Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Nytt år, nye muligheter…?

Skrevet av Sindre | 02. januar, 2009

Ved starten av et nytt år er det mange som tenker at de har en sjanse til å begynne på nytt, med blanke ark. «Nytt år, nye muligheter» er en linje du sikkert har hørt før. Mange har laget seg et nyttårsforsett eller fler, som de håper de skal oppnå i det nye året. «Jeg skal bli bedre til… Jeg skal bli flinkere til… Jeg skal begynne å…» osv.

Men sannheten er at de fleste setter seg nyttårsforsetter de aldri klarer å holde. Det tar ikke lange tiden før alt er tilbake til normalt, og det lille snevet av håp og inspirasjon man hadde på nyttårsaften, ikke lenger betyr mer enn en fjert i vinden.

Hvorfor dette skjer? Fordi folk flest setter mål som høres bra ut der og da. Mål som man er sosialt kondisjonert til å tro er lure eller smarte eller viktige. Mens i realiteten bør man aldri sette seg mål som ikke engasjerer og motiverer dypt inn i sjelen.

Folk som tenker «nytt år, nye muligheter» lurer seg selv. De er som regel fanget i en vond sirkel der de aldri får gjort det de ønsker i livet. Ved årsskiftet tror de at de har en mulighet til å gjøre noe de tror kan være lurt. Mens i realiteten har de mulighet hver eneste dag til å gjøre noe som virkelig er lurt. Som virkelig engasjerer og motiverer.

Hvis ikke målet ditt frembringer et genuint ønske og et sterkt engasjement til å virkelig jobbe hardt for å klare det, har du sannsynligvis satt deg feil mål. Hvis du ikke kommer på noe som motiverer deg, trenger du bare litt mer betenkningstid. Det kan ta noen ekstra sekunder. Det kan ta år. Men før eller siden vil du finne et mål du er villig til å gå langt for å oppnå.

Så er du lei av å stadig oppleve at du ikke klarer å holde det du lover for det nye året på nyttårsaften, har jeg et tips til deg: Slutt å lur deg selv. Finn ut hva du virkelig vil her i livet, og vær muligheten til å gjøre det hver dag. Ikke vent til nyåret. Ikke vent til du får penger nok. Sett i gang og gjør tiltak for å komme deg dit du vil allerede i dag. Det er den eneste måten å oppnå det man vil.

Godt nyttår forresten. ;)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på fredag 02. januar 2009 klokken 3:41 i kategoriene: Produktivitet, Selvutvikling, Suksess,

LESERNE MENER:
8 kommentarer så langt

1. Morten
02.01.09

Godt reflektert og velformulert som alltid fra denne kanten :)
Konklusjonen er kanskje at man istedet for nyttårsforsett burde ha «nydagsforsett»? :)

Jeg har et nyttårsforsett som jeg er rimelig sikker på at jeg skal greie å holde. Det er et forsett som antagelig kommer til å innebære store omveltninger i livet mitt, men som forhåpentligvis vil gjøre livet mitt lettere å leve :)

02.01.09

Godt nyttår!

Kult bilde btw :)

3. Anu
02.01.09

Ved starten av et nytt år….hva med å begynne den med å evaluere hvordan var året som var? Hva opplevde jeg? hva slitet jeg med? hva lykkes jeg med? hva har jeg fått til? hva er det jeg er takknemlig for?
:)
Kansje disse tankene kan være et godt grunnlag til å sette til seg realistiske og vellfunderte mål til det nye året :)

Ønsker energisk år 2009 til Sindre og alle venner av gladbladet ;)

4. Bjørn
02.01.09

Er bilde tatt fra nyttårsfeiringa di, Sindre?

5. Sindre
02.01.09

@ Bjørn: Det kunne vært morsomt… Men nei, må nok innrømme at min nyttårsfeiring ikke var fullt så spennende. ;)

6. Lance
05.01.09

De syv damene er absolutt en mulighet jeg vurderer…
Lykke til !!!

7. kredd
05.01.09

Har aldri noen nyttårsforsetter jeg. Prøver å la ting skje når som helst og når jeg er klar for det.

[...] Dessverre, som alle vet, har slike gode forsetter en tendens til å kollapse etter et par dager, eller et par uker om man er riktig flink. Følelsen varer ikke, hverdagen setter inn. Og man blir nødt til å sette sin lit til selvdisiplinen for å holde ut med ens valg i både gode og onde dager. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere