Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

30 dagers utfordring: Daglig blogging – dag 18

Skrevet av Sindre | 30. januar, 2009

Like etter jeg ga meg selv 30 dagers utfordringen som går ut på å poste et innlegg hver dag i en måned, begynte jeg å tvile på om dette var så lurt. Det føltes som en evighet til 12. februar, datoen jeg har holdt det gående i en måned. Jeg var rimelig sikker på at jeg kom til å blogge mye om selve eksperimentet, for å ha noe å fylle opp med. Men der tok jeg feil.

Faktisk har jeg blitt vant til følelsen av at jeg «må» skrive hver dag, og det går helt greit. Jeg har ikke opplevd noen nevneverdige problemer med å finne på ting å skrive. Et par dager har jeg lurt litt ekstra på hva jeg skulle skrive, men jeg har alltid hatt fullt av alternativer. Det er et større problem å velge enn å komme på noe. :)

Et par ting må likevel nevnes som uheldige bieffekter av dette. Jeg føler ikke at jeg får gjort så mye annet. Det går treigere enn jeg skulle ønske med alt det «utenombloggiske». Og de neste dagene kommer jeg til å ha utrolig mye å gjøre. Jeg har fått i oppdrag å skrive en artikkel for Webmagasin – en oppgave jeg ikke har fått begynt på enda (deadline snart). I tillegg har noen akkurat leid meg som skribent til å skrive 10 innlegg om et tema jeg kan svært lite om. Det blir en artig utfordring. Til helgen om en uke blir jeg opptatt, og må derfor også forhåndsskrive en del innlegg. Som om ikke det var nok jobber jeg også litt med designet av siden for tiden, samt prøver å få i gang et nyhetsbrev. Så ja, hektiske tider. Men det er gøy. Spesielt artig er det å prøve seg på litt andre oppgaver enn det vanlige. Erfaringsmessig vet jeg at på en eller annen måte ordner det seg sånn at alt blir gjort. ;)

Vi er altså kommet til dag 18 i blogge-hver-dag-eksperimentet, og jeg føler at jeg sikkert kunne ha fortsatt dette ut hele februar også. Kanskje blir det mer eller mindre fast blogging hver dag så lenge denne bloggen lever? Kan ikke si jeg har bestemt meg enda, men man vet aldri.

Men jeg tenkte det var på sin plass å spørre deg, som leser: Hva syns du om at Glabladet oppdateres daglig, i forhold til 3-5 ganger i uken (som før)? Har dette hatt noe å si for kvaliteten og nytteverdien av postene? Hva syns du er mest interessant å lese om? Hva syns du om gjesteinnleggene?

Når det gjelder bloggens inntektsdetaljer etter at jeg begynte å oppdatere daglig, har det faktisk ikke vært noen ekstrem effekt der. Jeg har ikke tjent noe mer enn jeg kunne regne med å ha tjent til vanlig uansett. Spesielt på Adsense. De andre tingene jeg tjener penger på går like mye i rykk og napp som tidligere, og påvirkes omtrent ikke av det faktum at jeg oppdaterer daglig. Når det gjelder annonsering på Glabladet er dette tidspunktet gull verdt å slå til på, ettersom folk forventer daglige oppdateringer for tiden, og dermed kommer innom hver dag. Besøksmengden har holdt seg mye mer stabil etter at jeg begynte med dette.

Jeg vil avslutte med å rette en stor takk til de fenomenale gjesteskribentene som hittil har bidratt med sine kloke ord og innsikt på Glabladet etter at jeg åpnet muligheten for det. Dere har hjulpet meg å gjøre det enda lettere å oppdatere daglig! Og noen av dere har flere skriverier på lur som postes allerede til uken. ;)

Du kan også bidra med gjesteinnlegg på Glabladet. Send i så fall inn ditt bidrag via kontaktskjemaet og jeg kommer tilbake til deg så snart som mulig!

God helg! :)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på fredag 30. januar 2009 klokken 16:52 i kategoriene: Blogging, Produktivitet,

LESERNE MENER:
5 kommentarer så langt

1. ståle
30.01.09

Jeg synes det er mye bedre med daglige oppdateringer. Er som regel innom sien en gangi døgnet og før kunne jeg bli «skuffa» når det ikke sto noe nytt, men det er det jo slutt på… Stå på! Både sidene og innleggene blir bare bedre og bedre!

2. Joakim
31.01.09

Du er en av MANGE blogger jeg leser og det er selvfølgelig fint med daglige innlegg, men inget ‘must’ for min del.
Bruker stort sett RSS feeden og er det inget nytt så blåser jeg heller ikke innom bloggen for å sjekke.
De av dere som eventuellt ikke bruker RSS for å holde en viss kontroll, hvorfor ikke ?
Hadde seriøst blitt fort lei om jeg skulle måtte rase innom HVER ENESTE blogg jeg leser hver dag for så gang på gang bli skuffet at det ikke var nye innlegg..

En annen ting.. Kanskje et spørsmål jeg trenger ssvar på ;)
HVORFOR ‘leier’ andre eks. bloggere inn gjestebloggere for å få dem til å skrive om tema de ikke vet noe om ?
Greit nok du kan lese deg til mye, men du vil fortsatt ikke ha den innsikt i tema som en med erfaring og skikkelig kunnskap ville hatt ?
Vil jeg ha en til å skrive om en viss tema, så går man vel til kilden ? Ikke til en som ikke kan noe om det ?

Eks…
-Oi, her har XX skrevet et innlegg om noe han ikke kan noe om, interessant ? Tvilsomt om man er interessert i temaet..

Bare noen meninger og spørsmål på en lørdagsmorgen :)

3. Sindre
31.01.09

@ Joakim: «Kan svært lite» betyr ikke «ikke vet noe om». Grunnene til de som ønsker å leie en blogger kan være mange. Kanskje har de «forlatt» en blogg de trenger å få blåst litt mer liv i. Kanskje vil de se hvordan en «utenforstående» skriver om akkurat deres tema. Kanskje vil de ha denne utenforståendes særegne skrivemåte på deres spesielle tema. Det kan også være rent tekniske grunner til at de simpelthen ønsker mer innhold, hvor selve kvaliteten på innlegget dermed ikke har så mye å si, så lenge det inneholder visse nøkkelord.

Kanskje noen der ute som kan svare på dette bedre enn meg? Jeg er tross alt bare den som blir leid, ikke den som leier. :)

31.01.09

Kjenner til utfordringen med å blogge jevnt. Nå har jeg 4 innlegg de 3 siste dagene og så et hulrom helt tilbake til 8. januar.

Vanskeligere å få faste lesere når du blogger slikt, ville jeg tro hvertfall.

5. Lane
02.02.09

Å blogge hver dag er en stor utfordring. Er det nødvendig? Egentlig ikke kanskje. Men selvfølgelig får du mye Googlemat på den måten. Lykke til :)

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere