Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

15 idiotiske feil begått av nyetablerte bloggere

Skrevet av Sindre | 16. april, 2009

I dette innlegget har jeg samlet noen råd til nyetablerte bloggere, spesielt relevant for de som prøver å tjene penger på det. Jeg syns det er flott å se nye bloggere komme på banen, men det smerter meg å se mange av de samme feilene gang på gang. Hvis du har som mål å bli tatt seriøst med bloggen din bør du absolutt lese dette, enten du allerede har startet opp eller vurderer å starte.

  1. De kan ikke skrive
    Nå tenker jeg du puster lettet ut og tenker: «Yes, punkt 1 gjelder i hvert fall ikke meg!» Men er du så sikker på det? Skrivefeil kommer i mange former og varianter. Ord delings feil og rare titler som skrives «Sånn Som Dette» (stor bokstav på hvert ord) er bare noen av gjengangerne. Punktumfeil, kommafeil, «å/og»-feil, «når/da»-feil, «hvert/vært» osv. Hvor dumt ser det ikke ut for en blogger som ikke kan språket sitt engang? Kom igjen, gjør en innsats for å lære deg språket ditt. Eller finn deg noe annet å gjøre.
  2. De utgir seg for å være «vi»
    Wow… La meg spørre: Hvor mange ansatte er det egentlig i bloggefirmaet ditt? Sitter «dere» i toppetasjen på en skyskraper og blogger? Og dette til tross for at «dere» startet opp i går?! Imponerende.

    Ikke skriv «vi» når du i realiteten bare er «deg». Å utgi seg for å være «vi» når du ikke er det, er en smule latterlig. Det er ikke nødvendig. Det er ingenting galt i å være et enmannsfirma. Å utgi seg for å være «jeg» kan faktisk være en fordel fordi folk vet at kronene stopper ved deg og at hvis du lover noe, så er det du som må holde løftet. Lovnader fra et «vi» er ikke alltid verdt så mye.

    Saumfar arkivet til Glabladet og se om du finner at jeg noensinne har omtalt meg som «vi». Du skal få 1000 kroner personlig overlevert av meg hvis du finner det. Det er mitt løfte – ikke «vårt». ;)

  3. De har ingenting interessant å meddele
    Skal du komme med «tips» bør du gjøre bedre enn å bare gjenskape ting du har lest på andre blogger. Å f.eks. starte en blogg som handler om «hvordan tjene penger på blogging» er seriøst noe av det tørreste og kjedeligste du kan gjøre. Hele bloggosfæren er lei av å lese om disse «fantastiske» tipsene. Gå heller og implementer disse tipsene (som andre har skrevet før deg) i din egen blogg, og blogg om noe du virkelig brenner for i stedet.
  4. De blogger om det de tror kommer til å tjene dem mest penger
    Relatert til forrige punkt, men kan ikke understrekes nok: Hvis du drømmer om å tjene en fin deltidsinntekt eller kanskje til og med fulltidsinntekt av blogging, må du skrive om noe du har interesse for, og «fange» lesernes oppmerksomhet på denne måten. Les om gode markedsføringstips andre steder, og la bloggen din ha fokuset der den skal.
  5. De tenker ikke søkemotoroptimalisering
    Søkemotoroptimalisering er å benytte metoder som gjør at en nettside oppnår bedre synlighet eller «ranking» på søkemotorens resultatsider. WordPress kommer med flere innebygde muligheter for dette. Orden på permalenker og installasjon av All In One SEO Pack-pluginen skulle fikse det meste. Mer om dette kan du finne ut i mitt kommende nyhetsbrevkurs for bloggere.
  6. De tar ikke blogging seriøst
    Dette skrev jeg utfyllende om i gårsdagens innlegg (les!). Hvis innstillingen din er at du bare skal prøve blogging for å se om du kan tjene penger, vil du garantert bli en av de utallige bloggene som får en levetid på mellom 1-6 måneder. Det tar tid i starten, og det kreves masse hardt arbeid og innsats.
  7. De tror de skal erobre verden via Blogspot eller Blogg.no
    Jeg har sagt det før og sier det igjen: Gratis bloggtjenester på nettet er det verste utgangspunktet du kan ha hvis du er seriøs med bloggingen din. Potensielle annonsører kommer ikke til å ta deg seriøst – hvis du i det hele tatt har mulighet til å la folk annonsere på slike blogger (noen som vet?). Selv om du har skrevet supert innhold vil du være bundet av restriksjoner og begrensninger hvis du ikke skaffer deg et eget domene og installerer WordPress, som alle probloggere bruker. Skaff deg et billig domene og webhotell og opplev friheten av å ha en blogg hvor du selv bestemmer hver minste detalj og har frihet til å gjøre som du vil.
  8. De har ingen «Om»-side og innleggene skrives av «Admin»
    Du kommer aldri til å oppnå noen langvarig suksess hvis du driver en anonym blogg. Hvis dette gjelder deg bør du få ordnet dette øyeblikkelig. Du kaster bort både din egen tid og tiden til de leserne som skulle være uheldig nok til å havne der.
  9. De gjør ingenting for å holde på sine besøkende
    Det er ikke alltid nok å kun skrive gode innlegg. Sørg for å få leserne dine engasjerte, og prøv å bygge et lite «community» på bloggen din. Oppfordre til kommentarer ved å stille spørsmål i innlegget eller skriv om et emne som engasjerer. Sørg for å la folk få muligheten til å abonnere på bloggen din via RSS. Post et innlegg hver dag. Sett opp et forum eller hold konkurranser jevnlig. Og viktigst av alt: Fortsett å skriv det gode innholdet som folk forventer og som de forbinder med deg.
  10. De tar antall RSS-abonnenter personlig
    Hvor mange RSS-abonnenter du har vil konstant gå opp og ned. Noen ganger opplever man «store fall», men det blir som regel gjenopprettet etter et par dager. Det er ikke noe du trenger å ta personlig. Bare fortsett å skrive dine lidenskapelige innlegg og dine følgere vil finne deg. (Og mens vi er inne på temaet, kan du abonnere på Glabladet her.)
  11. De går til den største bloggen i sin nisje for å spørre om linkbytte
    Det er lov å prøve seg. Det er lov å være optimistisk. Men kom igjen. En godt etablert blogg har ingenting å tjene på å bytte linker med en fersk blogg. Det er mildt sagt en urettferdig byttehandel. Jeg har ikke tall på hvor mange nye bloggere som har kommet til meg for å spørre om å bytte linker. I begynnelsen gikk jeg med på dette, men etterhvert har jeg vært nødt til å si nei til bortimot alle. Det betyr ikke at jeg finner bloggene uinteressante eller at jeg ikke kunne linket til dem i fremtiden. Men jeg mener at bloggere bør gjøre seg fortjent til linking ved å skrive eksepsjonelt innhold. Ikke mist motet av dette, men la det oppmuntre deg til å yte det beste du kan, noe som vil tjene både deg og lesere godt i lengden.
  12. De sjekker statistikken hver time
    Statistikk gir deg en god pekepinn på en rekke ting. Men hvis du hjernedødt sjekker statistikken hele tiden, sjekker affiliateinntektene dine hver time, etc, er det på tide å komme seg vekk fra dataen. Begrens deg til 1-2 ganger om dagen. Selv kan det gå flere dager mellom hver gang jeg sjekker min egen statistikk.
  13. De skriver «inntektsrapporter» fra første måned
    Jeg tror du skal tjene meget godt for å vekke oppsikt over din inntektsrapport for måned #1. Med mindre bloggen i seg selv går ut på å eksperimentere med den slags, ser jeg ikke poenget med å skrive slike rapporter før bloggen din får litt fartstid. Jeg har skrevet 2-3 blogginntektsrapporter på denne bloggen. Selv om mange syns det er interessant å følge med på, føler jeg at fokuset blir helt feil. Kritikere bruker dette som utgangspunkt til å komme med feilaktige anklager og ufine påstander om deg. Det funker kanskje som inspirasjon, men jeg har bestemt meg for å avvente litt med dette til jeg virkelig kan inspirere med tallene.
  14. De poster ikke regelmessig
    Som nyetablert blogger skjønner du kanskje ikke konsekvensene av å ikke poste regelmessig på bloggen din. Jeg har eksperimentert mye med dette. Mine to lengste opphold var på ca. 1 uke. Mens noen ganger har jeg postet opptil 3 innlegg på en og samme dag. I januar/februar gjennomførte jeg et eksperiment som gikk ut på å blogge hver dag i 30 dager. Konklusjonen min er at generell regelmessighet lønner seg. Det er lettere å holde på leserne på den måten. Jeg poster i gjennomsnitt 15-20 innlegg i måneden, og jeg skriver kun når jeg har noe å meddele.
  15. De unnskylder seg for å ikke ha skrevet
    Enten opprettholder du et fast bloggemønster eller bestemmer deg for å kun poste når du føler for det. Men ikke begynn å unnskylde deg på begynnelsen av hvert innlegg for hvorfor du ikke har skrevet på en stund. De fleste bryr seg ikke egentlig så mye. Bare skriv innlegget. Å unnskylde seg sender ut signal om at du allerede har rotet det til. Leserne dine stoler på at du skal underholde dem på en eller annen måte, så ikke feig ut.

Nybegynnerfeil er helt vanlig. Ikke mist motet av å lese dette dersom noe skulle gjelde deg. Et par av disse tabbene gjorde jeg selv også. Det hele er en del av læringsprosessen.

For å virkelig få en innsikt i hvordan du kan blogge deg til suksess og leve «The Dot No Lifestyle» (som jeg liker å kalle det), gå ikke glipp av nyhetsbrevet som kommer i neste uke. Det vil bestå av et 7-dagerskurs med konkrete tips til nøyaktig hva du skal gjøre for å opprette en blogg, skrive godt innhold og tjene penger. Utenom dette vil du oppdateres med nye tips og triks etterhvert som jeg kommer over det. Flere detaljer i et kommende innlegg.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på torsdag 16. april 2009 klokken 3:36 i kategoriene: Bevissthet, Blogging, Business, Inspirasjon, Penger, Produktivitet, Suksess, Teknologi,

LESERNE MENER:
55 kommentarer så langt

16.04.09

Kjempe bra innlegg. Er enig i stort sett alle punktene selv om jeg ikke er flink til å følge noen av noen av dem selv på mine egne blogger :p

16.04.09

Huff ja, det er mange som ikke kan å skrive. Ikke at det er galt. Men det er bare vondt å lese og jeg klikker meg videre.

16.04.09

Vel litt skrivefeiler synes jeg ikke gjør noe. Det hender det er skrivefeiler i Vg og Dagbladet også.

Det med å starte hvert ord i overskrifter med stor bokstav kan i noen tilfeller også fenge lesere. Mange gode utenlanske bloggere gjør dette noen ganger.

4. Sindre
16.04.09

@Tor Gunnar: Hmm… *Tar på seg nerdebrillene* :D

I titler er dette «lov» på engelsk – det er i hvert fall svært vanlig. Du ser det også i andre typer titler som på sanger og filmer. Men på norsk er dette langt ifra vanlig prosedyre, og jeg tror ikke det er «tillatt» i følge språkreglene.

Okey… *Av med nerdebrillene igjen* ;)

Selv foretrekker jeg å se på «regler» mer som retningslinjer, og jeg gjør selv «litt som det passer meg» i blant ved å blande inn engelske ord i innleggene, samt ord som ikke finnes (som å «pengifisere» en blogg eller «sindrifisere» et innlegg).

Sånne ting er med på å sette en unik stil på en blogg. :)

[…] Sindre fra www.glabladet.no har nettopp skrevet en liste over 15 idiotiske feil nye bloggere gjør. Jeg var på vei til å skrive en kommentar på teksten, hvor jeg foreslår at neste innlegg skal handle om 15 smarte ting nyetablerte bloggere gjør. […]

6. Anette
16.04.09

Et av de bedre innleggene dine! :-)

Enig i det meste – spesielt det med alle bloggene som forteller hvordan man skal tjene penger på blogging…. Hva med å faktisk tjene penger på blogging før man forteller andre om det? ;-)

Ellers så er vi faktisk to stk som skriver bloggen vår, så det blir et sammensurium av «vi» og «jeg»…. ;-)

7. Sindre
16.04.09

@Anette: Hehehe, jeg vet. Så altfor mange ganger er det åpenbart at innehaveren av bloggen har fått et akutt rush av inspirasjon fra muligheten han har lest på andre blogger til å f.eks. tjene penger på AdSense.

Ikke få meg til å begynne å nevne Twingly-horebloggene som er proppet så stappfulle av annonser at folk har problemer med å finne selve teksten, kun i håp om at de skal klikke på annonsene der. Selvsagt uten at bloggeren selv har noe fornuftig å si annet enn et sitat eller kort omskrivning av det som sto i innlegget han linket til. :roll:

Drømmen om den lettvinte veien til penger lever fortsatt i mange nordmenn, dessverre. Men selv om de lettvinte løsningene kan fungere relativt greit der og da, er de aldri holdbare i det lange løp.

16.04.09

«Ingen kan komme lang med blogspot og blogg.no».
Se på Ida Wulff f.eks? Hun er et eksempel på at hvis man bare jobber hardt nok, klarer du det :)

9. Sindre
16.04.09

@Lise Nikita: Det Ida Wulff har oppnådd er supert, men hun hører vel til unntaket? Hun har også klart å havne øverst på blogg.nos egen toppliste, en liste som ses av tusenvis av brukere hver eneste dag. De som ligger på slike lister vil alltid få mer besøk, men sjansene for å komme seg dit for nye bloggere er heller små.

Men man kommer aller lengst med sin egen blogg. Det kreves kanskje mer jobbing i begynnelsen, men det gjelder egentlig å trives med det man gjør, sånn at man ikke gir seg. :)

10. xen
16.04.09

Ligger til noen glemte punkte.

16. Ha et upersonlig design på sin blogg.

17. Tro at man har noe å gi for at man tjener penger på sin blogg.

18. Tro at sine «tips» er alfa-omega.

Den vanligste feilen jeg ser bloggere, spesielt de som tjener penger på det, gjør er at de får et oppblåst ego og tror uansett hva de sier er det slik det er.

Hver blogg har sin nisje og det samme gjelder for alle typer aviser av ukeblader. Man kan ikke like alt dessverre, men det betyr ikke at det er «feil».

Dine punkter, 3, 14 og 15 er ekstremt nisje belagt. Som nevnt, hva du synes er uintressant kan være det mest intressante for noen andre.
Når det kommer til punkt 14 så vil jeg heller lese få uregelmessige men ekstremt gode innlegg enn masse vrøvl for at noen må krampeaktig produsere noe hver dag. Igjen, hver sin nisje.
Og punkt 15 er også noe som kommer ann på hva slags blogg det er. Er det en nyhetsblogg, kanskje ikke så bra; men en litt mer personlig blogg forventer jeg nesten at noen skal fortelle hvorfor de ikke blogget for 5 dager siden.

Er som man sa om TV, om du ikke liker den kanal så bytt kanal da og slutt å klag! ;)

11. Emma :)
16.04.09

Gode regler , jeg har ikke blogg lenger men ser jeg hadde noen av feilene ja xD

12. Emma :)
16.04.09

*tips , passer vel bedre. Men jeg er ganske så sikker på at jeg ikke har så mange skrivefeil da :)

13. Ida
16.04.09

Jeg synes dette var litt teit. Man kan ikke forvente at alle her i verden er like flinke til å skrive som deg. Jeg innrømmer selv at jeg klikker meg videre når bloggeren ikke klarer å skrive «kanskje» riktig, men det betyr jo ikke at de ikke har «rett» til å blogge.

14. Larsen
16.04.09

Hallo hallo!

Glimrende innlegg for en som har tenkt å starte opp en blogg snart – meg :D Med kombinasjonen av å følge med på Glabladet OG nyhetsbrevet tror jeg dette kommer til å gå veldig bra!

Ellers må jeg si du har en meget interessant blogg med skriblerier som skiller seg positivt ut fra nesten alt annet jeg har lest på nettet, så fortsett med det!!!!

15. hdrd
16.04.09

Der dreit du litt på loffen under punkt 1. «Ord delings feil» skreiv du. Det skrives «Orddelings feil» Det er nok ikke bare nybegynnere som skriver feil.

16. Sindre
16.04.09

@hdrd: *Smiler bredt* …Så det slo deg ikke ett sekund at jeg kanskje gjorde det med vilje for å understreke poenget altså?! :D

*Sniff, sniff* …Syns det lukter bæsj her, ja.

17. Joakim
16.04.09

«Kom igjen, gjør en innsats for å lære deg språket ditt. Eller finn deg noe annet å gjøre.» Hva ned oss dyslektikere da, skal vi holde oss unna bloggeby fordi vi har vanskeligheter med rettskrivning? Nå syns jeg du var litt urettferdig her altså;)

18. Sindre
16.04.09

@Joakim: For det første syns jeg du skriver bra for å være dyslektiker! Og for det andre så er det ikke egentlig en unnskyldning. ;)

Albert Einstein, Alexander Graham Bell, og Thomas Edison var også dyslektikere. Nå kan du jo argumentere for at de var vitenskapsmenn og oppfinnere og de dermed ikke trengte å ha gode skrivekunnskaper. Men Agatha Christie og W.B. Yeats var faktisk også dyslektikere! Så jeg vil ikke akseptere dysleksi som en god unnskyldning. ;)

19. Norsklæreren
16.04.09

Ikke flisespikkeri, dog riktignok henvises det til rettskriving og hvordan det gjenspeiler kvaliteten på en blogg. Med det som første punkt leser jeg med
stor interesse gjennom hele teksten din.

Vil sette lys på følgende:

Fortsett å skriv det gode innholdet som folk forventer og som de forbinder med deg.

affiliateinntektene

Det betyr ikke at jeg finner bloggene uinteressante eller at jeg ikke kunne linket til dem i fremtiden.

De fleste bryr seg ikke egentlig så mye.

Dette er eksempler på setninger som gir meg noe svekket inntrykk med tanke
på tekstens budskap. På den annen side. Om man leser selv de store aktørenes artikler vil man i dag finne utallige grammatiske feil.
Siden mye gjøres i hui og hast er det nå også slik at mange har lite tid og derfor er åpningen for feil større. Velger å tro at dette gjaldt din artikkel også. :)
Ha en god dag!

20. Sindre
16.04.09

@Norsklæreren: Heisann! Er du norsklærer på ordentlig? ;)

Uansett: Du har sikkert rett i at de setningene du trekker frem kunne vært formulert enda bedre, men jeg så ingen direkte feil i de. Tingen er at når jeg kommer inn i «flow»-tilstanden, hvor alt bare går automatisk og jeg glemmer tid og sted, så må jeg bare skrive akkurat det jeg tenker på. Og selv om jeg alltid går gjennom innleggene og dobbeltsjekker før hver publisering, snapper jeg nok ikke opp absolutt alt som kunne vært «enda bedre» i forhold til norske regler.

Har du forslag til alternativer til de setningene du trakk frem? En ekte norsklærer skal vel helst sette rød strek over det som er feil og komme med bedre forslag? Værsågod! ;)

16.04.09

gode tips

22. Martin
16.04.09

«De tar antall RSS-abonnenter personlig
Hvor mange RSS-abonnenter du har vil konstant gå opp og ned. Noen ganger opplever man “store fall”, men det blir som regel gjenopprettet etter et par dager. Det er ikke noe du trenger å ta personlig. Bare fortsett å skrive dine lidenskapelige innlegg og dine følgere vil finne deg. (Og mens vi er inne på temaet, kan du abonnere på Glabladet her.)»

Les siste setningen! Hva var det du skrev du lengre oppe i punkt 2?

«De utgir seg for å være “vi” Du skal få 1000 kroner personlig overlevert av meg hvis du finner det.»

Yeheey! Joda, det kan vel krangles om at «mens VI er inne på temaet» er et uttrykk som relaterer til deg og leseren sammen siden du henvender deg til leseren, synes jeg du like godt kunne brukt førsteperson entall :-P Synes jeg da, men skal riktignok sies at jeg var aldri det store norskfantomet i klassen!

Hva synes du selv?

23. Sindre
16.04.09

@Martin: Haha, der «tok» du meg – men ikke helt. ;) Argumentasjonen du forventet er korrekt. Jeg tenkte selvfølgelig på «vi» som i meg og deg. Ikke «Vi som står bak denne bloggen». ;)

Mens vi er inne på temaet norsk og rettskriving her, kan jeg jo legge til at jeg syns du skrev grei norsk for å ikke ha vært det største norskfantomet i klassen din, som du sier. Men jeg syns jeg ser en ekstra «du» der…! *Se strengt på* :P

24. Joakim
16.04.09

@Takk. Noen unnskyldning for å være sløv med rettskrivningen er det ikke, men en forklaring på at noen begår kanskje litt dumme feilskrivninger er det syns jeg.

25. Norsklæreren
16.04.09

Forslag:

Fortsett og skriv det gode innholdet som folk forventer og som de forbinder med deg.

Affiliateinntektene er engelsk og norsk i ett. Tilslutning eller tilknytning er greie norske ord. Trenden er at det implementeres mer og mer engelsk i språket vårt. Like fullt oppfatter jeg deg som en som ønsker å ivareta de gode gamle tradisjonene. Noe jeg støtter fullt og helt. Derfor anbefaler jeg å bruke norske ord der det lar seg gjøre.

Det betyr ikke at jeg finner bloggene uinteressante eller at jeg ikke kunne linket til dem i fremtiden.
Les denne: Det betyr ikke at jeg finner bloggene uinteressante, eller at jeg ikke kommer til å linke til dem i fremtiden. (Her beholder man presens i hele setningen.)

De fleste bryr seg ikke egentlig så mye. (Bytt om ikke og egentlig.)

Disse detaljene vil øke kvaliteten på teksten din ytterligere.
Jeg dukker opp igjen når jeg er rede til å skrive.
Det er en del andre ting som jeg også kan forholdsvis godt.

Lykke til videre med Glabladet!

26. Sindre
16.04.09

@Norsklæreren: Nydelig! Takk for at du tok deg tid. Jeg har alltid vært relativt flink i norsk, men det er tydelig at jeg kunne trengt noen oppfriskningstimer. Jeg ser hvordan flere av forslagene dine faktisk ser enda bedre ut. Og å holde på presens er jo heller ikke så dumt… *Kremt* ;)

Takk for lykkeønskningen og velkommen tilbake en annen gang!

27. Marianne
16.04.09

Så de som har dysleksi skal bare lære seg norsk, er det det du mener?
Du bør kanskje vite åssen det er å ha dysleksi før du uttaler deg om det!
«Jeg har dysleksi så jeg får ikke lov til å blogge av Sindre :)»
Bullshit!!!

28. Sindre
16.04.09

@Marianne: Unnskyld meg for at jeg bruker et halvveis utdødd fjortisuttrykk, men: LOL! Hvor i all verden fikk du det fra at de med dysleksi «ikke har lov» til å blogge?!?

Jeg sier simpelthen at du ikke bør bruke dysleksi som en unnskyldning. Mange andre som har sykdommer og diagnoser bruker det også som en «unnskyldning» for det ene og det andre. Dette er ikke riktig mentalitet å ha for å lykkes. Selvsagt vet jeg ikke hvordan det er å ha dysleksi, men jeg vet at hvis Agatha Christie og W.B. Yeats klarte å oppnå suksess med dysleksi, kan du det også. De valgte å leve med det og gjøre det beste ut av det, og ikke la diagnosen være et hinder.

Så hvis du blogger med dysleksi så er det selvfølgelig en forklaring på eventuelle skrivefeil. Men ikke bruk det som en unnskyldning til å ikke utvikle deg, satse stort og gjøre det bedre neste gang! :)

29. Luringen
16.04.09

ups. :) ser jeg har mye igjen. hehe. Ja ja. er bare for morro og da! Bra innlegg!

30. rolf
16.04.09

Dette var et flott innlegg, gode tips. beste jeg har lest av sitt slag

31. Kirebo
16.04.09

Flott innlegg! Gjort noen av tabbene der selv da jeg starter opp bloggen min, og feilene har vel dels vedvart i form av lite regelmessige innlegg. Tenker dog å starte opp en ny blogg fra «scratch» om en stund, hvor jeg vil forsøke å unngå å havne i disse fellene.

I tillegg vil jeg benytte muligheten til å spørre Sindre om han klarer å finne minst 1 feil i teksten :P Leste ikke gjennom alt så nøye, men fant et ord som begynner med «ek…..» som inneholder en liten leif :D

Ha en ellers topp dag! Det skal i det minste jeg, for jeg har bursdag, wohoo ;D!

32. Vergil
16.04.09

Hei, selv hater jeg og lese masse stoff, men du gjør det på en unik måte slik at jeg klarer og følge teksten fra begynnelse til slutt.

(Sjeldent noen klarer det)

Vergil.

33. Sindre
16.04.09

Hyggelig å høre, Vergil! :) Noen ganger kan man finne gullkorn i lange innlegg – men jeg er enig i at de bør skrives på en interessant og unik måte for å ikke bli kjedelig.

34. Sindre
16.04.09

@Kirebo: Ja… Det skulle vært «eksepsjonelt» og ikke «eksepsasjonelt». Haha. Jeg trodde faktisk at «eksepsasjonelt» var et ord. Hvor i all verden jeg har fått det fra, skjønner jeg ikke. Kanskje fra noen andre som trodde det samme?! :P Jeg vet jo egentlig at det heter «eksepsjonell», som du påpeker her.

Feilen er rettet og jeg skal huske på dette fra nå av. Takk for påminnelsen og HAPPY BIRTHDAY!!! :D

35. John A.
16.04.09

Vel… Med tanke på den – til tider – arrogante tonen du legger ann i dette innlegget synes jeg det var litt festlig, men mest overraskende at du ikke har bedre tak på vokabularet ditt selv.

Jeg merker meg blant annet ord som «eksepsasjonelt», samt utstrakt bruk av numeriske tegn istedet for bokstaverte tall. Flott levert! ;o)

Jeg skriver ikke blogger selv, men jeg leser da noen av de. Og i fra mitt ståsted synes jeg det er mye viktigere hvorvidt innleggende innehar sjel, engasjement og substans, enn at de er 100% gramatisk korrekte.

Mye bra reklame for din egen blogg da, i det minste….

Sånn rent pedagogisk sett (Du gjør jo faktisk et forsøk på å lære bort noe her.) så bør du kanskje legge litt mer inspirasjon inn mellom linjene, og fjerne en god dose nedlatenhet. Etter min erfaring har folk generelt lettere for å fordøye det du prøver å formidle da.

Lykke til videre.

36. Sindre
16.04.09

@John A: Enkelte folk tåler ikke å bli lært ting. Det er lett å kalle «læreren» arrogant eller beskylde ham for å ha en «ovenfra-og-ned»-holdning.

Min innfallsvinkel polariserer ofte folk til å umiddelbart tenke over hva de føler og hvor de står i en sak. Så min erfaring er at denne typen innlegg funker bedre for folks personlige utvikling (som er det bloggen egentlig handler om) – selv om det selvsagt alltid vil være noen grinete og sure folk som skriker «arroganse» når man trekker nærmere 5000 unike lesere på én dag (ja, det har vært en bra dag i dag.)

Mens jeg er i gang med å svare på kommentaren din vil jeg benytte anledningen til å spørre hvordan du egentlig kan lese «arroganse» ut fra en tekst? Hvordan kan du vite hvilket tonefall jeg ville hatt, hvilket ansiktsuttrykk eller kroppsspråk jeg ville hatt, dersom jeg heller holdt et foredrag om dette? Sannheten er at folks tolkning av en tekst som dette har mer å gjøre med hva som foregår i deres eget liv enn hva som faktisk er sant for mitt vedkommende.

Les «Ovenfra-og-bort-holdning«, et innlegg som er veldig relevant for akkurat dette.

Lykke til videre med kommenteringen. ;)

37. Petter
16.04.09

Adsense kan vel brukes på Blogger? Ang inntektsrapporter så tror jeg du er en av de ytterst få som kan inspirere.

Jeg bryter visst en bøtte av disse og er derfor heldigvis ikke en problogger ;-)

38. Line
16.04.09

Oi! Her ser jeg at jeg har gått glipp av en blogg jeg antagelig vil like. Du har
mange gode poenger i dette innlegget – kanskje særlig punkt 7. Jeg blogger selv fra
blogg.no (tidligere sprayblogg) men jeg har aldri innbilt meg at jeg skal tjene
penger på detta. (Ikke har jeg egentlig tenkt at det var et alternativ heller, men
sånn går nå dagan når en er litt treig :P) Den siste tida, etter at blogg.no starta
med sin herlige bloggshout, popper det inn med innlegg i alle retninger som folk
bruker masser av penger på å «promotere». Jeg gjorde en test – visst, du får flere
besøkende…men du kan da umulig bli rik på det? Æsj, nå skriver jeg som jeg tenker
igjen (om du ikke liker det bør du ligge langt unna bloggen min – jeg blogger for
meg selv, venner og familien) men poenget er;

Dette virker som en god og interessant blogg som jeg skal lese med stor interesse
når jeg møter opp på jobb kl sju imorgen tidlig!

/Line – som btw er enig i at dysleksi i dagens samfunn kan fikses med et godt
retteprogram (finnes tom på blogg.no – det var det i alle fall noen som shouta om
istad :P)

[…] Den nokså kjente norske bloggeren bak bloggen “Glabladet” var litt uheldig med sin formulering i går, han skrev et innlegg om feil ferske bloggere gjør og i et av punktene kommenterte han dysleksi. […]

40. Morgan
17.04.09

Bruk av «vi» har sin plass. Feks hvis man skal lære bort noe: Det vi nå skal se på …

Dette virker inkluderende, og det er bra. Dog blir det for dumt hvis man kaller seg «vi» dersom man er et «jeg». Men i bedriftsøyemed, er det faktisk mer korrekt å si vi, på tross av at man er et «jeg». Dette gjelder for selskaper, der foretaket er et eget objekt. Feks et aksjeselskap.

Det blir for dumt å si: Jeg i Opticom media solutions mener at. Da er det mer riktig å bruke vi.

41. Anders
17.04.09

Morgan: Bruken av «vi» har sin plass, sier du? Men hva var poenget med den kommentaren, dette er jo ikke beregnet for store firmaer uansett, bare bloggere. Jeg vil si meg enig med sindre her i at det er lattrlig å utgi seg for å være «vi» når du bare er deg… Ser dette på altfor mange blogger…

17.04.09

Skrive ordentlig norsk ja….det er en utfordring for meg som er svensk. Men jeg har stor nyttte av bokmålsordboka:
http://www.dokpro.uio.no/ordboksoek.html

Den er god å ha :-)

43. Ano Nym
17.04.09

*Helt* enig i det punktet med rettskriving. Kall meg trangsynt, men når jeg leser en tekst med mange skrivefeil, oppfatter jeg det automatisk som en tekst det ikke er verdt å kaste bort tiden på.
Har nok fortsatt til gode å lese en tekst med dårlig rettskriving som har hatt noe interessant å komme med.

For dersom du virkelig har noe viktig å komme med, ja så bør du ta deg tiden til å formidle det på en god måte til eventuelle lesere. (Om du er usikker på noen ord eller setninger så er det vel ikke verre enn å slå det opp i en ordbok eller google litt).

Men dette er min dumme mening, og det er ikke meningen å rakke ned på noen med skrivevansker eller lignende her :)

God helg alle sammen!

44. Sindre
17.04.09

@Lenabeatrice: Wow… Du skriver i hvert fall bra norsk for å være svensk! ;)

@Ano Nym: Jeg syns navnet ditt («Ano Nym») er litt selvmotsigende med det du skriver i kommentaren, men det er kanskje fordi jeg mener det samme som deg, ikke bare når det gjelder rettskriving, men også når det gjelder hvorvidt den man leser teksten fra er anonym eller ei.

Ekte navn eller ordentlig nick scorer høyere hos meg – men har forståelse for at noen er bekymret for personvern. Ellers er jeg helt enig i det du skrev.

God helg til deg også, og til alle andre. :)

17.04.09

Jeg fant en «vi»!!!

www.Glabladet.no har tatt konsekvensene av realiteten _vi_ befinner _oss_ i. :)

give me 1000 kroner :p

46. Sindre
17.04.09

@Fredrik: Yes? :) Skjønner nå at enkelte «vi’er» kan misforstås. Den «vi’en» du henviser til gjaldt altså samfunnet VI befinner oss i – det inkluderer deg, meg, Per Inge Torkelsen og Vidar Lønn Arnesen. Og alle andre i verden som opplever den såkalte finanskrisen (som var det jeg snakket om i den setningen du viser til).

Fortsatt ikke en omtale av Glabladet som «vi». ;)

Men godt forsøk! :D

17.04.09

hehe, skjønte vell egentlig det :p – men det kunne se ut som d sto «vi» som «oss» i glabladet :p

18.04.09

Siden du nevner skrivefeil: «eksepsasjonelt» er ikke et ord. Regner med du har blandet «eksepsjonelt» og «sensasjonelt» eller lignende.

Nummer 16: Ikke drit deg ut med å skrive et innlegg med tips til andre bloggere hvor du ber dem om å lære seg å skrive språket sitt, for så å bruke ord som ikke eksisterer i samme teksten.

Way to go!

49. Sindre
18.04.09

@Marte Amanda: «Eksepsasjonelt»-feilen var en ærlig feil som allerede er diskutert i kommentarer ovenfor her (med Kirebo og John A). Der sa jeg også at jeg bevisst valgte å ikke rette den feilen for at kommentaren til han som først kommenterte det skulle få mening. Og som et eksempel på at ingen er perfekt.

(Edit 2010: Denne feilen er nå rettet likevel, som et ledd i et mål om å ha en så feilfri blogg som mulig.)

Jeg står for de feil jeg har gjort, men jeg kan fortsatt oppfordre andre til å gjøre sitt beste for å lære seg språket sitt. Poenget med oppfordringen min var ikke at man skal skrive 100% korrekt til enhver tid, men at man i det minste bør ta seg tid til å sjekke opp ord man er usikker på.

«Eksepsasjonelt» var en tabbe, og jeg er menneskelig. Men hey – jeg skulle heller valgt å ha superkrefter hvis jeg kunne. ;)

PS: Ditt tips «nr. 16″ ville ikke gjeldt meg uansett, da jeg ikke er en nyetablert blogger. *Host*… *Kremt*…

Way to go? Which way?

50. Marthe
21.04.09

Det kan jo nevnes, John A., at grammatisk skrives med – nettopp – to m’er.

Ellers, Sindre, dette skal garantert videresendes både hit og dit. Du vet godt hva jeg mener om grammatiske feil, det er utrolig slitsomt å lese en tekst som er gjennomsyret av skrivefeil. Jeg kan anbefale (eller var det ambefale?) http://www.ordbok.no. Der kan du slå opp både på nynorsk og på bokmål!

Hei og hopp, lenge leve Språkrådet!

51. Ingvild
16.05.09

Jeg vet ikke om du har sett denne, men den liknet mistenkelig på din?
http://agurknyheter.com/slik-blogger-du-som-en-proff/

Gode tips var det, bra du gjør folk oppmerksom på det. Ellers har jeg en fantastisk lenke, en ordbok hvor du kan søke på norsk og nynorsk: http://www.dokpro.uio.no/ordboksoek.html

52. Sindre
17.05.09

@Ingvild: LOL! Dette er prisen man må betale for suksess… :)

53. Ingvild
18.05.09

Hehe, du sier noe. Likte spesielt godt hvordan vedkommende hadde forandret punktet ditt om skrivefeil til et punkt om «skrive feil». Hujja!! ;)

09.07.10

Vi er faktisk to stykker som holder på med bloggen, men vi later ikke som vi har noen penthousekontor da… Når det er sagt, så er vi faktisk også anonyme fordi vi tror det skaper litt blest og fordi at bloggen ikke handler om oss, men om alle andre… Men etter å ha lest dette så lurer jeg litt på om vi skal komme ut av skapet…

02.03.11

Dette er jo et tema som ikke får ut av mote for å si det slik.

På forumet BareBlogg.no finner man et par tips til hvordan man kan bli en bedre blogger.

F.eks. sjekk ut artikkelen -> http://bareblogg.no/f15/topp-5-nybegynnerfeil-blogging-36/

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2016 | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!



Sponsorer

Tekstlinker