Visningssalg hjelper, men de kan jo ha vært innom et annet nettsted å fått en cookie i mellomtida.

6. Sindre
28.11.08

@ Treningstips: Det kan definitivt være et problem, men jeg tenker som så at hvis man ikke prøver så får man i hvert fall ingen provisjon. Og dessuten lagrer det seg jo en cookie på leserens datamaskin i de fleste tilfeller, i et gitt antall dager, alt etter hvilket affiliateprogram du bruker. Så man kan ofte få provisjonen likevel, selv om ikke salget går gjennom samme dagen.

Det går ikke an å tenke «jammen…» hvis man skal drive med dette. Man må egentlig bare kjøre på. ;)

08.12.08

Dette er egentlig en veldig bra og lærerik blogg.
Jeg husker ikke helt hvordan jeg fant den… gjennom Nettby kanskje..

Uansett setter jeg pris på rådene i disse artiklene og ser frem til å lese mer.
Skal ikke se bort ifra at det er en del andre interessante artikler her også.

~NachtWulff

8. Eivind
18.09.10

Hei Sindre.

Kunne du skrevet et innlegg om fremgangsmetoden får å få TradeDoubler opp å gå? Soser rundt p åsidene deres nå uten å skjønne noe særlig om hva det egentlgi er jeg driver med..

Hilsen Eivind.

Ps. Sida di har inspirert meg til å starte opp en egen blogg som snart skal sjøsettes på netthavet. Og da veldig etter Klar, SKYT, sikt metoden, men allikevel… et sted må man begynne!

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2014 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |