Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Spar penger på annonsering – men bare i dag!

Skrevet av Sindre | 02. februar, 2009

Et kjent stikkord for denne bloggen er «eksperimentering». Også når det gjelder salg av annonseplasser har jeg eksperimentert ganske så mye. Jeg har solgt annonser for 700 kr. i uken… For så å dumpe prisene til 25 kr. i uken. Jeg fant nemlig fort ut at ved å kjøre priser som 700 kr. i uken, utestengte jeg umiddelbart vanlige folk med lavere budsjetter. Og da jeg dumpet prisene til kr. 25,- i uken, ble interessen så overveldende at prisen raskt steg oppover igjen.

Det artige er at uansett hva prisene har lagt på, har jeg solgt annonser. I juni i fjor, da bloggen fremdeles var et lite barn, hadde jeg de dyreste annonseprisene jeg noensinne har hatt. I september dumpet jeg dem til det billigste, og likevel tjente jeg mer (fordi jeg solgte mer). Det er ikke lett å bli klok på hvilke priser man skal gå for. Etter utallige analyser av prisene til andre bloggere og mindre nettaviser, sitter man som oftest igjen som et like stort spørsmålstegn som før man startet.

Det er derfor med glede jeg kan si at jeg tror jeg har funnet et annonsesystem jeg kommer til å beholde en stund. Både når det gjelder plassering og grunnpris. Jeg har kommet frem til det jeg mener er fornuftige priser (langt billigere enn mange andre som tilbyr tilsvarende mulighet). Prisene jeg har satt kommer til å bli som de er, eller øke. Det er derfor ikke dumt å benytte seg av tilbudet nederst i dette innlegget! Jeg føler meg sikker på at dette er den beste annonseløsningen jeg har kommet opp med så langt på denne bloggen.

Under den møysommelige prosessen av å utvikle dette systemet (ved å blant annet ta i bruk OIO Publisher som annonseverktøy på noen av plassene), fant jeg også ut at det kunne være på sin plass å sprite opp annonseplassene med noen nye navn. :) Jeg fant også ut at «less is more»… Selv om det kanskje ikke akkurat vil se ut som at det er snakk om noe «less». Det er i hvert fall snakk om forandring:

  • Den mest kjøpte annonseplassen min; 180×150 forsvinner helt! :shock:
  • En annonseplass jeg ikke tidligere har prioritert (120×120) overtar «alt».
  • Jeg tilbyr herved to fantastiske annonseplasser som aldri før har vært tilgjengelige for annonsesalg! 300×250 – den boksen som tidligere har vært forbeholdt Google Adsense øverst i samtlige innlegg, samt en helt ny annonseplass som måler hele 768×150, og som vises øverst på skjermen, over hele Glabladet!
  • Skyskraperne er herved historie… Med unntak av 180×500.

Og de nye navnene er:

  1. Tungvekter’n – 768×150. Veier desidert mest av dem alle. Og breier seg over alle sammen. Kan betraktes som sjefen over alle annonser.
  2. Vinner’n – 468×60. Den mest etterspurte annonseplassen på Glabladet noensinne, tidligere kjent som «Leader».
  3. Ad-Sensuell – 300×250. Oppkalt etter det den har vært brukt til før: Adsense. La til «uell» fordi det må være en svært delikat plass for enhver annonsør. Jeg kan i hvert fall si såpass som at Google Adsense har vært der for en grunn. ;)
  4. Skyskraper’n – 180×500. Et annet navn ble lenge vurdert til denne. Jeg sier ikke mer.
  5. Rutine – 468×400. Den gode gamle, svære annonsen på forsiden. Fikk navnet fordi den var så firkantet. :P
  6. De 10 disipler – 120×120. Jesus hadde 12, så jeg klarer meg med 10, har jeg funnet ut. Kanskje mest for å unngå annonseblindhet.

Og her er en illustrasjon over sånn ca. hvordan det vil se ut. Merk at den øverste delen av illustrasjonen viser et enkeltinnlegg (for å få med «Ad-Sensuell» inni postene), mens den nederste delen viser forsiden, for å få med «Rutine». :)

glannonser2

Sånn vil det altså se ut. Studer bildene så lenge du vil, men når du er ferdig kan du jo lese litt mer spesifikt om et par ting du bør vite:

De 10 disipler – den gode nyheten! Opptil 10 120×120-annonser nedover i venstre sidekolonne. Alt annet flyttes bort fra venstre kolonne (med unntak av «utforsk Glabladet»-menyen øverst). For å la det tydelig fremgå hvor på siden man kan forvente å finne reklamen. Dette er «billigstripen» som alle kan ha råd til, og satt til å koste kun kr. 350,- pr. mnd.

De to nye plassene, Tungvekter’n og Ad-Sensuell vil vises på 50% av visningene. Glabladet har som regel rundt 100 000 sidevisninger i måneden, så det skulle fortsatt være en meget god deal. Jeg vil aldri øke antall annonser i rotasjon så lenge jeg har annonsører der, så det trenger du ikke bekymre deg for. Ettersom disse to nye annonseplassene er såpass attraktive (og potensielt mer plagsomme for annonsehatere) har jeg valgt å ta en ganske høy pris for dem. Jeg anser Ad-Sensuell som den aller mest attraktive ettersom den vises i alle innlegg og CTR’en er høy. Ad-Sensuell koster derfor 3500,- pr. mnd. Og Tungvekter’n, lang og brei nok til å dekke halve halve skjermen på mange maskiner, er dermed også en meget god plassering. Pris pr. måned er satt til kr. 3000,-.

Vinner’n (ex-Leader) kan ha opptil 3 annonser i rotasjon. Vinner’n tar nemlig både gull, sølv og bronse her. Den vises ikke bare stabilt og trygt ved siden av Glabladet-logoen, men også nederst på alle sider, samt på midten av forsiden. Dermed er det sjans for at alle 3 vises samtidig, og alle 3 annonsene veksler mellom å vises på alle 3 plassene. Mye verdi for pengene altså, og er derfor prissatt til kr. 1200,-.

Hjelp meg å teste OIO Publisher

Jeg har allerede brukt OIO Publisher lenge til å rotere annonser her på Glabladet. Men denne pluginen er mye mer enn en «annonserotør». Den kan faktisk automatisere hele annonseprosessen. Du velger bare en annonseplass, bestiller gjennom OIO-siden, laster opp banneren og venter på godkjenning fra meg. Når den er godkjent får du en automatisk forespørsel om å betale (via PayPal), sånn at annonsen automatisk legges ut på bloggen. Alt skjer 100% automatisk. Du kan til og med velge om du vil «abonnere», sånn at du automatisk får valget til å fortsette annonseringen etter 30 dager, uten at du trenger å bestille på nytt!

Foreløpig har jeg kun lagt ut denne måten å bestille på for «Vinner’n«. Så hvis du ønsker å slå til på en 468×60-plass, kan du bli blant de første til å teste ut om ting virkelig er så lett som OIO skal ha det til! :)

Gå direkte til bestillingssiden her for å teste det ut.

20% avslag – bare i dag!

Som sagt så er prisene satt. Etter grundig vurdering og nøye gjennomgang av hva jeg kan tilby i forhold til en rekke andre. Prisene er hverken for dyre eller for billige, men et godt sted midt i mellom de to ekstreme punktene jeg har vært innom før. Men det betyr at akkurat i dag er de litt «for billige». Slå til mens du kan, og husk at du kan bestille for flere måneder av gangen!

Gå til annonsesiden for å sjekke prisene på alle annonseplassene, samt dagens spesialtilbud (ca. 20% rabatt). Jeg tuller ikke, disse prisene er kommet for å bli en stund. Mest sannsynlig vil de bare øke. Dermed blir det ikke billigere enn det er akkurat i dag. Benytt sjansen mens du har den.

Sikre deg en god pris mens du kan!


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på mandag 02. februar 2009 klokken 12:36 i kategoriene: Blogging, Generelt, Teknologi,

LESERNE MENER:
12 kommentarer så langt

1. SLADDR
02.02.09

Kult. Meget stilig system. Håper du klarer å få inn nok penger på bloggen. Den er aboslutt blant de beste i Norge.

2. Sindre
02.02.09

Tusen takk for det! :)

Jeg så akkurat at det er en liten feil i innlegget. Jeg kunne bare ha redigert det bort uten å si fra, men ettersom mange allerede har vært innom og lest og dermed kanskje merket det, så vil jeg bare si at det ikke var gjort med vilje: Jeg sa opprinnelig at det var «De 10 disipler» jeg brukte OIO på, men linken var faktisk til «Vinner’n», og ikke «De 10 disipler». En liten glipp fra min side – beklager. Det er nå rettet opp.

3. Einar
03.02.09

Paypal skriver du. Går det ikke an å få faktura?

03.02.09

Er det ikke bitte litt dyrt da, selv om du har endel besøk så synes jeg personlig det hørtes dyrt ut. Untatt en av de 10 disiplene det var ikke så verst pris på. :p

5. Sindre
03.02.09

@ Einar: Med OIO Publisher kan man bare betale med PayPal, men det er jo ikke verre enn å dra kortet i butikken. Dessuten slipper man idiotsnyltere som ikke gjør opp for seg… (Har skjedd en gang, vurderer å skrive et innlegg om det).

@ Tor Gunnar: Med mine trafikktall sammenlignet med en haug med bloggere og mindre nettsteder har jeg kommet frem til at mine nåværende priser ikke er for dyre og ikke for billige. Her er det noe for alle. De 10 disipler er f.eks. et røverkjøp! :) Ingen har bestilt en disippel enda, og førstemann som bestiller blir værende på topp så lenge han/hun fornyer plassen sin.

03.02.09

Vel jeg vet du har endel brukere så kanskje prisene dine er billige . Det bestemmer du ihvertfall selv hehe.

Men de disiplene dine er jeg litt interessert i å prøve ut. Jeg gir deg beskjed på mail eller noe når jeg kommer hjem ifra jobben ikveld ;) grunnen til at jeg nøler er at jeg liksom ikke vet om bloggen din er helt den rette for å annonsere siden min på, er litt annerledes innhold. :p og kanskje du ikke er helt interresert i å ha en litt tvilsom provoserende side til tider som jeg har hengende på siden din:p

Ellers er jeg litt skeptisk ,som Einar, til den Paypal tingen. Jeg har Paypal selv, men med faktura får man litt mer bevis at man har betalt for en vare. Du kan jo bare be om forskuddsbetaling når noen betaler Sindre, også setter du opp annonsene ETTER at de har betalt?

7. Sindre
03.02.09

@ Tor Gunnar: Jeg kan si med en gang at Musikk-guiden.net er litt langt utenfor Glabladets nisje, men hvis du selv ønsker å prøve en annonse her (til tross for at du vet det) så må du jo bare det. Glabladet er åpent for alle annonsører, men jeg tror at de som får best utbytte av det er folk som har noe å selge på sidene sine. Som driver en liten nettbutikk eller lignende. Jeg har hatt mange slike annonsører, og det er de som kommer oftest igjen.

Ellers når det gjelder PayPal: Jeg var selv skeptisk til Paypal fooor.. 2-3 år siden da jeg registrerte meg der. Jeg hadde lest noen «skrekkhistorier» om folk som ikke fikk utbetalt pengene sine og noe styr. Men så hørte jeg alle disse lovordene også. «Jeg har aldri opplevd problemer med PayPal, funker som smurt» f.eks. :)

Så jeg valgte å stole på at PP var seriøse greier. Og tillat meg herved å fjerne alles tvil: PayPal er virkelig genialt. Det bør være obligatorisk for alle som driver med noe på nett å ha en PP-konto. Jeg opprettet den for å handle fra eBay, men den har kommet utrolig godt med etter jeg startet Glabladet også! :)

Dette du sier med faktura og bevis… Vel, du får kvittering gjennom PayPal også. Du får en mail som du kan ta vare på som bevis.

Og en siste ting: Annonsører trenger ikke ha PayPal-konto for å annonsere på Glabladet. Det er mulig å betale med Visa gjennom PayPal sitt system uten å opprette konto, etter hva jeg har forstått.

8. Einar
03.02.09

Tror du mister noen firmakunder på ikke å godta faktura. Selvsagt kan man risikere at noen ikke gjør opp for seg, men sånn er det i firmaverden.

9. Sindre
03.02.09

@ Einar: Vel, i så fall bør norske firmaer se å vokse opp og følge med i tiden. Men jeg har samme oppfatning som deg. De som ikke gjorde opp for seg var faktisk et slikt firma. Jeg var i utgangspunktet mest bekymret for at de mindre aktørene kunne komme til å snike seg unna, men samtlige av dem har alltid betalt..! Når det kom til et «seriøst» firma var derimot saken en annen. Først var ikke den første fakturaen jeg sendte «god nok», noe jeg selv måtte ringe dem for å finne ut. Så jeg skaffet meg et fakturaprogram, sendte en «pro» regning, men har ennå ikke fått betalt. Dette var i september/oktober…! :)

10. Sindre
03.02.09

Forresten, Einar: Er du interessert i en annonse på Glabladet? I så fall hvilken? Jeg har ikke satt alle opp gjennom OIO Publisher enda, så det er mulig å sende faktura på noen av plassene.

03.02.09

@ Sindre
Jupp derfor jeg tviler litt på annonsering, men samtidig tenker jeg at en liten annonse knapp som disiplene er, kanskje ikke hadde vært så dumt allikevel. Et ekperiment.

Komme rett fra et «glablad» over til en rar sladreside høres litt morro ut men :p

03.02.09

Et tydelig gjennomtenkt oppsett, som nok vil lønne seg for både deg Sindre og dine annonsører. Det er i alle fall det min magefølelse sier når jeg ser oppsettet og prisene.

Vedrørende kunder som ønsker faktura, så er det jo bare å benytte seg av gratis faktura på e-post på Nettfaktura.net. Det er normal prosedyre i B2B salg å benytte seg av fakturaløsning, så jeg holder med Einar der. Forskuddsbetaling burde uansett være et krav før annonsørene får gå på med annonse, ettersom du er en liten bedrift som ikke har råd til at varelageret blir spist uten betaling. Så de som ikke vil forskuddsbetale med PayPal, kan forskuddsbetale faktura de mottar på e-post.

Jeg ønsker deg lykke til med annonsesalget, og håper det bidrar til at du i løpet av kort tid er Norges best betalte blogger.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere