Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Hjemme i Bergen igjen

Skrevet av Sindre | 22. desember, 2008

Flyttingen er overstått, og jeg er hjemme i Bergen igjen. Har faktisk vært her noen dager allerede, men jeg ble syk samme dag som jeg kom hjem og er fortsatt ikke frisk. Det er visst noe som går for tiden. Nesten alle andre jeg kjenner på denne kanten av landet er også syke. Det er lenge siden jeg var så syk som jeg er nå.

Jeg har så smått begynt på flere innlegg de siste dagene, men har måttet gi meg fordi jeg ikke orket eller fant motivasjon. Den siste tiden har vært ganske intens. Mye har skjedd. Det har vært mange blandede følelser og mye å tenke på. Og timingen på sykdommen kom jo som bestilt.

Jeg har nemlig utrolig mye å gjøre. Gutterommet står som da jeg forlot det i oktober 2007, og det ser ut som nettopp det; et gutterom. Det som har skjedd mens jeg har oppholdt meg i Drammen er at jeg har vokst betraktelig. Jeg er ikke lenger den jeg var. Vel, jeg er i hvert fall litt resirkulert.

Å flytte tilbake til mamma i en alder av 23 føles omtrent som det høres ut: Som et utrolig stort nederlag. Jeg følte at jeg hadde flyttet ut og var ferdig med å bo hjemme. Men nå har jeg ikke så mye annet valg enn å bo her. Alternativene tatt i betraktning er dette tross alt ikke så ille. Og, det er jo bare en midlertidig løsning. Så jeg får prøve å finne styrke i det. ;)

Oppgjøret

Nå som mitt «nye liv» møtte mitt gamle, har det gått opp en del lys for meg. Jeg tok med meg det viktigste da jeg flyttet til Drammen: Dataen og DVD’ene. Alt det andre lot jeg stå igjen hjemme. Donaldbøker, CD-samling, plakater, klær, mer Donald, andre bøker og blader… Blæh. Ting jeg har klart meg uten i over et år. Ting jeg føler jeg ikke trenger. Ting jeg ikke egentlig ville ha savnet hvis det forsvant. Ting som bare ville distrahert arbeidet mitt. Ting som må vekk.

Jeg har fått en voldsom trang til å kvitte meg med gamle ting. Mitt eget innlegg om intelligente julegavetips fikk meg til å innse hvor lite til overs jeg har for unødvendig rot. Hvis jeg skal fortsette å jobbe med Glabladet og blogging, vil jeg ha mulighet til å gjøre det fra mest mulig ryddige omgivelser. Dette krever tiltak, og det snarest.

Jeg skriver dette innlegget fra mamma sin bærbare. Jeg har ikke koblet til min egen data enda. Rommet ser nemlig ut som en svinesti. Alt stasjet fra Drammen står fremdeles og okkuperer mesteparten av gulvplassen fordi jeg har vært, og er, syk. Samtidig har jeg alt det gamle stasjet som står i reoler og skap å deale med. Jeg har… enormt mye arbeid foran meg!

Denne akutte ryddelysten oppstod i det jeg kom hjem. Det verste er at jeg til og med tenker på å kvitte meg med hele CD-samlingen og DVD-samlingen. Dette har jeg tidligere voktet som om det var gull. Men nå? Nå gir det meg utrolig lite. Det eneste det «gir meg» er mer stress i forbindelse med flytting. Det hadde vært befriende deilig å bli kvitt alt sammen.

Misforstå meg ikke. Mesteparten av musikksamlingen har jeg allerede på data, og jeg ville definitivt tatt backup av hele filmsamlingen også, hvis jeg skulle solgt den. Jeg ville dermed fortsatt hatt den, men uten covere og DVD-platene. Ahh, digg. Jeg liker tanken.

Nå som jeg er nødt til å jobbe fra samme rom som jeg også sover på, vil jeg kun ha det aller mest nødvendige på rommet. Alle distraherende elementer skal vekk. Ingen plakater, ingen Donaldbøker, ingen løse gjenstander som bare flyter rundt uten mål og mening. Nei, rent og ryddig. Enkelt og greit. Så minimalistisk som mulig. Sånn vil jeg ha det nå. Selv om jeg sitter og snufser og nyser mens jeg skriver dette, blir jeg utrolig inspirert bare av tanken. Jeg har skikkelig lyst å gå i gang så fort som mulig.

Men nå er det jul…

Alt skjer liksom på en gang. Jul, flytting, stress, mas, sykdom, samt litt tristhet og ensomhet på toppen av det hele. Dette minner meg om da jeg flyttet i fjor. I løpet av få dager gikk jeg på jobbintervju to ganger på andre siden av landet, fikk jobben, bestod førerprøven og fikk lappen, fikk leilighet, flyttet hjemmefra, flyttet sammen med kjæresten, samtidig som jeg ga ut mitt første album… *fjuh*… Alt skjer virkelig på en gang.

Jeg er sliten nå. Jeg føler at alt som har skjedd har avbrutt litt av flyten i arbeidet med Glabladet også. Innen denne tiden skulle jeg egentlig ha gjort flere ting jeg enda ikke har fått begynt på. Mine fremtidige tanker om Glabladet og blogging inspirerer meg veldig, og jeg er sikker på at jeg skal nå langt. Men akkurat nå… Akkurat nå må jeg bare gi meg selv litt tid til å innrette meg i de «nye» omgivelsene. Få gjort alt jeg har å gjøre. Og ikke minst nyte juletiden litt også. Det er 22. desember, og jeg har nesten ikke fått med meg at det er julaften om to dager. Herregud.

Skulle jeg omdøpt dette innlegget, skulle det hett «Kaos». Det er sånn jeg føler det i hodet mitt for tiden. Spesielt på en sen, hostende, snørr-rennende natt etter et samlivsbrudd, tilbake hos ho mor, to dager før jul, i øs-pøsende Bergensvær som jeg ikke har savnet eller bedt om å komme tilbake til.

Den første idioten som nevner «Law of Attraction» nå får med meg å gjøre. Jeg har IP-adressen til alle som kommenterer. :twisted:

You better watch out. ;)

Og god jul.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på mandag 22. desember 2008 klokken 2:19 i kategoriene: Blogging, Business, Helse, Produktivitet, Samliv, Selvutvikling,

LESERNE MENER:
27 kommentarer så langt

22.12.08

Herregud, jeg ble nesten litt stresset da jeg leste dette innlegget. Ikke fordi jeg synes synd i deg som også er syk og sliten, men fordi du snakker om å kvitte deg med cdsamlingen din. Hyl. Men så lenge du ikke kaster noe, så er jeg vel egentlig fornøyd. Jeg leste en gang om en som kastet flere hundre plater og cder, og det stikker fortsatt litt i hjertet mitt..

Du får si ifra hvis du har noe bra rock du vil kvitte deg med, selv om jeg føler på meg at det er mest andre sjangre? Mener å ha lest at du produserte trance en gang i tiden, og det er ikke det jeg hører mest på, dessverre :p

2. Sindre
22.12.08

@ JK: Hva skal man med CD-samlingen når man likevel har musikken på dem? :) Jeg kan ikke klandre deg for å reagere. Inntil for et par dager siden tenkte jeg det samme som deg. Dette kom ganske brått på for min del også. Ja, jeg har en solid dance -og trancesamling, og har komplett Scooter-samling med absolutt alt av spesialutgaver og Remixes-singler, som garantert ingen andre i Norge har (jeg har vært fan siden starten). Men det å få nye CD’er gir meg ikke like mye som før. Det er musikken jeg er ute etter. Og musikken kan jeg forsåvidt begynne å kjøpe fra iTunes. :) Så ja, det kommer til å svi hvis jeg kvitter meg med den, men samtidig kommer det til å føles litt godt også. Tror jeg skulle klart å selge Scooter-samlingen for et bortimot femsifret beløp, ettersom jeg har så mange skjeldne utgivelser som mange fans leter febrilsk etter på Ebay.

Har dessverre veldig lite rock å gi deg, men har faktisk noe i den sjangeren også! Har litt av alt, egentlig. Masse singler også… Kanskje jeg skulle skrevet en liste over alt sammen. Men akkurat det er ikke førsteprioritet nå. :D

3. Sindre
22.12.08

Angående lagring av DVD’er:

Noen som vet hvordan man konverterer en DVD til en datafil? Hvor stor plass (ca.) tar en DVD? Det viktigste er at filen oppfører seg på samme måte som DVD’en ville gjort. Inkludert ekstramateriell og undertekster også. Og like god kvalitet på filmen. Sånn at man bare kan koble PC’en direkte til TV’en f.eks. Evt. brenne ut på DVD-R.

Setter pris på hvis noen kan svare på dette. :)

4. Artisten
22.12.08

@Sindre

For å ta backup av DVD’en har du hovedsaklig to alternativer:
Å rippe filmen til en filmfil, eller kopiere hele disken, til et CD/DVD bildefil, som senere kan åpnes/monteres virtuelt, som en kopi.

Det kan være problematisk å ta backup av filmer pga. DRM og slikt, men du får prøve deg fram med Google eller noe.
Er på mobilen nå, så jeg rekker ikke å utdype svaret mitt(vanskelig med tall-tastatur)

God jul, og god bedring :-D

5. Artisten
22.12.08

Glemte å legge til at i ditt tilfelle ville første alternativ passe best, og at den i så fall vil ta like stor plass som en DVD-Plate ukomprimert, altså 4-5 gb per plate.

6. Sindre
22.12.08

Takk skal du ha, Artisten, det hjalp. Oioi, så stor plass ja, hehe… Da spørs det om ikke jeg bare får beholde DVD’ene likevel. De er tross alt ikke det verste å beholde. Jeg har faktisk en ledig ekstern harddisk på 500GB, men DVD-samlingen min er på nærmere 350 filmer, samt komplett Simpsons, 24 og en god del andre bokser med utrolig mange timer film… Så selv 500GB blir pinglete i denne sammenhengen.

Men jeg kan i hvert fall kvitte meg med det andre rotet. :)

22.12.08

Velkommen tilbake til Bergen :D
Inntrykket jeg har fått av deg gjennom bloggen sier at du kommer deg igjennom denne «downperioden» med glans.
Men det er ikke spesielt gøy når det står på, det holder jeg med deg :/

22.12.08

Uff, det hørtes ikke akkurat ut som den mest ålreite starten på jula. Får håpe du blir bra fort.

Forøvrig ønsker jeg deg en god jul! :)

22.12.08

Ikke ta noen forhastede beslutninger nå da Sindre! Men, ofte skal det litt drastiske hendelser til for at vi skal innse at vi ikke har behov for alt det materialistiske :)

10. Sindre
22.12.08

@ Kim Arne: Tusen takk for det! Jada, visst kommer jeg meg gjennom denne perioden. Har kommet meg gjennom verre ting før, så skal ikke klage! :)

@ Lars Martin: Kom litt skjevt ut ja, men det går seg til. Føler meg litt bedre i dag.

@ MillionEuroMan: Hva slags forhastede beslutninger skulle det være? Jeg tar aldri forhastede beslutninger. Jeg har heller det motsatte problemet – jeg tenker altfor mye gjennom ting før jeg får det gjort. Prøver å finne en gyllen middelvei. ;)

God jul til dere alle sammen! :D

11. Cherie
22.12.08

Sindre, du Sindre, du Sindre. Jeg blir stadig mer imponert over skriveferdighetene dine; sleng inn noen orddelingsfeil, en horde med kommafeil og x antall grammatiske feil, så har du nesten et Camilla Armani Chanel-innlegg her, men du klarer til og med å gjøre dét interessant! Har jeg nevnt at jeg også driver og flytter? Vel, jeg kjenner greia på kroppen as we speak. Jeg føler med deg!

Uansett; jeg vil ha Scooter-samlingen din som et minne om gamledager :D Så kan du få Nightwish-diskografien i retur;)

12. Sindre
23.12.08

@ Cherie: Hmm… tidligere skrev jeg «i hvert fall» som «hvertfall», så hvis du leser noen av de første innleggene mine, vil du nok få ønsket ditt oppfylt. ;) Og det er neppe den eneste feilen min, men det var den jeg kom på i farten.

Uansett, hyggelig å vite at jeg for din del kunne ha klart å skrive et interessant innlegg om en krakk. Kanskje jeg kan begynne å underholde deg på mail når jeg kjeder meg.

Og Nightwish-samlingen tar jeg gjerne imot. Men Oceanborn har jeg selv! :D

13. Jannekake
23.12.08

Det er jo bra at det er musikken som er det viktigste for deg, det er jo sånn det skal være :) Men for meg stikker det som sagt godt i hjertet av å tenke på å KASTE cder/vinyl/dvder/hvasomhelst. Jeg er samler, og da må jeg absolutt ha alt i skikkelig cover, med booklet og alt som hører til :) Jeg kjøper gjerne ting jeg ikke får tak i på iTunes, eller dersom jeg bare vil ha en sang :) Men i de aller fleste tilfeller sverger jeg til cder, tror jeg må ta en ny opptelling snart :p

14. Benjamin
23.12.08

Fantastisk! Og nå lærer jeg at du også har gitt ut en CD… your a man of multiple talents! :) God Jul Og lykke til med ryddingen/omorganiseringen.

15. Barbro
23.12.08

Du er ikke alene om å være syk *snufs og host*

God bedring og god jul! :)

23.12.08

Jeg skulle veldig gjerne ha lest innlegget ditt om en krakk :) Du får sende et slikt innlegg til meg og Cherie på mail :D

Igjen, God Jul! Nå stikker jeg til Hvittingfoss :)

17. Erik
23.12.08

Er’u blitt emo, Sindre? :P

Når du blir syk blir man automatisk deppa og fylt med selvmedlidenhet. Sleng litt feberfantasier over det hele så er du helt ute å kjøre. Har en anelse om at du senere vil komme tilbake og se på dette innlegget som noe som ikke trengtes å bli skrevet. Alle tankene du har i hodet nå er mye preget av situasjonen du er i akkurat nå, og kanskje ikke i morgen eller neste uke. Jeg veit hvordan jeg føler meg når jeg blir syk iallefall, og alle de følelsene forsvinner når man blir frisk.

«Du skal få en dag i mårå, med blanke ark og farvestifter tel!»

18. Sindre
23.12.08

@ Erik: Hva som trengs å skrives eller ikke er fullt og helt mitt valg. Er det ikke greit å få bekreftet at også jeg er menneskelig da? :P Jeg kan forsåvidt si det samme om kommentaren din her. Var den nødvendig? Var den saklig? Var den basert på fakta eller forhåndsantagelser? Hva vet du om hvordan jeg blir når jeg er syk? Hva hvis min noe negative tone ikke hadde den fjerneste sammenheng med at jeg var syk å gjøre?

Det har skjedd mye i det siste, og jeg har ikke engang blogget om alt dritet jeg har vært gjennom. Dere har kun blitt servert det overfladiske her. Skulle jeg ha fortalt alt, på en blogg som heter Glabladet, da kunne jeg forstått at du begynte å lure på om det virkelig var noe som trengtes å skrives.

***

Anyway. :D Riktig god jul til alle sammen, og takk for alle kommentarer! GB hadde blitt et kjedelig sted uten dere! Elsker dere på en ikke-homo/pedo/psycho måte! ;) Klemz!

19. Mats
23.12.08

du skal uansett ha god bedring, du kan alltid klare å komprimere alle dvd’ene dine til 500 GB men kvaliteten ville ikke være den beste. Og God Jul til deg også.

Kanskje det at du ble syk gjør at det blir bedre senere, som ordtaket, det blir ikke bedre før det blir værre. eller noe ligende.

20. Sindre
23.12.08

@ Mats: Jeg sa visst at jeg hadde nesten 350 DVD’er, mens sannheten er at jeg har nærmere 400. Hadde visst ikke pakket ut alle før jeg begynte å telle sist. ;) Tror kvaliteten virkelig måtte ofres hvis jeg skulle presset 400 filmer (pluss serier) innpå 500GB, men jeg kunne alltids kjøpt flere harddisker. Men jeg har en mistanke om at det ville blitt en enorm jobb! :P Og akkurat nå sitter jeg opp til knærne med ting som skal gjøres. Kjip lille julaften sånnsett. I fjor var vi 100% ferdig med alt til 23. desember. I år har vi ikke engang fått opp juletreet enda. Faktisk skal vi ut en tur nå for å se etter ny juletrefot. :roll: Men jeg understreker at dette kun skjer i år pga. uforutsett sykdom. :P

God jul til deg også, Mats! :)

21. Michal
24.12.08

God Jul! :)

22. Sindre
24.12.08

God jul, Michal! :)

23. Roger
31.12.08

Håper for guds (eller en annen ånd med stor respekt) skyld at du føler deg bedre nå.. Skjønner følelsen, og den kan ikke være noe særlig.. og god bedring i tillegg.

Har jobbet litt for mye idet siste.. Og glemte i ren forfjamselse å ønske deg God Jul!

Så her er det på etterskudd: God Jul!

Og et produktivt, gledelig, kreativt, suksessfullt og hemningsløst Godt Nytt År!

- Vi snakkes, hilsen Roger

24. Sindre
31.12.08

@ Roger: Hehe, det går opp og ned, men jeg håper det stabiliserer seg litt snart, så jeg kan fokusere litt mer positivt igjen. :)

Takk det samme til deg, håper du har hatt en god jul, og ønsker deg et heidundrandes suksessfullt og inntektsbringende, nytt internett-år med din nye storsatsning!

[...] Da jeg flyttet hjem til Bergen for en drøy måned siden, hadde jeg en rekke ting som måtte gjøres. Sette flyttelasset på plass, ommøblere det gamle gutterommet, bytte adresse og mange andre rare ting. [...]

[...] Jeg vil nesten si at enkelte av businessidéene jeg har snust på etter at jeg flyttet til Bergen, har innbydd til å følge en langt feigere og “tryggere” sti enn den jeg allerede hadde begynt på her, med bloggingen. [...]

[...] Jeg bodde der i nesten et år ut i min bloggekarriere, før kjæresten min i Drammen dumpet meg til fordel for en annen drammenser, og jeg måtte komme krypende tilbake til Bergen igjen, hjem til min mor, fordi jeg ikke hadde fått i gang en stabil inntekt enda. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2014 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |