Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Nøkkelen til økonomisk suksess

Skrevet av Sindre | 29. november, 2008

For å tjene penger må du skape verdi først! Ikke vent på at pengene skal komme, for så å gi. Gi først, og få tilbake etterpå. Dette er det eneste prinsippet du trenger å vite om pengetjening. Og jo flere du gir til, jo mer penger vil du tjene.

Penger? Det er bare et nummer på bankkontoen din. Hvis du ikke er fornøyd med summen må du slutte å være egoistisk på verdiskapningen, og øke verdibidraget ditt til samfunnet. Gjør du dette vil du snart se høyere og høyere summer på kontoen din, fordi samfunnet rett og slett skylder deg penger på bakgrunn av det du har gitt.

Det er sånn det funker.

Lite penger på kontoen betyr «liten bidrag av verdi til samfunnet». Det er klart at du kan gi bort verdi gratis, men hvis du vil legge deg på en linje av overflod og velstand må du øke det verdiskapende bidraget til samfunnet.

Du må gi først. Først da vil du få tilbake. Du kan ikke sitte stille og vente på suksess. Du må handle. Og når du blir rik nok til å kjøpe alle luksusgjenstandene du drømmer om vil du kanskje etterhvert innse at i realiteten så er det ikke engang pengene det handler om. Inntil da har du tenkt at «det er lett for rikfolk å si, de har jo alle pengene de trenger», men forhåpentligvis vil du innse at de har et poeng.

Det rike mennesker har skjønt (hvis vi går ut fra at pengene er tjent på ærlig vis), er at de måtte skape noe først. Noe som var av betydning for andre, noe som hadde verdi for andre. Dette må du også skjønne. Hvis du vil øke inntjeningen din, gi først. Få etterpå.

Smil til verden og verden smiler til deg, right? Ikke gå og vent på at andre skal smile først. Hvis du aldri smiler, hvorfor skulle de smile til deg først? På samme måte: Hvis du ikke bidrar, hvor skal du få pengene fra? Skal du oppnå det du vil, må du ta initiativet. Send ut positive vibber og du vil motta positivitet. Send ut negative vibber og du vil motta negativitet.

Ikke fokuser på å få penger. Fokuser på å gi sosial verdi til andre mennesker. Når du kun fokuserer på å gi, og ikke på å få, vil pengene automatisk komme tilbake til deg. Du kan ikke hjelpe for det. Det bare skjer. I mange tilfeller kan det rett og slett bli et luksus»problem».

Jeg håper meldingen er klar og tydelig! ;)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på lørdag 29. november 2008 klokken 9:15 i kategoriene: Bevissthet, Business, Inspirasjon, Jobb & Karriere, Law of Attraction, Penger, Suksess, Verden & Samfunn,

LESERNE MENER:
19 kommentarer så langt

1. Daniel
29.11.08

Virkelig flott artikkel. Du beskriver det akkurat som du er. Det som er utfordringen for folk er å finne ut hva de kan bidra med. Men i teorien har du beskrevet akkurat den prosessen, eller kall det selve formulaen, for hvordan man blir rik.

Har lest litt rundt på denne siden nå, anbefaler å sjekke ut noen av de sakene under «relaterte artikler» også. «Hvordan tjene mer penger» var også virkelig flott skrevet!

Skal legge Glabladet til i min RSS-leser. Takk for innsikten Sindre :)

2. Sindre
29.11.08

@ Daniel: Bare hyggelig, takk for flott omtale! :)

3. Mona
29.11.08

Flott,Takk!

4. Stine
29.11.08

En utrolig bra artikkel.Har gått og tenkt på dtte lenge selv og så manifisterte det seg her.

5. Sindre
29.11.08

Bare hyggelig, Mona og Stine! Vitenskapen bak det å bli rik er egentlig utrolig enkel. Utfordringen er, som Daniel sier, å faktisk levere. Mange prøver og feiler i det uendelige før de lykkes. Nesten alle som har lykkes, har hatt en lang rekke med feilende forsøk bak seg. Folk flest glemmer ofte dette. Det har krevd mye slit og hardt arbeid for å komme seg til det stadiet hvor pengene flyter tiltaksløst mot dem. Men når man først kommer seg der, baller det ofte på seg. Det gjelder å ikke gi opp!

Det er dette som virker «urettferdig» for mange vanlige folk, mens i realiteten kunne det ikke vært mer rettferdig. Det skulle bare mangle. De som har gått frem på ærlig vis fortjener i aller høyeste grad å være der. Selv i de tilfeller hvor man har lykkes på «første forsøk» eller i ung alder. Noen ganger er man heldig, og den misunnelsen som ofte oppstår blant folk, skyldes som regel Janteloven.

For mer informasjon om vitenskapen bak å bli rik kan jeg anbefale The Science of Getting Rich, skrevet av Wallace D. Wattles så langt tilbake som i 1910, men som fortsatt er like aktuell i dag. Det var denne boken The Secret var basert på også. Anbefales!

30.11.08

Jeg husker at jeg begynte å tenke i lignende baner for noen år siden, men det var kanskje fordi jeg hørte en slik uttalelse fra en skuespiller i en tv-serie ;) hehe

Nå vet jeg ikke akkurat hvordan han sa det, men det var ikke helt ulikt det du selv skriver om:) For å få så må du gi først. Og det gjelder vel i alle sammenhenger? Jeg har tilogmed praktisert det et par ganger uten å tenke over det, eller uten å ha hatt noen baktanker med det. OG gjett om jeg har fått nesten like mye tilbake! Noenganger så har det tilogmed virket som om jeg har fått mer tilbake enn det jeg har gitt, og det er en utrolig GOD følelse:)

Det virker kanskje som om jeg skryter av hvor flink jeg er til å gi, men jeg har alltid blitt så utrolig glad og overrasket over at jeg får så mye mer tilbake når jeg har tatt initiativet til å gi først. Og det er sant at jeg mange ganger har gitt uten baktanker, uten tanke på at jeg skal få noe igjen. Det er akkurat som om hele meg blir fylt av et eller annet som jeg ikke kan beskrive, men det er jo godt. Du blir glad, du blir takknemlig tilbake når du ser hvordan andre lyser opp av å motta noe uventet, men som samtidig er postivt og hyggelig for dem:)

Dette ble en lang kommentar, og hvis jeg gjentar meg selv nå, så er det fordi det sikkert er natta nå.

Så natta! ;)

7. Sindre
30.11.08

@ Liljefot: Det er en god følelse! Jeg har også gjort dette uten baktanker mange ganger, og opplever som regel alltid at det stemmer. Så dette er en beskrivelse på det litt abstrakte prinsippet bak suksess, egentlig. Hva man konkret gjør, er opp til hver enkelt.

Det er ikke som om at nå som man er klar over hvordan det funker, blir man til en sleip, egoistisk «baktenker». Men jeg oppfordrer alle til å prøve dette litt selv, og å være bevisst på det (ikke «baktanker», men bevisst), og se hva som skjer. De som ikke har tenkt over dette før kan bli positivt overrasket. Og jo større skala man gjør det i, jo mer får man tilbake. :)

8. Atle
01.12.08

Rik blir jeg neppe, men nå har jeg ihvertfall gitt mitt bidrag til samfunnet … så får vi se! Frilansboka er i salg, og kan kjøpes fra Frilansboka.no

Mulighet for alle som har nettsteder og blogger til å tjene penger – 101,50 per solgte bok! Følg denne linken og finn «Tjen penger på å selge boka!» nederst på siden.

9. Sindre
01.12.08

Spennende, Atle. :) Tok meg faktisk friheten av å signe meg opp og litt sånn forskjellig… Så får vi se. ;)

Håper forøvrig flere tar lærdom av det du gjør her. Nemlig det å skape noe, levere det, og tilby andre å tjene penger ved å selge det. Det er akkurat slike ting jeg savner i Norge. Hvis mange nok gjør dette tror jeg det generelt sett kunne vært lettere å tjene penger på internett i Norge (uten å ty så mye til utlandet).

Skal ikke se bort ifra at jeg selv kjøper denne boken. Den ser ut til å inneholde en del ting jeg lurer på selv, da spesielt på ting som har med å drive for seg selv å gjøre.

10. Atle
01.12.08

Den e’ go, Sindre, din røver ;) — kan nesten garantere at du vil få utbytte av boka, og det sier jeg ikke fordi jeg har skrevet den, men fordi jeg har vært fersk næringsdrivende med enkeltpersonforetak jeg også for noen år siden. Så jeg tror jeg vet hva du lurer på, og har tatt det med i boka. Ta en kikk på denne posten på Webforumet.no, la ut noen tilfeldige sider der så ser du litt mer hva det går i.

11. K
02.12.08

Det er jo tatt som rett fra Bibelen, det her! Bibelske prinsipper er merkverdige: de fungerer alltid. Jeg er likevel ovverrasket at ikke flere har vært uenige med deg. Artig.

12. Sindre
02.12.08

@ K: Jeg skal ærlig innrømme at jeg aldri har lest (hele) Bibelen, men hvis det står noe lignende der, må det være blant det mer intelligente (altså ikke fiksjon, som det andre) som står der. Den Gylne Regel er ikke så dum heller.

At folk ser ut til å være enig tror jeg skyldes 1 av 3 ting:
1. Folk er enig og skjønner hva jeg skriver
2. Folk skjønner ikke bæret av hva jeg skriver og kan dermed ikke diskutere det
3. De skjønner hva jeg skriver, men er uenige, og har funnet ut at det ikke nytter å diskutere dette, da jeg har skrevet lignende artikler tidligere, og er kjent for å stå på mitt.

Kanskje noen vil opplyse meg om hvilket punkt som gjaldt for dem? :P Håper ikke det er punkt 3, da poenget ikke bør være å «vinne» en diskusjon, men heller diskutere for å vokse og lære og utvikle seg. ;)

13. mobu.no
02.12.08

Et godt ordtak som oppsummerer nøkkelen til (økonomisk) suksess:

Du høster som du sår.

14. Trond
02.12.08

Heisann!
Flott side du har her med mye spennende lesestoff.
Se gjerne min blogg også. Helt ny og foreløpig uten pagerank.

Jeg har spesialisert meg på «Creative business online» og «Make money online».
Ta en titt da vel :-)

Hilsen Trond

15. Lance
03.12.08

For å tjene penger må man bruke penger sies det. Stemmer det. Hvis du kjøper deg en rådyr sportsbil vil alle tro at du er vellykket og komme til deg og f.eks. investere i deg..

16. Mats
06.12.08

igjen har du helt rett, men det er enda folk som er rike som ikke har jobber hardt for det, blir det samme som at «kongen er en god leder siden en av hans forfedre var det» noe som ikke alltid er sant, det er nok noen som har arvet penger og foretak som ikke har «gitt» veldig mye til samfunnet.

Men hva er grunnen til at vi vil bygge noe? Er det for at vi skal få det bra, eller at etterkommerne våre skal få det?

20.12.08

Penger er ikke annet enn manifestasjon av energi. Når du bruker penger, kan du bytte energien i en annen form for energi, manifestert i noe annet. Som f.eks. en bil.

Jo mer energi du klarer å samle fra universet, jo mer vil manifistere seg i penger. (Eller noe annet du vil ha, som kjærlighet, respekt, osv.)I enkelte land i Afrika, er ikke rikdom målt i penger, men kyr. Altså en annen form for manifistert energi.

Det er to måter å skaffe seg energi på. Du kan få det, eller du kan ta det.

Får du det, har du som oftest gitt noe først. Gir du kjærlighet, får du det tilbake. Gir du hat, får du det tilbake. Gir du noe som folk finner verdifult, kan du få betalt i pengeenergi (eller en tjeneste osv.)

Skjønner!??

23.07.10

Dette innlegget likte jeg:)

Nøkkelen til økonomisk suksess ligger ikke nødvendigvis i inntektene alene. Hvor mange lottovinnere, fotballspillere, musikere og andre med ekstreme inntekter har ikke havnet i økonomisk uføre opp gjennom årene?

Nøkkelen til økonomisk suksess handler om hvordan en bruker pengene. Rike mennesker har skjønt at en alltid må betale seg selv først, alltid leve godt under evne, ta opp minst mulig lån (Helst aldri låne), og investere sparepengene på en lur måte. Det er ihvertfall det som fremkommer i boken «The millionair next door» som er basert på en undersøkelse over mange år over hvem som egentlig er millionærer og hvorfor de er det. Som oftest kan du ikke se hvem som er rike. Du ser mange som tror de er rike, men som lever på neste lønning eller lånte penger.

Selv har jeg alltid hatt en slik mentalitet å leve langt under evne og å spare. Jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har fått høre at jeg må nyte livet og bruke pengene mine, jeg vet jo aldri hva som skjer i morgen. Men jeg nyter livet og jeg nyter tryggheten av et fornuftig forbruk. og har sjelden noen store lyster etter materielle ting. Hvis jeg hadde trodd at jeg skulle dø i morgen så hadde jeg nok hatt mange andre beskymringer enn om det står penger igjen på kontoen. De som sier dette til meg er ofte de som lever fra lønning til lønning. Hvordan er det å leve livet egentlig? Jeg kan da i det minste kjøpe meg noe når jeg trenger det eller vil ha det, nettopp fordi jeg har spart opp. Ikke minst er det fordeler med passiv inntekt ved å investere oppsparte penger, som de som lever fra lønning til lønning aldri vil få nyte godt av.

Nøkkelen til økonomisk suksess ligger i differansen mellom inntekt og forbruk som jeg liker å si det ;)

Mer om mitt forhold til penger: http://aksjebloggen.com/fra-gjerrig-til-fryktelig-nyskjerrig/

[...] Den fellesnevneren jeg nevnte for de fleste rike mennesker, er at de har en overflodsmentalitet, og det er nøkkelen til økonomisk suksess. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2014 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |