Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Hvordan fremstiller du deg selv?

Skrevet av Sindre | 08. april, 2009

Med mindre du er blind, kan du ikke unngå å ha fått med deg den siste tidens promotering av meg selv på Glabladet. Det har dukket opp et bilde av meg på alle sidene på bloggen, med en tekst som i korte trekk beskriver hva jeg «gjør» og hva slags livsstil det medfører. I tillegg har jeg ordnet det slik at mine siste Twitteroppdateringer vises automatisk på bloggen, med en link som oppfordrer til å følge meg der, samt bli fan av Glabladet på Facebook.

I korte trekk har jeg økt synligheten av hvem som faktisk driver Glabladet, og, som om Glabladet ikke var personlig nok fra før, lagt til muligheter for å bli enda bedre kjent med meg og min (absurde) tankegang ved å legge meg til på online sosialiseringssider.

«Hvorfor er alt dette nødvendig?», you might ask. Vel, jeg gjør det for å vise at jeg er et levende menneske, som deg. Når man kun leser innlegg på en blogg kan det være fort gjort å glemme at det er et levende, pustende, ekte menneske bak hvert bidige innlegg, som har gjort en jobb for å gjøre kvaliteten på bloggen så bra som mulig. Selv om jeg har hatt en «Om«-side så lenge bloggen har eksistert, er det langt ifra alle som trykker seg inn der.

Jeg ønsker å stifte et personlig forhold til mine lesere, med mange muligheter til interaktivitet oss imellom. Kanskje treffer du meg i en Facebook-chat og kan stille meg spørsmål, eller du kan kommentere min siste «twitt» på Twitter - eller vise versa.

Det gjør også et par ting til. Det danner et bilde av en ung kar som har suksess med å blogge og å tjene til livets opphold på den måten. Det er noe av det som skiller Glabladet fra de fleste andre blogger. Selv om det finnes et hav av blogger som er satt opp med annonser, betyr det ikke at de tjener gode penger. Hvis jeg lever av dette, kan jeg vel like godt gjøre folk oppmerksomme på det?

Jeg har simpelthen valgt å legge vekt på det beste med livet mitt, «jobben» min og godene det medfører. Jeg har vært meget påpasselig med ikke å overdrive dette. Sannhet er et viktig prinsipp for meg, noe som sannsynligvis er klart for alle som har fulgt med på bloggen en stund. Mitt mål nå er at også nye lesere skal få inntrykk av at jeg snakker sant og er en troverdig og autoritær person i bloggosfæren.

Jeg vet at folk flest ikke snakker om dette, men alle ønsker egentlig å oppnå det. Nøkkelen til å oppnå det er dog å begynne å handle i tråd med ønsket her og nå. Ingen kan fortelle deg at du er autoritær. Du må bli det selv.

Alle har en historie, men svært få bruker den. Din historie er noe av det som gir folk et inntrykk av nettopp din blogg, og som separerer den fra andre. Det du sier om deg selv, vil folk forbinde med bloggen din.

Hvordan fremstiller du deg selv? Enten du har en blogg eller i andre sammenhenger? Snakker du nedsettende om deg selv og bagatelliserer dine evner, eller fremhever du dine positive sider, hva du har å by på og hvorfor du «er» noe?

PS. Når noen spør deg hva du driver med, er det kjedeligste svaret du kan gi, å svare: «Jeg er en blogger» eller «Jeg er en tømrer» eller «Jeg er en advokat». Finn på noe unikt å si om deg selv, som representerer det du driver med, men som faktisk inviterer til en samtale, fremfor et «Åja…» – …etterfulgt av den absolutte og totale stillhet.

PPS: Hva du enn gjør, ikke pynt på sannheten eller far med løgner. It all comes back to you!


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 08. april 2009 klokken 8:56 i kategoriene: Bevissthet, Blogging, Business, Inspirasjon, Jobb & Karriere, Selvutvikling, Suksess,

LESERNE MENER:
6 kommentarer så langt

1. Lasse
08.04.09

Tidlig oppe Sindre? xD

Du må jo vise frem deg selv da, dette er jo en blogg, og blogger omhandler jo som regel enten livet til forfatteren eller noe forfatteren er interessert i.

Men det er tydlig at det funker, for jeg la deg til på Facebook i går ;)

Stå på videre, du gjør en bra jobb! Jeg er innom en gang om dagen ca. og leser de seneste innleggene dine =)

2. jens
08.04.09

Kanskje du er en blogger… men jeg er en gud :-P

3. Mats
09.04.09

på nettet er jeg mye mer annonym enn i virkeligheten, for eksempel har jeg ikke noen bilder av meg selv på nettsiden min, men man kan enda finne ut hvem jeg er via et whois på domenet mitt. i virkeligheten må jeg enda innrømme at jeg faktisk er sjenert. kanskje ikke fremlegger hva jeg virkelig kan, selv om jeg har blitt mye bedre med det etter at jeg har blitt eldre.

4. Benjamin
09.04.09

Du sier så mye som jeg tenker selv, at jeg bare liker bloggen din bedre og bedre Sindre ;)

Skal på et «NEXT STEP II2$ seminar i London i juni, og du hadde elsket det! Joseph Mcclendon 3 er seminar holder.

De ringte meg i dag og sa at de gir en billett til prisen av to, så muligheten er der. Jeg har «Front row tickets», og eventuelle gjester får sitte helt i front.

Sjekk omtale her: http://www.energiseforlife.com/item–UPW:-The-Next-Step-with-Joseph-McClendon–JMNEXTSTEP.html

Youtube her:
http://www.youtube.com/watch?v=3djBY5hESM0

Jeg anbefaler det. Og du hadde elsket det ;)

5. Lasse
09.04.09

Litt offtopic, men måtte bare komme med ett svar til Benjamin sitt innlegg:

En billett til prisen av to? Det burde du virkelig slå til på! xD

6. Bahar D
19.04.09

Man blir jo helt dratt inn i bloggen din, så på den først overigår og er helt desperat etter nye innlegg for hver time som går. Du er virkelig kjempe flink : )

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere