Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Automatisk oppgradering av WordPress er genialt

Skrevet av Sindre | 11. februar, 2009

Oppgraderte akkurat fra WordPress 2.7.0 til 2.7.1 ved hjelp av den splitter nye automatiske oppgraderingen som følger med f.o.m. WordPress 2.7.0. Og det gikk som en drøm. Jeg fikk installert nyeste versjon av WP på et par sekunder, i motsetning til halvtimen det tok tidligere. Jeg har riktignok bare oppgradert manuelt to ganger, men jeg syns det var langt mer stress å oppgradere enn det er å installere for første gang. Godt å vite at jeg aldri trenger å tenke på en manuell oppgradering igjen… (forhåpentligvis!)

Nå som etterhvert alle WP-bloggere begynner å få 2.7-generasjonen installert, har muligens innlegget mitt om «Hvordan oppgradere WordPress» gått litt ut på dato. Jeg ser heller ikke vitsen med å tilby å oppgradere WordPress fra «Lei meg«-siden lenger, og fjernet akkurat denne tjenesten fra listen. Skulle du likevel være i besittelse av en eldgammel versjon av WordPress og trenger hjelp med oppgraderingen, kan du ta kontakt med meg her. :)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 11. februar 2009 klokken 6:00 i kategoriene: Blogging, Teknologi,

LESERNE MENER:
14 kommentarer så langt

1. Joakim
11.02.09

hmh… Oppgradering som tar en halvtime ?
Oppgraderte akkurat en av bloggene jeg til 2.7.1 på manuell måte og tok vel ikke mer en rett i underkant av 5 minutter.

Men at automatisk oppgradering er finfint er det ikke tvil om, men liker til tider ha litt kontroll på hva som egentlig skjer ;)

2. Sindre
11.02.09

@ Joakim: Hvis du skal ta skikkelig backup går det en del tid bare der. Jeg lastet vel ned omtrent hele serveren – mulig at jeg overdrev litt. ;)

11.02.09

Jeg oppgraderte i natt, det gikk som en lek og var unnagjort på et par sekunder. Jeg har ikke helt funnet forskjellene på denne oppgraderingen kontra 2.7.0 ennå, har du?

4. Sindre
11.02.09

@ Enda en Joakim: Nei, har ikke lagt merke til noe spesielt, bortsett fra at det virket som den boksen som kommer opp når man skal legge inn en link (når man skriver et innlegg) var blitt litt bredere enn før. :P

5. Larsen
11.02.09

Oppgraderingen i seg selv funker greit nok, men den ødela hele bloggen min! Måtte pent oppgradere andre deler etterpå før den ble OK igjen. En advarsel til alle som tror at det å bruke den innebygde oppgraderingen skal funke smertefritt.

6. Sindre
11.02.09

Hva ble ødelagt på bloggen din, Larsen? Det virker som det gikk smertefritt hos meg og hos de fleste andre.

7. Larsen
11.02.09

Det var K2 som måtte oppgraderes etter den automatiske oppdateringen av WP for at bloggen igjen skulle se bra ut.

11.02.09

Nå var jo dette en minimal oppgradring uten databaseendringer, så det blir mere spennende å se hvordan de store oppdateringene vil fungere på den automatiske måte.

Jeg selv er av den typen som Joakim og liker å ta det manuelt. jeg har også gjort en del foradringer i widget.php fila, så den må jeg ta manuelt uansett.

Kos dere videre, snart helg eller. Men det er kanskje ikke så stor forskjell for deg Sindre eller ??

11.02.09

Ja, oppgraderingen gikk som en lek med det nye systemet til WP. Før måtte jeg gjennom en laaang prosess for å oppgradere teknomagsinet.no.

11.02.09

Hei,

Jeg har tidligere prøvd å kontakte deg angående litt WP hjelp. Men jeg hørte lite fra deg. Har fortsatt problemer med å få det instalert. Jeg har lastet det opp på FTP server, men når jeg skriver domenenavnet mitt + «wp-admin/install.php, kommer det at siden ikke vises.

– Ønsker gjerne at du tar kontakt på mail :-)

11. Sindre
11.02.09

@ Alexander: Jeg får ekstremt mange eposter til tider, så du må ha forsvunnet i mengden. Men jeg husker det når jeg tenker etter. Skal kontakte deg via mail! :)

12. Mats
13.02.09

håper at det ikke blir veldig ille i fremtiden når de litt større oppdateringer, vis ikke er det jo ikke noe problem å oppdatere manuelt uansett.

13. Patrick
16.02.09

Ja WordPress er genialt :)

Automatisk oppdatering av kjernen er en av de store forbedringene da slipper man feks å skrive over wp-content mappa og alt maset med FTP og. !

Nå må de bare integrere Intense Debate og bedre redigering av themes synes jeg. fått en ordentlig editor med linjenummer og sånn

14. Patrick
22.02.09

jeg har brukt dette siden WP 2.7 var i beta og elsker det men det er noe som ikke er like greit. noen filer har jeg endret på og disse blir overskrevet under oppdatering.

så til alle der ute som har endret noen av kjenefilene så vil jeg anbefale og ikke bruke automatisk oppdatering.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere