Glabladet 1 år - Tilbakeblikk på året som har gått

Skrevet av Sindre | 01. februar, 2009

I dag har Glabladet ettårsdag! Det er nøyaktig et år siden jeg skrev min første post. Jeg vil derfor benytte anledningen til å takke alle dere som har hjulpet denne siden med å vokse. De siste månedene har bloggen holdt et stabilt lesertall på rundt 13000 unike besøkende som har generert opptil mer enn 112 000 sidevisninger pr. mnd. Ikke verst for en nesten bildefri blogg med til tider tungt, langt, utfordrende, omfattende og krevende innhold.

Minitakketale

 • Takk til alle lesere
 • Takk til alle som har kommentert
 • Takk til alle som har linket til meg fra sine sider
 • Takk for all ros, støtte og oppmuntrende feedback
 • Takk for all konstruktiv kritikk
 • Takk til familien, som i det siste har klart å kutte ned på “Jammen… du skal ikke ha en vanlig jobb, da?” :)
 • Takk til Renate som motvillig “lot meg” begynne med dette og holdt ut så lenge det varte :P
 • Takk til Steve Pavlina, min inspirasjonskilde nr. 1!
 • Takk til Peter André Jensen for et fabelaktig bloggdesign - Glabladet hadde ikke vært det samme uten!
 • Takk til Noyos og spesiell takk til SolidHost
 • Takk til alle annonsører og sponsorer
 • Takk til meg selv…!
 • …og til alle andre jeg skulle ha glemt.

Fra ubesluttsomhet til bestemthet

Det er godt å se at folk finner noe nyttig i innleggene mine. Et år har gått og jeg føler at jeg bare så vidt har kommet i gang! Dette er det 240. innlegget på denne bloggen, noe som definitivt gjør det siste året til mitt mest produktive på skrivefronten noensinne. Jeg ser en klar utvikling på meg selv gjennom dette året. Jeg har fått en utrolig mye større innsikt og blitt langt mer bestemt på hva jeg vil, enn noen gang før. Dette er fordelen med å skrive om selvutvikling. Når man virkelig fordyper seg i et tema, vokser og utvikler man seg selv også, i tillegg til (forhåpentligvis) leserne.

Min online bloggekarriere kan sies å ha begynt på Webforumet. Mye har forandret seg siden den gang jeg skrev dette innlegget, men det er godt å se hvor mye jeg har fått til av det jeg snakket om allerede fra starten. Når jeg ser tilbake, skjønner jeg at mange tenkte sitt om meg og mine forhåpninger. Den gangen fremsto jeg som ganske usikker i forhold til nå, selv om jeg hadde rimelig klare mål. Nå får jeg nesten daglige henvendelser fra folk som vil det samme som meg, og det er med største glede at jeg kan hjelpe en ny generasjon med bloggere som vil gjøre litt mer nytte for seg enn å skrive om “dagens outfit”.

I januar i fjor visste jeg ingenting om de tekniske aspektene ved å drive en blogg. Jeg hadde en haug av spørsmål og små detaljer som jeg lurte på (fler enn jeg har opplevd noen av de mange som har kommet til meg og spurt om hjelp i ettertid). Jeg måtte vite “alt” før jeg bestemte meg. Tenk på all tiden jeg kastet bort. I teorien kunne Glabladet vært startet opp flere måneder før, hvis jeg bare hadde bestemt meg. I ettertid har jeg skjønt (og mast om, i artiklene) at dette er blant de største hinderne for folk som vil starte noe nytt. Når veien virker lang og usikker kan det føles overveldende. Men jeg var selv helt ekstrem på dette punktet.

Så hvis jeg - tidligere kjent som den mest ubesluttsomme typen folk visste om - kunne klare det når jeg ikke hadde PEILING, så kan du også klare det. Samme hva det gjelder. For å bruke eksempelet til Jack Canfield fra The Secret: En bil kan kjøre i bekmørket til en destinasjon den aldri før har vært på, og ikke trenge å se mer enn noen få meter fremfor seg av gangen. Den vil komme frem til slutt. Selv om den ikke så hele veien med en gang. Prøv å ikke tenk på hvor langt du har igjen, og ta et steg av gangen. Tenk deg at du allerede er på destinasjonen din, og begynn å handle i tråd med det som skal til for å virkelig komme dit. Pass på å holde fokuset på riktig sted! :)

Utfordringer hva prioriteringer angår

En av de største utfordringene mine dette første året har vært å finne en balanse mellom tid jeg bruker på blogging/datarelaterte oppgaver og fritid til å gjøre andre ting, som f.eks. komme seg ut og å være mer sosial, eller bare å hvile og “lade opp” på nytt. Jeg er sikker på at fra utsiden kan det virke som latskap å sitte hjemme og tjene penger til livets opphold ved å skrive på en blogg. Men det kunne ikke vært lenger vekke fra sannheten. Det er ganske utfordrende. Det kan sluke ufattelig mye energi. Det blir fort til at man lever, puster og sover bloggen. Og når man endelig løsriver seg, er tankene ofte fortsatt på “jobb”. Jeg vurderer å skaffe meg et eget kontor, utenfor hjemmet, hvor jeg kan gå og jobbe. Sette opp et mer tydelig skille mellom jobb og fritid.

De siste dagene har vært slitsomme. Det siste jeg gjør før jeg legger meg (altfor sent) har med bloggen å gjøre. Det første jeg gjør om morgenen er å sjekke kommentarer og andre bloggrelaterte ting. Noen dager går det i ett med bloggen hele dagen. Det er ikke sunt. Så det hender jeg får den derre “Jeg kunne virkelig trengt en ferie nå”-feelingen. Jeg har den litt akkurat nå. Jeg elsker virkelig det jeg gjør, men selv arbeid man elsker kan være slitsomt når man jobber “feil”.

Så målet mitt for år 2 er å oppnå en bedre balanse og ta meg mer tid til å slappe av og gi meg tid til å lade batteriene - for å være litt mer, og gjøre litt mindre. At jeg opplever dette med prioriteringer som litt vanskelig nå, er på en måte helt greit. Heller vanskeligheter med prioriteringer enn å råtne bort i en A4-jobb igjen! :) Dette kommer seg med tiden - det er jeg sikker på. Det tar tid å finne den mest komfortable måten å jobbe på, og det krever en del eksperimentering. Både med søvnmønster og bloggpostfrekvens.

Uansett, jeg håper å se deg med meg videre på ferden! Nok en gang (kan ikke få sagt det nok): Tusen takk for at akkurat du hjelper meg med å kunne gjøre noe jeg finner mening i! Det er ikke lenge siden jeg trodde denne livstilstanden var science fiction… For meg, i det minste.

Nå bør jeg seriøst gå ut og kjøpe en kake eller noe… (Damn søndag!!) Min egen bursdag kommer riktignok opp til lørdagen igjen, så jeg syns jeg ser en kakefylt fremtid i min glasskule her…! Kanskje ikke så rart heller, når omtrent hele familien har bursdag i januar og februar. :P

Anyway…

Gratulerer med dagen, kjære bloggen min! <3

Dette innlegget ble postet søndag 01. februar 2009 klokken 10:24, under Blogging, Business, Featured, Generelt, Glanytt, Inspirasjon, Law of Attraction, Personlig utvikling, Produktivitet, Suksess, Teknologi

Hvis du finner innholdet på denne siden hjelpsomt og nyttig, vurder gjerne en donasjon til Glabladet, så du kan ta del i givergleden også.
LESERNE MENER:
25 kommentarer så langt

Nissen
01.02.09

Gratulerer Sindre!
Blir spennende å se hvordan dette året vil bli :)

01.02.09

Gratulerer!!
Woho, jeg har bursdag på samme dag som glabadet!!

Eva
01.02.09

Hei Sindre
Jeg fulgt med deg en stund og syns det er oppløftende å lese godnyheter, en god kontrast til nyhetene og VG

Jeg er selv selvstendig næringsdrivende som har vært fullstendig oppslukt av arbeidet mitt. Ha det litt moro iblandt, vær litt egoist og ha litt balanse mellom arbeid og fritid.
Du gjør en kjempejobb og jeg gleder meg til fortsettelsen.

Eva

01.02.09

Hei Eva! Tusen takk for det! :) Jeg håper å kanskje få litt fritid mot slutten av uken, like før helgen. Akkurat nå sitter jeg opp til knærne med oppgaver her. :P

@ Kim Arne: Gratulerer med dagen!! :)

01.02.09

Det er rett og slett imponerende det du har fått til, Sindre. Du gikk inn 100 %, og at du har lyktes såpass det første året er beundringsverdig. Det viser bare at man kan få til det meste bare man går inn for det. Sette seg mål, og gi gass! :) Men det er langt ifra alle som kan klare dette på samme måte som deg, skriveferdighetene dine er veldig bra og spiller også en viktig rolle her.

01.02.09

Gratulerer så mye!
Su har kommet langt og er sikker på at når du om et år skriver 2 år sitter du og ler for deg selv og ser hvor mye lenger du har kommet. Skal ikke se bort fra at du ler hele veien til banken, eller hele tiden mens du logger deg inn i nettbanken…

01.02.09

Gratulerer!
Du kan være stolt av deg selv, og du har fått utrettet mye på ett år. Den som arbeider hardt, får også sin belønning!

01.02.09

Gratulerer så mye ja….

Alltid gøy å se litt tilbake og det er liten tvil om at du har ett år bak deg med mye jobbing. Ser frem til neste jubileum :P

01.02.09

Gratulerer, jeg har fulgt med en stund. Men kan jeg få lov til å komme med litt kritikk, du får slette den om du ikke vil ha den her. Jeg syns google reklamen i innleggene er veldig forstyrrende.

01.02.09

Takk for alle gratulasjoner! :)

@ Joakim: Hehe, er det sååå vanskelig å sende kritikken dit den skal? ;)

Vet du.. Det er du den første som sier siden jeg fikk den opp der. Det er sikkert flere som har tenkt det, men man blir jo vant til det. Jeg syns den passer fint inn. Og husk at jeg har den der for en grunn… Den “virker”! :P

Forresten… Nå skjønner jeg hvorfor bloggen din heter “Kverulanten”! ;) Hehe.

01.02.09

Gratulerer med dagen!

(Kunne vert interessant å høre litt om tradisjonene i familien din når det gjelder påskefeiring :) )

Ha en fin kveld, og kos deg med kake om du har funnet en!

01.02.09

@ Kai H: Påskefeiring?! Hvorfor det? Hehe, takk forresten!

Vurderte å ta meg en tur på 7-Eleven, har lagt merke til at de selger noen gedigne kakestykker (nam!)… Men har så mye annet å gjøre at jeg klarer meg med iskaken i frysen! Alltid beredt vettu. :D

01.02.09

Ja vi elsker Glabladet! Fortsett og aldri gi deg! :)

01.02.09

Gratulerer med det første året med Glabladet, håper 2009 blir et bra år for deg.

01.02.09

Og jeg deg, Tone! Og alle dere andre! ;) Hehe. Takk for det, Mats, i like måte!! :)

01.02.09

Gratulerer :)

02.02.09

Tusen hjertelig, Tor Gunnar! Lykke til videre du (og alle andre) også! :)

02.02.09

Gratulerer med dagen Sindre! “sender kake”

02.02.09

Gratulerer med 1 år. Håper det bli mange flere. Du er veldig bra :)

02.02.09

Gratulerer. Lykke til videre.

02.02.09

Så flott du skjønte hvorfor bloggen min heter kverulanten;)

03.02.09

“Men har så mye annet å gjøre at jeg klarer meg med iskaken i frysen! Alltid beredt vettu. ” tidligere speider Sindre?

03.02.09

@ Mats: Hehe, spiser de iskake i speideren? Neida, skjønner hva du mener. Men er jo smart å være beredt da… Enten det gjelder nødkaker eller… nødprevensjon… f.eks. :P

04.02.09

Gratulerer så mye! :-D

Leste hele posten din på Webforumet - veldig bra og utrolig mye info der. Hjelpsomme karer! :-)

[...] Det var en kjapp gjennomgang av noen ting vi kan lære av bloggen til Sindre, og han har holdt på i litt over et år med Glabladet. Som nevnt i et av punktene over så har han en passiv inntekt fra bloggen, altså han har mulighet til å få penger i lomma mens han sover og faktisk ikke gjør noenting. [...]

LEGG IGJEN DIN KOMMENTAR HER:
Advarsel: Upassende kommentarer risikerer å slettes uten forvarsel.

Donér | F.A.Q. | Kontakt | Annonsere? | Abonner på RSS |
Alt innhold er beskyttet av Åndsverkloven © 2008-2009 www.Glabladet.no | Privacy Policy
Gratis bloggekurs! Lær:

- Få en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!

Abonner på Glabladet:

Abonner via RSS-feed
Hva er RSS?

...eller, abonner via Epost:

Om Sindre Låstad
Sindre LåstadJeg tjener til livets opphold ved å blogge og lever "The Dot No Lifestyle". Ta bloggekurset mitt for å lære hvordan du kan gjøre det samme! (Profil)
Bli min Facebook-venn

Siste Twitter fra Sindre

  Siste kommentarer

  • Geir: Kjempebra artikkel på avis2 grattis:)
  • LenaBeatrice: Nå vet jeg ikke helt om jeg kommer til å finne noe springbrett etter at jeg begynte å...
  • Linn Emilie: Så utrolig kjekt å lese denne artikkelen. Kjempe bra :D
  • Victoria: Utrolig bra Sindre! Grattis med artikkel i Avis2 :) Linket til dette innlegget på bloggen...
  • Stig: Jeg er helt enig Sindre. Blogging er et springbrett til nye muligheter. Vi ser allerede...
  • www.Glabladet.no: Hjem | Om | Lag din første profitable blogg | Bloggressurser | Frilans | Annonsering |  Sponsorer

  Apple Store
  Bokkilden
  CDON
  Haugen Bok

  iTunes
  Kondomeriet
  Leger uten grenser
  MPX
  One.com
  Røde Kors-fadder

  Spreadshirt
  Star Tour
  Unicef-fastgiver
  Yves Rocher

  Sponsorer

  • Artigste.net
   Artige og (u)interessante nyheter!
  • Casino
   Guide til casino på nett
  • Kreta
   Vacation in Crete. Accommodation, maps, rent a car, buses and ferries. All you need in one place.
  • Din link her?
   Kun kr. 150 pr. måned
  • Din link her?
   Kun kr. 150 pr. måned