Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Trenger man penger for å lykkes?

Skrevet av Sindre | 31. januar, 2009

I januar for et år siden sto jeg foran tidenes utfordring. Jeg var en kar som tenkte veldig mye på dette med å være sin egen sjef, og kunne gjøre som man ville. Ikke bare det, men å tjene mer enn nok penger til å klare seg også. Sette opp systemer som nærmest automatiserer en inntekt. Hvorfor? Fordi jeg hele livet har trodd at jeg måtte ende opp i en døll A4-rutinejobb hvor jeg utførte de samme tørre oppgavene hver dag. Ikke for å være en slu og lat unnasluntrer. Men for å kunne bidra til samfunnet på en litt annerledes måte, med visshet av å være økonomisk trygg. Har man denne vissheten i bakhånd, presterer man også bedre i det man gjør, fordi et viktig område i livet er tatt hånd om. Det var i hvert fall sånn jeg så på det.

Evnen til å bygge seg opp fra scratch

I ettertid er jeg bare delvis enig med meg selv ala et år siden, men jeg føler også at selv «økonomisk trygghet» er en illusjon. Hva hvis du var styrtrik og du på en eller annen måte ble fratatt hele formuen? Har du det som trengs for å bygge deg opp fra scratch og med blanke ark – uten en krone på kontoen? Noen har en nærmest medfødt evne til sånne ting, men de fleste trenger tid til å utvikle den. Det kan være godt med en pause fra alt når ting ellers i livet stormer som verst – det er en erfaring jeg har fått fra desember måned. Men man kan ikke tillate seg for mye pause heller. Skal man komme noen vei, må man ha litt selvdisiplin, slutte å synes synd på seg selv og stå på videre.

Når man står på og jobber målrettet i flere år, vil belønningene komme oftere og lettere. Plutselig tjener man kanskje så mye penger som man aldri har tjent, og innser at «økonomisk uavhengighet» ikke lenger er en ønskedrøm, men en realitet som er i ferd med å skje. Og da er det ingen tilfeldighet at det skjer: Dette er belønningen for all tiden med blod, svette og tårer. For hardt arbeid. For ønsket om å gjøre verden til et bittelitt bedre sted ved å tilby det man har å tilby, og endelig ha klart det. Den evnen man da har fått, er en evne til å jobbe «riktig» uavhengig av hvor mye penger man har. Penger kan være en stor fordel, men det trenger ikke være en nødvendighet.

Og en «vanlig» jobb kan ikke sees på som noe annet enn et hinder for å gjøre det man egentlig vil. Folk flest tror det er en smart måte å tjene penger på, mens i realiteten er ikke jobb noe annet enn en modernisert form for slaveri. Ikke gå i fellen av å tro at en vanlig jobb, selv en deltidsjobb, er «smart» å ha, ved siden av «imperiet» du bygger opp. En jobb kan nødvendigvis bare fungere som en distraksjon fra det du egentlig burde tenke på. Det er ikke penger du må ha for å komme noen vei. Det er mot. Så kommer pengene etterhvert.

Finn en måte.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på lørdag 31. januar 2009 klokken 11:13 i kategoriene: Business, Inspirasjon, Jobb & Karriere, Penger, Selvutvikling,

LESERNE MENER:
8 kommentarer så langt

31.01.09

Man trenger ikke penger for å lykkes, men om man har penger er det MYE lettere å bygge seg en enda større formue. Folk med penger tiltrekker seg gode økonomiske prosjekter. Se f.eks for deg selv at du har en knallgod ide, men du trenger penger til å realisere denne ideen. Ville du gått til den blakke kompisen din som kan hjelpe til med arbeid (som du egentlig ikke trenger mer hjelp til), eller den rike kompisen din for å få kapital? De fleste går til den rike kompisen sin. Den rike kompisen får % av gevinsten fra prosjektet og blir enda rikere, uten å må gjøre noe særlig jobb for det.

Det er en grunn til at de rike blir rikere : ) Men at man MÅ ha penger for å lykkes er så absolutt ikke en nødvendighet. Man må bare ha litt mer flaks og jobbe hardere.

2. Magnus
31.01.09

Kan ikke si meg helt enig i en del du sier her, Sindre. Jeg studerer og har en deltidsjobb på si, og for å si det slik: Penger er ikke alt jeg sitter igjen med fra jobbinga. Har skrevet et innlegg om det idag, og der kan du lese flere grunner for hvorfor jeg synes det er veldig kjekt med en såkalt «A4-jobb».

3. Sindre
31.01.09

@ Magnus: Nå var dette innlegget spesielt beregnet på de som driver for seg selv og ikke har en vanlig jobb da. Hvis det du driver med på din «A4-jobb» er det du virkelig vil drive med, og det er et valg du har tatt bevisst, så er du på rett spor.

4. Magnus
31.01.09

Da er vi på lengde, Sindre! Uansett, denne jobben vil nok aldri bli noe mer enn det den er nå, for min del. Men den er perfekt for akkurat den situasjonen jeg er i for øyeblikket, føler jeg.

31.01.09

Du trenger ikke delta, men det hjelper deg kanskje hvis du fortsatt vil prøve på ett innlegg om dagen? :D Jeg har uansett utfordret deg på bloggen min, se her:

http://www.jannekake.com/2009/01/31/en-liten-utfordring/

Klem :)

6. Lane
02.02.09

Det er noe som heter at penger avler penger. Og det er sant. Jeg lånte bort penger her om dagne og får de tilbake med renter. Så penger hjelper.

7. Patrick
22.02.09

nei egentlig ikke men de er veldig greie å ha. nok til å overleve mener jeg er greit.

i den vestlige samfunnet så er det jo om å gjøre å ha mest og mye vil ha mer!

8. Kim J.
20.12.10

Bra innlegg, Sindre. Du må ha mot for å komme noen vei, men det er en ganske generell måte å fremstille det på.

Du trenger også:
1. MÅL
2. STRATEGI
3. HANDLING
4. RESULTAT
5. TILBAKEMELDING

Og hva gjør du om resultatene er under forventet?
Jo, du tar til deg tilbakemeldingene, forandrer strategien og utførerer handlingene. Hvis du har prøvd flere ganger, og fortsatt har det samme resultatet, ser jeg at målet til slutt må endres!

Desverre glemmer du ofte tilbakemeldingene, og du velger å gi deg før alle mulige måter er skikkelig utprøvd!

Men, som Sindre sier, så lenge det finnes mot og vilje, så finnes det også en måte!

Det kan også hende at du gir deg for tidlig fordi det blir for tungt å jobbe når du er i en trøtt og kjedelig tilstand. Dette kan du gjøre noe med ved å manipulere deg selv inn i en motivert og begeistret tilstand. Det eneste du trenger å gjøre er å finne kjennetegnene og bruke dem bevisst til å sette deg inn i denne tilstanden som er mest effektiv.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere