Har du forlatt bloggen din?

Skrevet av Sindre | 13. januar, 2009
Hvis du er ny her, vil du kanskje abonnere på min RSS-feed. Takk for besøket!

Etter å ha sett meg litt rundt på noen av bloggene til lesere som tidligere var aktive i kommentarfeltet, ser det ut som at mange har pakket sakene sine og forlatt bloggen for lengst. Et par av disse så ut til å ta bloggespillet ganske seriøst i begynnelsen, men det varte bare toppen et par måneder. Hva kan ha skjedd?

Jeg tror følgende har skjedd: De trodde de skulle tjene raske penger. De hadde ikke noe spesielt å si, og de hadde ikke noe mål med bloggen sin. Annet enn å tjene raske penger. Men så slo realiteten inn. “Hvor blir det av pengene mine? Jeg har jo puttet opp Adsense og alt. Greit, jeg har fått noen klikk, men i dette tempoet vil jeg aldri kunne tjene en stabil årslønn! Jævla Sindre. Dumme, dumme Sindre. Han er dum han.”

Hvis noen har misforstått mine artikler om å tjene penger på blogging beklager jeg det. Men jeg har aldri sagt at det er lett å tjene penger på blogging. Det blir lett. Men før det blir lett, er det alt annet enn lett.

Suksessfulle bloggere har noe unikt ved seg. Uansett hva de blogger om, vil leserne følge aktivt med. Men i de fleste tilfeller tar det tid å komme til dette stadiet. I begynnelsen må man jobbe aktivt med bloggen, selv om man ikke får en eneste kommentar. Selv om man føler at ingen leser bloggen likevel. “Gi opp”-mentaliteten gjennomskues veldig fort, og har du først gjort det én gang, har du en større jobb med å skaffe lesernes tillit neste gang.

ikke gi opp!

Jeg vet at det er lett å si dette, men ikke la penger være motivasjonen din til å blogge i begynnelsen. Du vil bare bli skuffet. Jeg hadde selv et mål om å tjene penger på bloggen min da jeg startet, men jeg var forberedt på at det skulle ta tid. Dessuten har jeg hele tiden hatt et mål med bloggen: Spre positivitet og inspirasjon. Jeg har riktignok rotet mye frem og tilbake om hvorvidt det skulle være en gladnyhetsavis eller selvutviklingsblogg, så jeg har også gjort mine feil. Men har du sett meg gi opp? Nei – og det vil du ikke se heller.

Det norske markedet er tøft, fordi det er lite. Mange kan høre om deg ganske fort, men du har faktisk litt å bevise også. Det hjelper ikke å bare poste håpløst uinteressante innlegg bare fordi du akkurat har fått en toppsak hos Nettby og “mange har hørt om deg”. Jeg har selv brukt et år på å finne meg selv som blogger, og jeg roter fortsatt med dette oppi huet mitt. Nesten hver dag tenker jeg nye tanker om hvordan jeg bør jobbe med bloggen. Noen av tankene når opp, andre glemmes like fort som de oppsto.

Bli vant til det.

Vær konsekvent!

Følg den du sier du er. Hold fast på dine prinsipper. Gi leserne det de forventer. Dette skal ikke være vanskelig. Det er tross alt din blogg, og du som har dannet et bilde om hva den handler om, basert på den du der som person. Vær deg selv. Skriv om det du kan. Skriv om det du vet. Skriv om det du må.

Finn ditt eget mønster når det gjelder posting. Ikke post hver dag i en uke for så å poste én gang neste uke. En jevn og fin flyt på f.eks. annenhver dag er midt i blinken. Selv har jeg holdt et ganske stabilt mønster på 20 poster i måneden, i snitt. Jeg er litt av og på, og leserne vet det. Jeg ville dog sannsynligvis fått flere daglige besøk hvis leserne visste at bloggen ble oppdatert hver dag.

Min vei til å komme her jeg er i dag har ikke vært lett. Men jammen er jeg glad for at jeg er i gang. Jeg har snart lagt bak meg et år i bloggosfæren. Jeg har gjort mange feil. Jeg kommer til å gjøre fler. Men fordi jeg ikke forlot bloggen etter en måned, har jeg en fordel: Jeg har bygget opp et solid bilde av hva bloggen handler om. Hva gjør vel en glipp i blant da? Å prøve og feile er en del av det å være menneske. Det er bedre å tryne loddrett og knuse et par tenner, enn å sitte stille og vente på “suksess” (som aldri kommer).

Hvis du har forlatt bloggen din: Det er aldri for sent å snu. Eller å begynne med blanke ark et annet sted. Finn ut hva du vil dele og hvorfor bloggen din skal leses av andre. Ha som mål å bidra med noe nyttig fremfor å bli bloggmillionær. Ingen i Norge har noensinne blitt bloggmillionær, og jeg blir den første til å bli det. :P Men innen den tid blogger jeg fordi det virkelig er gøy. Det bør du også gjøre.

| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut Hvis du finner innholdet på denne siden hjelpsomt og nyttig, vurder gjerne en donasjon til Glabladet, så du kan ta del i givergleden også.
LESERNE MENER:
26 kommentarer så langt

13.01.09

Flott og inspirerende innlegg om blogging. Jeg er akkurat tilbake selv, etter oppstart i fjor. Denne gangen for å bli, og bidra til å heve nivået sammen med dere andre.

Godt innlegg. Det er skremmende mange som starter en blogg uten å ha noe som helst å melde. Som en gammel dikter sa:

“Har du noko å seie? Sei det. Og sei ikkje meir.”

13.01.09

Bra innlegg. Det er mange som tror at det finnes millioner å tjene på blogging (Takk Blondinbella for den..), men realiteten er at i Norge har vi ikke kommet dit enda. De fleste som faktisk tjener penger på bloggen sin gjør det indirekte.

Hadde blogg selv, men har lagt om til statisk side som jeg slipper oppdatere, tok for mye tid rett og slett.

13.01.09

nei har ikke forlatt den, har bare litt server problemer for øyeblikket, nok til at jeg er villig til å bytte hosting provider, men jeg kan alltid vente litt. var ikke så seriøs uansett

13.01.09

Å jobbe mot Internett er en tidkrevende prosess som krever tålmodighet. Det er ikke slik at man skriver i fire timer, og så kan man forvente at det kommer fire timeslønner inn på konoten samme dag. Et lite eksempel: I høst har jeg jobbet med reise-nettsider (både statiske sider og blogg). Først nå ser jeg at interessen for sidene begynner å ta seg opp – og så også inntektene. Å skrive er bare en liten del av arbeidet. Man må jobbe for å bli sett og å få trafikk. Det du svetter av i dag vil betale seg, men du må vente – ofte lenge – før du kan se noe som ligner på lønn for jobben. Som blogger finnes det likevel snarveier til rask trafikk (ala twingly), men i det store og hele handler det om å være tålmodig, og som Sindre så riktig påpeker; å ikke gi opp. Uten talent, motivasjon og skriveglede har man imidlertid et håpløst utgangspunkt.
Flott artikkel Sindre.

13.01.09

Blogging krever arbeid, og det er nettopp derfor mange slutter tror jeg. De innser etterhvert at blogging krever arbeid om man forventer et besøkstall og dermed også penger inn på konto.

13.01.09

Oppskriften må være å blogge i sitt eget tempo.

Forøvrig er jo blogging å bygge seg en gjentakende inntekt, som Sindre har vært inne på også tidligere. Dermed er hvert innlegg en investering for framtidig inntekt. I den forbindelse er nok nyttestoff som er tidløst god investering av tiden. Dette vil kunne generere visninger og brukere i årevis etter at innlegget ble skrevet.

Det er nok viktig å vite at når bloggen kommer på et visst nivå, så er det høyere inntekt å hente per visning enn det er for nye blogger som kun “lever” på adsense og programmer som tradedoubler, euroads, osv. Etterhvert er det naturlig å ta annonsesalget selv, noe som jeg ser Sindre allerede til dels har gjort.

Norges eneste(?) proffblogger trenger nok forøvrig også motivasjon, i likhet med oss andre. Derfor er det bare å sende over nok et klapp på skuldra til Sindre for den jobben som blir lagt inn her.

jo
13.01.09

Jeg har blogget i rundt 3 år og har hatt mange ulike blogger. De fleste av dem er enten slettet eller ligger brakk.

Grunnen til at bloggene ikke blir brukt lenger, er at de skulle omhandle et bestemt tema. Da ble det et par innlegg som var relativt ok, men så mistet jeg interessen. Det kommer allikevel noen folk innom fra googlesøk.

De bloggene som jeg bruker daglig, har ikke et bestemt tema. Der skriver jeg om alt mulig rart.

Det er det som er forskjellen for min del. Man går fortere lei hvis bloggen er låst til et bestemt tema.

13.01.09

Jeg er fersk som blogger, så mine kommentarer bør vurderes mer utfra et generelt perspektiv enn som bloggspesifikke uttalelser. Men for meg er det ganske åpenbart at veien til en solid inntekt er lang – og skal være lang. Slik er verden innrettet. Dersom en vei til penger er for kort, tiltrekker det seg raskt oppmerksomhet fra mange, og dermed oppstår “køer”. Inngangsbarrierer kalles det innen økonomien.

Jeg har vært aktiv bruker (leser) av Internett i snart 15 år, og har sett titusener av sider. Noen bruker jeg fremdeles, andre har jeg kun vært innom en gang. Om innholdet er bra og givende, så vender man ofte tilbake. Mens de gangene jeg har trykket meg inn via et banner, en tilfeldig google-link eller gjennom en bloggliste, så kobles ofte teflonhjernen inn og jeg vender aldri tilbake.

Blogging er neppe den enkleste veien til rikdom (noe Sindre aldri har gitt uttrykk for heller), og ikke rart at de som tror det møter skuffelsen med bloggstopp. Takk og pris, mener jeg, fordi: hvordan skulle de gode bloggerne syntes og blitt husket om det var slik at enhver fyr som klarte å lire av seg fem setninger i 2-3 innlegg daglig skulle forsørget seg slik. Hvem skulle betalt den moroa?

Til “Jo” som mener man bør blogge om litt av hvert, for ikke gå lei. Joda, det er mulig å leve av å skrive om “litt av hvert”, men da skal man skrive ekstremt godt. Aftenposten skriver om litt av hvert, de gjør det godt, og man lærer litt hele tiden. Men en tilfeldig tulling som skriver litt om Gaza, litt om kaffe, litt om den siste bukse en kjøpte og litt om at “idag var det vanskelig å blogge”, tiltrekker seg neppe lesere i lengden. Ville du kjøpt en avis med et slikt innhold? Sett et tv-program? Alt har ikke livets rett bare fordi det er noe nytt i tiden. (Og “Jo”: Begrepet Tulling var ikke ment på deg, men generelt ment på alle dusinbloggene der ute. For alt jeg vet så kan du utmerket ha det lille ekstra som gjør det interessant å lese dine meninger om “litt av hvert”).

13.01.09

Bra innlegg. Kjenner meg igjen. Men har aldri hatt annonser på bloggene mine så har aldri gjort det for penger.

13.01.09

“Hvor blir det av pengene mine? Jeg har jo puttet opp Adsenseog alt. Greit, jeg har fått noen klikk, men i dette tempoet vil jeg aldri kunne tjene en stabil årslønn! Jævla Sindre. Dumme, dumme Sindre. Han er dum han.”

Hehe, den gliste jeg godt av :P

Med dette innlegget har du slått spikeren på hodet.. I allefall mitt hode, hehe. Det er nettopp dette jeg prøver å si til alle som spør meg om blogging. Enda jeg er fortsatt helt ny i dette, jeg har ikke gjort dette i mer enn snart 2 mnd.

Jeg håper såklart at jeg klarer å få dette til å bli “stort”, i den grad det kan bli det når man skriver en norsk blogg. Men jeg regner ikke med at det kommer til å skje før enn tidlig om 1 år. Sikkert ikke før enn etter 2 år heller. Jeg har vært forberedt på det fra dag en. Raske penger er ikke min motivasjon, og det prøver jeg å si til de som spør meg om blogging. Jeg har selvfølgelig en viss plan med dette, og jeg håper jo at dette er noe jeg på en eller annen måte kan få en inntekt på etterhvert, men som sagt så regner jeg ikke med det helt enda.

Jeg skriver uansett fordi jeg vil skrive, ikke fordi jeg vil tjene penger. Dette er noe jeg hadde gjort uansett om det er penger i det eller ikke. Jeg har heller ikke mange tusen lesere, men det betyr ikke at jeg ikke setter enormt stor pris på de som faktisk følger bloggen min. Hver eneste en er viktig for meg, og jeg prøver å fortelle dette så ofte jeg kan.
Jeg har fortsatt utrolig mye å lære når det kommer til blogging, men jeg visste hva jeg ville og ikke ville med dette, og jeg jobber rimelig målrettet med alt dette her.

Nå ble det veldig mye her, men ville bare i utgangspunktet si at det du har skrevet stemmer så bra! :)

14.01.09

Har ikke forlatt bloggen min – heller tvert imot! Jeg klynger meg til den som om det skulle være en livbøye og meg mist ute på åpent hav. Og, noen ganger føles det akkurat slik også – at man er alene ute på åpent hav og iferd med å drukne.
Men, det er da man skal ta et enda hardere grep rundt den livbøyen og holde fast til man føler at man er trygg igjen.

Jeg biter meg uansett merke i at du nevnder Norge er lite…. Men, det er ikke mindre enn at det er mulighet for å fange akkurat så mange lesere som du må ha for å bli bloggmillionær ;-)
Jeg tror nok at vi ofte har lett for å skylde på noe hvis vi ikke er der vi vil være – Norge er mer enn stort nok til å bli bloggmillionær – gå ut og utfør det som må til!

Når det er sagt, så er du helt klart på rett vei Sindre, men du mangler kanskje å få samme omtale som Ida W og de andre unge bloggerne!

Skulle jeg tjent penger hadde jeg nok heller jobba :)

14.01.09

Heisann.
Gikk (nok en gang) inn i første måned med intens blogging, hadde faktisk nesten 100 poster i Desember, kvaliteten blir jo selvfølgelig også der etter.
Dette er det nå slutt på !

Tar det hele nå heller med ro og som du sier, en post eller to annenhver dag, passer perfekt.
Noen nisje har man vel igrunn ikke funnet helt ennå, så det blir jo som det blir.
Har sådan et sideprosjekt igang, puse-nisje ;) .

Penger er nok for veldig mange en motivasjon og folk flest blir nok skuffet gang på gang.

Fant jo også ut at all den trafikken den intense bloggingen var ikke veldig interessant. Bedre med noen som leser flere poster og bruker litt tid på sidene dine, ennå å komme inn via en link for så å sprette like fort ut igjen.
Men moro var det jo med all trafikken, men som sagt uinteressant trafikk.
Liker bedre å ha en skikkelig diskusjon i kommentarfeltet enn en gjeng med svada-kommentarer..

14.01.09

Jeg har ikke forlatt min enda. Men så startet jeg den bare for litt siden også da.

14.01.09

Neida har ikke gitt opp bloggen min, er bare veldig veldig hardt angrepet av ammetåke om dagen og klarer ikke for harde livet å mobilisere hodet mitt nok til å skrive et nyttig blogginnlegg. Men jeg kommer sterkere tilbake!

Du har et veldig godt poeng når det gjelder det at mange tror man tjener penger på en – to – tre ved å slenge opp Adsense og så si seg fornøyd. Det skal mer jobb til enn som så. Tid er vel det viktigste aspektet her.

Det beste er vel å ikke forvente å tjene penger på bloggen sin – og heller bli positivt overrasket. Her er det julaften hver gang det kommer utbetaling fra Adsense eller Euroads :)

Robert Larsen
14.01.09

Meget inspirerende innlegg :)
Har lenge vurdert på å begynne å blogge, men sliter med å velge tema.
Det er så mye jeg har kunnet skrive om, og har vurdert å bare opprette en blogg og fyre ut alt av meninger, guider og diverse. Nå tror jeg heller jeg skal gjøre det så enkelt at jeg velger meg et litt bredt tema om noe jeg virkelig kan :)

14.01.09

Klokt valg Robert! Man kan jo bare slenge ut artikler om hva man gjorde i går og hvilke klær man vil shoppe i morgen, og for mange er jo det et greit tidsfordriv. Ønsker du derimot å bidra med noe som kan gi deg en fast leserskare, så forutsetter det en viss kunnskap om det man skriver om. Skriver du godt og kunnskapsrikt, vil du også oppleve å få trafikk fra andre blogger/nettsider (noe Sindre sikkert har opplevd). Jo “viktigere” du blir, dess bedre vil du også rangere ved søk. Det tar tid, men det er viktig (og motiverende) å komme inn i en “god sirkel”.

16.01.09

Har forlatt mange blogger i det siste.
Fra november til nå har jeg vel lagt ned bortimot 20 blogger, som enten ikke tjente bra nok, eller som jeg rett og slett bare var jæklig lei av.

Jeg har dog satt opp nesten 15 nye, de aller fleste for kunder, men også noen for meg selv. Når det gjelder det norske markedet må jeg vel si at jeg mer eller mindre har forlatt det, da det rett og slett blir altfor dårlig ROI utifra det du legger igjen i tid og krefter på en norsk nettside.

17.01.09

Da er norges første football manager blogg opprettet !

http://www.fmbloggen.com Check it out !

Kom med tilbakemeldinger :)

18.01.09

Bra innlegg! Er selv paa enden av min litt over 3 ukers lange reise her nede i Thailand, saa jeg maa nok legge skylden paa reiselysten ;) kommer nok sterkere tilbake etter hvert som jeg kommet meg til hektene igjen hjemme.

21.01.09

Jeg har i det minste fått tilbake min blogg igjenn, så nå ahar jeg ikk forlatt den heller, gamle linken funker(kommer til når dns serverene rundt omkring oppdaterer seg) og den nye som ligger på hjemmeside/blogg her funker

Ask
26.01.09

Veldig bra inlegg, har selv forlat et par gamle blogger et par ganger ,men denne gangen skal ikke det skje veldig inspirerende inlegg btw.

15.02.10

Hei Sindre!

Jeg har ca 100 domener og av disse er Adsense aktiv på drøyt 20 av dem.
Hundefeber.no er ett av dem, Moneyonline.net er et annet.

Hundenettstedet genererer meget relevante annonser og jeg anbefaler at du tar en titt. Tar gjerne imot innspill!

Moneyonline.net genererer mest kroner i kategorien web og da spesielt på posten om web badges.. Jeg har brukt lang tid på artiklene men har ikke hatt tid til optimalisering og slikt ennå. Tyngste biten var innholdet. Mange bommer stygt her. Hundefeber kommer snart i ny drakt. Nøkkelordanalyser er foretatt og alle søkevolum kartlagt. Kategorisering er betydelig forbedret, fokuset på brukergenerert innhold er meget godt utnyttet og integrasjon mot Facebook, Twitter og andre nettsamfunn er også på plass. Gleder meg til å kjøre det live. Er syk for øyeblikket, men når jeg er på beina igjen så skal jeg ta opp igjen ballen :-)

Skrev nylig ferdig boken min om SEO og har fra før gitt ut en bok om sosiale medier som du kan laste ned en 16 siders smakeprøve av på http://www.powersocialmediamarketing.com.

La sistnevnte ut på clickbank nylig og så satser på at det blir mulig å få på plass affiliateavtale på den hos noen flinke markedsførere :-)

Har brukt laaaang tid på å skrive dem!

Jeg bor forresten i Bergen og tar gjerne en kaffe :-)

15.02.10

Heisann Trond! Jeg var faktisk allerede informert om boken din, men har ikke rukket å sjekke den ut enda. Uansett er det inspirerende å se at andre nordmenn virkelig skjønner dette “gamet”! :)

Jeg har forøvrig lignende bokprosjekter på gang, men retter meg hovedsaklig mot det norske markedet, da det finnes så mye info om det jeg skal skrive om i utlandet. Jeg håper å kunne “innføre” litt bekjentskap med affiliatevirksomhet blant de norske bloggerne. Nesten ingen her til lands som benytter seg av dette på en stor måte, men det ligger mye penger og potensiale i det.

Ønsker deg lykke til med salget og håper det kan ta av for deg! :)

LEGG IGJEN DIN KOMMENTAR HER:
Advarsel: Upassende kommentarer risikerer å slettes uten forvarsel.

Donér | F.A.Q. | Kontakt | Annonsere? | Abonner på RSS |
Alt innhold er beskyttet av Åndsverkloven © 2008-2010 www.Glabladet.no | Privacy Policy
Gratis bloggekurs! Lær:

- Få en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!

Abonner på Glabladet:

Abonner via RSS-feed
Hva er RSS?

...eller, abonner via Epost:

Siste fra Twitter


  Bli tilhenger på Facebook

  Månedens lesere

  Siste kommentarer

  • Morten: Det er selvfølgelig NOEN som har tjent på dette, men virksomheten som helhet ser ut til å være...
  • Sindre: Hei Elise. Hvor har du serverplassen din? Hvis det f.eks. er hos Domeneshop kan det hende du...
  • elise: Hei! Nå har jeg prøvd MANGE ganger å laste opp Wordpress-filene, både i Filezilla og i...
  • Simon: Jeg vet hvem det er :)
  • Lars Erik Ødegård: Til Morten: Selvsagt er det ingen som går i pluss etter å ha kjøpt dette latterlige...
  • Espenk: Bra post! Skriver selv mye om selvutvikling og dating. sjekk ut: http://dating-adventure.com  Sponsorer

  Bokkilden
  CDON

  Haugen Bok


  iTunes
  Kondomeriet

  Leger uten grenser

  Liverpool FC Card


  One.com  Spreadshirt
  Star Tour
  Unicef-fastgiver

  Sponsorer

  Poll:

  Hva mener du?

  Se resultater

  Loading ... Loading ...