Blogginntektsrapport januar 2009

Skrevet av Sindre | 04. februar, 2009

Det er to måneder siden forrige rapport, hovedsaklig fordi desember og januar har vært hektiske måneder med flytting og liten mulighet for å prioritere pengetjening i stor grad. Derfor ga jeg blanke i å skrive inntektsrappoert for desember. Poenget med disse rapportene er ikke å skryte av hvor mye jeg har tjent, men som en inspirasjon eller dokumentasjon for de som måtte lure på hva det er mulig å tjene på en blogg.

Som forrige rapport, føles det litt merkelig å skrive den fordi jeg ikke akkurat har fått det beløpet jeg har tjent i den gitte måneden. Jeg føler meg alltid “fattigere” enn det jeg faktisk er. Men sånn er det å jobbe med dette. Forvent betalingsutsettelser på 2-3 måneder overalt. Noe av det jeg tjente i januar ser jeg ikke snurten av før mars/april f.eks. Helt sant. :)

Men la oss gå rett på sak:

Den totale inntekten denne bloggen genererte i januar var: 6135,61,-

Her er en detaljert oversikt (dollar er regnet om med utgangspunkt i en dollarkurs på 7 NOK, som ser ut til å være den gjeldende akkurat nå):

Google Adsense: 915,88,-
Diverse annonsenettverk: 755,56,- (Tradedoubler, Euroads)
Andre affiliateinntekter: 1164,17,-
Direkte annonsesalg: 800,- (Annonser jeg har solgt på bloggen direkte)
Donasjoner: 0,- (Donasjoner mottatt)
Andre tjenester: 2500,- (Skribenttjenester under “Lei meg”-siden)

Det går litt i rykk og napp på inntektsiden. Januar var min mest aktive måned på Glabladet noensinne, med nøyaktig 30 innlegg. Det er med andre ord ikke ensbetydene med å slå min gamle inntektsrekord på 10 000,- ;) Men, det spiller ikke så stor rolle. Det er mye jeg kunne ha gjort hvis penger var mitt eneste mål. Men jeg har det gøy med det jeg holder på med, og at jeg i det hele tatt tjener penger på det ser jeg på som en stor bonus. Jeg forhaster meg ikke i jakten på den store inntjeningen, og fokuserer som kjent på kvalitet fremfor en dårligere brukeropplevelse grunnet überpengefokus. Men, et sted midt inni der, finnes det en mellomting. En ekte vinn-vinn-situasjon. Det er den jeg akter å finne, og utnytte. ;)

Dette innlegget ble postet onsdag 04. februar 2009 klokken 15:38, under Blogging, Business, Penger, Teknologi

Hvis du finner innholdet på denne siden hjelpsomt og nyttig, vurder gjerne en donasjon til Glabladet, så du kan ta del i givergleden også.
LESERNE MENER:
21 kommentarer så langt

Andrea
04.02.09

Grattis :-) Men hva er “andre” affiliateinntekter. Trodde det var Tradedoubler som var affiliate jeg.

04.02.09

Hei Andrea! Man er affiliate hvis man bruker TD sitt nettverk også. Med andre affiliateinntekter mener jeg ting utenfor TD som jeg har omtalt i innlegg eller lagt ut bannere for. Det finnes mange ting man kan være affiliate for. :)

04.02.09

Moro! De fleste pleier å være så fryktelig hemmeligsfull med hva de tjener. Lurer på hvorfor.

04.02.09

Jeg syns det er interessant at du skriver ned hva du tjener på bloggen din. Mange av de største (og de som ser på seg selv som store) holder dette hemmelig. Du er ganske åpen om det, noe som jeg tror andre tar interesse av. Det er bra, Sindre! Så på, jeg er stolt over deg. Jeg er imponert over hva du har fått til, jeg husker når alt dette her var bare store tanker rundt det.

Litt over 6000,- er jo ikke så verst, omtrent som en student. Meeeeen. Så har du jo MVA (er du MVA registrert, forresten?) på en del av dette, samt skatt, samt utgifter. Så regner med at du da sitter igjen med et par tusen.

Men så lenge man er nøysom og ikke har bil eller huslån så går det jo helt greit med et par tusen i måneden. Det er 500,- i uka, og man burde jo strengt tatt klare seg på det.

Poenget er at penger uansett ikke er alt, og at så lenge man er happy med egen situasjon og jobb og sånn så går det meste. Du får ikke noen penger med deg i graven uansett.

Forresten. Ikke oppgi Adsenseinntekten din. Det er brudd med adsense TOS, og da kan du bli sparket ut.. Men det har jeg jo sagt til deg før..

04.02.09

@ Peter Andre Jensen: Det er lov å oppgi Adsenseinntekten. Det er klikkantallet som ikke er lov å oppgi, og det var det du påpekte en gang før. :)

04.02.09

Bare for ordens skyld:

Utdrag fra standarvilkår fra Google Adsense, punkt 7:

7. Konfidensialitet. Du samtykker til ikke å avsløre konfidensiell informasjon fra Google uten skriftlig tillatelse fra Google på forhånd. “Konfidensiell informasjon fra Google” omfatter, uten begrensning: (a) alt av Googles programvare, teknologi, programmering, spesifikasjoner, materiale, retningslinjer og dokumentasjon i forbindelse med programmet; (b) klikkfrekvenser eller annen statistikk i forbindelse med Nettsidens resultater i programmet som Du får fra Google; og (c) all annen informasjon som er angitt skriftlig av Google som “konfidensiell” eller tilsvarende benevnelse. Du kan imidlertid opplyse nøyaktig om summen av Googles bruttoutbetalinger til Deg i forbindelse med programmet. (…)

04.02.09

Dette er vel ok tall? Det avhenger litt av hvor mange timer du bruker, selvsagt. :-)

04.02.09

I boka som heter “adsense secrets four” avslører forfatteren hvor mye han tjener hver dag, så er neppe ulovlig!

04.02.09

Stemmer, Espen. Der og på mange andre blogger rundt omkring (spesielt utlandet) snakkes det åpenlyst om nøyaktige inntjeninger fra Adsense.

04.02.09

Synes det er utrolig inspirerende at du i det hele tatt kan tjene noen tusen på blogging. Håper og tror at tallene også kommer til å stige, så lykke til fremover :D

04.02.09

Fantastisk!

Skitt fiske videre :)

Fjodr
05.02.09

… og ikke én eneste krone på grunn av meg ;-) FF med AdBlock og/eller Opera gjør meg heldigvis imun mot overfloden av dagens reklame.

05.02.09

Synes du er veldig flink jeg. Stå på videre! Leser bloggen din hver dag selvom jeg nå befinner meg over dammen;)

05.02.09

Veldig bra! Og tenk på at dette bare er begynnelsen…

Ole
05.02.09

Gjør du dette på fulltid?

Gratulerer med fin inntekt :)
Veldig interssant at du tjener litt på direkte salg av annonser.

05.02.09

Kjempebra Sindre. Jeg er imponert over hvor raskt du har lært og hvor godt du har fått til inntektsbiten. Det tok meg flere år å komme opp i en slik månedlig inntjening (da som deltidsprosjekt vel og merke). Mulighetene er mange og store for den som våger å satse og å streve etter å oppnå sine mål.

10.02.09

Ikke verst. Noen tusen mer enn meg :p Skifter du den lys svarte fargen på linken i adsense reklamene dine til helt svart sånn som teksten kommer du til å tjene et par-tre hundre kroner ekstra i mnd.

22.02.09

kult at du legger ut dette. at det ikke bare blir snakk om at du tjener penger men ikke vil oppgi hvor mye :)

LEGG IGJEN DIN KOMMENTAR HER:
Advarsel: Upassende kommentarer risikerer å slettes uten forvarsel.

Donér | F.A.Q. | Kontakt | Annonsere? | Abonner på RSS |
Alt innhold er beskyttet av Åndsverkloven © 2008-2009 www.Glabladet.no | Privacy Policy
Gratis bloggekurs! Lær:

- Få en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!

Abonner på Glabladet:

Abonner via RSS-feed
Hva er RSS?

...eller, abonner via Epost:

Om Sindre Låstad
Sindre LåstadJeg er 24 år og lever av å blogge. Jeg tjener penger mens jeg sover og har frihet til å gjøre som jeg vil, når jeg vil. (Mer...)
Bli min Facebook-venn

Siste Twitter fra Sindre

  Siste kommentarer

  • Aleksander: Nå gjorde du det hele en del klarere, og jeg er enig med deg.
  • Sindre: @Heicha: Det kan virke som at du har misforstått dette innlegget. Kanskje jeg ikke uttrykte...
  • Heicha: Lykke er en følelse du får når du oppnår noe. Feks kan det å kjøpe seg en bil være en suksess...
  • Sindre: @Aleksander: Fremskritt er ikke synonymt med lykke. At vi stadig utvikler oss og utvikler...
  • Aleksander: Hei Det var noe som slo meg da jeg leste dette. Er det ikke denne konstante jagen etter...
  • Pottispakkis: Hei, Det ser ut som du har lest Osho. Om ikke, bør du lese denne boken:...  Sponsorer

  Apple Store
  Bokkilden
  CDON
  Haugen Bok

  iTunes
  Kondomeriet
  Leger uten grenser
  MPX
  One.com
  Røde Kors-fadder

  Spreadshirt
  Star Tour
  Unicef-fastgiver
  Yves Rocher

  Sponsorer