Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Film: Knowing

Skrevet av Sindre | 26. april, 2009

Glabladet kommer med filmanmeldelser sånn ca. en gang hvert halve år, så jeg syntes det var på tide med en ny. Hvis du er av typen som ikke vil vite noe om filmene før du ser den, kan det hende du vil vente med å lese videre. Jeg tror ikke jeg spoiler for mye, men litt får du vite.

Knowing er en film som ikke handler om det du tror. Etter at jeg så den har jeg lest en rekke kommentarer om denne filmen. Noen er sure fordi de mener at det er to forskjellige historier viklet inn i én. Andre, som meg, mener at «del 1″ er viktig for at «del 2″ skal kunne fungere. Det er rett og slett villedning. Men jeg liker villedning, når det gjøres elegant. Jeg har jo den siste tiden latt meg fascinere voldsomt av hypnotisører som Derren Brown, hvor villedning er en stor del av gamet for å få triksene til å fungere.

Anyway, tilbake til temaet. Knowing er en film jeg måtte reflektere mye over etter at jeg så den. Man kan velge om man vil være rask med å trekke slutninger (og risikere en «dårlig» filmopplevelse) eller å ta seg tid til å tenke over tingene og meningen bak filmen (som gir en langt mer komplett opplevelse).

Jeg har den siste tiden sett mange programmer om universet. Bl.a. The Universe på History Channel, og The Planets på BBC Knowledge. Jeg er så sykt fascinert av sånt. Det er programmer som får deg til å tenke over mange ting. Og med den settingen i bakgrunnen, av å ha sett mange slike programmer om universet, livets opprinnelse, andre planeter og verdener, hvor sårbare vi er, etc, må jeg si at denne filmen kom som bestilt.

«Løsningen» i denne filmen er muligens fantasifull, men dog likevel en løsning jeg når som helst heller ville trodd på enn det skvipet som står i Bibelen. Og det var en annen ting jeg likte med denne filmen: Jeg følte at den snakker kristendommen midt imot. :twisted:

Men, den gir rom for mye tolkning. Jeg er bare glad den sluttet omtrent sånn som den gjorde, fordi jeg fryktet nok en sukkersøt happy ending. Her har filmskaperne vært lure, fordi det er absolutt ingen «happy ending», men de pakker den likevel inn sånn at man sitter med følelsen av at «dette var jo greit nok». :) (Jeg merker det er irriterende å skrive om denne filmen fordi jeg ikke kan fortelle ALT.)

Filmen er innom mange sjangre: Action, sci-fi, thriller… Og den inneholder noen spektakulære effekter som nærmest gjorde at jeg satt og måpte. Gleder meg egentlig bare til den kommer på DVD. Film er best hjemme. Da slipper man de idiotene som aldri klarer å holde kjeft, sparker i setet ditt, hoster, spytter og nyser deg i bakhodet, stapper tåfisen sin opp i trynet ditt, osv.

Når jeg blir bloggmillionær skal jeg kjøpe et hus med eget kinorom!! Og hvis du mener det samme som meg, er du velkommen til å se film med meg anytime! :D


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på søndag 26. april 2009 klokken 14:00 i kategoriene: Kultur & Media, Omtaler,

»
LESERNE MENER:
3 kommentarer så langt

26.04.09

Denne filmen gleder jeg meg til, men jeg må nok vente til den kommer på DVD. Grunnen til det nevner du i innlegget ditt :) Det er så mange som mangler respekt for andre som er til stede i en kinosal.

2. Sindre
26.04.09

@Sjefsberta: Det er grusomt irriterende. Har merket mer og mer til dette de siste årene, så nå går jeg nesten aldri på kino lenger.

3. Veronica
27.04.09

Den filmen her hørtes ut som noe for meg! Du og jeg har egentlig ganske lik filmsmak når det kommer til de fleste filmer så jeg er spent på hva jeg vil syns om den. Jeg har ikke hørt så mye om den, men jeg har lest litt at det er mange som gir den midt-på-treet-kritikk. Det at Nicolas Cage har hovedrolle gjør meg jo enda mer spent på den siden jeg syns han er en av de beste skuespillerne.

Jeg sier meg helt enig med villeding i film når det er gjennomført, og det å putte litt religion inn i en film er så og si alltid en suksess når det kommer til å dra min oppmerksomhet. Når den er ute på dvd skal jeg få sett den, gleder meg. Jeg har en finger opp for den filmen her, tror jeg. Og ja, jeg deler gjerne en popcorn og brus i samme slengen når vi skal se på film i kinosalen din :D

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere