Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Du vil alltid kunne gjøre bedre

Skrevet av Sindre | 18. februar, 2009

Erik Bjartnes har nok en gang tatt tastene fatt og bidratt med et gjesteinnlegg på Glabladet, med et godt og viktig poeng. Vil du bidra? Send inn ditt bidrag via kontaktsidene.

Denne erfaringen er noe jeg har oppdaget mens jeg har tegnet på fritiden. Noen ganger har jeg tegnet en så bra tegning, at jeg har lurt på om jeg noensinne vil klare å tegne en like bra tegning igjen. Men fascinerende nok, jeg klarer alltid å gjøre en bedre jobb hvis jeg konsentrerer meg.

Dette er noe av det som er, som sagt, fascinerende med tegning. Du oppnår bedre og bedre resultater hele tiden. Selv om det bare er en fritidsaktivitet, gjerne i kjedelige forelesninger for ikke å sovne, så er det lite som er så herlig som å sitte med et godt stykke arbeid man er fornøyd og tilfreds med. Jeg har til og med sett andre tegne fryktelige tegninger (relativt sett), som de selv er fornøyd med. Da sier jeg gjerne: ”Hvis du tegner tegningen en gang til, kommer du til å tegne bedre.” Men til liten tiltro. ”Dette var bare et slumptreff,” ifølge vedkommende. ”Å få til dette igjen med en gang, kommer jeg ikke til å klare.”

Dette er selvfølgelig bare tøv og tøys. Har man først fått til et resultat, vil man alltid få til et bedre resultat neste gang. Og der, akkurat der, kunne jeg egentlig avsluttet hele innlegget mitt. Men akk, jeg vil skrive mer. Dette handler ikke bare om tegning, det handler om alt man gjør her i livet. Sport, matlaging, arbeid, blogging, sjekking, osv. Trening gjør mester. Og det er sjelden noen grenser for hvor god man kan bli. Har du lyst til å lære noe, så må man kaste seg uti det, og gjøre det om og om igjen og samtidig se forbedringer i resultatene sine.

Hvis du for eksempel finner ut at du er umotivert til å dra på jobb, fordi du vet at det er samme gamle regla om igjen, dag ut dag inn. Så sett deg for mål den dagen at du skal oppnå bedre resultater i dag enn dagen før, gjerne dagene før, ukene eller årene. Om du så jobber på McDonald’s, finn ut hvordan du kan gjøre maten eller servicen bedre. Klager du over at kundene er sure og misfornøyde uansett? Vel…

”Sounds like Law of Attraction to me.”
- Sindre Låstad

Skal du ha sex med dama/typen, ikke gå i rutinefella. Alt ligger til rette for at du skal kunne gjøre denne gangen bedre enn noen gang før, noensinne. Bare for å punktere det jeg sa: er faren størst for å bli dumpet når sexen blir rutine, eller når den blir bedre og bedre? Sannsynligvis vil du nok få mer tilbake for det også.

Jeg vet at Sindre har skrevet om Kaizen tankegangen tidligere. Dette er noe av det samme, men det han skriver der er at målet skal være å bli bedre og bedre. Det jeg skriver er at det er ingenting som hindrer deg i å bli bedre og bedre.

Det er ingenting som begrenser deg. Det er ingen faktorer som sier at det ikke går an å oppnå bedre resultater enn det du allerede gjør. Tvert imot. Forskjellen nå, ifra forrige gang, er at du har fått mer erfaring. Revurder ditt forrige arbeid, og prester bedre neste gang. Bare se på noe du er kjempefornøyd med. Det du har gjort her i livet som du er mest fornøyd med. Er det perfekt, eller kan små justeringer gjøres for forbedring? Du kan selvfølgelig gjøre bedre, og det, neste gang du prøver.

Ta en titt på musikkbransjen. Mange band og artister vi aldri hører noe fra igjen. Hva kommer dette av? At en musiker ikke skal være i stand til å lage bedre og bedre musikk er så klart langt ifra sannhet. Hvordan kan en musiker miste sitt potensial? Det forsvinner jo ikke. Det neste albumet burde bli bedre enn det forrige, og det er ingenting som vil tilsi noe annet. Alle ordentlige band, bestående av ekte, skikkelige musikere, produserer bedre og bedre musikk med tiden. Alle andre skulle ikke fått lov til å kalle seg musikere. Det er i alle fall min mening. Filmbransjen. Hvorfor blir ikke alltid oppfølgere bedre enn sine forgjengere? Fordi noen tror at man ikke trenger å gjøre en bedre jobb for å lykkes.

Skal vi snakke relativitet, så er dette et rent faktum. Relativt sett er du nødt til å prestere bedre og bedre. Den prestasjonen du gjorde i går, er ikke god nok i dag. Kriteriene for en god jobb stiger etter hvert som du gjør en bedre jobb. Men hvorfor gjøre det vanskeligere for seg selv? Fordi sjansen for å mislykkes i å gjøre en bedre jobb blir mindre og mindre etter hvert som man utvikler seg. Og hvis man ikke utvikler seg, kommer man seg heller aldri noe sted.

Så, kjære leser, hva vil du gjøre bedre neste gang? You can do it!


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 18. februar 2009 klokken 5:10 i kategoriene: Bevissthet, Inspirasjon, Jobb & Karriere, Produktivitet, Samliv, Selvutvikling,

LESERNE MENER:
9 kommentarer så langt

1. Harald
18.02.09

Takk.

2. Kristian
18.02.09

Bra innlegg Erik. Men hvordan definerer du «bedre»? Er ikke «bedre» en smakssak? Man kan kanskje gjøre noe like bra flere ganger, men det er vel individuelt hva som kan betegnes som bedre? En musikkartist syns sikkert alltid at han blir bedre og bedre, men det er ikke sikkert fansen syns det samme.

Ellers bra innlegg som sagt :)

3. Erik
18.02.09

Joda, mange liker jo utrolig nok samtidsmusikk, rap og trance :P

«Å bli bedre» kan vel definereres som «å få fornyet evne til å oppnå resultater som er mer tilfredsstillende for målgruppen» da kanskje. Så blir det opp til deg å definere målgruppen :) Sikkert feil deg og, men det står fortsatt: Du vil altid kunne få fornyet evne til å oppnå resultater som er mer tilfredsstillende for målgruppen. :P

4. Sindre
18.02.09

@ Erik: Vi har mange like synspunkter, men nøyaktig HVA mener du med at mange «utrolig nok» liker trance? :P Har vi oppdaget vår første store uenighet? Jeg ånder og lever for trance, riktignok god trance og ikke det folk flest tror er «trance», som Cascada og sånn fjortismøl. ;)

Men jeg er svært allsidig i min musikksmak og liker en god del annet også. :D

Hva slags musikk liker du, Erik? :)

(Beklager at jeg bryter mine egne retningslinjer til en viss grad…) *englesmiley*

5. Erik
19.02.09

Hehe, jeg skrev nok den setningen kun fordi jeg vet at du liker trance, grunnen til at smileyen er der. Men neida, jeg disser ikke trance. Synes bare at det er litt simpelt og repetetivt til tider. Men hender at jeg skrur på noe trance, og liker det.

Liker metal jeg da. Alle former, men først og fremst står bandet Dream Theater, som spiller progressiv metal. Alt fra rolige ballader til tyngre saker. Er verdt å undersøke: http://www.youtube.com/watch?v=cECmfwdAX7A Du kan sikkert finne noe god trance til meg du og, for å overbevise meg om at du ikke hører på dritt ^^ Jeg er selvfølgelig fleksibel nok til å like musikk innen alle sjangere. Til og med trance :P

Er nok ikke så farlig at vi lar kommentarfeltet avspore litt, det er ikke så mye ikke-trivielt å kommentere til innlegget mitt uansett :)

6. Sindre
19.02.09

Erik, din observante skøyerjævel. ;) Her skal jeg gi deg ekte trance du aldri kommer til å glemme. Men altså, bare så det er sagt, så LØNNER det seg å ha litt tålmodighet.. The good stuff kommer etterhvert: http://www.youtube.com/watch?v=ECPYFIePe3E – aaah. Den her har jeg hørt hundretusen ganger og kommer til å elske den til jeg går av med pensjon, for ikke å snakke om døden. Legg spesielt merke til pianoet, I love it! Når du har hørt den anbefaler jeg å hoppe over til denne gladsommersaken av samme geniale fyr: http://www.youtube.com/watch?v=dMuRzKSYrIM (den varer «bare» i 7:39, ikke 9:32 som det står der).

Andre boller enn «Everytime We Touch etterfulgtavstyggetechnolyder» eller hva? :)

Forresten liker jeg noe av Dream Theater, prøvde å finne den i YouTube-videoene men without løkk. Aner ikke hva den heter, men trooor det er en cover.

7. Erik
19.02.09

Hvis det er et cover, så kan jeg tenke meg at det var «Funeral For A Friend – Love Lies Bleeding» av Elton John som de har en live cover av på «CoS-albumet. http://www.youtube.com/watch?v=Xd16fhsVYHE

Ellers har de: «The Rover – Achilles Last Stand – The Song Remains The Same», «The Big Medley» og «Perfect Strangers» fra samme album (eller EP), alle cover. DT har også coveret Dark Side of the Moon og en del annet live som de ikke har gitt ut på album. Men ikke noe av dette er noe jeg liker spesielt av det DT har produsert.

Bra du holder samme avksy som meg ovenfor remixer laget av mennesker som ikke klarer å lage egen musikk. De beste i mixene deres er det de har hentet fra sanger de ikke har laget selv. Og jeg er glad for at mixen du postet var fri for stønning og «crazy-frog»-lignende stemmer..

Jeg likte det du postet. For meg så blir det ganske easy-listening ettersom det ikke går ann å sammenligne kompleksiteten i rytmen til trancelåter med det Mike Portnoy, trommeslageren i DT, kan spille med én hånd, eller én fot :P

Ikke ta til forsvar for at en sang kan være lang. Lengre sanger har større potensiale for å være gode. Hvis noen kommer og sier at en sang er dårlig fordi den er for lang, så sier det bare hvor lite de kan om musikk. Hvis en låt varer i over ti minutter, så er det fordi låta har masse bra musikk å by på, forhåpentligvis, hvilket er hvorfor den varer så lenge. DT´s lengste verk er på nesten 42 min, men den er delt opp i 9 ganske ulike deler da.

8. Sindre
19.02.09

The Big Medley var det jeg skulle frem til ja. :) Den har jeg likt i mange år uten å ha fått med meg hva den het, hehe. Takk skal du ha!

Metal og trance er jo to vidt forskjellige musikksjangre og kan på mange måter ikke sammenlignes som du sier. Trancerytmen virker utrolig enkel, noe den også «er», men det kreves mye arbeid for å få til alle de riktige detaljene i en trancelåt også. Arbeid på et annet nivå selvsagt, men likevel.

For meg har det alltid vært sluttresultatet som teller. Driter egentlig i hvordan det lages sånnsett, så lenge det høres bra ut det som kommer ut av høyttalerne. Det står respekt av de som produserer bra musikk, uansett hvilken sjanger det er. Personlig er jeg svak for gode melodier og harmonier, og det finner man jo i mange sjangre. Liker også mye filmmusikk svært godt.

Hihi, ble i musikkhumør nå. :D

9. Patrick
22.02.09

når du er inne på gjøre ting bedre. så synes jeg du skal se på dette innstikket: http://wordpress.org/extend/plugins/random-redirect/ da får du en tilfeldig post funksjon som StumbleUpon er. det kan gjøre at eldre artikler blir lest oftere.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere