Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Jeg er Norges eneste problogger

Skrevet av Sindre | 19. desember, 2008

Bloggkongen i Norge, Peter André Jensen, har utnevnt meg til Norges eneste problogger. MillionEuroMan vedgår at jeg er en problogger, men er ikke enig i at jeg er den eneste. Jeg? Jeg bryr meg lite eller ingenting om den slags merkelapper. Jeg er like lite eller mye problogger som PAJ er bloggkonge. Det kommer an på øyet som ser. Personlig syns jeg innlegg om hvem som har Norges største eller beste blogg er totalt uinteressante og unødvendige.

Det er irrelevant.

Den «største» bloggen er nærmest umulig å kåre – og hvem bryr seg uansett? Når/hvis Norges største blogg noensinne kommer, vil vi alle vite det. Det vil nemlig være den bloggen som nærmest alle i vårt lille land vet om. Den som alle bare «vet» er den største og mest besøkte. Litt som hun blonde greia over grensen. Man bare vet det. Og det kan dokumenteres.

Og den «beste» bloggen? Det er absolutt ingen andre enn deg selv som kan avgjøre hvem som har den beste bloggen. Lister over de 100 beste bloggene og annet bullshit fungerer ikke til noe større formål enn hva VG-listen gjør for musikk. Det er bare en liste over hva som er mest kjøpt den siste uken; ikke hva som dermed er best.

Jeg innser at slike diskusjoner («beste», «største») betyr ganske mye for enkelte bloggere, men jeg ser det mest som litt stakkarslige forsøk på å fylle en blogg med enda litt mer fattig og trivielt innhold som ingen husker om et år… Eller en uke. 

Trenger vi Se & Hør i bloggformat?


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på fredag 19. desember 2008 klokken 18:00 i kategoriene: Blogging, Kultur & Media,

LESERNE MENER:
24 kommentarer så langt

19.12.08

Diskusjonen om norges største blogg er interessant.

Det er som Sindre nevner, at blogglista topp 100 bare viser de bloggene som er mest besøkt, og som absolutt ikke betyr at de er så bra kvalitetsmessig.

Dessverre er det nok slik at de aller fleste liker sirkus fremfor brød. I hvertfall når det gjelder media generelt. For å ta likningen med VG-lista, så blir manges musikksmak bestemt ut ifra hvem som er på VG_lista top 20. Vi andre vet at det e rutolig mue dritt som havner der.

All respekt til de som har klart å komme seg blant de hundre, selv om den dessverre skyggelegger en del blogger som fortjener mer oppmerksomhet.

2. Sindre
19.12.08

@ dineVibber: Jeg tror den topp 100-listen som sist var oppe i media var basert på noe innlinker vs. utlinker-opplegg. Det sier dermed ingen verdens ting om hva som er «best» eller mest kvalitetsmessig. Det sier ingenting om innholdet eller hvem som har «størst» blogg. Det samme gjelder de håpløse kåringene som bloggNorge selv har hatt den siste tiden. Disse er håpløse av samme grunn som alle andre «topplister» er håpløse; nemlig at resultatet kun baserer seg på et fåtalls menneskers meninger og gir dermed et innsnevret og ufullstendig bilde av noe som egentlig er langt større.

Som sagt, «best» er kun opp til hver enkelt å besdømme, og som du sier, folk lar seg uvitende påvirke av lister, til tross for at det er mye dritt der.

Selv har jeg ikke sett listene, så no offence til de som har havnet der. Jeg uttaler meg kun på generelt grunnlag.

19.12.08

Du har rett i at det bare er vi som skriver blogger om blogging som finner interesse i slike kåringer. For oss er jo slike kåringer julaften.

Forøvrig skrev jeg selv en kritisk post om slike kåringer, der et av momentene nettopp var at antallet inn- og utlenker ikke sier noe om bloggens kvalitet.

4. Mats
19.12.08

se på det som noe positivt, du får litt gratis reklame og det er jo et komplement at de ser på deg som en «problogger». siden det er jo noe du prøver på.

5. Sindre
19.12.08

@ Peter André Jensen: Ja, leste det du skrev, tror vi er ganske på bølgelengde her.

@ Mats: Jeg tar det som et kompliment. Det er veldig hyggelig at noen vil kalle meg problogger, spesielt når det kommer fra «høyeste bloggehold». Men det at jeg syns det er hyggelig å bli omtalt slik var ikke fokuset i dette innlegget. ;)

19.12.08

Jeg leste et eller annet sted at Kenza.se hadde gått forbi Blondinbella på lesertall, og hun er jo også større på Bloggkoll/Bloglovin, hvis det har noe å si. ^^ Likevel er det jo mange flere som har hørt om Blondinbella, så hun vil jo fortsatt være «størst»..

Hvis du er arbeidsledig og ikke går på skole, men tjener et par kroner i måneden på blogging.. Vil du da kunne kalle deg problogger? Eller må du tjene så mye at du kan leve på bare det, og ikke penger fra foreldre/kjæreste/trygd? Det var jo det Peter Andre mente problogging var, å leve kun av blogging. ^^

7. Erik
19.12.08

Offtopic: Venter bare på at man må ta fagbrev i blogging slik at man kan bli problogging.

Ontopic: Pissekonkuranse mellom bloggere, hvem bryr seg? :P

8. Erik
19.12.08

Proffblogger**

20.12.08

Sindre – du må gjerne være norges eneste problogger for min del :D

Jeg klarer meg helt fint med å være «Årets Utfordrer» til mediavirkeligheten, jeg. Penger har folk tjent før ^_^

http://www.dagbladet.no/2008/12/20/kultur/tekno/internett/nettsamfunn/fildeling/4082915/

10. Øyvind
21.12.08

For meg er ordnet problogger negativt ladet. Problogger er noe sploggere kaller seg selv.

11. Cherie
22.12.08

Angående topp 100-lister og besøkstall; jeg vet med meg selv at halvparten av bloggene jeg er innom iløpet av en måned, titter jeg utelukkende på for å le av. De daglige (les glabladet) derimot, er det jo kvalitet over. For min del er det mer interessant å lese om Sindres siste oppdagelser innen forretningsverden enn hva Camilla Chanel Armani skal ha på seg i dag.

Men man kommer ikke unna at det er morsomt å le av Camilla Chanel Armani;)

12. Sindre
22.12.08

@ Cherie: Dine kommentarer make’r always my day. :)

22.12.08

Helt uinteressant kan det vel ikke være å bli bemerket da det er vesentlig for din blogg og din inntekt Sindre!?!

Det å få «merkelapper» er jo en del av «gamet», og personlig kan jeg ikke helt forstå at man kan klare å linke «problogger» til noe negativt!

Og, jeg må si jeg håper du får et knallgodt 2009 som problogger Sindre! :-)

14. Sindre
22.12.08

@ MEM: Jeg har aldri linket «problogger» til noe negativt, men jeg mener at det viktigste av alt er hvordan man ser på seg selv; ikke hvordan andre ser på en. ;)

Takk det samme til deg også! :)

15. Cherie
22.12.08

Og dine blogginnlegg gir meg alltid noe å tenke over ;)
Jeg ser på det som et gjensidig samarbeidsprosjekt!

23.12.08

Veldig offtopic, men ser at to av de nevnte bloggene i innlegget ikke bruker permalinks, er ikke det veldig amatørmessig, (selv om google «sier» det er lurt)?

17. Stine
28.12.08

Den eneste eller ikke – leste jeg ikke et sted her hos deg at du lever av dette alene? Kanskje ikke veldig fett, men dette er inntekten din. Da er du jo en problogger da, som helt sikkert drives av en vilje til å tjene mer, om ikke annet for å finne ut hvor grensen går.
Hva det heter/kalles spiller kanskje ikke så stor rolle !

18. Lance
05.01.09

Problogger blir man når man lever 100% av bloggen skulle man tro. Noen som gjør det?

19. Sindre
05.01.09

@ Lance: Det kommer an på hvordan du definerer «problogger». En proff blogger trenger ikke tjene et øre på bloggen sin og likevel betegnes som proff hvis h*n skriver nyttige eller interessante eller underholdende innlegg og spiller «bloggespillet» «riktig», ved f.eks. å klare å få mange kommentarer på alle innlegg, og lignende ting.

Klarer man i tillegg å tjene penger på det må man jo gjøre noe riktig, men man er ikke en proff blogger hvis man setter opp noen Adsenseannonser og fyller siden med dritt for å tjene (masse) penger. Da er man bare lat, sleip og fantasiløs.

20. kredd
05.01.09

Definisjonen på profesjonell er at det er yrket til den det gjelder. Og normalt så er det yrket sitt man tjener penger på.
Å være underholdende holder ikke.

13.01.09

Det er snart på tide å se Sindre på forsiden av landets største aviser.

[...] Når jeg tenker meg om er det tross alt ikke så ille det jeg har oppnådd. Jeg blir faktisk omtalt som “Norges eneste problogger” av den samme mannen jeg selv så høyt opp til som den eneste norske bloggeguden før jeg overhodet startet Glabladet. Hvem hadde trodd det? I hvert fall ikke jeg! [...]

[...] Og når jeg da presterer kunststykket å bli omtalt som “Norges eneste problogger” fra høyeste bloggehold, velger jeg nå å benytte meg av den anledningen til å la min suksess opptre som en inspirasjon for andre, fremfor å fnyse av den slags titler, som jeg også(!) opprinnelig presterte å gjøre. [...]

[...] Jeg liker ikke at folk omtaler meg som en “guru” eller ekspert. Jeg har aldri brukt disse ordene om meg selv. Derfor likte jeg heller ikke første gangen noen omtalte meg som “problogger“. Selv om jeg nok kan defineres som det likevel, med tanke på at jeg lever av bloggen min. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere