Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Sov når du er trøtt!

Skrevet av Sindre | 03. februar, 2009

Ofte er «gode råd» de som egentlig sitter mest innbarka i alle og enhver, men som mange likevel glemmer å følge. Dermed kan det være på sin plass med en liten påminnelse noen ganger. Jeg har jo selv gjort denne feilen, så jeg antar at flere kan ha gjort det samme. Nemlig å latt vær å sove når man er trøtt. Dette kan få fatale konsekvenser!

Er du trøtt, så er du trøtt. Ikke prøv å skjul det eller tenk at du må gjøre «din plikt» når du er i en tilstand som minner mistenkelig om å være full. :P Da snakker jeg et ganske ekstremt nivå av trøtthet selvfølgelig, som å f.eks. droppe en natts søvn. Men likevel; har du først droppet en natts søvn, ikke gå på jobb og utfør viktige oppgaver hvis du knapt nok klarer å holde øynene åpne. Enda viktigere: Ikke kjør bil! Det utgjør en stor risiko både for deg selv og andre.

Det jeg prøver å si er: Hvis du virkelig er så trøtt at du føler du må sove; gå og gjør det i 5 minutter. Om det så er snakk om å ligge på en stabel bruskasser på bakrommet på en Kiwi. Eller å svinge til siden hvis du kjører bil. 5 minutter er ofte alt kroppen trenger for å føle seg bedre en stund til.

Ikke tro at det gjør deg mindre matcho. :P Om du så heter Stein Fjellsen trenger du søvn!

Jeg glemmer aldri hvor trøtt jeg var en av dagene på sølvbestikkfabrikken jeg jobbet på en gang. Den dagen skulle jeg tilfeldigvis sitte med en stor pressemaskin som formet sølvbestikket på et tidlig stadie. En høy maskin hvor man la bestikket foran seg i en form, holdt inne to spaker, sånn at den øverste delen av maskinen smalt med full kraft ned i den nederste.

Jeg hadde ingen kontroll. Kroppen min tok over, og jeg duppet av, igjen og igjen. Bråvåknet hver gang, og tenkte: «Skjerp deg, Sindre!!» …for så å duppe av igjen. Bare flaks at jeg ikke sovnet med hodet inni pressemaskinen. Det kunne kanskje akkurat vært mulig å nå bort med hodet mens jeg holdt de to spakene inne. Og for å si det sånn: Da hadde ikke jeg skrevet dette i dag. Faktisk hadde jeg vel heller kommet med forslag til manus til Saw 153 eller noe.

Konklusjon

Så: Er du trøtt? Sov!
*Krysser fingrene for Pulitzerprisen* :cool:


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på tirsdag 03. februar 2009 klokken 15:44 i kategoriene: Helse, Humor, Jobb & Karriere, Søvn,

LESERNE MENER:
8 kommentarer så langt

03.02.09

Jeg har faktisk sovnet på en stabel bruskasser en gang, det anbefales virkelig ikke, legg deg heller på gulvet ved siden av bruskassene.

2. Michal
03.02.09

Er det virkelig mulig å sove i fem minutter? Jeg har sett den bilsikkerhetsreklamen »Stopp og sov 15 min».. Hvordan er det mulig? Hvis jeg først sovner, klarer jeg ikke våkne før noen timer senere. Og er jeg virkelig trøtt hjelper ikke noen vekkerklokke heller ;)

3. Sindre
03.02.09

@ Michal: Jeg kjenner til problemet ditt. Alle som fulgte med på mitt polyfasiske søvneksperiment husker kanskje at jeg hadde noen tilfeller av ekstrem forsovelse jeg også. Men det jeg tenker er at når du er i en situasjon du ikke egentlig burde sove (som på jobb eller i bilen), så er det kanskje lettere å våkne igjen når klokken ringer, hvis du innstiller hjernen på å bare sove «litt», sånn at kroppen blir fornøyd. I noen tilfeller kan man jo få andre til å vekke seg også. :)

@ Joakim: Hehehe… Ja, tror jeg ville valgt gulvet da, ja. (Morsomt å se at mine «overdrevne» eksempler ikke alltid er så overdrevne likevel!) ;)

4. Lane
03.02.09

Prøvde å sove hver gang jeg ble trøtt i en periode. Bare slik for eksperimentets skyld. Sov 4- 5 timer, oppe 8. Sov igjen, veldig ujen rytme og det er ikke lett å være sosial hvis man må hjem for å sove klokka 6 om kvelden hehe.

5. Sindre
03.02.09

@ Lane: Hørtes ut som et artig eksperiment da. :) En variant av polyfasisk søvn faktisk. Det var det samme problemet jeg også fikk, når det gjaldt å være sosial. Det går an å tilpasse seg, men kan være upraktisk i begynnelsen.

03.02.09

Tiltredes av min datter, som er av det slaget som hurtiglades på fem minutters uplanlagt døsing, og som deretter kan holde det gående i minst fem timer til. Et eksempel til etterfølgelse hva hennes del angår.

Foreldre til sånne bør dog kanskje ikke kjøre bil med henne i baksetet akkurat når hun er litt trøtt, hvis de da ikke har tenkt å dele potetgullet med en liten en. *memo to self*

7. Stig
04.02.09

Forrige natt la jeg meg klokka 2230 og jeg våknet 1400 i dag. Det er det lengste jeg har sovet i strekk tror jeg. Det hører med at helga besto av nattevakter og en forstyrret søvnrytme.

Selv om en skal sove når en er trøtt, er trøtthet utover et normale et signal fra kroppen om at noe er i uballanse:-)

8. Joakim
11.02.09

Etter hva en selv kjenner til blir man også faktisk trøtt av å sove for mye !
Hvordan/hvorfor har dette seg, tro ?
Dette uten å ha hatt noen som helst form for «overanstrengte» vakter eller hva det skulle være.

Sover selv som regel en 6 timers tid hver natt, men tar en liten blund på ettermiddagen om tid og rom tillater det.
Føler seg som regel helt topp etter dette og sovner som et barn igjen når kvelden er på plass atter en gang. :)

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere