Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Video: Annonseplan for Glabladet 2009

Skrevet av Sindre | 03. april, 2009

Herrejemini. Etter at jeg i går så vidt nevnte at jeg kommer til å lansere et kanontilbud på annonsering på tirsdag i neste uke, har jeg allerede fått overraskende mange henvendelser i innboksen, både fra gamle annonsører og nye, potensielle annonsører. Alle vil vite detaljene. Tenkte derfor å skrive en generell oppdatering hvor jeg svarer på mange av de vanligste spørsmålene.

PS. Hvis du bare vil se video, gå til slutten av innlegget.

Sjekk ut annonsesiden.

Hva går dette ut på, og hva må jeg gjøre som annonsør?

På tirsdag 07. april når dette lanseres, velger du din foretrukne bannerplass (eventuelt tekstlink), betaler med PayPal for 1 måned om gangen, og sender deretter annonseinformasjonen (beliggenheten til banneren på serveren din samt URL til nettstedet den skal linke til) til min epost, sindre (at) www.glabladet.no. Annonsen din legges ut på Glabladet fortløpende (jeg har viet mange timer på tirsdag til å ta meg av bestillinger og «kundeservice»).

«Mal» for mailen du sender er veldig enkel:

  1. Navnet ditt.
  2. URL til banner på serveren din.
  3. URL til nettstedet det skal linkes til. Legg gjerne med html-koden hvis du har spesielle ønsker der. Merk at alle linker vil være nofollow.

Den store forskjellen fra tidligere, er at når du betaler via PayPal blir du automatisk en abonnent på akkurat din annonseplass på Glabladet. Dermed vil abonnentet ditt autofornyes hver måned uten at du trenger å gjøre noe. Beløpet blir automatisk trukket fra din PayPalkonto. Og du kan bare slappe av, for du kan når som helst avslutte abonnementet ditt via PayPal. Dette kan du gjøre selv, eller du kan ta kontakt med meg, så stopper jeg det umiddelbart.

Så, i klartekst:

Hvis DU er blant de første til å sikre seg en skambillig annonseplass på Glabladet på tirsdag 07. april kl. 11, får du ikke bare en god pris og en flott plassering. Du får muligheten til å beholde akkurat den plassen for akkurat den latterlig lave prisen hver måned i resten av ditt liv!!*

*=Så lenge du ikke avslutter abonnementet.

La oss ta et tilfeldig priseksempel her. La oss si du kunne tenke deg en annonseplass i størrelsen 180x150px, i høyre sidekolonne. La oss si at prisen på tirsdag skulle være 250 kroner i måneden. Når du bestiller denne plassen og betaler via PayPal blir du automatisk abonnent på akkurat den plassen, og betaler aldri et større beløp pr. måned enn 250 kroner – selv om prisene for nye kunder vil fortsette å stige i takt med økte besøkstall.

Avslutter du abonnementet og vil inn igjen senere, må du forholde deg til de nye gjeldende prisene. Du kan ikke få tilbake din gamle pris hvis du avslutter abonnementet. I 180x150px-tilfellet, vil dette også innebære at du mister posisjonen din. Hver gang noen avslutter et abonnement, flyttes nemlig nestemann opp. Så hvis du vil inn igjen senere da, begynner du nederst på listen, men rykker opp et hakk for hver annonsør som skulle trekke seg.

På andre plasser, hvor annonser går i rotasjon, som f.eks. 468x60px-plassen, har man ikke dette problemet. Men her gjelder det derimot å være tidlig av andre grunner – fordi plassen vil være ytterst begrenset. Bestiller du en annonseplass i 468x60px, vil den vises øverst og nederst på alle sider, men den vil kun være 1 av 3 annonser i rotasjon*.

*=Jeg tar forbehold om at jeg kan komme til å ta inn flere hvis pågangen blir ekstra stor – bare fordi prisen er såpass billig som den blir. Den absolutte maksgrensen jeg kan tenke meg er 5 bannere i rotasjon. Men da de vises både oppe og nede på alle sider, vil det likevel være gode sjanser for at annonsen vises, og med over 10 sidevisninger pr. unike bruker, vil din annonse garantert bli sett av hver bruker (i snitt).

Sjekk ut annonsesiden.

En grei løsning?

Jeg håper du er like enig som meg i at dette er en vinn-vinn-løsning for begge parter. På denne måten lar jeg rett og slett markedet avgjøre hvilken pris jeg legger meg på, i stedet for å sette et fastsatt, fikset beløp, som de færreste kunne hatt råd til uansett.

Min «prisstigningspolicy» vil være at jeg generelt sett øker prisen litt forsiktig hver gang en plass blir utsolgt. Økte priser vil altså aldri påvirke de som allerede har «låst seg» til en annonse til en gitt pris. Kun når et abonnement avsluttes vil de nye prisene være gjeldende for vedkommende abonnent, hvis han/hun vil inn igjen.

Hvis noe er uklart eller du har idéer eller generell feedback til dette, si fra i kommentarfeltet. Jeg føler at dette blir en meget rettferdig og «riktig» måte å fastsette priser på.

Hva hvis bannerformatet jeg vil ha er utsolgt før jeg får kjøpt det?

Dette kan nok bli en gjeldende situasjon for noen på tirsdag, da jeg forventer stor pågang til noe som tross alt er ganske begrenset. Men kommer du for sent på tirsdag må du ikke tro at alt håp er ute. Etterhvert som noen annonsører trekker seg, blir det plass til deg. Så kom deg på ventelisten med det samme.

Jeg er nødt til å sette prisen ørlitegrann opp for de som står på ventelisten. Let’s face it, hvis jeg tilbyr 100 personer på en venteliste en ekstremt billig pris til et av mine annonseformater, kommer jeg til å bli «ruinert». Selv om mitt mål ikke er å tjene mest mulig, må det tas med i betraktningen at Glabladet kommer til å vokse seg større og større med årene, og annonseplassene vil bli langt mer verdt. Da er det dumt å ha en liste med 100 stykker som har «sikret seg» en annonseplass for eksempelvis 100 kroner. Jeg kommer til å ha 100-kronersannonsører i flere år fremover. :P

For å ta et eksempel igjen: Hvis du kom for sent til en annonse som f.eks. kostet 250 kroner, men du vil stå på venteliste, kan det hende at den samme plassen vil koste deg 350 kroner når du kommer til. Med andre ord, de som kommer for sent, men som vil stå på venteliste, må betale litt mer. Men med bloggens stadige vekst tatt i betraktning, blir dette likevel en riktig løsning, føler jeg.

Ulemper?

Jeg vil ikke kalle det en ulempe, men jeg har funnet ut at for å kunne abonnere via PayPal, som jeg snakker om her, må man registrere en PayPalkonto når man bestiller annonsen (hvis man ikke har det fra før). Jeg vil tro de aller fleste har en PayPalkonto allerede, men jeg vet også at det finnes folk som ikke har. For å la dette være et automatisk abonnement, finnes det dessverre ingen vei utenom å registrere seg med en konto hos PayPal, men det er i det minste helt gratis å opprette, og kommer bare til å tjene deg godt i tiden fremover. PayPal er også et must hvis du noensinne har tenkt å handle fra eBay.

Tenkte jeg måtte nevne dette, da jeg i forrige innlegg sa at man ikke trengte PayPalkonto. Jeg hadde hatt rett dersom det kun var snakk om en engangsbetaling.

Video

I går kveld fant jeg ut at jeg ville prøve å spille inn min aller første «videoblogg», da dette annonsesurret så ut til å være en fin anledning til nettopp noe slikt. Nå har jeg riktignok allerede skrevet et langt innlegg om det, men det kan lønne seg å se videoen for å forstå nøyaktig hva jeg mener, og bli vist hvilke plasser jeg snakker om, osv.

Dette er tatt opp med et «gammelt» digitalkamera fra 2006, lagt ut på YouTube og innflettet i dette innlegget. Kvaliteten er så som så, og bergensdialekten er klingende vakker – som alltid. :)

Snurr movie:

Sjekk ut annonsesiden.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på fredag 03. april 2009 klokken 10:32 i kategoriene: Blogging, Generelt, Video,

LESERNE MENER:
4 kommentarer så langt

1. picxx
04.04.09

Vær oppmerksom på at om du kjører annonser som kan forveksles med adsense kan/vil du miste kontoen din hos adsense om du kjører adsense på samme side.

2. Sindre
04.04.09

@ Picxx: Takk for påminnelsen. Men jeg tror det vil være lett å se at det ikke er Adsenseannonser. Jeg sa de kom til å være «omtrent helt like» men jeg kommer ikke f.eks. til å inkludere URL’en under beskrivelsen, slik som på Adsense. Beskrivelsen/omtalen av siden vil også kunne være litt lenger enn Adsense sine. Det kommer heller ikke til å stå «Annonser fra Google» der. :P

Så jeg håper det skal gå greit.

3. sladder
04.04.09

genialt system, kanskje jeg skal kjøpe noen annonser, får se om jeg har råd :)

[...] De nye annonseneplassene må betales med PayPal, som jeg har forklart før. Dette for å kunne abonnere og la alt gå på automatikk. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere