Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Polyfasisk søvnlogg dag 3

Skrevet av Sindre | 10. november, 2008

Jeg har i dag fortsatt med mitt nye søvnsystem, som går ut på at jeg tar en kjapp blund når jeg føler for det, istedenfor å følge fastsatte tider. Og for første gang har jeg klart å ikke sove lenger enn jeg skal, så det er absolutt fremskritt.

Det største problemet i dag har vært trøtthet. Jeg har vært generelt trøtt gjennom hele dagen, og måtte anstrenge meg skikkelig for ikke å sove videre da jeg våknet etter å nettopp ha sovnet. Våkenperiodene mine har i dag vært lenger enn 4 timer, på det meste opp mot 6-8(!). Jeg prøvde å sove før det var gått så lang tid, men det var mislykket. Dermed sier det seg selv at jeg var svært trøtt da jeg omsider sovnet, og at det var et påfølgende helvete å stå opp etter kun 20-30 minutter. :?

Men man må være litt streng med seg selv. Dette er faktisk første vellykkede dag hva sovetid angår. De to første var bare en oppvarming. Jeg unngikk for det meste den ekstreme trøttheten de to første dagene fordi jeg ufrivillig klarte å sove 4-5 timer lenger enn jeg skulle. Nå må jeg belage kroppen på å klare seg uten denne ekstratiden. Jeg kan love deg at dette er utfordrende. Når man våkner opp midt på dagen og er så trøtt at det eneste man klarer å tenke på er å sove mer, da er det ikke akkurat noen spøk. Men jeg er fornøyd med at selvdisiplinen har slått inn her og forhindret ytterligere forsovinger.

Jeg har ikke opplevd noen andre spesielle bivirkninger som følge av polyfasisk søvn, men én ting som er verdt å nevne er at jeg klør en del. Jeg kan klø over hele kroppen, noe jeg ikke har gjort i like stor grad da jeg sov monofasisk. Det er heldigvis ikke så ille at jeg klør meg til blods, men det er akkurat nok til at jeg tenker over det. Om dette er et direkte resultat av mitt nye søvnmønster aner jeg ikke, men det kan virke sånn. Jeg har også slitt litt med tørrhet mellom noen av fingrene de senere årene, og dette ser ut til å ha blusset opp igjen nå. Igjen, det kan være tilfeldig, eller det kan være et direkte resultat av at kroppen går gjennom en overgangsperiode.

En ting jeg skal forbedre i morgen: Jeg skal kjøpe inn mer variert mat! Jeg har vært mye sulten i dag, hovedsaklig på grunn av mangel på mat jeg hadde lyst på. Jeg har tatt til takke med ting som knekkebrød med peanøttsmør, Cheerios og potetgull. :P Dette er ulempen med søndager. Alt er stengt!! Så jeg regner med å ta en tidlig tur ned på Kiwi i morgen for å kjøpe inn litt mer variasjon.

Faktisk, på tiden jeg skriver dette, like over midnatt, har jeg enda ikke spist middag for dagen. Ja, polyfasisk søvn kan virkelig messe med tidsperspektivet ditt! Det er ikke lenger så stor forskjell på natt og dag, ettersom jeg nå er våken døgnet rundt. Jeg skal imidlertid prøve å ikke begynne å spise middag om nettene. Det er vel det som strengt tatt burde hete «midnatt»?


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på mandag 10. november 2008 klokken 0:13 i kategoriene: Søvn,

LESERNE MENER:
11 kommentarer så langt

1. Adrian
10.11.08

Hei Sindre! Lenge siden jeg har vært innom nå! Jeg har flyttet til Oslo for en periode, og det har vært mye jobb. Jeg har faktisk prøvd dette, og flere lignende teknikker!! Så kult at du prøver dette da! Forresten, du burde lese den fantastiske «bibelen» The Game fra Neil Strauss, der prøver han dette og skildrer det på en uhyre morsom og sarkastisk måte! Ha en strålende dag!

2. Sindre
10.11.08

Hei Adrian! Så artig at du har prøvd dette du også. Hvordan gikk det? Hvor lenge holdt du det gående? Hehe, hørtes ut som jeg bør sjekke den boken. Kunne trengt en humoristisk og sarkastisk vinkling på det nå, for akkurat nå irriterer jeg meg over hele opplegget. Ble brutalt vekket av min samboer en halvtime senere enn hun skulle, fordi jeg var helt umulig å få liv i, visstnok. Sier ikke så mye nå, sparer resten til neste logg-oppdatering, tenker jeg. Må ha litt å skrive om i bloggen også. ;) Hvis jeg fabler mye nå, så skyldes det: Den mest ekstreme trøttheten til nå! Og klokken er bare 11:15… *sukk* Føler nesten det går på både helsen og humøret løs akkurat nå. :P

3. Morten
10.11.08

Stay focused…

4. Adrian
10.11.08

For min del gikk det absolutt ikke riktig vei :P Jeg ble sur og grinete, og til slutt resulterte det i mange netter på kontoret med søvn. Jeg var heller ikke så veldig effektiv når jeg var våken heller. Det sies at dette funker på noen mennesker, men ikke på alle. Spesielt dem som er unge kan slite med å få dette til å funke. Det jeg gjør for tiden er å bruke et program som heter Neuro Programmer 2 Pro, hvor jeg før jeg legger meg bruker en innsovningssession, slik at jeg sovner med en gang, og om morgenen tar jeg en «caffine-replacement» -session slik at jeg våkner med en gang. Dette gjør at jeg er sykt oppegående og effektiv hele dagen. Og hvis jeg føler meg sliten i løpet av dagen så setter jeg på en energi-session og da kommer jeg meg … Er ikke alle som er mottakelig for denne type programmering, men du burde absolutt sjekke det ut… :)

5. Annoonym
10.11.08

noen regler mot bruk av koffein? kommer ikke til å klare dag2 uten

10.11.08

Morro å følge deg i dette eksperimentet! =)

7. Sindre
10.11.08

@ Annoonym: Det er ingen absolutte regler, vi er alle forskjellig. Men hvis man absolutt skal drikke koffein er det nok lurest å gjøre det like etter man våkner, sånn at den ikke påvirker deg negativt neste gang du skal sove. Det samme gjelder mat. Det kan være lurt å spise rett etter man våkner fremfor rett før man sovner, fordi det kan være vanskeligere for kroppen å sovne umiddelbart hvis den har mat å fordøye.

8. Monica
10.11.08

Synes det er tøft gjort av deg å prøve dette her. Jeg har ikke muligheten til å gjøre noe sånt selv, men det hadde vært gøy å teste en gang i fremtiden…

9. Erik
10.11.08

Tror du at du kunne klare å trene en gang om dagen og fortsatt få nok hvile ved denne søvnmetoden?

10. Sindre
11.11.08

@ Erik: Absolutt. Dette er fullt mulig når man blir vant til denne sovemetoden. Poenget er å innføre nye vaner til kroppen. Vanligvis får man treningshvilen om natten, men ved denne søvnmetoden får man den fordelt jevnt utover hele døgnet. Man sover mindre, men man trener kroppen til å klare seg med den hvilen den får. Man kommer bl.a. inn i REM-søvn umiddelbart, og mange har rapportert om at de føler de har sovet i 2-3 timer, mens de i realiteten kun har sovet 20 minutter. Mange klarer også etterhvert å våkne av seg selv, før klokken ringer, og spretter opp uthvilt og opplagt.

I overgangsperioden (som jeg fortsatt er i) vil jeg ikke anbefale å påføre kroppen for store treningspåkjenninger. Vær skånsom med kroppen i denne perioden! :) Man kan gjerne trene ting som aerobic, korte joggetur, etc, men vær litt mer varsom med den mest heavy’e styrketreningen. Etterhvert vil dog en sakte men sikker innføring av normale treningsrutiner gå fint, så sant du føler deg komfortabel og uthvilt med ditt nye sovemønster.

[...] Som jeg skrev i forrige søvnlogg hadde jeg ikke spist middag for dagen, og snakket om at jeg skulle lage meg litt “midnatt” etter jeg hadde skrevet ferdig innlegget. Vel, dette skjedde aldri. Jeg hadde nemlig også en gigantisk oppvask å ta, som jeg unnlot å nevne i innlegget. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere