Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Du er allerede rik

Skrevet av Sindre | 14. april, 2009

Selv om det kan være vanskelig å tro det, er du allerede rik. Kanskje du ikke føler deg rik hvis du sitter med gjeld til langt oppover knærne, konstante utgifter og en lønn som bare så vidt strekker til hver måned. Hvordan i all verden kan jeg påstå at du er rik under slike omstendigheter? Vel, la oss se på det store bildet.

I forhold til flesteparten i verden lever du et drømmeliv!

Den grufulle realiteten er at verden er full av mennesker som ikke har noenting. 3 milliarder mennesker må klare seg med under 15 kroner dagen, mens 1,3 milliarder mennesker lever på rundt 5 kroner dagen. 70% av de som lever på 5 kroner dagen er kvinner. Kvisetrynene som jobber for «luselønn» på McDonald’s tjener mer enn 75% av jordens befolkning. I mange deler av verden er det folk som ikke har mat. De har ikke tilgang til medisiner eller leger. De jobber ikke i et kontor med air condition. Og de har ikke tilgang til internett ( :shock: ).

Kanskje du sliter. Kanskje du bekymrer deg for familieøkonomien. Kanskje du blir dårlig av å lure på hvorvidt du har nok penger til å forsørge deg og dine. Kanskje lever du fra lønning til lønning. Kanskje kredittkortselskapene jakter deg som en hund. Kanskje du tror at det ikke er noe du kan gjøre med det. Men det finnes noe å gjøre med det. Og du kan begynne her og nå.

Vær takknemlig for det du har

Du kan sette pris på, og være takknemlig for det du har. I forhold til folk flest i verdenssammenheng, lever du et drømmeliv. Du tenker kanskje at livet ditt suger, men det finnes milliarder av mennesker som gladelig ville ha byttet plass med deg.

Se deg om. Ta en titt på alt du allerede har; mat, klær, venner, familie, leker, teknologi, etc. Jeg er ganske sikker på at du har nok mat til middagen i kveld og frokost i morgen tidlig. Du har sannsynligvis nok veksel i lommen din til at du kan kjøpe en kaffe latte mokka choko latta jaja på den nærmeste Deli de Luca’en. Du har varme der du bor og kanskje til og med air condition. Skapet ditt har sikkert en del klær, og hvis du er kvinne, vet jeg at du har mer enn ett par sko. Jeg vedder på du har en mobiltelefon, farge-TV, data og internettilgang.

Negativ tenking = negative resultater

Slutt å dvel ved det negative og fokuser på det positive. Har du lagt merke til at når du tenker på regninger, får du bare mer regninger? Det er Law of Attraction at work. Du tiltrekker deg det du er, og du er hva du tenker. Forandre tankegangen din, og du vil forandre livet. Hvis du alltid tenker: «Livet mitt suger!», vil du tiltrekke deg ting som suger. Hvis du er takknemlig for alt du allerede har, og begynner å tenke: «Livet mitt er fantastisk!», vil du tiltrekke deg fantastiske ting! Det virker ikke alltid logisk, men det er sånn det funker.

Jeg anbefaler at du tar deg noen minutter hver dag til å telle dine goder. Så sier du «takk» for at du har goder å telle – haugevis med mennesker i verden har ikke det. Det er et trist faktum at folk flest ikke verdsetter det de har før det er borte. Ikke la det skje med deg.

Begynn å tell godene dine og sett pris på det du allerede har og du vil begynne å føle deg bedre. Hele ånden din vil få seg et løft. Dine frykter og bekymringer vil gå bort. Du vil føle mindre stress og vil ikke være i et slikt dårlig humør hele tiden. Og viktigst av alt; du vil åpne deg for alle godene universet har i vente for deg.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på tirsdag 14. april 2009 klokken 5:02 i kategoriene: Bevissthet, Helse, Inspirasjon, Law of Attraction, Penger, Verden & Samfunn,

LESERNE MENER:
13 kommentarer så langt

14.04.09

Dette har jeg tenkt på mange ganger selv. At man skal være takknemlig for det man har, fordi man tenker ikke over det før man mister det. For å ta et banalt eksempel; den dagen du mister armen din i en ulykke, vil du tenke tilbake på da du hadde den, og hvor fint det var.

Men problemet mitt, er at jeg ikke vet hvordan jeg skal bli takknemlig for disse ting jeg aldri tenker på. Har prøvd å skrive lister osv, og snakke til meg selv osv, men ingenting hjelper.

Så hvordan kan jeg bli mer takknelig for de tinga jeg har? :)

2. bjellesau
14.04.09

Skogtrollet:

Jeg skatet masse før, og da var det ganske ofte en gikk til sengs med vondt i kroppen et eller annet sted. Da fikk jeg litt sånne aha-opplevelser når jeg la meg uten å verke noe sted. Utrolig deilig! Det er en ting jeg husker fortsatt, og klarer å sette pris på.

Ellers føler jeg at en får mye igjen for ikke-materielle ‘verdier’. F.eks det å sette et nytt tricks på skate eller endelig poppe den 7 trinns trappa en har lurt på lenge. Reiser er også fantastisk. Minner kan ingen ta fra deg samme hvor store regninger som faller ned i postkassa. Det samme gjelder vennene en får på disse turene. Dessuten er det jo mat for hodet på mange måter.

Har også prøvd den materielle metoden for lykke, men synes den har særdeles kortvarig effekt og som en heroinist jager en på mer lykke ved å kjøpe mer og større og dyrere.

http://open.spotify.com/track/1VyHsvDWEYbzBZB7RwfW2f

3. Ida
14.04.09

Fint innlegg. Liker dette sitatet:

Tenk bare på hvor lykkelig du ville ha vært om du mistet alt det du nå har – og fikk det tilbake igjen.

4. anders
14.04.09

jeg er så enig, jeg har brukt de siste årene på å reise rundt i tilknytning til antropologiske studier. og duverden så utrolig heldige vi er i norge, klager på bompenger og liksom snikislamisering, herregud for noen fittefjertproblemer.

5. Zee
14.04.09

Dette er en veldig viktig del av Islam, det å takke Allah for alt man har fått, at han har skapt oss og gitt oss liv og gitt oss et så bra liv. Jeg prøver å være takknemlig for at jeg har fått muligheten til å vokse opp i Norge, rett og slett fordi min bestefar kom hitt 40 år tilbake. Men ofte er det slik at de fattige er de mest takknemlige, for de setter virkelig pris på det ene brødet de får tak i ny og ne. En av de fem søylene i Islam er å gi almisse til de fattige av det man selv har. Tenk om alle hadde gitt 2,5% av sin inntekt i almisse (som er minimumskravet i Islam) til de fattige… tror ikke fattigdommen hadde fått eksistere lenge.

Islam oppfordrer til å gi almisse ved å fortelle oss at alt det vi gir bort i dette liv, vil vente på oss i det neste…

6. Atle
16.04.09

Det er noen gode poeng i denne artikkelen, men allikevel syns jeg ikke den var så fantastisk godt skrevet. «Negativ tenking = negative resultater» er det ingen tvil om, og at ikke noe som helst blir bedre ved og tenke negativt er det heller ingen tvil om.

Sitat fra artikkelen:
«Kanskje du sliter. Kanskje du bekymrer deg for familieøkonomien. Kanskje du blir dårlig av å lure på hvorvidt du har nok penger til å forsørge deg og dine. Kanskje lever du fra lønning til lønning. Kanskje kredittkortselskapene jakter deg som en hund. Kanskje du tror at det ikke er noe du kan gjøre med det. Men det finnes noe å gjøre med det. Og du kan begynne her og nå.»

Dette fortsetter med.:
«Vær takknemlig for det du har. Du kan sette pris på, og være takknemlig for det du har. I forhold til folk flest i verdenssammenheng, lever du et drømmeliv. Du tenker kanskje at livet ditt suger, men det finnes milliarder av mennesker som gladelig ville ha byttet plass med deg.»

Dette er jo helt på jordet, for og si det mildt. Det og være takknemlig for det en har er en ting, men hvordan skal det på noen måte få bort problemene som en allerede har? Jeg mener absolutt at eneste måten en kan bli kvitt sine egne problemer, er og gjøre noe med dem, og jeg har liten tro på at og være takknemlig for det en allerede har, vil løse noen som helst, annet enn at det gjerne er enklere og se positivt på livet.

Som sagt, mange gode poeng i artikkelen, men allikevel er det mye her som er dårlig, og som jeg personlig ikke helt kan få til og stemme med virkeligheten. Kanskje det er meg som tar feil nå, og kanskje det ikke er det. Jeg syns bare det var litt sånn «på jordet.» :)

7. Sindre
16.04.09

@Atle: Dette innlegget er vel ikke beregnet for å komme med løsningen på problemene dine, men som en påminnelse om hvor godt vi tross alt har det her i landet. Jeg har et arkiv bestående av artikler som tar for seg mer konkrete ting man kan gjøre for å løse diverse problemer man har i livet. Noen ganger er det greit med bare en påminnelse som dette, og å rett og slett være takknemlig for det vi har. Du har kanskje problemer, men hvis du brått hadde blitt fratatt alle de gode vilkårene du har når du lever i Norge, ville du trolig fått enda større problemer.

Det handler om å se ting litt i perspektiv. :)

8. Anita
19.04.09

Enkelte misforstår Loven og tror poenget er at alle problemer skal løse seg uten at man gjør noe med det selv. Men det er jo feil. Det nytter ikke å kaste alle regningene og regne med at Universet skal ordne opp. Vel, er man sterk nok i troen, så kanskje…

Imidlertid er takknemlighet en veldig sterk og positiv følelse som hever svingningene dramatisk og gjør at ønskene våre kan begynne å manifestere seg. Og om man må betale regninger, sliter med sykdom elller andre ting, kan det begynne å dukke opp omstendigheter i livet som hjelper til å løse problemene.

Og vi her i landet har mye å være takknemlige for, selv om vi ikke bør se oss blinde på materiell velstand. Det er trolig mange andre land der folk er LYKKELIGERE enn her på berget, selv om de mangler både det ene og det andre av det vi tar som en selvfølge. Synd, egentlig, at suksess her i vesten alltid måles i kroner og øre.

Noen sier i kommentarer at Loven ikke er bra, fordi det ikke er ressurser nok til alle. Men det er feil, iflg. bøkene til ekteparet Hicks fins det uendelig mye velstand som alle kan ta del i. De sier at det ikke representerer noen fare om alle skulle få det de ønsker seg, nettopp fordi alle er forskjellige. Ikke alle ville ønske seg masse penger, ikke alle ville ha eget firma, ikke alle ville kjøpe dyr bil osv.

Jeg er overbevist om at den dagen vi alle klarer å skape vårt liv som det var meningen at vi skulle gjøre, vil penger og statussymboler miste mye av sin verdi, og vi vil legge vekt på helt andre ting.

I dag er forresten en fin anledning til å gi til Blindesaken! Å gi er et tegn på velstand, så om man ønsker mer penger, er det lurt å gi bort noe av og til.

9. Per Berge
25.04.09

Vil si meg mye enig i innlegget. En ting derimot vil jeg folk skal ta med seg og det er faktumet att selv de mest fattige i verden smiler og ler. Ikke att det er på tvers av innleget men bare som en ekstra påminelse om att selv uten de «verdiene» vi tar for gitt er folk glad og lykelige. handler vel kansje om att en setter standarden ettersom en får mer.

I håvamål står det skrevet: » Odin hjelper den som hjelper seg selv».

Det sitatet syns jeg er så fint å leve opp til.

[...] Vi bor i Norge, et av verdens rikeste og tryggeste land med utrolig mange muligheter. Likevel ser jeg meg rundt og kan rapportere om at det ikke alltid står bra til. [...]

11. Morten
15.05.09

Er enig i artikelen, men regningene forsvinner ikke, selv om man ikke tenker på dem, ei blir de flere heller.

Men ha en positiv grunnholdning og andre positive mennesker vil omgås med deg, og nye muligheter vil etterhvert se dagens lys.

[...] Du er allerede rik [...]

13. Line
01.12.09

Æsj, jeg håpte dere hadde funnet ut hvor alle pengene mine hadde tatt veien ;-) Jeg veit at det du sier er sant, men som student er det veldig vrient å tru på…eller, jeg veit at jeg har store verdier – men jeg kan jo ikke akkurat selge pensummet mitt for å betale strømregninga. Da stryker jeg jo på eksamen og får ikke stipend :P

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere