Abonner via RSS | epost

Fatale humørsvingninger

Skrevet av Sindre | 26. januar, 2009

Jeg støtter uforutsigbarhet. Forutsigbare mennesker, situasjoner eller oppgaver blir fort kjedelig. Uforutsigbare humørsvingninger derimot, kan få fatale konsekvenser. Og det går utover alle rundt deg, enten du skjønner det eller ikke. Vi plukker det opp.

Hvis du stadig skifter fra å være blid og glad den ene dagen, til å være pottesur den andre dagen, blir folk usikker på deg. Vi blir mer forsiktig rundt deg fordi vi ikke kan vite hva du tenker. Merk deg den setningen. Vi vet ikke hva du tenker. Dette er i seg selv ironisk, da det er nettopp dette du sannsynligvis forventer at vi skal vite. Vi skal helst ha forståelse for, og skjønne hva du tenker/gjennomgår uten at du trenger å si noe.

Men tror du vi er tankelesere?

Dette har direkte med selvdisiplin å gjøre. Er du i stand til å legge ting bak deg når du kommer i nye situasjoner? Eller lar du humøret ditt gå utover uskyldige folk? Velger du å være sterk, eller gir du etter for svakheten? Skylder du på at du ikke kan hjelpe for det, eller innser du at det er du selv som må ta kontroll for å forbedre deg (og dermed dine relasjoner)?

I et samboerskap fungerer denne typen oppførsel som gift. Hvis du “stort sett” er hyggelig, men en sjelden gang er pottesur uten noen åpenbar grunn for samboeren din, og du fortsetter å la det skje; gratulerer. Du er godt i gang med begynnelsen på slutten.

Keep up the good work. Før du vet ordet av det sitter du der alene, venneløs og ensom fordi du ikke engang hadde selvdisiplin nok til å gjøre det som var best for deg da du hadde sjansen. Hvor mange sjanser skal du fortsette å fucke opp? Vær sikker på at så lenge du ikke utvikler deg som person, så vil du se mindre og mindre til nye sjanser. Kast ikke bort de du får.

Du har muligheten hver dag til å fylle ditt liv med positive, hyggelige mennesker som passer din personlighet. Ikke kast bort muligheten til å ha et godt liv pga. tåpelig egoisme, mangel på selvinnsikt og håpløse forventinger om andres innsikt i din hjerne. Det vil bare slå tilbake på deg selv.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis denne nettsiden har hjulpet deg, klikk på PayPal-knappen for å sende en donasjon. Jeg er takknemlig for din støtte.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på mandag 26. januar 2009 klokken 16:32 i kategoriene: Bevissthet, Helse, Samliv, Selvutvikling,

LESERNE MENER:
15 kommentarer så langt

1. Mats
26.01.09

har jeg lest feil gjennom linjene med at du noenganger er sånn selv? eller kjenner en som var eller er sånn?

utenom det synes jeg at du stiller gode spørsmål selv om du kanskje ikke svarer på de selv.

2. Sindre
26.01.09

Jeg prøver stadig ut nye skrivemetoder for å se hva som funker best. At jeg her skriver “direkte til leseren” betyr ikke at jeg går ut fra at alle som leser har ustabilt humør. Men jeg tror de det faktisk gjelder vil reagere på dette. Jeg skrev dette ut fra den måten jeg tror og håper den vil gjøre mest nytte for seg.

Meningen med spørsmålene er at du selv skal kunne svare på dem. ;)

3. Monica
26.01.09

Jeg tror at mitt humør veldig sjeldent går ut over andre. Har jeg en dårlig dag, så sier jeg heller mindre, eller holder meg unna folk. Dessuten er jeg veldig flink til å “glemme” hvorfor jeg er sint mens jeg er sosial.

4. Ask
26.01.09

Vist jeg har en dårlig dag går det som regel ikke ut over andre ,men har vel uintruffet.

5. Joakim
26.01.09

Mye sant i dette.
Har det som en grei regel å holde seg unna “sutrete” og sure mennesker da de har en dårlig uvane med å smitte sine sure sinn over på andre.
Ellers er man blid og fornøyd, men skulle det en dag være en nedtur, så holder man seg heller hjemme og kanskje tenker gjennom, HVORFOR ? :)

26.01.09

Huff, Sindre, nå høres du litt bitter ut…

7. Sindre
26.01.09

@ Jeanette: Jeg beundrer deg for din evne til å gjøre om tekst til lyd. :)

26.01.09

Hører du stemmer og, nå? :lol:

26.01.09

Oh. Never mind. Sent på kvelden..! :)

27.01.09

Visst dere vil møte sure mennesker begynn å jobb på bensinstasjon :D For hver blide kunde så kommer det 10 sure og hver femte sure er veldig veldig sur :p

11. Ståle
27.01.09

Er det så rart da, med dagems bensinpriser? ;)

12. Magnus II
27.01.09

Humør (moodes) kan selvsagt være negativt, men også på den mer positive siden kan det gjøre merkelige utslag. Mange av våre handlinger kan forklares med hømør og derfra innfall man ellers ikke hadde fått. Bare det å starte et nettsted eller en blogg, kan bli gjort på en slik humørtopp. Når man da er i et annet “mood”, kan man nesten undre seg over valg av domene eller blogg man har startet. Jeg tror at humørsvingninger har mye å si for våre valg (særlig de mest impulsive), og derfor har humøret også innvirkning på det vi ender opp som (eller det vi ender opp med).

28.01.09

ståle:
Mener du med det da ? :D bensinprisene har aldri vært så lave, for et par uker siden var den på 8.95 :p Nå ligger den da rundt 10.30 :p Ihvertfall her jeg bor.. hehe

14. Tommy
31.03.09

Sindre:

Denne traff meg veldig godt. Nå skal det sies at jeg også var på leit etter info om temaet du skriver om.

Jeg plages med å være den personen du beskriver. Og der igjen plager venner og samboer med humørsvingninger.
Godt med en vekker av og til. Men, det er skjelden en gjør det bevist og ikke minst at en er klar over det selv. Jeg har fått forklart at jeg har store humørsvingninger og hvor vanskelig det er for de rundt meg. Og eg er derfor på jakt etter info som kan hjelpe meg å være bevist på min egen påvirkniong på folk rundt meg og hvordan holde humøret oppe.

Takk for ditt bidrag.

15. Sindre
31.03.09

@ Tommy: Fint å høre at denne satt der den skulle. Sliter man med dette kan det nok være vanskelig å komme seg ut av det, men jeg ønsker deg lykke til. Prøv å tenk positivt og prøv å vær veldig bevisst over din egen oppførsel til enhver tid. Kanskje det å skrive dagbok og notere ned hvordan du har det dag for dag kan være en idé? Det hjelper deg å bli mer bevisst og du får dessuten utløp for mange av dine tanker og irritasjoner på papiret, så du kan gi hjernen litt pusterom, og kanskje til og med få tilbake humøret. Les også “Dump tankene dine – øk produktiviteten din“. :)

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2011 | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer med bannere

Tekstlinksponsorer

Affiliatelenker