Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Ikke vær deg selv

Skrevet av Sindre | 15. februar, 2009

Det finnes en rekke patetiske «ekspertråd» der ute. Det snakkes ofte om å være seg selv, så vil alt ordne seg. Vel… Det er et av de verste übergeneraliserende, forhåndsdømmende, ugjennomtenkte dusterådene som noensinne er oppgulpet av et tenkende(?) menneske i verdenshistorien.

Ja, du leste riktig.

Hvis du har vært deg selv i 30 år og det ikke har fått deg noe sted, tror du virkelig du vil komme lengre ved å fortsette på samme måte?

Ta å hils Julenissen fra meg mens du er i gang!

(Be ham komme med den fordømte PS3′en neste jævla jul!)

Anyway… Rådet om å «være seg selv» funker bare hvis du allerede er et naturtalent innenfor hva du enn prøver å oppnå. Men then again, da trenger du heller ikke å lese tips om å «være deg selv»…!

Hvis du derimot ikke er et naturtalent: Hva med å prøve litt nye fremgangsmåter? Hvis «deg selv» ikke har ført deg lenger enn til en utilfredsstillende møkkajobb med sure kolleger, elendig økonomi, oppblåsbare Klara som eneste fysiske nærkontakt og en vissen Lada fra 1982, da har jeg et råd til deg: Ikke vær deg selv.

Crazy, ikke sant? Somebody bur me inne!

Hvorfor ikke bli den ultimate drømmeversjonen av deg selv? Den karakteren du skulle ønske du var men som du ikke tør? For hey, man må jo plante beina ned på jorden igjen når man får høye tanker om seg selv. Kan ikke skille seg ut. Jantelov vettu. Og, tenk på hva mamma vil si! Nei, huff. Bedre å tute rundt i den rustne Ladaen og håpe på at verden detter ned i fanget på deg.

Livet er en reise. Du kan være sikker på at den eneste måten du kan komme deg videre og oppleve/oppnå nye ting på, er å prøve nye ting. Utvikle personligheten din i stedet for å abonnere på Middelmådighetssektens Æresmedlemskap.

Men, det nytter vel ikke å fortelle deg dette. Du «vet» det, men du kommer ikke til å gjøre noe med det. I så fall får du ha en god nuddelmiddag. Hils Klara. :)

Hvis du derimot vil videre (Mø!) og innser at verken kuer eller unnskyldninger står i veien for deg.. (Mø sjæl!)… Prøv en ny tilnærming. Prøv, feil, lær og prøv noe annet, til du knekker koden og oppnår suksess hver gang. «Vær deg selv» meg i rævva. (Den feite vettu..)

Så… Ikke vær deg selv… Hvis du vil mer.

Ho-ho-ho.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på søndag 15. februar 2009 klokken 3:26 i kategoriene: Bevissthet, Humor, Inspirasjon, Selvutvikling, Suksess,

LESERNE MENER:
26 kommentarer så langt

1. Joakim
15.02.09

Hehe, er det alkohol inne i bildet her mens du skrev dette innlegget eller har du lagt om «kjørestilen» helt ? :)

Uansett, har for meg, fungert veldig greit å være meg selv.
Har igrunn aldri sittet lenge på en jobb jeg ikke har villet hatt og da selvfølgelig lett videre etter «drømmejobben», penger må man jo ha så en strøjobb i ny og ne regner jeg med er «tillatt»…Inntil man finner den man vil ha.
Tror nå jeg har truffet veldig godt i min nye jobb og gleder meg til å starte opp i den ! (da må man vel si man har truffet godt )

Vet også det finnes folk som heller spise poteter og pølser hver dag enn å prøve en thai-rett, vil vel si meg enige i at folk som KUN følger samme gamle regla går glipp av VELDIG MYE ! ‘
Ikke bare når det gjelder mat selvfølgelig !

På en annen side, så er det jo faktisk menneskeslag som er avhengige av at livet er veldig forutsigbart og ønsker leve slik.
Dette er mennesker uten ambisjoner og uten ønske om å utvikle seg selv, så det må de jo få lov til , blir jo bare mer rom for oss som VIL utvikle oss ! :)

2. Erik
15.02.09

Jeg har et råd til: Ikke prøv å være noe du ikke er!

Bare så ingen tar Sindres ord for god fisk og går på en smell. Det handler om å være seg selv, men hvis du er misfornøyd med deg selv, så får du heller forandre den du er enn å prøve å være noe annet. For de som ikke skjønner forskjellen på det jeg skriver, så handler det rett og slett om at du i lengden ikke vil klare å være noe du ikke er. Den «ekte deg» vil alltid dukke opp i overflaten. Den eneste måten å forandre levestil er å forandre deg selv, og dette er ikke gjort over natten.

Bare basert på personlig observasjon og erfaring. :)

3. Marthe
15.02.09

«Fake it ’till you make it», er jo en velkjent greie. Personlig foretrekker jeg «If you can’t do it with style, don’t do it at all», men de kan absolutt kombineres.

Du sier ikke til svigermor at maten smaker herk, samme hvor forferdelig den er. Det handler om folkeskikk.

4. Joakim
15.02.09

@Erik: Veldig fint du fikk med det, en absolutt viktig faktor innen dette !
En person som utgir seg for å være noe de ikke er vil sjeldent trives her i livet, det har vi sett tragiske hendelser på, gang på gang…

5. Morten
15.02.09

Bra Sindre, et velskrevet og utrolig bra innlegg. Nå er vi på vei igjen her. Spenstige, utfordrenede og smertelig sanne påstander. Go Mr.

6. Thomas
15.02.09

Man er alltid «seg selv», til og med når man prøver å «spille en annen».

7. Sindre
15.02.09

@ Erik: Har tidligere skrevet et innlegg om viktigheten av det du sier der. Innlegget har sånn ca. motsatt tittel av denne: «Troverdighet (Vær deg selv)«.

Er dette dobbeltmoral av meg?

Ikke egentlig. De som er interessert kan lese den andre artikkelen og gjøre opp sin egen mening. Forhåpentligvis make’r det sense.

16.02.09

Artig innlegg.

9. Ole
16.02.09

Dette lukter kommentar-bait lang vei, men jeg får vel la meg lure ;-)

Hvis du tror at man ikke kommer noen vei ved å være seg selv, da har du et seriøst problem. Enten er ikke «ditt selv» bra, eller så mangler du seriøst selvtillit. Oppskriften for å lykkes er å være tro mot seg selv og sine egne meninger, sett mål og utfordre dem hele tiden.

Det er tøft, og gir mye motgang, særlig i det du er i ferd med å lykkes. Men, dæven det fungerer.

10. Sindre
16.02.09

AMMAGAD! Somebody please slap Ole in the face, snarest!!

Velkommen tilbake! Trodde vi mistet deg der et øyeblikk!

:roll:

11. Sindre
16.02.09

Bare for å utdype den litt:

Ole, hva skjedde oppi hodet ditt da du så den overskriften? Sa det *pang* oppi der? Et så stort *pang* at du glemte å lese teksten? Kanskje du har dårlig syn og glemte brillene/linsene? Kanskje du selv har et seriøst problem med å oppfatte tekster? Og, det virker ikke som du har fulgt særlig med i kommentarfeltet heller. For et par kommentarer siden linket jeg til en tidligere artikkel. Verdt å lese. Så kan du få lov til å gjøre en ny vurdering på hvorvidt jeg har et seriøst problem, «dårlig selv» eller mangelfull selvtillit…!

Gudd løkk!

16.02.09

hehe dette er et av dine beste innlegg Sindre! Spesielt utsagnet «Utvikle personligheten din i stedet for å abonnere på Middelmådighetssektens Æresmedlemskap.» Love it!

13. Sindre
16.02.09

Var moro å skrive det og, Victoria. Merkelig at ofte de innleggene som blir skrevet når jeg er i et «tøysete» humør ofte blir best likt av folk. :)

14. Erik
16.02.09

Jeg synes nå egentlig Sindre kommer med et godt råd jeg da. Hvis det ikke funker å være deg selv, så kan det jo hende det funker å være noen andre. Er vel et bedre alternativ enn et kjipt liv uten fart og spenning, eller selvmord. Så det er jo ikke baare galt det han skriver.

«Hvis du har vært deg selv i 30 år og det ikke har fått deg noe sted, tror du virkelig du vil komme lengre ved å fortsette på samme måte?»

Jeg ser ikke noe annet enn fullstendig sannhet i dette. Seriøst ment. Selv om kanskje svaret ligger i enn litt annen retning enn å ikke være seg selv, kanskje?

Det siste avsnittet i Joakims første innlegg er jo egentlig veldig sant. Noen, om ikke mange, er jo «Content to live each day just like the last» istedenfor «Content to live each day like it´s my last» (Dream Theater – Octavarium) Kanskje det kan være greit å skrive litt om denne levestilen, og ikke bare på en negativ måte. Målet for alle her i verden bør jo være velvære, og om denne livsstilen passer for mange, så er det jo ikke noe galt i å ha et avslappet forhold til livet og hvordan man velger å leve det. Men nå er jeg ute og kjøre og bare synser i vei :)

15. Sindre
16.02.09

«Ikke vær deg selv» betyr ikke nødvendigvis «vær noen andre». ;)

16. Erik
16.02.09

Ehhh.. jo? Eller tenker du på, vær noe annet? :)

17. Sindre
16.02.09

Hele poenget med dette innlegget er faktisk ikke å oppfordre folk til å være noe man ikke er. Jeg håper de fleste skjønte dette. :P

Det er tvert imot en oppfordring til å leve med en innstilling av å prøve ut nye ting dersom det «samme gamle» ikke lar deg komme noen vei. Det er en oppfordring til ikke å slå seg til ro med middelmådighet.

Som Thomas sa lenger oppe i kommentarfeltet, så er man «seg selv» også når man prøver å «være noen andre». Man KAN ikke være noen andre, men man kan bli besatt av å prøve å være noe annet enn man egentlig er. Jeg vet om en blogger som liker denne fremgangsmåten.

Uansett: Skap deg selv ved å prøve og feile helt til du lykkes. Alt vil ikke ordne seg hvis du gjør det samme som du alltid har gjort, og du er omringet med håpløse situasjoner. Da vil du få mer av det samme. Prøv nye ting og få mer av nye ting.

Dette er basic Law of Attraction. :)

Håper jeg har uttrykt meg klart og tydelig nå.

18. Erik
16.02.09

Joda, selvfølgelig. Ser rett gjennom deg jeg, vettu! :P

19. Ole
17.02.09

Hei Sindre my man… Jeg lover å lese hele innlegget før jeg kommenterer neste gang.

21.02.09

Vær ditt beste selv. Projiser dine positive egenskaper og demp de negative.

:)

21. Ina
23.02.09

Poenget her er vel at det mange av oss oppfatter som å være oss selv egentlig er reaksjoner på tidligere tanker og oppfatninger som ikke nødvendigvis gjør oss noe godt i dag (= reaksjoner skapt av egoet vårt, ikke nødvendigvis oss selv)

Ref. Eckhart Tolle som har en helt FANTASTISK tilnærming til disse tingene!
.. Mr. Tolle var på randen av selvmord da en tanke dukket opp hos han: » If I want to kill my self, then who am I and who am myself?»

http://www.opraheckhart.com :-)

22. Tor
24.02.09

Helt genialt innlegg!

Om en sliter med å finne sin plass, eller et yrke som en kan trives godt i, så får en gjøre det til jobb nummer en å finne ut hvem man er! Helt riktig å «prøve» på denne måten! Går man år ut og år inn med problemer som mellomnavn på alle områder i livet så trenger du ikke være rakettforsker for å skjønne at det er noe grunnleggende feil i det en driver med.

REINVENT YOURSELF! Sier de i landet som har sterkest tradisjon for selvutvikling i vesten. Hva mener de? En engelsk-leksjon på kjøpet fra engelskordbokas definisjon av uttrykket:

1. to invent again or anew, esp. without knowing that the invention already exists.
2. to remake or make over, as in a different form: At 60, he reinvented himself as a volunteer. We have an opportunity to reinvent government.
3. to bring back; revive: to reinvent trust and accountability.

Hvis du er totalt uenig i innlegget så har du antakelig et perfekt og fullkomment liv på alle områder. Bra for deg, men ikke hold igjen de som ikke har kommet så langt. Gi oss rom til å finne den vi egentlig er!

23. Ina
24.02.09

Hva om den du er her og nå er helt perfekt?
Hva om du gjennom å være «aware» i hvert øyeblikk oppnår den «perfeksjonismen» du søker?
Hva om det er først når man aksepterer «uperfekthet» at ting faktisk blir «perfekt»?

Hva om man gjennom å være helt tilstede klarer å gjøre de valg og respondere på livet slik at man gjør de valgene som til enhver tid er «riktige» for seg?

Hva om livet ikke foregår oppe i tankene dine om hva som er riktig eller feil, men faktisk der ute i, ja nettopp livet? Hva om det ikke er slik at vi skal «ankomme» et sted hvor ting skal bli «perfekt»?

Blir det for «out there» å forholde seg til? :-)

[...] Jeg skjønner at mange kanskje mener at det er bare å oppføre deg som du alltid har gjort. Det kan sikkert være et godt råd for noen, men hvis du selv ikke føler at det har hjulpet deg noen vei, er det ingen grunn til å fortsette med det samme. Hvis du har gjort noe som ikke har fungert over lengre tid, så er du nødt til å gjøre noe nytt. Det betyr at det må forandring til. [...]

25. Ali
27.07.10

Denne var faktisk helt genial :D

26. Torunn
04.08.10

«Å være seg selv» er like dumt som å måtte «finne seg selv».
Og ikke gjør narr av Klara! Hun er min aller beste venninne!

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere