Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Hvordan finne sitt livsformål innen 1 time

Skrevet av Sindre | 09. januar, 2009

Denne artikkelen viser deg en fremgangsmåte til hvordan du kan finne ditt livsformål. Hvorfor er du her? Hvorfor betyr livet ditt noe?

Hva skal man egentlig med et livsformål? Vel, klarer man å definere et livsformål, vil man få en dypere mening med livet sitt. Det hele er et ledd i prosessen av å bli mer bevisst. Det å vite sitt formål her i livet vil bidra med selvtillit, entusiasme og livsglede. Det vil gi deg ekstra styrke i tunge stunder. Det vil veilede deg når du opplever uventet forandring. Det vil bringe klarhet og visshet. Det vil gjøre deg smartere.

Jeg har mange ganger skrevet om muligheten av å starte noe eget ved siden av en jobb. De fleste av Glabladets lesere er tilsynelatende enig i denne idéen, og nikker gjenkjennende til meningene jeg ytrer i mine innlegg. Jeg begynte tidlig å motta tilbakemeldinger fra mine lesere om at jeg hadde inspirert dem til å starte noe eget, og jeg får fremdeles disse hyggelige henvendelsene flere ganger i måneden. Slike tilbakemeldinger gir meg en varm og god følelse av å ha oppnådd noe. Beskjeden har nådd frem. Arbeidet har ikke vært forgjeves. *Puste lettet ut* :)

Men, dette gjelder ikke alle. Mange av mine lesere leter fortsatt etter svar. Til tross for at de omfavner idéen av å starte noe eget, vet de ikke enda hva de virkelig vil her i livet. De har ikke definert noe formål med livet sitt enda. De ser folk rundt seg som gjør det de elsker, men på en eller annen måte føles ingenting av det som et riktig valg for akkurat dem. Så inntil videre ser de ingen annen løsning enn å fortsette sin nåværende livssituasjon, selv om den ikke nødvendigvis er den mest ønskelige.

Jeg vet hvordan dette føles. Jeg var der selv, inntil kort tid før jeg startet Glabladet. En dag fikk jeg idéen om å ha en kontrast til de fryktbaserte og negative nyhetene vi alltid hører, og på et eller annet dypt nivå inni meg, føltes denne idéen så utrolig riktig. Det var som om jeg plutselig visste hva jeg hadde å gjøre. Og nei, det var ikke Gud som hadde slått på tråden. I så fall må han ha slettet visitten fra minnet mitt. :P

Det var som om bitene falt på plass. Jeg kunne bruke denne nettsiden til å hjelpe andre så godt jeg kunne, uten å be om noe i retur. Ved å tilby kvalitet og verdi hver gang, var jeg ikke engang bekymret for om jeg kunne leve av det. Okey, nå lyver jeg. Min logikk og fornuft motsa meg på det sterkeste her, men jeg ignorerte den, for en gangs skyld. Denne gangen var det min tur til å skinne. Jeg skapte min egen mulighet…

På en eller annen måte føltes denne idéen riktigere og viktigere enn all logikk og fornuft i verden. Det var like mye egoistiske grunner (slippe å jobbe for noen andre igjen) som det var vilje til å hjelpe og bidra med noe nyttig for andre. Det var altså en god kombinasjon av indre verdi og sosial verdi. En måte å si «ja takk begge deler» på. Jeg vil også presisere at jeg ikke ante hvordan jeg skulle få opp en nettside engang. Jeg satte bare ut en intensjon om at alt skulle ordne seg, og da gjorde det det. Innen en måned!

Så hva har alt dette fjaset med å finne ditt livsformål å gjøre? Jeg forteller deg dette for at du skal kunne gjenkjenne den dype og intense følelsen av «dette er riktig, dette er meg!» når du finner det ut. Når du finner ut ditt virkelige livsformål, vil du bare vite det. Du er ikke i tvil. I følge Steve Pavlina er det også en overhengende fare for at du vil begynne å grine. Jeg kan dog ikke huske at dette skjedde meg. Så hvem vet, kanskje jeg har tilgode å finne mitt virkelige überformål enda? Det kan hende, men jeg er uansett ikke langt unna.

Hvis du er blant de som leser mine artikler og er enig, men ikke vet hva du skal foreta deg: Ser du verdien av å vite ditt eget livsformål? Det vil gi deg mer klarhet og til syvende og sist en åpenbaring av akkurat hva du har å gjøre. Jeg garanterer det!

Selv om du er en av de som føler du er på riktig sted i livet, kan det uansett være greit å vite sitt livsformål.

Så her er hva du skal gjøre:

Først av alt, sørg for at du er alene de neste 3-4 timene. Jeg sier ikke at det vil ta så lang tid å finne ut formålet, men når du først finner det ut, vil du trenge den tiden alene til å tenke på, og la deg selv bli inspirert av det du nettopp har funnet ut.

Sørg for å skru av/fjern mobilen og absolutt alle distraherende elementer. Gå ut av Msn, Facebook, alt. Lukk alle programmer på PC’en. Og hvis du liker å skrive for hånd, kan du like gjerne skru av hele PC’en også.

Okey? Alle distraherende elementer fjernet? Tok du ut telefonkontakten også?

…Jeg venter…

*Gjesp*

*Plystre*

*…se på klokken*

Der ja? Er du klar nå?

FINT! :)

  1. Finn frem penn og papir eller åpne et skriveprogram på din PC eller Mac.
  2. Skriv på toppen: Hva er mitt virkelige formål her i livet?
  3. Skriv ned alle svarene du kommer på. Det kan være fullstendige setninger eller bare ord.
  4. Gjenta steg 3 til du får den intense følelsen av «riktighet» som jeg beskrev ovenfor.

Prosessen er den samme som Steve Pavlina benytter i sin artikkel «How to Discover Your Life Purpose in About 20 Minutes«. Personlig har det ikke tatt meg verken 20 minutter eller frembragt tårer i øynene (som Steve sier det skal), men jeg har i hvert fall gjennomført denne øvelsen og spydd ut hundrevis av svar. Jeg husker ikke den nøyaktige setningen jeg til slutt definerte, men den gikk på det samme jeg allerede hadde funnet ut av i forbindelse med starten av Glabladet:

Å vekke den indre storheten i andre, være en inspirasjon, sette et godt eksempel og etterlate en verdifull arv til verden… Eller noe i den dur. Merk at det der ikke var min endelige setning. Jeg finner ikke igjen dokumentet hvor jeg skrev dette ned. Det der var altså ikke konklusjonen min etter hundrevis av svar. Regn med å få en mer velformulert konklusjon for deg selv etter å ha sittet en time med dette. Vær sikker på at hvert ord i din endelige setning føles 100% riktig for deg.

Nøyaktig hvor lang tid og hvor mange svar det trengs vil variere sterkt fra person til person. Jeg satt minst en time, og følte flere ganger for å gi opp. Men plutselig traff jeg en ny tangent som gjorde at det rant ut enda flere svar. Og ved noen av svarene følte jeg at det stemte ekstra bra, så jeg markerte disse. De ga meg hintet til det som etterhvert ble mitt endelige svar. Kanskje vil det ta deg 20 minutter. Kanskje vil det ta deg mer enn en time. Prøv uansett å prioriter tid til dette. Hva er vel en eventuell drøy times investering av tid med tanke på hva du kan få igjen her?

Hvor lang tid det tar vil også avhenge av hvor «sosialt kondisjonert» du er til å tro at formålet i ditt liv er det foreldrene har oppfostret deg til å tro, eller det du har lært på TV. Selv dine egne minner kan forsinke prosessen din. Prøv å tøm deg så godt som overhodet mulig før du utfører denne øvelsen. Jo mindre du «vet» om deg selv på forhånd, jo kortere tid vil det ta, så ikke tenk, bare skriv akkurat det du måtte komme på til enhver tid. Noe vil føles helt rart, andre ting vil føles bemerkelsesverdig riktig. Og hvis du virkelig begynner å gråte: Gratulerer! Du har tydeligvis gjort noe riktig! :)

Jeg håper formuleringen av ditt eget formål vil bringe deg både nytte og klarhet når det gjelder dine valg videre i livet, på alle områder. Hvis du ønsker å dele formålet du kommer frem til i kommentarfeltet, må du gjerne gjøre det – men du er ikke pålagt til det. ;)

Det viktigste er at du nå begynner å danne deg et bilde av hva du har å gjøre her i livet. Hvor godt kommer det ikke til å være å kunne fortelle nøyaktig hva meningen med livet ditt er, hvis noen spør?


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på fredag 09. januar 2009 klokken 6:46 i kategoriene: Bevissthet, Inspirasjon, Selvutvikling,

LESERNE MENER:
25 kommentarer så langt

1. Stine
09.01.09

Meningen med livet? Et stort spørsmål. Rent biologisk har jeg vel oppnådd det jeg skulle, siden kroppen min har frembragt 4 små. Utover det… Ut med telefonkontakten også, sa du? Men hvor gjør jeg av familien mens jeg… OK. En tur i skogen med papir og blyant, sitteunderlag og kaffe – det kan funke.

2. Ithil
09.01.09

Jeg vet godt hva som er Min Store Drøm, jeg har visst det i nesten ti år, og neste søndag kommer jeg til å være et steg nærmere Målet Mitt :D Tanken på det frembringner de nevnte gledestårene, og i tillegg føler jeg en intens trang til å hoppe og danse rundt :D

3. Sindre
09.01.09

@ Stine: En tur i skogen hørtes veldig lurt ut. For mange vil det sikkert være bedre å finne sitt eget private sted ute i naturen enn å gjøre det i kjente, hjemlige omgivelser.

@ Ithil: Så godt å høre! Det høres ut for meg som at du er på rett vei, så keep going! :)

10.01.09

Morn Sindre! Metoden som du beskriver minner meg om metoden Milton Erickson «oppfant» som en behandlingsmetode innen psykologien. Selvhypnose og selvobservasjon (noe metoden du beskriver her, med å sette seg ned og skrive ned alt en kommer på, kan være) er veien til det ubevisste som inneholder alt du er. Men som du har glemt eller undertrykt pga., helt riktig, sosial kondisjonering. Når det ubevisste blir bevisst i oss, vil vi finne sannheten om oss selv. Vårt livsformål er en del av denne sannheten.

Milton Ericksons er forøvrig et viktig navn innen NLP, hvor han har utviklet en av hovedretningene kalt the Milton Model.

-Stig

10.01.09

Og jeg kom på en ting til som jeg ønsker å nevne: Når du blir flink med å observere/sette deg selv i en hypnotisk tilstand, vil du etthervert bevisst bli i stand til å programere ditt ubevisste. Du åpner på en måte døra inn til det ubevisste. Til DEG, til kjernen. Altså, det er ikke lenger bare det ubevisste som styrer deg, men du styrer deg selv bevisst ved å programere det ubevisste.

Veldig flinke utøvere av NLP klarer å sette andre i en slik hypnotisk tilstand, og de åpner døra inn til deres ubevisste. Et resultat er at de kan få andre til å endre atferd, uten at de selv er klar over det, ved å instruere de (snakke til dem) gjennom den åpne døra. Først brukt i terapi. Senere tatt i bruk av mer eller mindre seriøse aktører i underholdningsbransjen.

Med fare for at jeg virker vel ivrig, men jeg er utrolig interessert i emnet:-)

6. Sindre
10.01.09

@ dineVibber: Jeg er ikke overrasket. Det er merkelig hvordan ting ser mer og mer ut til å henge sammen. Jeg har tidligere omtalt hypnosekurset Conversational Hypnosis, som er basert på nettopp Milton Ericksons verker. Dette fordi jeg ble fascinert av en hypnotisør/manipulasjonsekspert ved navn Derren Brown. Han benytter også NLP. Da jeg fant ut om dette med NLP, kom jeg over noen artikler på Steves blogg om NLP også. Og alt dette kan i tillegg kobles opp med, og virke sammen med Law of Attraction. For en stund tilbake var det en (uvitende) fyr i kommentarfeltet mitt som påsto at jeg «stjal» idéen om Law of Attraction fra en kar ved navn David DeAngelo, som jeg på den tid ikke hadde hørt om. Vel, David DeAngelo viser seg å være en såkalt pickup-artist (PUA), altså en ekspert på å sjekke opp damer. Dette fant jeg ut etter å ha søkt litt på nettet om «PUA», etter et tips i kommentarfeltet. Tror tipset muligens kom fra deg? Jeg ble jo singel for en tid siden. Og for et par dager lastet jeg faktisk ned et par ebøker om om PUA-emnet.

Jeg vet ikke, det virker bare som at alle de interessene jeg har fått de siste årene, alt henger sammen. Jeg er jo ikke overrasket – jeg vet jo at ting henger sammen. Men jeg klarer ikke å slutte å la meg fascinere av det.

Hypnose, NLP, PUA, LoA, personlig utvikling, bevissthet, Steve, Milton, David, Derren, BLA BLA BLA. :D …Jeg føler jeg er på sporet av noe. Jeg har en del å lære, men jeg blir stadig litt klokere. Det er en spennende verden vi lever i, det er sikkert og visst! :)

10.01.09

Hehe, ja jeg sendte deg en mail om at du burde lese litt om PUA siden du hadde blitt singel for en tid tilbake. Men det var IKKE meg som påsto at du har stålet idéen om Law of Attraction. Det er en annen luring!

Noen retninger inne PUA er basert på NLP. Kanskje mest kjent via en herremann ved navn Ross Jeffries. Jeffries er forresten inspirasjonen til Frank T.J. Mackey, Tom Cruises rollefigur i filmen Magnolia.

F..n! Nå må jeg skrive litt om dette også…

David De Angelo er en flink fyr, ….og forretningsmann. Han blir ansett som en av guruene i PUA-miljøet. Men etter min mening er han bare en hype. Han snakker mye, men sier egentlig lite. Noe gode selgere er flinke til. Det er forresten han som står bak sitatet: Attraction is not a choice.

De som virkelig er noen å bli inspirert av er bl.a. Mystery, Tyler Durden og Carlos Xuma. Mystery er den autentiske hovedpersonen i romanen Spillet av Neil Strauss. Han er guruen i VH1 The Pickup artist. En realityserie som går ut på at en gjeng nerder og jomfruer blir lært opp til å bli PUA’s. Jeg har fulgt med på begge sessongene, og det er fornøyelig underholdning!

Tyler Durden er en avhopper fra Mystery Method, og driver i dag med Real Social Dynamics. Han snakker mye om det sosiale spillet mellom mennesker og at vi er en blåkopi av vårt selvbilde (RSD Blueprint).

Carlos Xuma på sin side, fokuserer mye på «inner game», som tar for seg hvordan du har det med deg selv. For å bli en god sjekker og få drag på damene, må du være fornøyd med deg selv for på den måten å sende ut de rette vibbene. Dine vibber(!) har så utrolig mye å si for hvordan omverden behandler deg. Målet er å bli en alfahann.

Jeg regner med du allerede har søkt på Mystery på you tube. Søk også på «keys to the vip». En fornøyelig serie som går ut på at to konkurrerende selvutnevnte PUA’s skal sjekke damer på den mest effektive måten. Der ser du forskjellen mellom de som har «game»/kan triksene fra PUA, og de som egentlig er AFC’s.

Les om en journalist som har vært på workshop med noen PUAs:
http://www.dinside.no/reise/ferietema/utelivfest/–de-forforer-deg-pa-minutter/art798304.html

Men jeg skal stoppe her, siden dette kommentarfeltet er relatert til livsformål.
-Stig

8. Sindre
10.01.09

Spennende temaer dette. Jeg heller fikk ikke helt sansen for DeAngelo, han slo meg mest som en masete selgertype. Han har helt sikkert mye kunnskap, men det finnes også helt sikkert andre, bedre læremestere. Var heldigvis ikke hans ebok jeg kjøpte. ;)

Takk for linker og tips!

9. skrulle
10.01.09

Jeg synes det PUA-greiene er et trist, trist opplegg. Er veldig for at gutter skal ha selvtilliten i behold og skjønner ikke hvorfor en ikke kan jobbe med det uten å samtidig måtte behandle og omtale jenter som no’dritt. (har lastet ned boken til Neil Strauss – ble nysgjerrig etter å ha sett et intervju med en som deltok på et av «sjekkekursene». )

Imidlertid – jeg kunne sikkert hatt bruk for et slikt kurs selv – som jente! Om det ikke var for at jeg syntes hele opplegget var jævlig kalkulerende og kynisk. Eller kanskje det er nettopp derfor jeg kunne hatt nytte av det – kanskje en må være det i disse dager?

Det er ikke bare gutter som har dårlig selvtillit if forhold til hva de bør ha, og selv er jeg noe så «sjeldent» i følge disse proffsjekkerne som en pen jente som har dårlig selvtillit i sjekking. Det er ikke nødvendigvis slik mange gutter ser ut til å tro, at jenter som er normalt pene eller pene, slanke og velkledd og ellers normale, vasser i tilbud… Og noen av de som dere kanskje tenker virker overlegne, er muligens bare litt sjenerte eller usikre, eller ukomfortable med «bysjekking». Og om jeg ikke var ukomfortabel med det fra før, er jeg det i alle fall nå – etter å ha lest «the game»…. Bare tanken på at noen spiller et så kalkulerende spill på byen synes jeg er ekkel… det er noe om å bli objektivisert så jævllig som frastøter meg. Så kan en si at vi er jo objekter for hverandre til en viss grad uansett, og at det handler om at gutta er i en skjev posisjon i forhold til jenter i sjekkespillet pga… et eller annet.
Jeg har hørt alle argumentene, og synes det smaker bullshit. Hvis dere liker en jente, ta kontakt og prøv å vær den beste utgaven av dere selv. Forvent også at hun prøver det samme. Det der med at gutter «må» kjøpe drinker til jentene osv er bare tull. Det velger dere selv. Jeg har aldri blitt sur – eller forventet – at en gutt skal kjøpe drinker til meg, men jeg har da opplevd det.. Og det var det ikke jeg som forventet, har til og med et par ganger følt det pinlig, særlig i forhold til et par gutter som faktisk forventet at det skulle bli noe på dem. Fordi de hadde spandert en drink, av egen fri vilje… eh…

Ja, dette var en liten utblåsning;) Synes det er litt leit at det skal være så vanskelig å snakke sammen og bli kjent at vi må ha bøker for å gjøre det…
Lykke til med sjekkinga…

10. Sindre
10.01.09

Hei skrulle! Med fare for å spore helt av i forhold til artikkelens tema… Jeg tror at disse teknikkene kan brukes like mye til gode som til onde forhold. Dette har en veldig positiv side, så vel som en mørk side. Forskjellige gutter vil bruke den slags kunnskap til forskjellige formål. Men hvis dette kan hjelpe en ellers beskjeden og sjenert gutt med å tørre å gå frem til en jente, så ville det vært et enormt fremskritt for han. Det er positivt. Og hvis han er ute etter å finne et stabilt forhold, er jo dette vinn-vinn for både han selv og den jenten han eventuelt finner. Han vil neppe finne drømmejenten på de første forsøkene, men bare det å skaffe en date, og å bli bedre kjent er jo i det minste bedre enn å sitte hjemme på rommet hele dagen. Hvis hensiktene hans er god, vil det uansett bli en hyggelig date for de jentene han finner ut at han ikke er så interessert i.

Den potensielle mørke siden er jo åpenbar. Som med all annen kunnskap kan det benyttes til gode formål eller til maksimal utnytting. Men faktisk er det slik i verden fra før av. Man har playere, med eller uten slike kurs eller bøker. Slike kurs/bøker kan egentlig bare forsterke den personen man var fra før.

Men la oss ikke glemme at ikke alle jenter er like uskyldige heller. :P

Så hvis dette kan være en hjelp til å oppnå større selvtillit og tro på seg selv – supert! Å behandle jenter som objekter er bare umodent.

Og så et tips til deg: «Alt» funker på gutter. Dere jenter har det lett hvis vi snur dette om. Men de fleste av dere forventer at gutter skal ta initiativ til ting, hvilket er å forvente, med tanke på kulturen vi lever i. Men hvis dere noen gang ser en gutt dere vil bli bedre kjent med: Gå umiddelbart bort og si hei! Snakk om hva som helst. Dette skjer av og til med (noen) jenter, men gutter opplever aldri slikt. Så det vil garantert gjøre inntrykk. Jeg innser at jeg burde skrevet en artikkel om dette, men jeg har veldig mange andre ting på gang, så det blir ikke med det første. ;)

Jeg er hjertens enig med deg i at vi alle burde være flinkere til å snakke sammen. Vi er alle i slekt, faktisk. Bare litt fjernt, i enkelte tilfeller. Vi er mer like enn vi tror i vår overfladiske, hverdagslige innpakning. Vi haster rundt og hever på øyenbrynene hvis en fremmed skulle åpne kjeften til oss. Dette er for dumt. Så, med flere som øker bevisstheten (ved å f.eks. lese Glabladet), og med hjelp av slike kurs for de som ønsker det, så ser jeg bare positivt på det.

Du syns kanskje enda det smaker bullshit, men jeg syns det smaker muligheter. :)

11. Adrian
12.01.09

Hei Sindre!
Genial artikkel.
Mens vi er inne på temaet PUA, og David Deangelo, så må jeg nesten nevne at JA, han er en selger. Faktisk en web-guru av alle ting! Hey!

Men han har nå gitt seg i PUA-verdenen, og står frem med sitt ekte navn, Eban Pagan, og har en serie som kalles «Get Altitude» som handler om e-handel, markedsføring og tjene penger på nett. Virkelig good stuff sindre! Check it out ;)

12. Sindre
12.01.09

@ Adrian: Takk for tipset, gonna check it out. :cool:

13. Abid
12.01.09

tøft

[...] Som en oppfølger til de to siste artiklene om hvordan finne muligheter i “dårlige tider” ved hjelp av å finne sitt livsformål, tenkte jeg å skrive litt om hva man skal gjøre videre. [...]

15. Tor
15.01.09

Jeg liker denne artikkelen, og alt det du driver med her inne. Skal snakke med min medskaper på sidene våre om vi ikke burde innlemme din side i våre forsidelenker! (www.graypages.no)

Da vi kjøpte domenet graypages.no var meningen å lage innhold som spant rundt den engelske termen «gray matter» som refererer til hjernen, og hjernekraft. Foreløpig har det bare blitt en strømlinjeformet portal, men minst 50% av oss er nå på steder i livet som frigir tid til produksjon av innhold.

Vi er på vei!

:)

16. Sindre
15.01.09

@ Tor: Tusen takk! Det hadde vært veldig hyggelig å få innlemmet siden hos dere! :)

Lykke til videre!

[...] Å klinge seg fast til komfortsonen er synonymt med et kjedelig liv. Gå ut og lev litt. Meningen og formålet med livet ditt er større enn den hypnotiserende TV’en du sverger til dag etter dag. [...]

18. Ithil
18.01.09

Hei igjen! Ville bare si at du kan lese en oppdatering om Den Store Drømmen min i bloggen min nå :) Ståpåviljen min fikk meg til første runde selv om jeg egentlig fikk avslag før første runde var i gang ;)

[...] One example of what this other blogger might refer to, is your article “How To Find Your Life Purpose in About 20 Minutes”. I used your steps in this process, but I credited you for it. The steps and maybe some of the paragraphs are similar, but it is still no translation. If I’ve crossed a line here, I’m truly sorry, and will delete it right away, if you think I should. [...]

[...] Hvis du ikke tror du hadde hatt noen særlig motivasjon og kunne holdt ut med det i lengden bør du vente til du har funnet formålet med livet ditt (og det er ikke sikkert det innebærer at du kunne ha jobbet hjemmefra uansett). [...]

[...] Hvis du ikke har et klart mål og mening med det du gjør kan du like godt la vær. Du må først finne ut formålet med å gjøre det du gjør. Et hint ligger ofte i å følge din egen lidenskap. [...]

[...] Hvordan finne sitt livsformål på en time [...]

[...] Blogging er et verktøy for kreativ selvutlevering. Hvis du ikke vet hva fokuset i livet ditt er, finn det ut først. Eventuelt kan du blogge om prosessen av å finne ut fokuset ditt. [...]

02.03.11

Anbefaler forøvrig WriteRoom (http://www.hogbaysoftware.com/products/writeroom) for de som har Mac. Ypperlig programvare for avkobling når en trenger å virkelig skrive.

[...] Hvis du visste at du skulle dø i morgen, ville du sagt det du trengte å si. Du ville gått etter ditt livsformål, selv om du bare hadde noen måneder igjen. Du ville umiddelbart fått orden på dine prioriteringer. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere