Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Fuck finanskrisen!

Skrevet av Sindre | 08. januar, 2009

Jeg ser nesten aldri på nyheter for tiden så jeg slipper å bli utsatt for alt mølet de spyr ut hver dag om hvor forferdelig verden har vært siden i går. Hvis Glabladet skal være kontrasten bør jeg gjøre det jeg kan for å holde meg positiv til enhver tid, så jeg er ikke interessert i å skifte fokuset. Men til tross for dette har jeg faktisk ikke gått glipp av den pågående «finanskrisen» som folk gnåler om overalt.

Og til det har jeg bare en ting å si:

Fuck finanskrisen!

Jeg prøver ikke å påstå at det ikke skjer alvorlige forandringer i markedet for tiden og at enkelte mister jobben de har hatt i mange år. Men det jeg vil påstå er at det finnes bedre måter å håndtere disse forandringene på enn å gå inn i paranoid offermodus og tro at enden er nær, bare fordi «det ser dystert ut i media».

Når jeg hører om at hundrevis av uskyldige arbeidere står i fare for å miste jobbene sine, tenker jeg på hvilken fantastisk mulighet de nå har til å finne sin lidenskap i livet og forfølge en mer meningsfull karriere enn det repetative og monotone arbeidet de har holdt ut med i alle disse årene, som knapt nok har gitt dem mat på bordet, men til gjengjeld har vært sjenerøs med kroppslige slitasjer, psykiske lidelser og andre varige mén.

Mistet jobben? Woohoo! :D

Media er som vanlig opptatt med å fokusere på de negative aspektene av denne krisen muligheten. Så opptatt at de ikke omtaler alle de fantastiske mulighetene som åpner seg overalt.

Det beste tidspunktet å søke muligheter på i økonomien er når alle andre ser motsatt vei!

Hvis du akkurat har mistet en jobb hvor du fikk utbetalt 25 000 kr. i mnd, hvorfor ikke søke muligheter til å tjene 50 000 i mnd. på å gjøre noe du er mer lidenskapelig opptatt av? Mens alle andre ser etter muligheter til å unngå risiko, hvorfor ikke benytte anledningen til å vokse og utvikle deg?

De som vil bli hardest rammet er de som ikke klarer å tilpasse seg forandringer, som trekker seg tilbake og prøver å forsvare det lille de har, i stedet for å utnytte de muligheter som har åpnet seg til å gjøre noe verdiskapende og vokse som person.

Har finans-»krisen» rammet deg enda? Vil du i så fall gå inn i offermodus de neste årene og la den mørbanke deg til hakkemat, eller vil du ta tilbake styrken til å tilpasse deg etter forandringene og blomstre med din lidenskap og inspirasjon, selv om «alle andre» prøver å komme inn på teaterhøyskolen med sitt håpløse offerskuespill?

Innse at den eneste grunnen til at økonomien har forandret seg er at oppførselen til de som gir liv til økonomien har forandret seg. Media har overbevist oss om at det pågår en «finanskrise», og dermed har vi gått inn i forsvars -og offermodus, sittende hjemme og vente på at økonomien skal «bli fikset»…

I stedet for å gå ut og leve livene våre, fører oppførselen vår bare til at vi forsterker akkurat den krisen vi prøver å unngå.

Jeg vet ikke med dere, men jeg sier: Fuck finanskrisen! :)

Hvis du føler det på samme måte, delta i bevegelsen og hjelp økonomien å blomstre! Her er litt av det du kan gjøre:

  • Nekt å spille offeret! Ikke vent på at politikerne, regjeringen eller bankene skal fikse den såkalte finanskrisen. Bestem deg heller for å benytte denne unike anledningen til å gripe mulighetene du nå har tilgjengelig! Vær forandringen du ønsker å se i verden!
  • Ikke tro på eller snakk om negativiteten du hører i nyhetene. Spre heller historier og eksempler på folk som blomstrer i dagens økonomi. Eller enda bedre; vær et eksempel selv!
  • Tilpass deg og bli en leder, ikke et offer. Hvis f.eks. sjefen din må kutte lønnen din med 20% og skylder på finanskrisen, gå ut og finn måter å tjene 40% mer penger fra andre kilder på markedet.
  • Spre ryktet. Legg ut banneren ovenfor på din nettside eller blogg og link til dette innlegget, for å la andre vite hva det betyr.
  • Skriv en artikkel om dette temaet og oppfordre folk til å benytte denne anledningen til å vokse og utvikle seg, i stedet for å suge til seg offermentaliteten av å innbille seg at det er en stor, skummel finanskrise der ute.
  • Gi kudos, del på Facebook, send på mail, print ut og del denne artikkelen eller alle andre positive artikler du finner om vår blomstrende, globale økonomi.
  • Legg igjen en kommentar for å vise din støtte til denne tankegangen og for vise at du ikke vil spille offeret!
  • EDIT: Bli med i Facebook-gruppen. Det er nå opprettet en Facebook-gruppe, sånn at denne beskjeden har mulighet til å nå enda lenger ut. Send gjerne invitasjon til alle vennene dine!

Hvis du har noen andre idéer til hvordan vi kan spre ryktet eller hvis du har andre tilbakemeldinger, vennligst legg igjen en kommentar.

EDIT april 2010: Etter en solid opprydning på min Facebook-konto, som bl.a. inkluderte sletting av samtlige grupper, besluttet jeg også å slette «Fuck finanskrisen»-gruppen. Den har uansett ikke vært så aktiv det siste året. Jeg vil takke de ca. 50 personene som viste sin støtte ved å joine, og jeg håper tankegangen ytret i dette innlegget fortsetter å leve videre uten gruppen også.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på torsdag 08. januar 2009 klokken 20:30 i kategoriene: Bevissthet, Business, Inspirasjon, Jobb & Karriere, Kultur & Media, Penger, Produktivitet, Selvutvikling, Suksess, Verden & Samfunn,

LESERNE MENER:
17 kommentarer så langt

1. Mats
08.01.09

Meget bra innlegg sindre.

krisen er jo mer eller mindre media skapt, vis man sier markedet vil falla sammen vil det falle sammen, så lett er det.

08.01.09

Hehe Sindre alltid tenke positivt. Og jeg ser du titt og ofte hinter til at å starte et eget nettsted er løsningen på alle dine problemer. Men det er ikke alle som har en nisje å skrive om. Eller skriveferdigheter til det.

Hva foreslår du denne gruppen av folk foretar seg? :P

3. Sindre
08.01.09

@ skogtrollet: Da jeg begynte å skrive svar til din kommentar, innså jeg at det var såpass viktig at jeg vil poste det som et eget innlegg. Jeg velger å gjøre dette fordi det da er enklere å finne det i arkivet for folk som skulle lete etter akkurat det du spør om ved en senere anledning. Takk for et godt spørsmål – du får svaret ditt i morgen. :)

Edit 09.01.09: Svaret ditt er nå lagt ut. Les «Hvordan finne sitt livsformål innen 1 time«. Det å finne sitt livsformål er den underliggende faktoren for å ta det riktige valget hvis man vil gå sine egne veier. Jeg tenkte også etterhvert å skrive en oppfølger til denne nye artikkelen, som omhandler den videre prosessen, fra å ha funnet ut livsformålet til å implementere det i en ny karriere. Så følg med. :)

08.01.09

Wow! 100% enig med Sindre.

08.01.09

Sindre: Den er grei vettu. Meldte meg forresten på email feeden. Syns rss er litt ekkelt egentlig :P

08.01.09

Veldig enig, og jeg blir glad av å lese sånne innlegg :D

99% av oss blir ikke påvirket av finanskrisen, hvertfall ikke nå :) De eneste jeg synes synd i er alle dem som mister jobben, som de faktisk eller eller i det minste trives med. Tro det eller ei, men mange jobber der nok frivlillig ;)

7. Sindre
08.01.09

@ Jannekake: Vel, ingen blir tvunget til å gå på jobb. Det er «frivillig», men ofte en beslutning basert mer på hva de selv tror er mulig i livet, og hva de tror ikke er mulig. Når de ser et samfunn med folk som har jobb, vil de automatisk tro at de selv ikke kommer utenom dette. «Alle andre gjør det, så hvordan kan jeg slippe unna?!»… Men, that’s whats Glabladet er her for! :)

08.01.09

krisen har rammet meg. hele «millionarven» min er borte. ikke noe stress, skal ta meg en ekstrajobb i tillegg til fulltidsjobben. tjener ganske greit, men ligger fortsatt langt bak.

08.01.09

YEAH!! That’s the spirit! :-)

[...] Det vil gi deg ekstra styrke i tunge stunder. Det vil veilede deg når du opplever uventet forandring. Det vil bringe klarhet og visshet. Det vil gjøre deg smartere. [...]

11. Entane
11.01.09

Jeg kan ikke si meg mer enig. =)

[...] Som en oppfølger til de to siste artiklene om hvordan finne muligheter i “dårlige tider” ved hjelp av å finne sitt livsformål, tenkte jeg å skrive litt om hva man skal gjøre videre. [...]

13. Ane
23.01.09

Helt genialt innlegg Sindre. Jeg måtte faktisk få meg en blogg i dag, bare fordi jeg var dritt lei sytingen om finanskrisen. Måtte bare få det ut! herlig var det, og da var det noen som tipset meg om dette innlegget. :)
Jeg jobber daglig butikkbransjen og daglig kommer det kunder inn og ser på meg med puppy eyes og sier stakkar meg.. det går vel ikke så bra med oss..

-eeeh joh! faktisk!! Vi har dobbel så stor omsetning som i fjor. Her sprettes champagnen og bonusen utbetales måned etter måned. Andre butikker klager over aaaaaaalt for masse varer på lager. Vi? Vi måtte få inn høstkolleksjonen en gang til fordi vi var tomme for klær i Oktober! Nå er lageret tømt en gang til og vi sliter fordi vi ikke har varer å selge.

Det går på egeninnsats, stå på vilje og positiv tenkning! De andre var så sikre på at høsten kom til å blir dritt fordi finanskrisen har kommet, og da ble den nettopp det for dem. Ditt. Dritt for dem, bra for oss.. ;)

14. Sindre
23.01.09

@ Ane: Herlig! Dette liker jeg å høre, dette vitner om hvor langt man kan komme med positiv tankegang! Fortsett sånn, Ane, og lykke til videre!! :)

[...] Nå kan du benytte sjansen til å ta et pust i bakken og fokusere på det som virkelig betyr noe i livet, som familie, venner, interesser og verdiskapning der det trengs. (Les “Fuck finanskrisen” for inspirasjon.) Mulig det er hakk i platen hos meg, men: Det blir hva du gjør det til. [...]

[...] Mange er redde for å bruke penger for tiden, ettersom media hjernevasker oss alle med at vi er inne i en finanskrise. [...]

[...] De siste månedene, spesielt etter den såkalte “finanskrisen” har jeg observert i media at flere og flere småbedrifter går konkurs. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere