Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

The Dot No Lifestyle

Skrevet av Sindre | 28. mars, 2009

Utenlandske bloggere og webgründere som lever av internett sier ofte at de lever »The Dot Com Lifestyle». Jeg tenkte å fornorske dette litt. Jeg liker å si at jeg lever «The Dot No Lifestyle». Og hva går denne livsstilen ut på?

Egentlig handler det om tid. Frihet. Muligheten til å leve livet som man vil og å kunne gjøre det man vil, når man vil. Folk flest vil aldri klare overgangen til denne livsstilen fordi de er programmert fra fødselen av til å tenke på en bestemt måte. F.eks. at man skal ta seg en god utdanning, få seg en jobb og pensjonere seg når man blir 67.

Dette tankesettet er så godt innplantet i folk flest at det nærmest går imot deres natur å fortelle dem at det finnes en bedre måte. Kun et ytterst fåtall av personer klarer å tenke på denne måten, for ikke å snakke om leve på denne måten.

De første som aldri vil klare det, er de som kun tenker penger, knapphet og frykt. De fleste som lever på denne måten gjorde det før de ble økonomisk uavhengig. Dermed er ikke rikdom et krav for å komme inn i denne «klubben». Tankesettet har derimot alt å si.

I skrivende øyeblikk er min månedlige inntekt akkurat litt bedre enn hva jeg kunne tjent i en deltidsjobb. Noen fnyser av dette. Jeg på min side, syns det er like fantastisk hver måned, at disse pengene fortsetter å komme inn som følge av den «jobben» jeg har. Jobben min? Den ser du på nå… Og jeg tjener penger på den. Ikke all verden, men nok til at jeg fortsetter måned etter måned og ser håp. Jeg vet hva som skal til for å lykkes. Og det er å ikke gi opp.

The Dot No Lifestyle medfører en rekke fordeler:

  • Du er din egen sjef og setter din egen arbeidstid
  • Du kan jobbe hjemmefra – eller hvor som helst med tilgang til internett
  • Du kan ta deg en tur ut kl. 11, mens «alle andre» er stuck i en jobb
  • Du slipper unna rushtiden hver eneste dag (hvordan holder folk ut?!)
  • Du trenger ikke bekymre deg for å måtte ta fri fra jobben for å kunne reise bort hvis du får et spontant innfall
  • Hvis det regner, noe det ofte gjør i Bergen, er det bare å dra for gardinene, gå under den varme dynen igjen og tenke på hvor heldig man er som slipper å tvinges ut pga. en jobb :)
  • Du tjener passive inntekter, mens du sover, spiser eller ferierer
  • Du får tid til å jobbe med det som virkelig teller…

Jeg kan skrive under på at dette er en flott måte å leve på. Jeg håper etterhvert at flere vil våkne opp og innse at det finnes en bedre måte. Jeg unner ingen å utsettes for det ovenforstående dag ut og dag inn… Med mindre det er et bevisst valg og de elsker det de gjør, selvfølgelig. Alle er forskjellige.

Lever du The Dot No Lifestyle? Kunne du tenke deg det? Har du det som skal til for å klare det? Eller har du levd for lenge i «The Matrix»?

Free… Your… Mind!

The Dot No Lifestyle er i hvert fall bedre enn klubben for desperate ungkarer: har-ikkje-fått dott no… :lol:


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på lørdag 28. mars 2009 klokken 13:53 i kategoriene: Blogging, Inspirasjon, Penger, Selvutvikling, Suksess,

LESERNE MENER:
20 kommentarer så langt

1. Gurid
28.03.09

Skal man først fornorske, bør man kanskje ta det på norsk! :-D

2. Sindre
28.03.09

Jeg visste at den måtte komme. Flisespikkeri spør du meg. :P Jeg har fornorsket så mange tankeganger og uttrykk på denne bloggen allerede at jeg ser ikke noe galt i å bruke engelske ord i blant. ;)

Men se på det som Dot No-Livsstilen hvis det føles bedre for deg! :)

28.03.09

Om «alle» skulle levd «the dot no style» hadde det blitt veldig få som faktisk kunne betalt de som jobber.
Forøvrig er det vel ikke enklere å lykkes i en slik jobb kontra en hvilken som helst annen jobb. Hard jobbing og det du nevner med at man ikke skal gi opp er vel nøkkelen i å lykkes i enhver jobb :)

4. Lars
28.03.09

Ingen er vel programmert til utdanning/jobb/pansjonist fra fødselen. Man blir opplært til å tenke dette…?

5. Sindre
28.03.09

Voldsomt til flisespikking da. Å bli «programmert» til noe fra fødselen er jo bare en annen måte å si at man blir «opplært» til noe fra fødselen. Sannsynligvis en misforståelse fra din side, og ikke noe jeg håper du har tenkt å kverulere videre på? Ikke det, nei? Takk skal du ha! :)

6. Lars
29.03.09

Jeg mente at ingen er født med dette programmet, men at de blir programmert etter fødselen.

7. Sindre
29.03.09

Var det jeg også mente… Tror jeg. :P

[...] Det verste er at jeg antageligvis frembragte denne spøken selv. Kommentaren ble lagt igjen på gårsdagens innlegg; “The Dot No Lifestyle“. Noe sier meg at skøyeren vår fikk idéen da han leste min kommentar om at “jeg allerede hadde fornorsket så mange tankeganger og uttrykk på denne bloggen allerede (…)” [...]

9. Svein
29.03.09

hei, jeg er 18 år og fant akkurat denne konge bloggen. du skriver vanvittig inspirerende!! jeg vil gjerne leve the dot no lifestyle men har du noen konkrete tips til hvordan man kan komme i gang? jeg skjønner ikke hvordan det er mulig uten penger..

10. Sindre
29.03.09

@ Svein: Takk for det, og takk for spørsmålet! Jeg ville begynt allerede nå med å tenke på at det faktisk er mulig å leve på denne måten. Det finnes mennesker som gjør det, både i Norge og i utlandet. Et tips kan være å omgi deg med mennesker som allerede lever sånn. Kjenner du ingen vil jeg anbefale deg å følge med på bloggene til de som lever sånn. Du ser på en nå! :)

Og så snart du har mulighet bør du begynne å jobbe på idéen din. Jeg antar at du har tenkt å leve av internett siden du henviser til «The Dot No Lifestyle», som jeg skriver om her. Begynn å bygg ditt lille internettimperium så tidlig som mulig. Jeg vil anbefale deg å lese artikkelen «Hvordan tjene mer penger» for å forstå hvordan du bør tenke når det kommer til dette.

Som sagt så går det langt mer på tankegang enn det å fysisk «ha penger». Men gjør du dette korrekt vil pengene komme. Fokuser først og fremst på verdiskapning. Hvis du vil løfte din økonomiske situasjon til det neste nivået, må du ha noe av verdi å tilby mange folk. Få det ut til så mange som mulig, spre ryktet, si ja til intervjuer osv. Fremhev og promoter deg selv til det motbydelige… (nesten). ;)

Håper dette besvarte spørsmålet ditt. Lykke til og bare spør hvis du lurer på noe mer.

11. Sillo
30.03.09

er litt nyskjerrig på hvordan du vil forsvare at dette er en god måte å leve på når normal interaksjon med andre mennesker så godt som opphører under slike arbeidsforhold? tror for mange den sosiale biten av å være i jobb er veldig viktig for den generelle trivselen, det er den for meg i alle fall! merker at jeg blir småsprø de dagene jeg sitter alene hjemme i fler dager i strekk og jobber med skole og ikke fysisk er sammen med andre mennesker :P hva mener du om det? ikke mens som kritikk, jeg er bare nyskjerrig. og lurer på om du i det heletatt har tenkt på dette som en av grunnene til at folk ofte reagerer negativt når de blir presentert for denne livsstilen :)

12. Sindre
30.03.09

@ Sillo: Det slutter aldri å forbause meg at enkelte mennesker tror at å «jobbe hjemmefra» må bety slutten på all sosial interaksjon. Nei! Det blir hva du gjør det til. Jeg kan snu dette om og stille spørsmålstegn ved hvor sunt det er at den eneste sosiale interaksjonen noen får, er takket være jobben. Den beste sosiale interaksjonen får man via gode venner og likesinnede. For min del ville jeg ikke funnet de på en vanlig jobb. Med mindre jeg var heldig. Jeg har hørt et sitat fra noen som sa at hvis du ser på de 6 menneskene du omgås mest, ser du din egen fremtid. Og hvis noen av de 6 hadde jobbet i en 9-16-jobb hadde jeg seriøst vært bekymret. :P

Men det er meg da…

Sannheten er at hvis du tror du hadde blitt mindre sosial og mer smågal av å jobbe hjemme, er det sannsynligvis ikke et klokt valg for deg. Hvis du derimot innser at du bare må få deg noen nye vaner og innføre nye sosiale rutiner med nye mennesker, på litt andre måter, går det greit. Jeg har interaksjon med mange likesinnede på mail nesten daglig, men jeg passer også på å få tid til venner og familie, og prøver å ikke jobbe til all verdens tider, selv om jeg «kan» det.

Stort sett reagerer ikke folk negativt på denne livsstilen – det er i hvert fall ikke min erfaring. Det betyr ikke at de kunne tenkt seg det selv, men hvis det funker for noen så er det greit for dem. Hvis sosiallivet er viktig for deg, opprettholder du det, enten du jobber i en vanlig jobb eller for deg selv. Det finnes mange måter å si «ja takk begge deler» på. :)

13. Gurka
30.03.09

Du glemte en viktig fordel Sindre. Og det er at man er fri til IKKE Å BO I BERGEN!!!

14. Svein
05.04.09

Hva syns du om denne artiklen på dinside.no
http://www.dinside.no/515737/lett-aa-tjene-fett-paa-nett

Den gir ikke akkurat et glansbilde?

15. Sindre
06.04.09

Hei Svein! Jeg syns det er en dårlig artikkel – jeg har lest den før. Den gir, som du sier, overhodet ikke noe glansbilde. Den konkluderer nærmest med at pengetjening på internett er og forblir en drøm og at folk som sier noe annet er lurendreiere og svindlere.

En god artikkel skal drøfte begge sider av en sak og la leseren gjøre seg opp med en egen mening, uavhengig av påvirkning fra journalisten i den ene eller andre retningen.

Når det er sagt – ja, det ER vanskelig å tjene gode penger på internett, i den forstand at du kan leve av det. Jeg har holdt på i over et år og jeg har fremdeles «bare» litt mer enn en deltidsinntekt i måneden. Det tar tid, fokus og konsentrert, målrettet jobbing for å komme til det neste nivået. Men det gjelder å stå på og ikke gi seg, fordi da kan det plutselig ta av. Man får som regel belønning for strevet til slutt, så lenge man ikke gir opp. Og jeg vil presisere at jeg stortrives med det jeg gjør, selv om økonomien innrømmelig nok kunne vært enda bedre av og til. Så jeg ser ikke på dette som hardt arbeid eller strev. Jeg koser meg hver dag.

Norge er dessuten et lite land, og det er mindre potensiale blant et norsk publikum enn f.eks. på det engelske markedet – men samtidig er det også mye vanskeligere å slå gjennom der. Så man finner fordeler og ulemper uansett.

Jeg vil råde alle som vil prøve å tjene penger på nett til å prøve selv. Test og eksperimenter – det er det jeg har gjort i over et år på denne bloggen. Noe funker, noe funker ikke. Ikke la deg diktere av hva andre sier. Stol på deg selv, ikke «ekspertene».

[...] For å virkelig få en innsikt i hvordan du kan blogge deg til suksess og leve «The Dot No Lifestyle» (som jeg liker å kalle det), gå ikke glipp av nyhetsbrevet som kommer i neste uke. [...]

17. Kenneth
16.04.09

Hehe, genialt :)

Jeg har levd The Dot No Lifestyle i flere år jeg – og kunne aldri tenke meg å bytte. Forresten – lite flisespikkeri her; husker du hva du skrev om store bokstaver? :)
The Dot No Lifestyle :) Sikkert unntaket som bekrefter regelen dette, men siden jeg AKKURAT har lest den artikkelen så måtte jeg bare påpeke at jeg faktisk har LÆRT noe, haha :D

Uansett så brer det seg et bredt smil om munnen på meg når jeg tenker på A4 menneskene som med frykt tenker på dette levesettet som utenkelig. Når fabrikkjobben er det viktigste som finnes – og man får panikkanfall om man går glipp av Dagsrevyen så er det vel kanskje på tide å utvide horisonten litt….eller hva? :D

18. Sindre
16.04.09

Haha, der sa du det, Kenneth. Og flott at du tar lærdom av det du leser her inne. :D Men titler på engelsk har andre regler, og siden jeg brukte engelske ord i denne tittelen, tillot jeg meg å følge nettopp de engelske reglene. ;) Du ser ingen slike titler hvor ordene er på norsk, ikke sant? ;)

[...] Jeg kan sitte halvnaken med beina på bordet i hagen og bade i sol, slurpende på milkshake mens jeg tjener til livets opphold kl. 14, etter å “nettopp” ha stått opp, mens resten av verden enda er på jobb. Dette er fordelen med å leve “The Dot No Lifestyle” og jeg har null skyldfølelse for det, selv om andre “er nødt til” å gå på jobb. [...]

[...] Dette i seg selv gjorde at ting begynte å skurre for meg. Selv om den såkalte “dot .no-livsstilen” medførte en rekke fordeler som å være sin egen sjef, jobbe hjemmefra, etc., begynte det etterhvert å føles litt feil å skulle fremstå som et suksesseksempel på noen som hadde lyktes (økonomisk) med blogging, når jeg i realiteten stadig måtte streve for å holde den relativt beskjedne inntekten oppe. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere