Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Kjøpte meg Mac i dag!

Skrevet av Sindre | 02. januar, 2009

Da har denne gutten offisielt gått over til Mac. Jeg har i en lenger tid hatt lyst på min egen bærbare data, og tenkte i første omgang på å kjøpe en sånn mini-PC, som er grei å ta med på reiser. Men så fikk jeg lyst på Mac i stedet. Jeg har hørt mye bra om Mac, og dessuten syntes jeg Macbook-maskinene er ganske så lekre. Og når andre har klart overgangen fra PC til Mac, så kan vel jeg?

Faktisk begynte min «datakarriere» med en Macintosh min far fikk gjennom jobben i 1997. Men den kunne ikke akkurat brukes til så mye, og varte ikke så lenge heller. Husker ikke om det var fordi den sa «takk for meg» eller om vi bare ikke gadd å bruke den mer. Det var først når min far fikk en Windows-PC gjennom jobben i 2000 at jeg virkelig begynte å bli litt aktiv på data.

Så på en måte er jeg tilbake der jeg startet. Dette er det første innlegget jeg skriver fra Macbooken min, og jeg må si at inntrykket så langt er meget godt. Det er i all hovedsak denne maskinen jeg kommer til å blogge fra fremover, men jeg har selvsagt min gode gamle, stasjonære Windows-PC fremdeles, som jeg kommer til å benytte i blant, og spesielt når jeg skal lage musikk.

Jeg tror denne Macbooken egner seg svært godt til blogging i hvert fall. Lett å ta med seg, 13,3″-skjerm, og en fryd å jobbe med. Absolutt ingen støy heller. Og internettoppkoblingen var bare å trykke på en knapp! Den fant det trådløse nettverket og koblet seg til uten anstrengelser.

Faktisk var det Matrix (-og Windows)parodien jeg postet i dette innlegget som gjorde meg oppmerksom på hvor mye krøll det faktisk er med Windows, og at det kanskje er på sin plass å prøve noe annet enn det «alle andre» gjør – som er stort sett det jeg anbefaler i alle andre sammenhenger her på bloggen. :)

Det er absolutt litt å sette seg inn i for en som har brukt PC med Windows i 9 år, men jeg har allerede lekt meg et par timer, og begynner å finne ut av ting allerede. Litt uvant i starten vil det nok vær for noen og enhver, men jeg har en følelse av at dette kommer til å være vel verdt overgangen. Og nå kan jeg enkelt blogge hvor og når som helst. Fantastisk. :)

Hvis du selv skulle ha lyst på en Mac kan du jo sjekke ut vareutvalget til Apple Store.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på fredag 02. januar 2009 klokken 21:42 i kategoriene: Blogging, Business, Teknologi,

LESERNE MENER:
20 kommentarer så langt

1. Marius93
02.01.09

Hei. Jeg er også en mac bruker og svært fårnøyd. Jeg tenkte at du kanskje ville prøve Sapiens. Det er favoritt programmet mittt og bruker det hele tiden^^ Du kan i det minste ta en titt på hjemmesiden.

Link:
http://www.donelleschi.com/sapiens/

2. Morten
02.01.09

Har du kjøpt den gamle, hvite MacBook-modellen, eller? (Er i alle fall den som er avbildet)

Konverterte selv til Mac i mai i fjor, og jeg har ikke angret en eneste dag. Jeg synes Macen er veldig brukervennlig, og har mange snedige funksjoner som er til god hjelp i det daglige. I ettertid, når jeg setter meg ned ved en Windows-maskin, spør jeg ofte meg selv: «Pleide jeg virkelig å gjøre alt så tungvint før?» :P

02.01.09

Velkommen etter! :o ) Håper du blir like fornøyd som jeg er med min – som forøvrig er helt lik din. Fiiiiiine maskinene!

4. Sindre
02.01.09

@ Morten: Det er den jeg har kjøpt ja, tidlig 2008-modell. :)

5. Ståle
02.01.09

Lykke til!

Har vurdert det samme byttet på privatsiden av maskinene mine, men har ikke turt å gjøre det ennå, men kanskje snart…

02.01.09

Grattis :D
Er selv macer på tredje året nå, og jeg kommer aldri, aldri, noensinne, gå over til PC igjen.
Bruker PC på skolen fordi jeg må, men dit går grensen.

03.01.09

Gratulerer som medlem i Mac-klanen!

Snart vil du gå rundt som alle oss andre mac-fans og le hånlig av pc-brukere, himle med øynene over windows og rent generelt være skikkelige ufyselige mot alle som av en eller annen grunn tviholder på PC-helvetet.

Av mac-forums som hjalp meg litt i overgangen, så vil jeg nevne forumet på mac1.no

Der finner du svar på det meste av det du lurer på, og hvis ikke er det mange aktive brukere.

8. sladder
03.01.09

Lykke til med ny mac. Syns personlig ikke det er noe mye krøll med Windows XP og Vista, bruker begge på jobb og privat. Er dog en del styr med dårlig programvare og brukerfeil :P men det er jo mitt bread and butter så kan vel ikke klage.

9. Lise
03.01.09

Denne klarer du ikke å motbevise: Mac er dritt

10. MOBU.no
03.01.09

Jeg liker produktene fra Apple svært godt. Designen er unik. Har selv en iPod. Men vil ennå ikke gå over til Mac fordi brorparten av programmer er tilrettelagt for PC. Mulig jeg tar feil her. Opplever forresten mye tull med Vista, så jeg har forhåpninger til Windows 7.

[...] store ting som har skjedd i dag er at Sindre fra Glabladet har blitt voksen. Vi gratulerer, og visste vel at han en vakker dag ville komme etter. Nå har det skjedd, og vi [...]

12. Mats
03.01.09

gratulerer med ny pc da sindre :D . selv om folk kaller mac for mac er det jo enda en «personal computer».

selv bruker jeg mindre og mindre windows selv, men det er ikke noen hemmelighet :D

03.01.09

Gratulerer!

Da venter jeg spent på innlegg i fremtiden om hvordan det var å gå fra Windows til OS X. Har det forandret livet ditt?

04.01.09

Dette er da strålende! Jeg har vært Mac-bruker siden 1987. Min første Macintosh Classic kjøpte jeg i 1993.

Du vil også kunne benytte din nye maskin til musikk (det er jo musikkmaskinen per se). Apple Logic Studio er et meget kraftig verktøy; så med f.eks. en MOTU Ultralite og et par ekstra hard disker vil det gå utmerket.

Lykke til!

15. Stan
04.01.09

Hvordan er batterilevetiden på mac? Har selv en bærbar acer med ca. 5 timers batterilevetid. Synes det er på kanten til å kunne kalle det bærbart.

16. Sindre
05.01.09

@ Stan: Jeg har ikke brukt Mac så mye på bare batteri enda, og da jeg gjorde det, slo jeg den av (dvale) og på mange ganger, så fikk ikke med meg nøyaktig hvor lang batterilevetiden var. Men jeg tror faktisk den er et sted mellom 4 og 5 timer, noe som er bedre enn ca. alle andre «vanlige» PC’er jeg har vært borti, som ofte kun klarer en drøy time.

17. Stan
05.01.09

Jeg tok vel kanskje litt i når jeg sa at batteriet på Acern min varte i 5 timer:P
Det varer vel heller nærmere 2,5t ;)

18. mat
07.01.09

Jeg skal ikke kaste meg inn i debatten om hva som er best, mac eller pc, men jeg har skjønt at macfolk tror at windows ikke har utviklet seg siden windows 98. For meg funker pc glimrende med XP.

[...] Grunnen til at beløpet fremstår som mindre, er at jeg hadde firmarelaterte utgifter i fjor. Jeg kjøpte bl.a. en bærbar Mac, ny kontorstol, samt medlemskap i en del (dyre) online kurs for å drive virksomheten min enda bedre. [...]

[...] Etter å ha hatt Mac’en min i 2 år og 3,5 måneder, døde den plutselig i helgen. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere