Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Fokus og tålmodighet

Skrevet av Sindre | 20. januar, 2009

Jeg skal fortelle deg en av hemmelighetene til hvorfor Glabladet får så mange besøk. Jeg eksperimenterer mye. Jeg skriver om eksperimentene på bloggen og deler mine opplevelser og erfaringer underveis. I november i fjor skrev jeg om et ellevilt søvneksperiment, og samme måned er faktisk min aller mest besøkte måned til dags dato. Så det å drive noen gode eksperimenter på bloggen sin er noe du kan prøve selv også, hvis du har en god idé (og en blogg).

Akkurat nå er jeg f.eks. midt inni et eksperiment som går ut på at jeg må poste et innlegg hver eneste dag i 30 dager. Det er både gøy og utfordrende og det er flere grunner til valget av dette eksperimentet. Men hovedgrunnen er at jeg liker å eksperimentere og prøve nye ting, for å få en dypere innsikt i hva som funker og hva som ikke funker.

Uansett, dette innlegget handler ikke om tips til hvordan trekke fler besøkende til din blogg. Det handler om fokus. Riktig.

Det denne bloggen egentlig handler om er personlig utvikling. Jeg har dog min egen skrivestil og skriver ikke nødvendigvis bare dype, reflekterte artikler om temaet. Jeg tillater meg selv å skrive om mine egne opplevelser og synspunkter. Innleggene mine er ofte mer subjektive enn objektive.

Personlig utvikling er et omfattende tema som dekker et bredt spekter av underkategorier. Nesten alt du gjør kan du koble opp mot personlig utvikling. Dette faktumet har jeg tatt mektig utgangspunkt i her på Glabladet. For hvis du virkelig studerer arkivet mitt, hva ser du? Jo, jeg har hatt perioder hvor jeg skriver mye om f.eks. blogging. Jeg har hatt perioder hvor jeg skriver mye om f.eks. Law of Attraction. Jeg har skrevet mye om et hav av temaer, faktisk. Noen litt rarere og snodigere enn andre. Og hver gang jeg skifter midlertidig fokus kommer det:

*tikk…tikk…tikk…epost!!!!*

Hei Sindre

Jeg har vært ivrig leser av Glabladet siden (putt inn dato) og har virkelig likt det jeg har lest. Siden din representerte noe nytt, noe unikt som jeg ikke kunne sette fingeren på, og …(bla bla bla)

MEN NÅ HAR DU, DIN DUST, JOINET THE DARK SIDE OG SKRIVER BARE OM BLOGGING OG Å TJENE PENGER. JEG HATER DEG OG JEG TROR JEG GÅR OG HENGER MEG. ADIOS MOTHERF***ER…!!!

:shock:

(Bare for å presisere – det er gøy å overdrive litt noen ganger. Jeg har aldri fått en epost med akkurat denne tilnærmingen. I hvert fall ikke det med uthevet skrift. Men jeg tror du skjønner poenget, og ja, den eposten har jeg fått mange ganger.)

Kjernen i Glabladet er å inspirere andre til å få en bedre hverdag. Men jeg tar i bruk mange metoder for å gjøre det på. Det som funker for noen funker ikke nødvendigvis for andre, og det er en sannhet jeg er helt komfortabel med. Jeg vet at flesteparten av mine lesere skjønner at jeg ikke kommer til å fokusere konstant på blogging bare fordi det plutselig kommer noen innlegg på rad som har mest relevans for bloggere. (Bytt ut ordet «blogging» med hva som helst annet og det samme gjelder da også.)

Likevel er det noen som fyrer opp og reagerer, analyserer og konkluderer som om de «vet hva som egentlig foregår», mens i realiteten er det bare synsing og forhåndsdømming. Jeg er glad og takknemlig for at de fleste av mine lesere har et mer langsiktig perspektiv enn som så, men skjønner samtidig at relativt nye lesere kan tro at jeg har «skiftet fil» når jeg skifter fokus innenfor fokuset.

Hovedfokuset er: Personlig utvikling, inspirasjon.

Underfokusene er: Se kategoriliste.

Det er dermed å forvente at jeg i perioder vil vie en rekke innlegg til et bestemt underfokus. Jeg må nødvendigvis sperre noen lesere ute fordi ikke alle er like interessert i alt. Det er dog opp til hver enkelt å velge om man vil «sperre seg selv ute» eller benytte anledningen til å lese om noe litt utenfor sitt vanlige interessefelt for å se om det kan være noe interessant likevel.

I tiden fremover vil det, som en konsekvens av min pågående 30 dagers utfordring, bli et og annet innlegg du kanskje ikke hadde regnet med å lese på Glabladet. Alt dette går dog innunder personlig utvikling fordi jeg gjennomgår et eksperiment for å se hvordan og hva det er mulig å fylle opp en blogg med hvis jeg måtte skrive et nytt innlegg i 30 dager på rad. Jeg har allerede forberedt leserne på dette, men det kan sikkert ikke skade å gjenta det.

Min egen personlige utvikling får en konsekvens for innholdet på Glabladet. Husk at Glabladet er et enmannsprosjekt, og slik kommer det til å fortsette. Jeg kan likevel meddele at «denne mannen» har vanvittig mye å by på, mye som jeg knapt nok har nevnt på Glabladet i seg selv enda. Jeg er en usedvanlig bevisst og (til tider) reflektert person som stadig ser nye muligheter. Kanskje kommer du en dag inn på Glabladet og får sjokk! Gå i hvert fall inn med forventningen om at du aldri kan vite hva du kan forvente.

På mange måter kan man si at Glabladet er en såkalt «case-study» av min egen personlige utvikling. Eksperimentering er et viktig stikkord for hele Glabladets vedvarende eksistens. Dette er konsekvensen av personlig utvikling. Jeg vil ikke stå på stedet hvil og aldri prøve nye ting. Jeg vil lære ved å prøve, noen ganger feile, andre ganger lykkes. Det beste du, som leser, kan gjøre, er å være tålmodig med meg, og tålmodig med Glabladet. Vit at hvis det kommer et par innlegg om noe du ikke bryr deg et fnugg om, betyr det ikke at jeg har skiftet hovedfokus. Jeg har bare midlertidig skiftet underfokus. Don’t worry, I’ll be back. Prøv å tenk lenger enn «hva som har vært realiteten de siste par dagene». Se helheten i ting, i stedet for å bli for opphengt i én liten detalj.

Jeg innser at dette i noen tilfeller kan medføre at jeg mister enkelte lesere og kommer til å ha vansker med å bygge opp min leserskare. Jeg er villig til å leve med det. Selv om noe er «vanskelig», er det ikke umulig. Selv om en annen fremgangsmåte kunne tatt kortere tid, betyr det ikke at min fremgangsmåte er uoppnåelig hvis jeg investerer mer tid.

Jeg håper og tror at alle begynner å innse at Glabladet har kommet for å bli. Glabladet er min blogg, og den kommer til å vokse i takt med min egen utvikling. Skulle noen av mine lesere være interessert i å vite hvordan jeg tjener penger på alt dette, kommer dere til å få noen skikkelige godbiter innenfor det temaet. Hvis andre igjen ikke bryr seg en døyt om inntektsdetaljer og blogging, men liker å lese om jobb og karriere, vil også de få sitt. Dette er slik jeg har lagt opp bloggen min. Hvis du ikke trives med det er du velkommen til å trykke på X oppi hjørnet og aldri returnere. Hvis du derimot vil følge den videre utviklingen er du velkommen til det også.

Alle elsker Raymond er en morsom serie. Jeg innser dog at alle ikke kan elske Glabladet og sånn må det nødvendigvis være. Fokuset mitt er personlig utvikling. Underfokusene veksles mellom gradvis. Tålmodighet er en dyd.

Takk for tålmodigheten.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på tirsdag 20. januar 2009 klokken 18:26 i kategoriene: Bevissthet, Blogging, Generelt, Humor, Selvutvikling, Suksess,

LESERNE MENER:
7 kommentarer så langt

20.01.09

Jeg syns du kan skrive om hva du vil så lenge i det minste 1/4 av alle tekster er relatert til personlig utvikling. Etterhvert om et år eller 2 kan du kanskje også gjøre en vri på nettstedet og begynne å fortelle hvordan du lykkes som blogger og hvordan du tjener penger på det. Bli som han joechow eller hva han heter.
Eller dele nettstedet i 2 deler kanskje. Huff, ikke hør på meg, prøv ut ting og se hva som skjer.

Hvordan går det forrresten med forumet? Jeg kommer til å bli aktiv. Det er slettes ikke vanskelig å sette opp et forum. Trenger ikke å betale noen for å gjøre det. Bare last ned phpBB f.eks.

Ellers er jeg misfornøyd med epost varslingen feedburner tilbyr. Epostene kommer gjerne mange timer etter innlegget ditt er postet. Jeg vil ha eposten med EN gang du publiserer noe. Foreslår at du skaffer deg en plugin som gjør dette for deg.

2. Sindre
20.01.09

@ skogtrollet: Heldigvis er faktisk 99% av mine tekster på en eller annen måte relatert til personlig utvikling. Noen må sikkert bruke fantasien for å skjønne hva jeg mener – mulig jeg har en livlig fantasi også. :P Men ikke desto mindre føler jeg det stemmer ganske bra. Men alt vil ikke av den grunn ha relevans for «alles» personlige utvikling, som jeg sier i innlegget her.

Forum – og Feedburner-spørsmål/problemer bes rettes til meg via mail.

3. Michael
20.01.09

Jeg må si at jeg faktisk ikke hadde sansen for denne bloggen i det hele tatt når jeg først var innom her, jeg leste kommentarene og tenkte at dette var noe fjås!

Men shit, jeg har falt for hele konseptet, skrivemåten, temaet og tilogmed den uhyrelige stygge banneren din, hehe.

Stå på, du har fått en ny leser som er litt av en kritiker. Skal nok støtte deg litt under bordet med litt google ads klikking i ny og ne når jeg ser noe fint.

Takk igjen for at du driver Glabladet på din egen måte!

4. Sindre
20.01.09

@ Michael: Banneren er vakker og utgjør et eksepsasjonelt stykke kunst av høyeste klasse og ypperste kvalitet! ;)

Uansett, hyggelig å høre at du har snudd om og falt for mitt noe uvanlige konsept.. :)

5. Mats
21.01.09

Bare fortsett å eksprimentere, ikke gjør noe om til bare en vane, vis du besøker bloggen din å lar den bare ligge brak, selvfølgelig legger inn nye innlegg og sånne ting vil du etterhvert mest sansynelig bli lei, eksprimenter med anonser, gjerne utsende også vis du vil det, layout generelt. det er kanskje det som er viktig for bloggen.

6. Kine
22.01.09

Jeg synes eksprimentering er bra, og ved å gjøre det dekker du jo også et ganske bredt felt. Søvneksprimentet ditt var underholdende, og jeg er nok ikke den eneste som mener det.

[...] I januar 2009 skrev jeg et innlegg kalt «Fokus og tålmodighet». Der tok jeg bl.a. opp hvordan enkelte andre reagerte da jeg midlertidig skiftet fokus i innleggene. Jeg siterte også en «standard-mail» fra skuffede lesere. Ser du at det er den samme historien, bare med andre detaljer? Same shit, different wrapping. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere