Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Hvordan foreta et karriereskifte

Skrevet av Sindre | 12. januar, 2009

Som en oppfølger til de to siste artiklene om hvordan finne muligheter i «dårlige tider» ved hjelp av å finne sitt livsformål, tenkte jeg å skrive litt om hva man skal gjøre videre.

Så du har funnet ditt livsformål. Du har fått et godt svar på spørsmålet «hvorfor er jeg her?». Du har funnet ut hva du egentlig burde gjøre, og innser at du sannsynligvis er på feil vei der du er nå. Noen må trykke inn bremsene, og du innser at det er du som er ansvarlig sjåfør.

Men du lever fra lønning til lønning. Hvordan kan du rettferdiggjøre å risikere å miste deler av inntekten når den allerede er knapp fra før? Kanskje har du også en familie å forsørge. Hva med dem? Kan du være så egoistisk at du overkjører dem for at du skal få det som du vil?

En handling som dette kan virke litt egoistisk med det samme. Men innse at dette må til for at du skal få det bedre med deg selv. Får du det bedre, får de rundt deg det bedre. Hva er vel en midlertidig nedgang i inntekten hvis de bryr seg om deg? Hva er vel en midlertidig nedgang i inntekten når du tenker på belønningen du får igjen senere? Ikke la din langsiktige optimisme ødelegges av noen andres kortsiktige pessimisme.

Men du trenger ikke risikere inntekt og hus bare fordi du vil prøve noe nytt. Du trenger ikke gjøre det «the Sindre-way«. :P Det fins mer forsiktige metoder.

Her er et eksempel på en «smooth» fremgangsmåte, med utgangspunkt i at du har funnet ditt livsformål og vet sånn ca. hva du vil:

  1. Finn en måte å forfølge lidenskapen din, gjerne bare deltid.
  2. Finn en måte å skape brukbar verdi til andre gjennom din lidenskap.
  3. Ta betalt for verdien du tilbyr.
  4. Gli over til din nye karriere på fulltid.
  5. Bruk målsettinger, affirmasjoner og Law of Attraction for å gjøre det mulig.

Ytterlige eksempler på det ovenforstående finnes i de over 200 gratis artiklene i Glabladets arkiv. Og hvis du fortsatt føler deg litt maktesløs eller usikker på å «klare det»; husk på at så godt som alle suksessfulle mennesker en gang sto på bar bakke. Det handler om å ta et valg og å holde seg til det. Du må regne med å jobbe hardt, men husk at når du gjør noe du elsker, vil det ikke føles som en «jobb». :)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på mandag 12. januar 2009 klokken 19:27 i kategoriene: Business, Inspirasjon, Jobb & Karriere, Penger, Selvutvikling, Suksess,

LESERNE MENER:
8 kommentarer så langt

1. Magnus
12.01.09

Bra skrevet Sindre. Ble litt betenkt da jeg leste om det som stod før «The Sindre-way». Den metodikken kan sikkert anvendes for enkelte, men for oss som har familie å forsørge, er jeg glad for at artikkelen fortsatte. Jeg driver selv med nettsider og blogger på deltid, og kan absolutt anbefale dette. Man får et fint pusterom fra jobben, får dyrke andre interesser og lidenskaper, og man kan tjene en pen slump med penger. Å skifte beite ved å begynne på deltid er ikke bare nødvendig rent økonomisk. Man får da også prøvd ut om gresset virkelig er grønnere på den andre siden og om det er mulig å leve av – og trives med – en ny karriere. Vi lever bare en gang, og det er fult mulig å utnytte tiden til å prøve ut alternative karrierer uten å sette hus og familieøkonomi på spill.

2. Sindre
12.01.09

Når du er ung og gal som meg, da er «alt» mulig. Men jeg skjønner at min fremgangsmåte ikke vil være like ideell for en alenemamma i 40-årsalderen, eller …ja, hvem som helst. Derfor anbefaler jeg et alternativ her.

Bra kommentar, flott å se andre levende eksempler på det jeg skriver om. :)

3. Stine
13.01.09

Hei Sindre – du inspirerer! Hva med å invitere gjesteskribenter – folk som er i gang, heltid eller deltid, til å skrive om det de gjør, og hva som inspirerte dem til å «ta spranget»?

4. Sindre
13.01.09

Heihei Stine! Wow, do se mina tanker?! Gjesteskribenter skal faktisk bli en viktig del av «nye» Glabladet nå fremover. Kommer et innlegg om dette også. :)

5. Ole
13.01.09

Godt å se at du har begynt å ta med et alternativer som for den store majoriteten er mer realistiske.
OT: Når kommer neste inntektsrapport?

6. Sindre
13.01.09

@ Ole: Men jeg tror også det er sunt for majoriteten å lese om litt ukonvensjonelle måter å gjøre ting på, om ikke annet for å kunne tenke på ting litt «utenfor boksen».

Inntektsrapportene kommer tilbake etterhvert.

14.01.09

Sindre: Jeg stiller gjerne som gjesteskribent når bloggen min (http://dittvendepunkt.blogspot.com) har fått litt mer fartstid. Eventuelt om du ser at jeg kan bidra på et eller annet tema.

[...] Hvis du ikke har et klart mål og mening med det du gjør kan du like godt la vær. Du må først finne ut formålet med å gjøre det du gjør. Et hint ligger ofte i å følge din egen lidenskap. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere