De 20 mesttjenende bloggerne i verden

Skrevet av Sindre | 29. april, 2009

I dag bestemte jeg meg for å finne ut hvor mye det egentlig er mulig å tjene på blogging, og ble ikke overrasket da jeg så at noen faktisk drar inn over 1 million kroner i måneden. Jeg håper at denne listen vil få deg til å innse hvor kraftfullt og til tider undervurdert blogging kan være, og at den kan inspirere deg selv til å starte en blogg hvis du ikke allerede har gjort det.

Ikke bare er disse månedlige inntektene formidable, men det er også mulig å tjene gode penger hvis du noengang skulle bestemme deg for å selge bloggen din. Jeg har hørt om blogger som har blitt solgt for så mye som $10,000,000 - ti millioner dollar! Kanskje ikke det første som vil skje med en norsk blogg, men inspirerende å se at det er mulig!

20 blogger som håver inn penger på nettet:

Nr. Nettside Eier Månedlig inntekt Hovedinntekt
1. Techcrunch Michael Arrington 1,400,000 kr. Annonsebannere
2. Mashable Pete Cashmore 1,260,000 kr. Annonsebannere
3. Perez Hilton Mario Lavandeira 1,000,000 kr. Annonsebannere
4. Gothamist Jake Dobkin 560,000 kr. Pay Per Click
5. Timothy Sykes Timothy Sykes 560,000 kr. Affiliatesalg
6. Venture Beat Matt Marshall 434,000 kr. Pay Per Click
7. Life Hacker Nick Denton 420,000 kr. Annonsebannere
8. Tuts Plus Collis Taeed 385,000 kr. Annonsebannere
9. Smashing Magazine Vitaly Friedman 350,000 kr. Annonsebannere
10. Steve Pavlina Steve Pavlina 300,000 kr. Affiliatesalg
11. Car Advice Alborz Fallah 280,000 kr. Annonsebannere
12. John Chow John Chow 245,000 kr. Affiliatesalg
13. Coolest Gadgets Allan Carlton 210,000 kr. Annonsebannere
14. Problogger Darren Rowse 175,000 kr. Annonsebannere
15. Shoemoney Jeremy Schoemaker 82,000 kr. Annonsebannere
16. Entrepreneurs Journey Yaro Starak 70,000 kr. Affiliatesalg
17. Uber Affiliate Paul Bourque 31,000 kr. Affiliatesalg
18. Tyler Cruz Tyler Cruz 22,000 kr. Annonsebannere
19. Caroline Middlebrook Caroline Middlebrook 14,000 kr. Affiliatesalg
20. Glabladet Sindre Låstad 10,000 kr. Affiliatesalg

NB! Vær oppmerksom på at noen av bloggene på denne listen bare er beregninger og ikke nødvendigvis 100% korrekt, men en indikator på hvor bra de gjør det i forhold til å tjene penger på blogging. Selvfølgelig er ikke listen komplett - det er et hav av bloggere i denne verden. Så hvis du vet om noen bloggere som burde vært med, vennligst kommenter nedenfor.

Hvordan de tjener penger på blogging

Annonsebannere

Fortsatt den vanligste måten å tjene penger på. Med en suveren tjeneste som OIO Publisher går annonsesalget på automatikk mellom blogger og annonsør, og annonsering på en blogg har aldri vært lettere.

Affiliatesalg

Ved å promotere gode og relevante produkter i din nisje kan du tjene gode provisjoner. Med affiliatenettverk som Tradedoubler og EuroAds kan hvem som helst med en blogg begynne å tjene penger umiddelbart.

Pay Per Click

Den desidert enkleste måten å tjene penger på, er å få betalt pr. klikk du sender til en annen side. Med programmer som Google AdSense er det enkelt å implementere koden og begynne å tjene penger i dag!

***

Selv om de øverste plassene er imponerende, må jeg be deg legge spesielt merke til 20. plassen. ;) Klart - hvis absolutt alle som tjener penger på blogging i verden skulle vært med på listen, ville jeg ikke vært på 20. plass. Men som sagt er det vanskelig å offentliggjøre en komplett liste over noe sånt.

Hvis du vil vite mer om hvordan du kan begynne å tjene seriøse kroner på bloggen din, meld deg på Glabladets bloggekurs, 100% gratis og uforpliktende, og med masse god informasjon de fleste “guruer” er livredde for å fortelle. Du vil lære alt fra det grunnleggende som hvordan du oppretter en blogg, til mer avanserte metoder for å trekke trafikk og tjene penger.

Og som sagt - hvis du vet om bloggere som burde vært med på denne listen, og du vet hva de tjener, vennligst kommenter nedenfor.

Dette innlegget ble postet onsdag 29. april 2009 klokken 6:29, under Blogging, Business, Featured, Inspirasjon, Jobb & Karriere, Penger, Suksess

Hvis du finner innholdet på denne siden hjelpsomt og nyttig, vurder gjerne en donasjon til Glabladet, så du kan ta del i givergleden også.
LESERNE MENER:
27 kommentarer så langt

Jeg kjenner til flere såkalte interiørblogger som sikkert tjener en del (utifra antall lesere og annonser på bloggen).

Og hvor er Heather B Armstrong? (Dooced.com). Tror du mangler en god del folk på den listen der.

Blondinbella hadde vel også kommet høyt opp på en slik liste…

29.04.09

@Anette: Jeg har gjort min del av research til denne listen, så jeg ser veldig gjerne at de som vil pirke på den kommer med inntektsdetaljene til de de mener skulle ha vært der. ;)

Sjekket faktisk Dooce.com men fant ikke ut hva hun tjente, og syntes det ble litt feil å bare gjette vilt. Vet du?

Blondinbella hoppet jeg bevisst over fordi hun er så ustabil. Her snakker jeg om bloggere som tjener dette kontinuerlig og ikke bare gir seg når de opplever litt motgang. Men noen som vet hva hun tjener for tiden?

Jeg vet ikke akkurat hva Heather B Armstrong tjener, men hun tjener iallefall nok til at hverken hun eller mannen behøver å jobbe… ;-)

Ellers så tror jeg at det er mest de bloggene som handler om å tjene penger på blogging som røper inntekt pr måned. Men min påstand er at det er veldig mange (amerikanske) blogger som tjener mer enn ti tusen pr måned.

29.04.09

@Anette: Det er det nok, men i amerikansk standard er disse så små at de er svært vanskelig å spore opp og inkludere i en slik liste. Meg selv visste jeg i hvert fall om. ;)

Men uansett, i følge John Chow - hvis man tjener mer enn $500 på blogging i måneden så gjør man det visstnok bedre enn 99,9% av verdens bloggere. Om det er fakta eller gjetting er vel ikke godt å si, mest sannsynlig gjetting, men jeg tror han gjetter ganske korrekt, med tanke på alle de uendelige bloggene som finnes på verdensbasis.

Her er en alternativ topp ti liste:
http://www.kjendis.no/2009/01/30/kjendis/internett/teknologi/blogging/perez_hilton/4618796/

Denne tar utgangspunkt i de mest kjente bloggene, og sier ikke direkte hva alle tjener.

I følge artikkelen tjener Armstrong 135 000 pr måned.

Marie
29.04.09

Wow!! Ante ikke at blogging kunne være så lukrativt…. Definitivt vært å vurdere!

Freddy
29.04.09

Du fremstår som såkalt problogger og en som: “tjener penger mens jeg sover og har frihet til å gjøre som jeg vil, når jeg vil”.

Men jeg ser på listen at du bare står oppført med 10 000,- pr. mnd. Du har kanskje 4-5 blogger som genererer 10 000,- hver?

For jeg trodde ikke det var mulig å leve av 10 000,- i mnd, 10 000 gir vel ihvertfall ikke store friheten til de store sprellene?

Misforstå meg rett, det er veldig bra å gjøre 10 000,- mnd på en norsk site men jeg trodde ikke det var nok til å betale alle regningene, med mindre man bor alene på en liten hybel og ikke trenger bil.

29.04.09

@Freddy: Jeg har billig husleie, ingen gjeld, ingen bil, bor sentralt og er ikke avhengig av ville utskeielser. Denne inntekten er større enn hva jeg fikk da jeg hadde fast deltidsjobb, og den er på vei oppover. Jeg klarer meg akkurat fint med 10,000,- her og nå, men selvsagt er det ikke mye å leve på i det lange løp.

Freddy
29.04.09

Det faktum at det fortsatt finnes unge mennesker som er villige til å avstå fra materielle goder for en tid til fordel for friheten til å gjøre det de selv vil er det mest inspirerende for min del.

Petter
29.04.09

jøss det her var rått. veldig spennende å se at det går an å tjene over en million i månedn på blogging, keep up the good work sindre!

Viktigper
29.04.09

Hei Sindre, dette var forøvrig en fin artikkel, men den er litt misvisende da disse bloggene er internasjonale - du kan aldri nå ut til like mange mennesker på Norsk.

Ta en titt på denne artikkelen, og spesielt kommentarene - her finner du de såkalte IT-guruene som ikke vet så altfor mye om blogging.

By the way - Lifehacker og ikke “Life Hacker”.

Stå på videre Sindre

29.04.09

@Viktigper: Din grunn til å kalle den misvisende er i seg selv misvisende, da jeg ikke lover noe om at dette er mulig i Norge - det var faktisk din tolkning. ;)

Hvis den er misvisende er det vel heller fordi den ikke viser de topp 20-bloggerne som egentlig tjener mest penger - bare noen av dem… Som også er begrunnet i artikkelen.

Uff… Du linket akkurat til kommentarfeltet på Dagbladet/Kjendis.no… *grøss* Det var litt slemt syns jeg. :P

Takk, will do!

Du har jo glemt meg! Jeg tjente 30.000 i mars, og 35.000 i april (trygd ikke medregnet) på “indirekte blogging” (dvs design- og programmeringsarbeid som er et resultat av blogging).

Forøvrig, det går finfint å leve på 10.000,- i måneden. Jeg levde i årevis som “student” (dvs trygdet) med rundt 10.000,- i mnd med både hus, bil og kjerring. Du har råd til “alt” unntatt sydenturer, dyre utelivsbesøk, shopping av moteklær, osv.

29.04.09

Greit å ha noe å strekke seg mot - jeg strekker meg foreløpig kun etter 20. plassen!
;-)

29.04.09

Beklager til alle jeg har “glemt” - men de fleste har jeg faktisk tenkt på, og ville tatt med hvis de var litt mer åpne rundt inntektsdetaljene sine (eller hvis mine synske evner var bedre). ;) Kunne glatt ha laget en topp 25 -eller topp 30-liste, men fyr løs her i kommentarfeltet, så bildet blir så riktig som mulig! :)

29.04.09

Intressant å se at det var et såpass stort sprik mellom shoemoney og chow, men de jobber vel egentlig mot to helt forskjellige mål disse gutta da, selv om det sentrale er å tjene penger.

29.04.09

@Picxx: Shoemoney tjener nok mer enn dette sammenlagt, han driver en del andre sider og firmaer også. Men her har jeg bare tatt med blogginntekten. :)

Svein
29.04.09

1,4 mill i månedslønn……. det hadde vært noe :) det her var en inspirerende liste egentlig, selv om det virker som at det kun finnes håp hvis man blogger på engelsk. Jeg ser dog at du er blant de eneste seriøse norske bloggerne som virkelig prøver å komme deg opp og frem, og jeg tror nok du kan klare det også. inspirerende liste på en inspirerende blogg for mange andre bloggere som prøver å tjene noen kroner :) stå på videre

29.04.09

@Svein: Takk for det, hyggelig at listen settes pris på. Det finnes nok håp for norske blogger også, men det tar tid og innsats å komme seg noen vei. Hvis det er noen trøst så var det ingen av disse utenlandske bloggene som opplevde suksess over natten heller, og jeg har faktisk oppnådd mer på kortere tid enn mange av dem. Veien videre blir spennende, så bare følg med! :)

30.04.09

Hehe…

Og i mens dere heretikere tørker siklet fra munnen deres etter å ha lest dette innlegget. I mens drømmen om å vasse i penger pga. blogging litt etter litt overtar hjernene deres som en ond parasitt, stikker jeg hodet inn gjennom døra og sier at dere aldri, ALDRI blir lykkelige av penger.

Mooaaah!

Geir H
30.04.09

Så du påstår er den bloggeren som tjener mest i Norge? Hva med Ida Wullf?

30.04.09

@Geir H: Jeg påstår ingenting. Ida Wulff var en av de jeg indirekte beklaget til i en kommentar lenger oppe hvor jeg begrunner hvorfor enkelte som kanskje(?) burde vært med ikke er det. Hun sa til meg på Facebook at hun “følte seg litt glemt”. Jeg sa det som det var at jeg ikke aner hva hun tjener på bloggen sin. Jeg har lest så mange forskjellige summer at jeg ikke ville gjette på noe. Så jeg ønsket henne velkommen til å si hva hun tjente her i kommentarfeltet, men foreløpig har responsen uteblitt… Men det er ikke for sent, Ida, hvis du leser dette. :)

[...] Jeg legger ikke engang skjul på hva jeg tjener, noe jeg har bekreftet i blogginntektsrapporter tidligere, samt i gårsdagens innlegg. Pr. dags dato tjener jeg opp mot 10,000,- i måneden på blogging, men det varierer alltid fra måned til måned. [...]

30.04.09

Sindre: Ida Wulff tjener mindre enn vaskedamer ;) De tjener dog ikke så værst, 160kr for å flytte en pinne med en klut..

Geir H
30.04.09

Tjener du “opp mot” 10.000 eller har du passert den magiske grensen på én måned?

[...] Nei, denne posten handler ikke om Sindre på Glabladet, selv om Sindre var den som fikk meg til å tenke på akkurat dette. Som jo er ganske morsomt. Sindre har egentlig ikke noe med dette å gjøre i det hele tatt, men han skrev altså en post med tittelen “De 20 mesttjenende bloggerne i verden” hvor mannen bak Shoemoney, Jeremy Schoemaker, lå på en 15.plass med usle 82 000 kr i måneden. [...]

01.05.09

Vel, 10,000,- i måneden er jo egentlig ganske fort gjort hvis man bare kan sette opp og inntektsoptimisere nisjeblogger.

Jeg vet om ganske mange som regelmessig setter opp nisjeblogger som skaper veldig greie passive inntekter hele tiden.

Så det finnes mange måter å gjøre det på, men med kun èn blogg er det nok en god del værre vil jeg tro.

- Prebz

LEGG IGJEN DIN KOMMENTAR HER:
Advarsel: Upassende kommentarer risikerer å slettes uten forvarsel.

Donér | F.A.Q. | Kontakt | Annonsere? | Abonner på RSS |
Alt innhold er beskyttet av Åndsverkloven © 2008-2009 www.Glabladet.no | Privacy Policy
Gratis bloggekurs! Lær:

- Få en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!

Abonner på Glabladet:

Abonner via RSS-feed
Hva er RSS?

...eller, abonner via Epost:

Om Sindre Låstad
Sindre LåstadJeg tjener til livets opphold ved å blogge og lever "The Dot No Lifestyle". Ta bloggekurset mitt for å lære hvordan du kan gjøre det samme! (Profil)
Bli min Facebook-venn

Siste Twitter fra Sindre

  Siste kommentarer

  • Heicha: Sindre: Om det har så mye verdi for meg, vet jeg ikke. Men det har definitivt verdi for deg!...
  • Sindre: @Heicha: Det var Glabladets kommentar nr. 3500. Om det har så mye verdi vet jeg ikke, men...
  • Heicha: Jeg lo og kjente meg igjen. Jeg har ikke hatt få (høylytte) diskusjoner pga verdier, for å si...
  • Petter: Gode tips, fokus på kvalitet er antageligvis det beste tipset av dem alle. Har laget en liten...
  • Pengemannen: Strålende innlegg! Regner med den kommer godt med når jeg skal levere min første...
  • Joakim: Takker for guiden! Holdt på med helvetet i kveld – i det fristen nærmet seg faretruende...  Sponsorer

  Apple Store
  Bokkilden
  CDON
  Haugen Bok

  iTunes
  Kondomeriet
  Leger uten grenser
  MPX
  One.com
  Røde Kors-fadder

  Spreadshirt
  Star Tour
  Unicef-fastgiver
  Yves Rocher

  Sponsorer

  • Artigste.net
   Artige og (u)interessante nyheter!
  • Casino
   Guide til casino på nett
  • Kreta
   Vacation in Crete. Accommodation, maps, rent a car, buses and ferries. All you need in one place.
  • Din link her?
   Kun kr. 150 pr. måned
  • Din link her?
   Kun kr. 150 pr. måned