Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Blogginntektsrapport november 2008

Skrevet av Sindre | 02. desember, 2008

Som lovet – nå er det tid for inntektsrapporten for november. Denne måneden har vært aktiv på skrivefronten, med hele 25 innlegg (som er mye for Glabladet å være). Jeg har også tjent mer enn jeg opprinnelig trodde, selv om en av de største inntektskildene til denne bloggen, Google Adsense, har prestert dårligere i november enn vanlig. Dette tror jeg bl.a. skyldes alle mine innlegg om polyfasisk søvn. De innleggene genererte ikke de mest interessante annonsene for leserne av Glabladet. Det er ikke bare noe jeg tror; jeg merket en nærmest automatisk klikkreduksjon over natten, da jeg begynte mitt lille søvneksperiment. Og jammen gikk det opp igjen da jeg begynte å skrive om andre ting igjen. :)

En annen ting jeg trolig kan takke eksperimentet for (noe mer positivt denne gangen) er: Ny besøksrekord. Jeg har hatt en god og stabil besøksmengde denne måneden, til tross for mindre markedsføring enn vanlig. Folk har i stor grad kommet uten at jeg har bedt dem om det, så det er hyggelig. Den nye besøksrekorden er ikke veldig langt over forrige rekord, som var 13071 unike besøkende (september). Den nye rekorden lyder nå på 13153 unike besøkende. Antall sidevisninger har derimot gått litt ned siden september, fra 112292 til 108127.

Men la oss komme til saken og hoppe over på inntekten:

Den totale inntekten denne bloggen genererte i november var: 7049,76,-

Her er en mer detaljert oversikt (dollar er regnet om med utgangspunkt i en dollarkurs på 7,1 NOK, som ser ut til å være den gjeldende akkurat nå):

Google Adsense: 1187,6,-
Diverse annonsenettverk: 395,85,- (Tradedoubler, Euroads og Clash-Media)
Andre affiliateinntekter: 2341,31,-
Direkte annonsesalg: 1625,- (Annonser jeg har solgt på bloggen direkte)
Donasjoner: 500,- (Donasjoner mottatt)
Andre tjenester: 1000,- (Hjelp med Wordpress og lignende)

Jeg ble overrasket da jeg regnet sammen dette. Det var nemlig mer enn jeg trodde. Faktisk ser november ut til å være min 3. beste måned hittil, bare slått av september og juni. Jeg har ikke fullstendig oversikt over oktober i skrivende øyeblikk, men det er mulig oktober gjorde det bedre. Uansett: Dette viser vel bare at det er mulig å tjene penger på internett? Jeg har ikke holdt på et år enda, og tjener likevel mer i måneden enn jeg gjorde på min forrige (deltids)jobb.

Vil du vite mer om hvordan jeg gjør det? Da går du gode tider i møte. Følg med. ;)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på tirsdag 02. desember 2008 klokken 13:41 i kategoriene: Blogging, Business, Penger, Teknologi,

LESERNE MENER:
41 kommentarer så langt

02.12.08

Det er jo kjempebra :) Jeg har fortsatt stor tro på deg, og tror du kan fortsette med dette. Lykke til :D

2. Sindre
02.12.08

Takk for det, Jannekake! :)

3. Kai H.
02.12.08

Så flott at det går så bra for deg!

Som gjeldslave/gjeldsnisse tenkte jeg tanken «Hva om dette ikke var hele inntekten, men kom i tillegg til en inntekt fra en deltidsjobb?» ;)

Men jeg vet at du har bestemt deg for å satse for fullt på bloggen, og jeg er sikker på at det vil gå bra. Lykke til med desemberinntektene!

4. Sindre
02.12.08

@ Kai: Hehe, ja du tenkte vel det. ;) Vet du hva jeg tenkte? «Hmm, halvparten av 14000, kanskje jeg er der innen et år? Da begynner det jo å ligne på en vanlig inntekt etterhvert!» :)

Jeg kan ikke gi meg nå, jeg er for godt i gang. Men skulle jeg finne det nødvendig, eventuelt få en grunn til å komme meg ut av huset, kan jo deltidsjobb alltids være et alternativ.

5. geir
02.12.08

Har du regnet ut timeslønn? Hvor mye av de 7049 går til skatt?

6. Choman
02.12.08

Kjempebra. Gratulerer med det. Neste år har du kanskje mangedoblet inntektene :-)

7. Sindre
02.12.08

@ Geir: 36% av de 7049 kronene går til skatt. Jeg trekker alltid fra 36% av det jeg tjener og setter inn på egen konto, som går til skatt.

@ Choman: Takktakk, jeg satser på det. ;)

8. Sivert
02.12.08

Det var jo bra tall det Sindre :) absolutt.

Var innom å sjekket på min statistikk, ble overrassket selv da jeg hadde i november mnd nesten 12 000 besøkende på min blogg :D trodde aldri så mange var innom pr. mnd da…..Så det gledet meg, absolutt, uetn at jeg engang har reklame eller prøver å tjene penger på min blogg, bare blogger av egen interresse og for at det gir meg noe…..

02.12.08

Flott at du lykkes så bra, Sindre.

Men, jeg må si jeg ble overrasket over dine sidevisningstall. Rundt 100.000 sidevisninger på litt over 10.000 brukere er jo nesten 10 sider pr bruker. Det er ekstremt høyt. Ekstremt høyt.

Det tyder på at brukerne dine liker det de ser ved første øyekast, og blir en stund på bloggen. Det er et meget, meget, meget godt tegn.

10. Sindre
02.12.08

@ Peter Andre: Ja, det er veldig høye tall, og jeg har lagt merke til at sidevisningene hos mange andre (av de som forteller om slikt) er litt lavere, så sånnsett er jeg fornøyd. Men det kan hende at noen av disse sidevisningene påvirkes av såkalt «fake» trafikk, av samme typen som gjorde at enkelte gamle poster alltid kom høyt opp på «Dagens 10 mest leste»-listen min. Innlegget «Diskusjonsforum» får noe innigranskaugens mye spamkommentarer også. Akismet fanger opp mange hver dag. Så kan jo hende dette utgjør noen sidevisninger som ikke egentlig teller?

11. Magnus
02.12.08

Kjempebra Sindre!
Jeg er støtt og stadig innom for å lese på bloggen din. Å doble inntekten neste år mener jeg er et helt greit og overkommelig mål. De siste tre årene har jeg hatt samme målsetting, Fra å starte med ett nettsted, har jeg imidlertid utvidet ved å investere i flere blogger og nettsteder. Med dine skriveferdigheter er jo det noe du også kan vurdere for å komme inn på flere arenaer?

12. Sindre
02.12.08

@ Magnus: Takk! Jeg har egentlig mange forskjellige planer og nesten-planer fremover, så for min del gjelder det egentlig bare å velge det «riktige». Jeg kommer til å skrive litt mer om dette fremover. Men ting kommer til å skje, i hvert fall. ;)

13. Erik
02.12.08

Gratulerer!

Du er nå oppe i det en student får i studielån, men noe under fattiggrensa fortsatt :P Største forskjell er vel at vi får lån der du får peng :P

14. Sindre
02.12.08

@ Erik: Hehe, jeg vet. Men det skal jo nevnes at jeg overhodet ikke er i nærheten av å få utbetalt alle disse 7049 kronene på én gang. Ganske langt ifra faktisk. Det aller meste av den summen ser jeg ikke snurten av før opptil flere måneder enda. Dette fordi det er en viss forsinkelse på utbetalingene til alle programmene jeg er medlem av. Det eneste jeg får umiddelbart (eller om maks to uker) er inntekter fra direkte annonsesalg, donasjoner og eventuelle andre tjenester.

Dette er både uvant og litt slitsomt/surt i starten, men jeg er allerede på god vei inn i mange av disse systemene, sånn at jeg likevel får utbetalinger fra tidligere måneder. Jeg regner med at jo lenger jeg holder på, jo mer vil det være å ta av, sånn at dette ikke blir et problem i det hele tatt. Så lenge jeg bare ikke gir opp, altså. Og det skal jeg ikke. :P

02.12.08

Bra dette Sindre. Tenk om om du hadde hatt 3 sider som hadde generert ca dette…

Forøvrig, hvor mye av trafikken din er direkte? Altså folk som går rett inn på siden, og hvor mye er fra søk?

02.12.08

Dette er da en start Sindre! Men, helt ærlig kan du vel ikke leve på dette!?!

Selv en jobb i kassa på super’n gir vel bortimot 20.000 brutto pr mnd. At du legger av til skatt av dette er jo ganske bra, men tross alt unødvendig så lenge ikke inntekten din er høyere enn det den er.

Det jeg imidlertid lurer litt på er hva er kostnadene på business din pr mnd. Blir vel mer riktig å ta med begge deler. :-) Altså server, annonsering etc.

17. Stine
02.12.08

Flott jobba! Lykke til videre!

18. Sindre
02.12.08

@ Millionfyr: Så man trenger ikke legge av til skatt hvis man ikke har det som, i følge dine standarder, kan anses som «høy» inntekt? Jeg skjønner virkelig ikke logikken din her…?

19. Sindre
02.12.08

@ Stine: Takk for det. :)

02.12.08

Var ikke akkurat ille de tallene, men det ligger vel en god del arbeid bak.
Det som kanskje hadde vært interessant er å regne ut hvor mye det blir i timelønn, så det er bare å starte å føre timeliste ;)

21. Magnus
02.12.08

MillionEuroMan: Hvorfor skal ikke Sindre betale skatt av dette? Ser fram til en interessant lesing..

Sindre: Dette så jo veldig positivt ut da, vil jeg si! Jeg har fulgt med deg fra starten, og det er artig at du har kommet så langt på så kort tid. Husk at det er mye snacks du kan fradragsføre også da, når du skal beregne skatten ;) (du trenger ikke betale skatt av hele inntekten, med andre ord)

02.12.08

Bra tall du har her, Sindre.

Spesielt antall sidevisninger imponerer. Vi er langt, langt fra sånne tall, og ikke er det spesielt stor utvikling heller. (Demotiverende!)

Keep up the good work!

02.12.08

Synes du er kjempeflink jeg! Stå på!!

24. Benjamin
03.12.08

Flott blogg Sindre, og gøy at du er så ærlig med statestikkene dine.

Syns det er mye trist lesing på nettavisene, så jeg har begynt å gjøre det til en vane å avslutte skum lesingene med å stikke innom deg for litt oppløfting etter en nedtrykkende overblikk over verden ;)

Stå på! Remember, you create your own reality ;)

25. Ole
03.12.08

Ikke så verst med det resultatet på en blogg med denne tematikken Sindre.
Har du satt deg en deadline for når du må kunne leve av dette?

26. Sindre
03.12.08

Hei Benjamin, det var hyggelig å høre! :) (yes, I know) ;)

Ole: Nei, har ikke satt meg noen spesifikk deadline egentlig. Sånn som jeg ser det «lever jeg» av dette allerede, ettersom det er det eneste jeg gjør. Og i motsetning til hva Milliondude tror lenger oppe i kommentarfeltet så klarer jeg meg helt fint faktisk. Mennesket har en unik evne som kalles å «tilpasse seg». For å jobbe med dette har jeg funnet ut at den evnen er veldig kjekk å ha. ;)

27. Thomas
03.12.08

Gratulerer.

28. Lance
03.12.08

Du skriver bra så det er ikke noe rart at du tjener på det. STÅ PÅ!!!

04.12.08

For å gjøre en ting klart først! Jeg er positiv til det Sindre både gjør og har oppnådd. Så de som tror noe annet får tro om igjen.

Og, enhver som sier at han kan leve av kun 7.000 NOK må jo være et unikum til å planlegge økonomisk! Dette er faktisk ikke mulig hvis man skal betale husleie, strøm, mat, klær, transport og alle de normale kostnadene man har ved å leve et normalt liv!

Når det kommer til Sindres inntekt og skatt, så er jo det Sindre kaller inntekt her hans omsetning, og denne skal det gjøres diverse fradrag i.
Frikortgrensen er vel på NOK 39 997 og det er vel ganske realistisk at Sindre ikke havner så langt unna denne for 2008. Hans skatteprosent vil bli langt fra de 36% han legger av, og strengt tatt skulle Sindre meldt ifra og betalt inn forskuddsskatt!
Så hvis du går til ditt lokale skattekontor vil de hjelpe deg med å beregne hva du skal betale i skatt ut i fra estimert inntekt!
Det kan fort hende det ligger litt «julegratiale» i de pengene du har lagt av!

30. Sindre
04.12.08

@ Millionman: Del husleie, strøm, mat, klær på to, og stryk transport, så skal du snart se at det er mulig. Hadde jeg bodd alene hadde selvfølgelig saken stilt seg annerledes. Og jeg har fortsatt en del sparepenger i bakhånd, så vi har klart oss helt fint faktisk, tro det eller ei. Kanskje jeg er et unikum? Eller kanskje du kan se nærmere på dette innlegget jeg skrev i juni: Hvordan en gründer får hjulene til å gå rundt.

Ellers var det jo interessant det du sa her. Jeg skal høre nærmere med skattekontoret om dette med fradrag osv. :)

31. mobu.no
04.12.08

Artig å lese at du får det til Sindre. Jeg regner med at du praktiserer loven om tiltrekning, så glabladet er vel beviset på at det fungerer. Keep up the good work!

[...] Det begynner å bli veldig mange gode magasintemaer for WordPress på nettet nå. Noe jeg derimot savner er gode avistemaer til WordPress. Disse er som regel fine til å integrere Adsense reklame og Tradedoubler bannere. Er klar over at Peter Andre Jensen har produsert kopier av VG, Dagbladet og Nettavisen – men foreløpig har ingen demoer blitt vist fram, såvidt meg bekjent. Dvs. vet om en som har kjøpt et av avistemaene hans, og som har lykkes med å utvikle en svært lønnsom blogg. [...]

08.12.08

Hei Sindre.
Jeg planlegger å starte en nettside med blogg.
Lurer derfor på hvordan dette med Adsense og disse andre reklamene fungerer.
Får du betalt bare for å ha dem der, eller må noen klikke på dem?

Mvh. NachtWulff

08.12.08

Hva med å ha flere domene-navn, og skriv gjerne på engelsk også, større marked da!

Mvh Per

35. Erik
08.12.08

Det Per sier her er jo egentlig bare helt genialt. Skriver du på engelsk i tillegg så vil du kunne markedsføre bloggen din til et mye større publikum. Men du burde kanskje fått tak i en oversetter da, som kan engelsk, skikkelig. Ellers ville det blitt mye jobb, kanskje? Er iallefall en ide som burde vurderes mener jeg :)

Ser det for meg:
thesunshine.com :P

36. Solgutten
09.12.08

Hei Sindre og takk for fin gledesblogg!
Jeg er litt nysgjerrig på posten «Andre affiliateinntekter: 2341,31″. Prosentvis er dette den klart største posten. Er dette affiliate-nettverk, eller er det affiliate-avtaler du har med enkelt-firmaer?

37. Sindre
09.12.08

@ NachtWulff: Hallo du! Adsense får man betalt for når noen klikker på dem. Annonser fra Tradedoubler og lignende, krever at leseren også gjennomfører et salg eller en registrering.

@ Per / Erik: Idéen er god, men det blir som Erik sier en del ekstra jobbing, så måtte i så fall leid en oversetter. Tror kanskje jeg bør vente til jeg tjener litt mer (og stabile) grunker før jeg går så langt. Og konkurransen er langt større på det engelske markedet, så det er vanskeligere å slå gjennom. Men, ikke umulig. Jeg tror jeg skulle klart det. :cool: Men var dette med prioriteringer. Foreløpig satser jeg på det norske markedet, så får vi se etterhvert.

@ Solgutten: Heisann, takk for det! Ja, dette er enkeltavtaler med enkeltfirmaer.

38. Solgutten
10.12.08

Solgutten igjen her. Takk for rask respons Sindre. Det at du har avtaler med enkeltfirmaer må vel kreve en relativt stor administrasjon i forhold til å holde styr på affiliate-inntektene og føring av regnskapsbilag etc. Ønsker du å formidle noe, enten her i tråden eller som eget Glabla’-innlegg, om hvor mange firmaer du har affiliate-avtaler med som ikke er gjennom affiliate-nettverk?

[...] bloggen sin og “lever” av det. Men, jeg må si jeg er litt skeptisk da han foreløpig tjener så lite at han ville ha problemer hvis han skulle klare seg uten et nettverk rundt seg. Men, Sindre er [...]

[...] Jeg har skrevet flere inntektsrapporter hvor jeg detaljert har beskrevet hvor mye jeg har tjent og hvordan. Dette er ment som inspirasjon og tips til andre bloggere og nettgründere. Jeg kommer til å dele mine inntektsdetaljer i dette innlegget også. [...]

[...] F.eks, i november 2008 fant jeg ut at jeg tjente 35 kroner per innlegg, per måned. Nærmere bestemt hadde jeg tjent 7000 kroner i november, og skrevet ca. 200 innlegg. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere