Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

30 dagers utfordring: Poste et innlegg hver dag

Skrevet av Sindre | 17. januar, 2009

…minimum! :) Denne utfordringen har jeg tenkt på en stund, og jeg tillater meg å si at jeg begynte på den allerede 12. januar, men unnlot å meddele det på bloggen inntil nå. Det var nemlig et bevisst valg tatt før 12. januar, men jeg valgte å vente litt med å si fra, for å forsikre meg om at jeg ikke.. øh.. ombestemte meg.. *kremt*

Jeg har tidligere avstått fra dette med å blogge hver dag. Jeg har vært veldig kvalitetsfokusert og har ment at å blogge hver dag fremfor «en gang i blant» vil føre til økt kvantitet i forhold til kvalitet. Og jeg har sikkert rett. Du vil få et litt mer personlig «glablad» fremover. Det vil ikke være nye, supergode og übergjennomtenkte innlegg hver dag. Men det vil heller ikke bli slutt på dem. Jeg øker simpelthen bidragsytelsen, så får vi se hvordan det blir. Jeg tror det kan bli morro.

Som leser får du et større innblikk i tankene til en tulling som tror han kan leve av en blogg. Du vil lære mer om hvordan jeg tenker (les: hvor gal jeg er) og på mange måter bli enda bedre kjent med personen bak alle disse utradisjonelle blogginnleggene du har blitt servert i bortimot et år. (Stakkars deg! :? )

Hvorfor gjør jeg dette?

Well, Timmy, I’m glad you asked!

Spørsmålet burde være: Hvorfor gjorde jeg det ikke tidligere?

  1. Leserne vet herved at de kan forvente daglige oppdateringer, og kommer derfor innom oftere for å sjekke etter oppdateringer.
  2. Mindre markedsføring nødvendig… Woohoo!!
  3. John Chow anbefaler det.
  4. Jeg lever av blogging. Ergo ønsker jeg fortgang i maskineriet. Min nåværende fremgangsmåte er for treg.
  5. Det kan bli interessant å se hvor dypt jeg må synke for å klare å lire noe av meg.
  6. Jeg tillater gjesteskribenter å bidra, så jeg forhåpentligvis kan slappe av i blant likevel.
  7. Jeg får testet ut nye måter å jobbe med bloggen på. Dette innlegget er f.eks. skrevet sent natt til 15. januar, satt til å postes enten 16. eller 17. januar, alt etter når jeg setter de 3 andre innleggene jeg har skrevet i natt til å postes. ;)
  8. It’s a learning experience! Jeg vil blogge om eksperimentet i seg selv, spesielt når jeg ikke har en dritt annet å bidra med, sånn at andre bloggere som vurderer det samme kan følge meg.
  9. Fordi du fortjener det!
  10. Fordi jeg trengte 10 grunner, fordi det ser kulest ut.

Dessuten kom jeg nylig frem til at jeg ville utforske John Chow-metoden å blogge på, fremfor den mer tungvinte og langsomme Steve Pavlina-metoden jeg har brukt til nå. Mer om dette kan du lese her.

Som du skjønner trenger jeg alle innspill jeg overhodet kan få når det gjelder hva jeg skal blogge om. Jeg har faktisk en lang «to blog»-liste, men det dreier seg stort sett om ting som vil utgjøre ganske omfattende artikler. Jeg tar derfor gjerne imot tips til ting jeg ikke trenger å skrive et milelangt innlegg om. :)

Ny kommentargodkjenningsprosess

Nå som ting vil automatiseres i større grad enn før her på bloggen, har jeg funnet ut at min nåværende godkjenningsprosess på kommentarer er en smule tungvint og kjedelig for kommentatorene. Jeg må nemlig inn og godkjenne hver eneste kommentar manuelt. Dette er det herved slutt på, for de som tidligere har fått kommentarer godkjent. Er du førstegangssynser må du derimot finne deg i å bli holdt igjen for godkjenning.

Jeg har også lagt inn noen ord i sensurfilteret som kan gjøre at enkelte kommentarer vil bli holdt igjen til tross for at du tidligere har fått godkjent kommentarer. Ikke ta det personlig (selv om jeg i enkelte tilfeller har tillatt meg å holde igjen navnet/ip’en til enkeltpersoner som noen ganger liker å bråke! :P ).

Men make no mistake (Fysj, det hørtes ut som Bush): Jeg pulveriserer umiddelbart frekke drittkommentarer så snart jeg kommer tilbake. I ren Terminator-stil, og med østerriksk aksent. Dette vil også resultere i en permanent ban, uten mulighet til å kommentere på nytt noensinne. Hittil har jeg utestengt én pøbel på heltid, men jeg nøler ikke med flere. Så følg retningslinjene for kommentarer, og du har intet å frykte.

Alt i alt vil det bli bedre flyt i kommentarene altså, men regn dermed også med at jeg ikke nødvendigvis får anledning til å svare på alle spørsmål/kommentarer direkte rettet til meg. At din kommentar vises betyr ikke lenger at jeg akkurat har vært inne og godkjent den. Det betyr at du akkurat trykket på send-knappen. ;)

Jeg gjør alt dette for å få litt mer frihet, faktisk. Jeg vet det må høres rart ut. Hvordan kan økt bloggpostfrekvens medføre økt frihet? Vel, jeg er ikke sikker på at det vil. Men det er det jeg vil finne ut. Jeg vil nemlig prøve å få et litt mer avslappet forhold til bloggen min. Nytteverdien og de gode tipsene består, men samtidig vil jeg ta den mindre høytidelig enn før. Jeg vil koooose meg med bloggingen, fremfor å se på det som en «stor og utfordrende oppgave», som jeg har falt i fellen av å gjøre ved et par tidligere anledninger. Jeg har nemlig følt at leserne forventer mer av meg enn jeg føler jeg kan gi noen ganger. Det er sikkert bare i hodet mitt, though.

Nå tar jeg nivået litt ned, samtidig som jeg bevarer det.

Det blir et spennende eksperiment! Og nå som du vet at det vil komme nye innlegg hver dag, har det vel aldri vært en bedre tid å legge til Glabladet i din RSS-leser, eventuelt benytte muligheten som gjør at du får hvert daglige innlegg sendt direkte til mail.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på lørdag 17. januar 2009 klokken 8:50 i kategoriene: Blogging, Produktivitet,

LESERNE MENER:
20 kommentarer så langt

1. Geir
17.01.09

Med min kommentar(i en annen artikkel) om at glabladet hadde nådd taket mente jeg «det gamle glabladet», men med den nytenkningen som nå er på gang skulle det være mulig å doble besøket relativt raskt..

Lykke til Sindre:)

2. Magnus
17.01.09

Noen synes kanskje at det er «rart» at 1 post per dag «er mye». Ja, det kan ta bare 5-10 minutter å skrive en post, men samtidig kan det ta flere dager å skrive en god post. Ofte må ting få tid til å spinne litt i skolten – og modnes litt før man angriper tastaturet. Jeg synes målsettingen din er klok og gjennomførbar. Kvalitet er viktig, og særlig på lang sikt (som jeg har nevnt på en annen kommentar her på Glabladet). Jeg likte også punkt nr. 10 i posten din :) . Litt humor og annet krydder er viktig.

17.01.09

Dette har jeg troen på, som nevnt tidligere. :)

4. Miriel
18.01.09

Hei Sindre!
Selv om denne utfordringen trolig mest var en utfordring til deg selv – så jeg nytten og inspirasjonen i den – så jeg hang meg like så greit på jeg. Men i motsetning til deg har jeg gått ut og offentliggjort planene mine med en gang – så nå må jeg virkelig legge hodet i bløt de neste 30 dagene ;)

http://miriel.mymanythoughts.com/30-dagers-utfordring/

5. Miriel
18.01.09

Btw: Ser du ønsker gjesteskribenter. Ta kontakt med meg på email dersom du kunne være interresert i å «bytte» gjesteinnlegg. Altså at jeg skriver ett for deg og du ett for meg :)

6. Sindre
18.01.09

@ Miriel: Supert! Genialt at flere henger seg med på samme type eksperiment. Enhver blogg som har stått litt på stedet hvil kan ha veldig godt av dette, det er jeg sikker på. Med et lite forbehold om at innleggskvaliteten ikke forsvinner i et hull i bakken. ;) Noe det i og for seg er en viss fare for. :P

Angående gjesteinnlegg – hørtes ikke dumt ut, kanskje noe vi kan gjøre!

19.01.09

Jeg tror dette kommer til å gå fint jeg! :)

[...] Akkurat nå er jeg f.eks. midt inni et eksperiment som går ut på at jeg må poste et innlegg hver eneste dag i 30 dager. Det er både gøy og utfordrende og det er flere grunner til valget av dette eksperimentet. [...]

[...] Like etter jeg ga meg selv 30 dagers utfordringen som går ut på å poste et innlegg hver dag i en måned, begynte jeg å tvile på om dette var så lurt. [...]

[...] Så målet mitt for år 2 er å oppnå en bedre balanse og ta meg mer tid til å slappe av og gi meg tid til å lade batteriene – for å være litt mer, og gjøre litt mindre. At jeg opplever dette med prioriteringer som litt vanskelig nå, er på en måte helt greit. Heller vanskeligheter med prioriteringer enn å råtne bort i en A4-jobb igjen! Dette kommer seg med tiden – det er jeg sikker på. Det tar tid å finne den mest komfortable måten å jobbe på, og det krever en del eksperimentering. Både med søvnmønster og bloggpostfrekvens. [...]

[...] Så satt jeg her da, tidlig på morgenen og ikke visste helt hva jeg skulle skrive i bloggen i dag. For første gang siden begynnelsen av 30 dagers forpliktelsen til å blogge daglig, angret jeg litt på den. [...]

13. Joakim
15.02.09

Hmh.. Bare meg som teller feil eller bommet du på EN dag i denne utfordringen ?

Du begynte med første post 12.januar og skulle da normalt sett holdt på frem til og med 12.feb for å ha en fullendt mnd, men kan ifølge min RSS leser ikke se du postet noe den 12.februar ?

14. Sindre
15.02.09

@ Joakim: Er nok bare du som ikke kan telle ja. ;) Jeg tenkte opprinnelig selv at jeg måtte holde på til 12. februar for at det skulle bli «riktig», men så fant jeg ut at det hadde gått 30 dager allerede 10. februar, og at jeg dermed blogget i 31 dager på rad. Så tell selv hvis du ikke tror meg. Arkivet er her! :)

15. Joakim
15.02.09

Stoler på deg, kikket bare kjapt over rss-historikken jeg :)

[...] I dag er det en måned siden jeg annonserte at jeg skulle blogge hver eneste dag i 30 dager. [...]

[...] 12. januar 2009: Poste et blogginnlegg hver dag [...]

[...] Etterhvert følte jeg at jeg sjanglet rundt som en hodeløs Twitter-fugl i en verden full av muligheter, uten evne til å velge noen av dem til fordel for å desperat holde liv i en stadig synkende skute kalt Glabladet. Kaptein Sindre var ikke lenger skikket til å holde skuta oppe alene, og et skrik etter forandring begynte å åpenbare seg. Effektene av dette kan sees i “blogge-hver-dag-i-en-måned“-eksperimentet, “Glade Talenter“-konkurransen, helomvendingen fra nyetablert magasin tilbake til enmannsblogg igjen, bloggepausen og Julekalender-konkurransen. [...]

[...] En av de mange tipsene superbloggeren John Chow har kommet med, er: “On and off blogging doesn’t work”. Han oppfordrer til å skrive innlegg på kontinuerlig basis, og minimum ett hver eneste dag. Dette er et tips jeg selv har fulgt tidligere. [...]

[...] Dette er min mest brukte strategi. Bortimot hvert eneste innlegg jeg skriver på Glabladet går under denne kategorien, fordi jeg hjelper andre å vokse, samtidig som jeg gjør det selv. For å skrive gode artikler, må jeg dypdykke inn i temaene og gjøre grundig research, både i meg selv og ved å bruke eksterne kilder. Noen konkrete eksempler finner man i Law of Attraction-kurset fra 2008, blogge daglig-eksperimentet, Glade Talenter-konkurransen, julekalenderen og kjøkkenutfordringen, for å nevne noe. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!



Sponsorer

Tekstlinker

Partnere