Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Tenk positivt en uke – Oppsummering

Skrevet av Sindre | 16. februar, 2009

Husker du forrige ukes gjesteinnlegg som utfordret deg til å tenke positivt en uke? Har du gjort det? Har du klart det? Del dine erfaringer og synspunkter i kommentarfeltet. Og takk til Camilla for et flott og inspirerende innlegg. :)

Min historie:

Jeg sa meg selvsagt frivillig til å bli med på denne «utfordringen». Sannheten er jo at jeg ikke så på det som en utfordring i det hele tatt. Jeg er vant med å tenke ganske så positivt. Men jeg er ikke 100% positiv hele tiden av den grunn. Camilla kom med noen konkrete øvelser man kunne gjøre, og disse viste seg vanskelig å huske på å gjennomføre da min forrige uke endte opp med å bli (ironisk nok) en av mine verste uker noensinne etter jeg startet Glabladet.

Jeg vil ikke kjede dere med detaljene, men jeg kan si at grunnen er ganske så personlig.

Dette gjorde at det ble vanskelig å tenke positivt selv for meg, spesielt i midten av uken. Når det er sagt kan jeg samtidig si at mandag, tirsdag, lørdag og søndag ble veldig bra! Hadde faktisk en «date» i helgen, som medvirket til at jeg glemte mye av det negative som skjedde meg like før.

Men cluet her er jo å tenke positivt, uavhengig av situasjonen du er i. Uten hjelp av eksterne faktorer som en «date» eller en sjokolade. (Men wow, jeg blir alltid glad når jeg tenker på sjokolade… Livets små gleder vettu! :) )

Og tro det eller ei; denne uken har ikke innehaveren av www.Glabladet.no bestått! Jeg gir meg selv strykkarakter. Det som hendte meg var av en så negativ natur at jeg glemte hele positivitetshysteriet. Ja, jeg rett og slett glemte det. Men etterhvert klarte jeg å tilegne meg innstillingen av «Alt som ikke dreper deg gjør deg sterkere». Et steg i riktig retning altså. Dette gjør meg definitivt sterkere. Jeg har lært, og jeg skal passe på å ikke gå på denne smellen en gang til. Det skal sterkere kost til for å knekke Sindre. Og dette var den sterkeste kosten jeg har opplevd på flere år. Likevel er jeg her fremdeles. Og du har ikke sett det siste av meg enda. :twisted:

Så kanskje jeg skal prøve meg på samme utfordring denne uken, med en klar innstilling om å virkelig lykkes no matter what. Være mer bevisst på positiv tankegang og snu det negative til noe positivt. Forhåpentligvis unngår jeg ytterligere negativitet denne uken, men om jeg så ikke gjør, er jeg sikker på det kommer noe godt ut av det til syvende og sist.

Så hvordan gikk det med deg? :)


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på mandag 16. februar 2009 klokken 2:32 i kategoriene: Bevissthet, Inspirasjon, Selvutvikling,

LESERNE MENER:
16 kommentarer så langt

1. Joakim
16.02.09

Tok ikke denne utfordringen da jeg generellt er i godt humør og skulle jeg ha en dårlig (noe negativ) dag, så anser jeg dette som normalt og noe man har godt av i ny og ne.
Som du sier : Det som ikke dreper deg, vil gjøre deg sterkere. Snur du alt til det positive vil du «aldri» oppleve å ha en skikkelig dårlig da og sådan ikke bli sterkere ;)

2. Sindre
16.02.09

Er ikke enig i den siste setningen din, Joakim. Jeg mener at hvis man på en intelligent måte klarer å snu det negative til noe positivt blir man sterkere. Det har noe med å ikke la det negative gå så veldig inn på deg. Det har ikke med å være naiv og late som om alt er fint når det ikke er det. Så utfordringen er jo å finne nettopp den balansegangen.

For noen år siden var jeg «forfulgt av uflaks». Et par av de gamle historiene har jeg delt her på Glabladet tidligere. Og det er nettopp dt som er poenget: Det kan bli utrolig morsomme historier av sånt. :) Med litt selvironi og en innstilling av å ikke ta seg selv så høytidelig kom det faktisk noe godt utav all uflaksen min også, som underholdt veldig mange andre mennesker der ute. :P

Og som jeg har skrevet om i artikler som «Snu det negative til noe positivt» og «Tilgivelse«, så må det ofte en negativ opplevelse til for at du senere kan oppleve noe som er mer positivt for deg. As in at det positive kanskje ikke ville skjedd hvis det ikke var for det negative.

3. Erik
16.02.09

«A man does not graduate until a woman breaks your f***ing heart! That is your diploma, it either kill you, or make you fat.» – Richard Pryor

Veit ikke om det var dame i ditt tilfelle nå, Sindre. Men det gjelder vel uansett, livet består av nedoverbakker og oppoverbakker. Alle som ikke går oppoverbakkene, men tar heis isteden, vil aldri kunne sette pris på nedoverbakkene. :)

4. Joakim
16.02.09

Vel, du kan jo ta denne posten som eksempel.
Uansett hvor klar du selv var over dette «fenomenet» ved å bare være positiv, slet du selv i uken som var med «negativitet», slik jeg leser det iallefall, MEN ved å ha disse «negative» opplevelsene denne uken kom du sterkere ut av det enn du før var.
Du ble ENNÅ klarerere over hvor vanskelig det alltid er å være positiv, noe jeg vil si gjorde deg sterkere til neste gang du opplever noe slikt..
Nettopp på grunn av disse «negative» opplevelsene.
:)

5. Sindre
16.02.09

Godt sagt, Erik! :)

@ Joakim: Hvordan kan «bekreftelse på at det er vanskelig å være positiv» gjøre meg sterkere til neste gang? Det er i hvert fall ikke sånn jeg ser på det. Vil fortsatt ikke gå inn på detaljene men jeg kan si så mye som at det var helt andre områder jeg følte ble forsterket nå.

At jeg til tider faller i fellen av å tenke negativt syns jeg tvert imot gjør meg svakere. Det er bevissthetssenkende og tar meg tilbake til for flere år siden, da jeg trodde at livet «bare hendte» fremfor at man selv i stor grad skaper sitt eget liv. Med tanke på graden av negativitet jeg ble utsatt for nå, må jeg si jeg har kommet over det kjappere enn jeg trodde var mulig. Hvorfor? Vel, lignende ting har hendt meg tidligere. Jeg så hvor ødeleggende det var da. Nå tenker jeg at «det blir hva du gjør det til» og har innført nulltoleranse for negative omstendigheter. Nå har jeg kommet så langt at jeg kan gjenkjenne dette problemet nesten før det rekker å skje, og dermed vike unna. Det kaller jeg å «bli sterkere».

Håper dere skjønner hva jeg babler om selv om jeg ikke kan gi det konkrete eksempelet. :)

6. Joakim
16.02.09

Tok ikke den jeg. (bekreftelse på at…), men samme det.

Synes vel å mene det samme som Erik her, at har du ikke motbakke (negative stunder, IKKE negativ holdning) vil du heller ikke kunne bli sterkere av dem og heller ikke sette pris på nedoverbakkene.

Skriver jeg så kryptisk at ingen forstår meg, tro ?
Lurer på om ikke det jeg mener som negativt, blir tolket kun som negativ holdning, noe det ikke er ment som..

Uansett, ha en fin dag videre, hilsen en mann som iallefall er blitt sterkere av motbakker/ ‘negative stunder’
;)

7. Sindre
16.02.09

Du tok ikke din egen kommentar med andre ord? :P Det var jo du som sa at man blir sterkere av å få bekreftet at det er vanskelig å tenke positivt…

Du er en mann som har blitt sterkere av motbakke og negative stunder sier du. Vel, da er vi to. Men jeg ble ikke sterkere av dette fordi jeg innså at det var vanskelig å tenke positivt (som du sa i din forrige kommentar). Jeg ble sterkere av det fordi jeg begynte å tenke positivt. Ganske stor forskjell. :)

8. Joakim
16.02.09

Kan faktisk ikke finne ordet: ‘bekreftelse’ noen plass i mine innlegg her ? Ei heller setningen du refererer til ?

Du misforstår hele greia her.
Har ikke ment det var VANSKELIG å tenke positivt, noe jeg ikke kan finne noen plass her..?

Mener derimot at man BØR oppleve negativitet til tider for, som Erik her også sier, kunne sette pris på positive !
Og selvfølgelig lære av de negative til senere å kunne, som du sier, vri de om til positive og gjerne ta dem før de kommer.
Noe jeg ikke helt så du gjorde her i forrige uke, da det virket som du ikke klarte komme deg unna dem, uansett grunn..

9. Sindre
16.02.09

@ Joakim:

«(…) MEN ved å ha disse “negative” opplevelsene denne uken kom du sterkere ut av det enn du før var.
Du ble ENNÅ klarerere over hvor vanskelig det alltid er å være positiv, noe jeg vil si gjorde deg sterkere til neste gang du opplever noe slikt..
Nettopp på grunn av disse “negative” opplevelsene.»

Du brukte ikke ordet «bekreftelse», men formulerte det som «Du ble ENNÅ klarere over hvor vanskelig det alltid er å være positiv».

10. Joakim
16.02.09

Yes ?
Om du har tolket dette som en form for bekreftelse, så er det din greie :)

-’Dette gjorde at det ble vanskelig å tenke positivt selv for meg, spesielt i midten av uken..’

-’Men jeg er ikke 100% positiv hele tiden av den grunn.’..

-’Det som hendte meg var av en så negativ natur at jeg glemte hele positivitetshysteriet. Ja, jeg rett og slett glemte det.’…

Og det er ikke VANSKELIG å alltid tenke positivt ??

PS: Å skrive at noen ikke tar sin egen kommentar etter den er tolket av en annen for så å bli sammensatt , blir vel litt på kanten ?
Står fortsatt ingenting om noen «bekreftelse» her og setningen du NÅ refererer til er ikke den samme som i ditt tidligere innlegg.
:)

11. Sindre
16.02.09

@ Joakim: Du formulerte faktisk den setningen som om det var en bekreftelse på noe jeg hadde tenkt tidligere. Og jeg har heller ikke påstått at det er enkelt å tenke positivt under enhver omstendighet. Hvorfor du drar setninger fra teksten ut av sammenhengen og vrir det til at jeg skulle mene det er «lett» å tenke positivt er beyond me. :? Har du sett meg skrive det noe sted?

Heretter setter jeg pris på at du uttrykker deg klart og tydelig så vi slipper en haug med unødvendige kommentarer som dette. Jeg tror vi oppfattet hverandre like kverulerende nå, eller hva? :)

Vi er tydeligvis enige, selv om du uttrykte deg merkelig i de første kommentarene, så jeg slår med dette strek over denne diskusjonen.

12. Erik
16.02.09

@ Sindre

Reagerte litt når du skrev: «nulltoleranse for negative omstendigheter»

Du blir for streng med deg selv, Sindre. Langt ifra ideel personlig utvikling å sette en slik nulltolleranse. Gitt LoA, så er det ikke en garanti for at negative omstendigheter ikke vil inntreffe i livet ditt. Netopp fordi du ikke er feilfri. Du vil aldri kunne praktisere LoA perfekt, fordi du ikke er perfekt, derfor vil du ha det kjipt fra tid til en annen. Å anklage seg selv for negative omstendigheter som skjer deg blir som å gni salt i såret. Du må kunne tilgi deg selv de menneskelige egenskaper du har, som f.eks. følelser.

Ifølge meg og mine tidligere innlegg, så kan du strengt tatt ikke noe for at du er som du er. Enten positivt eller negativt. Så det handler strengt tatt om å godta at du er som du er, med dine feil og mangler. Men ikke tolk meg feil. Aldri gi opp på å oppnå perfeksjon, det er vel det personlig utvikling handler om. Selv om ingenting er perfekt her i livet, bare tilnærmet.

13. Sindre
16.02.09

@ Erik: Takk for støtten. Men jeg mente ikke å si at jeg ikke aksepterer at negative ting skjer. Jeg mente vel mer å si at hvis jeg syns noe er uholdbart, så sier jeg fra. Jeg går. Jeg ser ikke vitsen i å utsette seg selv for negativitet når løsningen er så enkel som å bare gå. Den løsningen er ikke alltid ideell og det kommer jo an på situasjonen (vi snakker tross alt om et hypotetisk «eksempel» her, da jeg ikke har sagt nøyaktig hva det dreier seg om). Men det er en løsning som kan funke veldig godt mange ganger.

Ellers enig i at man ikke skal strebe etter perfeksjonisme. Ingen er perfekt! :)

14. Erik
16.02.09

Faen eller, Sindre. Du har et jævla innlegg til å suplementere alt jeg sier!! :D Neste gang jeg skal si noe til deg eller noen andre, skal jeg bare gå i arkivet ditt og linke til diverse innlegg, så slipper jeg å formulere meg :P Eller kanskje jeg bare skal linke til arkivet ditt :)

Enig. Walk away, fungerer veldig bra noen ganger. Da det ofte er snakk om bagateller eller om å få roet ned en opphisset situasjon. Hater folk som krangler om dumme ting på fylla. Prøver å si at det bare er å slappe av, og heller diskutere dette når de er edru, ettersom alt de sier er bar krangel og dust argumentasjon. Ca. 95% av all diskusjon på fylla handler om definisjonsspørsmål uansett :P

Men ikke gå vekk uten å ta et oppgjør hvis du tror det er noe man kan angre på senere. Bare sørg for at oppgjøret går skikkelig for seg. Litt som Bjørndalen i går ^

15. Erik
16.02.09

Har forresten et innspirerende innlegg i bakhodet. Kanskje jeg skal skrive det ned i kveld :)

16. Sindre
16.02.09

@ Erik: Hehehe, det er fordelen med å ha blogget jevnt og trutt i over et år. Begynner å bli en del relevante saker i arkivet da! :)

Ser frem til innlegget ditt!

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere