CarbonCopyPRO – ferdig hjemmebusiness på 1-2-3

Skrevet av Sindre | 20. mai, 2009
Hvis du er ny her, vil du kanskje abonnere på min RSS-feed. Takk for besøket!

Dette innlegget er en betalt omtale som består av mine egne meninger, og er ikke påvirket av å være betalt. Hvis du vil la ditt produkt eller nettside bli lagt merke til, vennligst se annonsesiden for mer informasjon.

Edit 28.09.09: Jeg vil gjøre leserne oppmerksomme på at Forbrukerombudet og Økokrim i dag har gått kritisk ut mot CCPs markedsføring. Glabladet er ikke knyttet til CCP på noen måte og det følgende er en omtale basert på informasjon jeg fikk fra selskapet. Jeg har valgt å ikke redigere omtalen for å gjengi et riktig bilde av min opprinnelige omtale i forhold til de mange kommentarene. Jeg oppfordrer alle til å bruke sunn fornuft og tenke selv.

CarbonCopyPRO er en komplett businessløsning hvor alt er satt opp til å gå på automatikk for deg. Mannen bak dette systemet, Jay Kubassek, var for et par år siden kun en vanlig selger i Kansas City. I dag har han gjort seg selv til millionær ved å hjelpe tusenvis av mennesker til å tjene penger hjemmefra ved hjelp av hans “carbon copy”-markedsføringsteknikker.

Han har satt seg et vanvittig mål: Å skape 100 nye millionærer (i dollar) innen utgangen av 2012. Blir du hans neste “suksesshistorie”?

Hva det er

CarbonCopyPRO (CCP) er en business som selger “business in a box”. Du får en komplett pakke på døren som inneholder 3 opplæringsdvd’er og 2 bøker som tar for seg nøyaktig hva CCP er, hva som skal til for å lykkes og hvilke verktøy du skal bruke. Du får også tilgang til ditt eget brukerområde på nettet som inneholder opplæringsvideoer, calls og alt du måtte trenge for å drive businessen og holde oversikt over dine inntekter, utgifter, besøkende, leads, medlemmer osv.

Hva du gjør

Alt du trenger å gjøre er å markedsføre. Du trenger ikke rekruttere venner, familie, ha sammenkomster og møter, selge til fremmede eller løfte telefonrøret igjen. Alt er tilrettelagt for deg slik at du kan konsentrere deg om markedsføring.

Det fungerer litt som affiliatemarkedsføring gjør for bloggere. Du får din egen side, lik den på CarbonCopyPRO.no, samt ca. 20 ferdige hjemmesider fra CCP, og alt du trenger å gjøre er å drive trafikk og skaffe kunder via siden din. Alt de gjør der og da, er å registrere seg hvis de ønsker mer informasjon, og deretter tas de til en utfyllende salgsside hvor de kan velge å investere ca. 300 kroner.

Hvordan du tjener penger

I følge Hasse Andre Johnsgård, CCPs norske representant, finnes det knapt nok noen annen business som er så proff som denne. Alt går på automatikk og du tjener for hvert salg du får.

Dette er visstnok (i følge Hasse Andre) ikke noen form for MLM eller pyramideselskap. Du tjener ikke penger på å verve andre kunder, men på salg. Du får din egen business hvor du selv sitter på topp.

For å komme i gang investerer du i en såkalt Application Kit som koster ca. 300 kroner. Deretter kan man også velge å kjøpe “BIB” (Business In A Box), som koster ca. 3000 kroner. Det er en pakke som inneholder alt du trenger for å drive en seriøs business.

Hva du trenger

For å komme i gang med denne muligheten, trenger du faktisk ingen forkunnskaper. Du vil få veiledning underveis og lærer tingene etterhvert som du blir medlem. Det eneste du må investere i foruten Application Kit, er eget domene og webhotell som siden din skal settes opp på.

Hva som skjer når du blir medlem

Hvis dette virker som en mulighet du vil vite mer om, registrerer du bare navnet ditt og epostadressen din på www.carboncopypro.no. Det er gratis og uforpliktende, og Hasse Andre vil personlig hjelpe deg med å sette opp siden din og komme i gang. Han har jobbet heftig med en medlemskapsavdeling på norsk som inneholder forum, aktivitetskalender og nedlastingssenter med mulighet for bl.a. å laste ned epost-scripts de bruker, ferdige annonser og ebøker.

Du blir en del av et lag (Team Norway), men det er opp til deg selv hvor mye penger du tjener. Det stilles ingen garantier for at du vil tjene penger på dette, og som ved alle andre muligheter til å tjene penger på business, må du regne med å jobbe for det selv. Ingenting har noensinne kommet gratis.

Personlig konklusjon

Det er viktig for meg å presisere at jeg personlig ikke har prøvd ut deres system, men jeg har likevel fått tilgang til en brukerkonto for å se litt hvordan ting fungerer og henger sammen. Det er mye å sette seg inn i med en gang, men Hasse vil veilede deg gjennom prosessen sånn at opplevelsen gjøres enklest mulig for deg.

Det er ikke mulig for meg å si noe om hvorvidt dette er en god mulighet du bør satse på eller om du bør holde deg unna. Det vil variere fra person til person. Jeg tror dette er en genuin mulighet, og det finnes allerede noen i Norge som tjener 10-75 000 kroner på dette i måneden. Men for å lykkes må du stå på. Dette er bare enda en mulighet av mange, og uansett om du vil tjene penger på blogging, selge informasjon eller markedsføre en business (som her), må du jobbe hardt og kontinuerlig for å oppnå store summer selv.

Hvis du tror du har det som skal til, go for it! Husk at alt er klargjort, alle detaljer er tatt hånd om, og du trenger bare å begynne markedsføringen. I verste fall taper du 300 kroner og utgiftene for webhotell og domene samt det du måtte ha brukt for betalt markedsføring. I beste fall kan dette være inngangsbilletten til et økonomisk uavhengig liv. Hva har du i tape på i det minste å registrere deg for mer informasjon?

Jeg går verken god for dette produktet, eller fraråder deg å prøve. Jeg omtaler kun denne muligheten på nøytralt grunnlag, og lar det være fullstendig opp til deg selv hva du ønsker å gjøre videre.

Hvis du har konkrete spørsmål angående CarbonCopyPRO og deres tjenester, har Hasse Andre lovet å stille opp her i kommentarfeltet, så benytt denne sjansen til å spørre dersom du lurer på noe.

| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut Hvis du finner innholdet på denne siden hjelpsomt og nyttig, vurder gjerne en donasjon til Glabladet, så du kan ta del i givergleden også.
LESERNE MENER:
105 kommentarer så langt

Ole
20.05.09

Dette virket interessant. Jeg har ikke tid til å begynne før etter eksamenstider, men hvor mye risikerer man å tape? Når man har betalt inn de 3000 kr for pakken kan man gå mye mer i underskudd?

Hei Ole.
Forstår at det er travle tider nå!

Altså for å få det klart da, da har ingenting å tape, Vi stiller med 365 dagers full retur rett!
Eneste som ikke blir refundert er frakten fra USA, ca 100kr.

Tror ikke det er så mange som kan stille den garantien.

Jonas
20.05.09

Tror dette er noe for meg som sitter med mye fritid hjemme.
Er kun 18 år, men det burde vel ikke være noen hindring?
Får legge til at jeg har meget god erfaring med service etter 4 jobber innad service-fylte yrker, slik som hotellmedarbeider og IT-konsulent ut mot kunder over hele Norge.

Jeg må bare nevne det Jonas, ikke ment mot deg men resten. Du må være 18 år for å være med.
Når det gjelder deg Jonas, så er det bare å kjøre på:) Send meg en mail via siden min, så tar jeg kontakt!

Det var snakk om underskudd her, utgiftene du har for å starte opp er Application kit og Business in a box. Dette kommer på ca 4000kr med frakt, da har du alt du trenger, og vi setter i gang med jobbingen fra dag 1.

Etter dette så har vi verktøy for gratis og betalt markedsføring, alt kommer helt ann på deg og hva du vil gjøre!

Registrer deg inne på siden min, så tar jeg kontakt! Blir dessverre borte noen timer i kveld, da vi skal ha ledermøte i Team Norway her i oslo.

Vi skal også ha et litt “åpent hus” i morgen kl 12 i oslo, hvis du/ dere ønsker å komme dit for mere info, send meg en mail.

20.05.09

Bare et lite utdrag av hva jeg har lest på nettet om CCP:
“I ran a quick search for the Carbon Copy Marketing System on Google and the very first page located my target. I clicked through to the site at hand and began reading. The more I read the more curious I am. The first “red flag” is that I’m asked ot Pay $50.00 to get some “INFORMATION” – just like the RFS system by Ty Coughlin. After proceeding further through the system I find something else disturbing. They’re promoting Wealth Masters International – a system that you can get all the information on without paying $50.00. Then to insult to injury – they’re promoting and really pushing the M2 level of WMI – that’s a $8,995 buy in cost and they also recommend you have a $2,000 to $5,000 marketing budget. You mean you’re trying to get people to sign up for the program with an initial investment of $11k to $14K in start up capitol? ”

Flere steder blir det skrevet at man må regne med å investere rundt 11-14000 dollar for å ordentlig være med i CCP. Stemmer det??

en ting til: Man tjener ingenting på å verve nye medlemmer sies det.. Men hvorfor er du da ute etter å nettopp rekruttere nye medlemmer?

Thomas
20.05.09

Dette er jo MLM hvor man får betaling for å rekruttere nye medlemmer. Dere selger ingen varer unntatt medlemsskap. Du får betaling KUN på hvor mye omsetning din downline har. Har din downline ingen omsetning får du ingen inntekter (unntatt for de nye medlemmene du rekrutterer).

Man kan altså ikke starte å tjene penger før man betaler medlemskontigent. Man må hele tiden rekruttere medlemmer for å tjene penger, da det er en kjennsgjerning at de fleste som melder seg på MLM gir opp innen 3 måneder.

20.05.09

Var det jeg tenkte ja…

Her kom de røde flaggene :) har ventet på de..

Skal prøve å gi informasjon om dette!

De $49 som vi tar for “Applicationen” er der for å sortere ut de som vil drive business og de som ikke vil. Er du klar til å gjøre en business på internett i dag, så må du bevise det for at du skal få noe som helst hjelp. På denne måten så slipper vi å kaste bort tiden vår på de som ikke er interessert i dette egentlig. Samtidig så er det ikke bare å betale $49, du må gjennom en godkjenningsprosses! Vi skal jo jobbe sammen, og vi vil ikke ha alle inn i teamet! Samtidig så får du en 90 min lang DVD + en bok.

Når det gjelder Wealth Masters International, så stemmer det at du fint kan signe opp der for $149. Vi snakket om å ta det med i denne artikelen, men ” Sindre” fikk dessverre ikke plass til det.
Altså CCP og WMI er 2 forskjellige selskaper, CCP inngikk et sammarbeid med WMI i 2007, og da økte vi omsettingen til WMI med hele 400% på 30 dager!
Det som gjør carboncopypro så unikt er deres markedsføringssystem, dette får du ikke i WMI og ja vi genererer selvsagt kunder til WMI, men det er ikke noe tvang. Du kan fint være medlem i CCP og tjene penger på kun “APP” og “BIB” det er det kun DU som bestemmer!
Og ja, det koster fra $7995 å bli medlem i WMI, men du kan jo selvfølgelig jobbe deg oppover ettersom du tjener penger.

At du må investere 14 000dollar? Det trenger du absolutt ikke, det du må ut med er: ca 4000kr med frakt i CCP og that’s it! Selvfølgelig så kan du bruke penger på egen markedføring, men det er helt opp til deg, vi har opplæring i hvordan generere gratis trafikk.

At vi “Verver” medlemer blir vel litt feil. Vi selger et produkt slik at du også kan få lov til å selge dette. ( Starte din egen Business)
At vi ikke tjener penger på de vi “Verver” er ikke helt sant. Vi tjener ca $30 i mnd på medlemskap og en liten % av dens jobb i 1 rekke under oss! Ikke lenger ned i systemet. Og en ting til som kan nevnes, er at DU kan når som helst tjene mere penger enn meg og motsatt, alt er opp til en selv. Men inntjeningen kommer i hovedsak fra produktene.

NB: Du vil alltid finne mye “dritt” om slike selskaper rundt om, mye av dette stammer fra andre medlemmer i andre systemer som prøver å lokke til seg folk fra våres sider. Slik er det og slik vil det alltid være. Men når det er sagt, så er vi 100% lovlig business i Norge og ellers av verden og det er det ikke alle som er.

Thomas
20.05.09

Du skriver: “jobbe deg oppover”
noe som sier meg at det er en pyramidestruktur, altså MLM.

Du sier: “Vi selger et produkt slik at du også kan få lov til å selge dette”
Hvorfor må man kjøpe et produkt man ikke har bruk for før man kan markedsføre det samme produktet videre til andre? Er ikke da gratis medlem av et affiliateselskap hvor du kan markedsføre alle forskjellige typer varer UTEN å måtte kjøpe noe først bedre?

Du sier: “opplæring i hvordan generere gratis trafikk”
Ja, hvor mange forum har du ikke spammet…

20.05.09

Hvilket produkt er det dere egentlig selger? Jeg har lest og lest men ikke funnet svaret på dette.

Du har hatt siden 2.mars på deg å svare på webforumet.no om HVA man faktisk skal tjene penger på her, men det har du enda ikke gjort..

“Alt du trenger å gjøre er å markedsføre. Du trenger ikke rekruttere venner, familie, ha sammenkomster og møter, selge til fremmede eller løfte telefonrøret igjen. Alt er tilrettelagt for deg slik at du kan konsentrere deg om markedsføring”

Skal man markedsføre for makedsføringens skyld? Med andre ord rein MLM (hvilket dere faktisk linker til på siden deres og) Dette er rein og skjære pyramidespill. Håper INGEN går på denne “scammen”.

Synes det er leit at noen faller så dypt at de tar penger for å reklamere for dette (Ja du ja Sindre), jeg stikker nå til paypal og avslutter min reklame her på siden. SÅ blir det et blogginnlegg som fraråder folk å tro på dette

20.05.09

@Vegar: Jeg skal ikke ta dette produktet i forsvar, men jeg kan ikke helt skjønne hvordan du kan kalle dette “pyramidespill”. Etter hva jeg forstår (basert på informasjonen jeg har fått av Hasse Andre) sitter man ikke på topp og tjener penger på mangfoldige ledd nedover en kjede, slik det ville blitt gjort i et pyramidesystem. Det er vel heller ikke lovlig å drive slike pyramidespill i Norge, og hadde det vært pyramide, hadde ikke CCP gått til større blogger og aviser for å bli omtalt… Bruk sunn fornuft, sier jeg bare. Hva slags forhistorie du måtte ha med Hasse Andre på andre nettsteder er meg revnende likegyldig, og har du et problem med ham, kunne du sikkert tatt det på privaten.

Jeg har gjort min mengde research før jeg skrev dette innlegget, og spurt H.A. om alle detaljer i løpet av mangfoldige mailer, samt søkt mye på nettet, og det finnes både positive og negative omtaler av dette, som alt annet.

Jeg er dønn nøytral i denne omtalen, og skriver kun om et produkt som absolutt kan være relevant for noen av mine lesere, men jeg lar det være opp til hver enkelt å velge selv. Synd (og litt bekymringsverdig) at du skulle ta denne omtalen som et angrep mot din person…

20.05.09

Er enig med Vegar. Det er mange måter å tjene penger på nett på, men selv har jeg advart mot enkelte metoder. Bare overskriften om en “det realistiske inntjeningspotensialet på 250 000 $ første året” bør være nok til å få noen klokker til å ringe. Selv de første kommentarene til bloggposten virker “planlagt”.

20.05.09

@Magnus II: Jeg kan bekrefte at ingen av kommentarene til dette innlegget kommer fra samme IP-adresse, og Ole sin kommentar ser jeg er fra samme Ole som både tar bloggekurset mitt, og har lagt meg til som venn på Facebook. Den eneste jeg ikke kjenner til fra før her, er Jonas, men jeg har ingen grunn til å tvile på at det er en genuin kommentar…

Ellers syns jeg det er viktig og flott å se at mine lesere angriper denne “muligheten” med en sunn dose skepsis. H.A. kan selv bekrefte hvor skeptisk jeg var til dette via mail. Jeg tok dog beslutningen om at det ikke finnes noe galt i å omtale denne muligheten på nøytralt grunnlag, og heller la det være opp til hver enkelt å finne ut selv hva man vil gjøre.

20.05.09

Dette minner ganske mye om noe som kaller seg DotComSecrets, som skal være et opplegg som er satt sammen av Russell Brunson. Ett av hans opplegg blir kalt ”How I turned 20$ and a simple idea into a million dollar a year business. Linken til denne siden er http://www.DotComSecretsWebsite.com Jeg vil bare minne folk på at det er en enorm mengde av slike produkter om ting som liksom skal gå på skinner, men når man har lagt penger i dette. Så finner man dessverre fort ut, at det er mer jobb en fortjeneste. Hos DotCom Secrets får man også en serie med såkalte dvd kurs og bøker som må leses fra perm til perm. Og når man endelig er klar til å begynne sin nye business så finner man ut at man har brukt ganske mye penger. Man ender opp med å hoppe fra webside til webside for å finne de verktøyene man liksom skal trenge og på veien så er det lagt inn forslag på sider man burde benytte eller man må benytte hvis man har ett ønske om å tjene penger. Graver man litt dypere på disse foreslåtte websidene, så finner man fort ut at pengene man legger i dette går tilbake til der det startet når man først ble med. Denne personen kan sitte som første, andre eller tredje ledd, men h*n tjener penger på at du blar deg igjennom sidene og klikker deg både hit og dit i forvirringen av forslag og meninger. Det finnes veldig lite som pr i dag er enkelt og lettvint som omhandler din egen business. Og når det gjelder penger og hva man står i fare for å tape. Veldig enkelt, det du legger inn står man i fare for å tape. Så uansett hva man velger å legge penger i, spesielt på nettet. Sats aldri penger du vet du ikke har råd til å tape, for det er bare en ting disse annonsene er ment for, lure deg for penger;)

20.05.09

Fint at du kunne avkrefte det som kan virke som planlagte spørsmål og svar i den hensikt å påvirke lesernes oppfatning av produktet. Dette er dessverre et “triks” mange bruker for å få solgt bli-millionær-fort-konsepter. Angående CCP tror jeg imidlertid at leserne dine vil finne langt bedre og mer realistiske muligheter til å tjene penger ved å lese andre artikler på Glabladet.

Hawk
20.05.09

Klassisk svindel
Hva er produktet? Når man ikke greier å si hva man selger er det typisk bløff.
Stryk innlegget på bloggen din!

20.05.09

Sorry, dette her var skuffende greier. Dette lukter skikkelig scam.

Jeg håper for all del at du fikk godt betalt for denne artikkelen.

20.05.09

@Lars Martin: Hva som er skuffende for noen kommer an på hvilken forutsetninger, forventninger og personlige egenskaper man har. Jeg har troen på at for de rette personene kan dette være interessant. Men jeg kan ikke gjøre alle fornøyd hver gang. :)

Oi, her var det mye å ta tak i som forventet.
Har dessverre ikke fått svart tidligere, fordi vi har hatt ledermøte på dette.

Spørsmål 1: ” Jobbe seg oppover”
Kanskje jeg formulerer meg feil, derfor jeg fikk Sindre til å skrive dette for meg.
Med å jobbe seg oppover, mener jeg at du kan stare fra bunnen av med ca 3000kr og gå videre opp til WMI etter at du har tjent noen penger på BIB i CCP. Dere må forstå at dette er 2 selskaper. CarbonCopyPro har systemet som tar seg av våre leads, og er en markedsføringskanal. Det er her vi lærer oss å markedsføre riktig! Å gå oppover betyr ikke pyramide, men at du kan få tilgang til det WMI har å tilby som da er opplæring i alt som har med økonomi og gjøre. Noen foretrekker å kun jobbe med CCP og tjene sine penger på å selge Business in a boks. Mens andre ser nytteverdien av å få tilgang til det WMI har å tilby. Alt er opp til deg selv..

Spørsmål 2: “Selge produkter en ikke har bruk for”
Dette blir helt feil, Produktene er kjærnen i selskapet vårt. I CCP så har vi BIB, noe som tilsier business in a box. Her får du opplærings dvd’er og bøker og et backoffice for hvordan du skal markedsføre deg. Altså, du kjøper et produkt. I tillegg så kan du selge dette videre hvis du ønsker, og tjener på dette ca 1500kr pr salg! Du tjener ingenting på de du selger videre til!
I WMI så har vi 3 produkter. M1-M2-M3. og dette er utarbeid av personer som sitter på Wall Street, og ikke noe fantasiprodukter. Alt kommer her også i papirform og DVD’er levert direkte til din dør. Her får du proff opplæring innenfor privat økonomi, skatter, fond, sparing, aksjer osv.. Selvsagt får du mere opplæring i M3 enn du får i M1, men her tjener du også bare på salg av disse produktene. Alt fra 6000 til 50 000kr pr salg.
Nå skal det sies at du fint kan bli med i WMI ute CCP. Men vi benytter CCP som et system for å generere salg til WMI. WMI er meget kjent i USA, og det er flere profilerte personer som er medlemer der, bare for nytteverdien sin del! Altså som ikke selger disse produktene videre.

Spørsmål 3: “Webforum og spam”
Som jeg nevnte i et innlegg der, så var jeg meget ivrig i starten. Og gikk ut der det gikk ann å gå ut uten å ha satt meg inn i systemet. Dette var ingen bra metode fra min sin side, og prøvd å si det, men måte på hvor mange ganger mann skal repetere seg selv! Jeg ser jo at dette ikke var noen bra måte, og derfor har jeg styrt unna dette. Har bedre ting å foreta med tiden min, enn å svare på noe som aldri kommer igjennom. Jeg sier ikke at dette er for alle, det er det ikke. Men jeg har ihvertfall gitt alle en mulighet til å ta sitt eget valg. Har du noe privat uoppgjort med meg? Så ta kontakt med meg da vel, både mail og telefon nummer ligger tilgjengelig ute! Jeg legger ikke skjul på min iver med dette businessen.

Spørsmål 4:” Hvilken produkter”
Har vel allerede svart på dette. Rask repetering:
CCP= Business in a bok
WMI= M1-M2 og M3
Alle produktene blir levert på din dør og kommer i papirform og dvd’er levert av Fedex.

Spørsmål 5:” $250 00 i året”
Vi har sett at dette er for voldsomt, må huske at disse sidene kommer fra USA og der har de litt mere folk å ta av.. Finnes mange historier på at dette er mulig!
Men vi i norge har tatt dette seriøst, og har derfor fått laget oss norske sider som er mere Norsk. der sier vi at du kan tjene 30 000kr i mnd, noe som er fullt mulig. Men nok en gang, vi kan aldri love deg at du tjener penger her! Alt er avhengig av deg selv, og hva du er villig til å investere i tid. Men vi har nå et meget bra Team i Norge, og vi scorer høyest på Rising star listene i USA så noe riktig gjør vi. Vi jobber i et team og hjelper alle som vil, vi deler med hverandre. Kanskje noen kan det og en annen noe annet, og derfor gjør det oss til det beste teamet som noensinne har vært i CCP.

Spørsmål 6:” skeptisk”
Selfølgelig forstår jeg skeptisen blandt folk. Er jo ikke til å ungå det. Og ja, du skal være skeptis i dag, det finnes så mye useriøst på internett i dag og det gjør at de som opptrer seriøst også blir betraktet til å være useriøse.
For å si det sånn da, vi måtte bli godkjente fra VG.no for å få lov til å markedsføre oss der. De tok telefonen til USA og fikk besvart de spørsmålene de trengte for å tillate oss markedsføring der. Svaret var: Vi ser ingen grunn til å ikke tillate dette. Nette bekrefter vel en del om seriøsiteten? Samtidig så er det investert i millioner på systemet vårt, noe som da tilsier at vi har det beste systemet pr dags dato, samt en meget seriøs sammarbeidspartner i WMI. Ingen selskap så store som WMI ville satset på et useriøst selskap som sammarbeidspartner. WMI er et gjeldsfritt selskap som nå skal børsnoteres på børsen i USA, får useriøse selskaper lov til det? Og blandt annet så har personer som Donald Trump sammarbeidet og sammarbeider med WMI, tror ikke han driver noen form for useriøs business…

Spøsmål 6:” Kritikk mot Sindre”
Som han nevner, så var han veldig skeptisk til dette i starten, men jeg ga han full tilgang til mitt back office slik at han faktisk kunne se hva vi hadde, og på bakgrunn av dette, så valgte han å skrive dette innlegget.Jeg spillte med åpne kort! Noe annet ville blitt feil. Sindre gir deg bare en mulighet til å bestemme selv om du vil bli med eller ikke!
Jeg synes det blir feil å kritisere han, han lever av dette og noen ganger så skriver han artikler som ikke treffer deg i riktig ende. Sånn er det bare. Synes dere kan holde dere voksne nok til å ikke skrive dritt om Sindre, han har bare gjort jobben sin. Skal dere kritisere noen, så gå på meg! Det er min business og ikke Sindres. Jeg står for alt jeg gjør, og besvarer alle spørsmål jeg får. Jeg kan anbefalle at dere sender meg en mail, hvis dere har mange spørsmål lik disse. Men selvfølgelig, kritikk og possitive komentarer må dere legge ut, men har dere spøsmål, henvend dere direkte til meg!

Tror jeg har fått med meg alt her nå :)

21.05.09

Sindre, jeg tok det ikke som et angrep på min person. Da misforsto du. Men jeg har ikke lyst til å bli assosiert med et sted som skriver om slike produkter, som i MINE øyne, og veeldig mange andres, er rene pyramidespill.

“Spørsmål 4:” Hvilken produkter”
Har vel allerede svart på dette. Rask repetering:
CCP= Business in a bok
WMI= M1-M2 og M3
Alle produktene blir levert på din dør og kommer i papirform og dvd’er levert av Fedex.”

Problemet her er jo at man skal kjøpe BiB..hvor en lærer seg å markedsføre seg..for igjen å selge BiB videre til ANDRE som skal lære å markedsføre seg…det er bare en spiral. Jeg må innrømme at jeg fremdeles ikke skjønner nytten av dette. Det er jo ikke noe PRODUKT.

Dvs, “produktet” er å lære seg markedsføring, har jeg forstått det rett? Virker for meg som en måte å lure folk til å kjøpe kurs de ikke trenger, som er SVINDYRE.

Nei, som sagt…lukter scam lang vei

21.05.09

@Vegar: Vel, da må jeg bare beundre din evne til å “føle deg assosiert med” et produkt pga. en enkel, nøytral omtale. Jeg føler meg overhodet ikke assosiert med produktet, og det var jeg som skrev innlegget. Det må gå an å skille mellom en enkel omtale og “bloggens identitet”, og jeg tror uansett ikke dere hadde mistet noen fans pga. den omtalen. Hadde du vært tålmodig ville det også kommet et nytt innlegg i morgen som ville skjøvet denne omtalen et hakk ned.

Det er bare min mening – prøver ikke å fiske deg tilbake som annonsør (da ville jeg neppe sagt meningen min på denne måten uansett).

Vil også legge til at nesten all min energi brukes til å skrive inspirerende artikler som presenterer muligheter for folk flest. Og da syns jeg kanskje enkelte overreagerer en smule når de leser det ene innlegget som ikke resonerer med dem. Jeg forstår skepsisen og er skeptisk selv, men jeg må da kunne få lov til å gjøre jobben min. Hvis jeg heller hadde fått en donasjon på samme sum som en omtale koster, av alle som ikke liker at jeg skriver (tydelig merkede) betalte omtaler, skulle jeg gjerne latt være å tilby “betalte omtaler” som et alternativ.

Jeg må få hjulene til å gå rundt, og når jeg benyttet meg av denne sjansen, gikk jeg løs på det hele med masse skepsis og spørsmål og presenterte en dønn nøytral anmeldelse. Ikke noe “Dette MÅ dere kjøpe, dette er SÅ bra” her i gården. Og så sant jeg ikke plutselig skulle motta en økning av donasjoner i nær fremtid, kommer jeg til å fortsette å presentere betalte omtaler på samme, nøytrale måte, basert på min egen mening, erfaring og kunnskap om produktet.

PS. Vil du at jeg skal fjerne annonsen din med det samme eller vil du benytte deg av bonusen av å få to ekstra uker? Jeg mener, i de to neste ukene vil dette innlegget garantert være å finne på forsiden, og da kan dere jo “assosieres” med produktet…?

Hei Vegar.

Ja en BIB er opplæring innenfor markedsføring, samt egen hjemmeside og et system i ryggen som tar seg av din business.
Ser du ikke nytteverdien? Hva med å kunne lære seg google?Yahoo? Hva med å kunne SEO? er ikke det viktige ting å kunne uansett hva du bedriver på nett?
Nå skal det jo sies at vi bruker dette for å markedsføre vår business, gi deg som en kunde et valg ihvertfall.
Hva har det med en scam å gjøre? Vi gir ihvertfall den som vil en mulighet til å starte opp sin egen bedrft for en billig penge, hva koster det å starte opp en egen bedrift i dag? 100 000kr? 200 000kr?
Jeg har absolutt ingenting å skjule, var derfor jeg ga Sindre full tilgang også, slik at han kunne skrive en artikel fra en som står utenfor. Kunne helt sikkert skrevet dette selv, men da ville det blitt feil grunnlag! Jeg går ut med fullt navn, e-post og telefon nummer, dette er fordi jeg er stolt av å jobbe med CCP og WMI.

21.05.09

Hasse jeg må innrømme alle disse 3 bokstavsbegrepene forvirrer meg. Alt sammen høres veldig fristende, men har lest for mange historier på nettet om slike opplegg der du betaler en liten sum for å få startpakken. Også må du betale litt mer for å få ekstra secret information for at du virkelig skal begynne å tjene penger :P

Heicha
21.05.09

Sindre, hvis dette er så bra, så starter du vel opp selv?

21.05.09

@Heicha: Ehh… Fortell meg mer enn gjerne hvor jeg har uttalt at “dette er så bra”! :)
Dette er en nøytral omtale av et produkt som kan være av interesse for mange. Jeg har baller nok i luften til å lage et sånt lekeland med baller for unger, vettu? :P Jepp, et sånt et. Så jeg hadde ikke hatt tid til dette om jeg hadde hatt aldri så lyst.

Heicha
21.05.09

Sindre: Ikke ta det personlig. Du har fått gleden av å prøve produktet, og t.o.m fått betalt for å gjøre det. Hadde dette vært en “pengemaskin”, så antar jeg jo at du hadde implementert det selv.

Personlig har jeg absolutt ingen tro på slike ferdigbusinesspakker. Hvis det hadde vært så lønnsomt som tilbyderne vil ha det til, så kunne de startet opp mange under-pakker selv. Sannheten er at de fleste slike pakker ender med å rake inn mye cash til de som tilbyr dem, for så å bli utdaterte. Da sitter alle som har kjøpt seg inn tilbake.

Det finnes ingenting som heter lettjente penger på nettet. Alt krever jobb.

Du skriver ofte at glabladet er til for å gi leserne dine verdi. Ergo tolker jeg det dit hen at du kan skrive under på at dette er av verdi (selvom du har fått betalt for å eksponere dette for leserne dine).

Du er en flink markedsfører, Sindre. Jeg vet det, for jeg er i bransjen selv. Videre vet jeg at du vet at bloggingen din handler om tillit. Uavhengig av om du har fått betalt for å promotere dette eller ikke, så må du ta ansvaret, dersom folk prøver det, og det ikke svarer til forventningene deres. Skjer det, så vil de se på deg som mindre troverdig (hvilket skader deg på sikt). Sånn er det bare.

21.05.09

@Heicha: Kommentaren din blir direkte latterlig da den bare repeterer alt jeg selv har sagt om at ingenting kommer gratis, selv med dette produktet. Hva ansvar angår, har jeg bare ansvar for å ha gjort flere folk oppmerksomme på en ny mulighet, og har overhodet ikke ansvar for hva de oppnår og ikke oppnår hvis de prøver det. Jeg har IKKE “hatt gleden av å prøve produktet”. Folk må virkelig slutte å lese sine egne fantasihistorier ut fra det jeg skriver. Mer pirking fra deg nå vil ikke bli godkjent.

Angående skepsis har jeg litt lesning å anbefale: Er skeptikere skeptisk til sin egen skepsis? Den vedgår at en sunn dose skeptisk er bra og fornuftig å ha, men ikke bruk skepsis som en måte å oppfatte virkeligheten på.

Vet det er veldig mye forrviring på dette, og det må jeg tåle :) Viste jo at det kom til å bli noen tøffe tak da jeg ville legge ut denne artikelen.

Hvis noen som helst har interesse for å vite mere om vårt system, så skal vi ha et åpent møte den 27 Mai i Vestby. Trenger noen skyss fra Oslo så stiller jeg opp, har 3 ledige plasser igjen.
Da vil vi gå igjennom hele systemet, slik at de som er int forstår det!
Jeg forventer ikke at noen skal forstå dette med å lese seg frem, vi har kun vært i 3.5 mnd i Norge, og det er ikke før nå vi selv har funnet ut hva det er vi holder på med:) En ting kan jeg si, vi kommer til å bli synlige i media innen kort tid!

Vi skal også prøve å holde åpne møter annenhver uke, for å informere dem som vil. Eneste vi krever er at du har kontaktet en entreprenør før møtet, slik at vi vet hvem som kommer.

På møtet vi hadde i går, så satt det 2 tidligere direktører fra store selskaper, 1 som har sittet og sitter i markedsavdeleingen i et av norges største nettside og ellers 8 intresenter som studerer eller har en normalbetalt lønn. ( kan nevnes at vi pr dags dato har medlemer som er advokater til studenter)
Hva er det som gjør at vi skaper interesse for de som faktisk har en meget bra jobb og som er bra betalt? Jo vi har et system som er helt unikt! Men ja, det er ikke lett å forstå ved å surfe på internett.
Jeg vil på ingen måte presse noen inn i dette, det er det kun du som kan avgjøre, men slik vi legger dette opp nå så vil du få rikelig med informasjon før du evt blir med. Da kan du ta ditt valg.

Hans
21.05.09

Skjønner ikke hva anbefalingen av dette produktet har å gjøre på bloggen din Sindre (ja du får selvsagt betalt, men likevel). Det finnes utallige slike system på nettet, alle feiler på et punkt:

Når du sitter med kunnskapen til å tjene så mye penger via nettet, hvorfor ikke bare gjøre det selv?

21.05.09

@Hans: Du demonstrerer et prakteksempel på typisk norsk skepsistankegang. Får nok en gang linke til innlegget “Er skeptikere skeptisk til sin egen skepsis?” – ta deg en tur inn der og les, og forstå det innlegget.

1. Dette er relevant for bloggen min fordi det inngår under kategorier jeg skriver mye om, som penger, business, suksess og bevissthet.

2. Fremtidens jobber vil gå ut på å lære fra seg. Man vil jobbe mye mer med hodet enn med kroppen. En viktig del av å lære fra seg, er å dele med andre hva man vet for å lykkes – IKKE å holde godene for seg selv. Du blir ikke suksessfull ved å bare “gjøre deg selv suksessfull”. For å virkelig være tvers gjennom suksessfull, hjelper du andre til å bli det også. Suksess kan være så mangt, og den diskusjonen tar vi ikke her. Men jeg vil råde folk som tenker “hvis dette er så bra, hvorfor holder de det ikke bare for seg selv?” å se litt på hva slike uttalelser faktisk sier om deres egen egoisme? Jeg syns det er ubehagelig å få slike kommentarer fra lesere av MIN blogg, og velger å tro at du ikke er en fast leser, ettersom du kom med en slik hjernedød uttalelse. Hvis du er en fast leser, bør du ta deg tid til å lese essensen i det jeg predikerer litt bedre, og ikke være så rask med å dømme. Det gjelder forsåvidt flere på denne kommentarlisten.

Jeg er enig i det Sindre skriver her. Fremtidens jobber vil gå mere ut på å hjelpe hverandre. Slik er det jo stort sett i enhver bedrift i dag også.
Du kan ikke alt, bare innse det, men du har sikkert dine ting å bidra med! Og hvis den andre har noe annet å bidra med så blir det til et bra team tilslutt. Det er nettopp det som er tankegangen for oss i Team Norway! Å det er derfor vi har lykkes så bra som vi har.

Må bare påpeke en ting til som er nevnt her! “lover deg en inntekt” Vi kan ikke love deg noe som helst inntekt, men vi kan love at vi har et system som fungerer opptimalt for deg, slik at du har meget store sjanser for å lykkes. Ingenting kommer av seg selv! Mann må jobbe… Men her er det mulig å jobbe deltid, og samtidig ha studier og annen jobb.

Sindre har ikke hatt muligheten til å prøve dette, han har kun hatt tilgang til våre sider for å lage denne artikelen. Når det er sagt, så bruker de fleste fra 1 uke til 1 mnd bare på å sette seg inn i hva vi er og hva vi har. Fordi vi har så mye!

Jeg personlig og synes denne artikelen har fått for mye dårlig kritikk,(jeg overlever uansett) Men i og med at dere som skriver disse innleggene ikke har noe bakgrunn for å skrive “Dritt” om vårt selskap. Hvis dere skal komme med kritikk, så synes jeg det er mest voksent gjort å sette seg inn i hva vi har og ta det deretter, istede for å slenge ut “dritt” om noe dere faktisk ikke har kunnskap om.

Uten å si noe om hverken dette eller andre produkter, så er definisjonen – oversatt til folkelig norsk – på et pyramidespill omtrent slik:

Du har et produkt av liten eller ingen verdi som du selger videre til andre, som så selger produktet videre til andre igjen. Du får gjerne provisjon fra salget i alle ledd nedover – derav uttrykket “pyramide”. Nye medlemmer, eller kunder, vil du uvergelig til slutt bli fri for – og da faller hele systemet sammen.

Det avgjørende for at noe skal være et pyramidespill er derfor at hele systemet baserer seg totalt på å hele tiden rekruttere nye medlemmer.

Det skal sies at både WGI og T5PC solgte “produkter”. En venn av meg satt høyt oppe i T5PC. Han tapte en drøy million kroner, pluss en leilighet på galskapen.

Hei Peter Andre.

Ja er helt enig i det du skriver om pyramidespill, men hvem har sagt at vi tjener penger i flere ledd her? Vi er tross alt lovlige i alle land vi er i!
Men hvis du sier at de produktene vi har ikke har noe verdi? Da må du søke litt mere tenker jeg..
Vi har produkter innenfor økonomi, og det er ikke noe som er slengt ned på et papir av hvilken som helst.
Hvis du hadde tatt deg litt tid på å søke litt på WMI, så hadde du nok sett det.
Søk litt på Kip Herriage og Karl Bessey som er Gründere av WMI, eller les litt på siden deres: http://www.wmitoday.com så kanskje dere kan forstå litt mere hva vi har.

Det er også mange som blir med i WMI kun for nytteverdien, å hvorfor kan noen gjøre det hvis de ikke har noe nytteverdig å gi? Blandt annet så sitter det en dame fra E24.no i WMI, hvorfor?????

At våre produkter ikke har noe nytteverdi er ihvertfall helt feil. Å pyramidespill å den slags, må vi holde oss langt unna! Vi skal drive en seriøs online marketing business.

21.05.09

For meg virker det som om Carbon Copy Pro selger kurs i markedsføring og markedsføringstrategi som er samlet i moduler som kalles APP og BiB. Det du betaler for er disse modulene, og muligheten til å selge modulene videre i ditt eget “nettverk” som du skaper selv.

Spørsmål:
Hvis jeg kjøper en startpakke fra Carbon Copy Pro, vil jeg da bli opplært i hvordan jeg skal markedsføre min egen bedrift (f.eks. Adidasss) og mine egne produkter (f.eks. joggesko)?
Eller er det kun relatert til å markedsføre og videreselge APP og BiB?

22.05.09

@Hasse Andre Johnsgård:
Du må gjerne si at dette ikke er et pyramidespill. I vanlig forstand er det jo ikke det, siden dere selger et “faktisk produkt” og ikke har provisjonsregler for 2., 3. osv. ledd.

Produktet, derimot, er et “ikke-produkt” – det er rett og slett selve ideen som selges, om og om og om igjen. Altså ikke et faktisk produkt, men en tjeneste/opplæring i hvordan selge det samme produktet. Det kan sikkert også brukes til andre ting, jeg tviler ikke på at man kan lære en del, om man overhodet ikke har noen peiling på markedsføring mm. fra før av.

Men det du sier om at man kan “klatre i systemet” og kjøpe seg inn i dyre nisjer som koster fra 8k $ og oppover, tilsier for meg at dette er, om ikke ren scam, så i det minste en tvilsom businessmodell. Dette er et korthus – den dagen man ikke lenger klarer å rekruttere nye deltagere/kunder, så faller korthuset sammen – det er overhodet ingen gjensalgseffekt, og selv om man kanskje kan knytte nettverk og få kontakt med andre i denne sammenhengen, så er dette et begrenset marked. Ikke for det, de sier det blir født mange idioter hvert minutt…

Hasse Andre: Jeg vil at du skal skrive et enkelt innlegg, der du kjapt forklarer business-modellen. Forklar HVA du selger, HVORFOR dette er enkelt å selge, HVORFOR jeg skal betale 3300 + frakt for en pakke med DVDer og bøker som skal LÆRE MEG Å SELGE AKKURAT DET SAMME PRODUKTET! Slik det virker her, så kan jeg jo bare snekre sammen en slik pakke selv, skrive et par hundre sider med generell markedsføringsbabbel, samt hive inn litt snadder om SEO, marketing-on-the-web, bruk av Google / Pageranks mm. og selge den pakken videre til alle som ønsker. Jeg skal til og med bare ta 2999,- for den, inkl. frakt.

Dersom jeg har misforstått noe, så må du gjerne korrigere, men slik jeg leser det, så er dette kun luft. Dere har ikke noe reellt produkt, ikke noe solid business-plan, og er veldig nær et pyramidespill.

Men så klart – det er jo enkelt å motbevise det jeg sier – gi meg en “gratiskonto” – om jeg klarer å tjene over 10k i løpet av 2 måneder, så skal jeg med glede betale innmeldingsprisen. Dette forutsetter selvsagt at jeg følger den oppsatte læringsplanen, og gjør det som anbefales.

@Sindre: det å skrive betalte innlegg er helt greit. Det å påstå at man er nøytral når man gjør noe slikt, det blir derimot litt feil. I hvert fall om man skal lese artikkelen din – den setter ikke noe kritisk lys på CCP – den sier at “alle må finne ut av dette selv”, men i stor grad virker det som du er positivt innstilt – noe som selvsagt også er lov, men igjen, det forutsetter at man tar for seg produktet med et kritisk blikk, og vektlegger så vel negative sider som positive. Egentlig fant jeg hele artikkelen, og de fleste innleggene her i kommentarfeltet ganske ullne – ingen steder er det klare svar å få, noe som igjen er et tegn på at produktet er et “ikke-produkt”, og at man forsøker å selge luft.

22.05.09

@PoPSiCLe: Ja, jeg har i hvert fall håndtert denne omtalen 100% korrekt i forhold til norsk lovgivning, og merket det forsvarlig som et betalt innlegg.

Jeg kan forstå at jeg virker mer positiv enn nøytral i selve omtalen, da den ikke er så kritisk, og det kan jeg ta selvkritikk for. Dette fordi jeg hadde en lang mailprosess med Hasse Andre før jeg faktisk skrev innlegget, og som jeg har nevnt i andre kommentarer, fikk H.A. personlig “gjennomgå” av min egen skepsis og mine egne kritiske spørsmål. Det viktigste for meg var jo å finne ut av hvorvidt dette var et pyramidespill eller ei, og etter svarene å dømme, samt egen research, tok jeg etterhvert samme beslutning som selveste VG også tok da de valgte å tillate annonser for CCP: At det ikke fantes grunnlag for å la være å omtale/annonsere det.

Men som sagt i omtalen så går jeg ikke god for dette produktet. Alt som står å lese på min blogg vil kanskje alltid virke som noe jeg “går god for”, men her må leseren selv tenke seg om og bruke sunn fornuft, og faktisk lese hva jeg skriver. Jeg hadde tenkt å la en del av omtalen handle om hvor skeptisk jeg i utgangspunktet er til slike “fantastiske businessmodeller” som nærmest kun har en egen salgsside å vise til, men jeg glemte det rett og slett bort i overfloden av all informasjonen rundt selve selskapene og produktene.

Så jeg har tatt lærdom av dette og skal være enda flinkere til å vurdere positive og negative sider av et produkt, så sant jeg har prøvd det eller fått nok informasjon, ved neste omtale.

Daniel
22.05.09

La oss ta det positive her først.

Når man skal lykkes på internett hjelper det veldig å ha flinke folk rundt seg. Team-følelsen de legger opp til her vil nok hjelpe mange med å komme igang, håper dere er like flinke til å følge opp videre også. Hasse virker som en trivelig motivert fyr, og du skal ha for at du prøver med dette og alle andre internettsidene du driver.

Men.

Spørsmålet er dog hva slags produkt dere selger. Hasse har enda ikke klart å svare på det spørsmålet, WMI/CCP/BBC – det høres ut som TV-kanaler alt sammen. Omsetningsmålene dere setter er helt fjerne, det å tjene 30k i måneden på internett krever masse arbeid, kunnskap og ståpåvilje. 99,99% av de som henger seg på prosjekter som dette ender opp uten å tjene en krone.

Kan du helt ærlig fortelle alle her hvor mye du har tjent på dette hittil hvis du ser bort ifra de nye medlemmene du har vervet Hasse? (Såfremt at det faktisk ikke er hele businessmodellen)

For dere som ser etter en mulighet som dette og vurderer alternativet, bruk heller pengene på å kjøpe dere 30 bøker fra amazon. Hør hva Brian Tracy har å si om salg, les Jay Abraham/Seth Godin og finn ut hvordan markedsføring gjøres, kjøp dere Napoleon Hill på lydbok for å holde motivasjonen oppe og bruk den siste tusenlappen på masse is i sommer.

Hvis noe er for godt til å være sant så er det som regel det!

22.05.09

@Daniel: Gode bokforslag du kom med! :)

@Stig:
Ja i utgangspunktet så kan du bruke den lærdommen som CCP har til å markedsføre dine produkter. Nå skal det sies at CCP er bygget som et system som tar for seg CCP, men lærdommen i markedsføring ligger der. CCP systemet er jo bygget på det grunlaget at det skal hjelpe folk til å bli medlemmer i WMI, så derfor ville det vært mye du ikke har brukfor i CCP ved å markedsføre din produkter. Men ja, vi har opplæringsvideoer, skript, calls osv på opplæring innenfor markedsføring, dette gjelder alt fra blogg til betalte markedføringer.
Jeg anbefaller deg ikke å kjøpe CCP for å markedsføre andre produkter, dette fordi mye av det vi har er automatisert og vil forvirre dine kunder.

@PoPSiCLe
Takk for litt possitivitet:)
Dere ser litt feil på produktene, og ja jeg er veldig dårlig til å forklare det ned i tekst.

CCP er en markedsføringskanal, som hjelper deg med markedsføringen. Her lærer du alt innenfor markedsføring, samt at systemet er bygget slik at det lukker dine salg og tar vare på dine pottensielle kunder. Her kan du selge BIB= CCP systemet for ca 3000kr og tjene 1500kr pr salg. På denne måten så kan du tjene nok penger til å bli med i WMI ved å kun starte opp med å innvestere 3000kr.

WMI, har M1-M2 og M3 ( Du kan gå inn her uten CCP)
I disse pakkene, så får du ikke bare en dvd og noen bøker. Men det er slik at du kan få lov til å selge dette, og tjene penger på de, eller la vær. MEN, i bunn og grunn så får du økonomisk hjelp og råd. Hvor en skal sette penger for å få avkastning, altså hjelp i fond og aksjer, sparing osv.. Dette markedet blir aldri tomt!
Tipsene er utarbeid av de beste innenfor sin nissje, og blir hentet inn av WMI. WMI tar ikke å gir deg råd uten sikkelig undersøkelse, de tar inn bedrifter og hører på fremtidsplanene og gir råd deretter.
Siste rådet som kom var: M3 fikk et råd om å investere i et lite olje selskap, og hva skjedde like etter? Jo Texaco gikk inn med 40 milliarder dollar, hva skjedde så med de aksjene? Jo du kan tenke deg selv..

Altså vi har M produktene som vi kan selge, og tjene gode penger på, men vi har også den ypperste expetrisen innenfor økonomi. Det er derfor personer med penger kjøper seg inn i WMI uten å selge produktene, fordi det får de beste rådene til enhver tid. På den måten kan vi sette pengene vi tjener inn i sikre systemer, eller satse litt på høyrisiko. Men du lærer hvordan du skal håntere din økonomi av de beste, noe du ikke får råd om i banker og denslags.

Rask oppsumering:
CCP er verktøyet du kan bruke for å komme inn i systemet på en rimelig måte, og du kan “Jobbe” deg opp en inntekt. For så å kjøpe M produkter, og virkelig lære av de beste innenfor økonomi. Du kan se på WMI som en Rikdoms klubb. Du kan selge M produkter og tjene penger på de, eller lære hvordan du skal utnytte dine penger på best mulig måte. Rådene som kommer, kommer fra de beste av de beste, Blandt annet så har Donald Trump gitt fra seg masse råd.

Samtidig så lærer du om skatt, moms, bedriftsøkonomi, privatøkonomi osv…

Jeg beklager så mye, det er ikke lett å skrive ned hva vi har og ikke. De av dere som kan ha en interesse av dette, ber jeg dere ta kontakt på mail, så kan vi ta det pr telefon. Kunne skrevet side opp og side nes på vårt system, men det gjør bare forvirringen verre. Det er det som har skjedd her. Jeg tilbyr en uforpliktende telefonsamtale med alle som har lyst til å vite mere om dette, det gjør det lettere for alle.

det at vi har valgt å jobbe som et team, er et valg vi i Norge har tatt. På denne måten så har vi hatt den største veksten i CCP noensinne.

Når det gjelder “andre” internett sider jeg har, så er alt avsluttet :) Jeg har ikke lenger tid til å drifte alle planene jeg en gang hadde :)

Så jeg har fullt fokus på CCP og WMI, og det må en ha hvis en ønsker å lykkes.

Slik jeg drev i starten går ikke, 2-3 business modeller. Jeg har avsluttet alt annet, selv om sidene står der, så er det ikke mye liv i de ;) Litt penger blir det på adwords og denslags, men ikke noe å snakke om…hehe

Når det gjelder motivasjon til å lykkes, så er det noe du må ha.. Du må ha tro på det du driver med uansett hva du gjør, hvis ikke kommer du garantert til å misslykkes..
Hvis jeg får inn noen som kun vil prøve en mnd for å se om dette er noe å satse på, så sender jeg dem hjem, og ber de bestemme seg. Jeg vil ikke ta imot penger av personer som mener at ting kommer av seg selv, jeg jobber med motiverte personer som vil.
Så jeg vil si at jeg på ingen måte er villig til å lure forlk inn, jeg vil at folk skal ha lyst til dette. Og som vi har nevnt tidligere, ingenting kommer gratis som mange lover. Vi må jobbe, om vi driver en blogg eller en business som meg, så må en jobbe for det.

22.05.09

Det var egentlig ikke meningen å fremstå så skarp i forrige innlegg, som jeg muligens gjorde. Jeg ser du tar selvkritikk på at du kanskje glemte å veie positivt opp mot negativt, og det settes pris på.

Faktum er likevel det at både første og andreinntrykket av dette systemet, lukter pyramidespill. Men for all del, jeg skulle gjerne ha tatt en titt på matrialet man får tilgang til. Jeg tror dog ikke det er verdt over 3000 kr, spesiellt med tanke på at systemet i stor grad fremstår som om det baserer seg på muligheten til å selge dette produktet videre. Jeg sier selvfølgelig ikke at man ikke kan tjene penger på dette, men jeg tror dessverre at de fleste vil tape penger.

22.05.09

Så hvis jeg kjøper CarbonCopyPro, så vil jeg bli i stand til å tjene penger på å fortelle andre hvordan de skal tjene penger på CarbonCopyPro.

I praksis betyr det å forsøke å selge de CarbonCopyPro, så de igjen kan tjene penger på å fortelle andre hvordan de skal tjene penger på CarbonCopyPro.

Dette er jo genialt!!!

Hvorfor har ikke jeg tenkt på dette før? Jay Kubassek er jo et geni.

Minner meg litt om det som står øverst på siden til John Chow: “I make money online by telling people how I make money online”. (har en mistanke om at John Chow ler hver for seg selv hver gang noen klikker seg inn på siden hans og samtidig tenker han: “you stupid people…”)

Hvis Stigs beskrivelse er riktig, altså denne:

“Så hvis jeg kjøper CarbonCopyPro, så vil jeg bli i stand til å tjene penger på å fortelle andre hvordan de skal tjene penger på CarbonCopyPro.

I praksis betyr det å forsøke å selge de CarbonCopyPro, så de igjen kan tjene penger på å fortelle andre hvordan de skal tjene penger på CarbonCopyPro.”

.. så er det jo farlig nære et pyramidespill. Av to grunner:

1. produktet man selger har null eller ingen verdi. Man kunne like godt byttet ut produktet med en banan.
2. inntekten baseres totalt på at man hele tiden klarer å selge nye lisenser til nye “selgere”, som så selger banan.. unnskyld.. produktet videre til andre.

Man mangler imidlertid pyramidespillenes kjennetegn med at verdiene hele tiden flyttes oppover i systemet. I CCP baseres vel inntektene på at man selv selger kopier eller lisenser.

Og da er det forsåvidt ikke noe pyramidespill. Bare en jævla dårlig forretningside.

Jeg gir opp, dere leser uansett ikke hva som blir skrevet. Dere antar at det er slik uten å sjekke fakta.

Informasjon kan leses på http://www.carboncopypro.no og http://www.hasseandre.com

Tror ikke dere klarer å sette dere inn i hva CCP og WMI har, og at disse jobber fantastisk sammen!

Informasjon på engelsk:

Who We Are
A single, home-based operation, that has organically grown into the world’s fastest-growing, Internet marketing education and resource company with customers in over 100 countries. What started as one person’s pursuit of additional income by harnessing the power of the Internet has turned into one of the largest communities of successful Internet-based entrepreneurs, selflessly sharing and leveraging each other’s strategies and tactics.

What We Believe
If you are not working for yourself, you are working for someone else. The difference between the two, in terms of potential for success and self-fulfillment, is vast. In a world that is reeling from lost opportunity, corporate irresponsibility, and mismanagement, we believe that it is possible for anyone who has the desire and the will, equipped with the proper education, to become a successful Internet-based entrepreneur.

What We Do
CarbonCopyPRO creates an environment for entrepreneurs to cultivate opportunities for financial success through education and hard work. We show the average person how to achieve above average results using simple tools like the Internet, their telephone, and a pad of paper. These tools are available to almost anyone and can be lethal if combined with vision, passion, and focus.

How We Do It
By providing a sound, marketing education to anyone with the capacity to turn desire into action, we empower our members to build successful Internet-based businesses. What we teach is not taught in traditional classrooms, anywhere. It is the collective knowledge of dozens of experienced, self-taught entrepreneurs who have all attained a certain degree of success, and compiled their experiences into a virtual university for the benefit of all of our members. Our members are among the few in this world who are willing to turn around and help those on the ladder below them.

23.05.09

Nei nei Hasse Andre. Du må ikke gi opp! Du er i ferd med å endre verdensbildet til oss Glabladet-lesere. Når du endrer noens verdensbilde må du regne med å møte motstand.

Hvis du ikke klarer å endre verdensbildet, må du bare skifte taktikk.

Les her for noen enkle råd:
http://www.dinevibber.no/2009/05/kunsten-a-overbevise-andre/

Neida Stig jeg gir ikke opp på den måten nei :) Jeg er ikke av den typen som gir opp ved litt motsand når jeg har sat mine mål.

Men jeg gidder ikke å skrive samme svarene opp og opp igjen:) Jeg har faktisk mere fornuftige ting å gjøre.

Jeg vet hva vi har, og er stolt av det! Så hvis det kommer noen “nye” spørsmål så svarer jeg selvfølgelig.

andreas
23.05.09

hmm… syns dette høres litt rart ut jeg..

Må man virkelig betale 49$ for å få tilgang på hva dette går ut på? det er jo akkurat som at man måtte ha betalt 100 kroner for å få tilgang på en meny hos en restaurant, altså direkte latterlig…
.. og du skriver at det er for å skille ut de som er villige og seriøse fra de som ikke er så seriøse?? Dere vil sortere ut de som vil drive business fra de som ikke vil… vel, det å betale 3000-4000 for selve produktet burde jo være en indikasjon på at man er villig nok.

Nei, det finnes MANGE andre metoder å bruke tiden på, som i tillegg er mer profitable enn dette her.. hvis dette selskapet virkelig er så seriøst, hadde de vel ikke “ansatt” en total nybegynner, som spammer alle norske forum, til å stå for markedsføringen i Norge… :p

Hvem har sagt at jeg står for markedsføringen i Norge?
Vi er alle selvstendige entreprenører, og jeg har mitt og andre sitt!!
Når det gjelder “Spam” Så er ver det nevnt tidligere.

Thomas
24.05.09

Du sier kurset består i å lære markedsføring, og har derfor 2 kjappe spørsmål som skal være enkelt for deg å svare på.

1) Sto det i kurset at du skulle skrive slike innlegg i forumene.

2) Ettersom det er et helt kurs, så skal det være enkelt for deg å dele kun étt tips til å generere trafikk til en nettside, slik at vi kan se kvaliteten på kurset.

Hvis du derimot ikke kan gi étt tips (jeg regner med det er mange) så sier det vel seg selv at hverken kurset er noe spesielt bra, og personene som markedsfører dette kurset kan ingenting om virkelig markedsføring.

@Thomas
Vet ikke hvilket minne du har, men hva som angår forum står høyere opp her. Vi lærer så absolutt ikke på den måten nei!

Du betrakter dette som et “Kurs” Jeg vil si et system! Slik at din oppgave er kun å skaffe personer inn på din side, etter dette så tar systemet over og gjør alt for deg.
Ja selvfølgelig har vi mange opplæringer innen markedsføring, men dette er bare en del av hele CCP.
Vi har blandt annet grundig opplæring i:
-Facebook
-Myspace
-Wordpress
-Twitter
-Forum
-Artikler
-Betalt annonser
-Squidoo
-Google basic
-Google Medium
-Google Advance
-Video marketing
-Enzine
-E-bay
-free ads
for å nevne noe….
Dette er noe av det vi går inn i dybden på. Og her finnes det forskjellige nivåer ettersom hvilken ferdigheter du har.
Som nevnt tidligere, så er vårt back office så omfattende, at det tar 1 uke til 1 mnd bare å sette seg inn i alt!

Jeg skal ikke være grineper her nå, men hva spørsmål som angår meg privat vil ikke bli besvart. Har dere problemer med meg som person, så setter jeg pris på direkte kontakt!
Og utifra de navnene som er registert som innlegg her, så ser det ikke ut for at noen av dere har tatt dere tid til å se hva vi har en gang, så vet ikke hvorfor jeg skal kaste bort tid på dere lenger. Slik som dette har blitt til nå, kan vi helt sikkert drive på et år fremover, da synes jeg det er bedre at dere faktisk tar dere litt tid og undersøker litt selv. Jeg gidder ikke å besvare “Dumme” spørsmål i flere uker fremover! Dere har fått nok informasjon til å avgjøre om dette er noe eller ikke for dere!

Thomas
24.05.09

Så du mener alle som er nysgjerrige/kritiske er “dumme” mens du er den “smarte”?

(refererer til den nest siste setningen i din forrige kommentar).

Nei, jeg mener dumme spørsmål som er besvart flere ganger. Stor forskjell på en person og et spørsmål!
Har aldri nevnt at jeg er “smart” og heller ikke at du er “dum.”

Thomas
24.05.09

Du sier på din hjemmeside følgende:
“Det er jo selvsagt derfor dette systemet appelerer til de smarte! ”
Er ikke det å si du er smartere enn andre?

Og videre sier du:
“Rimelig intelligente mennesker skjønner at det koster penger… for å tjene penger! ”
Dette er 100% FEIL. Ingen trenger å kjøpe et medlemsskap for å tjene penger. Ta deg en tur til tradedoubler.no og du kan tjene penger uten å betale medlemsskap.

Men til noe du kanskje ikke har tenkt på… når du samler leads til ccp, hvem samler du leads til? Hvem “eier” leads’ene? Det er nemlig firmaet bak ccp, og ikke ditt firma!

Når du avslutter ditt medlemsskap i ccp så er alle leadsene ccp sin “eiendom” som de kan drive med oppsalg til. Altså så bygger du ikke du din egen business, men du betaler medlemskontigent for å få lov til å bygge ccp sin business. Du betaler faktisk for å være ansatt. Smart du… NOT.

For å se forskjellen, så er alle nyhetsbrevabonnenter til Sindre her på Glabladet Sindres EGEN “eiendom” som han kan sende affiliatetilbud og oppsalg til. Faktisk så er glabladet en uendelig større business enn å være medlem av ccp, fordi det å være medlem av ccp er ingen business. Å eie ccp er business. Og et betalt medlemsskap tilsier ingen eierandel i ccp.

25.05.09

Om man ser vekk fra denne gratis hjemmesiden man får og opplæringen i nettmarkedsføring er det litt som denne vandrehistorien om hvordan man kjapt tjener seg noen kroner.

Skriv inn en annonse i lokalavisa : “Send meg 100 kroner og jeg forteller deg hvordan du blir rik”.
Folk sender deg 100 kroner og du skriver tilbake:
“Gjør som meg”.

Selvsagt er dette litt mere omstendig, da det ikke er snakk om 100 kroner, men etterhvert meget store summer. Og bare så det er sagt….om man følger slike system til punkt og prikke og faktisk gidder å jobbe med dem tviler jeg ikke på at man ikke kan tjene penger på dem, det er mange historier om de som har gjort det.

29.05.09

Er WMI eller de andre 3 bokstavs forkortelsene medlem av direktesalgsforbundet?

gjør et enkelt søk på google etter : Wealth Masters International

SVINDEL (scam) er det som dominerer.

30.05.09

1 ting IRRITERER meg! Og det er at jeg ikke så dette innlegget før nå, slik at kommentaren min havner på plass 57 – og dermed er det få som får lest den..

Men:

Jeg ser store misforståelser fra litt inngroddhet hos diverse folk her jeg sitter å leser.. Mange TROR de har svaret: Scam, tull og atter svindel.. det er feil!

Bare fordi dette er en anderledes måte å jobbe på enn hva de fleste leserne her er vant til fra sin 08-16 jobb, så betyr ikke det at dette er svindel!

Jeg har selv jobbet med MLM, selv om jeg absolutt ikke har noe med dette systemet og gjøre, og ikke lenger jobber med nettverksmarkedsføring… men jeg vil enkelt og greit forklare forskjellen på MLM og Pyramidespill

Pyramidespill:
Få noen til å betale for å kunne selge noe til noen som vil betale for å kunne selge det samme til noen som vil betale for å kunne selge det igjen til noen andre som vil betale som igjen vil selge dette til noen som vil betale… Og i uendelige ledd nedover i rekken, betaler ALLE noen få prosent til han som startet det hele, ergo blir han på toppen svært rik, og han selger egentlig en luftboble.

Pyramidespill er basert på måten MLM er bygget opp på, men har ingenting med MLM å gjøre.

MLM står for Multi Level Marketing – Altså markedsføring på flere nivåer – som stort sett er hva ABSOLUTT ALLE store selskaper bedriver, mens disse tradisjonelle selskapene gjør dette på en SVÆRT urettferdig måte.

MLM er den mest rettferdige måten å jobbe på, og jeg vil understreke det ved å kjøre en parallell til et hvilket som helst tradisjonelt selskap, som ingen vil påstå svindler – hør her:

Coca Cola har 1 mann på toppen, han kalles CEO. Denne CEO’n tjener uhorvelig mange penger, og jobben han gjør er å fortelle sine 5 undersjefer hva de skal gjøre. De tjener også uhorvelig mange penger på å fortelle sine 25 underledere hva de skal gjøre. Disse 25 underlederene tjener ganske bra på å fortelle sine 250 distriktsjefer hva de skal gjøre. Disse 250 distriktsjefene forteller sine 1500 markedsområdeledere hva de skal gjøre, og tjener en over-snittet-årslønn på det. Disse 1500 markedsområdelederene tjener en god slant på å fortelle de 10.000 salgslederene hvordan de skal motivere selgerene. Og alle de 10.000 salgslederne tjener en gjennomsnittslønn på å forsøke å motivere sine 400.000 selgere til selge mest mulig Coca Cola – for hva CEO’n der opp ville kalt for luselønn…

Ta et stykke papir, og tegn denne organisasjonen opp på et ark, med CEO øverst, og så videre nedover – DER har dere PYRAMIDEN deres, hvor han som sitter på toppen tjener alle pengene, mens de som VIRKELIG gjør jobben som selskapet tjener penger på, sitter inne på denne bloggen til Sindre for å slippe unna RatRace.

Coca Cola bedriver MLM, men på en urettferdig, ulogisk og urettferdig måte, men systemet fungerer, for det er en 110% sikker måte for de på det nederste nivået å tjene penger på – UTEN å måtte tenke selv.

Et ekte MLM selskap, gir alle sine konsulenter / representanter LIK mulighet til å tjene det samme, uansett hvilket nivå de ligger på. Nr. 1 kan tjene bedre enn nr. 2, og nr. 2 kan tjene bedre enn nr. 1 – alt ettersom hvem som gjør den beste og største jobben.

MLM selskapet som her beskrives selger jo et fysisk produkt, og selv om kjøpet av produktet gir rettigheter til å selge produktet videre til andre, betyr jo ikke det at det er svindel!?

Hva da når jeg kjøper meg en bil – altså går til eierskap av et kjøretøy, som jo vil stå i MITT navn -. jeg blir jo ingen svindler, selv om jeg etter kjøpet står i posisjon til å selge bilen min videre… Det ville vært ulovlig i det øyeblikket jeg solgte bilen videre FØR jeg hadde kjøpt og betalt den selv…

Jeg skulle SÅ ønske at mennesker FØRST prøver å forstå sammensetningen av en sak, FØR de begynner å diskutere hvor teit det er…

Det er nettopp pga. skepsisen som gjør at DERE leser Sindre’s Glabladet for å få inspirasjon til å ha det bedre i hverdagen, fordi dere er for stuck til å gjøre noe for livet selv – hadde dere ikke vært så forbanna skeptiske, fordi det “Høres Uvanlig Ut – Naboen gjør det jo ikke” – så ville dere kanskje drevet deres egne inntektskilde, UTEN å måtte jobbe for andre resten av livet…

Ha en flott pinsehelg, hilsen Roger.

13.06.09

Men i dette tilfellet kan du ikke selge BIB videre, har du kjøpt BIB får du muligheten til å selge andre BIB.

BIB koster ca 3000 kr, kostnader på dette produktet er kanskje 60 kr. 1500 kr i fortjeneste til deg. 1440 kr i fortjeneste til toppen!

Hmm, dette var gøy lesing :)

Hvem har sagt at produktet har en kostnad på 60kr?
Og hvordan får du til at 1440kr går til toppen? Du har tydligvis ikke satt deg inn i vårt system.

Jeg synes det er veldig greit å ha egen meninger om Businesser rundt om, men jeg synes det er veldig dumt at “Personer” Uttaler seg om vår business uten å vite noe om det, og ikke engang prøver å finne svaret før en poster et innlegg her.

Det siste innlegget blir kun: “Sånn tror jeg at det er” Du vet ikke?

Men hvis du har bevis på at produktet vårt koster 60kr og at 1440kr går til toppen, så vil jeg gjerne se det ;)

rune
07.07.09

ahhh. merker at jeg blir provosert av alle de som ikke leser hva som blir sagt her. Det er første gang jeg er inne på formuet her, men for meg virker som at sindre en mann med sunn fornuft, og han har ALDRI skrevet at dette er noe man blir mange millionær eller at alle bør benytte seg av dette tilbudet.

Og det å krittisere, et produkt eller en tjenste for at det ikke har merslagsverdi er jo helt håpløst. Skal man selge en tv, så kommer ikke kunden neste mnd for å kjøpe en ny. Samme her, du selger et “pakke” til en kunde. Så er du ferdig med han. JoJa, dette er ikke en måte å tjene milliarder på. Da må man nemlige eie kunden (gratis tips til alle gründere der ute). Men det er helt sikkert mulig å selge dette som man får en ok inntekt av, ja du må helt sikkert jobbe for dette også.

Å si at dette er pyramide er jo også litt på kanten. Det var en her som brukte banan som et eks. tidligere. I afrika så er det banan bonde, han selger banane sine til en norsk importør som igjen selger dette til kiwi. Er jo det samme. Johnsgård selger et produkt som kunden enten kan selge videre eller bare ha som nytteverdig.

Nå har ikke jeg noe forhold til dette selskapet, så det er mulig jeg tar helt feil av det jeg skriver.

Men Johnsgård, jeg skjønner at hele ideen er man skal kunne skaffe seg en passiv inntekt. Ved å annonsere og markedsføre seg på nett osv. Men er dere åpne for andre måter å selge på også? Jeg er selger av yrke, og ser potensialet i å bruke andre kanaler.

Dette ble langt, men jeg synes at Johnsgård har fått ufortjent mye pes her. Så det er som en liten motivasjon til deg.

Mitt livsmotto til deg. Alt går bare man prøver litt hardere neste gang.

Og til alle andre. Noen som vet hvor ofte en baby reiser seg før den lærer seg og gå?
Nok ganger. bare som en liten tankevekker til alle som sliter med sitt der ute

Hei Rune.
Takker for tilbakemeldingen, bra noen har forstått noe av dette ;)

Kan ikke du bare ta kontakt med meg på mail? Bare gå inn via siden min og kontakt meg, så kan vi se på dette vet du..

andreas
11.07.09

Hvor mye har du tjent på dette konseptet hittil da, Hasse Andre??
Ser det svimler av norske “carbon copy pro” sider over hele nettet for tiden og på adwordsannonser, sider med skrivefeil til omtrent det uendelige.. Er det dine sider alle sammen eller?:p hehe

Morten
07.08.09

Er dette opplegget helt og holdent innenfor norsk lov, eller er det en “omgåelse av lover” her ? Jeg tenker bl.a. på markedsføringsloven, skattelover og slike ting. Nå sjekker jeg ikke dette selv før jeg spør. Jeg vet helt overfladisk at den nye markedsføringsloven tillater enkelte ting som ikke var tillatt tidligere, men at den også er blitt mer tydelig på enkelte områder.

De annonsene eller omtalene jeg har sett har vært veldig diffuse. Selv om de nevner produktet som BIB er mesteparten “markedsføringsord” og lite fakta.

Forsøk på å søke på nettet om CCP og WMI er omtrent håpløst. Søkene “drukner” i partiske omtaler fra relativt ukjente nettsider, og det er håpløst å finne omtaler fra kjente nettsider som normalt skulle ligget nær toppen. Jeg får følelsen av at søketreff er “manipulert” ?

Andre firmaer jeg har søkt på i USA gir f.eks. treff på Wall Street Journal, Alexa pagerank, Washington Post og en haug av andre kjente nettsider. Jeg savner slike “normale treff” som forekommer på andre firmaer ? Blant de jeg savner er nøytrale nyhetsomtaler og annet “normalt stoff”.

Avgrensing av søk til “bare sider som er på norsk bokmål” gir omtrent samme inntrykk av å være manipulert. Både norsk og utenlandsk søk drukner i blogger og ukjente nettsider som tar sikte på å “bekrefte” ting overfor tilfeldige besøkende. Det er rett og slett for mange av disse “bekreftelsene” til at de er troverdige. Jeg gjenfinner omtrent samme teknikk hvis jeg sjekker tvilsom software – de drukner i “bekreftelser” og markedsføring.

Diffust språk og inntrykk av manipulasjon er normalt ikke et godt tegn. Har dere noen omtaler på mer kjente nettsider ?

“Et anerkjent firma som WMI” ? Jeg finner ikke noen omtaler på kjente nettsider som bekrefter at firmaet er respektert og anerkjent. Dere har klart å drukne seriøse omtaler (hvis de finnes) i blogger og reklamenettsider.

“VG har sjekket oss nøye før de godtok annonsen” og “VG har ringt til USA …” ?
Det siste utsagnet ble litt for drøyt. Da må det i tilfelle ha vært veldig stor tvil om annonsering i det hele tatt skulle godkjennes. Den som har vurdert annonsen har altså valgt å gå til en overordnet for å få godkjent annonsen, og den overordnede har valgt å sjekke forhold i utlandet før noe ble godkjent ? De fleste andre av oss får annonsene rett inn uten noe styr.

Skal vi ta dette som et godt eller dårlig tegn ?Jeg ville tolket dette til at du har smurt på temmelig mye i beskrivelsen din. Det høres jo egentlig fint ut med “VG har sjekket oss nøye”, men det blir mindre troverdig hvis du smører på detaljer selv.

Jeg blir sittende igjen med litt feil følelser i denne saken. Det gir inntrykk av å være massevis av bløff og “markedsføringstricks”. og veldig lite fakta som lett kan bekreftes.

Morten
08.08.09

Nå har jeg sjekket markedsføringsloven helt overfladisk, og såvidt jeg kan skjønne er ikke nettsidene deres lovlige? Det kan være litt vrient å finne ut om det er forbrukerreglene som gjelder eller om det er kapitlene som omtaler salg mellom næringsdrivende.

Forbruker-kapitlet har klare krav til at markedsføring skal være saklig og ikke villedende, og klare forbud mot å bringe inn usaklige forhold. Det skal klart og tydelig fremgå at det er markedsføring, og det skal også fremgå hva dette dreier seg om. “Klikk deg videre for flere opplysninger” er ikke innenfor kravene.

I kapitlet som omtaler salg til andre næringsdrivende omtales god forretningsskikk, og omtrent de samme kravene til saklighet som kreves overfor forbrukere.

Felles for begge gruppene er at villedende markedsføring ikke er tillatt. Det mangler tydeligvis noe i kurset som tilbys, man risikerer jo haugevis av trøbbel om man følger de prinsippene man blir opplært til. Metoden er sikkert effektiv, men den burde vel helst vært lovlig også ?

De fleste som har deltatt på dette har omtrent 4 nettsider hver. I tillegg kommer en rekke felles nettsider, og også utenlandske nettsider som dukker opp på søk.

Hasse Andre står bak (forkortet) CCP.NO, CCP.DK, CCP.DE og temmelig sikkert noen flere av de nordiske landene. I tillegg kommer en wordpress-blogg og hasseandre.net. Jeg får ikke sjekket alle nettsider, men en av de andre hadde også 4 nettsider.

Dette gir inntrykk av å være maks 20 personer som forsøker å virke større enn de er gjennom aktiv markedsføring. Ting SER store ut hvis man får mange nok treff. Masseproduksjon av websider ser ut til å gå igjen også i USA.

De velkjente og “velrenommerte” personene som står bak WMI:
Disse er tydeligvis mindre kjent enn de selv tror. Det er umulig å få treff på dem eller WMI i f.eks. Wikipedia (engelsk utgave) Vi kan sammenligne dette med et relativt ukjent selskap som Narvesen, og dette har ihvertfall 2 linjer i engelsk Wikipedia.

Jeg tror Sindre bør være glad for litt reservert holdning i denne omtalen. “Dette er min personlige mening” og “Jeg kan ikke garantere noe” er relativt forsiktige vendinger hvis man stoler på et konsept. Han kunne like gjerne tilføyd “Siden jeg får betalt for dette så er jeg jo nødt til å være ihvertfall litt positiv”.

Lykke til alle som gidder å prøve. Dere bør trolig sjekke fakta bedre enn jeg har gjort, siden jeg sjekket mesteparten bare overfladisk. Det tok 6 timer med diverse søk om WMI og CCP, mens resten gikk kjapt (markedsføringsloven og slike ting).

08.08.09

@Morten: Setter pris på all tid og innsats du har brukt på research her, og at du deler dette med de som måtte være interessert. Jeg har sagt det som er å sies om denne saken og hvorfor innlegget ble skrevet som det ble og jeg har tatt selvkritikk for det. Grunnen til at innlegget ikke virker kritisk/grenser mot å virke “positivt” (selv om jeg ikke syns det selv), er for det første fordi jeg selv var superkritisk, som jeg alltid er til slike “fantastiske muligheter” og MLM/pyramide-LIGNENDE programmer, ovenfor Hasse Andre og CCP på haugevis med mailer før omtalen ble postet. Jeg brukte en hel uke på å gjøre research på egenhånd samt grille Hasse Andre via mail, mens jeg prøvde å skrive denne omtalen basert på det jeg forsto etterhvert.

Jeg er enig i at alt burde vært bedre forklart fra CCP sin side. Det er muligens noe av “trikset” de bruker for å lokke folk inn. “Vi forklarer alt diffust og vagt for at du skal tro du blir klokere av å gi oss epostadressen din og motta mer info”. Ikke vet jeg, men jeg, som de fleste andre, syns det virker sånn.

Uansett så er betalte omtaler en mulighet jeg tilbyr annonsører på Glabladet, og dette var min første konkrete jobb av denne typen. Jeg hadde allerede bestemt meg for at jeg ville tillate den slags, så sant jeg klarte å være oppriktig nøytral og vektlegge både positive og negative sider. Mye av kritikken min synes ikke så godt ut fra å lese selve innlegget fordi jeg tok det med H.A. på tomannshånd. *Selvkritikk tatt*…

Jeg skjønner at det dermed KAN virke som at jeg bare var ute etter å skrive “positivt” for at annonsøren skulle bli fornøyd og kanskje komme tilbake en annen gang, men believe you me… Hadde jeg ment at noe virket crappy hadde jeg sagt det – selv om jeg hadde fått 1000 kroner for det.

Ettersom dette produktet var altfor mye å sette seg inn i – i forhold til hvor mye tid jeg ville bruke på en omtale, og samtidig utsette alle andre blogginnlegg og andre prosjekter – bestemte jeg meg for at dette var mest en “opplysningsomtale”. Jeg opplyser rett og slett om en mulighet som andre KAN velge å se nærmere på. Det var ikke meningen å være spesielt positiv, og jeg beklager hvis sluttresultatet fremstår sånn. Jeg tror dette er mitt aller siste ord i denne saken. Jeg har ingen dårlig samvittighet og føler jeg har mitt på det rene. Jeg har dog lært av dette og vil prøve å skrive bedre omtaler – betalt eller ei – ved senere anledninger.

Morten
08.08.09

Jeg sjekket videre på hvem som tjener mest på MLM.

CarbonCopyPro har kun 3 personer på listen med 1000 stykker (”de 500 mest suksessrike MLM’ere” – utvidet liste til 1000).

Plass 014: Jay Kubassek – $300.000 pr. måned
Plass 279: Aaron Rashkin – $60.000 pr. måned
Plass 526: Jeff Learner – $40.000 pr. måned

Her er det interessant å se at i USA regnes dette som MLM, så påstanden “Ikke MLM eller pyramide” er litt på kanten. Det er også lett å se HVEM som stikker av med mest her. Siden listen gikk helt ned til $25.000 pr. måned må mange av suksesshistoriene på nettet være overdrevet.

Mange har skyhøye inntekter på MLM og mange har hva vi kan kalle “god inntekt”, men svært mange av historiene som brukes i markedsføring har smurt på temmelig tykt for å lokke til seg nye deltakere.

Inntjening på MLM for deltakere:
Da jeg sjekket tall for Storbritannia ble det anslått at 99,9 prosent av de som deltok på MLM ikke hadde dette som en “normal inntektskilde” (de hadde enten for lave inntekter, kjøpte til eget bruk eller hadde trukket seg ut). Og tallene var også “pyntet på” av selskapene, siden man kun regnet “aktive siste år” i statistikken. Tallet ville altså blitt høyere om man hadde kjørt statistikk på 3 år.

Da jeg sjekket “Federal Trade Commition CarbonCopy Pro” fant jeg helt riktig ingen saker mot CCP. Forklaringen på dette er nesten ingen av MLM-selskapene har hatt noen saker mot seg de siste 7 årene. Under Bush ble utenlanske engasjementer prioritert foran innenlandske.

Saker mot slike selskaper har forekommet i USA. Vanligvis skjer dette som større aksjoner mot hele bransjen, og involverer flere etater. Felles operasjoner blir ikke registrert hos den enkelte etat som en “enkeltsak”, den blir registrert på et kodenavn.

Det er altså umulig å finne ut om det har vært noen saker mot CCP i de instanser vi blir sendt til. Hverken FTC eller BBB registrerer slike saker enkeltvis. De eneste sakene som blir registrert enkeltvis er lokale saker med lokal domstol. Føderale saker blir registrert på kodenavnet på selve aksjonen.

Foreløpig er også CCP for lite til å ha vekket noen interesse. Det ligger vanligvis rundt 3 års etterforskning bak slike felles aksjoner.

Vi blir jo druknet i argumenter som ikke er verd noen ting. De tåler en overfladisk sjekk, men de tåler ikke å bli sjekket på detaljer.

Jeg må likevel medgi at det er mulig å tjene en haug av penger på dette. Det er også mulig å tape en haug av penger hvis man følger alle “oppskrifter” blindt.

Jeg burde henvist til kilder her, men jeg har vært innom omtrent 200 treff på hvert søk (fordi søk blir druknet i partiske fremstillinger). Dette er en overfladisk og ikke helt nøyaktig fremstilling. Konkrete fakta krever betydelig mer innsats enn jeg kan investere.

Morten
09.08.09

Her er noen kilder fra forrige innlegg:
Jeg måtte nøye meg med å hente kilder fra 1 av søkene mine i denne omgang, og jeg tror det må “bli med det”. Straks jeg må notere kilder er dette mye mer arbeidskrevende enn å bare sjekke overfladisk.

TOPP INNTJENING:
http://www.businessforhome.org/mlm-500-top-earners/
http://www.businessforhome.org/mlm-500-top-earners/mlm-500-1000-top-earners/
CCP har 3 personer på listen over “mesttjenende MLM’ere – Topp 1000″. Listen er oppdatert 6. august 2009, men tallene er selvfølgelig estimert inntjening.

SAMMENLIGNING MED ANNEN SCAM:
http://www.ctpi.biz/scam-alerts.php
Her blir CCP sammenlignet med eldgammel svindel fra 1920-årene – “envelope stuffing” – og litt nyere “email processor”-svindel. Begge har fellestrekk at inntjening kommer av å videreselge samme produkt som man selv har kjøpt.

NOEN UKJENTE DETALJER OM CCP:
http://desktopserver.com/andrew-j-cass-and-carbon-copy-pro/
Her er det masse detaljer om produkter og priser. Her blir det også fortalt om en annen grunnlegger enn Jay Kubassek, og dette kan delvis bekreftes gjennom BBB.ORG (Jay Kubassek startet først i 2007).

BLANDET INFO:
http://www.bbb.org/us/Find-Business-Reviews/
http://www.nancyecollins.info/mlm/
http://www.williewentzellsblog.com/

Den blandete infoen er både pluss og minus. En av disse er fra en som selv forhandler CCP, og ble tatt med fordi den er detaljert på idegrunnlaget. Selve idegrunnlaget er kurant – “du har bedre sjanse til å lykkes om du får trening og innsikt fra noen som kan dette”.

Nancy Collins gir grunnleggende info om MLM og linker til konkrete saker og til Wikipedia. Dette ble truffet nederst på side 10 i et søk, og var det første relativt nøytrale treffet (resten druknet i reklame eller tvilsomme “advarsler”).

BBB.ORG gir info om firmaet (søk selv), og det HAR faktisk ikke noen uløste saker (i gjeldende distrikt). Vurdering av selskaper blir foretatt over en 3-års periode, så her må vi vente minst et år til før noe interessant dukker opp. Jay Kubassek overtok ansvaret først i januar 2007, og ikke i 2004. CCP er ikke medlem av Better Business Bureau, og det er heller ikke foretatt dype vurderinger av selskapet (annonser, troverdighet og slike ting).

Kilder som mangler:
- Jeg fant ikke tilbake til statistikk for inntjening i MLM i UK denne gangen.
- Jeg fant heller ikke tilbake til en svært interessant vurdering av network marketing, hvor man plukket fra hverandre noen av påstandene de reklamerer med om “økonomisk uavhengighet”, “kontroll over eget liv”, osv.

KONKLUSJON:
Hasse Andre har mest sannsynlig gått på en moderne versjon av en eldgammel svindel – den delen som gjelder Business In a Box. Dette er bare en variasjon av andre “Gjør som jeg”-konsept. Metoden er egentlig prikk lik “email processor”-svindelen, hvor man skal tjene penger på å videresende samme annonse som man selv gikk på.

Jeg er også temmelig tvilende til markedet for selve hovedproduktet, de 3 DVD-kursene fra WMI (Mike Dillard). Disse er mest sannsynlig rettet mot deltakerne selv. Det blir vrient å selge dette til andre for $1995, $8995 og $19995. Mike Dillard er riktignok kjent, men jeg tviler på at etterspørselen blant vanlige folk blir temmelig stor.

Prisen må trolig gjelde DVD-er + en bootcamp (kursopphold), ihvertfall på de dyreste nivåene. Det er eneste forklaring jeg finner når det gjelder priser. En annen forklaring kan være “å kjøpe seg opp i et system” slik man gjør i andre MLM.

Morten
10.08.09

Jeg prøver å analysere de opplysningene vi har fått …

CCP er Business In a Box (BIB). Produktet man videreselger er det samme som man selv har kjøpt.

Hvis dette er svindel?
Man har valget mellom selv å delta på svindelen eller trekke seg ut med tap. Begge disse valgene virker temmelig “uakseptable” for en som satser seriøst på å tjene penger. Det er ikke spesielt attraktivt å vikle seg dypt inn i svindel heller, selv om fortjenesten kan være høy. CCP er vel bare en variasjon av andre typer svindel ?

WMI er M1, M2 og M3. Alle disse er “opplæringspakker” som består av DVD-er, og eventuelt kurs eller “bootcamps”. Her blir det noe diffust antydet at det også gis økonomiske råd ?

WMI gir inntrykk av å være “hovedprodukt” på lang sikt.
M1 koster $1995 (snaue 12.500 kroner)
M2 koster $8995 (snaue 55.500 kroner)
M3 koster $19995 (ca. 123.000 kroner)

Såvidt jeg kan skjønne må disse “produktene” være beregnet på å selges internt til folk som allerede har kjøpt BIB ? Dette minner om såkalte “levels” som man kan kjøpe seg opp til i andre pyramider eller MLM, med løfte om enda større fortjeneste.

Dette er ikke produkter som kan selges normalt til “hvem som helst”. De eneste som kan være interessert er folk som lar seg lokke med enda høyere fortjeneste i et eksisterende prosjekt.

Mange av oss kjenner folk som har RÅD til å bla opp slike beløp, uten at de er involvert i denne type prosjekter. Jeg tviler likevel på at jeg klarer å få de jeg kjenner interessert, siden produktene gir inntrykk av å være rettet mot helt bestemte formål. De er rettet internt mot en og samme gruppe, altså de som kjøper BIB.

Jeg lurer oppriktig på om WMI er skattemotivert ? Altså det motsatte av innteksmotivert. Hvis M3 tilbyr kurs på “eksotiske steder” i samme pakke kan dette være et motiv – man får redusert skattbar inntekt gjennom “gyldige” fradrag som samtidig tilbyr et slags ferieopphold.

For mange kan “slanking av skatten” være et godt motiv, men man bør helst ha noe å slanke bort før dette er aktuelt. Det er også temmelig begrenset hva som godkjennes av fradrag i næringsinntekt. Litt kjipt å betale 120.000 for et kurs, hvis man kun får godkjent en liten del som fradrag?

Foreløpig ser det ut til at den typiske kunden til WMI-produktene er folk som allerede har kjøpt BIB via CCP, og at motivet for å kjøpe WMI-produkter er et løfte om enda større fortjeneste ?

Opplærings DVD-er er sikkert salgbare også i et normalt marked, men ikke til den prisen som her antydes. Folk blar sjelden opp 120.000 for noen DVD-er. De som blar opp slike beløp gjør det fordi de blir lokket med en fortjenestemulighet – de betaler for muligheten og ikke for selve produktet.

Resten av opplysningene er altfor diffuse til at det går an å trekke noen konklusjoner. Det er masse “markedsførings-ord” og diffuse påstander, men svært lite fakta som kan sjekkes.

Jeg lurer oppriktig på hva Donald Trump har bidratt med i WMI, og om han er klar over at han har bidratt? De fleste av oss vil være temmelig lunkne overfor enkelte råd fra Donald Trump, vi stoler mer på vår egen frisør enn på frisøren som han bruker.

Vi liker heller ikke diffuse antydninger om at “en av de som deltok fikk råd om å investere i et lite oljeselskap, og rett etter gikk Texaco inn med 40 milliarder i selskapet”. Dette blir for diffust å sjekke for de fleste av oss. Dette minner om resten av markedsføringen, som lokker med høy fortjeneste på temmelig diffuse produkter eller tjenester.

Vi savner konkrete opplysninger som kan sjekkes via nøytrale kilder. Foreløpig er det meste av dette relativt tomme løfter og markedsføring, og noe som virker som et tilbud om å vikle seg inn i et pyramidelignende konsept. Massevis av LØFTER, men svært lite konkret.

Jeg gir en klar og tydelig kritikk på at det er fordømt frustrerende å forsøke å sette seg inn i fakta i denne saken. Søk på internett drukner i nettsider som markedsfører produktet eller er tvilsomme “advarsler”. Mange av “advarslene” er markedsføring de også, de er bare kamuflert som advarsler.

Jeg får følelsen av at produktene er rettet mot folk som ikke graver spesielt dypt i fakta, men gjerne kjøper et produkt ut fra markedsføring?

Sorry, Hasse. Du bør være betydelig mer konkret når det gjelder fakta. Foreløpig ber du oss stole på ditt gode navn og rykte, din egen entusiasme og litt diffuse løfter om fortjeneste – samt haugevis av sider som markedsfører produktet som “once in a lifetime opportunity”. Du ber oss altså overse likhetstrekk med andre tvilsomme prosjekter og heller stole på markedsføring ?

Selv om jeg slakter produktet her betyr det ikke at de enkelte deler av produktet er “verdiløse”. Jeg er mest kritisk til at at markedet for WMI er de samme som har kjøpt CCP, og også at BIB er videresalg av BIB. Dette er ikke noe EKTE marked å selge produkter i – dette følger samme skjema som andre pyramider.

Vi savner betydelige mengder fakta om markedet for WMI, altså om produktet er salgbart utenfor samme gruppe som har kjøpt CCP ?

Morten
13.08.09

Her er linker til resten av opplysningene vi trenger, for å vurdere om CarbonCopyPro er ulovlig eller ikke.

Den første av disse er den sentrale. Den gjelder forarbeidet til nye regler og paragrafer i Lotteriloven og Markedsføringsloven, og er basert på et direktiv fra EU om urettmessig handel. Norge har justert sine interne lover slik at de er i overensstemmelse med EU-direktivet.

Innstillinger til endringer i paragrafer om pyramider 2004 – 2005
http://www.stortinget.no/no/Saker-og-publikasjoner/Publikasjoner/Innstillinger/Odelstinget/2005-2006/inno-200506-020/1/

Lovdata – Lov om lotterier paragraf 16
http://www.lovdata.no/all/tl-19950224-011-004.html#16

Lovdata – Lov om markedsføring
http://www.lovdata.no/cgi-wift/ldles?ltdoc=/all/nl-20090109-002.html

Om CarbonCopyPro-konseptet:
Startkapital på 3000 kr. er klart og tydelig en “inngangsbillett” i en pyramide, i og med at den gir rett til å verve nye medlemmer på samme nivå som en selv. Alle inntekter i konseptet kommer fra verving av nye medlemmer, og dette er det typiske kjennetegnet på pyramider.

Gjenytelse på startkapital er altså provisjon på verving av nye medlemmer, det er dette som motiverer folk til å kjøpe seg inn. Et løfte om å tjene store penger er mer enn nok for de fleste til å gå i fella.

BIB er ikke en “ekte business”, den er rett og slett et verktøy for å verve nye medlemmer inn i pyramiden. Krav til “ekte business” er at den har salg av varer eller tjenester til noen utenfor pyramiden.

Her vil vel heller ikke utgifter man har være fradragsberettiget, og heller ikke tap man har? Vi får kun trekt fra utgifter fra lovlig virksomhet på skatten. Denne vil bli vanskelig å få godkjent som lovlig næringsvirksomhet.

WMI Wealth Masters International:
Level M1, M2 og M3 er også rettet mot salg internt i pyramiden. På samme måte som BIB gir de rett til å verve medlemmer på samme nivå som man selv har kjøpt seg opp til. Heller ikke her er “produktet” man selger rettet mot noen utenfor pyramiden, det er rett og slett verving til et høyere inntektsnivå.

Definisjon på pyramider er at inntekter i hovedsak kommer fra VERVING av nye deltakere. Definisjonen gjelder selv om det foregår “symbolske salg” til noen utenfor. Salg utenfor pyramiden må være dominerende for at et konsept skal være lovlig.

Pyramider er fullstendig avhengig av verving, siden alle inntekter kommer fra nye deltakere. De kollapser når verving begynner å avta, og dette skjer rett etter at toppen er nådd.

Dette er kort og godt et av de verste forretningskonsepter jeg noensinne har sett. Her er det jo ikke engang gjort forsøk på å skjule at dette er en ulovlig pyramide, bortsett fra i markedsføringen da.

Markedsføringen med “betal for opplysninger” er vel også ulovlig? Krav til markedsføring tilsier at det skal gå klart og tydelig frem hva saken gjelder.

På forum og andre steder hvor folk kan komme med kommentarer er linker til konseptet kjapt blitt fjernet, enten av moderator eller av trådstarter selv.

Jeg anbefaler Sindre å sjekke detaljene selv her. Det viktigste omtales i “Forarbeide til lovforslag” fra den første linken min (litt lang lesing, men den er klar og tydelig på hva som regnes som pyramider). “Forarbeide til lov” er det samme materialet som Stortinget får når nye lover skal vedtas, men det endrer navn noen ganger underveis. Jeg er usikker på om materialet ble hentet fra Odelstinget eller fra Lagtinget, siden det er samme materiale begge steder.

Her må Hasse Andre TÅLE at nye opplysninger føyes inn i artikkelen. Han har temmelig sikkert hatt rikelig “payback” på artikkelen slik den har vært. Vi kan ikke forvente mer enn noen måneders payback uansett. Vi kan ikke forvente “pen behandling” hvis vi selv ikke opptrer korrekt. Det er mange opplysninger som burde vært gitt hvis konseptet hadde vært lovlig.

Her har Hasse Andre gått på en eldgammel svindel, og han bør ha skjønt dette for lenge siden. Istedenfor å trekke seg ut med tap har han valgt å fortsette svindelen for å tjene penger på den. Å fordele tap på andre er vel heller ikke spesielt pent?

Og ja, jeg vet at jeg er fordømt brysom. Jeg har heller ikke påstått at det skal være spesielt moro når jeg graver frem opplysninger. Jeg tør heller ikke påstå at tolkningene mine er hundre prosent korrekte, men jeg har ihvertfall funnet frem til de rette kildene i denne saken.

Ljh
13.08.09

Jeg har lært;

Det man tør- er det man kan :) ( ofte det man oppnår)

Stor stjerne til gutta som må forsvare seg sånn til de grader – bruk tiden deres til noe annet, dere trenger ikke forsvare dere

Skeptikerne , være skeptisk kan være sunt, men ikke bruk så mye av tiden til hverken dere selv eller dem å diskutere dette, hva et vits?
Gjør; 1 av 2 valg
1. legg skepsisen til side å prøv, hva er det verste som kan skje, er da ikke snakk om så mange kr forøvrig
2. la være – men la også gutta være i fred :) de kan rydde for sin egen dør

Er så enkelt!

Men det var utrolig lære rikt å lese innleggene, så takk for de!
Hilsen en som vurderer hoppe på dette…

Morten
13.08.09

Ljh: Lykke til.

Du har ihvertfall tatt deg bryet med å lese innlegg for og imot, så du vet hva dette dreier seg om. Du vet at det er gode sjanser for at dette kan være en svindel, så deltakelse blir mer “kalkulert risiko” enn “ren godtroenhet”.

Jeg går ut fra at du har sjekket både opplysninger om prosjektet og hvilke lover som gjelder, så da vet du godt hva det dreier seg om. Da har du temmelig sikkert også en plan som skal styre deg unna mulig trøbbel

Hensikten min var ikke å advare DEG, men de som går på et slik tilbud i god tro. Enkelte vil faktisk TRO at dette dreier seg om et seriøst prosjekt, at de starter en EKTE hjemmebusiness og ikke bare er del av et vervingssystem.

Kan du slenge inn noen opplysninger om erfaringene underveis? Nettet drukner i såkalte “suksesshistorier”, men jeg savner folk som ærlig og oppriktig forteller om erfaringer med dette. De fleste historiene er smurt på temmelig tykt i den hensikten å selge dette videre.

15.08.09

Hei Alle sammen!

Jeg er selv konsulent for CarbonCopyPRO og kan anbefale alle dette på det varmeste!

Stå på Hasse, vi sees på toppen :)

Til dere som kritiserer, som Bob Dylan ville sagt det: “Don’t Critize what you can’t understand”

Ljh
15.08.09

Morten; :) hvis jeg prøver, I will do
skrive et sant og ærlig innlegg om min erfaring rundt dette..

Med hensyn til lov, det er godkjent her i Norge, ellers hadde dette blitt stoppet for lengst, Norge er kjapt ute med hensyn til slike ting..:)

Morten
16.08.09

Det tar veldig lang tid før folk blir synlige på nettet, ellers så går det veldig tregt med verving her ? Jeg beregnet det til max 20 deltagere i mai, hvor bare 8-10 stykker var synlige på nettet, Flere av dem hadde 4 sider eller mer. 3 måneder senere er bare noen få andre blitt synlige.

Dette har rett og slett ikke vært synlig nok til å bli oppdaget enda. Jeg sjekket Lotteritilsynets sider, men der ble det kun advart mot ENIGRO som mulig pyramidespill. Resten av sakene gjaldt ulovlige onlinespill (Maria-Bingo osv.).

Vi savner egentlig et seriøst innspill fra Hasse her – hva inneholder denne businessen som gjør den lovlig? Hva i all verden er det som skiller denne businessen fra et pyramidespill?

Det som er fortalt om businessen til nå indikerer temmelig klart at dette vil bli ansett som et pyramidespill. Det er heller ingen som har motsagt meg på dette?

Jeg burde normalt fått så øra flagrer her med all kritikken jeg har kommet med. Har folk blitt bleike når det gjelder å “ta igjen” i kommentarbokser?

Hvis konseptet i hovedsak er beregnet på at folk skal backe ut etter å ha betalt 300 kroner for den første pakken kan konseptet anses for å være mer “lovlig”. Da strider det bare mot markedsføringsloven og ikke mot paragraf om pyramidespill. Det unngår paragraf om pyramidespill hvis størstedelen av salget er rettet mot et normalt marked (ikke deltakere)

Da har det heller ikke den inntjeningen som det fristes med, og da stemmer heller ikke forklaringene på Nettby eller her. Her mangler det altså en seriøs forklaring?

Dette er heller ikke spesielt stort i USA. Det var kun 3 som hadde $25000 eller mer i inntekter på dette pr. måned. Det er rett og slett ikke særlig synlig i USA heller, hvor det regnes som MLM (men i følge omtalen her: “Ikke MLM eller pyramide” ?)

Magnus Haga: Interessant å se at du mener å ha “skjønt pointet” ? Kanskje du burde prøve å dele det med flere?

16.08.09

Hei Morten og takk for innlegget ditt :) , svarer…

1. Er vi ikke synlige? hmm… Sjekk hvor mange treff du f.eks får på søket “jobb hjemmefra på Google”?
Går det ikke kontinuerlig en eller flere annonser på facebook?

2. Det at du faktisk oppfordrer til at vi skal “ta igjen” er nettopp det som skiller vi som jobber med dette (les: CCP) og de som kritiserer!

Vi svarer ikke på usaklig kritikk, vi går ikke inn i diskusjoner, Company Policy! Ærlig snakket!

Vi er ledere, vi deler ting av verdi! B.s og skitsnakk har ingen verdi for noen.

3. Kan du sende meg kildene på tallene du har? Jeg har nemlig noen ganske andre.

Men all kritikk tas i mot med takk, det er nemlig de på toppen som blir kritisert!

Skap en fantastisk dag allesammen :)

mvh,
Magnus
http://magnushaga.com
http://www.mhtkv.com

Morten
16.08.09

Jeg er IKKE deltaker i dette, og jeg ville oppriktig talt styrt unna inntil spørsmål om lovlighet er avklart. Jeg ville absolutt ikke latt meg friste av diffuse løfter så lenge sentrale spørsmål er ubesvart.

Magnus Haga:
Det jeg reagerer mest på er at et sentralt spørsmål ikke blir besvart – om dette er lovlig eller ikke i forhold til pyramideparagrafen?

En haug av ting antyder at dette kommer til å bli tolket som en pyramide, og det gir nye deltakere liten sjanse til å komme godt ut av dette økonomisk. Man har mye bedre sjanser i Lotto eller på travbanen.

Det mangler altså en “Dette er lovlig fordi …” og en begrunnelse på hvorfor dette går klar av pyramidereglene.

Jeg regner ikke “Vi er ledere, derfor bruker vi ikke tid til å svare på usaklig kritikk” som noe godt svar på et spørsmål som bør være sentralt for mange. Dette er vel det verste du kan gjøre? De fleste ledere jeg har vært borte i klarer å være dønn konkrete hvis de har en god sak. Diffuse svar får jeg bare der folk ikke har en god sak.

Du bør ha såpass respekt for folk som vurderer dette at du besvarer sentrale spørsmål, og ikke dekker deg bak “Company policy” og andre uttalelser som egentlig ikke besvarer NOE. Det antyder vel bare at du ikke har noe svar?

Det vil ha stor betydning for folk om de risikerer 10.000 kroner i bot, og ikke bare de 3.000 som de tror at risikoen er avgrenset til. 3.000 kroner er “akseptabel risiko”, mens 13.000 kroner er prisen for en ferietur til syden.

Spørsmål om dette er pyramide BØR besvares. Dette kan få folk til å rygge unna hvis du forsøker å omgå eller unngå spørsmålet.

Synlighet:
Jeg har ikke brukt søkeord “Jobbe hjemmefra”, jeg nøyde meg med variasjoner av “CarbonCopyPro” i søk på norske sider. Jeg var heller ikke spesielt interessert i hvor mange annonser som brukes, men fokuserte på hvor mange personer som er aktive på dette.

Taktikken med å ha flere nettsider for samme sak er velkjent, den brukes blant annet av de som distribuerer malware. Jeg telte derfor ikke antall nettsider, men bare hvilke personer som sto bak disse. Jeg teller heller ikke antall annonser, det er jo stort sett de samme personene som står bak annonsene.

Ja, noen få nye kommer til – men fortsatt er ikke dette særlig synlig. Det er ihvertfall ikke synlig nok til å bli lagt merke til av myndigheter, men det kan godt hende at det er synlig overfor Facebook-brukere eller folk som søker på “Jobbe hjemmefra” eller “Tjene penger på internett”.

Jeg unnlot å GJETTE på at dere bruker Facebook som viktig annonseplass, og unnlot også å gjette på hvilke søkeord dere mente skulle gi treff. Jeg søker normalt ikke på de samme søkeordene som dere har satset på (flaks for dere, det betyr at mesteparten får være i fred).

Kilder:
Den sentrale kilden som gjelder tolkning av hva som er pyramide er plassert noen innlegg lenger opp. I samme innlegg plasserte jeg også lovteksten for Lotteriloven §16 (pyramideparagrafen), og link til Markedsføringsloven. EU-direktivet som endringer i lover er basert på ble for komplisert å finne på norsk, og jeg droppet å linke til dansk oversettelse.

Enda litt høyere opp har jeg linket til “MLM top 500 earners”, som viser at dette heller ikke er spesielt synlig i USA (men Jay Kubassek klarer seg godt med $300.000 i måneden).

Jeg har stort sett redegjort for alt via kilder. Det er fritt frem for enhver som ønsker å sjekke ting selv – jeg har bare spart dem for en haug av “markedsføring” og villspor. Jeg har til og med inkludert ikke-nøytrale kilder i tilfeller hvor de gir utfyllende informasjon. 2 av linkene mine går til noen som selv er (eller har vært) aktiv på CarbonCopyPRO.

Jeg vet ikke om du savner noen andre opplysninger fra meg ?

Jeg savner ihvertfall opplysninger fra dere på hvordan dette omgår regler for pyramidespill.

17.08.09

Det er klart dette er et sentralt område! Besvarer etter beste evne til Morten og andre lesere…

Som det har blitt sagt tidligere i tråden vdr at om dette hadde vært en pyramide, hadde den norske og ikke minst den amerikanske og kanadiske regjeringen stoppet dette for lengst. Dette er direkte salg. Utdrag: “Pyramids are illegal. Our business is actually governed by the US and Canadian governments”.

Hadde dette vært en pyramide, ville ikke jeg, ikke Hasse og de færreste av oss i Team Norge vært med på dette. Økonomisk kriminelle er vi ikke. Legger dette med pyramidespill dødt!

Når det gjelder punktet om synlighet er nøkkelen til suksess i denne bransjen og finne de riktige folkene. Søkeordene jeg nevnte i forrige innlegg er søkeord som gjør at vi finner/eller google etc. finner nettopp de som er interesserte og seriøse. Det lønner seg ikke for oss å bruke tid på 1000 useriøse “leads” eller interessenter, da ønsker vi heller 100, som faktisk går med planer om å starte for seg selv. Vi annonserer i det markedet vi opererer i hovedsak.

All ære til deg Morten, du viser et brennende engasjement for ett selskap og en bransje som tydeligvis ikke interesserer deg overhodet. Beundrer din skriveglede og ordforråd, og ønsker deg alt godt, om enn ikke i denne bransjen :)

Mvh,
Magnus
http://magnushaga.com
http://mhtkv.com

Hei,jeg melte meg dette er hos per gunnar hoem ,først måtte jeg ut med over 300 i innmelligsavgift så fikk han meg til å kjøpe denne biben da tjente han 150 dollar og på den er det kun 5 dagers retur han sa ingenting om denne kit greia da hadde jeg hat 30 dag til å bestemme meg om dette var noe for meg ,og selfølgelig tok den drittsekken fri ut uken så nå sitter jeg med biben og et tap på over 3.000 ,pass dere for han ,medlemskapet hver mnd er på nesten 1tusen

17.08.09

Dette var upassende språkbruk Anne Grete!

Kjenner Per Gunnar og vet at dette ikke er tilfelle! Det er så langt fra sannheten man kan komme!

Hva med å faktisk sette opp din business og starte å tiltrekke seg kunder og tjene penger på dette Anne Grete?

Magnus
http://mhtkv.com
http://magnushaga.com

Morten
18.08.09

Vi har vel bare fått delvis eller ikke svar på “om dette er lovlig eller ikke i forhold til pyramideparagrafen?”

Du har massevis av tiltro til “raske myndigheter” ?
“om dette hadde vært en pyramide, hadde den norske og ikke minst den amerikanske og kanadiske regjeringen stoppet dette for lengst”
Taxisvindelen i Oslo pågikk i mange år før bobla sprakk. Enigro som ble stoppet 16. juni 2009 ble stiftet i 2004. Nesten alle holder på en god stund før de blir stoppet.

Det virker ikke som om dere har sjekket definisjoner på pyramider før dere startet?
“Hadde dette vært en pyramide, ville ikke jeg, ikke Hasse og de færreste av oss i Team Norge vært med på dette.”

Dere har nesten samme struktur som andre pyramider, og bruker omtrent samme salgsargumenter som andre pyramider, og likevel er dere ikke en pyramide?

Dere stemmer på mange sjekkpunkter som Direktesalgsforbundet har uttarbeidet som en sjekkliste for pyramider:
- Provisjoner blir utbetalt for verving av nye distributører og ikke på basis av varesalg
- Det er mulig å kjøpe seg inn i enkelte posisjoner for å oppnå rettigheter
- Selskapet har ingen eller kun symbolske produkter for salg
- Muligheten er tilstede for å tape større beløp som er innbetalt til selskapet
- Startpakke/inngangspremie som ofte er uforholdsmessig høy
- Distributøren har ingen eller meget dårlige returmuligheter
- Selskapet forlanger deltagelse på uforholdsmessige dyre kurs eller kjøp av dyre trykksaker
- Distributøren kan ikke slutte når som helst uten å betale avgifter eller annen straff
- Pengestrømmen genereres oppover i systemet
- Ledelsen taler om å tjene mye penger på kort tid uten særlig innsats
Kilde: Direktesalgsforbundet

Dere stemmer godt på endel punkter, men kanskje ikke på alle. Det sentrale punktet er om man verver deltakere inn til samme system som seg selv, Det motsatte er om man i hovedsak selger varer eller tjenester utenfor systemet – et ekte salg i et normalt marked.

Jeg kan sikkert spare oss for mye tid om jeg sjekker ting selv istedenfor å spørre her. Det vil spare oss begge for arbeid og frustrasjoner.

Jeg synes det er frustrerende å ikke få direkte svar på direkte spørsmål. Jeg vedder på at du synes det er frustrerende om folk ikke godtar dine forklaringer. Den enkleste løsningen er om jeg overlater til noen andre å grave dypere i denne saken.

Enkleste løsning er å tipse en journalist som omtaler pyramideselskaper. Dette burde være helt trygt, siden selskapet påstår å drive lovlig. Da får vi trolig bekreftet om selskapet driver lovlig om et halvt års tid. Dette vil gi dere gode salgsargumenter overfor alle som tviler.

Dere ville hatt vanskelig for å få en tilsvarende omtale selv. Journalister er vanligvis langt mer interessert i “Tips om mulig pyramide” enn i et selskap som forsøker å oppnå egenreklame.

Morten
18.08.09

ANNE GRETHE UGLAND:
Hvis du føler at du er blitt lurt i denne saken (pådyttet et produkt som du ikke føler deg komfortabel med) er det mulig at jeg kan komme med noen forslag.

Hvis du kikker på den nest øverste kommentaren i denne saken her så lover Hasse Andre Johnsgård 365 dager full returrett. Jeg tror jeg hadde valgt å benytte meg av dette tilbudet.

“Vi stiller med 365 dagers full retur rett!
Eneste som ikke blir refundert er frakten fra USA, ca 100kr”

Jeg er temmelig sikker på at du vil få godkjent retur. Det tar seg dårlig ut om det skal være noen problemer med retur på dette tidspunktet. Dette reduserer også risiko for selger om at du kan få “mer kreative råd” fra noen.

Hvis du møter motstand på dette så får du heller poste en kommentar om det. Jeg har temmelig sikkert en haug av andre interessante forslag om hvordan du kan løse dette. Siden jeg er den mest offensive kritikeren her vil dette ikke omfatte å starte virksomheten.

Du får vel trolig stikk motsatte råd av meg som det du fikk av Magnus Haga. Jeg har klart og tydelig sagt fra at jeg ikke er del av virksomheten, og også vært klar og tydelig på at jeg mistenker virksomheten for å drive ulovlig. Siden jeg ikke har fått bekreftet at dette er ulovlig kan dette regnes som “mine private mistanker”. De er godt begrunnet i flere kommentarer her, men de er ikke bekreftet.

Anne Grete Ugland
18.08.09

Hei Morten

Takk for meldingen så du er ikke medlem i dette selskapt jeg har snakka
med Per Gunnar og beklaga dette ,vet ikke han noe om de 365 dager han
har ikke sakt noe om det,han har sendt mail til de om å få retunert
den niesa mi sendt mail om det samme ,svaret vi fikk 72 t og 5 dager
,jeg leste også om de365 dager men en måtte da ha vært medlem 1år og
nesten ikke tjent noe så skulle få bytta den,og å pengene igjen Per
Gunnar sa han kunne prøve å få solgt den til noen andre skulle høre
fra han igjen på Torsdag ,jeg har spurt han rett ut om hvorfer vi ikke
bestilte den kitten og ikke denne biben som jeg kunne ha kjøpt senere
,han har ikke svart noe på det ,det virker som om alt er hemmelig men
at den kit greie får du komme inn på disses sider ,ja har du tro på at
jeg kan sende den til bake og å få pengene igjen minus frakta til USA
,så sender jeg den til bake ,,må jeg skrive ennå et brev ?jeg kan ikke
skrive engelsk,hva må jeg så gjøre nå ?sende den med posten ,hva er
portoen da ?har jeg garanti på at den kommer fram og at jeg får
pengene igjen ?

Ha en fin dag og takk for at du sa dette til meg :)

MVH

Anne Grete Ugland

Anne Grete Ugland
18.08.09

Hei igjen

Du er ikke alene om å tro at dette er ulovlig niesa mi tror også at
dette er noe fanteri etter som hun har lest det på engelsk og på den
norske oversettelsen .skal jeg bare sende den tilbake uten noe brev
,eller må jeg snakke med Hasse Andre som skev dette ,og hva med Per
Gunnar,nå har jeg fått mail fra selskapet at jeg skal få denne kit
greia gratis ,hvis jeg meller meg inn igjen,,

mvh

Anne grete

Morten
18.08.09

Jeg regner med at du kanskje får et forslag fra Magnus Haga på hvordan dette kan løses med retur – og da mener jeg seriøst forslag.

Når det reklameres med 365 dagers full returrett så vil det være klønete å styre unna dette i en enkelt sak såpass tidlig i prosjektet – det vil gi “feil oppmerksomhet” som kan skade salget for andre deltakere. Det nevnes ikke noe om at man må ha vært medlem i et år her – beskrivelsen som gis gir klart og tydelig inntrykk av at dette gjelder for alle.

Personlig hadde jeg vurdert om dette prosjektet er av rett type for meg før jeg hadde inngått en avtale som koster 1000 kroner måneden. Det er ikke alle oppgaver som jeg trives like godt med (som jeg mestrer like godt). Jeg styrer unna slike oppgaver selv om de frister med høye inntekter.

Jeg ville benyttet retur-retten her, og heller styrt unna dette enn å binde meg til en avtale som koster 1000 kroner. Retur av varer skal vanligvis skje til selger, du bør ihvertfall ikke sende ting til USA selv. Det er den norske selgeren som har ansvar for å oppfylle avtaler.

“Jeg kan prøve å selge det til andre” er bare tull fra selgeren. Den bør du ikke godta, du skal selvfølgelig ha pengene igjen når varene blir returnert.

Det jeg nevnte om svindel må du ta som min personlige mening – det er ikke noe som jeg kan bevise. Jeg fant rett og slett ut at dette ligner veldig på et pyramidespill, men jeg mangler å få dette bekreftet.

Jeg er vant til å vurdere saker som gjelder HANDEL, så jeg kan sikkert gi råd om andre måter du kan løse dette på hvis det er trøbbel med retur. Da bør jeg i tilfelle flytte dette bort fra siden her og over til et supportforum. Disse kommentarene skal egentlig gjelde artikkelen . jeg kan ikke bruke plassen til omfattende råd.

Jeg gjetter på at du vil få returnert dette uten problemer. Du kan velge RETUR og få pengene igjen, og du behøver ikke godta noen andre former for avtaler. Hvis folk lover returrett så bør de helst holde dette løftet. Det koster deg 100-200 kroner for retur til USA (du får igjen beløpet du har krav på minus frakt), og da er du også FERDIG med saken. De kan ikke kreve deg for 1000 kroner måneden.

Jeg klarer ikke å gi BEDRE råd enn å returnere varene og få pengene igjen, men jeg kunne gitt en haug av råd som ville vært langt mer trøblete både for deg og for selgeren (spesielt for selgeren). Du bør unngå trøblete råd i første omgang.

Jeg svarer vanligvis på spørsmål om data på et supportforum. Vi er stort sett konsentrert om data, men jeg har også svart på noen få tråder som gjelder handel og folk som føler seg lurt av annonser. Temaet passer ikke helt inn på forumet, men vi tåler noen få slike saker også

Morten
18.08.09

Magnus Haga:
Her bør dere trolig stramme opp retur-policyen ganske kjapt. Den første som returnerer varer bør ikke bli møtt med sleipe tricks.

Hasse Andre lover friskt og freidig “omtrent null risiko, vi har 365 fdagers returrett” svært tidlig her. Den første som returnerer produktet blir møtt med:
“Dette gjelder kun hvis du har vært medlem i 1 år”
“Jeg kan prøve å få videresolgt dette til noen andre”

Det er vel ikke akkurat returrett Per Gunnar driver med her?

I en godt fungerende gruppe tillater vi vanligvis ikke at 1 person ødelegger for alle de andre, “meler sin egen kake” på bekostning av de andre. Da vil dere ryke temmelig kjapt hvis samholdet ikke er bedre.

Med rett taktikk ville jeg kunne skapt en haug av trøbbel for denne selgeren, trolig nok til å sette ham ut av business for lang tid. Det ville temmelig sikkert smittet over på dere andre også.

Jeg er en temmelig “kreativ personlighet” når det gjelder å skape trøbbel, men jeg synes ikke det er særlig interessant om jeg ikke må jobbe litt for å finne godt egnede saker.

Hva hvis jeg hadde anbefalt følgende løsning:
“Det er mulig at du faktisk blir forsøkt svindlet. Jeg vil anbefale deg å gå til politiet og be dem vurdere både produktet du har kjøpt og selgerens praksis”.

I en slik vurdering sper jeg også på med omtrentlig fremgangsmåte for hvordan man bør gå frem ved en slik henvendelse. Jeg er temmelig rutinert på en haug av slike temaer.

Hei
Kan noen gi meg svar med de 365 dager til å sende biben til bak som H A ,skrev ,-frakta fra usa ,altså ingen ting å tape ,2 ganger har jeg prøv å få sendt den ,men fikk det samme svar til bake med disse 5 dager ,retur rett har ikke P G
fått det med seg ?,kan H A eller Magnus ,H forklare meg hvofer de ikke vil la meg få sendt den til bake og få pengene igjen ,?og takk til deg Morten som sendte mailen om dette her :)

mvh
Anne Grete

18.08.09

Synes ikke det blir riktig av meg eller i forhold til dere å svare på dette.
Det håper jeg dere har forståelse for!?
Det er din kontaktperson og CCP support du (Anne Grete) må forholde deg til i denne saken.

Det vil komme til en løsning her som gagner alle involverte parter, det er jeg sikker på.

Skap en fantastisk dag!

mvh,
Magnus
http//magnushaga.com

Morten
19.08.09

Anne Grethe Ugland:
Jeg er ikke sikker på om du har betalt 3000 kroner enda, og hvis du ikke har betalt så la være. Ikke betal noe mer heller. Men jeg gjetter på at du HAR betalt.

Penger igjen etter 365 dager er bare bløff. Dette selskapet er temmelig sikkert ikke ment å vare i så lang tid. Jeg har sjekket en haug av de siste sakene om pyramider, og de har fellestrekk at det er vanskelig å få utbetalt penger om man ønsker å trekke seg.

Forbrukerombudet har jeg aldri brukt, så der bør jeg ikke gi noen råd. Det er egentlig rett instans. De har klageskjemaer og tipsskjemaer på forsiden av nettsiden. Jeg har inntrykk av at de “samler opp” saker, og at det kan ta lang tid før de handler.

En måte å komme seg ut av dette på er å rådføre seg med politiet:
“Jeg har mistanke om at noen forsøker å svindle meg. Kan dere sjekke produktet jeg har mottatt og selgerens praksis?” – og fortelle sannheten. Du trenger ikke tenke ut noen “smart forklaring” eller noe slik, sannheten duger langt bedre.

En vanlig polititjenestemann er ikke ute etter å “ta” de som er blitt lurt, han vil være langt mer opptatt av å ta en bakmann. Det betyr stort sett at du får HJELP i denne saken og ikke behandles som mistenkt eller noe slik.

Saken er for komplisert til at en politijurist klarer å vurdere KJAPT om dette er svindel, men han vil temmelig sikkert få sterke mistanker om dette og sende en forespørsel videre (til overordnet instans, jeg vet ikke helt hvilken).

En viss risiko er det likevel ved å rådføre seg med politiet. Du kan treffe på “feil personlighet” også blant disse. Jeg har både gode og dårlig erfaringer med enkelte av disse, men du vil mest sannsynlig treffe på en real person.

Hva som vil skje etter en henvendelse til politiet kjenner jeg ikke til i detalj (men det klarer sikkert DE å styre). Jeg gjetter på at du vil bli bedt om å fylle ut en anmeldelse av forholdet, det måtte ihvertfall jeg da jeg rapporterte et innbrudd for flere år siden.

Svært mange saker blir henlagt. Jeg tror ikke du har veldig gode sjanser til å få penger av Per Gunnar, men det vil være fordel for deg å få denne saken registrert som en anmeldt sak. I heldig fall vil de etterforske saken. Det vil trolig dukke opp flere saker mot ham i nær fremtid hvis andre som føler seg lurt leser dette.

Noen av opplysningene jeg har puttet inn i kommentarer lenger opp her vil øke sjansene for at saken blir etterforsket. Det samme vil også løftet om 365 dagers returrett fra Hasse Andre.

Du kan ta med deg en utskrift fra der jeg sammenligner dette med eldgamle svindler, fra der jeg viser likhetstrekk med andre pyramider og fra der jeg spør direkte om dette er lovlig. Ta gjerne med denne kommentaren også i en utskrift. Hvis du ikke får tatt utskrift så OPPLYS om disse kommentarene, og hvordan man finner frem til disse.

Den største tabben man gjør er å rote seg dypere inn i systemet og fortsette å betale, spesielt på et tidlig tidspunkt hvor man fortsatt kan slippe ut. Straks man drar igang egen business og verver medlemmer ER man i systemet. Det er som å sitte i en hengemyr, men noen har ikke funnet det ut enda.

Per Gunnar har mye mer å tape på dette enn deg, og det vet han selv også. Han er temmelig rutinert i dette gamet, og jeg tror det vil bli vanskelig å få noen penger fra ham frivillig. Han gir inntrykk av å være langt mer “bakmann” enn vi får inntrykk av i starten, mens Hasse Andre bare gir inntrykk av å være en “frontfigur” og ikke en ekte leder.

Det er mulig at rådet mitt ikke fungerer, men jeg har ihvertfall forsøkt å gi deg et ærlig og oppriktig råd. Jeg treffer ikke blink i alle tilfeller. Du bør kanskje spørre noen andre om råd også.

De fleste advokater tilbyr “vurdering av sak” til en redusert pris – jeg antar mellom 700 og 900 kroner for å få saken vurdert (jeg kjenner ikke prisene lenger). Dette er en halv time hvor de vurderer selve saken for deg og anbefaler deg en fremgangsmåte. De bidrar også med å søke om fri rettshjelp for deg ved behov.

En advokat kan kanskje gi deg et overtak i denne saken, så det kan være vel anvendte penger å få saken vurdert.

Det er mange år siden jeg har benyttet advokat eller hatt noen forbindelse med politiet, så jeg har ikke på langt nær den peilingen som det ser ut her. Men jeg HAR tross alt NOE erfaring fra mange år tilbake.

La helst noen andre vurdere det jeg har foreslått – kanskje dere finner en bedre metode. Det første forslaget mitt om å benytte returrett ville vært det minst trøblete hvis det hadde ført frem.

Morten
20.08.09

Anne Grete Ugland:
De tiltakene jeg har foreslått har vært disse:
1. Returrett = minst trøblete hvis den virker.
2. Ikke foreslått enda. Den krever masse sosial innsikt.
3. Politi = rettet mot å avgrense din deltakelse i saken
4. Advokat = rettet mot å avgrense saken juridisk mot krav.

Advokaten kan sikre deg mot ytterligere krav, og kan også få selger til å frafalle et krav han mener å ha. Dette fungerer best på seriøse selskap, men metoden duger også her. Det vanlige tiltaket er å “innhente dokumenter” fra motparten. Det betyr rett og slett at man ber om ALL dokumentasjon som motparten mener å ha for kravet sitt. Dukker det opp noe mer “dokumenter” etter det vil det bli avvist, med mindre du har inngått noen NYE avtaler med selger (ikke gjør det).

Advokaten kan også sende motkrav (eller fortelle deg hvordan du gjør dette). Dette fører sjelden frem hvis selger ikke er seriøs. Du får ikke inn penger, men du får dokumentert dine krav mot selger. Dokumentasjon brukes for å avvise inkassokrav og slike ting.

Jeg sender kjapt inn slike ting selv. Du må først ha fått en regning som du mener er useriøs (vi kan ikke klage på noe vi ikke har fått krav om).

“Jeg har mottatt regningen på kr. xxx. Jeg er uenig i kravet, siden varene flere ganger er forsøkt returnert uten at du har godtatt dette (oppgi datoer). Jeg har opprinnelig heller ikke inngått avtale om å kjøpe dette produktet. Jeg mener at jeg har et krav mot deg på kr. xxx på grunn av at du ikke har godtatt retur. For at det ikke skal være tvil om dette sier jeg opp alle avtaler jeg har med deg som gjelder dette produktet”

“Jeg ber om fullstendig dokumentasjon på dette kravet, altså at du sender meg ALLE opplysninger som du mener støtter kravet ditt, også de som gjelder fremtidige kostnader for meg”.

Putt inn noen flere detaljer om selve saken (angrefrist, når du betalte, at produktet er pådyttet deg mot din vilje, eller andre ting), Du kan for eksempel gi din egen fremstilling av hva som har skjedd her (ikke FOR grundig eller omfattende). Du kommer temmelig sikkert ikke til å få noe svar.

En advokat vil gjøre dette proffere men dyrere. Jeg har ikke skrevet sånne brev på haugetalls av år, men jeg har sikkert fått med det viktigste her. Jeg tror ikke dette tiltaket er nødvendig i akkurat denne saken. La gjerne niesa di eller en annen som ikke er stresset av selve saken skrive for deg, det blir litt mindre “partisk” og nøytralt.

Råd om politi er for å sikre deg mot trusler. Dette er rettet mot useriøse selgere som ringer og krever noe betalt. Du kan kjapt få stoppet disse hvis du har registrert en sak mot dem hos politiet. Da møter du bare opp og sier “Jeg har mottatt plagsomme henvendelser på telefon fra denne selgeren. Kan dere stoppe ham eller anbefale meg noe?”

Hver enkelt må vurdere sin EGEN sak i tilfeller som disse. Derfor brukte jeg også uttrykket “rådføre seg med politiet” og ikke “anmelde selgeren” da jeg foreslo denne løsningen.

Den løsningen som jeg ikke har forklart enda går ut på å redusere tapet ved at du deler tapet med selgeren – at du får igjen 1500 kroner og slipper fremtidige krav/mas. Da taper han ikke noe på deg, men han tjener heller ikke noe. Dette er en GOD løsning selv om du taper på det.

Selgeren har sikkert omtrent samme problem som deg med å få igjen penger på retur av varer. Pyramideselskap har kun fokus på EN ting, og det er å markedsføre prosjektet og verve nye deltakere. De behersker dårlig de andre tingene man trenger i forretninger. Deltakerne mangler opplæring i dette, og de følger en “oppskrift” fremfor å tenke selv.

For å ha sjansen på å dele tapet må du innse at selgeren ikke er en drittsekk. Han ble lurt inn i dette på samme måte som du selv ble forsøkt lurt. For alt jeg vet TROR han på dette prosjektet enda – han TROR at dette er et “genialt konsept” på grunn av pengene. Ta rett og slett og SPØR ham om en slik løsning, uten å kreve. Dette er en veldig smidig løsning både for han og deg.

Med denne løsningen må du rett og slett akseptere eget tap uten å føle noe nag til selgeren etterpå. Du må rett og slett godta at han har ordnet opp overfor deg med et redusert beløp, og at du ikke skal kreve ham for noe siden. Du bør heller ikke slenge dritt om personen siden heller for akkurat dette forholdet, men du kan gjerne advare andre om selve forretningsmetoden.

Med denne metoden er dere på likefot igjen (kan møtes ute på byen osv.). Jeg tror dette kunne vært MITT andrevalg når førstevalget feiler.

Hvis du leser noen av de første kommentarene vil du se at folk går inn i dette i god tro, og at det er helt alminnelige folk som går på dette. Oppskriften de får virker helt utmerket i et pyramideselskap (en stund), men det er langt unna å være “genial oppskrift” for andre.

Enkelte av deltakerne vil først NÅ begynne å vurdere om dette var den rette businessen å gå inn i. Frem til nå er de omtrent blitt hjernevasket av CCP og hverandre.

Selv om mye av dette har vært svært detaljert er det ikke ment som “oppskrifter” som du skal følge. Du klarer deg bedre om du selv finner frem til en metode som du føler er OK.

Jeg tror det er på tide å avslutte denne type “supportsvar” her. Jeg er egentlig ikke kvalifisert på noen av disse områdene. Hvis jeg fortsetter vil jeg bare rote det til fremfor å løse noe.

Hovedpointet mitt er at du IKKE bør godta å bli pådyttet en avtale “1000 kroner måneden”. Resten av beløpet må du selv finne ut av om du klarer å få igjen helt eller delvis.

Morten
21.08.09

Noen som har klart å få sjekket dette bedre enn meg? Om dette ER pyramide, om retur fungerer slik det skal, andre problemer med konseptet.

Siden jeg ikke er INNE i dette selv er det temmelig begrenset hva jeg klarer å sjekke. Jeg kjenner ikke til avtalevilkår eller noe som helst. Jeg aner heller ikke om retur av produkt til USA gir noen penger tilbake fra USA, men jeg tviler på dette.

Såvidt jeg kan bedømme ER dette en pyramide. Det har ingen betydning om det ikke er stoppet av myndigheter enda – ting kan holde på i årevis før de blir stoppet.

Det er fullt mulig å designe gode planer for noen som ønsker å trekke seg ut, men det krever at man har innsikt i dette systemet (om retur funker osv.). Selgerne har også mottiltak de kan benytte ved behov. Det finnes haugevis av metoder som kan benyttes. Med nok av mottiltak fra både selger og kjøper vil begge parter tape mer enn nødvendig.

I de fleste forretninger er man nødt til å tåle noen tap i ny og ne. Dette gjelder også for privatpersoner. Pointet er ikke å vinne ALLE saker, men å sørge for at man kommer godt ut av det totalt sett.

“Hvis du prøver å vinne alle slag vil du mest sannsynlig tape selve krigen”. Denne regelen gjelder for de fleste.

Jeg deltar ikke i dette, men hvis jeg hadde følt meg lurt ville jeg valgt å samarbeide med selgeren om en løsning, hvis selgeren er sånn noenlunde til å stole på. Jeg samarbeider ikke med noen hvis de stadig forsøker å lure meg, men jeg samarbeider hvis folk har en noenlunde real innstilling. Dette gjelder både om jeg er selger eller kunde.

Noe av det mest sentrale her er om selger faktisk får igjen penger fra USA om et produkt returneres, og hvor lang tid det går før man får refundert pengene.

Å få igjen penger fra USA etter 1 år er bare bløff. Dette er et tomt løfte som skal hindre folk i å mase, men det er ikke rettet mot at noen skal få igjen penger. Det samme gjelder “sære” betingelser som krever at man holder på i 1 år. Disse er kun rettet mot å loppe deg for enda mer penger. Vi godtar IKKE slike avtaler, da setter vi heller inn mottiltak som avgrenser tapet. Man er ikke bundet av avtaler hvis de er klart urimelige.

Hvis noen føler at de blir lurt så sørg for å unngå å fortsette å bli lurt. Stopp videre utbetalinger til USA hvis du VET at du skal stoppe dette fortest mulig. Da må du selvfølgelig også stoppe videre salg.

Jeg er ikke partisk i denne saken, dvs. at jeg ikke er på lag hverken med selger eller kjøpere. Jeg forsøker å tilpasse forslag slik at de fungerer for begge parter. Hvis retur til USA ikke fungerer må jeg ta hensyn til dette, og sørge for at kjøper er mindre pågående i krav.

Jeg innser også at folk faktisk har gått inn i dette i god tro, men jeg savner at noen har sjekket FAKTA og ikke bare “veltalende markedsføring”. Ved betydelige beløp pleier vi sjelden å stole bare på selgers ORD.

Grunnen til at jeg hektet meg opp i denne saken er at jeg mistenkte dette for å være et pyramideselskap, og jeg vil rett og slett forsøke å holde slike ting utenfor mitt nærmiljø (naboer, venner, kjente – jeg kjenner flere som er villige til å gå på ting). Slike saker kan gi meg en haug av oppgaver jeg helst vil slippe. Det sparer meg for en haug av bry om jeg tar oppgaven på forhånd – at jeg hindrer dette å spre seg for mye.

Jeg tror kanskje det er på tide at Sindre revurderer om omtalen skal være like positiv. Det enkleste er vel å sette opp et tydelig varsel om at saken er under revurdering, og begrunne det med noe fornuftig?

Hensikten med omtalen her var å få “payback” i mai og juni, og det er allerede oppfylt. Den siste tids diskusjon er det stort sett JEG som har dratt igang. Jeg tror også selgerne vil regne en slik løsning som real. Det mangler rett og slett mye info om produktets lovlighet her.

21.08.09

Hei Morten
Takk lan mail ,nei jeg har stengt visakortet ,så de kan ikke trekke meg ,men nå har jeg fått tilbud om nye dver THE MLM TRAFFIC FORMULA 2.0 INTERACTIVE WEBIAR SERIES ,,det er minst 10 dvder i pakka kosta 395 dolla + ei ann pakke noe billigere ,og 60 dager returrett,har noen hørt om dette før

mvh

A G

Morten
23.08.09

Anne Grete Ugland:
Jeg hadde stått over MLM Traffic Formula – det er fra samme personer som står bak CCP og WMI (Mike Dillard). Sikkert lærerikt og interessant, men de inneholder for mye juks hvis jeg skal bedømme de ut fra denne saken. Her trickses det med en haug av ting, og dette er ikke egnet i seriøs business.

Jeg hadde valgt å ta en PAUSE fra amerikanske suksessmetoder. Disse er rettet mot RASKE resultater, men de mangler å være SOLIDE. Mange metoder har feil effekt på lang sikt.

I CCP bruker man blant annet ILLUSJONER, det at folk vil være villige til å tro på ting hvis de presenteres på riktig måte. Dette virker best hvis man presenterer stoff som ligger nær det det folk ØNSKER skal være sant.

Folk som leter etter en genial plan for å tjene penger vil finne det rette svaret i CCP – akkurat det svaret de ønsker. Folk som sjekker kritisk og unngår å la seg villede vil oppdage at det er svindel. Jeg ble villedet i lang tid selv om jeg sjekket kritisk, men til sist valgte jeg å følge andre spor enn de som lå rett foran meg.

CCP inneholder et samrøre av amerikanske suksessmetoder og psykologiske tricks. Her er det bedre å la være å sjekke ting grundig enn å risikere å gå i fella. Man blir omtrent hjernevasket av noen av metodene.

Sammensetning av dette gir inntrykk av at det skal lære folk opp til å bli effektive på å verve folk inn i systemet, men det er ikke rettet mot seriøs business. Folk blir lurt til å TRO at de mestrer ledelse, men de faller gjennom straks nivået blir krevende nok. For å mestre et slik nivå kreves det noe helt annet enn det de har lært.

Det eneste disse folkene gjør er å lure deg, ihvertfall på lang sikt. De fleste er heller ikke klar over at de lurer deg. De er selv blitt lurt til å TRO på dette, at dette er en “genial forretningsmetode” og ikke en pyramide. Det er mulig at noen har begynt å tvile NÅ etter at jeg stilte kritiske spørsmål, men frem til det var de fleste overbevist om at de hadde en genial plan.

Jeg har egentlig trukket meg bort fra denne kommentartråden. Jeg jobbet ganske intenst med temaet en periode, og nå trenger jeg pause for å lade opp batteriene igjen.

Lykke til, og styr unna fagre løfter om rikdom.

Morten
24.08.09

Anne Grethe:
Hvis du har betalt med VISA kan du vel få igjen beløpet derfra?
Fylle ut en klage “De har solgt meg et produkt som ikke er tillatt i Norge, og nektet meg å returnere det. Produktet er en nettsied og opplæring rettet mot å verve deltakere til en pyramide. Selve virksomheten er foreløpig ikke stoppet i Norge, men tilsvarende produkter har vært forbudt i flere år. All aktivitet i virksomheten er rettet mot verving til samme system som man selv deltar i, og rammes trolig av Lotteriloven §16″.

Jeg betaler ikke med VISA selv, så jeg kjenner ikke reglene. Det eneste jeg vet er at VISA regnes som tryggere på nettet enn bankkort, siden VISA kan erstatte beløp hvis man blir svindlet. Du må sjekke dette selv.

Jeg spytter ut de forslagene som jeg antar kan være mulige, men det er ikke sikkert det er GODE forslag jeg kommer med nå. Det var kun det første forslaget om returrett som var mitt førstevalg. Det kunne jeg trygt anbefale hvis det hadde virket.

24.08.09

Hei Morten

Takk for alle mailene de har vært intrsange å lese med mange opplysninger jeg ikke hviste nei jeg har ikke kjøpt noe mer av de er ferdig med dette her men i dag kom det et nytt tilbud til 39.95 dollar ,fra han du skrev navnet på ,hvor mange dvder har de egentlig laga tro?ser det dukker stadi opp nye annonser for dette firma og folk som har gått med på dette her ,,trist du skal slutte å skrive her men du trenger sikkert en ferie etter dette og alt du har satt deg inn i så igjen takk for at du svart meg på gjennom dette bladet ,jeg har satt stor pris på dette her.lykke til videre du også :)

mvh
Anne Grete

Tussi
30.08.09

Vel.. jeg har snust litt rundt på nettet i flere dager nå for å finne mer ut om dette. En ting forundrer meg.. Dere skriker om alle de pengene man kan tjene osv.. Syntes det er rart at dere selv ikke er rike jeg da. Hasse Andre kan man enkelt søke opp i skattelistene. Der ligger det nå en alminnelig inntekt spør du meg.
En annen ting som jeg ikke fatter at folk ikke forstår…

Når du skal starte med dette skal du altså betale for å være med… Men ikke alle får være med en gang…
For hver eneste luring som er dum nok til å melde seg på dette tjener de et par lapper. Så her ligger inntekten deres. De tjener penger på å selge dere et produkt, som i prinsippet ikke eksisterer…. og dere skal igjen tjene penger på å markedsføre og “selge” det “usynlige” produktet deres videre…
Si at du tjener 1000kr pr produkt du klarer å lure noen til å kjøpe, så tjener de på toppen det også… Så dette er uansett hvordan du vender og vrir på det pyramide,mlm or you name it….

Styr unna! Dette er bare vrølv..

Men sant nok, og jeg tar av meg hatten for mennene bak…
Det er en genial ide, en fantastisk forrentning! Hadde jeg vært smart nok, slu nok og utspekulert nok ville jeg ha startet noe slikt jeg også.

Men jeg tipser heller om å starte en nettbutikk jeg altså.. Bruk tid og energi på å markedsføre og selge håndfaste produkter som du går god for. Du trenger ikke lagerplass og butikk for å f.eks selge smykker eller hjemmelagde postkort… Mulighetene er mange, og pengene du invisterer her går til produktene du uansett sikkert får solgt før eller siden. Og nettbutikk og nettsider kan du skaffe deg gratis til og med om du bruker litt tid og innsats på å få det til :)

Lykke til alle sammen! Men rikdom får man ikke over natten altså… (eller på de såkalte 90 dagene… hehe)

Gof
24.09.09

Hmmmm

Jeg må si jeg reagerer på en personlighet (veltalende) som Morten gidder å bruke så mye ressurser på å rakke ned på et konsept som han overhodet ikke har noe med..

Morten:

Gå inn i et hvilket som helst aksjeselskap med litt str. på, hvordan er eierstruktur etc satt opp?
Hvordan skal man belønne en i selskapet for å utføre en god jobb??
Jo man oppgraderer vedkommende ved å gi han/hun en bedre stilling f.eks avdelingssjef/salgssjef, hva er hans oppgave??
Jo og forsvare hans lønn/goder etc ved å gi vedkommende som er “sjefen” hans inntjening for det han eier/styrer.

Dette konseptet med Wmi ccp virker for meg som akkuratt det samme oppsettet??

Bruk heller litt av tida di til å undersøke/ evaluere andre store aktører i Norge som driver på en mye verre måte.

Jeg må også si at jeg stiller spørsmål ved at du kan bruke så mye tid på å neglisjere andres “arbeidsplasser” på denne måte.. For meg så virker du som en mer eller mindre ustabil personlighet men jeg skal ikke snakke vondt om andre mennesker jeg ikke kjenner, bare at du har en usympatisk fremtreden som provoserer meg!

Har forøvrig ingenting med ccp/wmi å gjøre men kunne ikke noe for at jeg måtte kommentere sånn usakelig fremtreden!

Morten
26.09.09

Gof:
Pyramideselskap er ikke “arbeidsplass” eller “business”, de er rett og slett svindel. Det SKAPES ikke verdier på medlemsverving, men pengene FORDELES slik at de på toppen tjener og de på bunnen taper.

Det kalles heller ikke LØNN de pengene man får for verving. Man KAN kalle det provisjon eller bonus, men det er vel mer riktig å kalle det “andel av utbytte” eller noe lignende?

Jeg har også sagt rett ut at jeg IKKE er 100 prosent sikker på at dette er en pyramide eller at det er ulovlig – kun at det “minner mistenkelig om pyramide”. Ledere for dette konseptet har hatt rikelig plass til å motsi eller motbevise dette, men de har valgt å la være å fremlegge noe saklig.

Hvis du sjekker de 4 “disclaimerne” som finnes på vervingssidene vil du finne at markedsføringen her er bare tull. De som markedsfører har ingen som helst rett til å love noe som helst – den offisielle selgeren finnes i USA. De i Norge er ikke ansatt i CCP og representerer ikke selskapet offisielt, så de handler helt på eget ansvar når de driver med dette.

I disclaimere får du vite at dette ikke er tillatt i enkelte stater i USA. Du blir pålagt å sjekke lovligheten selv før du starter virksomhet i andre land eller stater. Du blir også anbefalt å sjekke selve innholdet (konseptet) i det du kjøper – bruke dine egne rådgivere. Det blir også klart advart mot at dette er risiko, og at du ikke bør delta med penger du ikke har råd til å tape. Du blir også advart mot at internett kan ha “ukjent risiko” som gjør at du kan tape mer enn bare innsatsen.

Selve konseptets hovedformål angis å være rettet mot “utdanning og informasjon” – mens de som markedsfører dette snakker om “egen business” og “store inntektsmuligheter”. Hvis du sjekker betingelsene vil du se at du kun LEIER softwaren (vervingssidene), og at det KUN er opplysninger i disclaimerne som gjelder. Ingen av opplysningene i markedsføringen er bindende for selskapet.

Du kan gjerne velge å mene at dette er fullstendig lovlig og ikke minner om svindel i det hele tatt. Du kan også hevde at alle penger man får for arbeid skal kalles LØNN uansett om virksomheten er lovlig eller ikke. Du kan gjerne forsvare at dette er “arbeidsplasser” og “normal inntjening” for enkelte. Siden jeg ikke har klart å sjekke ting 100 prosent må jeg være enig med deg i at dette faktisk er MULIG. Du KAN faktisk ha rett i det du skriver, og da vil du komme godt ut av denne argumentasjonen.

Hvis du har rett i alt dette er det sikkert mange som vil kalle deg med pene navn, bake velsmakende småkaker til deg eller tilby deg “Vil du gifte deg med søstra mi?”. Det er jo fordel for deg at jeg har prøvd å fremskynde dette (men jeg har ikke hatt noen god taktikk på å fremskynde ting). Det er jo alltid hyggelig å få belønninger for innsatsen?

Morten

Gof
28.09.09

Morten!!

Det finnes andre alternativer for hjelp enn å skape dårlig stemning blant hvermansen på dette forumet, jeg anbefaler å sjekke ut tilbud hos nærmeste legesenter.De kan sikkert hjelpe deg å prøve å finne en noenlunde diagnose på problemet ditt.

Vi får i hvert fall krysse fingerene for at det finnes tabletter/leger som kan hjelpe deg, det vil skape et mye triveligere Norge!

Mvh

Todar
28.09.09

Morten:

Imponerende research! Leste nettopp denne artikkelen i Aftenposten hvor CCP får slett omtale av både forbrukerombudet og Økokrim:

http://www.aftenposten.no/pengenedine/article3291989.ece

Sitat:

- Nå må folk snart forstå at de ikke klarer å tjene penger i en fei. Du blir ikke millionær av å ligge på sofaen hjemme. Folk må skjønne at dette bare er tull, slike tilbud dukker opp hele tiden, sier rådgiver i Økokrim Anne Dybo til Aftenposten.no.

Artikkelen på Aftenposten linker faktisk til denne tråden også. Der har vi i hvert fall en objektiv kilde!

28.09.09

Lykke til med investeringen alle sammen :)

http://www.aftenposten.no/pengenedine/article3291989.ece

MW
28.09.09

Jeg kom også inn på denne tråden gjennom artikkelen i Aftenposten. Ja, da ser det ut til at dette konseptet faktisk begynner å bli synlig? Hahaha..

Gof: Send meg 100 kroner, så skal jeg fortelle deg hvordan du blir rik.

Det finnes så mange idioter..

Morten
28.09.09

Gof:
Slutt å kritisere. Jeg holdt meg nesten hele tiden innenfor det som regnes som “akseptabelt” – å forholde seg til SAK og ikke til person. Jeg sa også rett ut at jeg ikke var 100 prosent SIKKER. Det er sikkert noen som synes dette var til fordel også – jeg vet om minst 2 stykker som styrte unna dette konseptet.

Aksjon mot nettsider har vært planlagt over hele verden i lang tid og ville skjedd uansett. Tiltak her eller på webforumet.no har kun hatt effekt på folk som har blitt forsøkt vervet.

Til Sindre (redaktøren her):
På tide å sette en advarsel på omtalen?

28.09.09

Bruk øynene dine, Morten. Jeg redigerte innlegget i sted for å opplyse om Aftenpostens artikkel i begynnelsen av innlegget.

Morten
29.09.09

Sorry, Sindre – det var jeg som glemte å OPPDATERE siden før jeg skrev. Jeg gikk også glipp av innleggene som var mellom Gof og mitt eget. Dette er en av ulempene med å ha flere nettsider åpne samtidig.

Morten

MW
29.09.09

Ja, da venter vi bare på tilsvar fra representantene for CCP her..?

LEGG IGJEN DIN KOMMENTAR HER:
Advarsel: Upassende kommentarer risikerer å slettes uten forvarsel.

Donér | F.A.Q. | Kontakt | Annonsere? | Abonner på RSS |
Alt innhold er beskyttet av Åndsverkloven © 2008-2009 www.Glabladet.no | Privacy Policy
Gratis bloggekurs! Lær:

- Få en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!

Abonner på Glabladet:

Abonner via RSS-feed
Hva er RSS?

...eller, abonner via Epost:

Siste fra Twitter

  Følg Glabladet på Twitter

  Siste kommentarer

  • Sindre: Er faktisk litt enig med deg, Knut. Syns vel ikke at han skriver “fluff” for...
  • Knut: Har hatt stor nytte av å lese Steve Pavlinas blogg, men for å være helt ærlig føler jeg det...
  • Sindre: @Stine: Takk for det, denne guiden feirer faktisk 1 års-jubileum i dag. :) Dessverre er det...
  • stine: Hei! Veldig bra oppskrift, nettopp det jeg trengte siden jeg er ganske ny på dette. Det har...
  • MW: Ja, da venter vi bare på tilsvar fra representantene for CCP her..?
  • Morten: Sorry, Sindre – det var jeg som glemte å OPPDATERE siden før jeg skrev. Jeg gikk også...  Sponsorer

  Apple Store
  Bokkilden
  CDON
  Haugen Bok

  iTunes
  Kondomeriet
  Leger uten grenser
  MPX
  One.com


  Spreadshirt
  Star Tour
  Unicef-fastgiver
  Yves Rocher

  Sponsorer