CarbonCopyPRO – ferdig hjemmebusiness på 1-2-3

Skrevet av Sindre | 20. mai, 2009
Hvis du er ny her, vil du kanskje abonnere på Glabladets nyhetsbrev, og motta jevnlige tips om blogging og pengetjening på nettet.

Dette innlegget er en betalt omtale som består av mine egne meninger, og er ikke påvirket av å være betalt. Hvis du vil la ditt produkt eller nettside bli lagt merke til, vennligst se annonsesiden for mer informasjon.

Edit 28.09.09: Jeg vil gjøre leserne oppmerksomme på at Forbrukerombudet og Økokrim i dag har gått kritisk ut mot CCPs markedsføring. Glabladet er ikke knyttet til CCP på noen måte og det følgende er en omtale basert på informasjon jeg fikk fra selskapet. Jeg har valgt å ikke redigere omtalen for å gjengi et riktig bilde av min opprinnelige omtale i forhold til de mange kommentarene. Jeg oppfordrer alle til å bruke sunn fornuft og tenke selv.

CarbonCopyPRO er en komplett businessløsning hvor alt er satt opp til å gå på automatikk for deg. Mannen bak dette systemet, Jay Kubassek, var for et par år siden kun en vanlig selger i Kansas City. I dag har han gjort seg selv til millionær ved å hjelpe tusenvis av mennesker til å tjene penger hjemmefra ved hjelp av hans “carbon copy”-markedsføringsteknikker.

Han har satt seg et vanvittig mål: Å skape 100 nye millionærer (i dollar) innen utgangen av 2012. Blir du hans neste “suksesshistorie”?

Hva det er

CarbonCopyPRO (CCP) er en business som selger “business in a box”. Du får en komplett pakke på døren som inneholder 3 opplæringsdvd’er og 2 bøker som tar for seg nøyaktig hva CCP er, hva som skal til for å lykkes og hvilke verktøy du skal bruke. Du får også tilgang til ditt eget brukerområde på nettet som inneholder opplæringsvideoer, calls og alt du måtte trenge for å drive businessen og holde oversikt over dine inntekter, utgifter, besøkende, leads, medlemmer osv.

Hva du gjør

Alt du trenger å gjøre er å markedsføre. Du trenger ikke rekruttere venner, familie, ha sammenkomster og møter, selge til fremmede eller løfte telefonrøret igjen. Alt er tilrettelagt for deg slik at du kan konsentrere deg om markedsføring.

Det fungerer litt som affiliatemarkedsføring gjør for bloggere. Du får din egen side, lik den på CarbonCopyPRO.no, samt ca. 20 ferdige hjemmesider fra CCP, og alt du trenger å gjøre er å drive trafikk og skaffe kunder via siden din. Alt de gjør der og da, er å registrere seg hvis de ønsker mer informasjon, og deretter tas de til en utfyllende salgsside hvor de kan velge å investere ca. 300 kroner.

Hvordan du tjener penger

I følge Hasse Andre Johnsgård, CCPs norske representant, finnes det knapt nok noen annen business som er så proff som denne. Alt går på automatikk og du tjener for hvert salg du får.

Dette er visstnok (i følge Hasse Andre) ikke noen form for MLM eller pyramideselskap. Du tjener ikke penger på å verve andre kunder, men på salg. Du får din egen business hvor du selv sitter på topp.

For å komme i gang investerer du i en såkalt Application Kit som koster ca. 300 kroner. Deretter kan man også velge å kjøpe “BIB” (Business In A Box), som koster ca. 3000 kroner. Det er en pakke som inneholder alt du trenger for å drive en seriøs business.

Hva du trenger

For å komme i gang med denne muligheten, trenger du faktisk ingen forkunnskaper. Du vil få veiledning underveis og lærer tingene etterhvert som du blir medlem. Det eneste du må investere i foruten Application Kit, er eget domene og webhotell som siden din skal settes opp på.

Hva som skjer når du blir medlem

Hvis dette virker som en mulighet du vil vite mer om, registrerer du bare navnet ditt og epostadressen din på www.carboncopypro.no. Det er gratis og uforpliktende, og Hasse Andre vil personlig hjelpe deg med å sette opp siden din og komme i gang. Han har jobbet heftig med en medlemskapsavdeling på norsk som inneholder forum, aktivitetskalender og nedlastingssenter med mulighet for bl.a. å laste ned epost-scripts de bruker, ferdige annonser og ebøker.

Du blir en del av et lag (Team Norway), men det er opp til deg selv hvor mye penger du tjener. Det stilles ingen garantier for at du vil tjene penger på dette, og som ved alle andre muligheter til å tjene penger på business, må du regne med å jobbe for det selv. Ingenting har noensinne kommet gratis.

Personlig konklusjon

Det er viktig for meg å presisere at jeg personlig ikke har prøvd ut deres system, men jeg har likevel fått tilgang til en brukerkonto for å se litt hvordan ting fungerer og henger sammen. Det er mye å sette seg inn i med en gang, men Hasse vil veilede deg gjennom prosessen sånn at opplevelsen gjøres enklest mulig for deg.

Det er ikke mulig for meg å si noe om hvorvidt dette er en god mulighet du bør satse på eller om du bør holde deg unna. Det vil variere fra person til person. Jeg tror dette er en genuin mulighet, og det finnes allerede noen i Norge som tjener 10-75 000 kroner på dette i måneden. Men for å lykkes må du stå på. Dette er bare enda en mulighet av mange, og uansett om du vil tjene penger på blogging, selge informasjon eller markedsføre en business (som her), må du jobbe hardt og kontinuerlig for å oppnå store summer selv.

Hvis du tror du har det som skal til, go for it! Husk at alt er klargjort, alle detaljer er tatt hånd om, og du trenger bare å begynne markedsføringen. I verste fall taper du 300 kroner og utgiftene for webhotell og domene samt det du måtte ha brukt for betalt markedsføring. I beste fall kan dette være inngangsbilletten til et økonomisk uavhengig liv. Hva har du i tape på i det minste å registrere deg for mer informasjon?

Jeg går verken god for dette produktet, eller fraråder deg å prøve. Jeg omtaler kun denne muligheten på nøytralt grunnlag, og lar det være fullstendig opp til deg selv hva du ønsker å gjøre videre.

Hvis du har konkrete spørsmål angående CarbonCopyPRO og deres tjenester, har Hasse Andre lovet å stille opp her i kommentarfeltet, så benytt denne sjansen til å spørre dersom du lurer på noe.

| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut Hvis du finner innholdet på denne siden hjelpsomt og nyttig, vurder gjerne en donasjon til Glabladet, så du kan ta del i givergleden også.
LESERNE MENER:
227 kommentarer så langt

Ole
20.05.09

Dette virket interessant. Jeg har ikke tid til å begynne før etter eksamenstider, men hvor mye risikerer man å tape? Når man har betalt inn de 3000 kr for pakken kan man gå mye mer i underskudd?

Hei Ole.
Forstår at det er travle tider nå!

Altså for å få det klart da, da har ingenting å tape, Vi stiller med 365 dagers full retur rett!
Eneste som ikke blir refundert er frakten fra USA, ca 100kr.

Tror ikke det er så mange som kan stille den garantien.

Jonas
20.05.09

Tror dette er noe for meg som sitter med mye fritid hjemme.
Er kun 18 år, men det burde vel ikke være noen hindring?
Får legge til at jeg har meget god erfaring med service etter 4 jobber innad service-fylte yrker, slik som hotellmedarbeider og IT-konsulent ut mot kunder over hele Norge.

Jeg må bare nevne det Jonas, ikke ment mot deg men resten. Du må være 18 år for å være med.
Når det gjelder deg Jonas, så er det bare å kjøre på:) Send meg en mail via siden min, så tar jeg kontakt!

Det var snakk om underskudd her, utgiftene du har for å starte opp er Application kit og Business in a box. Dette kommer på ca 4000kr med frakt, da har du alt du trenger, og vi setter i gang med jobbingen fra dag 1.

Etter dette så har vi verktøy for gratis og betalt markedsføring, alt kommer helt ann på deg og hva du vil gjøre!

Registrer deg inne på siden min, så tar jeg kontakt! Blir dessverre borte noen timer i kveld, da vi skal ha ledermøte i Team Norway her i oslo.

Vi skal også ha et litt “åpent hus” i morgen kl 12 i oslo, hvis du/ dere ønsker å komme dit for mere info, send meg en mail.

20.05.09

Bare et lite utdrag av hva jeg har lest på nettet om CCP:
“I ran a quick search for the Carbon Copy Marketing System on Google and the very first page located my target. I clicked through to the site at hand and began reading. The more I read the more curious I am. The first “red flag” is that I’m asked ot Pay $50.00 to get some “INFORMATION” – just like the RFS system by Ty Coughlin. After proceeding further through the system I find something else disturbing. They’re promoting Wealth Masters International – a system that you can get all the information on without paying $50.00. Then to insult to injury – they’re promoting and really pushing the M2 level of WMI – that’s a $8,995 buy in cost and they also recommend you have a $2,000 to $5,000 marketing budget. You mean you’re trying to get people to sign up for the program with an initial investment of $11k to $14K in start up capitol? ”

Flere steder blir det skrevet at man må regne med å investere rundt 11-14000 dollar for å ordentlig være med i CCP. Stemmer det??

en ting til: Man tjener ingenting på å verve nye medlemmer sies det.. Men hvorfor er du da ute etter å nettopp rekruttere nye medlemmer?

Thomas
20.05.09

Dette er jo MLM hvor man får betaling for å rekruttere nye medlemmer. Dere selger ingen varer unntatt medlemsskap. Du får betaling KUN på hvor mye omsetning din downline har. Har din downline ingen omsetning får du ingen inntekter (unntatt for de nye medlemmene du rekrutterer).

Man kan altså ikke starte å tjene penger før man betaler medlemskontigent. Man må hele tiden rekruttere medlemmer for å tjene penger, da det er en kjennsgjerning at de fleste som melder seg på MLM gir opp innen 3 måneder.

20.05.09

Var det jeg tenkte ja…

Her kom de røde flaggene :) har ventet på de..

Skal prøve å gi informasjon om dette!

De $49 som vi tar for “Applicationen” er der for å sortere ut de som vil drive business og de som ikke vil. Er du klar til å gjøre en business på internett i dag, så må du bevise det for at du skal få noe som helst hjelp. På denne måten så slipper vi å kaste bort tiden vår på de som ikke er interessert i dette egentlig. Samtidig så er det ikke bare å betale $49, du må gjennom en godkjenningsprosses! Vi skal jo jobbe sammen, og vi vil ikke ha alle inn i teamet! Samtidig så får du en 90 min lang DVD + en bok.

Når det gjelder Wealth Masters International, så stemmer det at du fint kan signe opp der for $149. Vi snakket om å ta det med i denne artikelen, men ” Sindre” fikk dessverre ikke plass til det.
Altså CCP og WMI er 2 forskjellige selskaper, CCP inngikk et sammarbeid med WMI i 2007, og da økte vi omsettingen til WMI med hele 400% på 30 dager!
Det som gjør carboncopypro så unikt er deres markedsføringssystem, dette får du ikke i WMI og ja vi genererer selvsagt kunder til WMI, men det er ikke noe tvang. Du kan fint være medlem i CCP og tjene penger på kun “APP” og “BIB” det er det kun DU som bestemmer!
Og ja, det koster fra $7995 å bli medlem i WMI, men du kan jo selvfølgelig jobbe deg oppover ettersom du tjener penger.

At du må investere 14 000dollar? Det trenger du absolutt ikke, det du må ut med er: ca 4000kr med frakt i CCP og that’s it! Selvfølgelig så kan du bruke penger på egen markedføring, men det er helt opp til deg, vi har opplæring i hvordan generere gratis trafikk.

At vi “Verver” medlemer blir vel litt feil. Vi selger et produkt slik at du også kan få lov til å selge dette. ( Starte din egen Business)
At vi ikke tjener penger på de vi “Verver” er ikke helt sant. Vi tjener ca $30 i mnd på medlemskap og en liten % av dens jobb i 1 rekke under oss! Ikke lenger ned i systemet. Og en ting til som kan nevnes, er at DU kan når som helst tjene mere penger enn meg og motsatt, alt er opp til en selv. Men inntjeningen kommer i hovedsak fra produktene.

NB: Du vil alltid finne mye “dritt” om slike selskaper rundt om, mye av dette stammer fra andre medlemmer i andre systemer som prøver å lokke til seg folk fra våres sider. Slik er det og slik vil det alltid være. Men når det er sagt, så er vi 100% lovlig business i Norge og ellers av verden og det er det ikke alle som er.

Thomas
20.05.09

Du skriver: “jobbe deg oppover”
noe som sier meg at det er en pyramidestruktur, altså MLM.

Du sier: “Vi selger et produkt slik at du også kan få lov til å selge dette”
Hvorfor må man kjøpe et produkt man ikke har bruk for før man kan markedsføre det samme produktet videre til andre? Er ikke da gratis medlem av et affiliateselskap hvor du kan markedsføre alle forskjellige typer varer UTEN å måtte kjøpe noe først bedre?

Du sier: “opplæring i hvordan generere gratis trafikk”
Ja, hvor mange forum har du ikke spammet…

20.05.09

Hvilket produkt er det dere egentlig selger? Jeg har lest og lest men ikke funnet svaret på dette.

Du har hatt siden 2.mars på deg å svare på webforumet.no om HVA man faktisk skal tjene penger på her, men det har du enda ikke gjort..

“Alt du trenger å gjøre er å markedsføre. Du trenger ikke rekruttere venner, familie, ha sammenkomster og møter, selge til fremmede eller løfte telefonrøret igjen. Alt er tilrettelagt for deg slik at du kan konsentrere deg om markedsføring”

Skal man markedsføre for makedsføringens skyld? Med andre ord rein MLM (hvilket dere faktisk linker til på siden deres og) Dette er rein og skjære pyramidespill. Håper INGEN går på denne “scammen”.

Synes det er leit at noen faller så dypt at de tar penger for å reklamere for dette (Ja du ja Sindre), jeg stikker nå til paypal og avslutter min reklame her på siden. SÅ blir det et blogginnlegg som fraråder folk å tro på dette

20.05.09

@Vegar: Jeg skal ikke ta dette produktet i forsvar, men jeg kan ikke helt skjønne hvordan du kan kalle dette “pyramidespill”. Etter hva jeg forstår (basert på informasjonen jeg har fått av Hasse Andre) sitter man ikke på topp og tjener penger på mangfoldige ledd nedover en kjede, slik det ville blitt gjort i et pyramidesystem. Det er vel heller ikke lovlig å drive slike pyramidespill i Norge, og hadde det vært pyramide, hadde ikke CCP gått til større blogger og aviser for å bli omtalt… Bruk sunn fornuft, sier jeg bare. Hva slags forhistorie du måtte ha med Hasse Andre på andre nettsteder er meg revnende likegyldig, og har du et problem med ham, kunne du sikkert tatt det på privaten.

Jeg har gjort min mengde research før jeg skrev dette innlegget, og spurt H.A. om alle detaljer i løpet av mangfoldige mailer, samt søkt mye på nettet, og det finnes både positive og negative omtaler av dette, som alt annet.

Jeg er dønn nøytral i denne omtalen, og skriver kun om et produkt som absolutt kan være relevant for noen av mine lesere, men jeg lar det være opp til hver enkelt å velge selv. Synd (og litt bekymringsverdig) at du skulle ta denne omtalen som et angrep mot din person…

20.05.09

Er enig med Vegar. Det er mange måter å tjene penger på nett på, men selv har jeg advart mot enkelte metoder. Bare overskriften om en “det realistiske inntjeningspotensialet på 250 000 $ første året” bør være nok til å få noen klokker til å ringe. Selv de første kommentarene til bloggposten virker “planlagt”.

20.05.09

@Magnus II: Jeg kan bekrefte at ingen av kommentarene til dette innlegget kommer fra samme IP-adresse, og Ole sin kommentar ser jeg er fra samme Ole som både tar bloggekurset mitt, og har lagt meg til som venn på Facebook. Den eneste jeg ikke kjenner til fra før her, er Jonas, men jeg har ingen grunn til å tvile på at det er en genuin kommentar…

Ellers syns jeg det er viktig og flott å se at mine lesere angriper denne “muligheten” med en sunn dose skepsis. H.A. kan selv bekrefte hvor skeptisk jeg var til dette via mail. Jeg tok dog beslutningen om at det ikke finnes noe galt i å omtale denne muligheten på nøytralt grunnlag, og heller la det være opp til hver enkelt å finne ut selv hva man vil gjøre.

20.05.09

Dette minner ganske mye om noe som kaller seg DotComSecrets, som skal være et opplegg som er satt sammen av Russell Brunson. Ett av hans opplegg blir kalt ”How I turned 20$ and a simple idea into a million dollar a year business. Linken til denne siden er http://www.DotComSecretsWebsite.com Jeg vil bare minne folk på at det er en enorm mengde av slike produkter om ting som liksom skal gå på skinner, men når man har lagt penger i dette. Så finner man dessverre fort ut, at det er mer jobb en fortjeneste. Hos DotCom Secrets får man også en serie med såkalte dvd kurs og bøker som må leses fra perm til perm. Og når man endelig er klar til å begynne sin nye business så finner man ut at man har brukt ganske mye penger. Man ender opp med å hoppe fra webside til webside for å finne de verktøyene man liksom skal trenge og på veien så er det lagt inn forslag på sider man burde benytte eller man må benytte hvis man har ett ønske om å tjene penger. Graver man litt dypere på disse foreslåtte websidene, så finner man fort ut at pengene man legger i dette går tilbake til der det startet når man først ble med. Denne personen kan sitte som første, andre eller tredje ledd, men h*n tjener penger på at du blar deg igjennom sidene og klikker deg både hit og dit i forvirringen av forslag og meninger. Det finnes veldig lite som pr i dag er enkelt og lettvint som omhandler din egen business. Og når det gjelder penger og hva man står i fare for å tape. Veldig enkelt, det du legger inn står man i fare for å tape. Så uansett hva man velger å legge penger i, spesielt på nettet. Sats aldri penger du vet du ikke har råd til å tape, for det er bare en ting disse annonsene er ment for, lure deg for penger;)

20.05.09

Fint at du kunne avkrefte det som kan virke som planlagte spørsmål og svar i den hensikt å påvirke lesernes oppfatning av produktet. Dette er dessverre et “triks” mange bruker for å få solgt bli-millionær-fort-konsepter. Angående CCP tror jeg imidlertid at leserne dine vil finne langt bedre og mer realistiske muligheter til å tjene penger ved å lese andre artikler på Glabladet.

Hawk
20.05.09

Klassisk svindel
Hva er produktet? Når man ikke greier å si hva man selger er det typisk bløff.
Stryk innlegget på bloggen din!

20.05.09

Sorry, dette her var skuffende greier. Dette lukter skikkelig scam.

Jeg håper for all del at du fikk godt betalt for denne artikkelen.

20.05.09

@Lars Martin: Hva som er skuffende for noen kommer an på hvilken forutsetninger, forventninger og personlige egenskaper man har. Jeg har troen på at for de rette personene kan dette være interessant. Men jeg kan ikke gjøre alle fornøyd hver gang. :)

Oi, her var det mye å ta tak i som forventet.
Har dessverre ikke fått svart tidligere, fordi vi har hatt ledermøte på dette.

Spørsmål 1: ” Jobbe seg oppover”
Kanskje jeg formulerer meg feil, derfor jeg fikk Sindre til å skrive dette for meg.
Med å jobbe seg oppover, mener jeg at du kan stare fra bunnen av med ca 3000kr og gå videre opp til WMI etter at du har tjent noen penger på BIB i CCP. Dere må forstå at dette er 2 selskaper. CarbonCopyPro har systemet som tar seg av våre leads, og er en markedsføringskanal. Det er her vi lærer oss å markedsføre riktig! Å gå oppover betyr ikke pyramide, men at du kan få tilgang til det WMI har å tilby som da er opplæring i alt som har med økonomi og gjøre. Noen foretrekker å kun jobbe med CCP og tjene sine penger på å selge Business in a boks. Mens andre ser nytteverdien av å få tilgang til det WMI har å tilby. Alt er opp til deg selv..

Spørsmål 2: “Selge produkter en ikke har bruk for”
Dette blir helt feil, Produktene er kjærnen i selskapet vårt. I CCP så har vi BIB, noe som tilsier business in a box. Her får du opplærings dvd’er og bøker og et backoffice for hvordan du skal markedsføre deg. Altså, du kjøper et produkt. I tillegg så kan du selge dette videre hvis du ønsker, og tjener på dette ca 1500kr pr salg! Du tjener ingenting på de du selger videre til!
I WMI så har vi 3 produkter. M1-M2-M3. og dette er utarbeid av personer som sitter på Wall Street, og ikke noe fantasiprodukter. Alt kommer her også i papirform og DVD’er levert direkte til din dør. Her får du proff opplæring innenfor privat økonomi, skatter, fond, sparing, aksjer osv.. Selvsagt får du mere opplæring i M3 enn du får i M1, men her tjener du også bare på salg av disse produktene. Alt fra 6000 til 50 000kr pr salg.
Nå skal det sies at du fint kan bli med i WMI ute CCP. Men vi benytter CCP som et system for å generere salg til WMI. WMI er meget kjent i USA, og det er flere profilerte personer som er medlemer der, bare for nytteverdien sin del! Altså som ikke selger disse produktene videre.

Spørsmål 3: “Webforum og spam”
Som jeg nevnte i et innlegg der, så var jeg meget ivrig i starten. Og gikk ut der det gikk ann å gå ut uten å ha satt meg inn i systemet. Dette var ingen bra metode fra min sin side, og prøvd å si det, men måte på hvor mange ganger mann skal repetere seg selv! Jeg ser jo at dette ikke var noen bra måte, og derfor har jeg styrt unna dette. Har bedre ting å foreta med tiden min, enn å svare på noe som aldri kommer igjennom. Jeg sier ikke at dette er for alle, det er det ikke. Men jeg har ihvertfall gitt alle en mulighet til å ta sitt eget valg. Har du noe privat uoppgjort med meg? Så ta kontakt med meg da vel, både mail og telefon nummer ligger tilgjengelig ute! Jeg legger ikke skjul på min iver med dette businessen.

Spørsmål 4:” Hvilken produkter”
Har vel allerede svart på dette. Rask repetering:
CCP= Business in a bok
WMI= M1-M2 og M3
Alle produktene blir levert på din dør og kommer i papirform og dvd’er levert av Fedex.

Spørsmål 5:” $250 00 i året”
Vi har sett at dette er for voldsomt, må huske at disse sidene kommer fra USA og der har de litt mere folk å ta av.. Finnes mange historier på at dette er mulig!
Men vi i norge har tatt dette seriøst, og har derfor fått laget oss norske sider som er mere Norsk. der sier vi at du kan tjene 30 000kr i mnd, noe som er fullt mulig. Men nok en gang, vi kan aldri love deg at du tjener penger her! Alt er avhengig av deg selv, og hva du er villig til å investere i tid. Men vi har nå et meget bra Team i Norge, og vi scorer høyest på Rising star listene i USA så noe riktig gjør vi. Vi jobber i et team og hjelper alle som vil, vi deler med hverandre. Kanskje noen kan det og en annen noe annet, og derfor gjør det oss til det beste teamet som noensinne har vært i CCP.

Spørsmål 6:” skeptisk”
Selfølgelig forstår jeg skeptisen blandt folk. Er jo ikke til å ungå det. Og ja, du skal være skeptis i dag, det finnes så mye useriøst på internett i dag og det gjør at de som opptrer seriøst også blir betraktet til å være useriøse.
For å si det sånn da, vi måtte bli godkjente fra VG.no for å få lov til å markedsføre oss der. De tok telefonen til USA og fikk besvart de spørsmålene de trengte for å tillate oss markedsføring der. Svaret var: Vi ser ingen grunn til å ikke tillate dette. Nette bekrefter vel en del om seriøsiteten? Samtidig så er det investert i millioner på systemet vårt, noe som da tilsier at vi har det beste systemet pr dags dato, samt en meget seriøs sammarbeidspartner i WMI. Ingen selskap så store som WMI ville satset på et useriøst selskap som sammarbeidspartner. WMI er et gjeldsfritt selskap som nå skal børsnoteres på børsen i USA, får useriøse selskaper lov til det? Og blandt annet så har personer som Donald Trump sammarbeidet og sammarbeider med WMI, tror ikke han driver noen form for useriøs business…

Spøsmål 6:” Kritikk mot Sindre”
Som han nevner, så var han veldig skeptisk til dette i starten, men jeg ga han full tilgang til mitt back office slik at han faktisk kunne se hva vi hadde, og på bakgrunn av dette, så valgte han å skrive dette innlegget.Jeg spillte med åpne kort! Noe annet ville blitt feil. Sindre gir deg bare en mulighet til å bestemme selv om du vil bli med eller ikke!
Jeg synes det blir feil å kritisere han, han lever av dette og noen ganger så skriver han artikler som ikke treffer deg i riktig ende. Sånn er det bare. Synes dere kan holde dere voksne nok til å ikke skrive dritt om Sindre, han har bare gjort jobben sin. Skal dere kritisere noen, så gå på meg! Det er min business og ikke Sindres. Jeg står for alt jeg gjør, og besvarer alle spørsmål jeg får. Jeg kan anbefalle at dere sender meg en mail, hvis dere har mange spørsmål lik disse. Men selvfølgelig, kritikk og possitive komentarer må dere legge ut, men har dere spøsmål, henvend dere direkte til meg!

Tror jeg har fått med meg alt her nå :)

21.05.09

Sindre, jeg tok det ikke som et angrep på min person. Da misforsto du. Men jeg har ikke lyst til å bli assosiert med et sted som skriver om slike produkter, som i MINE øyne, og veeldig mange andres, er rene pyramidespill.

“Spørsmål 4:” Hvilken produkter”
Har vel allerede svart på dette. Rask repetering:
CCP= Business in a bok
WMI= M1-M2 og M3
Alle produktene blir levert på din dør og kommer i papirform og dvd’er levert av Fedex.”

Problemet her er jo at man skal kjøpe BiB..hvor en lærer seg å markedsføre seg..for igjen å selge BiB videre til ANDRE som skal lære å markedsføre seg…det er bare en spiral. Jeg må innrømme at jeg fremdeles ikke skjønner nytten av dette. Det er jo ikke noe PRODUKT.

Dvs, “produktet” er å lære seg markedsføring, har jeg forstått det rett? Virker for meg som en måte å lure folk til å kjøpe kurs de ikke trenger, som er SVINDYRE.

Nei, som sagt…lukter scam lang vei

21.05.09

@Vegar: Vel, da må jeg bare beundre din evne til å “føle deg assosiert med” et produkt pga. en enkel, nøytral omtale. Jeg føler meg overhodet ikke assosiert med produktet, og det var jeg som skrev innlegget. Det må gå an å skille mellom en enkel omtale og “bloggens identitet”, og jeg tror uansett ikke dere hadde mistet noen fans pga. den omtalen. Hadde du vært tålmodig ville det også kommet et nytt innlegg i morgen som ville skjøvet denne omtalen et hakk ned.

Det er bare min mening – prøver ikke å fiske deg tilbake som annonsør (da ville jeg neppe sagt meningen min på denne måten uansett).

Vil også legge til at nesten all min energi brukes til å skrive inspirerende artikler som presenterer muligheter for folk flest. Og da syns jeg kanskje enkelte overreagerer en smule når de leser det ene innlegget som ikke resonerer med dem. Jeg forstår skepsisen og er skeptisk selv, men jeg må da kunne få lov til å gjøre jobben min. Hvis jeg heller hadde fått en donasjon på samme sum som en omtale koster, av alle som ikke liker at jeg skriver (tydelig merkede) betalte omtaler, skulle jeg gjerne latt være å tilby “betalte omtaler” som et alternativ.

Jeg må få hjulene til å gå rundt, og når jeg benyttet meg av denne sjansen, gikk jeg løs på det hele med masse skepsis og spørsmål og presenterte en dønn nøytral anmeldelse. Ikke noe “Dette MÅ dere kjøpe, dette er SÅ bra” her i gården. Og så sant jeg ikke plutselig skulle motta en økning av donasjoner i nær fremtid, kommer jeg til å fortsette å presentere betalte omtaler på samme, nøytrale måte, basert på min egen mening, erfaring og kunnskap om produktet.

PS. Vil du at jeg skal fjerne annonsen din med det samme eller vil du benytte deg av bonusen av å få to ekstra uker? Jeg mener, i de to neste ukene vil dette innlegget garantert være å finne på forsiden, og da kan dere jo “assosieres” med produktet…?

Hei Vegar.

Ja en BIB er opplæring innenfor markedsføring, samt egen hjemmeside og et system i ryggen som tar seg av din business.
Ser du ikke nytteverdien? Hva med å kunne lære seg google?Yahoo? Hva med å kunne SEO? er ikke det viktige ting å kunne uansett hva du bedriver på nett?
Nå skal det jo sies at vi bruker dette for å markedsføre vår business, gi deg som en kunde et valg ihvertfall.
Hva har det med en scam å gjøre? Vi gir ihvertfall den som vil en mulighet til å starte opp sin egen bedrft for en billig penge, hva koster det å starte opp en egen bedrift i dag? 100 000kr? 200 000kr?
Jeg har absolutt ingenting å skjule, var derfor jeg ga Sindre full tilgang også, slik at han kunne skrive en artikel fra en som står utenfor. Kunne helt sikkert skrevet dette selv, men da ville det blitt feil grunnlag! Jeg går ut med fullt navn, e-post og telefon nummer, dette er fordi jeg er stolt av å jobbe med CCP og WMI.

21.05.09

Hasse jeg må innrømme alle disse 3 bokstavsbegrepene forvirrer meg. Alt sammen høres veldig fristende, men har lest for mange historier på nettet om slike opplegg der du betaler en liten sum for å få startpakken. Også må du betale litt mer for å få ekstra secret information for at du virkelig skal begynne å tjene penger :P

Heicha
21.05.09

Sindre, hvis dette er så bra, så starter du vel opp selv?

21.05.09

@Heicha: Ehh… Fortell meg mer enn gjerne hvor jeg har uttalt at “dette er så bra”! :)
Dette er en nøytral omtale av et produkt som kan være av interesse for mange. Jeg har baller nok i luften til å lage et sånt lekeland med baller for unger, vettu? :P Jepp, et sånt et. Så jeg hadde ikke hatt tid til dette om jeg hadde hatt aldri så lyst.

Heicha
21.05.09

Sindre: Ikke ta det personlig. Du har fått gleden av å prøve produktet, og t.o.m fått betalt for å gjøre det. Hadde dette vært en “pengemaskin”, så antar jeg jo at du hadde implementert det selv.

Personlig har jeg absolutt ingen tro på slike ferdigbusinesspakker. Hvis det hadde vært så lønnsomt som tilbyderne vil ha det til, så kunne de startet opp mange under-pakker selv. Sannheten er at de fleste slike pakker ender med å rake inn mye cash til de som tilbyr dem, for så å bli utdaterte. Da sitter alle som har kjøpt seg inn tilbake.

Det finnes ingenting som heter lettjente penger på nettet. Alt krever jobb.

Du skriver ofte at glabladet er til for å gi leserne dine verdi. Ergo tolker jeg det dit hen at du kan skrive under på at dette er av verdi (selvom du har fått betalt for å eksponere dette for leserne dine).

Du er en flink markedsfører, Sindre. Jeg vet det, for jeg er i bransjen selv. Videre vet jeg at du vet at bloggingen din handler om tillit. Uavhengig av om du har fått betalt for å promotere dette eller ikke, så må du ta ansvaret, dersom folk prøver det, og det ikke svarer til forventningene deres. Skjer det, så vil de se på deg som mindre troverdig (hvilket skader deg på sikt). Sånn er det bare.

21.05.09

@Heicha: Kommentaren din blir direkte latterlig da den bare repeterer alt jeg selv har sagt om at ingenting kommer gratis, selv med dette produktet. Hva ansvar angår, har jeg bare ansvar for å ha gjort flere folk oppmerksomme på en ny mulighet, og har overhodet ikke ansvar for hva de oppnår og ikke oppnår hvis de prøver det. Jeg har IKKE “hatt gleden av å prøve produktet”. Folk må virkelig slutte å lese sine egne fantasihistorier ut fra det jeg skriver. Mer pirking fra deg nå vil ikke bli godkjent.

Angående skepsis har jeg litt lesning å anbefale: Er skeptikere skeptisk til sin egen skepsis? Den vedgår at en sunn dose skeptisk er bra og fornuftig å ha, men ikke bruk skepsis som en måte å oppfatte virkeligheten på.

Vet det er veldig mye forrviring på dette, og det må jeg tåle :) Viste jo at det kom til å bli noen tøffe tak da jeg ville legge ut denne artikelen.

Hvis noen som helst har interesse for å vite mere om vårt system, så skal vi ha et åpent møte den 27 Mai i Vestby. Trenger noen skyss fra Oslo så stiller jeg opp, har 3 ledige plasser igjen.
Da vil vi gå igjennom hele systemet, slik at de som er int forstår det!
Jeg forventer ikke at noen skal forstå dette med å lese seg frem, vi har kun vært i 3.5 mnd i Norge, og det er ikke før nå vi selv har funnet ut hva det er vi holder på med:) En ting kan jeg si, vi kommer til å bli synlige i media innen kort tid!

Vi skal også prøve å holde åpne møter annenhver uke, for å informere dem som vil. Eneste vi krever er at du har kontaktet en entreprenør før møtet, slik at vi vet hvem som kommer.

På møtet vi hadde i går, så satt det 2 tidligere direktører fra store selskaper, 1 som har sittet og sitter i markedsavdeleingen i et av norges største nettside og ellers 8 intresenter som studerer eller har en normalbetalt lønn. ( kan nevnes at vi pr dags dato har medlemer som er advokater til studenter)
Hva er det som gjør at vi skaper interesse for de som faktisk har en meget bra jobb og som er bra betalt? Jo vi har et system som er helt unikt! Men ja, det er ikke lett å forstå ved å surfe på internett.
Jeg vil på ingen måte presse noen inn i dette, det er det kun du som kan avgjøre, men slik vi legger dette opp nå så vil du få rikelig med informasjon før du evt blir med. Da kan du ta ditt valg.

Hans
21.05.09

Skjønner ikke hva anbefalingen av dette produktet har å gjøre på bloggen din Sindre (ja du får selvsagt betalt, men likevel). Det finnes utallige slike system på nettet, alle feiler på et punkt:

Når du sitter med kunnskapen til å tjene så mye penger via nettet, hvorfor ikke bare gjøre det selv?

21.05.09

@Hans: Du demonstrerer et prakteksempel på typisk norsk skepsistankegang. Får nok en gang linke til innlegget “Er skeptikere skeptisk til sin egen skepsis?” – ta deg en tur inn der og les, og forstå det innlegget.

1. Dette er relevant for bloggen min fordi det inngår under kategorier jeg skriver mye om, som penger, business, suksess og bevissthet.

2. Fremtidens jobber vil gå ut på å lære fra seg. Man vil jobbe mye mer med hodet enn med kroppen. En viktig del av å lære fra seg, er å dele med andre hva man vet for å lykkes – IKKE å holde godene for seg selv. Du blir ikke suksessfull ved å bare “gjøre deg selv suksessfull”. For å virkelig være tvers gjennom suksessfull, hjelper du andre til å bli det også. Suksess kan være så mangt, og den diskusjonen tar vi ikke her. Men jeg vil råde folk som tenker “hvis dette er så bra, hvorfor holder de det ikke bare for seg selv?” å se litt på hva slike uttalelser faktisk sier om deres egen egoisme? Jeg syns det er ubehagelig å få slike kommentarer fra lesere av MIN blogg, og velger å tro at du ikke er en fast leser, ettersom du kom med en slik hjernedød uttalelse. Hvis du er en fast leser, bør du ta deg tid til å lese essensen i det jeg predikerer litt bedre, og ikke være så rask med å dømme. Det gjelder forsåvidt flere på denne kommentarlisten.

Jeg er enig i det Sindre skriver her. Fremtidens jobber vil gå mere ut på å hjelpe hverandre. Slik er det jo stort sett i enhver bedrift i dag også.
Du kan ikke alt, bare innse det, men du har sikkert dine ting å bidra med! Og hvis den andre har noe annet å bidra med så blir det til et bra team tilslutt. Det er nettopp det som er tankegangen for oss i Team Norway! Å det er derfor vi har lykkes så bra som vi har.

Må bare påpeke en ting til som er nevnt her! “lover deg en inntekt” Vi kan ikke love deg noe som helst inntekt, men vi kan love at vi har et system som fungerer opptimalt for deg, slik at du har meget store sjanser for å lykkes. Ingenting kommer av seg selv! Mann må jobbe… Men her er det mulig å jobbe deltid, og samtidig ha studier og annen jobb.

Sindre har ikke hatt muligheten til å prøve dette, han har kun hatt tilgang til våre sider for å lage denne artikelen. Når det er sagt, så bruker de fleste fra 1 uke til 1 mnd bare på å sette seg inn i hva vi er og hva vi har. Fordi vi har så mye!

Jeg personlig og synes denne artikelen har fått for mye dårlig kritikk,(jeg overlever uansett) Men i og med at dere som skriver disse innleggene ikke har noe bakgrunn for å skrive “Dritt” om vårt selskap. Hvis dere skal komme med kritikk, så synes jeg det er mest voksent gjort å sette seg inn i hva vi har og ta det deretter, istede for å slenge ut “dritt” om noe dere faktisk ikke har kunnskap om.

Uten å si noe om hverken dette eller andre produkter, så er definisjonen – oversatt til folkelig norsk – på et pyramidespill omtrent slik:

Du har et produkt av liten eller ingen verdi som du selger videre til andre, som så selger produktet videre til andre igjen. Du får gjerne provisjon fra salget i alle ledd nedover – derav uttrykket “pyramide”. Nye medlemmer, eller kunder, vil du uvergelig til slutt bli fri for – og da faller hele systemet sammen.

Det avgjørende for at noe skal være et pyramidespill er derfor at hele systemet baserer seg totalt på å hele tiden rekruttere nye medlemmer.

Det skal sies at både WGI og T5PC solgte “produkter”. En venn av meg satt høyt oppe i T5PC. Han tapte en drøy million kroner, pluss en leilighet på galskapen.

Hei Peter Andre.

Ja er helt enig i det du skriver om pyramidespill, men hvem har sagt at vi tjener penger i flere ledd her? Vi er tross alt lovlige i alle land vi er i!
Men hvis du sier at de produktene vi har ikke har noe verdi? Da må du søke litt mere tenker jeg..
Vi har produkter innenfor økonomi, og det er ikke noe som er slengt ned på et papir av hvilken som helst.
Hvis du hadde tatt deg litt tid på å søke litt på WMI, så hadde du nok sett det.
Søk litt på Kip Herriage og Karl Bessey som er Gründere av WMI, eller les litt på siden deres: http://www.wmitoday.com så kanskje dere kan forstå litt mere hva vi har.

Det er også mange som blir med i WMI kun for nytteverdien, å hvorfor kan noen gjøre det hvis de ikke har noe nytteverdig å gi? Blandt annet så sitter det en dame fra E24.no i WMI, hvorfor?????

At våre produkter ikke har noe nytteverdi er ihvertfall helt feil. Å pyramidespill å den slags, må vi holde oss langt unna! Vi skal drive en seriøs online marketing business.

21.05.09

For meg virker det som om Carbon Copy Pro selger kurs i markedsføring og markedsføringstrategi som er samlet i moduler som kalles APP og BiB. Det du betaler for er disse modulene, og muligheten til å selge modulene videre i ditt eget “nettverk” som du skaper selv.

Spørsmål:
Hvis jeg kjøper en startpakke fra Carbon Copy Pro, vil jeg da bli opplært i hvordan jeg skal markedsføre min egen bedrift (f.eks. Adidasss) og mine egne produkter (f.eks. joggesko)?
Eller er det kun relatert til å markedsføre og videreselge APP og BiB?

22.05.09

@Hasse Andre Johnsgård:
Du må gjerne si at dette ikke er et pyramidespill. I vanlig forstand er det jo ikke det, siden dere selger et “faktisk produkt” og ikke har provisjonsregler for 2., 3. osv. ledd.

Produktet, derimot, er et “ikke-produkt” – det er rett og slett selve ideen som selges, om og om og om igjen. Altså ikke et faktisk produkt, men en tjeneste/opplæring i hvordan selge det samme produktet. Det kan sikkert også brukes til andre ting, jeg tviler ikke på at man kan lære en del, om man overhodet ikke har noen peiling på markedsføring mm. fra før av.

Men det du sier om at man kan “klatre i systemet” og kjøpe seg inn i dyre nisjer som koster fra 8k $ og oppover, tilsier for meg at dette er, om ikke ren scam, så i det minste en tvilsom businessmodell. Dette er et korthus – den dagen man ikke lenger klarer å rekruttere nye deltagere/kunder, så faller korthuset sammen – det er overhodet ingen gjensalgseffekt, og selv om man kanskje kan knytte nettverk og få kontakt med andre i denne sammenhengen, så er dette et begrenset marked. Ikke for det, de sier det blir født mange idioter hvert minutt…

Hasse Andre: Jeg vil at du skal skrive et enkelt innlegg, der du kjapt forklarer business-modellen. Forklar HVA du selger, HVORFOR dette er enkelt å selge, HVORFOR jeg skal betale 3300 + frakt for en pakke med DVDer og bøker som skal LÆRE MEG Å SELGE AKKURAT DET SAMME PRODUKTET! Slik det virker her, så kan jeg jo bare snekre sammen en slik pakke selv, skrive et par hundre sider med generell markedsføringsbabbel, samt hive inn litt snadder om SEO, marketing-on-the-web, bruk av Google / Pageranks mm. og selge den pakken videre til alle som ønsker. Jeg skal til og med bare ta 2999,- for den, inkl. frakt.

Dersom jeg har misforstått noe, så må du gjerne korrigere, men slik jeg leser det, så er dette kun luft. Dere har ikke noe reellt produkt, ikke noe solid business-plan, og er veldig nær et pyramidespill.

Men så klart – det er jo enkelt å motbevise det jeg sier – gi meg en “gratiskonto” – om jeg klarer å tjene over 10k i løpet av 2 måneder, så skal jeg med glede betale innmeldingsprisen. Dette forutsetter selvsagt at jeg følger den oppsatte læringsplanen, og gjør det som anbefales.

@Sindre: det å skrive betalte innlegg er helt greit. Det å påstå at man er nøytral når man gjør noe slikt, det blir derimot litt feil. I hvert fall om man skal lese artikkelen din – den setter ikke noe kritisk lys på CCP – den sier at “alle må finne ut av dette selv”, men i stor grad virker det som du er positivt innstilt – noe som selvsagt også er lov, men igjen, det forutsetter at man tar for seg produktet med et kritisk blikk, og vektlegger så vel negative sider som positive. Egentlig fant jeg hele artikkelen, og de fleste innleggene her i kommentarfeltet ganske ullne – ingen steder er det klare svar å få, noe som igjen er et tegn på at produktet er et “ikke-produkt”, og at man forsøker å selge luft.

22.05.09

@PoPSiCLe: Ja, jeg har i hvert fall håndtert denne omtalen 100% korrekt i forhold til norsk lovgivning, og merket det forsvarlig som et betalt innlegg.

Jeg kan forstå at jeg virker mer positiv enn nøytral i selve omtalen, da den ikke er så kritisk, og det kan jeg ta selvkritikk for. Dette fordi jeg hadde en lang mailprosess med Hasse Andre før jeg faktisk skrev innlegget, og som jeg har nevnt i andre kommentarer, fikk H.A. personlig “gjennomgå” av min egen skepsis og mine egne kritiske spørsmål. Det viktigste for meg var jo å finne ut av hvorvidt dette var et pyramidespill eller ei, og etter svarene å dømme, samt egen research, tok jeg etterhvert samme beslutning som selveste VG også tok da de valgte å tillate annonser for CCP: At det ikke fantes grunnlag for å la være å omtale/annonsere det.

Men som sagt i omtalen så går jeg ikke god for dette produktet. Alt som står å lese på min blogg vil kanskje alltid virke som noe jeg “går god for”, men her må leseren selv tenke seg om og bruke sunn fornuft, og faktisk lese hva jeg skriver. Jeg hadde tenkt å la en del av omtalen handle om hvor skeptisk jeg i utgangspunktet er til slike “fantastiske businessmodeller” som nærmest kun har en egen salgsside å vise til, men jeg glemte det rett og slett bort i overfloden av all informasjonen rundt selve selskapene og produktene.

Så jeg har tatt lærdom av dette og skal være enda flinkere til å vurdere positive og negative sider av et produkt, så sant jeg har prøvd det eller fått nok informasjon, ved neste omtale.

Daniel
22.05.09

La oss ta det positive her først.

Når man skal lykkes på internett hjelper det veldig å ha flinke folk rundt seg. Team-følelsen de legger opp til her vil nok hjelpe mange med å komme igang, håper dere er like flinke til å følge opp videre også. Hasse virker som en trivelig motivert fyr, og du skal ha for at du prøver med dette og alle andre internettsidene du driver.

Men.

Spørsmålet er dog hva slags produkt dere selger. Hasse har enda ikke klart å svare på det spørsmålet, WMI/CCP/BBC – det høres ut som TV-kanaler alt sammen. Omsetningsmålene dere setter er helt fjerne, det å tjene 30k i måneden på internett krever masse arbeid, kunnskap og ståpåvilje. 99,99% av de som henger seg på prosjekter som dette ender opp uten å tjene en krone.

Kan du helt ærlig fortelle alle her hvor mye du har tjent på dette hittil hvis du ser bort ifra de nye medlemmene du har vervet Hasse? (Såfremt at det faktisk ikke er hele businessmodellen)

For dere som ser etter en mulighet som dette og vurderer alternativet, bruk heller pengene på å kjøpe dere 30 bøker fra amazon. Hør hva Brian Tracy har å si om salg, les Jay Abraham/Seth Godin og finn ut hvordan markedsføring gjøres, kjøp dere Napoleon Hill på lydbok for å holde motivasjonen oppe og bruk den siste tusenlappen på masse is i sommer.

Hvis noe er for godt til å være sant så er det som regel det!

22.05.09

@Daniel: Gode bokforslag du kom med! :)

@Stig:
Ja i utgangspunktet så kan du bruke den lærdommen som CCP har til å markedsføre dine produkter. Nå skal det sies at CCP er bygget som et system som tar for seg CCP, men lærdommen i markedsføring ligger der. CCP systemet er jo bygget på det grunlaget at det skal hjelpe folk til å bli medlemmer i WMI, så derfor ville det vært mye du ikke har brukfor i CCP ved å markedsføre din produkter. Men ja, vi har opplæringsvideoer, skript, calls osv på opplæring innenfor markedsføring, dette gjelder alt fra blogg til betalte markedføringer.
Jeg anbefaller deg ikke å kjøpe CCP for å markedsføre andre produkter, dette fordi mye av det vi har er automatisert og vil forvirre dine kunder.

@PoPSiCLe
Takk for litt possitivitet:)
Dere ser litt feil på produktene, og ja jeg er veldig dårlig til å forklare det ned i tekst.

CCP er en markedsføringskanal, som hjelper deg med markedsføringen. Her lærer du alt innenfor markedsføring, samt at systemet er bygget slik at det lukker dine salg og tar vare på dine pottensielle kunder. Her kan du selge BIB= CCP systemet for ca 3000kr og tjene 1500kr pr salg. På denne måten så kan du tjene nok penger til å bli med i WMI ved å kun starte opp med å innvestere 3000kr.

WMI, har M1-M2 og M3 ( Du kan gå inn her uten CCP)
I disse pakkene, så får du ikke bare en dvd og noen bøker. Men det er slik at du kan få lov til å selge dette, og tjene penger på de, eller la vær. MEN, i bunn og grunn så får du økonomisk hjelp og råd. Hvor en skal sette penger for å få avkastning, altså hjelp i fond og aksjer, sparing osv.. Dette markedet blir aldri tomt!
Tipsene er utarbeid av de beste innenfor sin nissje, og blir hentet inn av WMI. WMI tar ikke å gir deg råd uten sikkelig undersøkelse, de tar inn bedrifter og hører på fremtidsplanene og gir råd deretter.
Siste rådet som kom var: M3 fikk et råd om å investere i et lite olje selskap, og hva skjedde like etter? Jo Texaco gikk inn med 40 milliarder dollar, hva skjedde så med de aksjene? Jo du kan tenke deg selv..

Altså vi har M produktene som vi kan selge, og tjene gode penger på, men vi har også den ypperste expetrisen innenfor økonomi. Det er derfor personer med penger kjøper seg inn i WMI uten å selge produktene, fordi det får de beste rådene til enhver tid. På den måten kan vi sette pengene vi tjener inn i sikre systemer, eller satse litt på høyrisiko. Men du lærer hvordan du skal håntere din økonomi av de beste, noe du ikke får råd om i banker og denslags.

Rask oppsumering:
CCP er verktøyet du kan bruke for å komme inn i systemet på en rimelig måte, og du kan “Jobbe” deg opp en inntekt. For så å kjøpe M produkter, og virkelig lære av de beste innenfor økonomi. Du kan se på WMI som en Rikdoms klubb. Du kan selge M produkter og tjene penger på de, eller lære hvordan du skal utnytte dine penger på best mulig måte. Rådene som kommer, kommer fra de beste av de beste, Blandt annet så har Donald Trump gitt fra seg masse råd.

Samtidig så lærer du om skatt, moms, bedriftsøkonomi, privatøkonomi osv…

Jeg beklager så mye, det er ikke lett å skrive ned hva vi har og ikke. De av dere som kan ha en interesse av dette, ber jeg dere ta kontakt på mail, så kan vi ta det pr telefon. Kunne skrevet side opp og side nes på vårt system, men det gjør bare forvirringen verre. Det er det som har skjedd her. Jeg tilbyr en uforpliktende telefonsamtale med alle som har lyst til å vite mere om dette, det gjør det lettere for alle.

det at vi har valgt å jobbe som et team, er et valg vi i Norge har tatt. På denne måten så har vi hatt den største veksten i CCP noensinne.

Når det gjelder “andre” internett sider jeg har, så er alt avsluttet :) Jeg har ikke lenger tid til å drifte alle planene jeg en gang hadde :)

Så jeg har fullt fokus på CCP og WMI, og det må en ha hvis en ønsker å lykkes.

Slik jeg drev i starten går ikke, 2-3 business modeller. Jeg har avsluttet alt annet, selv om sidene står der, så er det ikke mye liv i de ;) Litt penger blir det på adwords og denslags, men ikke noe å snakke om…hehe

Når det gjelder motivasjon til å lykkes, så er det noe du må ha.. Du må ha tro på det du driver med uansett hva du gjør, hvis ikke kommer du garantert til å misslykkes..
Hvis jeg får inn noen som kun vil prøve en mnd for å se om dette er noe å satse på, så sender jeg dem hjem, og ber de bestemme seg. Jeg vil ikke ta imot penger av personer som mener at ting kommer av seg selv, jeg jobber med motiverte personer som vil.
Så jeg vil si at jeg på ingen måte er villig til å lure forlk inn, jeg vil at folk skal ha lyst til dette. Og som vi har nevnt tidligere, ingenting kommer gratis som mange lover. Vi må jobbe, om vi driver en blogg eller en business som meg, så må en jobbe for det.

22.05.09

Det var egentlig ikke meningen å fremstå så skarp i forrige innlegg, som jeg muligens gjorde. Jeg ser du tar selvkritikk på at du kanskje glemte å veie positivt opp mot negativt, og det settes pris på.

Faktum er likevel det at både første og andreinntrykket av dette systemet, lukter pyramidespill. Men for all del, jeg skulle gjerne ha tatt en titt på matrialet man får tilgang til. Jeg tror dog ikke det er verdt over 3000 kr, spesiellt med tanke på at systemet i stor grad fremstår som om det baserer seg på muligheten til å selge dette produktet videre. Jeg sier selvfølgelig ikke at man ikke kan tjene penger på dette, men jeg tror dessverre at de fleste vil tape penger.

22.05.09

Så hvis jeg kjøper CarbonCopyPro, så vil jeg bli i stand til å tjene penger på å fortelle andre hvordan de skal tjene penger på CarbonCopyPro.

I praksis betyr det å forsøke å selge de CarbonCopyPro, så de igjen kan tjene penger på å fortelle andre hvordan de skal tjene penger på CarbonCopyPro.

Dette er jo genialt!!!

Hvorfor har ikke jeg tenkt på dette før? Jay Kubassek er jo et geni.

Minner meg litt om det som står øverst på siden til John Chow: “I make money online by telling people how I make money online”. (har en mistanke om at John Chow ler hver for seg selv hver gang noen klikker seg inn på siden hans og samtidig tenker han: “you stupid people…”)

Hvis Stigs beskrivelse er riktig, altså denne:

“Så hvis jeg kjøper CarbonCopyPro, så vil jeg bli i stand til å tjene penger på å fortelle andre hvordan de skal tjene penger på CarbonCopyPro.

I praksis betyr det å forsøke å selge de CarbonCopyPro, så de igjen kan tjene penger på å fortelle andre hvordan de skal tjene penger på CarbonCopyPro.”

.. så er det jo farlig nære et pyramidespill. Av to grunner:

1. produktet man selger har null eller ingen verdi. Man kunne like godt byttet ut produktet med en banan.
2. inntekten baseres totalt på at man hele tiden klarer å selge nye lisenser til nye “selgere”, som så selger banan.. unnskyld.. produktet videre til andre.

Man mangler imidlertid pyramidespillenes kjennetegn med at verdiene hele tiden flyttes oppover i systemet. I CCP baseres vel inntektene på at man selv selger kopier eller lisenser.

Og da er det forsåvidt ikke noe pyramidespill. Bare en jævla dårlig forretningside.

Jeg gir opp, dere leser uansett ikke hva som blir skrevet. Dere antar at det er slik uten å sjekke fakta.

Informasjon kan leses på http://www.carboncopypro.no og http://www.hasseandre.com

Tror ikke dere klarer å sette dere inn i hva CCP og WMI har, og at disse jobber fantastisk sammen!

Informasjon på engelsk:

Who We Are
A single, home-based operation, that has organically grown into the world’s fastest-growing, Internet marketing education and resource company with customers in over 100 countries. What started as one person’s pursuit of additional income by harnessing the power of the Internet has turned into one of the largest communities of successful Internet-based entrepreneurs, selflessly sharing and leveraging each other’s strategies and tactics.

What We Believe
If you are not working for yourself, you are working for someone else. The difference between the two, in terms of potential for success and self-fulfillment, is vast. In a world that is reeling from lost opportunity, corporate irresponsibility, and mismanagement, we believe that it is possible for anyone who has the desire and the will, equipped with the proper education, to become a successful Internet-based entrepreneur.

What We Do
CarbonCopyPRO creates an environment for entrepreneurs to cultivate opportunities for financial success through education and hard work. We show the average person how to achieve above average results using simple tools like the Internet, their telephone, and a pad of paper. These tools are available to almost anyone and can be lethal if combined with vision, passion, and focus.

How We Do It
By providing a sound, marketing education to anyone with the capacity to turn desire into action, we empower our members to build successful Internet-based businesses. What we teach is not taught in traditional classrooms, anywhere. It is the collective knowledge of dozens of experienced, self-taught entrepreneurs who have all attained a certain degree of success, and compiled their experiences into a virtual university for the benefit of all of our members. Our members are among the few in this world who are willing to turn around and help those on the ladder below them.

23.05.09

Nei nei Hasse Andre. Du må ikke gi opp! Du er i ferd med å endre verdensbildet til oss Glabladet-lesere. Når du endrer noens verdensbilde må du regne med å møte motstand.

Hvis du ikke klarer å endre verdensbildet, må du bare skifte taktikk.

Les her for noen enkle råd:
http://www.dinevibber.no/2009/05/kunsten-a-overbevise-andre/

Neida Stig jeg gir ikke opp på den måten nei :) Jeg er ikke av den typen som gir opp ved litt motsand når jeg har sat mine mål.

Men jeg gidder ikke å skrive samme svarene opp og opp igjen:) Jeg har faktisk mere fornuftige ting å gjøre.

Jeg vet hva vi har, og er stolt av det! Så hvis det kommer noen “nye” spørsmål så svarer jeg selvfølgelig.

andreas
23.05.09

hmm… syns dette høres litt rart ut jeg..

Må man virkelig betale 49$ for å få tilgang på hva dette går ut på? det er jo akkurat som at man måtte ha betalt 100 kroner for å få tilgang på en meny hos en restaurant, altså direkte latterlig…
.. og du skriver at det er for å skille ut de som er villige og seriøse fra de som ikke er så seriøse?? Dere vil sortere ut de som vil drive business fra de som ikke vil… vel, det å betale 3000-4000 for selve produktet burde jo være en indikasjon på at man er villig nok.

Nei, det finnes MANGE andre metoder å bruke tiden på, som i tillegg er mer profitable enn dette her.. hvis dette selskapet virkelig er så seriøst, hadde de vel ikke “ansatt” en total nybegynner, som spammer alle norske forum, til å stå for markedsføringen i Norge… :p

Hvem har sagt at jeg står for markedsføringen i Norge?
Vi er alle selvstendige entreprenører, og jeg har mitt og andre sitt!!
Når det gjelder “Spam” Så er ver det nevnt tidligere.

Thomas
24.05.09

Du sier kurset består i å lære markedsføring, og har derfor 2 kjappe spørsmål som skal være enkelt for deg å svare på.

1) Sto det i kurset at du skulle skrive slike innlegg i forumene.

2) Ettersom det er et helt kurs, så skal det være enkelt for deg å dele kun étt tips til å generere trafikk til en nettside, slik at vi kan se kvaliteten på kurset.

Hvis du derimot ikke kan gi étt tips (jeg regner med det er mange) så sier det vel seg selv at hverken kurset er noe spesielt bra, og personene som markedsfører dette kurset kan ingenting om virkelig markedsføring.

@Thomas
Vet ikke hvilket minne du har, men hva som angår forum står høyere opp her. Vi lærer så absolutt ikke på den måten nei!

Du betrakter dette som et “Kurs” Jeg vil si et system! Slik at din oppgave er kun å skaffe personer inn på din side, etter dette så tar systemet over og gjør alt for deg.
Ja selvfølgelig har vi mange opplæringer innen markedsføring, men dette er bare en del av hele CCP.
Vi har blandt annet grundig opplæring i:
-Facebook
-Myspace
-Wordpress
-Twitter
-Forum
-Artikler
-Betalt annonser
-Squidoo
-Google basic
-Google Medium
-Google Advance
-Video marketing
-Enzine
-E-bay
-free ads
for å nevne noe….
Dette er noe av det vi går inn i dybden på. Og her finnes det forskjellige nivåer ettersom hvilken ferdigheter du har.
Som nevnt tidligere, så er vårt back office så omfattende, at det tar 1 uke til 1 mnd bare å sette seg inn i alt!

Jeg skal ikke være grineper her nå, men hva spørsmål som angår meg privat vil ikke bli besvart. Har dere problemer med meg som person, så setter jeg pris på direkte kontakt!
Og utifra de navnene som er registert som innlegg her, så ser det ikke ut for at noen av dere har tatt dere tid til å se hva vi har en gang, så vet ikke hvorfor jeg skal kaste bort tid på dere lenger. Slik som dette har blitt til nå, kan vi helt sikkert drive på et år fremover, da synes jeg det er bedre at dere faktisk tar dere litt tid og undersøker litt selv. Jeg gidder ikke å besvare “Dumme” spørsmål i flere uker fremover! Dere har fått nok informasjon til å avgjøre om dette er noe eller ikke for dere!

Thomas
24.05.09

Så du mener alle som er nysgjerrige/kritiske er “dumme” mens du er den “smarte”?

(refererer til den nest siste setningen i din forrige kommentar).

Nei, jeg mener dumme spørsmål som er besvart flere ganger. Stor forskjell på en person og et spørsmål!
Har aldri nevnt at jeg er “smart” og heller ikke at du er “dum.”

Thomas
24.05.09

Du sier på din hjemmeside følgende:
“Det er jo selvsagt derfor dette systemet appelerer til de smarte! ”
Er ikke det å si du er smartere enn andre?

Og videre sier du:
“Rimelig intelligente mennesker skjønner at det koster penger… for å tjene penger! ”
Dette er 100% FEIL. Ingen trenger å kjøpe et medlemsskap for å tjene penger. Ta deg en tur til tradedoubler.no og du kan tjene penger uten å betale medlemsskap.

Men til noe du kanskje ikke har tenkt på… når du samler leads til ccp, hvem samler du leads til? Hvem “eier” leads’ene? Det er nemlig firmaet bak ccp, og ikke ditt firma!

Når du avslutter ditt medlemsskap i ccp så er alle leadsene ccp sin “eiendom” som de kan drive med oppsalg til. Altså så bygger du ikke du din egen business, men du betaler medlemskontigent for å få lov til å bygge ccp sin business. Du betaler faktisk for å være ansatt. Smart du… NOT.

For å se forskjellen, så er alle nyhetsbrevabonnenter til Sindre her på Glabladet Sindres EGEN “eiendom” som han kan sende affiliatetilbud og oppsalg til. Faktisk så er glabladet en uendelig større business enn å være medlem av ccp, fordi det å være medlem av ccp er ingen business. Å eie ccp er business. Og et betalt medlemsskap tilsier ingen eierandel i ccp.

25.05.09

Om man ser vekk fra denne gratis hjemmesiden man får og opplæringen i nettmarkedsføring er det litt som denne vandrehistorien om hvordan man kjapt tjener seg noen kroner.

Skriv inn en annonse i lokalavisa : “Send meg 100 kroner og jeg forteller deg hvordan du blir rik”.
Folk sender deg 100 kroner og du skriver tilbake:
“Gjør som meg”.

Selvsagt er dette litt mere omstendig, da det ikke er snakk om 100 kroner, men etterhvert meget store summer. Og bare så det er sagt….om man følger slike system til punkt og prikke og faktisk gidder å jobbe med dem tviler jeg ikke på at man ikke kan tjene penger på dem, det er mange historier om de som har gjort det.

29.05.09

Er WMI eller de andre 3 bokstavs forkortelsene medlem av direktesalgsforbundet?

gjør et enkelt søk på google etter : Wealth Masters International

SVINDEL (scam) er det som dominerer.

30.05.09

1 ting IRRITERER meg! Og det er at jeg ikke så dette innlegget før nå, slik at kommentaren min havner på plass 57 – og dermed er det få som får lest den..

Men:

Jeg ser store misforståelser fra litt inngroddhet hos diverse folk her jeg sitter å leser.. Mange TROR de har svaret: Scam, tull og atter svindel.. det er feil!

Bare fordi dette er en anderledes måte å jobbe på enn hva de fleste leserne her er vant til fra sin 08-16 jobb, så betyr ikke det at dette er svindel!

Jeg har selv jobbet med MLM, selv om jeg absolutt ikke har noe med dette systemet og gjøre, og ikke lenger jobber med nettverksmarkedsføring… men jeg vil enkelt og greit forklare forskjellen på MLM og Pyramidespill

Pyramidespill:
Få noen til å betale for å kunne selge noe til noen som vil betale for å kunne selge det samme til noen som vil betale for å kunne selge det igjen til noen andre som vil betale som igjen vil selge dette til noen som vil betale… Og i uendelige ledd nedover i rekken, betaler ALLE noen få prosent til han som startet det hele, ergo blir han på toppen svært rik, og han selger egentlig en luftboble.

Pyramidespill er basert på måten MLM er bygget opp på, men har ingenting med MLM å gjøre.

MLM står for Multi Level Marketing – Altså markedsføring på flere nivåer – som stort sett er hva ABSOLUTT ALLE store selskaper bedriver, mens disse tradisjonelle selskapene gjør dette på en SVÆRT urettferdig måte.

MLM er den mest rettferdige måten å jobbe på, og jeg vil understreke det ved å kjøre en parallell til et hvilket som helst tradisjonelt selskap, som ingen vil påstå svindler – hør her:

Coca Cola har 1 mann på toppen, han kalles CEO. Denne CEO’n tjener uhorvelig mange penger, og jobben han gjør er å fortelle sine 5 undersjefer hva de skal gjøre. De tjener også uhorvelig mange penger på å fortelle sine 25 underledere hva de skal gjøre. Disse 25 underlederene tjener ganske bra på å fortelle sine 250 distriktsjefer hva de skal gjøre. Disse 250 distriktsjefene forteller sine 1500 markedsområdeledere hva de skal gjøre, og tjener en over-snittet-årslønn på det. Disse 1500 markedsområdelederene tjener en god slant på å fortelle de 10.000 salgslederene hvordan de skal motivere selgerene. Og alle de 10.000 salgslederne tjener en gjennomsnittslønn på å forsøke å motivere sine 400.000 selgere til selge mest mulig Coca Cola – for hva CEO’n der opp ville kalt for luselønn…

Ta et stykke papir, og tegn denne organisasjonen opp på et ark, med CEO øverst, og så videre nedover – DER har dere PYRAMIDEN deres, hvor han som sitter på toppen tjener alle pengene, mens de som VIRKELIG gjør jobben som selskapet tjener penger på, sitter inne på denne bloggen til Sindre for å slippe unna RatRace.

Coca Cola bedriver MLM, men på en urettferdig, ulogisk og urettferdig måte, men systemet fungerer, for det er en 110% sikker måte for de på det nederste nivået å tjene penger på – UTEN å måtte tenke selv.

Et ekte MLM selskap, gir alle sine konsulenter / representanter LIK mulighet til å tjene det samme, uansett hvilket nivå de ligger på. Nr. 1 kan tjene bedre enn nr. 2, og nr. 2 kan tjene bedre enn nr. 1 – alt ettersom hvem som gjør den beste og største jobben.

MLM selskapet som her beskrives selger jo et fysisk produkt, og selv om kjøpet av produktet gir rettigheter til å selge produktet videre til andre, betyr jo ikke det at det er svindel!?

Hva da når jeg kjøper meg en bil – altså går til eierskap av et kjøretøy, som jo vil stå i MITT navn -. jeg blir jo ingen svindler, selv om jeg etter kjøpet står i posisjon til å selge bilen min videre… Det ville vært ulovlig i det øyeblikket jeg solgte bilen videre FØR jeg hadde kjøpt og betalt den selv…

Jeg skulle SÅ ønske at mennesker FØRST prøver å forstå sammensetningen av en sak, FØR de begynner å diskutere hvor teit det er…

Det er nettopp pga. skepsisen som gjør at DERE leser Sindre’s Glabladet for å få inspirasjon til å ha det bedre i hverdagen, fordi dere er for stuck til å gjøre noe for livet selv – hadde dere ikke vært så forbanna skeptiske, fordi det “Høres Uvanlig Ut – Naboen gjør det jo ikke” – så ville dere kanskje drevet deres egne inntektskilde, UTEN å måtte jobbe for andre resten av livet…

Ha en flott pinsehelg, hilsen Roger.

13.06.09

Men i dette tilfellet kan du ikke selge BIB videre, har du kjøpt BIB får du muligheten til å selge andre BIB.

BIB koster ca 3000 kr, kostnader på dette produktet er kanskje 60 kr. 1500 kr i fortjeneste til deg. 1440 kr i fortjeneste til toppen!

Hmm, dette var gøy lesing :)

Hvem har sagt at produktet har en kostnad på 60kr?
Og hvordan får du til at 1440kr går til toppen? Du har tydligvis ikke satt deg inn i vårt system.

Jeg synes det er veldig greit å ha egen meninger om Businesser rundt om, men jeg synes det er veldig dumt at “Personer” Uttaler seg om vår business uten å vite noe om det, og ikke engang prøver å finne svaret før en poster et innlegg her.

Det siste innlegget blir kun: “Sånn tror jeg at det er” Du vet ikke?

Men hvis du har bevis på at produktet vårt koster 60kr og at 1440kr går til toppen, så vil jeg gjerne se det ;)

rune
07.07.09

ahhh. merker at jeg blir provosert av alle de som ikke leser hva som blir sagt her. Det er første gang jeg er inne på formuet her, men for meg virker som at sindre en mann med sunn fornuft, og han har ALDRI skrevet at dette er noe man blir mange millionær eller at alle bør benytte seg av dette tilbudet.

Og det å krittisere, et produkt eller en tjenste for at det ikke har merslagsverdi er jo helt håpløst. Skal man selge en tv, så kommer ikke kunden neste mnd for å kjøpe en ny. Samme her, du selger et “pakke” til en kunde. Så er du ferdig med han. JoJa, dette er ikke en måte å tjene milliarder på. Da må man nemlige eie kunden (gratis tips til alle gründere der ute). Men det er helt sikkert mulig å selge dette som man får en ok inntekt av, ja du må helt sikkert jobbe for dette også.

Å si at dette er pyramide er jo også litt på kanten. Det var en her som brukte banan som et eks. tidligere. I afrika så er det banan bonde, han selger banane sine til en norsk importør som igjen selger dette til kiwi. Er jo det samme. Johnsgård selger et produkt som kunden enten kan selge videre eller bare ha som nytteverdig.

Nå har ikke jeg noe forhold til dette selskapet, så det er mulig jeg tar helt feil av det jeg skriver.

Men Johnsgård, jeg skjønner at hele ideen er man skal kunne skaffe seg en passiv inntekt. Ved å annonsere og markedsføre seg på nett osv. Men er dere åpne for andre måter å selge på også? Jeg er selger av yrke, og ser potensialet i å bruke andre kanaler.

Dette ble langt, men jeg synes at Johnsgård har fått ufortjent mye pes her. Så det er som en liten motivasjon til deg.

Mitt livsmotto til deg. Alt går bare man prøver litt hardere neste gang.

Og til alle andre. Noen som vet hvor ofte en baby reiser seg før den lærer seg og gå?
Nok ganger. bare som en liten tankevekker til alle som sliter med sitt der ute

Hei Rune.
Takker for tilbakemeldingen, bra noen har forstått noe av dette ;)

Kan ikke du bare ta kontakt med meg på mail? Bare gå inn via siden min og kontakt meg, så kan vi se på dette vet du..

andreas
11.07.09

Hvor mye har du tjent på dette konseptet hittil da, Hasse Andre??
Ser det svimler av norske “carbon copy pro” sider over hele nettet for tiden og på adwordsannonser, sider med skrivefeil til omtrent det uendelige.. Er det dine sider alle sammen eller?:p hehe

Morten
07.08.09

Er dette opplegget helt og holdent innenfor norsk lov, eller er det en “omgåelse av lover” her ? Jeg tenker bl.a. på markedsføringsloven, skattelover og slike ting. Nå sjekker jeg ikke dette selv før jeg spør. Jeg vet helt overfladisk at den nye markedsføringsloven tillater enkelte ting som ikke var tillatt tidligere, men at den også er blitt mer tydelig på enkelte områder.

De annonsene eller omtalene jeg har sett har vært veldig diffuse. Selv om de nevner produktet som BIB er mesteparten “markedsføringsord” og lite fakta.

Forsøk på å søke på nettet om CCP og WMI er omtrent håpløst. Søkene “drukner” i partiske omtaler fra relativt ukjente nettsider, og det er håpløst å finne omtaler fra kjente nettsider som normalt skulle ligget nær toppen. Jeg får følelsen av at søketreff er “manipulert” ?

Andre firmaer jeg har søkt på i USA gir f.eks. treff på Wall Street Journal, Alexa pagerank, Washington Post og en haug av andre kjente nettsider. Jeg savner slike “normale treff” som forekommer på andre firmaer ? Blant de jeg savner er nøytrale nyhetsomtaler og annet “normalt stoff”.

Avgrensing av søk til “bare sider som er på norsk bokmål” gir omtrent samme inntrykk av å være manipulert. Både norsk og utenlandsk søk drukner i blogger og ukjente nettsider som tar sikte på å “bekrefte” ting overfor tilfeldige besøkende. Det er rett og slett for mange av disse “bekreftelsene” til at de er troverdige. Jeg gjenfinner omtrent samme teknikk hvis jeg sjekker tvilsom software – de drukner i “bekreftelser” og markedsføring.

Diffust språk og inntrykk av manipulasjon er normalt ikke et godt tegn. Har dere noen omtaler på mer kjente nettsider ?

“Et anerkjent firma som WMI” ? Jeg finner ikke noen omtaler på kjente nettsider som bekrefter at firmaet er respektert og anerkjent. Dere har klart å drukne seriøse omtaler (hvis de finnes) i blogger og reklamenettsider.

“VG har sjekket oss nøye før de godtok annonsen” og “VG har ringt til USA …” ?
Det siste utsagnet ble litt for drøyt. Da må det i tilfelle ha vært veldig stor tvil om annonsering i det hele tatt skulle godkjennes. Den som har vurdert annonsen har altså valgt å gå til en overordnet for å få godkjent annonsen, og den overordnede har valgt å sjekke forhold i utlandet før noe ble godkjent ? De fleste andre av oss får annonsene rett inn uten noe styr.

Skal vi ta dette som et godt eller dårlig tegn ?Jeg ville tolket dette til at du har smurt på temmelig mye i beskrivelsen din. Det høres jo egentlig fint ut med “VG har sjekket oss nøye”, men det blir mindre troverdig hvis du smører på detaljer selv.

Jeg blir sittende igjen med litt feil følelser i denne saken. Det gir inntrykk av å være massevis av bløff og “markedsføringstricks”. og veldig lite fakta som lett kan bekreftes.

Morten
08.08.09

Nå har jeg sjekket markedsføringsloven helt overfladisk, og såvidt jeg kan skjønne er ikke nettsidene deres lovlige? Det kan være litt vrient å finne ut om det er forbrukerreglene som gjelder eller om det er kapitlene som omtaler salg mellom næringsdrivende.

Forbruker-kapitlet har klare krav til at markedsføring skal være saklig og ikke villedende, og klare forbud mot å bringe inn usaklige forhold. Det skal klart og tydelig fremgå at det er markedsføring, og det skal også fremgå hva dette dreier seg om. “Klikk deg videre for flere opplysninger” er ikke innenfor kravene.

I kapitlet som omtaler salg til andre næringsdrivende omtales god forretningsskikk, og omtrent de samme kravene til saklighet som kreves overfor forbrukere.

Felles for begge gruppene er at villedende markedsføring ikke er tillatt. Det mangler tydeligvis noe i kurset som tilbys, man risikerer jo haugevis av trøbbel om man følger de prinsippene man blir opplært til. Metoden er sikkert effektiv, men den burde vel helst vært lovlig også ?

De fleste som har deltatt på dette har omtrent 4 nettsider hver. I tillegg kommer en rekke felles nettsider, og også utenlandske nettsider som dukker opp på søk.

Hasse Andre står bak (forkortet) CCP.NO, CCP.DK, CCP.DE og temmelig sikkert noen flere av de nordiske landene. I tillegg kommer en wordpress-blogg og hasseandre.net. Jeg får ikke sjekket alle nettsider, men en av de andre hadde også 4 nettsider.

Dette gir inntrykk av å være maks 20 personer som forsøker å virke større enn de er gjennom aktiv markedsføring. Ting SER store ut hvis man får mange nok treff. Masseproduksjon av websider ser ut til å gå igjen også i USA.

De velkjente og “velrenommerte” personene som står bak WMI:
Disse er tydeligvis mindre kjent enn de selv tror. Det er umulig å få treff på dem eller WMI i f.eks. Wikipedia (engelsk utgave) Vi kan sammenligne dette med et relativt ukjent selskap som Narvesen, og dette har ihvertfall 2 linjer i engelsk Wikipedia.

Jeg tror Sindre bør være glad for litt reservert holdning i denne omtalen. “Dette er min personlige mening” og “Jeg kan ikke garantere noe” er relativt forsiktige vendinger hvis man stoler på et konsept. Han kunne like gjerne tilføyd “Siden jeg får betalt for dette så er jeg jo nødt til å være ihvertfall litt positiv”.

Lykke til alle som gidder å prøve. Dere bør trolig sjekke fakta bedre enn jeg har gjort, siden jeg sjekket mesteparten bare overfladisk. Det tok 6 timer med diverse søk om WMI og CCP, mens resten gikk kjapt (markedsføringsloven og slike ting).

08.08.09

@Morten: Setter pris på all tid og innsats du har brukt på research her, og at du deler dette med de som måtte være interessert. Jeg har sagt det som er å sies om denne saken og hvorfor innlegget ble skrevet som det ble og jeg har tatt selvkritikk for det. Grunnen til at innlegget ikke virker kritisk/grenser mot å virke “positivt” (selv om jeg ikke syns det selv), er for det første fordi jeg selv var superkritisk, som jeg alltid er til slike “fantastiske muligheter” og MLM/pyramide-LIGNENDE programmer, ovenfor Hasse Andre og CCP på haugevis med mailer før omtalen ble postet. Jeg brukte en hel uke på å gjøre research på egenhånd samt grille Hasse Andre via mail, mens jeg prøvde å skrive denne omtalen basert på det jeg forsto etterhvert.

Jeg er enig i at alt burde vært bedre forklart fra CCP sin side. Det er muligens noe av “trikset” de bruker for å lokke folk inn. “Vi forklarer alt diffust og vagt for at du skal tro du blir klokere av å gi oss epostadressen din og motta mer info”. Ikke vet jeg, men jeg, som de fleste andre, syns det virker sånn.

Uansett så er betalte omtaler en mulighet jeg tilbyr annonsører på Glabladet, og dette var min første konkrete jobb av denne typen. Jeg hadde allerede bestemt meg for at jeg ville tillate den slags, så sant jeg klarte å være oppriktig nøytral og vektlegge både positive og negative sider. Mye av kritikken min synes ikke så godt ut fra å lese selve innlegget fordi jeg tok det med H.A. på tomannshånd. *Selvkritikk tatt*…

Jeg skjønner at det dermed KAN virke som at jeg bare var ute etter å skrive “positivt” for at annonsøren skulle bli fornøyd og kanskje komme tilbake en annen gang, men believe you me… Hadde jeg ment at noe virket crappy hadde jeg sagt det – selv om jeg hadde fått 1000 kroner for det.

Ettersom dette produktet var altfor mye å sette seg inn i – i forhold til hvor mye tid jeg ville bruke på en omtale, og samtidig utsette alle andre blogginnlegg og andre prosjekter – bestemte jeg meg for at dette var mest en “opplysningsomtale”. Jeg opplyser rett og slett om en mulighet som andre KAN velge å se nærmere på. Det var ikke meningen å være spesielt positiv, og jeg beklager hvis sluttresultatet fremstår sånn. Jeg tror dette er mitt aller siste ord i denne saken. Jeg har ingen dårlig samvittighet og føler jeg har mitt på det rene. Jeg har dog lært av dette og vil prøve å skrive bedre omtaler – betalt eller ei – ved senere anledninger.

Morten
08.08.09

Jeg sjekket videre på hvem som tjener mest på MLM.

CarbonCopyPro har kun 3 personer på listen med 1000 stykker (“de 500 mest suksessrike MLM’ere” – utvidet liste til 1000).

Plass 014: Jay Kubassek – $300.000 pr. måned
Plass 279: Aaron Rashkin – $60.000 pr. måned
Plass 526: Jeff Learner – $40.000 pr. måned

Her er det interessant å se at i USA regnes dette som MLM, så påstanden “Ikke MLM eller pyramide” er litt på kanten. Det er også lett å se HVEM som stikker av med mest her. Siden listen gikk helt ned til $25.000 pr. måned må mange av suksesshistoriene på nettet være overdrevet.

Mange har skyhøye inntekter på MLM og mange har hva vi kan kalle “god inntekt”, men svært mange av historiene som brukes i markedsføring har smurt på temmelig tykt for å lokke til seg nye deltakere.

Inntjening på MLM for deltakere:
Da jeg sjekket tall for Storbritannia ble det anslått at 99,9 prosent av de som deltok på MLM ikke hadde dette som en “normal inntektskilde” (de hadde enten for lave inntekter, kjøpte til eget bruk eller hadde trukket seg ut). Og tallene var også “pyntet på” av selskapene, siden man kun regnet “aktive siste år” i statistikken. Tallet ville altså blitt høyere om man hadde kjørt statistikk på 3 år.

Da jeg sjekket “Federal Trade Commition CarbonCopy Pro” fant jeg helt riktig ingen saker mot CCP. Forklaringen på dette er nesten ingen av MLM-selskapene har hatt noen saker mot seg de siste 7 årene. Under Bush ble utenlanske engasjementer prioritert foran innenlandske.

Saker mot slike selskaper har forekommet i USA. Vanligvis skjer dette som større aksjoner mot hele bransjen, og involverer flere etater. Felles operasjoner blir ikke registrert hos den enkelte etat som en “enkeltsak”, den blir registrert på et kodenavn.

Det er altså umulig å finne ut om det har vært noen saker mot CCP i de instanser vi blir sendt til. Hverken FTC eller BBB registrerer slike saker enkeltvis. De eneste sakene som blir registrert enkeltvis er lokale saker med lokal domstol. Føderale saker blir registrert på kodenavnet på selve aksjonen.

Foreløpig er også CCP for lite til å ha vekket noen interesse. Det ligger vanligvis rundt 3 års etterforskning bak slike felles aksjoner.

Vi blir jo druknet i argumenter som ikke er verd noen ting. De tåler en overfladisk sjekk, men de tåler ikke å bli sjekket på detaljer.

Jeg må likevel medgi at det er mulig å tjene en haug av penger på dette. Det er også mulig å tape en haug av penger hvis man følger alle “oppskrifter” blindt.

Jeg burde henvist til kilder her, men jeg har vært innom omtrent 200 treff på hvert søk (fordi søk blir druknet i partiske fremstillinger). Dette er en overfladisk og ikke helt nøyaktig fremstilling. Konkrete fakta krever betydelig mer innsats enn jeg kan investere.

Morten
09.08.09

Her er noen kilder fra forrige innlegg:
Jeg måtte nøye meg med å hente kilder fra 1 av søkene mine i denne omgang, og jeg tror det må “bli med det”. Straks jeg må notere kilder er dette mye mer arbeidskrevende enn å bare sjekke overfladisk.

TOPP INNTJENING:
http://www.businessforhome.org/mlm-500-top-earners/
http://www.businessforhome.org/mlm-500-top-earners/mlm-500-1000-top-earners/
CCP har 3 personer på listen over “mesttjenende MLM’ere – Topp 1000″. Listen er oppdatert 6. august 2009, men tallene er selvfølgelig estimert inntjening.

SAMMENLIGNING MED ANNEN SCAM:
http://www.ctpi.biz/scam-alerts.php
Her blir CCP sammenlignet med eldgammel svindel fra 1920-årene – “envelope stuffing” – og litt nyere “email processor”-svindel. Begge har fellestrekk at inntjening kommer av å videreselge samme produkt som man selv har kjøpt.

NOEN UKJENTE DETALJER OM CCP:
http://desktopserver.com/andrew-j-cass-and-carbon-copy-pro/
Her er det masse detaljer om produkter og priser. Her blir det også fortalt om en annen grunnlegger enn Jay Kubassek, og dette kan delvis bekreftes gjennom BBB.ORG (Jay Kubassek startet først i 2007).

BLANDET INFO:
http://www.bbb.org/us/Find-Business-Reviews/
http://www.nancyecollins.info/mlm/
http://www.williewentzellsblog.com/

Den blandete infoen er både pluss og minus. En av disse er fra en som selv forhandler CCP, og ble tatt med fordi den er detaljert på idegrunnlaget. Selve idegrunnlaget er kurant – “du har bedre sjanse til å lykkes om du får trening og innsikt fra noen som kan dette”.

Nancy Collins gir grunnleggende info om MLM og linker til konkrete saker og til Wikipedia. Dette ble truffet nederst på side 10 i et søk, og var det første relativt nøytrale treffet (resten druknet i reklame eller tvilsomme “advarsler”).

BBB.ORG gir info om firmaet (søk selv), og det HAR faktisk ikke noen uløste saker (i gjeldende distrikt). Vurdering av selskaper blir foretatt over en 3-års periode, så her må vi vente minst et år til før noe interessant dukker opp. Jay Kubassek overtok ansvaret først i januar 2007, og ikke i 2004. CCP er ikke medlem av Better Business Bureau, og det er heller ikke foretatt dype vurderinger av selskapet (annonser, troverdighet og slike ting).

Kilder som mangler:
- Jeg fant ikke tilbake til statistikk for inntjening i MLM i UK denne gangen.
- Jeg fant heller ikke tilbake til en svært interessant vurdering av network marketing, hvor man plukket fra hverandre noen av påstandene de reklamerer med om “økonomisk uavhengighet”, “kontroll over eget liv”, osv.

KONKLUSJON:
Hasse Andre har mest sannsynlig gått på en moderne versjon av en eldgammel svindel – den delen som gjelder Business In a Box. Dette er bare en variasjon av andre “Gjør som jeg”-konsept. Metoden er egentlig prikk lik “email processor”-svindelen, hvor man skal tjene penger på å videresende samme annonse som man selv gikk på.

Jeg er også temmelig tvilende til markedet for selve hovedproduktet, de 3 DVD-kursene fra WMI (Mike Dillard). Disse er mest sannsynlig rettet mot deltakerne selv. Det blir vrient å selge dette til andre for $1995, $8995 og $19995. Mike Dillard er riktignok kjent, men jeg tviler på at etterspørselen blant vanlige folk blir temmelig stor.

Prisen må trolig gjelde DVD-er + en bootcamp (kursopphold), ihvertfall på de dyreste nivåene. Det er eneste forklaring jeg finner når det gjelder priser. En annen forklaring kan være “å kjøpe seg opp i et system” slik man gjør i andre MLM.

Morten
10.08.09

Jeg prøver å analysere de opplysningene vi har fått …

CCP er Business In a Box (BIB). Produktet man videreselger er det samme som man selv har kjøpt.

Hvis dette er svindel?
Man har valget mellom selv å delta på svindelen eller trekke seg ut med tap. Begge disse valgene virker temmelig “uakseptable” for en som satser seriøst på å tjene penger. Det er ikke spesielt attraktivt å vikle seg dypt inn i svindel heller, selv om fortjenesten kan være høy. CCP er vel bare en variasjon av andre typer svindel ?

WMI er M1, M2 og M3. Alle disse er “opplæringspakker” som består av DVD-er, og eventuelt kurs eller “bootcamps”. Her blir det noe diffust antydet at det også gis økonomiske råd ?

WMI gir inntrykk av å være “hovedprodukt” på lang sikt.
M1 koster $1995 (snaue 12.500 kroner)
M2 koster $8995 (snaue 55.500 kroner)
M3 koster $19995 (ca. 123.000 kroner)

Såvidt jeg kan skjønne må disse “produktene” være beregnet på å selges internt til folk som allerede har kjøpt BIB ? Dette minner om såkalte “levels” som man kan kjøpe seg opp til i andre pyramider eller MLM, med løfte om enda større fortjeneste.

Dette er ikke produkter som kan selges normalt til “hvem som helst”. De eneste som kan være interessert er folk som lar seg lokke med enda høyere fortjeneste i et eksisterende prosjekt.

Mange av oss kjenner folk som har RÅD til å bla opp slike beløp, uten at de er involvert i denne type prosjekter. Jeg tviler likevel på at jeg klarer å få de jeg kjenner interessert, siden produktene gir inntrykk av å være rettet mot helt bestemte formål. De er rettet internt mot en og samme gruppe, altså de som kjøper BIB.

Jeg lurer oppriktig på om WMI er skattemotivert ? Altså det motsatte av innteksmotivert. Hvis M3 tilbyr kurs på “eksotiske steder” i samme pakke kan dette være et motiv – man får redusert skattbar inntekt gjennom “gyldige” fradrag som samtidig tilbyr et slags ferieopphold.

For mange kan “slanking av skatten” være et godt motiv, men man bør helst ha noe å slanke bort før dette er aktuelt. Det er også temmelig begrenset hva som godkjennes av fradrag i næringsinntekt. Litt kjipt å betale 120.000 for et kurs, hvis man kun får godkjent en liten del som fradrag?

Foreløpig ser det ut til at den typiske kunden til WMI-produktene er folk som allerede har kjøpt BIB via CCP, og at motivet for å kjøpe WMI-produkter er et løfte om enda større fortjeneste ?

Opplærings DVD-er er sikkert salgbare også i et normalt marked, men ikke til den prisen som her antydes. Folk blar sjelden opp 120.000 for noen DVD-er. De som blar opp slike beløp gjør det fordi de blir lokket med en fortjenestemulighet – de betaler for muligheten og ikke for selve produktet.

Resten av opplysningene er altfor diffuse til at det går an å trekke noen konklusjoner. Det er masse “markedsførings-ord” og diffuse påstander, men svært lite fakta som kan sjekkes.

Jeg lurer oppriktig på hva Donald Trump har bidratt med i WMI, og om han er klar over at han har bidratt? De fleste av oss vil være temmelig lunkne overfor enkelte råd fra Donald Trump, vi stoler mer på vår egen frisør enn på frisøren som han bruker.

Vi liker heller ikke diffuse antydninger om at “en av de som deltok fikk råd om å investere i et lite oljeselskap, og rett etter gikk Texaco inn med 40 milliarder i selskapet”. Dette blir for diffust å sjekke for de fleste av oss. Dette minner om resten av markedsføringen, som lokker med høy fortjeneste på temmelig diffuse produkter eller tjenester.

Vi savner konkrete opplysninger som kan sjekkes via nøytrale kilder. Foreløpig er det meste av dette relativt tomme løfter og markedsføring, og noe som virker som et tilbud om å vikle seg inn i et pyramidelignende konsept. Massevis av LØFTER, men svært lite konkret.

Jeg gir en klar og tydelig kritikk på at det er fordømt frustrerende å forsøke å sette seg inn i fakta i denne saken. Søk på internett drukner i nettsider som markedsfører produktet eller er tvilsomme “advarsler”. Mange av “advarslene” er markedsføring de også, de er bare kamuflert som advarsler.

Jeg får følelsen av at produktene er rettet mot folk som ikke graver spesielt dypt i fakta, men gjerne kjøper et produkt ut fra markedsføring?

Sorry, Hasse. Du bør være betydelig mer konkret når det gjelder fakta. Foreløpig ber du oss stole på ditt gode navn og rykte, din egen entusiasme og litt diffuse løfter om fortjeneste – samt haugevis av sider som markedsfører produktet som “once in a lifetime opportunity”. Du ber oss altså overse likhetstrekk med andre tvilsomme prosjekter og heller stole på markedsføring ?

Selv om jeg slakter produktet her betyr det ikke at de enkelte deler av produktet er “verdiløse”. Jeg er mest kritisk til at at markedet for WMI er de samme som har kjøpt CCP, og også at BIB er videresalg av BIB. Dette er ikke noe EKTE marked å selge produkter i – dette følger samme skjema som andre pyramider.

Vi savner betydelige mengder fakta om markedet for WMI, altså om produktet er salgbart utenfor samme gruppe som har kjøpt CCP ?

Morten
13.08.09

Her er linker til resten av opplysningene vi trenger, for å vurdere om CarbonCopyPro er ulovlig eller ikke.

Den første av disse er den sentrale. Den gjelder forarbeidet til nye regler og paragrafer i Lotteriloven og Markedsføringsloven, og er basert på et direktiv fra EU om urettmessig handel. Norge har justert sine interne lover slik at de er i overensstemmelse med EU-direktivet.

Innstillinger til endringer i paragrafer om pyramider 2004 – 2005
http://www.stortinget.no/no/Saker-og-publikasjoner/Publikasjoner/Innstillinger/Odelstinget/2005-2006/inno-200506-020/1/

Lovdata – Lov om lotterier paragraf 16
http://www.lovdata.no/all/tl-19950224-011-004.html#16

Lovdata – Lov om markedsføring
http://www.lovdata.no/cgi-wift/ldles?ltdoc=/all/nl-20090109-002.html

Om CarbonCopyPro-konseptet:
Startkapital på 3000 kr. er klart og tydelig en “inngangsbillett” i en pyramide, i og med at den gir rett til å verve nye medlemmer på samme nivå som en selv. Alle inntekter i konseptet kommer fra verving av nye medlemmer, og dette er det typiske kjennetegnet på pyramider.

Gjenytelse på startkapital er altså provisjon på verving av nye medlemmer, det er dette som motiverer folk til å kjøpe seg inn. Et løfte om å tjene store penger er mer enn nok for de fleste til å gå i fella.

BIB er ikke en “ekte business”, den er rett og slett et verktøy for å verve nye medlemmer inn i pyramiden. Krav til “ekte business” er at den har salg av varer eller tjenester til noen utenfor pyramiden.

Her vil vel heller ikke utgifter man har være fradragsberettiget, og heller ikke tap man har? Vi får kun trekt fra utgifter fra lovlig virksomhet på skatten. Denne vil bli vanskelig å få godkjent som lovlig næringsvirksomhet.

WMI Wealth Masters International:
Level M1, M2 og M3 er også rettet mot salg internt i pyramiden. På samme måte som BIB gir de rett til å verve medlemmer på samme nivå som man selv har kjøpt seg opp til. Heller ikke her er “produktet” man selger rettet mot noen utenfor pyramiden, det er rett og slett verving til et høyere inntektsnivå.

Definisjon på pyramider er at inntekter i hovedsak kommer fra VERVING av nye deltakere. Definisjonen gjelder selv om det foregår “symbolske salg” til noen utenfor. Salg utenfor pyramiden må være dominerende for at et konsept skal være lovlig.

Pyramider er fullstendig avhengig av verving, siden alle inntekter kommer fra nye deltakere. De kollapser når verving begynner å avta, og dette skjer rett etter at toppen er nådd.

Dette er kort og godt et av de verste forretningskonsepter jeg noensinne har sett. Her er det jo ikke engang gjort forsøk på å skjule at dette er en ulovlig pyramide, bortsett fra i markedsføringen da.

Markedsføringen med “betal for opplysninger” er vel også ulovlig? Krav til markedsføring tilsier at det skal gå klart og tydelig frem hva saken gjelder.

På forum og andre steder hvor folk kan komme med kommentarer er linker til konseptet kjapt blitt fjernet, enten av moderator eller av trådstarter selv.

Jeg anbefaler Sindre å sjekke detaljene selv her. Det viktigste omtales i “Forarbeide til lovforslag” fra den første linken min (litt lang lesing, men den er klar og tydelig på hva som regnes som pyramider). “Forarbeide til lov” er det samme materialet som Stortinget får når nye lover skal vedtas, men det endrer navn noen ganger underveis. Jeg er usikker på om materialet ble hentet fra Odelstinget eller fra Lagtinget, siden det er samme materiale begge steder.

Her må Hasse Andre TÅLE at nye opplysninger føyes inn i artikkelen. Han har temmelig sikkert hatt rikelig “payback” på artikkelen slik den har vært. Vi kan ikke forvente mer enn noen måneders payback uansett. Vi kan ikke forvente “pen behandling” hvis vi selv ikke opptrer korrekt. Det er mange opplysninger som burde vært gitt hvis konseptet hadde vært lovlig.

Her har Hasse Andre gått på en eldgammel svindel, og han bør ha skjønt dette for lenge siden. Istedenfor å trekke seg ut med tap har han valgt å fortsette svindelen for å tjene penger på den. Å fordele tap på andre er vel heller ikke spesielt pent?

Og ja, jeg vet at jeg er fordømt brysom. Jeg har heller ikke påstått at det skal være spesielt moro når jeg graver frem opplysninger. Jeg tør heller ikke påstå at tolkningene mine er hundre prosent korrekte, men jeg har ihvertfall funnet frem til de rette kildene i denne saken.

Ljh
13.08.09

Jeg har lært;

Det man tør- er det man kan :) ( ofte det man oppnår)

Stor stjerne til gutta som må forsvare seg sånn til de grader – bruk tiden deres til noe annet, dere trenger ikke forsvare dere

Skeptikerne , være skeptisk kan være sunt, men ikke bruk så mye av tiden til hverken dere selv eller dem å diskutere dette, hva et vits?
Gjør; 1 av 2 valg
1. legg skepsisen til side å prøv, hva er det verste som kan skje, er da ikke snakk om så mange kr forøvrig
2. la være – men la også gutta være i fred :) de kan rydde for sin egen dør

Er så enkelt!

Men det var utrolig lære rikt å lese innleggene, så takk for de!
Hilsen en som vurderer hoppe på dette…

Morten
13.08.09

Ljh: Lykke til.

Du har ihvertfall tatt deg bryet med å lese innlegg for og imot, så du vet hva dette dreier seg om. Du vet at det er gode sjanser for at dette kan være en svindel, så deltakelse blir mer “kalkulert risiko” enn “ren godtroenhet”.

Jeg går ut fra at du har sjekket både opplysninger om prosjektet og hvilke lover som gjelder, så da vet du godt hva det dreier seg om. Da har du temmelig sikkert også en plan som skal styre deg unna mulig trøbbel

Hensikten min var ikke å advare DEG, men de som går på et slik tilbud i god tro. Enkelte vil faktisk TRO at dette dreier seg om et seriøst prosjekt, at de starter en EKTE hjemmebusiness og ikke bare er del av et vervingssystem.

Kan du slenge inn noen opplysninger om erfaringene underveis? Nettet drukner i såkalte “suksesshistorier”, men jeg savner folk som ærlig og oppriktig forteller om erfaringer med dette. De fleste historiene er smurt på temmelig tykt i den hensikten å selge dette videre.

15.08.09

Hei Alle sammen!

Jeg er selv konsulent for CarbonCopyPRO og kan anbefale alle dette på det varmeste!

Stå på Hasse, vi sees på toppen :)

Til dere som kritiserer, som Bob Dylan ville sagt det: “Don’t Critize what you can’t understand”

Ljh
15.08.09

Morten; :) hvis jeg prøver, I will do
skrive et sant og ærlig innlegg om min erfaring rundt dette..

Med hensyn til lov, det er godkjent her i Norge, ellers hadde dette blitt stoppet for lengst, Norge er kjapt ute med hensyn til slike ting..:)

Morten
16.08.09

Det tar veldig lang tid før folk blir synlige på nettet, ellers så går det veldig tregt med verving her ? Jeg beregnet det til max 20 deltagere i mai, hvor bare 8-10 stykker var synlige på nettet, Flere av dem hadde 4 sider eller mer. 3 måneder senere er bare noen få andre blitt synlige.

Dette har rett og slett ikke vært synlig nok til å bli oppdaget enda. Jeg sjekket Lotteritilsynets sider, men der ble det kun advart mot ENIGRO som mulig pyramidespill. Resten av sakene gjaldt ulovlige onlinespill (Maria-Bingo osv.).

Vi savner egentlig et seriøst innspill fra Hasse her – hva inneholder denne businessen som gjør den lovlig? Hva i all verden er det som skiller denne businessen fra et pyramidespill?

Det som er fortalt om businessen til nå indikerer temmelig klart at dette vil bli ansett som et pyramidespill. Det er heller ingen som har motsagt meg på dette?

Jeg burde normalt fått så øra flagrer her med all kritikken jeg har kommet med. Har folk blitt bleike når det gjelder å “ta igjen” i kommentarbokser?

Hvis konseptet i hovedsak er beregnet på at folk skal backe ut etter å ha betalt 300 kroner for den første pakken kan konseptet anses for å være mer “lovlig”. Da strider det bare mot markedsføringsloven og ikke mot paragraf om pyramidespill. Det unngår paragraf om pyramidespill hvis størstedelen av salget er rettet mot et normalt marked (ikke deltakere)

Da har det heller ikke den inntjeningen som det fristes med, og da stemmer heller ikke forklaringene på Nettby eller her. Her mangler det altså en seriøs forklaring?

Dette er heller ikke spesielt stort i USA. Det var kun 3 som hadde $25000 eller mer i inntekter på dette pr. måned. Det er rett og slett ikke særlig synlig i USA heller, hvor det regnes som MLM (men i følge omtalen her: “Ikke MLM eller pyramide” ?)

Magnus Haga: Interessant å se at du mener å ha “skjønt pointet” ? Kanskje du burde prøve å dele det med flere?

16.08.09

Hei Morten og takk for innlegget ditt :) , svarer…

1. Er vi ikke synlige? hmm… Sjekk hvor mange treff du f.eks får på søket “jobb hjemmefra på Google”?
Går det ikke kontinuerlig en eller flere annonser på facebook?

2. Det at du faktisk oppfordrer til at vi skal “ta igjen” er nettopp det som skiller vi som jobber med dette (les: CCP) og de som kritiserer!

Vi svarer ikke på usaklig kritikk, vi går ikke inn i diskusjoner, Company Policy! Ærlig snakket!

Vi er ledere, vi deler ting av verdi! B.s og skitsnakk har ingen verdi for noen.

3. Kan du sende meg kildene på tallene du har? Jeg har nemlig noen ganske andre.

Men all kritikk tas i mot med takk, det er nemlig de på toppen som blir kritisert!

Skap en fantastisk dag allesammen :)

mvh,
Magnus
http://magnushaga.com
http://www.mhtkv.com

Morten
16.08.09

Jeg er IKKE deltaker i dette, og jeg ville oppriktig talt styrt unna inntil spørsmål om lovlighet er avklart. Jeg ville absolutt ikke latt meg friste av diffuse løfter så lenge sentrale spørsmål er ubesvart.

Magnus Haga:
Det jeg reagerer mest på er at et sentralt spørsmål ikke blir besvart – om dette er lovlig eller ikke i forhold til pyramideparagrafen?

En haug av ting antyder at dette kommer til å bli tolket som en pyramide, og det gir nye deltakere liten sjanse til å komme godt ut av dette økonomisk. Man har mye bedre sjanser i Lotto eller på travbanen.

Det mangler altså en “Dette er lovlig fordi …” og en begrunnelse på hvorfor dette går klar av pyramidereglene.

Jeg regner ikke “Vi er ledere, derfor bruker vi ikke tid til å svare på usaklig kritikk” som noe godt svar på et spørsmål som bør være sentralt for mange. Dette er vel det verste du kan gjøre? De fleste ledere jeg har vært borte i klarer å være dønn konkrete hvis de har en god sak. Diffuse svar får jeg bare der folk ikke har en god sak.

Du bør ha såpass respekt for folk som vurderer dette at du besvarer sentrale spørsmål, og ikke dekker deg bak “Company policy” og andre uttalelser som egentlig ikke besvarer NOE. Det antyder vel bare at du ikke har noe svar?

Det vil ha stor betydning for folk om de risikerer 10.000 kroner i bot, og ikke bare de 3.000 som de tror at risikoen er avgrenset til. 3.000 kroner er “akseptabel risiko”, mens 13.000 kroner er prisen for en ferietur til syden.

Spørsmål om dette er pyramide BØR besvares. Dette kan få folk til å rygge unna hvis du forsøker å omgå eller unngå spørsmålet.

Synlighet:
Jeg har ikke brukt søkeord “Jobbe hjemmefra”, jeg nøyde meg med variasjoner av “CarbonCopyPro” i søk på norske sider. Jeg var heller ikke spesielt interessert i hvor mange annonser som brukes, men fokuserte på hvor mange personer som er aktive på dette.

Taktikken med å ha flere nettsider for samme sak er velkjent, den brukes blant annet av de som distribuerer malware. Jeg telte derfor ikke antall nettsider, men bare hvilke personer som sto bak disse. Jeg teller heller ikke antall annonser, det er jo stort sett de samme personene som står bak annonsene.

Ja, noen få nye kommer til – men fortsatt er ikke dette særlig synlig. Det er ihvertfall ikke synlig nok til å bli lagt merke til av myndigheter, men det kan godt hende at det er synlig overfor Facebook-brukere eller folk som søker på “Jobbe hjemmefra” eller “Tjene penger på internett”.

Jeg unnlot å GJETTE på at dere bruker Facebook som viktig annonseplass, og unnlot også å gjette på hvilke søkeord dere mente skulle gi treff. Jeg søker normalt ikke på de samme søkeordene som dere har satset på (flaks for dere, det betyr at mesteparten får være i fred).

Kilder:
Den sentrale kilden som gjelder tolkning av hva som er pyramide er plassert noen innlegg lenger opp. I samme innlegg plasserte jeg også lovteksten for Lotteriloven §16 (pyramideparagrafen), og link til Markedsføringsloven. EU-direktivet som endringer i lover er basert på ble for komplisert å finne på norsk, og jeg droppet å linke til dansk oversettelse.

Enda litt høyere opp har jeg linket til “MLM top 500 earners”, som viser at dette heller ikke er spesielt synlig i USA (men Jay Kubassek klarer seg godt med $300.000 i måneden).

Jeg har stort sett redegjort for alt via kilder. Det er fritt frem for enhver som ønsker å sjekke ting selv – jeg har bare spart dem for en haug av “markedsføring” og villspor. Jeg har til og med inkludert ikke-nøytrale kilder i tilfeller hvor de gir utfyllende informasjon. 2 av linkene mine går til noen som selv er (eller har vært) aktiv på CarbonCopyPRO.

Jeg vet ikke om du savner noen andre opplysninger fra meg ?

Jeg savner ihvertfall opplysninger fra dere på hvordan dette omgår regler for pyramidespill.

17.08.09

Det er klart dette er et sentralt område! Besvarer etter beste evne til Morten og andre lesere…

Som det har blitt sagt tidligere i tråden vdr at om dette hadde vært en pyramide, hadde den norske og ikke minst den amerikanske og kanadiske regjeringen stoppet dette for lengst. Dette er direkte salg. Utdrag: “Pyramids are illegal. Our business is actually governed by the US and Canadian governments”.

Hadde dette vært en pyramide, ville ikke jeg, ikke Hasse og de færreste av oss i Team Norge vært med på dette. Økonomisk kriminelle er vi ikke. Legger dette med pyramidespill dødt!

Når det gjelder punktet om synlighet er nøkkelen til suksess i denne bransjen og finne de riktige folkene. Søkeordene jeg nevnte i forrige innlegg er søkeord som gjør at vi finner/eller google etc. finner nettopp de som er interesserte og seriøse. Det lønner seg ikke for oss å bruke tid på 1000 useriøse “leads” eller interessenter, da ønsker vi heller 100, som faktisk går med planer om å starte for seg selv. Vi annonserer i det markedet vi opererer i hovedsak.

All ære til deg Morten, du viser et brennende engasjement for ett selskap og en bransje som tydeligvis ikke interesserer deg overhodet. Beundrer din skriveglede og ordforråd, og ønsker deg alt godt, om enn ikke i denne bransjen :)

Mvh,
Magnus
http://magnushaga.com
http://mhtkv.com

Hei,jeg melte meg dette er hos per gunnar hoem ,først måtte jeg ut med over 300 i innmelligsavgift så fikk han meg til å kjøpe denne biben da tjente han 150 dollar og på den er det kun 5 dagers retur han sa ingenting om denne kit greia da hadde jeg hat 30 dag til å bestemme meg om dette var noe for meg ,og selfølgelig tok den drittsekken fri ut uken så nå sitter jeg med biben og et tap på over 3.000 ,pass dere for han ,medlemskapet hver mnd er på nesten 1tusen

17.08.09

Dette var upassende språkbruk Anne Grete!

Kjenner Per Gunnar og vet at dette ikke er tilfelle! Det er så langt fra sannheten man kan komme!

Hva med å faktisk sette opp din business og starte å tiltrekke seg kunder og tjene penger på dette Anne Grete?

Magnus
http://mhtkv.com
http://magnushaga.com

Morten
18.08.09

Vi har vel bare fått delvis eller ikke svar på “om dette er lovlig eller ikke i forhold til pyramideparagrafen?”

Du har massevis av tiltro til “raske myndigheter” ?
“om dette hadde vært en pyramide, hadde den norske og ikke minst den amerikanske og kanadiske regjeringen stoppet dette for lengst”
Taxisvindelen i Oslo pågikk i mange år før bobla sprakk. Enigro som ble stoppet 16. juni 2009 ble stiftet i 2004. Nesten alle holder på en god stund før de blir stoppet.

Det virker ikke som om dere har sjekket definisjoner på pyramider før dere startet?
“Hadde dette vært en pyramide, ville ikke jeg, ikke Hasse og de færreste av oss i Team Norge vært med på dette.”

Dere har nesten samme struktur som andre pyramider, og bruker omtrent samme salgsargumenter som andre pyramider, og likevel er dere ikke en pyramide?

Dere stemmer på mange sjekkpunkter som Direktesalgsforbundet har uttarbeidet som en sjekkliste for pyramider:
- Provisjoner blir utbetalt for verving av nye distributører og ikke på basis av varesalg
- Det er mulig å kjøpe seg inn i enkelte posisjoner for å oppnå rettigheter
- Selskapet har ingen eller kun symbolske produkter for salg
- Muligheten er tilstede for å tape større beløp som er innbetalt til selskapet
- Startpakke/inngangspremie som ofte er uforholdsmessig høy
- Distributøren har ingen eller meget dårlige returmuligheter
- Selskapet forlanger deltagelse på uforholdsmessige dyre kurs eller kjøp av dyre trykksaker
- Distributøren kan ikke slutte når som helst uten å betale avgifter eller annen straff
- Pengestrømmen genereres oppover i systemet
- Ledelsen taler om å tjene mye penger på kort tid uten særlig innsats
Kilde: Direktesalgsforbundet

Dere stemmer godt på endel punkter, men kanskje ikke på alle. Det sentrale punktet er om man verver deltakere inn til samme system som seg selv, Det motsatte er om man i hovedsak selger varer eller tjenester utenfor systemet – et ekte salg i et normalt marked.

Jeg kan sikkert spare oss for mye tid om jeg sjekker ting selv istedenfor å spørre her. Det vil spare oss begge for arbeid og frustrasjoner.

Jeg synes det er frustrerende å ikke få direkte svar på direkte spørsmål. Jeg vedder på at du synes det er frustrerende om folk ikke godtar dine forklaringer. Den enkleste løsningen er om jeg overlater til noen andre å grave dypere i denne saken.

Enkleste løsning er å tipse en journalist som omtaler pyramideselskaper. Dette burde være helt trygt, siden selskapet påstår å drive lovlig. Da får vi trolig bekreftet om selskapet driver lovlig om et halvt års tid. Dette vil gi dere gode salgsargumenter overfor alle som tviler.

Dere ville hatt vanskelig for å få en tilsvarende omtale selv. Journalister er vanligvis langt mer interessert i “Tips om mulig pyramide” enn i et selskap som forsøker å oppnå egenreklame.

Morten
18.08.09

ANNE GRETHE UGLAND:
Hvis du føler at du er blitt lurt i denne saken (pådyttet et produkt som du ikke føler deg komfortabel med) er det mulig at jeg kan komme med noen forslag.

Hvis du kikker på den nest øverste kommentaren i denne saken her så lover Hasse Andre Johnsgård 365 dager full returrett. Jeg tror jeg hadde valgt å benytte meg av dette tilbudet.

“Vi stiller med 365 dagers full retur rett!
Eneste som ikke blir refundert er frakten fra USA, ca 100kr”

Jeg er temmelig sikker på at du vil få godkjent retur. Det tar seg dårlig ut om det skal være noen problemer med retur på dette tidspunktet. Dette reduserer også risiko for selger om at du kan få “mer kreative råd” fra noen.

Hvis du møter motstand på dette så får du heller poste en kommentar om det. Jeg har temmelig sikkert en haug av andre interessante forslag om hvordan du kan løse dette. Siden jeg er den mest offensive kritikeren her vil dette ikke omfatte å starte virksomheten.

Du får vel trolig stikk motsatte råd av meg som det du fikk av Magnus Haga. Jeg har klart og tydelig sagt fra at jeg ikke er del av virksomheten, og også vært klar og tydelig på at jeg mistenker virksomheten for å drive ulovlig. Siden jeg ikke har fått bekreftet at dette er ulovlig kan dette regnes som “mine private mistanker”. De er godt begrunnet i flere kommentarer her, men de er ikke bekreftet.

Anne Grete Ugland
18.08.09

Hei Morten

Takk for meldingen så du er ikke medlem i dette selskapt jeg har snakka
med Per Gunnar og beklaga dette ,vet ikke han noe om de 365 dager han
har ikke sakt noe om det,han har sendt mail til de om å få retunert
den niesa mi sendt mail om det samme ,svaret vi fikk 72 t og 5 dager
,jeg leste også om de365 dager men en måtte da ha vært medlem 1år og
nesten ikke tjent noe så skulle få bytta den,og å pengene igjen Per
Gunnar sa han kunne prøve å få solgt den til noen andre skulle høre
fra han igjen på Torsdag ,jeg har spurt han rett ut om hvorfer vi ikke
bestilte den kitten og ikke denne biben som jeg kunne ha kjøpt senere
,han har ikke svart noe på det ,det virker som om alt er hemmelig men
at den kit greie får du komme inn på disses sider ,ja har du tro på at
jeg kan sende den til bake og å få pengene igjen minus frakta til USA
,så sender jeg den til bake ,,må jeg skrive ennå et brev ?jeg kan ikke
skrive engelsk,hva må jeg så gjøre nå ?sende den med posten ,hva er
portoen da ?har jeg garanti på at den kommer fram og at jeg får
pengene igjen ?

Ha en fin dag og takk for at du sa dette til meg :)

MVH

Anne Grete Ugland

Anne Grete Ugland
18.08.09

Hei igjen

Du er ikke alene om å tro at dette er ulovlig niesa mi tror også at
dette er noe fanteri etter som hun har lest det på engelsk og på den
norske oversettelsen .skal jeg bare sende den tilbake uten noe brev
,eller må jeg snakke med Hasse Andre som skev dette ,og hva med Per
Gunnar,nå har jeg fått mail fra selskapet at jeg skal få denne kit
greia gratis ,hvis jeg meller meg inn igjen,,

mvh

Anne grete

Morten
18.08.09

Jeg regner med at du kanskje får et forslag fra Magnus Haga på hvordan dette kan løses med retur – og da mener jeg seriøst forslag.

Når det reklameres med 365 dagers full returrett så vil det være klønete å styre unna dette i en enkelt sak såpass tidlig i prosjektet – det vil gi “feil oppmerksomhet” som kan skade salget for andre deltakere. Det nevnes ikke noe om at man må ha vært medlem i et år her – beskrivelsen som gis gir klart og tydelig inntrykk av at dette gjelder for alle.

Personlig hadde jeg vurdert om dette prosjektet er av rett type for meg før jeg hadde inngått en avtale som koster 1000 kroner måneden. Det er ikke alle oppgaver som jeg trives like godt med (som jeg mestrer like godt). Jeg styrer unna slike oppgaver selv om de frister med høye inntekter.

Jeg ville benyttet retur-retten her, og heller styrt unna dette enn å binde meg til en avtale som koster 1000 kroner. Retur av varer skal vanligvis skje til selger, du bør ihvertfall ikke sende ting til USA selv. Det er den norske selgeren som har ansvar for å oppfylle avtaler.

“Jeg kan prøve å selge det til andre” er bare tull fra selgeren. Den bør du ikke godta, du skal selvfølgelig ha pengene igjen når varene blir returnert.

Det jeg nevnte om svindel må du ta som min personlige mening – det er ikke noe som jeg kan bevise. Jeg fant rett og slett ut at dette ligner veldig på et pyramidespill, men jeg mangler å få dette bekreftet.

Jeg er vant til å vurdere saker som gjelder HANDEL, så jeg kan sikkert gi råd om andre måter du kan løse dette på hvis det er trøbbel med retur. Da bør jeg i tilfelle flytte dette bort fra siden her og over til et supportforum. Disse kommentarene skal egentlig gjelde artikkelen . jeg kan ikke bruke plassen til omfattende råd.

Jeg gjetter på at du vil få returnert dette uten problemer. Du kan velge RETUR og få pengene igjen, og du behøver ikke godta noen andre former for avtaler. Hvis folk lover returrett så bør de helst holde dette løftet. Det koster deg 100-200 kroner for retur til USA (du får igjen beløpet du har krav på minus frakt), og da er du også FERDIG med saken. De kan ikke kreve deg for 1000 kroner måneden.

Jeg klarer ikke å gi BEDRE råd enn å returnere varene og få pengene igjen, men jeg kunne gitt en haug av råd som ville vært langt mer trøblete både for deg og for selgeren (spesielt for selgeren). Du bør unngå trøblete råd i første omgang.

Jeg svarer vanligvis på spørsmål om data på et supportforum. Vi er stort sett konsentrert om data, men jeg har også svart på noen få tråder som gjelder handel og folk som føler seg lurt av annonser. Temaet passer ikke helt inn på forumet, men vi tåler noen få slike saker også

Morten
18.08.09

Magnus Haga:
Her bør dere trolig stramme opp retur-policyen ganske kjapt. Den første som returnerer varer bør ikke bli møtt med sleipe tricks.

Hasse Andre lover friskt og freidig “omtrent null risiko, vi har 365 fdagers returrett” svært tidlig her. Den første som returnerer produktet blir møtt med:
“Dette gjelder kun hvis du har vært medlem i 1 år”
“Jeg kan prøve å få videresolgt dette til noen andre”

Det er vel ikke akkurat returrett Per Gunnar driver med her?

I en godt fungerende gruppe tillater vi vanligvis ikke at 1 person ødelegger for alle de andre, “meler sin egen kake” på bekostning av de andre. Da vil dere ryke temmelig kjapt hvis samholdet ikke er bedre.

Med rett taktikk ville jeg kunne skapt en haug av trøbbel for denne selgeren, trolig nok til å sette ham ut av business for lang tid. Det ville temmelig sikkert smittet over på dere andre også.

Jeg er en temmelig “kreativ personlighet” når det gjelder å skape trøbbel, men jeg synes ikke det er særlig interessant om jeg ikke må jobbe litt for å finne godt egnede saker.

Hva hvis jeg hadde anbefalt følgende løsning:
“Det er mulig at du faktisk blir forsøkt svindlet. Jeg vil anbefale deg å gå til politiet og be dem vurdere både produktet du har kjøpt og selgerens praksis”.

I en slik vurdering sper jeg også på med omtrentlig fremgangsmåte for hvordan man bør gå frem ved en slik henvendelse. Jeg er temmelig rutinert på en haug av slike temaer.

Hei
Kan noen gi meg svar med de 365 dager til å sende biben til bak som H A ,skrev ,-frakta fra usa ,altså ingen ting å tape ,2 ganger har jeg prøv å få sendt den ,men fikk det samme svar til bake med disse 5 dager ,retur rett har ikke P G
fått det med seg ?,kan H A eller Magnus ,H forklare meg hvofer de ikke vil la meg få sendt den til bake og få pengene igjen ,?og takk til deg Morten som sendte mailen om dette her :)

mvh
Anne Grete

18.08.09

Synes ikke det blir riktig av meg eller i forhold til dere å svare på dette.
Det håper jeg dere har forståelse for!?
Det er din kontaktperson og CCP support du (Anne Grete) må forholde deg til i denne saken.

Det vil komme til en løsning her som gagner alle involverte parter, det er jeg sikker på.

Skap en fantastisk dag!

mvh,
Magnus
http//magnushaga.com

Morten
19.08.09

Anne Grethe Ugland:
Jeg er ikke sikker på om du har betalt 3000 kroner enda, og hvis du ikke har betalt så la være. Ikke betal noe mer heller. Men jeg gjetter på at du HAR betalt.

Penger igjen etter 365 dager er bare bløff. Dette selskapet er temmelig sikkert ikke ment å vare i så lang tid. Jeg har sjekket en haug av de siste sakene om pyramider, og de har fellestrekk at det er vanskelig å få utbetalt penger om man ønsker å trekke seg.

Forbrukerombudet har jeg aldri brukt, så der bør jeg ikke gi noen råd. Det er egentlig rett instans. De har klageskjemaer og tipsskjemaer på forsiden av nettsiden. Jeg har inntrykk av at de “samler opp” saker, og at det kan ta lang tid før de handler.

En måte å komme seg ut av dette på er å rådføre seg med politiet:
“Jeg har mistanke om at noen forsøker å svindle meg. Kan dere sjekke produktet jeg har mottatt og selgerens praksis?” – og fortelle sannheten. Du trenger ikke tenke ut noen “smart forklaring” eller noe slik, sannheten duger langt bedre.

En vanlig polititjenestemann er ikke ute etter å “ta” de som er blitt lurt, han vil være langt mer opptatt av å ta en bakmann. Det betyr stort sett at du får HJELP i denne saken og ikke behandles som mistenkt eller noe slik.

Saken er for komplisert til at en politijurist klarer å vurdere KJAPT om dette er svindel, men han vil temmelig sikkert få sterke mistanker om dette og sende en forespørsel videre (til overordnet instans, jeg vet ikke helt hvilken).

En viss risiko er det likevel ved å rådføre seg med politiet. Du kan treffe på “feil personlighet” også blant disse. Jeg har både gode og dårlig erfaringer med enkelte av disse, men du vil mest sannsynlig treffe på en real person.

Hva som vil skje etter en henvendelse til politiet kjenner jeg ikke til i detalj (men det klarer sikkert DE å styre). Jeg gjetter på at du vil bli bedt om å fylle ut en anmeldelse av forholdet, det måtte ihvertfall jeg da jeg rapporterte et innbrudd for flere år siden.

Svært mange saker blir henlagt. Jeg tror ikke du har veldig gode sjanser til å få penger av Per Gunnar, men det vil være fordel for deg å få denne saken registrert som en anmeldt sak. I heldig fall vil de etterforske saken. Det vil trolig dukke opp flere saker mot ham i nær fremtid hvis andre som føler seg lurt leser dette.

Noen av opplysningene jeg har puttet inn i kommentarer lenger opp her vil øke sjansene for at saken blir etterforsket. Det samme vil også løftet om 365 dagers returrett fra Hasse Andre.

Du kan ta med deg en utskrift fra der jeg sammenligner dette med eldgamle svindler, fra der jeg viser likhetstrekk med andre pyramider og fra der jeg spør direkte om dette er lovlig. Ta gjerne med denne kommentaren også i en utskrift. Hvis du ikke får tatt utskrift så OPPLYS om disse kommentarene, og hvordan man finner frem til disse.

Den største tabben man gjør er å rote seg dypere inn i systemet og fortsette å betale, spesielt på et tidlig tidspunkt hvor man fortsatt kan slippe ut. Straks man drar igang egen business og verver medlemmer ER man i systemet. Det er som å sitte i en hengemyr, men noen har ikke funnet det ut enda.

Per Gunnar har mye mer å tape på dette enn deg, og det vet han selv også. Han er temmelig rutinert i dette gamet, og jeg tror det vil bli vanskelig å få noen penger fra ham frivillig. Han gir inntrykk av å være langt mer “bakmann” enn vi får inntrykk av i starten, mens Hasse Andre bare gir inntrykk av å være en “frontfigur” og ikke en ekte leder.

Det er mulig at rådet mitt ikke fungerer, men jeg har ihvertfall forsøkt å gi deg et ærlig og oppriktig råd. Jeg treffer ikke blink i alle tilfeller. Du bør kanskje spørre noen andre om råd også.

De fleste advokater tilbyr “vurdering av sak” til en redusert pris – jeg antar mellom 700 og 900 kroner for å få saken vurdert (jeg kjenner ikke prisene lenger). Dette er en halv time hvor de vurderer selve saken for deg og anbefaler deg en fremgangsmåte. De bidrar også med å søke om fri rettshjelp for deg ved behov.

En advokat kan kanskje gi deg et overtak i denne saken, så det kan være vel anvendte penger å få saken vurdert.

Det er mange år siden jeg har benyttet advokat eller hatt noen forbindelse med politiet, så jeg har ikke på langt nær den peilingen som det ser ut her. Men jeg HAR tross alt NOE erfaring fra mange år tilbake.

La helst noen andre vurdere det jeg har foreslått – kanskje dere finner en bedre metode. Det første forslaget mitt om å benytte returrett ville vært det minst trøblete hvis det hadde ført frem.

Morten
20.08.09

Anne Grete Ugland:
De tiltakene jeg har foreslått har vært disse:
1. Returrett = minst trøblete hvis den virker.
2. Ikke foreslått enda. Den krever masse sosial innsikt.
3. Politi = rettet mot å avgrense din deltakelse i saken
4. Advokat = rettet mot å avgrense saken juridisk mot krav.

Advokaten kan sikre deg mot ytterligere krav, og kan også få selger til å frafalle et krav han mener å ha. Dette fungerer best på seriøse selskap, men metoden duger også her. Det vanlige tiltaket er å “innhente dokumenter” fra motparten. Det betyr rett og slett at man ber om ALL dokumentasjon som motparten mener å ha for kravet sitt. Dukker det opp noe mer “dokumenter” etter det vil det bli avvist, med mindre du har inngått noen NYE avtaler med selger (ikke gjør det).

Advokaten kan også sende motkrav (eller fortelle deg hvordan du gjør dette). Dette fører sjelden frem hvis selger ikke er seriøs. Du får ikke inn penger, men du får dokumentert dine krav mot selger. Dokumentasjon brukes for å avvise inkassokrav og slike ting.

Jeg sender kjapt inn slike ting selv. Du må først ha fått en regning som du mener er useriøs (vi kan ikke klage på noe vi ikke har fått krav om).

“Jeg har mottatt regningen på kr. xxx. Jeg er uenig i kravet, siden varene flere ganger er forsøkt returnert uten at du har godtatt dette (oppgi datoer). Jeg har opprinnelig heller ikke inngått avtale om å kjøpe dette produktet. Jeg mener at jeg har et krav mot deg på kr. xxx på grunn av at du ikke har godtatt retur. For at det ikke skal være tvil om dette sier jeg opp alle avtaler jeg har med deg som gjelder dette produktet”

“Jeg ber om fullstendig dokumentasjon på dette kravet, altså at du sender meg ALLE opplysninger som du mener støtter kravet ditt, også de som gjelder fremtidige kostnader for meg”.

Putt inn noen flere detaljer om selve saken (angrefrist, når du betalte, at produktet er pådyttet deg mot din vilje, eller andre ting), Du kan for eksempel gi din egen fremstilling av hva som har skjedd her (ikke FOR grundig eller omfattende). Du kommer temmelig sikkert ikke til å få noe svar.

En advokat vil gjøre dette proffere men dyrere. Jeg har ikke skrevet sånne brev på haugetalls av år, men jeg har sikkert fått med det viktigste her. Jeg tror ikke dette tiltaket er nødvendig i akkurat denne saken. La gjerne niesa di eller en annen som ikke er stresset av selve saken skrive for deg, det blir litt mindre “partisk” og nøytralt.

Råd om politi er for å sikre deg mot trusler. Dette er rettet mot useriøse selgere som ringer og krever noe betalt. Du kan kjapt få stoppet disse hvis du har registrert en sak mot dem hos politiet. Da møter du bare opp og sier “Jeg har mottatt plagsomme henvendelser på telefon fra denne selgeren. Kan dere stoppe ham eller anbefale meg noe?”

Hver enkelt må vurdere sin EGEN sak i tilfeller som disse. Derfor brukte jeg også uttrykket “rådføre seg med politiet” og ikke “anmelde selgeren” da jeg foreslo denne løsningen.

Den løsningen som jeg ikke har forklart enda går ut på å redusere tapet ved at du deler tapet med selgeren – at du får igjen 1500 kroner og slipper fremtidige krav/mas. Da taper han ikke noe på deg, men han tjener heller ikke noe. Dette er en GOD løsning selv om du taper på det.

Selgeren har sikkert omtrent samme problem som deg med å få igjen penger på retur av varer. Pyramideselskap har kun fokus på EN ting, og det er å markedsføre prosjektet og verve nye deltakere. De behersker dårlig de andre tingene man trenger i forretninger. Deltakerne mangler opplæring i dette, og de følger en “oppskrift” fremfor å tenke selv.

For å ha sjansen på å dele tapet må du innse at selgeren ikke er en drittsekk. Han ble lurt inn i dette på samme måte som du selv ble forsøkt lurt. For alt jeg vet TROR han på dette prosjektet enda – han TROR at dette er et “genialt konsept” på grunn av pengene. Ta rett og slett og SPØR ham om en slik løsning, uten å kreve. Dette er en veldig smidig løsning både for han og deg.

Med denne løsningen må du rett og slett akseptere eget tap uten å føle noe nag til selgeren etterpå. Du må rett og slett godta at han har ordnet opp overfor deg med et redusert beløp, og at du ikke skal kreve ham for noe siden. Du bør heller ikke slenge dritt om personen siden heller for akkurat dette forholdet, men du kan gjerne advare andre om selve forretningsmetoden.

Med denne metoden er dere på likefot igjen (kan møtes ute på byen osv.). Jeg tror dette kunne vært MITT andrevalg når førstevalget feiler.

Hvis du leser noen av de første kommentarene vil du se at folk går inn i dette i god tro, og at det er helt alminnelige folk som går på dette. Oppskriften de får virker helt utmerket i et pyramideselskap (en stund), men det er langt unna å være “genial oppskrift” for andre.

Enkelte av deltakerne vil først NÅ begynne å vurdere om dette var den rette businessen å gå inn i. Frem til nå er de omtrent blitt hjernevasket av CCP og hverandre.

Selv om mye av dette har vært svært detaljert er det ikke ment som “oppskrifter” som du skal følge. Du klarer deg bedre om du selv finner frem til en metode som du føler er OK.

Jeg tror det er på tide å avslutte denne type “supportsvar” her. Jeg er egentlig ikke kvalifisert på noen av disse områdene. Hvis jeg fortsetter vil jeg bare rote det til fremfor å løse noe.

Hovedpointet mitt er at du IKKE bør godta å bli pådyttet en avtale “1000 kroner måneden”. Resten av beløpet må du selv finne ut av om du klarer å få igjen helt eller delvis.

Morten
21.08.09

Noen som har klart å få sjekket dette bedre enn meg? Om dette ER pyramide, om retur fungerer slik det skal, andre problemer med konseptet.

Siden jeg ikke er INNE i dette selv er det temmelig begrenset hva jeg klarer å sjekke. Jeg kjenner ikke til avtalevilkår eller noe som helst. Jeg aner heller ikke om retur av produkt til USA gir noen penger tilbake fra USA, men jeg tviler på dette.

Såvidt jeg kan bedømme ER dette en pyramide. Det har ingen betydning om det ikke er stoppet av myndigheter enda – ting kan holde på i årevis før de blir stoppet.

Det er fullt mulig å designe gode planer for noen som ønsker å trekke seg ut, men det krever at man har innsikt i dette systemet (om retur funker osv.). Selgerne har også mottiltak de kan benytte ved behov. Det finnes haugevis av metoder som kan benyttes. Med nok av mottiltak fra både selger og kjøper vil begge parter tape mer enn nødvendig.

I de fleste forretninger er man nødt til å tåle noen tap i ny og ne. Dette gjelder også for privatpersoner. Pointet er ikke å vinne ALLE saker, men å sørge for at man kommer godt ut av det totalt sett.

“Hvis du prøver å vinne alle slag vil du mest sannsynlig tape selve krigen”. Denne regelen gjelder for de fleste.

Jeg deltar ikke i dette, men hvis jeg hadde følt meg lurt ville jeg valgt å samarbeide med selgeren om en løsning, hvis selgeren er sånn noenlunde til å stole på. Jeg samarbeider ikke med noen hvis de stadig forsøker å lure meg, men jeg samarbeider hvis folk har en noenlunde real innstilling. Dette gjelder både om jeg er selger eller kunde.

Noe av det mest sentrale her er om selger faktisk får igjen penger fra USA om et produkt returneres, og hvor lang tid det går før man får refundert pengene.

Å få igjen penger fra USA etter 1 år er bare bløff. Dette er et tomt løfte som skal hindre folk i å mase, men det er ikke rettet mot at noen skal få igjen penger. Det samme gjelder “sære” betingelser som krever at man holder på i 1 år. Disse er kun rettet mot å loppe deg for enda mer penger. Vi godtar IKKE slike avtaler, da setter vi heller inn mottiltak som avgrenser tapet. Man er ikke bundet av avtaler hvis de er klart urimelige.

Hvis noen føler at de blir lurt så sørg for å unngå å fortsette å bli lurt. Stopp videre utbetalinger til USA hvis du VET at du skal stoppe dette fortest mulig. Da må du selvfølgelig også stoppe videre salg.

Jeg er ikke partisk i denne saken, dvs. at jeg ikke er på lag hverken med selger eller kjøpere. Jeg forsøker å tilpasse forslag slik at de fungerer for begge parter. Hvis retur til USA ikke fungerer må jeg ta hensyn til dette, og sørge for at kjøper er mindre pågående i krav.

Jeg innser også at folk faktisk har gått inn i dette i god tro, men jeg savner at noen har sjekket FAKTA og ikke bare “veltalende markedsføring”. Ved betydelige beløp pleier vi sjelden å stole bare på selgers ORD.

Grunnen til at jeg hektet meg opp i denne saken er at jeg mistenkte dette for å være et pyramideselskap, og jeg vil rett og slett forsøke å holde slike ting utenfor mitt nærmiljø (naboer, venner, kjente – jeg kjenner flere som er villige til å gå på ting). Slike saker kan gi meg en haug av oppgaver jeg helst vil slippe. Det sparer meg for en haug av bry om jeg tar oppgaven på forhånd – at jeg hindrer dette å spre seg for mye.

Jeg tror kanskje det er på tide at Sindre revurderer om omtalen skal være like positiv. Det enkleste er vel å sette opp et tydelig varsel om at saken er under revurdering, og begrunne det med noe fornuftig?

Hensikten med omtalen her var å få “payback” i mai og juni, og det er allerede oppfylt. Den siste tids diskusjon er det stort sett JEG som har dratt igang. Jeg tror også selgerne vil regne en slik løsning som real. Det mangler rett og slett mye info om produktets lovlighet her.

21.08.09

Hei Morten
Takk lan mail ,nei jeg har stengt visakortet ,så de kan ikke trekke meg ,men nå har jeg fått tilbud om nye dver THE MLM TRAFFIC FORMULA 2.0 INTERACTIVE WEBIAR SERIES ,,det er minst 10 dvder i pakka kosta 395 dolla + ei ann pakke noe billigere ,og 60 dager returrett,har noen hørt om dette før

mvh

A G

Morten
23.08.09

Anne Grete Ugland:
Jeg hadde stått over MLM Traffic Formula – det er fra samme personer som står bak CCP og WMI (Mike Dillard). Sikkert lærerikt og interessant, men de inneholder for mye juks hvis jeg skal bedømme de ut fra denne saken. Her trickses det med en haug av ting, og dette er ikke egnet i seriøs business.

Jeg hadde valgt å ta en PAUSE fra amerikanske suksessmetoder. Disse er rettet mot RASKE resultater, men de mangler å være SOLIDE. Mange metoder har feil effekt på lang sikt.

I CCP bruker man blant annet ILLUSJONER, det at folk vil være villige til å tro på ting hvis de presenteres på riktig måte. Dette virker best hvis man presenterer stoff som ligger nær det det folk ØNSKER skal være sant.

Folk som leter etter en genial plan for å tjene penger vil finne det rette svaret i CCP – akkurat det svaret de ønsker. Folk som sjekker kritisk og unngår å la seg villede vil oppdage at det er svindel. Jeg ble villedet i lang tid selv om jeg sjekket kritisk, men til sist valgte jeg å følge andre spor enn de som lå rett foran meg.

CCP inneholder et samrøre av amerikanske suksessmetoder og psykologiske tricks. Her er det bedre å la være å sjekke ting grundig enn å risikere å gå i fella. Man blir omtrent hjernevasket av noen av metodene.

Sammensetning av dette gir inntrykk av at det skal lære folk opp til å bli effektive på å verve folk inn i systemet, men det er ikke rettet mot seriøs business. Folk blir lurt til å TRO at de mestrer ledelse, men de faller gjennom straks nivået blir krevende nok. For å mestre et slik nivå kreves det noe helt annet enn det de har lært.

Det eneste disse folkene gjør er å lure deg, ihvertfall på lang sikt. De fleste er heller ikke klar over at de lurer deg. De er selv blitt lurt til å TRO på dette, at dette er en “genial forretningsmetode” og ikke en pyramide. Det er mulig at noen har begynt å tvile NÅ etter at jeg stilte kritiske spørsmål, men frem til det var de fleste overbevist om at de hadde en genial plan.

Jeg har egentlig trukket meg bort fra denne kommentartråden. Jeg jobbet ganske intenst med temaet en periode, og nå trenger jeg pause for å lade opp batteriene igjen.

Lykke til, og styr unna fagre løfter om rikdom.

Morten
24.08.09

Anne Grethe:
Hvis du har betalt med VISA kan du vel få igjen beløpet derfra?
Fylle ut en klage “De har solgt meg et produkt som ikke er tillatt i Norge, og nektet meg å returnere det. Produktet er en nettsied og opplæring rettet mot å verve deltakere til en pyramide. Selve virksomheten er foreløpig ikke stoppet i Norge, men tilsvarende produkter har vært forbudt i flere år. All aktivitet i virksomheten er rettet mot verving til samme system som man selv deltar i, og rammes trolig av Lotteriloven §16″.

Jeg betaler ikke med VISA selv, så jeg kjenner ikke reglene. Det eneste jeg vet er at VISA regnes som tryggere på nettet enn bankkort, siden VISA kan erstatte beløp hvis man blir svindlet. Du må sjekke dette selv.

Jeg spytter ut de forslagene som jeg antar kan være mulige, men det er ikke sikkert det er GODE forslag jeg kommer med nå. Det var kun det første forslaget om returrett som var mitt førstevalg. Det kunne jeg trygt anbefale hvis det hadde virket.

24.08.09

Hei Morten

Takk for alle mailene de har vært intrsange å lese med mange opplysninger jeg ikke hviste nei jeg har ikke kjøpt noe mer av de er ferdig med dette her men i dag kom det et nytt tilbud til 39.95 dollar ,fra han du skrev navnet på ,hvor mange dvder har de egentlig laga tro?ser det dukker stadi opp nye annonser for dette firma og folk som har gått med på dette her ,,trist du skal slutte å skrive her men du trenger sikkert en ferie etter dette og alt du har satt deg inn i så igjen takk for at du svart meg på gjennom dette bladet ,jeg har satt stor pris på dette her.lykke til videre du også :)

mvh
Anne Grete

Tussi
30.08.09

Vel.. jeg har snust litt rundt på nettet i flere dager nå for å finne mer ut om dette. En ting forundrer meg.. Dere skriker om alle de pengene man kan tjene osv.. Syntes det er rart at dere selv ikke er rike jeg da. Hasse Andre kan man enkelt søke opp i skattelistene. Der ligger det nå en alminnelig inntekt spør du meg.
En annen ting som jeg ikke fatter at folk ikke forstår…

Når du skal starte med dette skal du altså betale for å være med… Men ikke alle får være med en gang…
For hver eneste luring som er dum nok til å melde seg på dette tjener de et par lapper. Så her ligger inntekten deres. De tjener penger på å selge dere et produkt, som i prinsippet ikke eksisterer…. og dere skal igjen tjene penger på å markedsføre og “selge” det “usynlige” produktet deres videre…
Si at du tjener 1000kr pr produkt du klarer å lure noen til å kjøpe, så tjener de på toppen det også… Så dette er uansett hvordan du vender og vrir på det pyramide,mlm or you name it….

Styr unna! Dette er bare vrølv..

Men sant nok, og jeg tar av meg hatten for mennene bak…
Det er en genial ide, en fantastisk forrentning! Hadde jeg vært smart nok, slu nok og utspekulert nok ville jeg ha startet noe slikt jeg også.

Men jeg tipser heller om å starte en nettbutikk jeg altså.. Bruk tid og energi på å markedsføre og selge håndfaste produkter som du går god for. Du trenger ikke lagerplass og butikk for å f.eks selge smykker eller hjemmelagde postkort… Mulighetene er mange, og pengene du invisterer her går til produktene du uansett sikkert får solgt før eller siden. Og nettbutikk og nettsider kan du skaffe deg gratis til og med om du bruker litt tid og innsats på å få det til :)

Lykke til alle sammen! Men rikdom får man ikke over natten altså… (eller på de såkalte 90 dagene… hehe)

Gof
24.09.09

Hmmmm

Jeg må si jeg reagerer på en personlighet (veltalende) som Morten gidder å bruke så mye ressurser på å rakke ned på et konsept som han overhodet ikke har noe med..

Morten:

Gå inn i et hvilket som helst aksjeselskap med litt str. på, hvordan er eierstruktur etc satt opp?
Hvordan skal man belønne en i selskapet for å utføre en god jobb??
Jo man oppgraderer vedkommende ved å gi han/hun en bedre stilling f.eks avdelingssjef/salgssjef, hva er hans oppgave??
Jo og forsvare hans lønn/goder etc ved å gi vedkommende som er “sjefen” hans inntjening for det han eier/styrer.

Dette konseptet med Wmi ccp virker for meg som akkuratt det samme oppsettet??

Bruk heller litt av tida di til å undersøke/ evaluere andre store aktører i Norge som driver på en mye verre måte.

Jeg må også si at jeg stiller spørsmål ved at du kan bruke så mye tid på å neglisjere andres “arbeidsplasser” på denne måte.. For meg så virker du som en mer eller mindre ustabil personlighet men jeg skal ikke snakke vondt om andre mennesker jeg ikke kjenner, bare at du har en usympatisk fremtreden som provoserer meg!

Har forøvrig ingenting med ccp/wmi å gjøre men kunne ikke noe for at jeg måtte kommentere sånn usakelig fremtreden!

Morten
26.09.09

Gof:
Pyramideselskap er ikke “arbeidsplass” eller “business”, de er rett og slett svindel. Det SKAPES ikke verdier på medlemsverving, men pengene FORDELES slik at de på toppen tjener og de på bunnen taper.

Det kalles heller ikke LØNN de pengene man får for verving. Man KAN kalle det provisjon eller bonus, men det er vel mer riktig å kalle det “andel av utbytte” eller noe lignende?

Jeg har også sagt rett ut at jeg IKKE er 100 prosent sikker på at dette er en pyramide eller at det er ulovlig – kun at det “minner mistenkelig om pyramide”. Ledere for dette konseptet har hatt rikelig plass til å motsi eller motbevise dette, men de har valgt å la være å fremlegge noe saklig.

Hvis du sjekker de 4 “disclaimerne” som finnes på vervingssidene vil du finne at markedsføringen her er bare tull. De som markedsfører har ingen som helst rett til å love noe som helst – den offisielle selgeren finnes i USA. De i Norge er ikke ansatt i CCP og representerer ikke selskapet offisielt, så de handler helt på eget ansvar når de driver med dette.

I disclaimere får du vite at dette ikke er tillatt i enkelte stater i USA. Du blir pålagt å sjekke lovligheten selv før du starter virksomhet i andre land eller stater. Du blir også anbefalt å sjekke selve innholdet (konseptet) i det du kjøper – bruke dine egne rådgivere. Det blir også klart advart mot at dette er risiko, og at du ikke bør delta med penger du ikke har råd til å tape. Du blir også advart mot at internett kan ha “ukjent risiko” som gjør at du kan tape mer enn bare innsatsen.

Selve konseptets hovedformål angis å være rettet mot “utdanning og informasjon” – mens de som markedsfører dette snakker om “egen business” og “store inntektsmuligheter”. Hvis du sjekker betingelsene vil du se at du kun LEIER softwaren (vervingssidene), og at det KUN er opplysninger i disclaimerne som gjelder. Ingen av opplysningene i markedsføringen er bindende for selskapet.

Du kan gjerne velge å mene at dette er fullstendig lovlig og ikke minner om svindel i det hele tatt. Du kan også hevde at alle penger man får for arbeid skal kalles LØNN uansett om virksomheten er lovlig eller ikke. Du kan gjerne forsvare at dette er “arbeidsplasser” og “normal inntjening” for enkelte. Siden jeg ikke har klart å sjekke ting 100 prosent må jeg være enig med deg i at dette faktisk er MULIG. Du KAN faktisk ha rett i det du skriver, og da vil du komme godt ut av denne argumentasjonen.

Hvis du har rett i alt dette er det sikkert mange som vil kalle deg med pene navn, bake velsmakende småkaker til deg eller tilby deg “Vil du gifte deg med søstra mi?”. Det er jo fordel for deg at jeg har prøvd å fremskynde dette (men jeg har ikke hatt noen god taktikk på å fremskynde ting). Det er jo alltid hyggelig å få belønninger for innsatsen?

Morten

Gof
28.09.09

Morten!!

Det finnes andre alternativer for hjelp enn å skape dårlig stemning blant hvermansen på dette forumet, jeg anbefaler å sjekke ut tilbud hos nærmeste legesenter.De kan sikkert hjelpe deg å prøve å finne en noenlunde diagnose på problemet ditt.

Vi får i hvert fall krysse fingerene for at det finnes tabletter/leger som kan hjelpe deg, det vil skape et mye triveligere Norge!

Mvh

Todar
28.09.09

Morten:

Imponerende research! Leste nettopp denne artikkelen i Aftenposten hvor CCP får slett omtale av både forbrukerombudet og Økokrim:

http://www.aftenposten.no/pengenedine/article3291989.ece

Sitat:

- Nå må folk snart forstå at de ikke klarer å tjene penger i en fei. Du blir ikke millionær av å ligge på sofaen hjemme. Folk må skjønne at dette bare er tull, slike tilbud dukker opp hele tiden, sier rådgiver i Økokrim Anne Dybo til Aftenposten.no.

Artikkelen på Aftenposten linker faktisk til denne tråden også. Der har vi i hvert fall en objektiv kilde!

28.09.09

Lykke til med investeringen alle sammen :)

http://www.aftenposten.no/pengenedine/article3291989.ece

MW
28.09.09

Jeg kom også inn på denne tråden gjennom artikkelen i Aftenposten. Ja, da ser det ut til at dette konseptet faktisk begynner å bli synlig? Hahaha..

Gof: Send meg 100 kroner, så skal jeg fortelle deg hvordan du blir rik.

Det finnes så mange idioter..

Morten
28.09.09

Gof:
Slutt å kritisere. Jeg holdt meg nesten hele tiden innenfor det som regnes som “akseptabelt” – å forholde seg til SAK og ikke til person. Jeg sa også rett ut at jeg ikke var 100 prosent SIKKER. Det er sikkert noen som synes dette var til fordel også – jeg vet om minst 2 stykker som styrte unna dette konseptet.

Aksjon mot nettsider har vært planlagt over hele verden i lang tid og ville skjedd uansett. Tiltak her eller på webforumet.no har kun hatt effekt på folk som har blitt forsøkt vervet.

Til Sindre (redaktøren her):
På tide å sette en advarsel på omtalen?

28.09.09

Bruk øynene dine, Morten. Jeg redigerte innlegget i sted for å opplyse om Aftenpostens artikkel i begynnelsen av innlegget.

Morten
29.09.09

Sorry, Sindre – det var jeg som glemte å OPPDATERE siden før jeg skrev. Jeg gikk også glipp av innleggene som var mellom Gof og mitt eget. Dette er en av ulempene med å ha flere nettsider åpne samtidig.

Morten

MW
29.09.09

Ja, da venter vi bare på tilsvar fra representantene for CCP her..?

08.10.09

Har kommet i kontakt med ei norsk jente, Lene Bjona, som er høyt rangert i CCP over there.
Hun opplyser bl.a. om seg selv at hun er en personlig kristen så hvem skal man tro på da om ikke henne?!Hun virker også til å være ei jente med “ben i nesa”.
Men jeg må likevel si at jeg blir skeptisk etter å ha lest alle innleggene her.
At man må betale 1000kr måneden som medlem vet jeg ingenting om,men at man må være villig til å satse 3-4000kr er jeg med på.Ingenting er gratis her i verden!Men foreløpig står min påmelding på vent.

Jan

MW
09.10.09

Jeg tror ikke hva jeg ser.. Jan Andersen.. Hahahaha.. Hvor kommer slike folk fra? “Hun er personlig kristen så hvem skal man tro på da om ikke henne?!”.. Først trodde jeg det var sarkastisk ment, men det var det tydeligvis ikke – denne personen ser faktisk ut til å mene det. Og etter alt dette, så klarer han tilogmed å være kun “nølende skeptisk.” til CCP..!! Jeg gir meg ende over.. Da føler jeg virkelig at enkelte fortjener å bli lurt.

20.10.09

Til tross for å bli hudflettet av MW, innrømmer jeg at jeg har blitt “lurt” med på CCP. Har faktisk skrevet en egen blogg om det så istedenfor å “copy-paste” kan dere lese om det på min blogg! Var skeptisk i starten som mange andre, men ser lysere på opplegget for hver dag som går. Dersom dette er svindel så er det det mest profosjonelle opplegget av en svindel som jeg har sett. Og om dette ikke fungerer så skal jeg være den første til å innrømme at jeg har blitt lurt!!!

Laila
25.10.09

Det morsomste av alt, er at når det først kommer SAKLIG argumentasjon, blir det sendt svar tilbake, som er så usaklig at man bare må le!!!! Få deg en legesjekk, eller noen piller? Du ødelegger god stemning?

Skulle gjerne hørt svar fra Hasse Andre, som er SAKLIGE !!! Han har tydeligvis trukket seg ut av diskusjonen, etter at fakta kommer på bordet…

Bra jobba Morten!
Og mere har jeg ikke å si om den saken =)

Bare tull
07.11.09

- Nå må folk snart forstå at de ikke klarer å tjene penger i en fei. Du blir ikke millionær av å ligge på sofaen hjemme. Folk må skjønne at dette bare er tull, slike tilbud dukker opp hele tiden, sier rådgiver i Økokrim Anne Dybo til Aftenposten.no.

odd arne
09.11.09

Hei Morten.

Takk for lærerike innlegg, flot att noen har øynene oppe.
Jeg har blitt tilbudt startkit fra Ccp gratis, mot att jeg betalte frakten, Ca 70 kr.
Men som jeg leser i en del innlegg her så koster det ett beløp hver mnd, om jeg forstod riktig?
- jeg spurte om jeg kunne betale pakken i oppkrav, men det gikk ikke.
Er det for att du MÅ starte opp en avtalegiro med dem for å kunne få være med i det såkalte “Teamet” demses?

Jo mere jeg leste om de greiene her på siden, jo mere er jeg overbevist om at dette er ett pyramidespill, der toppene tjener gode penger, når det blir varmt om ørene på dem så legges hele greia ned og de på topp deler profitten, de på bunnen sitter igjen med flere tusen i tap.

Veit ærlig talt ikke hva jeg skal si annet enn att de som lurer på hva dette er for noe, må følge de linkene som er lagt ut lengere opp i diskusjonen.

Har også tenkt mye på ” Hva er det egentlig som markedsføres via Ccp”?
Er det kun deres eget produkt? eller fører dem markedsføring og reklame for firmaer?

Ellers tusen takk for en god forklaring på hva dette “kan” være for noe, og håper det vil åpne gluggene på andre også, ikke bare meg.

Morten
11.11.09

Jeg følger egentlig ikke opp denne kommentartråden lenger, den var kun en slags “arbeidsplattform” mens jeg sjekket detaljer.

Lotteritilsynet har gitt svar 3. november om at de har mottatt en rekke henvendelser om CCP, og at de skal undersøke saken nærmere. De sier også at de foreløpig ikke har tatt noen endelig avgjørelse om dette er pyramidespill eller ikke, og at en avgjørelse vil bli offentliggjort på lottstift.no (jeg gjetter på 3 måneder behandlingstid).

Jeg ville ikke tatt særlig hensyn til “Hun er personlig kristen” hvis jeg skulle vurdert å delta i noe sånt. Folks livssyn og tro forteller svært lite om produktet. Det er stort sett de verste produktene som bruker denne type argumenter i markedsføringen – de bygger opp tillit med en haug av uvesentlige ting og leder fokus bort fra det som er vesentlig.

Rett nivå hvis man skal sjekke noe er å se på de 4 “disclaimerne” som finnes på de originale nettsidene der man først registrerer seg. Enkelte av annonsørene har fjernet disse disclaimerne, men de finnes fortsatt på noen av sidene. Hvis man sammenligner disse med markedsføringen på nett vil man se vesentlige forskjeller mellom hva som loves i markedsføring og hva man egentlig kjøper – og dette er alltid et dårlig tegn.

Markedsføringen her i mai 2009 lover friskt og freidig “1 års returrett”, mens man kun har 30 dager. De norske deltakerne driver kun med markedsføring, mens uenighet om saker må løses for amerikansk rettsvesen. Allerede her har man mer enn nok grunn til å styre unna.

Morten

odd arne
11.11.09

¨Hei.

Jeg har mistet totalt interessen for dette, leste hva som skjedde i forhold til Anna Grete som hadde meldt seg inn i dette.
Håper att de finner ut om dette er en lovlig måte å drive på, er det det så er det helt ok for meg. Men,, da bør det opplyses mere om hva som man forplikter seg til,angrerett osv…. ellers så blir dette altfor useriøst.
Sjekka litt på skattelistene ang de som jobber med dette, og jeg har dobbelt så høy inntekt selv om jeg nå har havnet på yrkesrettet attføring.
Og, når man sammenligner dette så bør det begynne og ringe en bjelle hos noen.
Ta f.eks. den ene jeg undersøkte: 129000 i inntekt.
Hvor er gull og grønne skoger? har det vært skogbrann eller noe?
Og, personen med denne inntekten sier han er svært fornøyd.
Men, som med alt annet, er dette skattbar inntekt som man har igjennom dette?

Jeg akter ihvertfall ikke å tro på noe av hva slike sier.

11.11.09

Verden vil bedras, og “personlig” kristne vil vel kanskje bedras enda lettere? Dette er jo snakk om hjernevasking, tross alt!

odd arne
11.11.09

Ja, det er nok det det er.
Men, vel og merke: istedet for og bli hjernevasket av slike folk og tape mange tusener på det, da er det vel bedre å bli hjernevasket hjemme sammen med kona. heller kjøpe noe til henne istedet for å kaste penger VELDIG langt ut av vinduet.

13.11.09

Veldig bra kommentar Odd Arne! Om man først skal hjernevaskes for penger, så er det greit om de blir brukt på noen man er glad i. Alternativet her er jo at du eventuelt skal lure fra de nærmeste penger.

Carbon Copy Pro, KLIKK HER for å bli vervet! Eh, nei.. det er sant, jeg står fortsatt laaaaangt over. :)

odd arne
13.11.09

He he.

Ja, jeg mener det ihvertfall slik.
Sikkert mange som går på arbeidledighetstrygd eller er trygda som biter på dette. Aldri vært lett å tjene penger uten å stå på litt selv. Og om man nå er ufør eller arbeidsledig, så er det vel ikke så fett i lommeboka att man har råd til å bli “lurt”?(jeg bruker spørsmålstegn) for penger.
Men, slik som jeg ser det nå så er slike ting forholdsvis godt opplyst om man sjekker det før man begir seg innpå det.
Til de som tror att penger bare drysser inn på kontoen om man verver seg inn i slike ting, les igjennom alle innleggene som er her.
Det er ganske greit forklart alt.
Er noen ganske krasse kommentarer til noen her som jeg synes er helt uberettiget, for de skriver det som er sant sett utifra helheten i dette.
Håper att de som vurderer å begi seg innpå noe slikt og har dårlig råd, tenker seg veeeeeeldig godt om.
Om jeg støter noen med dette innlegget så beklager jeg dette, men slik er det.
Jeg var dum nok til å Melde meg på, men stoppet når jeg forstod att her er det noe jeg ikke liker, skal du tjene penger på noe så skal du da ikke behøve og betale i dyre dommer for det, greit om det hadde vært noe du investerte i som ga avkastning.
Hva gjør du når de på toppen legger ned hele opplegget fordi det blr for varmt rundt “øra”?
Nytter ikke å gråte over spillt melk når du selv har gått med på det.
Men, det er selvfølgelig ikke riktig slik disse driver, er jo ikke noe informasjon som jeg synes er med til å bidra til att forbrukeren skal forstå hva han/henne verver seg inn i før det er for seint.
Da du først har tatt det første steget så er det Jæ……. enkelt å ta det neste. SLIK, er det med alt-

13.11.09

Mitt inntrykk er også at det er folk som har dårlig råd som går på slikt, og faller for “drømmen om enkle penger”. Folk som har suksess økonomisk sett, og vet litt om hvordan penger fungerer i samfunnet holder seg stort sett unna pyramider og lignende. Nå sier ikke jeg at Carbon Copy Pro er en pyramide, men det er absolutt lignende.

odd arne
13.11.09

For meeg og virker det slik.
Men dem får bestemme sjøl. De har to muligheter. :) )

Marianne
16.11.09

Har lest noen av innleggene har, hmm.. lett tjente penger fins ikke.. sorry… Noen som vet hva det koster å starte opp med f.eks McDonalds? du skal ha lokal, utstyr, ansatte å ikke minst du skal ha et opphold på McDonalds skole i USA, å bare den koster ca 50000,- Når dette er gjort skal du dekke utgifter som varer, strøm, ansatte, så må man betale McDonald for å få lov til å drive. osv. det blir masse pappir arbeid å enormt med ansatte å holde styr på.
CCP er en egen bedrift, du driver markedsføring hjemme, produkte du markedsfører er en opplæringspakke, man tjener penger på hver pakke man selger, that’s it.
I vanlige foretninger tjener man også penger på produkter. husk det…
ikke vær negativ til alt, ikke kom med negative kommentarer før du vet hva du snakker om. sett deg inn i “driften” bak denne typen foretning, å en vanlig butikk kjede, f.eks Kappahl, McDonald, Rema, Rimi osv. det er stort sett det samme. man selger et produkt til en kunde, trenger kunden hjelp å rettledning er Team Norge med H.A tilgjengelig.
må vel også si det at jeg ikke er med på dette, grunn: Jeg er alt for sosial til å sitte foran dataen, så jeg har en butikk jobb jeg trives godt i. men CCP virker ganske seriøst å det at man i det hele tatt kan få norsk hjelp til og forstå.
Utdanning er dyrt, men her har man alt til rette for at man skal kunne tjene penger under veis i en “utdanning” i markedsføring
Min mann er godt på vei md CCP å jeg begynner å forstå at man faktisk får hjelp når man sitter fast. Jeg har selv vært veldig skeptisk, kunne godt tenkt meg å “tjent penger i en fei” men her kommer sannheten:
Man FÅR ingenting GRATIS i live. man må jobbe for det, til slutt:
If you have a dream, you CAN do it!

Marianne
16.11.09

Hva er definasjonen på en pyramide? hva er ulovlig og lovlig pyramide?
til Morten:
Kan du forklare meg hvordan oppbygningen av butikk kjeder foregår?
kan jeg f.eks bare starte en matvare eller klesbutikk og kalle den f.eks rema eller h&m? Vet du f.eks hvordan oljebransjen driver? sett deg inn i det! min god mann!
ALT ER BYGGET PÅ PYRAMIDE PRINSIPP!
det sitter alltid en i toppen, OVERALT uansett hva!
Forskjellen er lovlig og ulovlig.
som jeg kan se er CCP lovlig
That’s it.

odd arne
16.11.09

ja ja, hver og en bestemmer jo selv hva man vil gjøre for å tjene penger.
Det som jeg først og fremst mener er att om man velger og tro att man blir “rik” på dette så må man tro om igjen. hva markedsfører man foruten CCP?
hva får deg til å tro att dette er ett så bra produkt? har du noe håndfast å vise til?
Hvem som helst kan lage en video og fortelle att slik tjente jeg meg rik!
Og, jeg synes ikke du skal sammenligne vanlige butikker med dette.
i en butikk kjøper du en vare som du vanligvis skal benytte deg av og bruke selv, mens her skal du begynne og selge ett produkt som du knapt nok veit hva er for noe, hva skal det være godt for. Hva slags garanti har du for att du skal lykkes? uansett hvor mye penger du putter inn i dette så vil du aldri få dem tilbake.

vil bare att dette skal virke som en tankevekker. :)

odd arne
17.11.09

Til Marianne

Nå er det gudskjelov ikke vi som sitter og lager lover og regler her i dette landet, så hva definisjonen på en lovlig og ikke lovlig pyramide er, det kan jeg desverre ikke svare deg på, uten noe annet enn att når du driver butikk så plikter du og føre regnskap, noter, etc og sende inn til altinn. Pluss att du også må være registrert som selvstendig næringsdrivende for å kunne føre ett offentlig godkjent firma, dette bør da du som jobber i butikk kunne litt om.
Men, som jeg ser utifra CCP så står det ikke noe om att du skal registrere deg der? Eller gjør det det? Dermed så “trenger” du ikke oppgi dette, men om du ikke gjør det så regnes det som kriminelt. Der har du noe av det pyramidespillet som er ulovlig.
Vil du vite mere så må du nok henvende deg andre plasser. :) )

Marianne
18.11.09

Til odd arne

På lik linje med alle som starter for seg selv, må det registreres i brønnøysund når beløpet du tjener er over 50 000. Det gjelder like mye om du enten begynner som byggmester eller markedsfører, Produktet du invisterer i her, er opplæring innen markedsføring. Senere kan du markedsføre andre ting. Jeg vet hva det vil si å drive butikk, kanskje det er du som må sette deg ned å se på forskjeller og likheter? jeg ser liksom ikke forskjellen på, at når jeg som et enkelt menneske har lyst til å drive for meg selv, alene, uten ansatte, at det da er bedre for meg å leige et lokal, ha masse ekstra utgifter, jobbe døgnet rundt for å få det til å gå, når jeg kan lære meg markedsføring å sitte hjemme å jobbe, kanskje jeg forklarer meg på en dårlig måte, men jeg blir helt satt ut, når folk ikke forstå noen ting som helst. Å fortelle en person du ikke hvet hvem er at jeg bør kunne dette, det er jo akkurat det JEG gjør.. om jeg selger tupperware, eller drive med markedsføring på internett er det de samme reglene som gjelder, CCP kan på mange måter sammenlignes med f.eks Tupperware, er det også ulovlig? Jeg benytter meg daglig med produktet vi har kjøpt, siden du mest sannsynlig ikke vet hva de forskjellige pakkene inneholder, synes jeg at du skal slutte å være så negativ. det man kjøper har man nytte av utenom også.

Så var det ikke det butikken og CCP selger jeg sammenlignet, det er oppbygningen. Jeg håper for din del at du vet at en butikk kjede er bygget opp med mer en bare “kassadamer”

Du trenger heller ikke oppgi at du er dagmamma til 5 barn, hver dag. men DU er selv pliktig til å følge regler, uansett HVA du driver med, så synes ikke den forklaringen på pyramider var noe bra…

det er også samme garanti for å lykkes her, som å lykkes som selvstendig enmannsforetak inne f.eks bygge bransjen, eller kafe/ resturant drift,

odd arne
19.11.09

Faktisk så har jeg drevet butikk selv så jeg er ikke ukjent i det faget der, bare så du har det klart for deg, og du må da vel kunne forstå att det er flere måter å drive en butikk på, man trenger ikke ha fullt opp av aksjonærer til det.
Så det att du sammenligner det med en pyramide det får du ta med de som driver slike butikk-kjeder. og så lenge du skatter av det så er det ikke ulovlig.
En liten ting til, gå inn og sjekk hva de som jobber med dette her i landet tjener,(skjønner ikke åssen de greier seg jeg) Vær sikker på att du tjener godt ved siden av. mitt råd.
Dette var siste innlegget mitt i forhold til denne saken, blir for useriøst!

marcus
19.11.09

Okey, det her klarer jeg ikke lese mer av!

Alle dere som kritiserer ccpro: KAN DERE LESE ALT PÅ NYTT!

Få opp øynene dere og les, ja nemmlig, LES det hasse og magnus skriver.

Magnus har svar og konstantert at det ikke er mlm!

og til deg som la ut denne: http://www.aftenposten.no/pengenedine/article3291989.ece

herregud. I den artikkelen der står det at FOLK ikke skal la seg lure av slike annonser, og det er helt riktig. Man kan bli lurt, I denne annonsen har de tatt bilde av ccpro og utalt til seg om generelle annonser som kan lure deg!

det står ikke de IKKE har kommet i kontakt med ccpro.

jeg sier det igjen, GÅ LENGER OPP OG LES HVA HASSE OG MAGNUS HAR SAGT!

marcus
19.11.09

BTW folk har uttalt seg for å ha prøvd ccpro og snakket om postoppkrav, men det stemmer ikke. fed ex kjører for dem.

odd arne
20.11.09

Kan ikke dy meg! Du Marcus, jeg har faktisk spurt om det ikke gikk å få det i postoppkrav, og det gikk ikke fikk jeg beskjed om!!

karl
21.11.09

Hei,en trenger ikke og være rakketforsker for og skjønne dette.Alle skjønner at alle beløp over frikort er skatte pliktig beløp,være seg Amerika eller Norge.Når en baker sine egne brød,eller en drosjesjåfør velger og kjøre sine egne barn til skolen, så er dette og betrakte som skattbar fordel, og skal og beregnes som en skatte fordel.
Når det er sagt, så er norske myndingheter rimelig intressert i sånne selskaper som prøver og dreie fokuset i en annen retting i virkeligheten dreier seg om.
Det triste opp alt dette her, er at det er faktiskt mange yngre personer som faller
for dette med kjappe penger som bygger på enkle tiltak og som kan føre til en personlig tragerie med alt dette medfører.
Når enn sjekker skattelistene til de som ligger bak denne iden,så har ingen av de en inntekts som tilsvarer en gjennominntekt for en vanlig inntektsyter i norge, og det forteller hvordan verden er uten og si noe mer.Alle må sjønne at dersom noen skal tjene penger på toppen av selskapet, så må noen levere under i systemet, og hvordan pengene blir fordelt, skjønner de fleste som har en hvis iq,verre er det ikke.
Har selv blitt overbevist om at disse systemene går rett til himmelen, og til slutt tapt en masse penger på disse,men nok om dette.
Så vidt jeg vet, er bankene pliktig til og rapportere alle innskudd over 25000 kroner til myndighetene, og når dette selskapet velger og si til sine medlemmer/medeiere at de har sine egne ordninger, så handeler det om og føre mennesker bak lyset,sikkert vanskelig og forstå når en er ung. Dette blir som relgion får disse,så hallelulia, her kommer det mange skjebner etter hvert, dessverre.
Så min oppfordring til alle som faller for dette system,sett dere ordentlig inn i våre skatteregerler, ikke minst i forhold til det land som du eventuellt måtte skatte til.
Det kan bli et resultat som ingen kan ta hand om til slutt.

Karl

odd arne
22.11.09

Hei Karl.

takk for att du fikk forklart dette på en forståelig måte. det er dette jeg mener

Sissel
30.11.09

Har vært kontakt med Lena Bjorna – opprinnelig fra Tromsø – som markedsfører CC PRO via sin hjemmeside http://www.lenabjorna.com
Jeg har etterhvert funnet ut at dette er noe som foreløpig er vanskelig å gjøre i et lite marked som Norge, pluss at skattereglene er tøffere her i landet.
Det som i hvertfall er helt sikkert er at ingen blir rik på lovlig måte uten å arbeide hardt og iherdig for det.
Så nei takk herfra til Carbon Copy PRO!

Wave
06.12.09

Dette er et klassisk Klondyke konsept.

Under det store gullrushet i nordamerika var det et fåtall mennesker som ble rike på å finne gull. Men det var mange som tjente gode penger på å selge utstyr til alle som ville prøve lykken og grave etter gull…

Samme greia her. Har du sett en har du sett alle. Her betaler man til og med for å bli rekruttert. Og det er det geniale (for de som må få dekket sine PPC utgifter for å få tak i ferske leads). Alle som blir solgt på denne “proffe” måten å markedsføre på ser plutselig lyset og skjønner at disse prinsippene kan brukes for å markedsføre sitt egen konsept på nettet. I mangel av et eget konsept, produkt eller ønske om å pushe MLM ender de fleste opp med å promotere og selge det samme markedsføringskurset som de selv har kjøpt…

Det blir store penger av slikt. For det er mange som vil grave etter gull. Gøy for de så som faktisk finner gullet. Som han som har utviklet dette CCP systemet. Resten må ta til takke med å tjene penger på å selge hakke og spade. Til en og annen gullgraver…

>wave

Morten
14.12.09

Marianne:
“Pyramide” er rett og slett en folkelig fellesbetegnelse på mange ulike typer svindel, og det går mer på HVA inntektene kommer fra enn på hvordan strukturen er bygd opp. Hvis inntektene hovedsakelig kommer fra VERVING vil systemet kollapse rett etter at det har nådd toppen.

Den andre faktoren av betydning er om det er økonomiske motiver som er det sentrale når man vurderer om man skal delta – at man deltar for å tjene penger (at det ikke er produktene som lokker). I f.eks. en bokklubb vil det være bøkene som motiverer folk til å bli medlem, mens vervepremier stort sett er et lite sentralt motiv for å melde seg inn.

Folk ville blitt betydelig mer forvirret om jeg hadde prøvd å identifisere korrekt undergruppe av pyramidekonsepter, spesielt siden jeg ikke engang er SIKKER på at CCP er en pyramide. Det eneste jeg er sikker på er at det minner mistenkelig om en pyramide. Vi kommer temmelig sikkert til å få besvart dette spørsmålet i løpet av noen måneder, så det har liten hensikt å diskutere dette nå.

Hvis du lurer på de ulike formene for pyramidesvindler finner du sikkert noe ved å søke på nettet. Hvis du utelukkende ser på STRUKTUREN i hvordan en virksomhet er oppbygd vil du overse en haug av pyramider, og du vil også feilaktig identifisere lovlige virksomheter som svindel.

marcus:
Mener du at vi selektivt skal sortere ut hva som “passer inn”, og utelukke alt som passer mindre godt inn?

Hverken Hasse eller Magnus har besvart det sentrale spørsmålet her – altså om dette er lovlig i Norge i forhold til pyramideregler eller bedrageriparagrafene. Det er et veldig dårlig tegn når ledere UNNVIKER spørsmål som bør besvares.

De bør ikke bare si AT det er lovlig, men også begrunne HVORFOR det er lovlig – hva som er forskjellen mellom denne virksomheten og lignende virksomheter som har vært svindel. Forklaringen de gir bør helst være mer troverdig enn hva de har prestert til nå.

“Dette er lovlig, ellers ville det jo blitt stoppet forlengst av myndighetene” er en temmelig syltynn logikk. Myndigheter stopper sjelden noe før det har skjedd noe ulovlig, og de bruker lang tid på å gjennomføre en korrekt saksbehandling før de får stoppet noe.

Forklaringer fra Hasse Andre eller Magnus har rett og slett ikke vært pålitelige nok. Jeg stoler mer på hva folk VISER av pålitelighet enn hva hva de SIER at de er. Påliteligheten stikker rett og slett ikke dypt nok her. Markedsføringen lover altfor mye, og mye av det som loves oppheves av “disclaimere” som folk godkjenner uten å tenke over det.

Jeg SAVNER virkelig å få pålitelige forklaringer her fra de som er direkte involvert i CCP. Inntil videre regner jeg CCP for å være “høyrisiko” for eventuelle nye deltakere.

Morten

Kåre
16.12.09

Morten du er SÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅ langt ute på jordet!!!
Du aner det ikke en gang!

Se denne så skjønner du kanskje mer! http://www.youtube.com/watch?v=BICpe4ScD2g&feature=player_embedded

Morten
18.12.09

Kåre:
Du linker til en reklamevideo fra et møte mellom “Top earners in CCP”? Jeg pleier sjelden å basere meg på reklameutsagn, og jeg pleier heller ikke vurdere om andre som har deltatt virker seriøse eller ikke. Jeg prøvde å styre unna REKLAME da jeg vurderte dette, så jeg ble vel mindre “ledet ut på jordet” enn de fleste andre?

CarbonCopyPro har hele tiden hatt overdreven bruk av “bekreftelser”, og dette er typisk for markedsføring som er rettet mot en uerfaren del av markedet. Svært få med erfaring vil gå på denne type markedsføring. Her blir man bevisst ledet bort fra å sjekke fakta selv.

Et av idegrunnlagene i virksomheten er at “Folk vil følge en leder” + “uansett hvor han kommer fra” + “sålenge han frembringer de ønskede resultater”. Dette betyr stort sett at ingen stiller spørsmål sålenge resultatene er OK, man velger å stole på det man SER. Dette prinsippet ble også brukt av Hitler og en haug av andre, men det er sjelden et særlig solid grunnlag.

Jeg er fortsatt ikke SIKKER på om CCP er pyramidesvindel, men jeg mener at risikoen er for høy til at det er verd å delta. Det er veldig gode sjanser for at dette vil bli regnet som ulovlig innen noen få måneder. Selv om det drøyer lenger enn noen måneder er risikoen for høy.

18.12.09

Selv bryr jeg ikke en dritt om CCP….finnes en lang tråd om det på WF også http://www.webforumet.no/forum/generell-business/4127-carboncopypro.html
Men att det er en pyramide lignende scam tror jeg nok!

Kåre
18.12.09

Morten:

Du er en sopp. Takk for tillitten, men det er ikke 2000 top earners i CCP.

Sammenligne med Hitler, hvorfor ikke fanden selv!?

Olaf
18.12.09

hei.

Morten: det er vel ikke pyramide om en kun tjener penger på første ledd?
Jeg synes dette virker spennende, men så klart skal en stille seg spørsmål & sjekke rundt om hva dette egentlig går ut på.

Jeg har bestillt en BIB & venter i spenning. Jeg er fortsatt ganske blank på hva dette går ut på. men om en sjekker litt rundt på nett osv, få får en jo et inntrykk av at dette er noen en faktisk kan tjene gode penger på.

Olaf Ålesund :)

Morten
25.12.09

Hei Olaf.
“Pyramidestruktur” regnes ikke som sentral betingelse for om en virksomhet skal rammes av loven. Altfor mange hekter seg opp i slike forestillinger, så de feiltolker ofte om en virksomhet er lovlig eller ikke.

Stortingets nettsted gir en grundig oversikt over hva som regnes som pyramideselskap i denne linken:
http://www.stortinget.no/no/Saker-og-publikasjoner/Publikasjoner/Innstillinger/Odelstinget/2005-2006/inno-200506-020/1/
Denne bør leses grundig hvis man er i tvil om hva som er lovlig eller ikke. Såvidt jeg kan bedømme regnes CCP som “blandingsform” av samme type som omtales i linken – hvor inntekter primært kommer fra VERVING til SAMME SYSTEM som man selv deltar i + hvor produktene må anses for å være mindre sentrale motiver for deltakelse enn inntekter fra verving. Grunnen til at jeg linker til forarbeidet til en lov er at forklaringen her var detaljert.

Du kan selv vurdere om det var løfte om inntekter som tiltrakk deg, eller om du falt for produktene? Ingen av de jeg har spurt har falt noe særlig for M1, M2 og M3, men flere har vært villig til å forsvare disse som “kurante” og “verdifulle” og som “et lovlig grunnlag for nettverkssalg”.

Spørsmålet om CCP er lovlig eller ikke behandles i øyeblikket av Lotteritilsynet, og det kan tidligst ventes svar i januar eller februar. Mest sannnsynlig kan det drøye ytterligere 2-3 måneder før det kommer et endelig vedtak. Frem til da må hver enkelt bruke sin egen “sunne dømmekraft” for om de skal delta eller ikke.

Med “sunn dømmekraft” mener jeg også at folk bør bruke kvalifiserte rådgivere hvis de selv mangler kompetanse på et område. Dette blir også anbefalt i “disclaimere” som finnes på nettsider for CCP. De aller fleste gir inntrykk av å overse slike ting.

[...] Jeg vil “la meg kjøpe” i mindre grad når det gjelder produktomtaler – etter at bortimot en samlet leserskare mislikte min omtale av CCP [...]

Kåre
17.01.10

Morten:

DU BESVARER IKKE DET SENTRALE SPØRSMÅLET!

HVORFOR IKKR BARE SAMMENLIGNE CCP OG JAY KUBASSEK MED FANDEN SELV? NÅR DU SAMMENLIGNER HAN MED HITLER!

SOPP!!!!

odd arne
17.01.10

Synes rett og slett att useriøse aktører og kallenavn ikke passer inn i en diskusjon. Men ett lite spørsmål til dere troende: Hva gjør dere hvis dette viser seg å være en “Pyramide”? Kansje dere har lagt ned masse tid og tusenvis av kroner i dette; og alt plutselig raser sammen. Hva skjer? får dere igjen noe for innskudd og innsats? Hva skal dere gjøre med det dere sitter igjen med av papirer og slikt i forhold til dette? Nytter ikke å anmelde noe ulovlig som man frivillig har deltatt i, gjør det vel? Hva skal dere med ccp? Har dere så god råd så dere kan “KASTE” penger inn i dette? Hvorfor ikke heller hjelpe de fattige som trenger det mere enn noen andre i dette landet. Gi de heller til “Frelsesarmeen”!!! Mye likere, da gjør dere en god gjerning i stedet for å sitte og forsvare noe som dere egentlig ikke veit om er lovlig eller ikke!
For det er det vel ingen som veit enda??

Morten
18.01.10

Sorry, Kåre (at jeg har somlet med svar). Jeg følger egentlig ikke opp denne kommentartråden lenger.

Jeg er enig i at å bruke Hitler som eksempel kanskje kunne være litt misvisende, siden han forbindes med langt andre ting enn det jeg prøvde å fortelle.

Hitler brukes som eksempel i enkelte bøker om kommunikasjon, men da handler det langt mer om rollen som “folketaler” enn om de andre sidene ved ham. Han har rett og slett blitt brukt som EKSEMPEL i bøker jeg har lest for mange år siden – men temaet handlet hverken om nazisme eller om Hitler i disse bøkene.

Han er også et eksempel på situasjoner hvor folk følger en leder – sålenge resultatene er OK. Svært få stiller kritiske spørsmål sålenge de SER at ting tilsynelatende virker.

Jeg “parkerte” bøker om kommunikasjon, egenutvikling og andre slike ting i en kasse på loftet for 15-20 år siden – så jeg har rett og slett glemt de fleste andre navn som kunne blitt brukt som eksempler i denne saken.

Innlegg i kommentartråder eller på forum blir stort sett “rablet ned” temmelig kjapt og fra hukommelsen. Det er ikke meningen at slike innlegg skal være FEILFRIE eller “svært forseggjorte”, men de skal helst være omtrentlig nøyaktige og gi et noenlunde riktig bilde.

Hitler VAR et dårlig eksempel å bruke. Han forbindes med en haug av andre ting som ikke er relevant for denne saken. Bytt ham ut med et bedre eksempel?

Han ble IKKE brukt som eksempel for å illustrere virksomheten til CCP eller Jay Kubassek, men kun for å illustrere et av idegrunnlagene om at “Folk følger en leder …”.

Jeg aner ikke om jeg har besvart sentrale spørsmål eller ikke med dette svaret, men jeg følger egentlig ikke opp disse kommentarene lenger. Jeg “dropper innom” temmelig uregelmessig, og da leser jeg sjelden detaljene i kommentarene.

18.01.10

Jeg begynnte og alt av papirer er på plass, alt kan leses både før, under og etter registrering. Ingen overaskelser om man leser det man signerer seg på.

Jeg er kjempe fornøyd!

Olaf
19.01.10

Hei Vetle.
Hvor lange har du vært med på dette?
Hvilke produkter (nivå) har du kjøpt?

19.01.10

Hei Olaf!

Jeg har alle produkter bortsett fra den høyeste utdanningen.
Holdt på noen måneder.

Det er sendt brev og personell til Lotteritilsynet, vi får alle utdelt markedsføringsloven, det koster ikke mye og melde seg inn, ikke noe å melde seg ut. Vi må være registrert i Br.s. Registeret.

Før, under og etter registrering får man tilgang til: Privacy Policy, Disclaimer, Terms of Use og Income Disclaimer.

30-dagers returrett er også fullt i drift, den er testet ut. Så jeg ser egentlig ikke problemet her for alle de som ahr skrevet negativt.

Morten
19.01.10

Problemet oppstår kun på de siste som blir vervet inn, da blir det en haug som ikke får dekket kostnadene.

For å dekke inn kostnadene er du nødt til å verve 2 personer inn på samme nivå som deg selv. Disse må verve 2 nye hver, osv. i en endeløs strøm av verving. Overskudd krever at du verver enda flere.

For noen vil ikke dette føles som noe problem – “det rammer jo ikke MEG”. Derfor har jeg også unngått å fraråde dette overfor folk som VET hva dette går ut på. Jeg har kun fokusert på de som trodde at dette var seriøs hjemmebusiness op langsiktig basis.

19.01.10

Morten:

De siste 60 åra har menneskligheten dobblet seg og fortsetter og vokse i anntall. Vi tar ikke inn noen under 18 år. Helst litt oppi åra. Det kommer aldri til å stoppe.

Man kan også selge hva man vil, må ikke bruke deres produkter. Laget mitt samarbeider og ville kunne selge hva som helst ;)

Ikke glem alle business kontaktene man får. Her er det store muligheter.

ca 400 i norge. Det er plass til mange mange mange fler. Er jo world wide.

19.01.10

Klikk på navnet mitt for å se spørsmål og svar, kontakt meg ved andre spørsmål.

Morten
19.01.10

Såvidt jeg kan skjønne har deltaker-gruppen som HELHET gått med underskudd? Dvs. at det er flere som har tapt på dette enn tjent, hvis vi regner gjennomsnitt pr. deltaker?

Som inntektsmulighet ser dette ut til å være lite å anbefale for nye deltakere, siden inntektene er avhengig av at man hele tiden verver NYE deltakere inn på samme nivå som man selv har (M2-nivået).

Gruppen har vel heller ikke sjanse til å gå med overskudd på lang sikt med det konseptet som selges? Deler av pengene som skytes inn går til USA, og det kommer heller ikke inn “friske penger” fra andre enn deltakere. I seriøs business er man avhengig av at det kommer penger inn fra et “normalt marked” og ikke fra deltakere.

19.01.10

Gruppen har gode sjanser for å gå fint i pluss. Både på egene, CCP’s eller samerbeids partnernes produkter. CCP Holder oversikt over kunder og hjelper deg med all type markedsføring. Gode tips og aksje-lag.

Men husk at selvom mye er automatisert kan en ikke gå inn og tro at i morgen er jeg rik, så ahr du sitti i sofaen hele kvelden. Mange tror dette, mange reklamerer også med dette, serlig i USA. Derfor feiler faktisk 97% av alle som begynner. Hos oss er ikke det lovlig og vil bli utvist fra gruppen. De som feiler feiler grunnet seg selv, ikek systemet.

I Norge ser vi også en økning av sukksessfulle markedsførere. Siden vi jobber som ett team hele veien. Over 3% klarer dette hos oss og kan ha det som eneste inntekskilde. Men det er dem som setter seg ned og jobber, tar imot hjelp og deler med oss andre.

19.01.10

På en event i USA ble det tjent inn ca 3000 dollar per hode.
Vi lærer hele tiden nytt og til Februar får vi besøk av Store business menn ;)

olaf kvendbø
19.01.10

VETLE.
30-dagers returrett er også fullt i drift, den er testet ut? Det er bare TULL? Jeg kjøpte en BIB. Den fikk jeg ikke levert tilbake. selv om den ikke ble åpnet.

KAN du hjelpe meg?

19.01.10

Retur retten er selvfølelig fra du velger og sende søknaden og få informasjonen.
Du må nok ta dette med din mentor.

19.01.10

Jeg har selv prøvd ut refounding. Når man blir medlem og det viser seg at det ikke er noe for dem. Men hvorfor prøver du deg ikke på yrket Olaf?

Morten
19.01.10

“Menneskeheten har doblet seg i løpet av 60 år” ???

Hvis hver verver 1 person i måneden vil CCP ha nådd 4,2 milliarder personer i løpet av 32 måneder, så dette er jo ikke langsiktig inntekt for noen.

Samtlige av lederne kommer fra Liberty League International, og konseptet er omtrent det samme (bare litt forbedret). LLI er erklært som pyramide i Australia NSW i 2009, og har hatt 2 store saker mot seg i Arizona i 2006 og 2009.

Jay Kubassek, Aaron Parkinson, Kip Herriage, Karl Bessey og Mary Dee forlot LLI da bråket begynte der i 2006. De grunnla eller ble med som ledere i WMI, og deretter ble CCP startet av 2 av dem i 2007. Selskapene som du varmt forsvarer er stort sett en kopi av en annen svindel. Prøv å google LLI pluss ett av disse navnene?

Sålenge man ikke får inn kapital utenfra vil en gruppe ikke kunne gå med overskudd. Dere fordeler bare penger fra nyankomne mellom den som verver og mentoren. Gruppen blir større, men det blir underskuddet også. Samlet har deltakere i Norge underskudd på flere millioner, og dette underskuddet vil vokse når flere blir med.

Vi kaller vel ikke dette for “hjemmebusiness” hvis det ikke har sjanse for overskudd for de aller fleste? Det er ihvertfall ikke særlig BUSINESS nå¨lenger. Samtlige som du verver nå bør vel regne med TAP som relativt sannsynlig?

Ooops. Jeg vet forresten ikke hvor lenge dette kommer til å vare, men antallet som vil TAPE på dette blir hele tiden større. Allerede NÅ må gjennomsnittlig inntekt pr. måned ha vært svært lav for de fleste? (Glem “Fake it til you make it” hvis du svarer på dette, jeg begynner å bli lei av fantasi-inntekter.)

olaf kvendbø
19.01.10

yrket?

min mentor nekter å betale tilbake. Jeg viser så til norsk kjøps& angrerett på 14 dager fra den dagen produktet et tilgjengelig. Men da kommer mentor med at det ikke er et norskt selskap.

olaf kvendbø
19.01.10

MORTEN, du skriver veldig bra! Mvh tidligere CCP medlem.

19.01.10

Morten:

“Sålenge man ikke får inn kapital utenfra vil en gruppe ikke kunne gå med overskudd.”

-Du må gjerne selge dine egene produkter og bare bruke plattformen. Produktene vil også hele tiden forandre seg etter behov. Og det er utallige business muligheter utover “vervingen”. En behøver ikke “verve” om man vil engang. Du får tilgang til alt du trenger for å drive markedsføring. Økonomi krisa finnes ikke Online vet du ;)

Olaf:
Alt du har trykket på og godkjent har Privacy Policy, Disclaimer, Terms of Use og Income Disclaimer. Der kan du lese alt du trenger å vite om denne typen spørsmål. Mentor har ikke fått de pengene direkte. BiB’en eies av noen andre og han får bare en liten andel av varen han solgte fra produkt-eier. Det blir som å kreve pengene tilbake fra kassadama for utgått melk. Du må ta kontakt med CarbonCopy i USA innen garantien har gått ut på de varene som det er garanti på. Disse er merket med godkjente og lovlige ikoner samt Disclamere.

olaf kvendbø
19.01.10

jeg har skrevet med supporten til CCP men fikk her bare samme svar,

batalte vel over 2000 kr for denne BIB`n, det er ikke et stort beløp, men det er prinsippet. Når jeg som kunde har kjøpt et fysisk produkt som jeg angrer på, har jeg vel krav på å få sende den tilbake.

Jeg tenkte at CCP kunne få selge denne til en annen kunde, men det sier vel egentlig mere om den egentlige verdien av BIB`n? siden jeg ikke får sendt den tilbake.

Jeg sa at jeg ikke ville lage noe styr ut av dette. Men vurderer å kontakte noen, men veit ikke heit hvem. tv 2 hjelper deg osv… :)

kan noen hjelpe meg.

Ps: jeg har fått stoppet den faste CCP mnd avgiften :)

19.01.10

Olaf:

Det er synd når slik skjer. Jeg har kun mottatt posetiv tilbakemelding. Men du fikk jo all informasjon du trenger når du registrerte deg før du kjøpte BiB’en..

Jeg har pratet med CarbonCopy for deg. Om du ønsker og returnere BiB’en må du sende en mail til support@myccmarketing.com og prate detaljer.

Om du har noe problemer med din mentor kan du sende meg en mail på carboncopynorway@gmail.com så skal du få mail adressen til en av deres proffessionelle coach’s som jeg har pratet med ang. din sak.

Håper det kan hjelpe.

odd arne
19.01.10

Hei Olaf.

Om du leser litt lengre opp i artikkelen, så kan du se att der er det ei dame som har akkurat samme problemet som deg.
Når de har fått deg til og kjøpe produktet, og du finner ut att dette vil jeg ikke ha, og kontakter mentoren din. Da skyver dem bare problemet videre til neste mann. Og da regner dem helt sikkert med att du tilslutt blir dritlei og ikke giddr og følge noe mere opp med det. Da har dem plutselig tjent 2000 kr fra en som har meldt seg ut, mens han ikke har tjent en dritt.

olaf kvendbø
19.01.10

jeg har snakket med support & fikk da beskjed om at jeg måtte sende mail til justin@myccmarketing.com Svar: at jeg ikke kunne få sende tilbake min BIB. jeg kontakter da mark coccio via skype. Han sier at nå er BIB`n din , ingen vits å sende den tilbake.

MAGNUS HAGA ER DA MIN MENTOR:

[15.01.2010 olaf kvendbø: skal jeg sende mail til justin? hvem er han? skal jeg kun spørre etter adressa? refunderer du pengene, eller hvordan gjør vi dette?

[15.01.2010 Magnus Haga: men jeg kunne ikke gitt mer faen i hvordan du gjør dette. Du har kun vært en belastning og du som kan lover og regler så godt burde faen meg kunne finne ut hvor du sender den!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

[15.01.2010 olaf kvendbø: hva skjer, er du sur på meg pga at jeg har funnet ut at dette ikke er noe for meg? i dette tillfellet er vel jeg kunden.

JA ODD ARNE du har rett!

olaf kvendbø
19.01.10

hva skal jeg skrive til support nå da? at jeg fortsatt har en BIB jeg ønsker å sende tilbake?

19.01.10

Magnus Haga er en serriøs og opplagt mann.

Send en mail til mailen jeg ga deg og forklar hva du har kjøpt, når og at du ikke ønsker det. Problemet er bare at man vet hva det er før man kjøper ett produkt.
Ønsker dge lykke til!

19.01.10

Men jeg kan se her at du har tatt systemnet i bruk og fått leads/intresserte. Det er jo den backofficen som er BiB’en. Ikke bare dte du mottar i posten…

Men jeg må hoppe til sengs! God natt :)

olaf kvendbø
19.01.10

okay jeg gir support et nytt forsøk.

Ja det hadde jeg også inntrykk av, men…..

odd arne
19.01.10

Er fint og se hvordan man blir mottatt når man ikke er interresert i å være med lenger. Så lenge du bor i dette landet så gjelder vel den angrefristen som er her, Du har kjøpi av din mentor, er jo han som har vervet deg som står ansvarlig? eller skjuler han seg bak masser av lita skrift?

19.01.10

Nei da Odd Arne, jeg har selv brukt refounding og det fungerer fint. Problemet her er nok at han har etter å fått all informasjonen tatt i bruk varene som han får via internett. Garantien gjelder også i norge. Vær ikke redd for det.

Det er også enkelt og melde seg ut, og ingen “straff” for det.

Morten
20.01.10

Vetle Wroldsen:
Jeg prøver bare å “snappe opp” noen av argumentene som brukes for å forsvare dette, så jeg trenger ikke å pushe dette noe særlig lengre.

Jeg er relativt fornøyd med svarene, spesielt det om at dere kan fortsette i EVIGHETER uten at markedet blir mettet.

Det har øket fra 2 til 400 på 11 måneder. Jeg vet at det gikk tregt i starten, men her må folk også ha brukt svært lang tid på å “komme igang” selv om de har hatt hjelp av mentor?

20.01.10

Hei Allesammen :)

Hadde egentlig gitt opp denne “latterlige” tråden som eieren av nettstedet Sindre også bekreftet at det har blitt når han “lukket” tråden 31.12.09.

Likevel fortsetter dere.

@Morten: Du MISTET ALL DIN TROVERDIGHET IDET DU DRO FREM HITLER?
INGEN KAN VÆRE UENIGE I DET!!?
Det er uansvarlig, krenkende, støtende, rasistisk, “menneskehatlig”, fremmedfientlig, idiotisk osv osv oppførsel. Jeg kunne forsatt med ørten adjektiver til Morten.

Jeg vet at du har lagt deg inn som lead hos nesten alle i CCP. Grattis du var min aller første da du la deg inn i Juli. Det er advokater på saken både ift uttalelser fra Direktesalgsforbundet, lotteritilsynet, Aftenposten og deg som privatperson. Og det kjekke er jo at vi har ALT på “papir”, så ingen etterforskning er nødvendig :)

Prøvde tidlig i August å legge hele tråden død, men til ingen nytte. Visse mennesker kan visst aldri å la være å kritisere nye ting de er uvitende til og de vellykede i samfunnet. Se f.eks på hvordan pressen og folk som Morten har ødelagt genier som: Marylin Monroe, Elvis Presley osv og nå snart Tiger Woods.

@Olaf: SYNES ALLE SKAL FÅ SE HELE “SKYPETRÅDEN” VÅR JEG; IKKE BARE DITT UTKLIPP; SÅ HER ER DEN:

[14.01.2010 16:39:47] olaf kvendbø: noe som koster penger? beløp?
[14.01.2010 16:41:06] Magnus Haga: har du fått mail av meg med tilbu8d så se boort ifra den. er for de som ikke har kjøpt app
[14.01.2010 16:41:44] olaf kvendbø: skal sjekke mail nå
[14.01.2010 16:43:10] Magnus Haga: aweber koster penger ja. 1 dollar første måned og 19 hver mnd mens man bruker det….
[14.01.2010 16:57:31] olaf kvendbø: nå har jeg aweber
[14.01.2010 16:57:57] Magnus Haga: fint
[14.01.2010 16:58:45] Magnus Haga: på backoffice under accoun my autoresponders tar du option to og leeser og ser videoene, så får du satt den opp
[14.01.2010 17:00:51] olaf kvendbø: inne på mycc?
[14.01.2010 17:01:12] Magnus Haga: ja
[14.01.2010 17:11:51] olaf kvendbø: list name?
[14.01.2010 17:12:29] Magnus Haga: f.eks blisjef_ccpleads
[14.01.2010 17:13:11] Magnus Haga: og blisjef_ccpapps
[14.01.2010 17:14:54] olaf kvendbø: Company Name?
[14.01.2010 17:15:01] Magnus Haga: ikkenoe
[14.01.2010 17:16:13] olaf kvendbø: må e ha gmail? eller kan e bare bruke olafkvendbo@hotmail.com?
[14.01.2010 17:16:34] Magnus Haga: opprett en gmail som du bruker til kun ccp
[14.01.2010 17:19:28] olaf kvendbø: da har jeg opprettet 2 lister? hva nå?
[14.01.2010 17:20:16] Magnus Haga: gjort alt i fremgangsmåten?
[14.01.2010 17:20:24] olaf kvendbø: ja
[14.01.2010 17:20:30] olaf kvendbø: såg en video :)
[14.01.2010 17:20:41] Magnus Haga: se alle 7
[14.01.2010 17:20:44] Magnus Haga: gjør alt i de
[14.01.2010 17:20:51] olaf kvendbø: satan
[14.01.2010 17:29:44] olaf kvendbø: kampanje kode?
[14.01.2010 17:30:21] olaf kvendbø: for å laste opp ccp mot aweber
[14.01.2010 17:30:24] olaf kvendbø: ?
[14.01.2010 17:31:03] Magnus Haga: den står der
[14.01.2010 17:31:13] olaf kvendbø: hvor?
[14.01.2010 17:31:18] olaf kvendbø: finner den ikke
[14.01.2010 17:37:26] Magnus Haga: Står under punkt 5, men her er de…

leadfinal2-65065-$F

og

appfinal-21573-$F$B
[14.01.2010 17:39:41] olaf kvendbø: Error:

Campaign Sharing Request Complete
The entered Campaign Code leadfinal2-65065-$ F is not valid.
[14.01.2010 17:40:10] Magnus Haga: pass på at det ikke er noe mellomrom i de du kopierte inn
[14.01.2010 17:40:29] Magnus Haga: ikke bry deg om de stega inn på aweber altså bare gjør det i videoene!
[14.01.2010 17:42:16] olaf kvendbø: fungerer heller ikke uten mellomrom
[14.01.2010 17:42:38] Magnus Haga: inne på der du laster opp messages på messages follow up?
[14.01.2010 17:43:38] olaf kvendbø: stemmer
[14.01.2010 17:44:25] Magnus Haga: hmmmm……..
[14.01.2010 17:44:44] Magnus Haga: men trenger ikke den kanmpanekoden egentlig når du skal legge inn norske mailer…
[14.01.2010 17:45:04] olaf kvendbø: hva gjør jeg videre da?
[14.01.2010 17:45:22] olaf kvendbø: skal jeg se bort i fra denne kampanje videoen
[14.01.2010 17:45:24] olaf kvendbø: ?
[14.01.2010 17:45:44] Magnus Haga: Hvis den ligger inne på aweber den videoen så… legger inn disse mailene jeg sender her
Magnus Haga
[14.01.2010 17:46:13] Magnus Haga: husk å bytte til dine linker!!!
[14.01.2010 17:47:18] olaf kvendbø: men vi snakkes senere. må stikke fra kontoret her på jobb.. hjem til mat & mulig ski…
[14.01.2010 17:47:24] olaf kvendbø: takker så langt
[14.01.2010 17:47:56] Magnus Haga: ok
[14.01.2010 18:35:34] olaf kvendbø: kan du sende linken på nytt?
[14.01.2010 19:10:31] olaf kvendbø: ?
Magnus Haga
[14.01.2010 19:26:27] olaf kvendbø: hva gjør jeg nå med http://www.blisjef.com?
[14.01.2010 19:29:44] olaf kvendbø: +
[14.01.2010 19:29:46] olaf kvendbø: ?
[14.01.2010 19:54:23] olaf kvendbø: e du her?
[14.01.2010 20:10:39] Magnus Haga: vent…
[14.01.2010 20:23:17] olaf kvendbø: kan du hjelpe meg? for jeg får stadig nye leads inne på en side som ikke fungerer som den skal!!! ledsa får ingen retur mail…
[14.01.2010 20:23:40] Magnus Haga: ok. Må ringe support igjen!
[14.01.2010 20:24:43] olaf kvendbø: ok
[14.01.2010 20:25:17] olaf kvendbø: det er tydelig at det er folk som går inn på denne siden: http://oneyearplan.net/blisjef/
[14.01.2010 20:25:40] Magnus Haga: ja. bra!
[14.01.2010 20:26:10] olaf kvendbø: men ikke bra om dei ikkje får mail i retur, da det er vel noe jeg betaler for i mnd.
[14.01.2010 20:36:03] Magnus Haga: du må bytte til gmailaddressen din på aweber og på myccmarketing
[14.01.2010 20:39:24] Magnus Haga: OK?
[14.01.2010 20:39:43] olaf kvendbø: ferdig :)
[14.01.2010 20:39:52] Magnus Haga: fint
[14.01.2010 20:39:55] Magnus Haga: da tester jeg
[14.01.2010 20:41:01] Magnus Haga: sånn…. skal se…
[14.01.2010 20:41:36] Magnus Haga: Da funker det :)
[14.01.2010 20:41:51] olaf kvendbø: men hva fikk du i retur?
[14.01.2010 20:42:07] olaf kvendbø: hvor finner jeg disse sidene?
[14.01.2010 20:42:14] olaf kvendbø: kan disse forandres på?
[14.01.2010 20:42:23] Magnus Haga: ja
[14.01.2010 20:42:31] Magnus Haga: hvilke sider?
[14.01.2010 20:42:41] olaf kvendbø: dei du nå får i retur?
[14.01.2010 20:42:51] Magnus Haga: mailene ja…
[14.01.2010 20:43:05] Magnus Haga: det er de du må ha på norsk som du må legge inn i aweber
[14.01.2010 20:43:28] olaf kvendbø: kan jeg selv sende ut disse? da sikkert dei som har signert ikke har fått disse, siden det ikke funka før
[14.01.2010 20:44:00] olaf kvendbø: hva gjør du nå med blisjef.com?
[14.01.2010 20:44:15] Magnus Haga: ja, legg inn deres navn og mail på nytt på oneyareplan.net/blisjef
[14.01.2010 20:47:08] olaf kvendbø: men hva fikk du i retur? altså første mailen du fikk av “meg” ?
[14.01.2010 20:47:21] olaf kvendbø: hva står det i den, hvor fører den videre..
[14.01.2010 20:47:38] Magnus Haga: til din thankyouside der de kan kjøpe app.
[14.01.2010 20:47:57] Magnus Haga: Den er på engelsk og det står blablablabla hilsen Jay kubassekk.
[14.01.2010 20:48:00] olaf kvendbø: men den er på engelsk?
[14.01.2010 20:48:04] Magnus Haga: ja
[14.01.2010 20:48:05] olaf kvendbø: ok
[14.01.2010 20:48:33] olaf kvendbø: hvordan forandrer vi dette, kan du hjelpe meg? kan denne gjøres personlig?
[14.01.2010 20:48:34] Magnus Haga: men som sagt når du har aweber legger du inn egne norske mailer.
[14.01.2010 20:48:39] Magnus Haga: ja
[14.01.2010 20:48:45] Magnus Haga: men som sagt når du har aweber legger du inn egne norske mailer.
[14.01.2010 20:48:59] olaf kvendbø: har jo aweber, men ikkje peiling
[14.01.2010 20:49:10] Magnus Haga: ok
[14.01.2010 20:49:21] Magnus Haga: kommer du på lørdag??
[14.01.2010 20:50:21] olaf kvendbø: går jo ikke fly
[14.01.2010 20:50:27] Magnus Haga: joda
[14.01.2010 20:51:13] olaf kvendbø: hva gjør jeg så med min aweber?
[14.01.2010 20:52:26] Magnus Haga: gå på messages. follow up og legg inn mailene jeg sendte deg minus de med linker til en hjemmeside frem til du har det. Huk å byttet til thankyouside http://oneyearplan.net/thankyou2
[14.01.2010 20:52:39] Magnus Haga: feil link
[14.01.2010 20:53:17] Magnus Haga: http://oneyearplan.net/blisjef/thankyou.php?landing=MonicaNorway
[14.01.2010 20:53:55] olaf kvendbø: men skal ikke dette være ferdig eller gå automatisk?
[14.01.2010 20:54:16] Magnus Haga: norske må du legge inn og da er de automatiske
[14.01.2010 20:58:43] olaf kvendbø: nå fikk jeg lasta inn kampanje kodene inne på aweber
[14.01.2010 20:58:50] olaf kvendbø: :)
[14.01.2010 21:02:52] olaf kvendbø: hva gjør jeg så?
[14.01.2010 21:13:27] olaf kvendbø: du skulle lage til blisjef.com som min landingsside?
[14.01.2010 21:16:26] Magnus Haga: jepp
[14.01.2010 21:16:45] Magnus Haga: send mail til jill.isabel@gmail.com.

Hun som lager sider…
[14.01.2010 21:17:07] olaf kvendbø: hvor lang tid tar dette?
[14.01.2010 21:17:18] olaf kvendbø: hva skal jeg skrive til henne?
[14.01.2010 21:18:49] Magnus Haga: på mail
[14.01.2010 21:18:52] Magnus Haga: få dager..
[14.01.2010 21:25:13] olaf kvendbø: ok……….
[14.01.2010 21:43:30] Magnus Haga: Hva har du gjort på http://blisjef.com??

Du skal ikke gjøre noe der! Det skal vi gjøre for deg!
[14.01.2010 21:44:05] olaf kvendbø: prøvde å legge til et bilde :)
[14.01.2010 21:45:23] Magnus Haga: ikke gjør det
[14.01.2010 21:45:31] olaf kvendbø: ok
[14.01.2010 21:45:46] Magnus Haga: Hva er passordet på one.com?
[14.01.2010 21:46:57] olaf kvendbø: blisjef.com
[14.01.2010 21:47:01] olaf kvendbø: olkveafbo
[14.01.2010 21:50:39] olaf kvendbø: Landingsside med ny thankyou side koster 2000,-???????????????
[14.01.2010 21:50:56] Magnus Haga: Nei, står at det er 750,- for deg vel…
[14.01.2010 21:51:11] olaf kvendbø: hvorfor sier du ikke dette?
[14.01.2010 21:51:23] Magnus Haga: tror du profesjonelle jobber gratis?
[14.01.2010 21:53:40] olaf kvendbø: du skreiv til meg i går at det var du som skulle gjøre dette, at e kun trengte å kjøpe blisjef.com å at dere ikke kunne bruke blisjef.no
[14.01.2010 21:54:16] Magnus Haga: at jeg skulle være behjelpelig med å lage det ja. Og det er jeg :)
[14.01.2010 21:54:39] olaf kvendbø: men du kunne vel ha opplyst at det kostet penger !!!!!!!!!!!!!!
[14.01.2010 21:54:40] Magnus Haga: dt er ikke meg som lager
[14.01.2010 21:54:54] Magnus Haga: ok
[14.01.2010 21:54:59] Magnus Haga: sorry
[14.01.2010 21:55:54] Magnus Haga: men fritt frem å bruke monicanorway som du har nå, men den gir rævva resultater
[14.01.2010 21:56:50] olaf kvendbø: fra dag 1 så har jeg fått inntrykk av at dette skulle koste meg (det BIBEN koster) når vi først snakket i tlf ( så spurte jeg det om det var noe mere en måtte betale for. men det baller jo bare på seg!
[14.01.2010 21:57:10] Magnus Haga: ok
[14.01.2010 21:57:10] olaf kvendbø: noe jeg synes er SVÆRT dårlig!
[14.01.2010 21:57:26] Magnus Haga: glem side da eller si opp hele bib’en. ditt valg
[14.01.2010 21:58:18] olaf kvendbø: jeg har tro på dette, men jeg har ikke lyst til å behandle ( holde tilbake VIKTIG info) til mine venner.
[14.01.2010 21:58:38] Magnus Haga: det trenger du ikke.
[14.01.2010 21:58:44] Magnus Haga: jeg er dønn ærlig
[14.01.2010 21:59:27] Magnus Haga: bib’en er alt du trenger. jeg vil deg mest mulig suksess og forteller hvordan jeg hr fått min suksess. amn trenger ikke å kjøpe noe som helst mer etter bib
[14.01.2010 22:00:43] olaf kvendbø: jeg føler at du har holdt tilbake info.
[14.01.2010 22:01:31] olaf kvendbø: å jeg blir smått forbanna!
[14.01.2010 22:03:41] olaf kvendbø: så om jeg får med noen på dette, dei kjøper en bib. dei kjøper seg et domene. skal e da også be dei sende mail til Jill
[14.01.2010 22:04:37] olaf kvendbø: ?
[14.01.2010 22:06:53] olaf kvendbø: Leveringstid varierer ift mengde bestillinger, men senest innen 2-3 uker.
[14.01.2010 22:06:59] Magnus Haga: skjønner.hvis de vil ha mest suksess så med egne sider. Dine vil også få samme rabatt :) Siden det er “mitt team” ;)
[14.01.2010 22:07:05] Magnus Haga: du får levert først.
[14.01.2010 22:07:09] Magnus Haga: Senest søndag :)
[14.01.2010 22:08:02] olaf kvendbø: så jeg skal sende teksten jeg skal ønsker på landingssiden pluss bilde?
[14.01.2010 22:08:15] Magnus Haga: som sagt 750 for deg. Awebermailene tar hun 500 for men de får du gratis!
[14.01.2010 22:08:32] Magnus Haga: Hvis du vil ha om deg der, ellers lager hun en generell
[14.01.2010 22:08:54] olaf kvendbø: om jeg ikke blir fornøyd med layout?
[14.01.2010 22:09:16] Magnus Haga: da sier du ifra. Skriv hvordan du ønsker å ha den ift layout
[14.01.2010 22:09:42] olaf kvendbø: å det koster? regner med at jill tar 750 kr i timen.
[14.01.2010 22:10:08] Magnus Haga: nei. 750 en gang for jobbem
[14.01.2010 22:10:24] olaf kvendbø: awebermailene hva er disse?
[14.01.2010 22:10:29] Magnus Haga: ikkenoe timesbetaling. Betaling for produktet hun leverer
[14.01.2010 22:10:39] Magnus Haga: Det er de leadsa din automatisk skal få på norsl
[14.01.2010 22:10:43] Magnus Haga: norsk
[14.01.2010 22:11:13] olaf kvendbø: men som nå ikke fungerer!?
[14.01.2010 22:12:06] Magnus Haga: jo! Du må jo legge de inn!
[14.01.2010 22:12:26] Magnus Haga: hun gjør det. Men siden du genererer leads nå burde du legge inn.
[14.01.2010 22:12:46] olaf kvendbø: hvordan legger jeg inn da?
[14.01.2010 22:13:38] Magnus Haga: messages follow up ad new messages lim inn teksten
[14.01.2010 22:14:18] olaf kvendbø: hvordan vet jeg hva jeg skal skrive da?
[14.01.2010 22:14:36] olaf kvendbø: skal ikke dette friste til kjøp av bib/ kit?
[14.01.2010 22:14:44] Magnus Haga: app jo
[14.01.2010 22:15:00] Magnus Haga: det står jo i tekstdokumentet jeg sendte deg!!
[14.01.2010 22:15:31] olaf kvendbø: ok, men blir dette sendt som vanlig (kjedelig tekst)
[14.01.2010 22:15:49] olaf kvendbø: app? e d d røde kitet?
[14.01.2010 22:16:20] Magnus Haga: ja. “søknaden” de må jo ha den før biben
[14.01.2010 22:16:39] olaf kvendbø: e har ikkje fått noe app kit ??
[14.01.2010 22:16:58] Magnus Haga: nei, du valgte online versjon og fikk det der!
[14.01.2010 22:17:32] olaf kvendbø: kan en velge det inne på den første mailen?
[14.01.2010 22:17:54] Magnus Haga: nei, du skal ha fått det!!
[14.01.2010 22:19:16] olaf kvendbø: noe mere info du vil komme med, som gjelder utgifter ??
[14.01.2010 22:19:26] Magnus Haga: nei
[14.01.2010 22:20:02] olaf kvendbø: hva må jeg gjøre om jeg gir jill tilgang til min one.com?
[14.01.2010 22:20:16] Magnus Haga: spørs på deg og hva slags markedsføringsmetoder du velger
[14.01.2010 22:20:30] Magnus Haga: hun har det hun trenger for å komme inn der.
[14.01.2010 22:20:48] Magnus Haga: send penger så er den ferdig imorgen :)
[14.01.2010 22:21:26] olaf kvendbø: spørs på deg og hva slags markedsføringsmetoder du velger, FORTETT!!!! fra nå av skal jeg vite alt før jeg handler!!
[14.01.2010 22:21:59] Magnus Haga: jepp
[14.01.2010 22:22:07] Magnus Haga: man har jo betalt og gratis annonsering
[14.01.2010 22:24:05] olaf kvendbø: spørs på deg og hva slags markedsføringsmetoder du velger, hvilke maredsføringsmetoder har jeg å velge i da?
[14.01.2010 22:24:25] Magnus Haga: justin fra support har mailet deg ift app kitet
[14.01.2010 22:24:39] Magnus Haga: man har jo betalt og gratis annonsering
[14.01.2010 22:25:45] olaf kvendbø: hvilke maredsføringsmetoder har jeg å velge i da?
[14.01.2010 22:26:22] olaf kvendbø: så etter at jill fikser siden pluss aweben er det kun utgifter med markedsføring av siden som koster?????
[14.01.2010 22:26:32] Magnus Haga: ppc og alt annet. se marketing på bsckoffice
[14.01.2010 22:29:03] olaf kvendbø: har du noen eksempel på hva jill har laget før?
[14.01.2010 22:29:31] olaf kvendbø: send over noen linker, eller skal jeg sende en mail til henne?
[14.01.2010 22:29:51] Magnus Haga: http://sparksjefen.info og http://vildujobbehjemmefra.com og http://tjenmye.com f.eks
[14.01.2010 22:35:32] olaf kvendbø: hva om jeg vil beholde landingssiden sånn som den er i dag (laget av ccp) altså be Jill fikse resten?
[14.01.2010 22:35:52] Magnus Haga: den kan oversettes til norsk ja
[14.01.2010 22:36:22] olaf kvendbø: jeg tror jeg kan finne noen andre til å lage landingssiden til en rimeligere penge!
[14.01.2010 22:36:35] Magnus Haga: ok
[14.01.2010 22:36:39] Magnus Haga: lykke til
[14.01.2010 22:36:41] Magnus Haga: hehe
[14.01.2010 22:37:39] olaf kvendbø: skal jill ha noen for å lage awebe?
[14.01.2010 22:38:47] olaf kvendbø: jeg jobber også som selger for bymagasinet, så kjenner 2 som sitter på grafisk der. Kan høre om disse kan hjelpe meg???
[14.01.2010 22:38:57] Magnus Haga: sette opp 250,-
[14.01.2010 22:39:07] Magnus Haga: jada det kan du gjøre vettu
[14.01.2010 22:40:01] olaf kvendbø: hva får jeg for 250 ? er det bare sløft, kunne jeg like gjerne gjort dette sjøl?
[14.01.2010 22:43:10] Magnus Haga: ja
[14.01.2010 22:43:20] Magnus Haga: har prøvd å forklare deg 6 ganger!
[15.01.2010 17:31:10] olaf kvendbø: hei.
[15.01.2010 17:37:56] olaf kvendbø: her?
[15.01.2010 18:02:39] Magnus Haga: hei
[15.01.2010 18:02:40] Magnus Haga: ja
[15.01.2010 18:03:02] Magnus Haga: hva skjer?
[15.01.2010 18:03:48] olaf kvendbø: hvor skal jeg sende BIB`n?
[15.01.2010 18:19:22] olaf kvendbø: ?
[15.01.2010 18:39:26] Magnus Haga: Det må du finne ut av selv… support…
[15.01.2010 18:40:10] Magnus Haga: jeg hjelper deg ikke når du ikke er i mitt team lenger. Det er din business du har starta og skal avslutte… personlig vet jeg ikke hvordan man avslutter…
[15.01.2010 18:42:15] olaf kvendbø: du skreiv til meg at jeg kunne sende tilbake bib`n om jeg ikkje hadde åpnet den & få pengene tilbake. jeg har ikke åpnet den, heller ikkje tatt av plasten. Men support påstår at jeg kun kan få avslutte mitt abb, altså stoppe den mnd avgiften.
[15.01.2010 18:42:49] olaf kvendbø: i følge norsk lov har jeg vel krav på 14 dagers angrerett etter at varen er mottatt.
[15.01.2010 18:43:14] olaf kvendbø: support ville at jeg skulle kontakte deg om dette.
[15.01.2010 18:43:18] Magnus Haga: ok
[15.01.2010 18:43:39] Magnus Haga: kontakt justin@myccmarketing.com
[15.01.2010 18:43:57] olaf kvendbø: jeg vil ikke plage deg altså, men jeg har kjøpt ei vare jeg ikke har bruk for!
[15.01.2010 18:44:17] Magnus Haga: ok
[15.01.2010 18:44:29] olaf kvendbø: engels talende eller norsk?
[15.01.2010 18:44:37] Magnus Haga: gjett
[15.01.2010 18:45:20] Magnus Haga: 14 dager angrerett? DU KJØPTE VAREN FOR 30 DAGER SIDEN OG HAR BRUKT SYSTEMET!!!!!!!!!
[15.01.2010 18:45:39] Magnus Haga: ALTSÅ BRUKT OG DRATT NYTTE AV PRODUKTET DU HAR KJØPT!
[15.01.2010 18:46:24] Magnus Haga: jeg er snill som gir deg pengene tilbake bare så du vet det
[15.01.2010 18:47:41] olaf kvendbø: produktet jeg har betalt for har jeg ikke brukt eller åpnet, det er forskjell på et fysisk produkt eller tilgang til noe. produktet er en bib, som jeg har 14 dager angrerett på, etter at jeg fysisk har fått varen gjennom post. Gjelder ikke fra den datoen jeg ble medlem. Alt dette står inne på lovdata.
[15.01.2010 18:47:55] Magnus Haga: ok
[15.01.2010 18:48:54] olaf kvendbø: skal jeg sende mail til justin? hvem er han? skal jeg kun spørre etter adressa? refunderer du pengene, eller hvordan gjør vi dette?
[15.01.2010 18:49:04] Magnus Haga: men jeg kunne ikke gitt mer faen i hvordan du gjør dette. Du har kun vært en belastning og du som kan lover og regler så godt burde faen meg kunne finne ut hvor du sender den!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
[15.01.2010 18:50:52] olaf kvendbø: hva skjer, er du sur på meg pga at jeg har funnet ut at dette ikke er noe for meg? i dette tillfellet er vel jeg kunden.
[15.01.2010 18:51:00] Magnus Haga: nei
[15.01.2010 18:51:03] Magnus Haga: nei
[15.01.2010 18:51:12] Magnus Haga: du driver din egen business gutten min
[15.01.2010 18:53:42] olaf kvendbø: den har jeg jo ikke startet, jeg har kjøpt en produkt BIB pluss tiilgang til backup osv. Jeg har kjøpt et produkt BIB, betalt en sum hvor ccp & du har fått penger for produktet. da er jeg kunden.
[15.01.2010 18:54:30] olaf kvendbø: men jeg vil ikke være vanskelig eller lage noe styr. for e synes at det er kult at du driver med dette & at du får det til.
[15.01.2010 18:55:06] olaf kvendbø: hvordan gjør vi det med refundering av BIB beløpet?
[15.01.2010 19:02:35] olaf kvendbø: ?
[15.01.2010 19:02:50] Magnus Haga: det kommer fra ccp. Ikke noe stress. når de har fått bib’en setter de pengene rett på kontoen din. justin@myccmarketing.com
[15.01.2010 19:04:01] olaf kvendbø: har du bruk for blisjef.no & blisjef.com?
[15.01.2010 19:04:22] Magnus Haga: ja… det er klart. Bra domener ;)
[15.01.2010 19:05:19] olaf kvendbø: ja va d e tenkte, men e har ikkje peiling på hvordan. sikkert noe support inne der også
[15.01.2010 19:05:35] Magnus Haga: ok
[15.01.2010 19:05:37] Magnus Haga: ja
[15.01.2010 22:35:46] Magnus Haga: på?
[16.01.2010 05:11:28] olaf kvendbø: ja
[16.01.2010 16:16:11] olaf kvendbø: nå er jeg på
[17.01.2010 16:00:57] Magnus Haga: ok
[17.01.2010 16:01:30] olaf kvendbø: hei
[17.01.2010 16:01:39] olaf kvendbø: hvordan gikk d i går?
[17.01.2010 16:04:27] Magnus Haga: Sykt! Tjente 144.000,- beleive it or not :)
[17.01.2010 16:05:17] olaf kvendbø: konge da :)

Som dere ser er OLAF FULGT TETT OPP FRA DAG EN OG BARE BLITT MØTT MED POSITIVITET :)

DETTE BLIR MITT SISTE INNLEGG I DENNE SAKEN.

PS: @MORTEN, TIDLIGERE I TRÅDEN BEUNDRET JEG DEG FOR DINE TALE OG SKRIVEEMNER; NÅ ER ALL OG DA MENER JEG ALL RESPEKT BORTE!

Mvh,

Magnus Haga
Industry Top Earner,
3 Times Award Winner
Leadership Level L3
Master Consultant M3

http://MagnusHaga.com
http://SparkSjefen.info

olaf kvendbø
20.01.10

jeg har vel ingen innt for å selge BIB`n mn. Jeg ønsker å sende den tilbake!
[17.01.2010 20:45:55] Magnus Haga: Bare å sende, men du har brukt systemet og i det du genererte leads gikk muligheten til tilbakebetaling tilbake…
[17.01.2010 20:46:22] Magnus Haga: Du har brukt systemet og markedsført og fått noe igjen for det…
[17.01.2010 20:46:58] olaf kvendbø: jeg har da ikke fått noe tilbake, ingen har kjøpt noe gjennom “mitt” system.
[17.01.2010 20:47:58] olaf kvendbø: hvor står det at om jeg bruker systemet, så kan jeg ikke få tilbake pengene for en ubrukt BIB ;) ?
[17.01.2010 20:48:03] Magnus Haga: NEI, men du forstår ikke! En lead er for meg er i snitt nå verdt 275,- ift hva jeg har tjent delt på leads
[17.01.2010 20:49:14] olaf kvendbø: hva du har tjent synes jeg er bra & ønsker deg lykke til. men jeg har da ikke trjent penger på dette.
[17.01.2010 20:49:50] Magnus Haga: Nei, synd, sånn er det å vær en “quitter”… Desverre…
[17.01.2010 20:51:30] olaf kvendbø: Dessuten så er alle mine leads kun venner, pluss egne mail adresser, som jeg har bedt om å skrive seg inn. DETTE for å sjekke om systemet, mi landingsside fungerte. Sånn som du gjorde inne på siden min.
[17.01.2010 20:51:47] Magnus Haga: potato potato
[17.01.2010 20:51:53] Magnus Haga: potato potato
[17.01.2010 20:51:56] olaf kvendbø: ?
[17.01.2010 20:51:56] Magnus Haga: regler
[17.01.2010 20:51:58] Magnus Haga: er
[17.01.2010 20:51:58] Magnus Haga: regler
[17.01.2010 20:52:32] Magnus Haga: skal du se hva du aksepterte når du kjøpte BiB’en. Er det det du vil? Lureste er å lese før man krysser av på I agree…
[17.01.2010 20:55:57] olaf kvendbø: jeg ser ikke problemet med å tilbake betale et lite beløp (for CCP) det er heller ikke et stort beløp for meg. Men jeg prøver bare å være rettferdig. Som jeg har skrevet tidligere ønsker jeg ikke å være vanskelig eller lage noe styr, eller plage deg. men det er liksom du som er min kontakt person.
[17.01.2010 20:56:39] Magnus Haga: ja, men det er også meg som avgjør og vet hva du har brukt av systemet, så den endelige avgjørelsen ligger desverre hos meg…
[17.01.2010 20:58:33] olaf kvendbø: så du sier at jeg ikke vil få tilbake beløpet for BIB`n? systemet er jo greit, det er det fysiske produktet. Beløpet jeg har betalt for BIB jeg vil ha tilbake.
[17.01.2010 20:58:54] Magnus Haga: jepp.
[17.01.2010 20:59:46] olaf kvendbø: ok. har ikke bestemt meg, men jeg skal sjekke litt

Dette var det siste som ble skrevet mellom MEG & magnus Haga.

jeg også har lyst å avslutte denne saken, DET ENESTE JEG VIL ER Å FÅ SENDT TILBAKE MIN BIB!

20.01.10

Samtalen utvikler seg fra spørsmål og svar til private diskusjoner.

Olaf, du har fått den hjelp og veiledning vi kan gi. Ta kontakt med eier av produkt.
Hvem bryr seg om hvem som har rett og ikke så lenge ting blir gjort som det skal. Har du tatt i bruk systemet og det har gått over 30 dager får du ikke pengene tilbake på andre måter enn å begynne selv. Slik er det for alle, men om noen registrer seg, ser systemet og sier nei takk garanterer vi at i alle tillfeller kommer pengene tilbake. Så det sist i helgen.

Ha en fin dag videre alle sammen. cha cha!

olaf kvendbø
20.01.10

LEGGER TIL AT JEG HAR DOMENET http://www.blisjef.no til SALGS :)

kontakt meg, Denne siden kan du bygge, lage som du selv ønsker.

20.01.10

KLARTE IKKE Å DY MEG ;) ler så jeg griner her jeg sitter!!

QUOTE @OLAF: “jeg også har lyst å avslutte denne saken, DET ENESTE JEG VIL ER Å FÅ SENDT TILBAKE MIN BIB!”

En time senere……….

QUOTE @OLAF: “LEGGER TIL AT JEG HAR DOMENET http://www.blisjef.no til SALGS

kontakt meg, Denne siden kan du bygge, lage som du selv ønsker.”

VIRKER SOM MANNEN ER I SERIØSE PROBLEMER BÅDE ØKONOMISK OG JA……..

HEHE… HÅPER ALLE MED DETTE KLARE Å SE LATTERLIGHETEN I DENNE TRÅDEN MED DENNE OPPSUMMERINGEN!

OG JA CAPS LOCK BETYR SKRIKING!! HEHE…

DERMED ER ALLER SISTE ORD SAGT!

OM MORTEN, OLAF ELLER ANDRE “FORSTÅSEGPÅERE” OG “BESSERVISSERE” STIKKER FREM SNUTA IGJEN NÅ,
SKAL JEG OG DA MENER JEG DET; LE SÅ JEG GRINER HER JEG SITTER I GODSTOLEN og JA TJENER MER PÅ EN MÅNED
ENN DISSE TIL SAMMEN GJØR PÅ ETT ÅR
PÅ EN LOVELIG, REDERLIG BETALT UTDANNING INNENFOR VERDENS TO FREMSTE SELSKAPER INNENFOR HENHOLDVIS INTERNETT MARKEDSFØRING OG ØKONOMI!!!!!!!

Love you all! Peace out :)

PS: Vetle grattis med siste tid’s suksess, det er en glede å ha hjulpet deg ut av din økonomiske krise! Du ble nr. 4 på lista mi som jeg har kalt: “Fra gjeldslave til økonomisk uavhengig på 5 måneder! :)

DERMED DERMED ER ALLER SISTE ORD SAGT!

Til Din Suksess,

Magnus Haga
Industry Top Earner,
3 Times Award Winner
Leadership Level L3
Master Consultant M3

http://MagnusHaga.com
http://SparkSjefen.info

Morten
21.01.10

Magnus Haga:
Jeg tror de fleste har fått med seg “ALLER SISTE ORD ER SAGT”. Mange av oss skjønte det allerede første gangen, og “reprisene” klarte trolig å få med seg resten.

Før eller siden dukker det sikkert opp en “vittig sjel” som ber om enda en reprise, men ikke bry deg om slike.

Du sender forresten litt feil signaler ut i markedet her, og det vil mest sannsynlige skade inntektene dine hvis du ikke fikser problemet. Du VET at denne kommentartråden blir lest av de som sjekker CCP på forhånd, og her har du gjort deg selv til en lite attraktiv mentor.

Dette er andre gangen du ikke har behersket en situasjon i denne kommentartråden. Dette koster også andre deltakere penger hvis du om og om igjen gjør slike tabber.

olaf kvendbø
21.01.10

OM MORTEN, OLAF ELLER ANDRE “FORSTÅSEGPÅERE” OG “BESSERVISSERE” STIKKER FREM SNUTA IGJEN NÅ,
SKAL JEG OG DA MENER JEG DET; LE SÅ JEG GRINER HER JEG SITTER I GODSTOLEN og JA TJENER MER PÅ EN MÅNED
ENN DISSE TIL SAMMEN GJØR PÅ ETT ÅR.

Om Magnus Haga tjener så masse penger på dette, ser jeg virkelig ikke problemet med å betale tilbake et beløp på ca 2000 kr (BIB)

21.01.10

Jeg er en mann av mine ord, men kan ikke la annet enn å forundre meg…

Til tross for at du Morten sier at jeg sa siste ordet først og du i nesten hver tråd sier at “jeg kommenterer egentlig ikke i denne tråden lenger” og jeg prøver å legge ballen død ganger ørten, må du altså ha siste ordet.

@Morten: Har du hørt om attraction marketing? Ved at personer som deg på denne tråden gang på gang bært frem meg eller Hitler som du ville kalt det som en leder, har du ubevisst gjort (og merk alle mine inntektspåstander kan dokumenteres ned til minste detalj) tjent meg ganske nøyaktig tjent meg 52.345,- foreløpig på 4 DIREKTE PRODUKTSALG som du Morten har solgt FOR MEG.

To peroner som jeg ikke legger frem navnet på var så uheldige at de hadde fått en ubrukelig viss mentor over dammen (grunnen til hele tråden her etter min mening) har kontaktet meg for veiledning og råd og de har begge bet om mine tjenester. Altså du har markedsført meg Morten!

Husk dette Morten og dere andre: “Din inntekt er ene og alene avhengig av en ting og kun en ting; verdien du gir tilbake til samfunnet” Les Andrew Carnegie og Napoleon Hill dere som er interessert i mer litteratur om emnet.

Min jobb og den jobben jeg har gjort og gjør daglig har satt meg, min familie og mine omgivelser i en bedre situasjon. Denne uken donerer jeg 10.000,- til jordskjelvofrene i Haiti og oppfordrer alle sterkt til å gi av det de har, om enn så lite det måtte være!!

@Olaf: OK til tross for at du har brukt produktet skal jeg både som du så innstendig oppforder hele verden til, kjøpe både din BiB og DOMENET ditt av deg, minus porto, send BiB’en til min adresse i oppkrav og jeg refunderer hver eneste krone. Er en mann av mine prinsipper, men skal til tros for at du etter alle punkter i både amerikansk og norsk lovgivning ift angrerett har ikke rett på en krone.

Send BiB’en til min adresse (legger den åpen sånn at både Olaf og Morten og alle i denne tråden er herved innvitert på en kopp kaffe i lystig lag hjemme hos meg i:

3. Strøm Terasse 1
3044 Drammen

Håper med dette at vi som Kardemommebyloven lærer oss: “man skal ikke plage andre, man skal være grei og snill og forøvrig kan man gjøre som man vil” :) :)

Til Din Suksess,

Magnus Haga
Industry Top Earner,
3 Times Award Winner
Leadership Level L3
Master Consultant M3

http://MagnusHaga.com
http://SparkSjefen.info

odd arne
21.01.10

Kansje denne diskusjonen tar en slutt nå da, var realt av Magnus.
Men, det med angrerett har veit du tydeligvis ikke alt om Magnus, Angrerett har du som i følge norsk kjøpslov, til og med på ett produkt du har brukt, men da er ikke angreretten lenger enn 14 dager mener jeg det er. Så uansett hadde det vel i dette tilfellet gått over fristen for angrerett. Så en applaus for Magnus som tar seg bryderiet med og kjøpe tilbake produktet. Da viser det seg ihvertfall att han er en real kar å jobbe sammen med.

22.01.10

Magnus kjøper du min Bib også?Per Gunner Hoem ,skulle selge den for meg
Det ble ikke noe av det han hadde lest det jeg hadde skrevert her og han mente jeg hadde hengt han ut som en svindler ,hva synes duom det?han har kontakta advokat jeg har ikke hørt noe mer fra han om den saken ,En kolega av dere sladra til han om denne siden og om hva eg hadde skrevet her om han.

svein roger.
23.01.10

hei.

jeg har nå lest over alt som har blitt skrevet her på denne siden, startet kl 23:03 og klokken er nå 01:17.

jeg kan ikke for alt i værden kalle meg for voksen, verken i kropp eller sjel, er bare 23 år, men jeg ser en oppførsel fra folk som tydeligvis er eldre en meg som minner meg på når jeg gikk på barneskolen.

etter som jeg har forstått av alt som har blitt skrevet, negativt, possitivt og direkte uhøflig oppførsel, så er CCP fremdeles i gråsonen hos folk.
jeg har ingen grunn til og stå på noen sin side, værken den ene eller den andre, siden jeg ikke kan noe av di lover og regler som har blitt linket og repetert her, men etter som jeg har forstått omgående CCP og dens “reklamering” av BiB så skjønner jeg at det er mange som er både lei og oppgitt av alle dekke-sidene som kommer opp ang. CCP og at det ligner et pyramide opplegg av det ulovlige sorten, om det er sant eller ikke ser jeg meg i nød og si at jeg ikke kan svare på, og at folk som har kjøpt BiB og div. andre tjenester, ink. medlemsskap, og som gjærne vill returnere det er litt oppgitt pga den behandling som di har fått fra team-norway.

det forslaget som jeg tenker kan hjelpe i returnerings sammenheng er at T-N har en ganske alvorlig samtale med USA og prøver og få i gjennom at det ville være mye bedre at di hadde en fast adresse i norge som retur-matriale kunne bli sent til og bli sjekket for enten skader eller mangel på inhold før tilbake-betaling ble gjennomført, på det viset så ville vidre-salg av BiB gå raskere og rykte om CCP ville gå opp i den sammenheng at dere faktisk reagerer raskt og effektivt ang. missfornøyde kunder/kolega’er, og ang. medlemsskap gebyret så må dere få fram at når noen avslutter arbeidet/forsøket med CCP så må dere stoppe og trekke betaling fra noen som har gått en annen vei.

jeg har meldt meg inn i CCP, jeg har ingen formening om hva som venter meg, kommer jeg til og få en bot eller kommer jeg til og tjene på opplæringen? det vet jeg rett og slett ikke.

etter som jeg har lest alt som har blitt skrevet her, fra lange innlegg fra en som har sjekket opp mere enn andre har interesse i og lese, takk for det morten, fra selve artikkel-skriveren, takk så mye sindre for at du faktisk tok deg tid til dette, lange logger og små add’s, så lærer man seg og bruke forskjellige domener, blogger, reklame-linker, folk i T-N og andre ting for og reklamere for mye forskjellige ting og så tjener man på folk som klikker seg in på dem, eller er det bare i WMI, også har man jo salg av BiB i tilegg?

Morten
26.01.10

Anne Grete:
Hvis du føler deg lurt av PGH kan du påklage saken til Forbrukerombudet (eller kanskje det er ForbrukerRÅDET)..

Siden jeg ikke har deltatt selv måtte jeg nøye meg med å sende TIPS om “mulig ulovlig markedsføring”, men tips har lavere status enn en klage. En klage vil gi en mer formell behandling av det enkelte tilfellet (ditt tilfelle).

Du kan klage på at:
- markedsføringen i Norge lover både 30 dagers og 365 dagers full returrett
- i praksis får deltakere IKKE returnert produktene, det dukker opp stadig nye regler som begrenser retten til å returnere.

Eksempel på klage, men skriv helst din egen klage:
(****** Hva klagen gjelder******).
Klagen gjelder problem med retur av “Business In a Box” fra CarbonCopyPro. Grunnlag for klagen er at annonserte rettigheter for retur ikke overholdes, og man blir isteden møtt av nye regler som gjør at svært få faktisk får lov til å returnere varer. Disse nye reglene ser ut til å bli bestemt av den enkelte person som markedsfører produktene i Norge, siden kundesupport i USA sender folk tilbake til dem når retur skal avtales.

(******Nærmere beskrivelse av hendelsesforløp******)
Jeg kjøpte BIB-produktet via en annonse fra Per Gunnar Hoem den xx. august 2009. Annonsen lød “Tjen 30-60.000 pr. måned hjemmefra”. Produktet ble mottatt få dager senere. Jeg forsøkte å avtale retur direkte med Per Gunnar Hoem mot slutten av prøveperioden, men han var umulig å få tak i på telefon i flere dager. Da jeg endelig fikk snakket med ham på telefon fikk jeg vite at retur først kunne skje etter 365 dager, og at dette kun gjaldt hvis jeg ikke hadde tjent noe penger på dette. Siden dette ville kostet meg 750-1000 kroner i månedsavgift i 12 måneder valgte jeg å sperre for videre overføringer fra VISA-kortet.

Jeg har siden forsøkt å få Per Gunnar Hoem til å kjøpe tilbake dette produktet, men uten å lykkes. Han er sur fordi navnet hans ble nevnt i en kommentartråd hvor jeg søkte råd om saken, og nekter derfor å ordne opp i saken.
(Legg igjen en link til artikkelen her)

(******Hva du ønsker å oppnå******)
Jeg ber om at Forbrukerombudet ser på denne saken. Jeg er først og fremst interessert i å få igjen penger for produktet via retur, men jeg ser at også andre har hatt lignende problemer i samme kommentartråd. En nøyere vurdering av markedsføringen av disse produktene kan kanskje være nødvendig? Det er store forskjeller mellom rettigheter som loves i markedsføring og hva kunden faktisk har av rettigheter når de ønsker å returnere.

En slik klage kan sendes via epost til post @ forbrukerombudet.no (fjern mellomrommene). Hvis dette hører inn under ForbrukerRÅDET vil du få beskjed om dette fra dem, eller de videresender saken direkte.

Jeg aner ikke om dette vil gi deg penger igjen, men du oppnår en viss “revenge”. Dette vil trolig koste ham minst 10 ganger mer enn en retur ville gjort, hvis han blir pålagt å endre markedsføringen og opplyse om ulike forhold. Jeg tok hensyn til at du først og fremst ønsker å få pengene igjen og returnere produktet.

Per Gunnar har hatt rikelig sjanse til å ordne opp i saken på en billig måte, men uten å benytte denne sjansen. Her får han isteden en hilsen med “guess what’s coming for dinner” (uttrykket er hentet fra et PC-spill, og ble brukt før man droppet en bombelast på fienden).

Morten
28.01.10

Parodi “omvendt Robin Hood”?
Jeg har litt vanskelig for å TRO på deltakerne her, den ideen som enkelte har om at de hjelper andre til å oppnå suksess. For at 1 person skal bli “hjulpet” må minst 2 eller flere tape?

Dere er hele tiden avhengig av å rekruttere nye deltakere og selge dyrere nivåer. Dette betyr at jo flere som verves desto flere vil TAPE på dette. Troen på at dette konseptet kan holde på lenge er bare en DRØM eller vrangforestilling (dere har allerede merket problemer med rekruttering).

Konseptet er en PARODI på Robin Hood – “Ta fra de fattige og gi til de rike, men beholde en andel selv”. Hver eneste deltaker som joiner eller kjøper seg opp vil sørge for inntekter for noen i USA som allerede har mye penger (fra tidligere pyramide Liberty League International). De vil også dekke inntekter til tidligere deltakere, men vil selv ha en høyere risiko for tap. Andelen av de som taper stiger dramatisk når deltakerantallet øker.

Dere har rett og slett et problem med TROVERDIGHET. Troen på at dere HJELPER folk er ikke solid fundamentert, de aller fleste vil TAPE på å delta. Dette burde være merkbart allerede nå hvis dere sjekker gjennomsnitt på inntekter.

Dere er heller ikke særlig troverdige på at “Dette kan holde på i evigheter”. Om folk verver 1 ny deltaker i måneden i snitt vil det være 4,2 milliarder deltakere etter 32 måneder, eller 16,7 millioner deltakere etter 24 måneder.

Samtlige ledere i CCP og WMI har bakgrunn fra Liberty League International. Hvis noen ønsker en prognose på hvordan dette vil utvikle seg bør de google “Liberty League International” og se på treff fra Australia, Canada eller Arizona. I Norge har vi heldigvis klart å bremse utviklingen, så vi har unngått haugevis av problemer.

Jeg er ikke sikker på om dette rammes av pyramide-paragrafer, men uansett ser dette ut til å være god og gammeldags bondefangeri. Særtrekket ved bondefangeri er at offeret selv deltar AKTIVT i å lure seg selv, helst gjennom aktivitet som kan regnes som “tvilsom”. Dette gjør at de færreste er fristet til å anmelde eller forfølge slike saker rettslig.

Morten
07.02.10

Jeg tror det er på tide at Hasse Andre selv kommer på banen og forklarer ting?
- Det var tross alt HAN som bestilte omtale her og betalte for den.
- Det var HAN som besvarte de innledende spørsmålene.
- Det var HAN som snakket om “null risk” og “365 dagers returrett”

Det trengs KORREKTE opplysninger om returretten for hvert av produktene:
- Hvor mange dagers returrett på BIB / “Blackbox”.
- Hvilke betingelser og begrensninger gjelder for å få lov til å returnere?
- Hvor skal man henvende seg – USA eller til “mentor” i Norge?

- Hvilke betingelser og begrensninger gjelder hvis man skal returnere M1?
- Hvilke betingelser og begrensninger gjelder for retur av M2 og M3?
- Hvor skal man henvende seg – USA eller til “mentor” i Norge?

- Hva gjelder den 365 dagers returretten som ble omtalt innledningsvis?

Det har vært altfor mange diffuse beskrivelser av dette konseptet. Det er på tide at disse rettes opp slik at folk ikke føler seg lurt.

14.02.10

Hehe… klarer ikke å dy meg igjen jeg (rødmer).
MÅ BARE SKRIVE ETT SISTE
OG DA MENER JEG DET… ;)
Hehe….

PS! FØR DERE EVNT SVARER PÅ DETTE INNLEGGET,

LES HELE FØR DERE KOMMENTERER,
DETTE ER PROBLEMET,
FOLK i Norge er LATE AV NATUR
OG LESER IKKE ALT
ELLER GJØR IKKE EN RESEARCH …

LÆR DERE å TA EN “DUE DILLIGENCE”
PÅ ETT SELSKAP FØR
DERE SKRIVER SPØRSMÅL ELLER KRITIKK.
MED DET SAGT ER KRITIKK, BARE POSITIVT!

JEG GIKK IKKE INN I DETTE
UTEN Å LESE SAMTLIGE
DISLAIMERNE MORTEN,
noe faktisk 99% IKKE GIDDER!
Derfor vet de IKKE dette om “LOV OG RETT” (I LA OG i NORGE ;) ;)

HER ER CCP i Norge og VÅRE Retningslinjer”:
gjeldende fra 10.02.2010
DISSE SKAL VÆRE PÅ SAMTLIGE
CCP LANDINGSSIDER.
Merk: LANDIGSISER ER DE MED FORMÅL
å FÅ LEADS, MIN http://MagnusHaga.com er KUN
MENT for IKKE LEADS, DET VIL SI POTENSIELE
APLIKANTER OG BRUKES i SAMSvAR
MED MIN AWEBER (Automatisk E-Postsytem)

DETTE ER GØY OG MORER MEG DAGLIG:
90% AV ALLE I NORGE VET IKKE
HVA DETTE BETYR
ELLER GIDDER IKKE å LESE SE NED
TIL DENNE SOM ER NEDERST I ALLE MIN MAILER:

To unsubscribe or change subscriber options visit:
http://www.aweber.com/z/r/?ThisIsATestEmail

JEG BER HERVED DE 11 SOM
HAR TRUET MEG OG SAGT
DE HAR ANMELDT MEG TIL POLITIET
OG LEVERE DEN ANMELDELSEN
PÅ STASJONEN PÅ MANDAG,
JEG LER LIKE GODT HVER GANG
NOE GIR MEG EN “HÅRFØNER”
i ALEX FERGUSON STIL ;)
hehehehehehehe… TRUSLER er BARE GØY
når DE er FRA TOTALT “Føkka personer” hahahha…

FINNER DERE NOEN UTEN, VÆR VENNLIG
OG MAIL MEG PÅ magnushaga@gmail.com
OM DERE OPPDAGER PERSONER
SOM BRYTER TEAM NORWAY’S RETNINGSLINJER.
DISSE VIL DA HA 24 TIMER PÅ Å RETTE OPP DETTE,
GJØR DE IKKE DET ER DE UTE AV “TEAM NORWAY”.

Disse sendes deg ved forespørsel at
DU gjør en forespørsel per Epost
til Magnus Haga Marketing EMFT:
mhmarketing@gmail.com

_____________________________________
Synes nå tråden har tatt en positiv vendig,
folk som Svein Roger leser faktisk HELE TRÅDEN
og er OPPEGÅENDE NOK til
å TA EN GJENNOMFØRT BESLUTNING.

HER ER MINE KRITERIER,
SOM JEG OPPLYSER EN HVER LEAD
OG APPLICANT/SØKER OM
FØR JEG LAR DE “JOINE” MITT
EKSLUSIVE TEAM AV MARKEDSFØRERE
OG “DIREKTESELGERE”.

1. DU MÅ være POSITIV, MOTIVERT,
LÆREVILLIGG og IKKE MINST TOLMODIG

2. DU MÅ HA MINST 1800,- å INNVESTERE
i DIN FORRETNING/”BUSINESS”.

vanlig pris app+ BiB: ca 3000 kr
Prisen jeg gir: ca 1800 kr

Dette er nå prisen jeg gir ALLE,
det vil si kr 0 i fortjeneste til meg,
og og 1800 til CCP.

LES MER HER: http://releaseyourpotential.no/Thankyou.html

TIL TROSS FOR DETTE ER DET DESVERRE
en MENGDE “QUITTERS”
SOM SVARER JA PÅ SAMTLIGE.
DE GOR SYSTEMET
(VERDENS BESTE OPPLÆRING i
“ONLINE MARKETING”
OG GIR SIN “MENTOR” SKYLDEN.

VI HAR NÅ i TEAM NORWAY,
6 WEBINARER PÅ NORSK.
EGEN NORSK TRENINGSSIDE
SOM ÅPNER FOR FULLT 25.FEBRUAR ;)

http://TeamNorwayShop.com

ALTSÅ INGEN INGEN INGEN GRUNN
TIL AT MAN IKKE SKAL LYKKES
OG TA EN “CarbonCopy”
AV MIN VEI TIL SUKSESS!

JEG GIR NÅ ALLE KVALIFISERTE
LEADS OG APPER DENNE RABATTEN
ETTERSOM JEG IKKE
AVHENGIG AV Å SELGE BiB’er lenger

Som denne tråden viser ER BiB’en et
“VANSKELIG” PRODUKT
Å FORSTÅ.
HVORFOR SKAL MANNEN PÅ GATA KUNNE DET?
KUNNE “ONLINE MARKETING”

DE FLESTE SIER JA TIL HVEM SOM HELST,
MANGE SÅKALT “OPPORTUNITY SEEKERS”
OG DE SOM ER PÅ UTKIKK ETTER
“THE NEXT BEST THING”.

MANGE AV DISSE “MLM-TAPERNE
HAR HATT SIN ENDESTASJON I CCP/WMI
OG DETTE HAR VÆRT DERES VEI
MOT ØKONOMISK UAVHENGIGHET!

ANDRE VIL IKKE ALDRI LYKKES,
FORDI DE ALDRI GIDDER Å LÆRE SEG
DET SOM KREVES FOR Å LYKKES I HVER
ENKELT “FORRETNINGSMULIGHET”
DE JOBBER RETT OS SLETT IKKE HARDT NOK
I HVER ENKELT MLM ELLER ANNET ONLINE/OFLINE VIRKSOMHET.

GJØR DERE ALT DERE KAN I LIVET FOR Å LYKKES,
OG LÆRER DERE DET RIKTIGE “MINDSET”et,
VIL DERE OGSÅ BLI MILLIONÆRER.

KONKLUSJON: ALT SITTER I TOPPLOKKET,
RETT MELLOM ØRA DERES,
DERE SITTER DET “EN LITEN MANN SOM SIER”:

“DU ER IKKE RIK, DU KAN ALDRI BLI RIK,
DU ER EN “FAILURE” DU VIL ALTID VIL
VÆRE “EN SOM JOBBER FOR AT SJEFEN SKAL TJENE PENGER”"

SPARK HAN UT AV HODET OG GJØR NOE MED LIVET DERES “FOLKS”

WMI SITT “SLAGORD”:
“HEALTH, WEALTH AND WISDOM”
ER PRODUKTET JEG NÅ SELGER.
ALLE HAR og EVNT VIL HA en BEDRE;
PERSONLIG ØKONOMI, EGEN HELSE
OG VELVÆRE/VELSTAND.

JEG jobber nå i TILLEGG til WMI med
MARKEDSFØRING GENERELT.
UTEN Å SKRYTE (DET LIKER JEG IKKE),
ER JEG EUROPAS OG EN AV VERDENS
BESTE MARKEDSFØRER.

Min UTDANNING tok jeg i CCP,
ettersom CCP er VERDENS BESTE
UTDANNING i MARKEDSFØRING.

WMI TILBYR “MANNEN PÅ GATA”
VERDENS BESTE UTDANNING
INNENFOR PERSONLIG ØKONOMI,
HELSE OG VELVÆRE

(PS: JEG SNAKKER DA IKKE
OM PILLER, PULVER ELLER LOTIONS)

DETTE ER EN UTDANNING
MAN IKKE FÅR i DEN OFFENTLIGE,
KORUPTE SKOLEN, JENS STOLTENBERG
ER NEMLIG IMOT DET PRIVATE MARKEDET,
SITTER DE PÅ MAKTEN TJENER IKKE HAN
OG ROCKEFELLER FOUNDATION NOK “PENGER”
ETTER DERES SNUTE ;)

JA! JEG LIKER KONSPIRASJONER!

KONKLUSJON:
STEM LIBERALE PARTIER FOLKENS,
HØYRE ER MITT VALG ;)

GRUNNEN TIL DENNE TRÅDEN ER SOM
JEG SA TIDLIG I TRÅDEN ER RETT OG SLETT
UVITENHET. Her i Norge STO FØLGENDE
i VG for KUN KORT TID SIDEN:

“DET ER NÅ EN TREND i NORGE
å “JOBBE HJEMMEFRA.

I USA OG MANGE ANDRE LAND I VERDEN
HAR FOLK SKJØNT AT DET Å JOBBE FOR SEG SELV
FAKTISK ER DET BESTE!!!

I NORGE ER VI MAIPULERT AT SIKKERHET
OG FAST JOBB I STATEN ER DET BESTE,
DA TJENER ALLE OVER DEG i “PYRAMIDEN” PENGER!
OG DU HAR EN FAST LØNN i MÅNEDEN PÅ CA 25.000.

DET Å INNVISTERE KUN 5000,- i EN EGEN FORRETNING,
DET ER SOM LUDVIG i FLÅKLYPE VILLE SAGT:

“ER IKKE DET FAFAFARLIG A’ SOLAN?”

TENK PÅ DETTE:
STARTER DU F.EKS EN KLESBUTIKK,
MÅ DU REGNE MED LÅN PÅ CA
2 MILLIONER, DET TAR i SNITT i NORGE
NÅ MELLOM 3-4 ÅR Å GÅ I PLUSS!!!!

INNEN DEN TID ER BUTIKKEN
OG HØYST SANNSYNLIG OGSÅ
DU SOM PERSON KONKURS!!!!

LES MIN STORY HER: http://www.aweber.com/b/1LhpX

TENK OVER DETTE FOLK. IKKE SVAR HER;
HVEM KUNNE IKKE TENKE SEG FØLGENDE:

1. Å BESTEMME EGEN TID?
2. Å BESTEMME EGEN LØNN?
3. Å KUNNE VELGE HVEM MAN VIL JOBBE MED?
4. TJENE PENGER TIL SEG SELV
FREMFOR AT DIN SJEF,
ELLER F.EKS Petter Stordalen
SKAL TJENE ENDA MER PÅ SITT IMPERIUM?
OSV, OSV, OSV, SIDEN JEG STARTET
MIN HJEMMEBASERTE FOORETNING
HAR 95% AV JOBBEN VÆRT GØY ;)

SE VIDEOPRESENTASJON HER:
http://www.youtube.com/watch?v=L-GWrGcPJhU

DE RESTERENDE 5% GIKK ALLE UNNA
DEN PERIODEN JEG FAKTISK BRYDDE MEG
OM “UVITENDE FJOLS” SOM VISSE PERSONER
i DENNE TRÅDEN (UTEN Å NEVNE NAVN ;) ….
DETTE ER INGEN KRITIKK,
KUN EN OPPFORDRING
TIL Å VITE HVA MAN UTTALER SEG OM
FØR MAN GJØR STILLER SPØRSMÅL
ELLER KRITISERE BÅDE PRIVATPERSONER
OG SELSKAP!

TENK PÅ DETTE:
NÅR DERE HAR ET SPØRSMÅL, HVOR GÅR DERE?
80% AV DERE GÅ PÅ GOOGLE OG “SPØR”
ER MAN I DEN POSISJONEN
(OG DA MENER JEG IKKE BETALT ANNONSERING,
MEN DET SOM ER GRATIS,

DET SOM ER VERDIFULLT,
DET SOM BESVARER DITT SPØRSMÅL
UTEN AT DU MÅ BETALE FOR DET.
ER MAN I POSISJONEN TIL DEN SOM BESVARER,
HAR MAN VERDEN FOR SINE FØTTER.

LES MIN “STORY” HER: http://www.aweber.com/b/1LhpX

JEG SIGNET IDAG EN DEAL
MED EN INDISK RESTAURANT
IFT å BYGGE OPP DERES WEBSIDE
OG 6 MND MARKEDSFØRING.
DETTE GA MEG PÅ EN TIMES ARBEID
40.000 KR i INNTEKT
(KAN DOKUMENTERES).
OG JA MIN TIMESLØNN ER NÅ SINNSYK!!!!

JEG TJENER 40% AV MINE PENGER
PÅ å MARKEDSFØRE ANDRES UNIKE,
GODE PRODUKTER (SÅKALT AFFILATE).

For å OPPSUMMERE,
DERE SOM SLITER ØKONOMISK,
SETT DERES SMÅ GRÅ AKKSJON.
FINN EN MÅTE UT AV UFØRET.

I Juni 2009, hadde jeg selv en inntekt på 9300,-
(5500 av de studielån).
I Juli 2009 startet jeg med “online marketing”
og jeg skal ikke en gang si
hva min månedslønn er i Februar 2010.

LES MIN “STORY” HER:
http://www.aweber.com/b/1LhpX

skriver IKKE NOE av DETTE for å SKRYTE,
men sier det FOR AT DERES SOM SLITER,
VIRKELIG SKAL GÅ I DYBDEN MED DERE SELV.
STATEN NORGE SUGER!!!!!!

70% AV DERE FÅR IKKE BETALT DET DERE ER VERDT,
DERE JOBBER i DEN EKTE PYRAMIDEN,
DER DEN SOM TJENER MEST ER DEN SOM SITTER PÅ TOPPEN
AV “HVER ENKELT” PYRAMIDE”
TJENER MEST.

EKSEMPEL:
KJELL INGE RØKKER DRIVER EN REKKE VIRKSOMHETER,
HAN HAR UNDER SEG EN UHORVELIG MENGDE LEDERE,
“NESTLEDER” ER DEN NEST BEST BETALTE,
HAN UNDER HAN ER DEN TREDJE MEST BETALTE OSV OSV,
PÅ BUNNEN AV DENNE PYRAMIDEN
eller “PÅ GULVET” GÅR DE FLESTE AV DERE,
MED DET FORMÅL AT HVER ENKELT LEDER
OVER DERE SKAL TJENE MER PENGER,
LEDEREN OVER HAN MER PENGER OSV OSV.

ENHVER BEDRIFT ER BYGD OPP PÅ DENNE MÅTE,
MAN FÅR BETALT ETTER ANSVAR,
ETTER HVOR MANGE MAN STÅR “RETTSLIG” ANSVARLIG.
FOR. “FØKKER” JEG OPP MIN BUSINESS OG SLUTTER IDAG,
VIL DET PÅVIRKE HELE TEAM NORWAY,
DVS AT CA 400 PERSONER
IKKE LENGER FÅR HA MEG SOM LEDER
OG KAN DRA NYTTE AV MINE “UTROLIGE”
FERDIGHETER ONLINE!!!!

SÅNN, det ble MYE,
men koser meg med “EN LILLE EN” i
FESTLIG “SKYPE-LAG”…..
SÅ KREATIVITETEN er PÅ TOPP ;) ;) Hehe…

Les MIN “STORY” HER:

http://www.aweber.com/b/1LhpX

DET JEG SKRIVER HER ER IKKE
FOR Å SELGE HVERKEN APPER, BiB’er eller M’er.
JEG JOBBER MED DE JEG SELV VIL ;) ;)

LYKKE TIL i LIVET ALLESAMMEN :) :)

FOR DERES ALLES FREMTIDIGE SUKSESS,

Magnus Haga
Industry Top Earner,
4 Times Award Winner (en mer siden mitt siste innlegg ;)
Leadership Level L3 (ett nivå av ledelse opp siden sist.
Master Consultant M3 (en uhorvelig mye mer kunnskap enn sis)

http://MHMarketing.net
http://MagnusHaga.com

Eivind
25.02.10

Idiot.
Ikke fall for dette tullet. Det finnes ikke lettjente penger. Hele opplegget er råttent.

Slutt å skriv med store bokstaver, og slutt med copy/paste styret ditt.

Hvis du går inn i dette tøysesystemet er det en av to grunner til det:

1) Du forstår ikke at det er en scam.

2) Du forstår at det er en scam, men føler deg smart nok til å kunne bli en del av opplegget og lure andre folk for penger.

Hold dere for gode til dette folkens!

odd arne
25.02.10

He he he, mye uenigheter ser jeg. er jo opp til hver enkelt hva de vil satse. Man må jo jobbe mye for og tjene penger på dette også, ikke noe for svake og usikre mennesker ihvertfall. Stå på de som vil satse på dette. skader ikke meg.

25.02.10

@Eivind: Prøv å hold deg for god for skjellsord, uansett hva du måtte mene. Takk. :)

ola nordmen
05.03.10

sim sala scam.

Eivind
14.03.10

Sindre: Ser den, tar tilbake “idiot”.

Magnusa haga: Jeg tror du er en av de to overnevnte i mitt forrige innlegg. Om det stemmer er du enten lettlurt eller ondskapsfull.

Kent
23.03.10

Vær så snill og les hele dette innlegget!

Jeg er tidligere medlem av carboncopypro, en som har holdt en meget lav profil og aldri tilkoblet mitt personlige navn med carboncopypro. Min hovedhensikt var å lære markedsføring men etter hvert ble jeg så nysgjerrig på hvordan disse folkene virkelig tjente penger at jeg ble mer eller mindre en detektiv framfor en markedsfører.

Vær meget forsiktig med CarbonCopyPro folkens!!!!!!!! Dette sier jeg så du ikke drømmer deg vekk når du blir introdusert til ccpro via enten en av norske medlemmene som Magnus Haga, Per Gunnar Hoem, Lena Bjorna, Ketil Rekve, Terje Jensen og stadig nye godtroende personer som involverer seg i denne “unike” forretningsmodellen som de kaller det.

Jeg skriver ikke dette innlegget for å basje på carboncopypro, tvert om gjør jeg det for å holde deg opplyst om hva du går til ved å bli involvert i selskapet. Det er imidlertid et stort skille mellom CCPRO og WMI som er et helt annet selskap. Så ikke la oss blande disse to selskapene sammen.

Jeg skal kort utdype mitt personlige synspunkt og erfaringer når det kommer til carboncopypro. Først og fremst synes jeg selskapet tar seg altfor godt betalt for det de kaller for utdanning og marketingsystem. De påstår å ha den beste utdanningsplattformen som finnes på internett. Det i seg selv er det største tullpratet jeg har hørt om. Jeg bruker idag et annet selskap som tilbyr 20 ganger bedre utdanning med brøkdel av hva man betaler via ccpro. Dessuten påstår dem å ha et coaching team/support som hjelper deg på veien. Det er også sludder. Dem har noen få personer som selv er involvert i selskapet som en sjelden gang kan ta seg tid til å svare på dine spørsmål via skype eller mail. Men nivået er meget lavt og som oftest var dem ikke i stand til å besvare utfordringer jeg søkte svar på. Utdanningen har også et veldig lavt nivå, er forvirrende, ustrukturert oppsatt og har ingen dybde. Det hele dreier seg om (branding) eller på norsk merkevarebygging av noen få personer som virkelig tjener penger i selskapet og dem få som gir inntrykk av å tjene penger. Dette høres kanskje noe forvirrende ut, men jeg kommer tilbake til det.

Carboncopypro har et provisjonssystem såkalt affiliate på engelsk slik hver enekelt medlem får en viss prosent når en ny medlem tar del i selskapet. Hver medlem har også et alternativ å kunne gi en prisreduksjon på opp til 50% ca. Altså i stedet for å betale 3000 Nok betaler man da ca. 1500 nok. I det tilfellet mottar ikke vedkommende provisjon men får likevel registrert et salg hos seg, mens carboncopypro får sin andel uavhengig.

Så hvordan kan det ha seg at noen norske medlemmer i hovedsak ser ut til å gjøre en så bra jobb?

Etter min langvarige analyse har jeg kommet frem til denne konklusjonen.

1) De bruker mye penger på annonsering. På Google, Yahoo, Bing, Facebook.
2) Ekelte medlemmer eier ikke skam og spammer internett, spesielt sosiale mediesider som twitter og facebook med usanne pengepåstander (stortsett med norske tekster ettersom det er restriksjoner med usanne pengepåstander på engelsk i henhold til selskapets retningslinjer)
3) Carboncopypro premierer slike medlemmer og fremstiller dem som marketing-eksperter. Dette gir både anerkjennelse til vedkommende medlem og bringer inn flere medlemmer og PENGER til carboncopypro.

Jeg kan dessverre ikke konkludere med hva hver enkelt medlem virkelig tjener, men annonserkostnader tatt med i betraktning er fortjenesten langt lavere enn de fleste tror. Dett finns likevel noen guruer i selskapet som tjener millioner og nesten alle har vært involvert i internett markedsføring for en ganske lang periode. Noen har også blitt dyrket frem av selskapet og lederne selv.

Dette minner meg om et skittent spill. Det finns ingen lett tjente penger folkens.
For å lykkes som internett markedsfører må man utdanne seg, lære seg det grunnleggende, filosofien og psykologien bak markedsføring. Dette lærer du neppe via Carboncopypro!

Jeg sier likevel ikke at du ikke kan lykkes ved å ta del i selskapet, men gjør en grundig vurdering og søk deg gjennom internett før du kaster deg ut blant ulvene!

xebur
24.03.10

Jøye meg. Etter å ha googlet litt for å finne ut hva carboncopypro egentlig er, fant jeg denne tråden, som besvarer det meste. En stor takk til Morten som har holdt ut i lang tid i denne tråden, og holdt seg til sak hele tiden (i motsetning til ccp-folkene som har dummet seg kraftig ut i forhold). Jeg fikk iallefall mine svindelmistanker grundig bekreftet.

Frank
29.03.10

Kent?

Hvorfor spor du dem bare ikke om aa se innkomstbevisene de har?

Det du sier om at du ikke faar coaching som du vil,
ok kanskje du er en masete liten dri..unge som ikke klarer aa nyttegjore deg av resurrsene som er der?!!!!!!!!!!

Spurte du deg selv om det foer du blei bitter for aa ha tapt ett par tusen?

VOKS OPP!!!!

“Winners never quit and quitters never win”

31.03.10

Dette var virkelig en bra side du har lagt opp her Hasse. Her fikk du virkelig avdekket mye av hwa CCP & WMI er for noe :)

Jeg har selv nå hvert medlem her over en stund nå å dette er virkelig å annbefale for alle som ønsker å kunne drive en seriøs business hjemmefra.

- Alt er tilpasset utifra dine egne erfaringer med Markedsføring ++

Disse sidene vil avdekke de fleste spørmålene du måtte ha anngående dette:

http://carl-magnus.net
http://carl-magnus.net/no.html

Kent
01.04.10

Mr. Frank!

Enten så kan du våkne opp idag eller bare angre på det tipset jeg gir deg. Dette gjelder imidlertid også dem med pengepåstander. Det finns ingen rask vei til suksess. Raske penger tjent er raske penger tapt. Og raske penger tjent via CCPRO tilsvarer mest sannsynligvis dårlig rykte livet ut og ingen suksess. Med mindre du skifter navn og tar plastisk kirurgi! ;)
Uansett kommer du til å huske meg Frank.

Din rådgiver, Kent.

raring
02.04.10

Her står det så mye at ingen gidder å lese, er det mulig å gi en kortfafttet verson og forklare hva dette egentlig er. :-)

1. hva gjør man, hva er dette, er det produkter som selges… etc
2. er det bare tull eller seriøse greier

3. jeg vil bare ha seriøse svar fra folk som faktisk vet!

vennlig hilsen
Raring :-)

Kent
02.04.10

Du vil få svar på det meste her: http://www.carboncopypro-norge.com/

Frank
03.04.10

Kent….

Hvor skal vi møtes for en saklig diskusjon og en “kopp kaffe”?
Er jeg i godlune blir det nok noko attått og ;)

Dine råd virker viduuuuunderlige!

Tid og sted?

Kent
03.04.10

Diskusjonen fortsetter her Frank! Det er ikke noe å holde skjult for andre. Gjerne kom med dine motsigelser (hvis du har noen) og la også andre ta del i diskusjonen.

Kent

Morten
04.04.10

Carl Magnus.

Du lover 30 dagers returrett og full garanti på nettsiden din. Hva omfatter disse løftene?

Hvilke produkter gjelder denne returretten, og til hvilke betingelser? Er det noen begrensninger i returretten som gjør at retur kan avslås, f.eks. hvis man har åpnet pakken eller testet innholdet?

Og hva i all verden er det du garanterer? Er dette tomme løfter eller garanterer du noe konkret? Uttrykket “full garanti” er fullstendig meningsløst hvis du ikke garanterer noe konkret.

Du nevner også at man har en realistisk sjanse til å erstatte sin nåværende inntekt og komme igang med lønnsom hjemmebusiness. Hvor mange av deltakerne har egentlig klart å tjene penger på dette? De aller fleste har vel TAPT mye mer penger enn de har tjent? Hva regner du egentlig som “realistisk sjanse”?

Har mer enn 10 prosent av deltakerne klart å tjene nok penger til at dette kan kalles for en “normal inntekt”? Har mer enn 10 prosent av deltakerne i det hele tatt et overskudd på driften av dette? Eller taper de aller fleste penger på dette?

Til Morten:

Selvsagt er det ingen som går i pluss etter å ha kjøpt dette latterlige produktet. Den aggressive markedsføringen av dette produktet (fra en mengde ulike nettsider) på Google har til slutt stoppet opp, og jeg undrer meg hvorfor, hehe.. Kan det tenkes at folk har innsett at det kanskje ikke var så lett å bli millionær i Norge ved å selge luft allikevel? Ja, jeg tror det:) og godt er vel det

Morten
23.04.10

Det er selvfølgelig NOEN som har tjent på dette, men virksomheten som helhet ser ut til å være på full fart nedover i Norge.

Markedsføringen var avhengig av at folk skulle TRO på dette, både som “seriøs hjemmebusiness” og alt det andre som ble lovet i markedsføringen. Straks folk skjønner at konseptet er pyramidelignende vil mange miste interessen. Man vil ihvertfall ikke si opp jobben for å satse på dette på heltid.

Bruk av ordet “pyramidelignende” er fordi det ikke er fastslått at dette ER en pyramide, og fordi virksomheten ligner veldig på pyramide siden alle inntektene kommer fra andre deltakere i samme system. Det ligner mye mer på pyramide enn på seriøs business, og jeg tror de fleste har fått med seg dette nå. Dette gjør at en haug av folk heller velge å styre unna enn å satse på dette.

Det ser ut som om dette har blitt mindre og mindre lønnsomt siden januar. Da har det mindre betydning om dette er pyramide eller ikke – de aller fleste som deltok gjorde det ut fra et motiv om å tjene penger. Sjansene for å tjene på dette for en ny deltaker er vel for dårlige til at det kan være verd innsatsen.

Harald
26.04.10

Syns det er helt greit å skrive en omtale av hva dette er, ut ifra den informasjonen oppdragsgiver har gitt, så syns ikke Sindre har gjort noe galt her. Dette er en fin opplysning om et produkt, som enhver må bedømme for seg selv. Det som derimot er dumt er jo at lesere automatisk tror at bloggeren står inne for et produkt bare fordi det omtales. Dette innlegget er da også tydelig markert som en omtale.

Etter å ha gått gjennom kommentarene og søkt mye på CCP på Google, så er det tydelig at folk flest har vurdert dette til noe de ikke vil satse på. Dette fordi det minner mange om pyramide. Men samtidig er det helt åpenbart at denne omtalen har blitt lest av enormt mange mennesker, og noen har faktisk valgt å prøve CCP som følge av denne omtalen, så jeg vil tro at slike omtaler på Glabladet og andre blogger lønner seg for alle parter.

Jeg tror nok denne omtalen ble meget lønnsom for Hasse Andre Johnsgård.

Frank
27.04.10

@Morten:

Jeg har vært i kontakt med alle aktuelle tilsyn, dvs lotteritilsynet, direktesalgsforbundet og advokater per tlf og mail.

ALLE bekrefter at CarbonCopyPRO selvfølgelig er fullt lovlig! ;)

PS! Jeg er ikke selv med i CCP…

Morten
27.04.10

Frank:
HVA? Har du i vært i kontakt med noen i det hele tatt? Legg igjen noen korte utdrag fra mailene her?

Lotteritilsynet har indirekte advart mot CCP i en omtale i Aftenposten.no den 12. januar, men uttalte at slike saker er kompliserte å bevise. Lotteritilsynet foretar ALDRI noe “godkjenning” av foretak. Du har ihvertfall ikke fått melding “dette er selvfølgelig lovlig” derfra.

Forbrukerombudet valgte å oversende tips om ulovlig markedsføring til Lotteritilsynet, som har det formelle ansvar hvis noe mistenkes for å være pyramide. Dette betyr trolig at jurister hos Forbrukerombudet regner dette for sannsynligvis å være pyramide, ellers ville de håndtert saken selv.

Direktesalgsforbundet DSA hadde CarbonCopyPro som et av navnene på en liste over “selskaper i gråsonen” som ble presentert i Aftenposten.no 12. januar.

Jeg kan vanskelig sette meg inn i hva en advokat har kommet frem til og hvilke punkter han har vurdert, men CCP+WMI har veldig mange likhetstrekk med pyramider. Man er f.eks. fullstendig avhengig av å verve for å tjene penger på deltakelse, og minst 80 prosent av deltakerne er garantert å tape på dette.

Jeg tror ikke du har stilt de riktige spørsmålene her hvis du har fått de svarene du antyder. Hvilke spørsmål har du egentlig stilt?

Status i denne saken er at CCP trolig kommer til å dø ut av seg selv i Norge, og at det temmelig sikkert ikke vil komme noen konklusjon på om dette er pyramide eller ikke. Det formelle ansvaret for å fastslå om dette er pyramide ligger hos Lotteritilsynet, men der ser det ut som om saken er lagt på is siden januar.

Spørsmålet om pyramide eller ikke var mer viktig for et halvt år siden enn det er nå – da virksomheten var i vekst. Siden da er det flere som har trukket seg fra dette, og det har blitt mer tydelig at dette ikke er en “genial løsning” for de som ønsker å drive en seriøs hjemmebusiness. Folk styrer unna fordi dette rett og slett ikke er særlig lønnsomt for deltakerne.

Siden spørsmålet om pyramide ikke er avgjort har jeg valgt å bruke uttrykk som “ligner mistenkelig på en pyramide” i de fleste kommentarene – istedenfor “ER en pyramide”. Såvidt jeg vet er det fortsatt ikke avgjort noe her i dette spørsmålet?

Seriøs
04.05.10

CCPro is a communitiy of entrepreneurs and a marketing platform.

Det er mye som tyder på at de fleste skriver mer enn de leser. Jeg er selv et medlem av dete konseptet. Jeg var i tvil om det var en pyramide selv om jeg var et medlem, leste i starten mye i ulike forumer. Men jeg ser at de fleste skriver mye om CCPro uten at de vet noe som helst om dette.

Og det er kanskje ikke så rart fordi markedsførerne i Norge i CCPro har gitt lite informasjon. De beskrev mer om hvordan man skal selge og ikke om hva vi selger.

selv om mye i CCPro kan minne deg om en pyramide, (BiB som inngangsbillett koster 3000 kr, man får betalt for å rekruttere medlemmer, medlemmer betelar månedsavgift, man får betalet for sine medlemmers salg osv.) så er det ikke det. For det første:

Vi selger produkter, som heter BiB, og WMI’s produkter. Dette er utadanningsprodukter. BiB er ikke tom luft, eller noe symbolsk tull. BiB er produkt. BiB gir deg ikke bare to manualer, men også et tilgang til BackOffice, et markedsføringssystem som du kan ha god nytte av, og et måneds medlemskap er inkludert.

Medlemsskapet koster penger fordi de får tilgang til en rekke tjenester, systemer, webinarer, calls og mye mer. Så både BiB og medlemsskaper har noe nytte verdi i seg selv.

WMI’s produkter er ikke bare noe “økonomi utdanning” som lærer deg hva overskudd er. Det er mer kompliserte utdanningsprodukter som rådgiver deg og gir deg salgsverktøy. For mer informasjon om produktene, kan dere være med på webinarer eller besøke hjemmesiden deres. http://www.wminow.com.

Medlemmer betaler beløp per måned betyr ikke at dette er noe pyramide. Man betaler også for mnd beløp i for eksempel aweber. Man betaler ikke for tom luft, CCPro medlemmer får tilgang til et system, ulike tjenester og slik.

Når det gjelder kvaliteten på utdanningsprodukter:

så er det ikke like lett som å måle lengden av noe eller massen av noe stein. Utdanning er noe abstrakt og verdien er vanskelig å måle, akkurat som det er med bøker, og mennesker kan tenke ulike ting om samme bok eller utdanning.

Hvis du vil lære mye om markedsføring (som kan være nyttig), kan du lese Philip Kotlers bok (inneholder modeller, sjekkelister osv.), men hvis du vil danne din egen bedrift og lære deg enkelt og praktiske ting for å starte raskt og å kunne beherske internett som markedsføringskanal, kan CCPro utdanningen være noe for deg.

Og CCPro løfter aldri om lett tjente penger:

Det er ikke noe galt i å si “du kan tjene 100 000 kr i mnd”. Bill Gates tjener sikkert mer enn 100 000 kr i mnd. Det står klart i CCPro sider at med ulike videoer at det er ikke noe bli rik fort opplegg, du må jobbe effektivt, lære deg ulike ferdigheter, bygge opp businessen, investere penger og jobbe flere måneder før du i det hele tatt tjener noe. Business er ikke noe lett å bygge, men vellykket business kan gi deg enorme summer. Bill Gates og mange andre er eksempler på de som har klart det.

Så jeg er 100 % sikker på at CCPro og WMI ikke er noe Pyramide. De som tenker på at dette er noe pyramide, bør besøke hjemmesiden til begge firmaene, og leser og ser videoer om systemet og produkter.

Morten
05.05.10

Påstanden om likhetstrekk med pyramide gjelder hvordan dette markedsføres i Norge – som “inntektsmulighet” og ikke som “kurs/utdanning”. Det er mulig at dette markedsføres annerledes i andre land.

Jeg skiller altså mellom om folk primært er interessert i kursene når de bestiller, eller om de rett og slett kjøper retten til å tjene høyere provisjoner. Absolutt alle annonser gir inntrykk av at provisjonene er det sentrale.

Hvis provisjon er sentralt motiv er dette veldig close til å bli regnet som “pyramidelignende omsetningsform” slik det defineres i de nye lovene. Man er fullstendig avhengig av å verve nye deltakere for i det hele tatt å kunne tjene penger. I seriøs business har man ikke dette behovet for å verve deltakere hele tiden, men dette er et veldig typisk tegn på en pyramide. De aller fleste pyramider blir kamuflert med produkter eller tjenester i en eller annen form, men de blir ikke mer lovlige om de selger produkter til medlemmene.

Spørsmålet om dette er pyramide eller ikke har blitt mindre viktig etterhvert, siden folk nå har begynt å trekke seg fra konseptet. Det har blitt veldig tydelig at de aller fleste er nødt til å tape penger på dette, så dette er ikke en god ide for noen som ønsker å drive en seriøs hjemmebusiness. Jeg antar at de aller fleste “prospekter” vil styre unna dette nå?

Tomme løfter om “Tjen 100.000 kroner i måneden” er vel å anse som villedende reklame? Nye deltakere har svært liten sjanse til å tjene noe i det hele tatt slik dette systemet har utviklet seg. Systemet gir rett og slett inntrykk av at det holder på å kollapse eller dø ut i Norge.

En indikasjon på at løftene er tomme er at de blir fraveket senere i disclaimere på de fleste nettsidene – man fraskriver seg alt som er blitt lovet tidligere eller som kan bli lovet senere. De som markedsfører dette som inntektsmulighet gir løfter de ikke har fullmakt til å gi og som heller ikke vil bli overholdt. Du finner eksempler på dette tidligere i kommentartråden hvor folk har hatt problem med å returnere noe.

Dette minner mer om et “mareritt” enn om en “sjanse” for folk som ønsker å drive seriøst. Man får en haug av misfornøyde “kunder” og risikerer også søksmål i mange av sakene. De aller færreste vil trives særlig godt med slike betingelser.

Seriøs
05.05.10

VENNLIGST LES DETTE NØYE MORTEN!!!

1. CCPro løfter ingenting, men sier at det er en mulighet. Det er forskjell på å gi løfter og å si at det er en mulighet. CCPro har pliktet alle medlemmer til å ha disclaimere på sin ladingsside (hvis ikke, så er det deres problem og ikke CCPro’s problem). Og CCPro har disclaimere på sine ferdiglagde landingssider.

2. Det er to ulike firmaer: WMI og CCPro. Begge gir ulike produkter og tjenester.

CCPro: BiB: Opplæringspakke med en DVD og to bøker der den ene handler om markedsføring og det andre handler om mindsetting (hvordan akte som entreprnør). Med BiB blir ditt Back Office opprette og det er en måneds medlemsskap inkludert med BiB’en (så det er IKKE bare for noen bøker og DVD’er man betaler 395 $ kr for!).

CCPro Medlemskapet: CCPro medlemmer får tilgang til en rekke tjenester og programmer og utdanningskurs (webinar, call) som blir holdt av eksperter (Google eksperter, SEO eksperter o.m.). Medlemmer betaler ikke for tom luft. (man betaler for skole og kurs og systemer på nettet som Aweber, da er det også normal at man betaler for å være medlem på CCPro). Det er mange annsatte og det brukes ressurser, og da skal det betales for disse ressursene.

om WMI gidder jeg ikke å skrive, nok og enkelt informasjon finner man på linken her: http://www.wminow.com.

BiB: pris 395 $ provisjon 150 $

Medlemsskap: pris pr mnd. 149 $ provisjon per mnd 30 $

Det er produkter vi selger og det er ikke verving av medlemmer vi tjener på.

Og det er ikke CCPro som betaler høye provisjoner, det er WMI som betaler høye provisjoner, som gir deg muligheten til å tjene høye provisjoner.

Å kunne tjene 100.000 per mnd. er ikke villedende, men det spørs hvordan man kan tjene 100.000 kr per mnd. Vi sier aldri at du kan enkelt tjene 100.000 kr per måned. Å kunne tjene 100.000 krever både penger (investeringer), tid, arbeid, opplæring fra deg. Du bygger opp din business, utvikler ferdigheter og du kan tjene store penger med din utviklede business. Du har muligheten, men “mulig” betyr ikke “enkelt”.

Morten
06.05.10

Det er interessant overfor andre lesere at du regner “Tjen 100.000 kroner i måneden” som OK, og at slike annonser er aksptable fordi det finnes en teoretisk mulighet til å oppnå slike inntekter.

Jeg regner stort sett ALLE vendinger som gir feilaktig og uriktig inntrykk for å være villedende, selv om de har en liten mulighet for å kunne oppfylles. Jeg stiller krav til at slike ting skal være SANNSYNLIGE også, og ikke bare en ørliten sjanse.

Som “løfter” regner jeg også “salgsløfter” eller “salgspitch”, dvs. det som oppgis som et hovedformål overfor kunder. Folk blir egentlig lurt hvis de kjøper dette produktet som et middel til å oppnå inntekter. Sannsynligheten for å tjene penger på dette produktet nå er altfor lav til å være realistisk. Til nå har minst 80 prosent av deltakerne tapt på dette, og prosenten av tapere har hele tiden steget. Selv de som drev stort på høsten må ha merket at interessen har blitt stadig lavere siden januar.

I en seriøs business bør du aller helst kunne si sannheten uten å måtte pynte på den eller å holde tilbake vesentlig informasjon. Definisjon på “sannhet” bør vel helst være at opplysninger gir et noenlunde korrekt inntrykk?

Noen velger å forholde seg til andre definisjoner på “sannhet”. Enkelte ganger minner dette mer om bedrag enn om sannhet.

Jeg kan si rett frem at hvis du har “løfter” om inntjening i annonser eller omtaler så er dette mest sannsynlig villedende markedsføring. Dette omfatter også ord og vendinger som skal forsøke å gi inntrykk av slike muligheter. Konseptet har ikke et slik potensiale som markedsførerne her prøver å gi inntrykk av, det ligner langt mer på pyramidebasert omsetningssystem enn på seriøs business.

Ingen av oss klarer å påvise om dette faktisk ER en pyramide eller ikke, så jeg dropper å komme med påstander om at dette ER en pyramide. Inntil videre er det opp til hver enkelt å vurdere dette spørsmålet selv. Det jeg tør påstå er at konseptet har langt lavere lønnsomhet for deltakerne enn markedsføringen forsøker å gi inntrykk av, og at markedsføringen således er villedende.

Seriøs
08.05.10

Det har nok vært markedsførere som har vært villedende overdrevet det der med forretningsmuligheten. “du kan tjene fra 30.000 på deltid”, “jeg tjener 100.000 på pyjamas” er villedende.

Men ingen blir lurt i CCPro. De som blir lurt, det er de som ikke leser alt som står på sidene. Det står klart i CCPro’s sider at det krever mye arbeid, og hvis man arbeider mye, det er da man kan tjene store summer, det er ingen “bli rik fort” opplegg, og at suksess er alltid fortjent, at det ikke er noe lettjente penger.

Det er ikke snakk om sannsynlighet, fordi det er ikke noe pengespill. Jobber man hardt og følger instruksene og lærer man seg ferdighetene, så kan man tjene mye.

Og disclaimere står under alle CCPro’s landingssider (og alle medlemmer har plikt til å ha disclaimere).

På landingssiden til CCPro, vil du finne ingen villedende uttrykk:
http://www.oneyearplan.net/abkar/

På toppen av thankyou siden står det følgende:

NOTICE: This is a real opportunity where you will be required to learn new skills and apply yourself diligently to get results. Real work is required. Individual results will vary. Some startup capital is required. Individual results will vary. GET RICH QUICK and LOTTERY MENTALITY people need not apply.

Så vi skjuler ingenting.

Morten
08.05.10

Markedsføringsloven krever vel at budskapet skal komme tydelig frem fra START, og ikke være skjult i disclaimere senere i teksten? Dette spørsmålet skulle normalt blitt håndtert av Forbrukerombudet, men de valgte å oversende saken til Lotteritilsynet 26. november 2009.

Jeg siterte svaret fra Forbrukerombudet i tråden om CarbonCopyPro i webforumet.no (18. desember, post 149) – http://www.webforumet.no/forum/65460-post149.html

Det er temmelig sterke grunner til å mistenke dette for å være pyramide, men saken ser ut til å være lagt på is hos Lotteritilsynet rundt midten av januar 2010. Dette betyr vanligvis at de ikke har nødvendig dokumentasjon i saken og derfor ikke kan fatte et vedtak. Siden CCP ser ut til å dø ut av seg selv i Norge gjetter jeg på at det heller ikke vil komme noe vedtak derfra.

Det må ha blitt fordømt vanskelig å selge dette i Norge siden januar 2010? Konseptet er avhengig av en bestemt “oppskrift” for å kunne virke skikkelig, og denne “oppskriften” har forlengst blitt forstyrret. Folk som søker på nettet vil finne masse opplysninger som forstyrrer denne oppskriften og gjør den mindre egnet enn den var.

Nye deltakere har helt andre betingelser enn de som startet tidlig, og selv de som startet tidlig må ha merket at markedet har stagnert. Dette har rett og slett blitt mindre lønnsomt etterhvert, og det har mer sammenheng med hvordan konseptet er oppbygd enn med deltakernes innsats. Konseptet er ikke lenger særlig “salgbart” i det norske markedet. Det er temmelig klønete å satse på ting som er på vei UT av et marked hvis man ønsker å drive lønnsomt.

Siden folk ser ut til å styre unna uten “innblanding” anser jeg ikke spørsmål om villedende markedsføring eller pyramide for å være viktige lenger. De var langt mer viktige på høsten 2009 enn de er nå.

Morten
08.05.10

Her er et regnestykke som folk kan teste:

I midten av januar 2010 var det ca. 400 deltakere i Norge. Nå 4 måneder senere er antallet ukjent, men det ser ut til å gå NED istedenfor opp.

Hvis det er 600 deltakere nå har 12,5 prosent av deltakerne fra januar klart å verve 1 ny deltaker i snitt pr. måned – dvs. at 50 av deltakerne har hatt en veldig beskjeden inntekt. For flesteparten må utgiftene ha oversteget inntekter.

Å gjette på 600 deltakere nå var en veldig “snill” gjetning, for antallet ser ut til å gå nedover istedenfor oppover. Jeg var også “snill” da jeg fordelte inntektene på 50 deltakere istedenfor 10 eller 20. Mest sannsynlig er det ikke flere enn 10-20 personer som tjener noe på dette nå. De som eventuelt tjener noe ser ikke ut til å ha tjent GODT de siste månedene.

De fleste vil se at dette umulig kan være en lønnsom business for de fleste av deltakerne. Siden senhøstes 2009 har det hele tiden blitt mindre lønnsomt, så man skal være passe optimist hvis man tror at denne trenden vil endre seg. Selskapet er vel rett og slett på vei UT av det norske markedet?

I tillegg til å være ulønnsom business er dette også blitt en “sosial belastning” for noen. Virksomheten har et relativt tvilsomt rykte omtrent uansett hvilke forum man sjekker.

Seriøs
09.05.10

1)
Budskapet står klart frem i CCPro landingssider. Dette er for deg som vil bli entreprenør, og ikke for deg som vill ligge i sofaen og bli millionær.

Men som alle andre selskaper, ikke ALL budkskap skal stå HELT KLART i starten. Mange andre selskaper fraskriver seg en rekke ansvar, men det står ikke helt klart på hjemmesiden deres, men under link som heter “user agreement” eller “terms of use” eller noe lignende.

2) Selv om ditt språkbruk virker så faglig, så virker ikke innholdet i dine innlegg/kommentar så faglig fordi:
Rykter og det som står i forumer er ikke altid sanne, og heller ikke noe å stole 100 % på.

Du spår om at CCPro vil ut av Norge
og du kommer med en rekke tall om at antallet av CCPro medlemmer senker ned. Jeg lurer på om hvor du har fått disse tallene fra, eller er det bare tall du bare gjetter?

3)
Det er forskjell på å kritisere et selskap, og det å påstå at selskapet er noe svindel.

Om noen sier: “CCPro’s opplæring og og systemer og markedsføringsmetoder er ikke så gode fordi…”

da respekterer vi det bare, fordi alle har sine meninger om hva som er så bra.

Men om noen sier at CCPro er svindel og pyramide og slik, da er det hans ansvar å bevise sine påskyldninger.

Du mener at CCPro landingssider er villedende.

Og du mener at det er sterke gurnner til at CCPro er pyramide.

Da vil jeg gjerne vite akkurat
hvorfor du mener CCPro’s landingssider er villedende?
Og hva er de “sterke grunnene” til at CCPro kan være en pyramide?

Morten
10.05.10

(1) og (3)
Jeg har aldri snakket spesifikt om “landingssider”, men jeg har sagt at markedsføringen er villedende – dvs. at dette blir markedsført som inntektsmulighet og ikke som kurs/opplæring. Utsagn om landingssider gjelder at vesentlig informasjon er skjult i disclaimere på disse – og at dette opphever andre “løfter” som gis i markedsføringen.

Påstanden om villedende markedsføring er basert på at annonser og omtaler har klare “salgsløfter” om inntekter, men at slike “salgsløfter” fravikes på et senere tidspunkt i disclaimere. Deler av dette budskapet er altså klart villedende og er egnet til å forlede folk. Konseptet har altfor liten sjanse til inntjening til å kunne kalles inntektsmulighet for nye deltakere nå. De blir mer eller mindre “lurt” hvis de satser på dette som inntekter. Markedsføringen ville møtt langt mindre motstand om dette hadde blitt markedsført som “kurs/utdanning” og ikke hatt klar og tydelig fokus på inntjening.

Markedsføringen er også villedende fordi den kobler sammen CCP med høye inntekter. De høye inntektene er knyttet til WMI og krever en betydelig høyere investering. Om man satser på CCP alene har man knapt nok sjanse til å dekke utgifter. Opplysninger om dette er hentet fra disclaimerne, som hevder at gjennomsnittlig inntekt på CCP er omtrent $200 pr. mnd. (og selv dette tallet er overdrevet – deltakerne som gruppe TAPER penger hele tiden). Opplysningene er villedende fordi de gir inntrykk av at man kan oppnå høye inntekter for en lav inngangssum. Jeg er temmelig sikker på at mange føler seg forledet her?

Mesteparten av markedsføringen her er altså basert på BEDRAG og på hva folk kan være villige til å tro. Dette er metoder som er lite egnet for en seriøs business som driver langsiktig, siden kostnadene ved å bli “avslørt” kan være skyhøye på lang sikt. Deltakere i CCP merker dette nå i form av redusert interesse for dette konseptet – det har blitt betydelig vanskeligere å selge.

Jeg regner argumentet om at også andre bryter regler for å være lite relevant, altså det at mange produkter på internett har “User Agreement” eller “EULA”. De seriøse selskapene bruker standardiserte EULA som ikke villeder folk. De mindre seriøse selskapene kan ha masse ting som er skjult i slike EULAs. CarbonCopyPro minner vel langt mer om disse useriøse aktørene?

Vi bruker normalt ikke argumentet “andre bryter regler også” i forsvar av egen sak. Andres regelbrudd bidrar ikke til å “rettferdiggjøre” at også vi kan bryte regler. Internett har vel allerede NOK av tvilsom markedsføring allerede, så det er vel ikke noen grunn til å bidra med noe ekstra?

(2)
Faglig kompetanse;
Jeg er verken jurist, markedsfører eller noe annet som er relevant faglig. Jeg har heller ikke forsøkt å gi inntrykk av noe sånt noe. Der hvor det er påkrevet er de fleste foruminnlegg dokumentert med kilder slik at folk selv kan vurdere om opplysninger kommer fra pålitelige kilder.

Jeg har vel aldri gjort egen kompetanse til del av denne saken? Det pleier vanligvis ikke å være en særlig effektiv taktikk å henvise til kompetansenivå istedenfor fakta.

Nedgang i antall deltakere:
Dette er et inntrykk som er basert på antall søketreff i Google. Disse har omtrent blitt halvert siden januar 2010. Fra august 2009 til januar 2010 hadde de samme tallene en klar vekst.

Selve metoden er temmelig upålitelig siden Google cacher også svært gamle eller lite relevante resultater i sine søketreff, men metoden gir allikevel et bilde av situasjonen hvis den gjentas over tid. Jeg har brukt metoden fra tidlig i august 2009 i denne saken. Unøyaktigheter vil nesten alltid vise et større antall treff enn hva som er relevant – de gir en “oppvurdering” av aktiviteten.

Informerte kilder i CCP kan sikkert bidra med korrekt informasjon? Jeg tilbyr kun den informasjonen jeg HAR til enhver tid. Jeg antok at jeg var “snill” når jeg foreslo 600 deltakere i regnestykket mitt, siden jeg har inntrykk av at deltakerantallet reduseres istedenfor å øke.

Seriøs
10.05.10

1)
Du skriver alltid om løfter, men det er INGEN LØFTER og INGEN SALGSLØFTER. CCPRo’s markedsføring er ikke villedende, fordi alt står klart, det krever hadt arbeid, det er ingen “bli rik over natta” opplegg, og det er ingen løfter. Jeg skjønner ikke hvordan du ikke klarer å se at alt dette?

Det krever noe start kapital for å starte din business, også bygger man sin business, etter noen flere måneder begynner man å tjene “gode nok” penger.

Men ikke alle tjener sikkert, fordi vi gir systemet opplæringen og slik, men det er hver enkelts ansvar å oppnå suksess.

Og ingen business har noe garantier, alle vet at å starte noe for seg selv er risikofylt. Og det står KLART i CCPro’s landingssider, ikke skjult senere i disclamer linker.

Og det er slik inntrykk jeg får av CCPro’s markedsføring.

Og jeg har ikke argumentert med at andre bryter regler. Det som står i disclaimere er ikke noe 180 graders forskjellig fra innholdet i selve landingssiden. Disclaimere er ansvarsfraskrivelser, og mange andre selskaper har også slike ansvarsfraskrivelser, og det er helt normalt.
Og jeg vil helst at du skal gi meg linken til hvilke landingssider du prater om?

2)
Hvordan kan søketreff på google være et bevis på at medlemstallet synker? Og hva er ditt bevis på at søketreff på google synker?

Og du gir en rekke tall, og jeg vil vite hvor kommer disse tallene fra? Fordi dine inntrykk kan ikke være noe fakta.

Jeg anbefaler deg å bruke litt tid på denne videoen:
http://www.youtube.com/watch?v=J8o5Dl_iaRc

Og denne videoen:
http://www.youtube.com/watch?v=PdU9k9y3A_M

Og du vil se hva det går it på og at dette er ingen “bli rik fort” opplegg.

Morten
11.05.10

Ingen av videoene omtaler dette som “inntektsmulighet”? Her holder de seg på helt trygg grunn ved å beskrive det som “education” og “community”. Dette besvarer vel egentlig svært lite? Jeg har forlengst fastslått at selve produktene trolig ville vært lovlige om de hadde blitt markedsført på en annen måte.

Jeg lurer på om du er relativt ny i dette konseptet, altså om du er innmeldt etter januar 2010? Videoene du linker til pleier å komme fra folk som er relativt nye.

Jeg har stort sett diskutert dette med deltakere som var tidlig med i dette systemet, og argumentene mine er egentlig ikke rettet mot nykommere. Du bør kanskje prøve å REGNE på dette selv og foreta dine egne vurderinger om hvilke sjanser du har som distributør? Ellers finnes det rikelig med opplysninger på nettet – bl.a. advarsler fra Forbrukerombudet og Lotteritilsynet.

Jeg kan bidra med linker hvis du trenger opplysninger om noe – dvs. HVOR du finner opplysninger og HVA du finner der. Mesteparten av dette vil være uten interesse hvis du velger å satse uten å sjekke ting grundig. Å la være å sjekke ting kan gi deg en fordel i salget siden du da vil opptre mer naturlig (man klarer seg bedre om man TROR på et konsept).

(1)
Jeg dropper å besvare mesteparten av punkt 1 her for å unngå langt innlegg, det vil bli litt for mye detaljer.

Ulike synspunkter på dette konseptet skyldes rett og slett at jeg har sjekket haugevis av ting på nettet siden august 2009, og også har REGNET på mange detaljer. En annen årsak er at jeg har jobbet mange år med salg, og gjenkjenner mange metoder hvis andre selgere prøver å forlede meg. Dette gjorde at konseptet ble sjekket ekstra nøye da jeg oppdaget slike “tricks”.

(2)
Jeg har ikke fulgt opp denne saken regelmessig siden februar, bortsett fra at jeg har sjekket antall søketreff i Google med et par ukers mellomrom. En av de i TeamNorway bør vel kunne gi deg mer nøyaktig tall på antall deltakere enn jeg klarer å gi?

Siste beregning som var noenlunde nøyaktig skjedde i desember 2009 da jeg beregnet antall deltakere til snaue 400 i Norge. Dette anslaget var litt for høyt, men stemmer sånn noenlunde.

Neste anslag for antall deltakere kommer fra en deltaker selv den 19. januar 2010 i denne tråden, og det blir anslått til ca. 400 deltakere. Du finner dette anslaget lenger opp her.

Det som gjør det vanskelig med beregninger er at nettsider dukker opp på søketreff selv etter at folk har sluttet, og at nye deltakere bruker variabel tid før de “kommer igang”. Jeg har derfor forlengst sluttet å forsøke å beregne ting nøyaktig.

Oversikt over antall deltakere pr. idag vil være vesentlig hvis du skal beregne egne sjanser for å tjene på dette. Dette tallet er fullstendig uten betydning hvis du er fast bestemt på å satse på dette – da bør du heller unngå å sjekke fakta.

Seriøs
11.05.10

Jeg får inntrykk av at du går på meg som person og ikke på sak.

Om jeg er både erfaren forretningsadvokat og erfaren siviløkonom med markedsføring som spesialisering, har jobbet med network marketing i flere år og har jobbet med dette konseptet i 4 år,

eller om jeg er uten utdanning, har aldri jobbet i network marketing før, og er en som er blitt medlem i forrige uke,

burde vel ikke være så interessant?

Grunnen til at jeg sendte deg disse linkene er at, med dine innlegg virket du som om du ikke visste hva CCPro går ut på i det hele tatt.

Jeg er ikke en person som er redd for fakta.
Min første møte med CCPro er i August 2009, og siden da har jeg grundig lest mye, grundig sjekket om konseptet, lest om Økokrims uttalelser om CCPro, leste på forumer, sjekket fakta, osv. og jeg er blitt medlem i Oktober, men likevel ikke investerte så mye tid og penger for å ikke risikere meg, og fortsatte å sjekke og forske på alt det hele (lest på og sett på videoer om negative vurderinger om både CCPro og WMI). Men nå – etter 6 måneders forskning og vurdering – er jeg 100 % sikker på at dette er ingen svindel eller noe slik, og dette er en seriøs selskap.

Men dette er også inntektsmulighet. Før var CCPro “knyttet” til WMI, og WMI’s produktlinjer gav høye provisjoner, og derfor ble CCPro markedsført som både utdanning, community og inntektsmulighet.

Men nå har WMI siner verktøy for å selge sine produkter, og de to selskapene ble mer adskilt fra hverandre. Altså er det ikke noe “partner forhold” mellom CCPro og WMI som det var før (men likevel alle CCPro medlemmer får kjennskap til WMI’s produktlinje). Derfor blir det nå mer markedsført som community og education enn inntektsmulighet, men det ligger fortsatt inntektsmulighet i dette hvis man arbeider både med CCPro og WMI.

Og jeg har fortsatt ikke fått noe link fra deg om hvilke landingssider eller markedsføringsobjekter du pater om. Det er ingen salgsløfter og alt informsjone står klart i CCPro’s landingssider (som CCPro markedsfører seg med).

Morten
11.05.10

Nei, jeg går faktisk på SAK, men jeg prøver også å tilpasse kommentarer til den enkelte personen. Folk har veldig ulik opplevelse av dette konseptet som avhenger av NÅR de startet og mange andre ting. Jeg kan bruke helt andre beskrivelser hvis folk har mye erfaring med dette, men jeg bør trolig tilpasse det litt hvis folk er relativt nye.

Hvis folk har mange måneders erfaring med dette bør jeg også droppe mye av det helt grunnleggende – de har selv mye mer innsikt enn meg. Jeg bør også tilpasse ting til folks MOTIVER, dvs. at jeg bør tilby noe annet til en nybegynner som ønsker å sjekke ting grundig enn til en som er fast bestemt på å satse på dette.

De som startet på høsten hadde langt bedre sjanser for å tjene penger på dette enn de som startet i januar, og de beholder dette forspranget i lang tid. De fleste som startet noenlunde tidlig på høsten har vel klart seg sånn noenlunde med inntekter? Dette vil gi et annet inntrykk enn om man er nybegynner.

Siden du har hatt tilgang til rikelig materiale på nettet vet du også at jeg har sjekket en haug av ting i denne saken. Mesteparten ble postet i WEBFORUMET.NO fra ca. 18. august 2009 som Uregistrert (4 eller 5 poster) eller som Mortenxx. Folk som googler “CarbonCopyPro” pleier å finne denne tråden selv.

WMI og CCP:
Forholdet mellom WMI og CCP er at de JURIDISK sett er 2 selvstendige firmaer, men du kan også si at de REELLT sett har vært tett knyttet til hverandre. Jeg vurderer først og fremst forretningsmessige ting og ikke juridiske. Jeg følger heller ikke med på utviklingen i disse selskapene, så vurderingen min er basert på forholdet de HADDE seg imellom.

CCPros opprinnelige formål var å markedsføre produkter fra WMI. Dette formålet ser fortsatt ut til å være relativt sentralt i CCPros virksomhet, men jeg har ikke oversikt over eventuelle endringer i konseptet.

Spørsmålet ditt om link til en landingsside:
Siste omtale jeg har vært innom var nettsiden til Carl Magnus, hvor jeg påpeker at mange av løftene er tomme og meningsløse. Du finner link i innlegget hans litt lenger oppe i tråden. Jeg sjekker ellers sjelden slike nettsider nå, men jeg sjekket de fleste som var synlige på nettet tidlig i august 2009. Mye av inntrykket mitt kan være basert på tidlig markedsføring hvor samtlige lovet gull og grønne skoger.

Spørsmålet som du hopper over:
Du klarer selv å sjekke deltakerantallet om det er økende eller synkende. Mine beregninger er kun unøyaktige anslag.

Du kunne vel egentlig BESVART dette selv istedenfor å spørre om mine metoder? Du kan kjapt ta en telefon til noen i samme systemet og spørre om utvikling direkte, mens jeg baserer meg på unøyaktige metoder. Da begynner det å bli meningsløst med enkelte av spørsmålene jeg har besvart. Siden du selv har tilgang til “inside information” bør du heller besvare slike spørsmål selv.

Spørsmål om deltakerantallet er ikke av spesiell interesse for meg lenger, men det BØR være av interesse hvis noen vurderer å starte dette nå. Jeg er temmelig sikker på at det blir godt mottatt hvis du kan bidra med litt mer nøyaktig informasjon.

Min personlige kommentar om CCP:
Mesteparten av researchen min ble foretatt mellom august og desember 2009, da dette bl.a. ble presentert som et alternativ til en vanlig jobb. Jeg STEILET på oppfordringer om “å si opp jobben”, “bli din egen sjef” og andre uttrykk som var rettet mot å gi inntrykk av en langvarig inntektskilde. Dette konseptet har langt flere likhetstrekk med pyramidevirksomhet enn med seriøs hjemmebusiness..

Konseptet hadde på den tiden en klar og tydelig svakhet ved at deltakere var nødt til å VERVE nye deltakere for å tjene penger. Jeg tviler på at denne svakheten er FIKSET, men konseptet er temmelig sikkert blitt endret noe underveis. Hovedinntrykket mitt er at endringer bidrar til å tåkelegge ting istedenfor å fikse noe. Ideen om et “community” ser ut til å inneholde like lite substans som konseptet ellers.

Jeg fokuserer vanligvis på HOVEDSAK og ikke på detaljer. Dette betyr at jeg legger mindre vekt på om den enkelte detalj er sann eller usann når jeg vurderer ting, men jeg vurderer om den bidrar til å gi et sant og riktig bilde. Jeg er f.eks. lite imponert over inntektsbevis som brukes i markedsføringen. Disse bidrar mer til å forlede folk enn til å gi et korrekt bilde av den enkeltes sjanser til å tjene på dette. Solide konsepter har sjelden behov for denne type “beviser”.

Seriøs
11.05.10

Når det gjelder data om antall medlemmer, så skal jeg komme med data (hvis jeg får tilgang til).

CCPro og WMI er ikke noe Pyramide selskap.

Alle vet (eller kan vite) hva som er forskjellen mellom Pyramide selskap og seriøse network marketing selskaper.

Grunnleggende forskjellen er at pyramide selskaper er ikke basert på noe produkter eller tjenester. Med det mener jeg at:

1) De ikke selger noe som helst produkt eller tjeneste, eller
2) De selger bare symbolske produkter eller tjenester (f. eks. bare en introduksjons DVD) eller,
3) De selger produkter eller tjenester, men prisen er SVÆRT HØY i forhold til verdien av selve produktet eller tjenesten, derfor de som kjøper produktet kjøper BARE for å selge den til andre å bli rik.

Men CCPro og WMI er basert på produkter og tjenester. CCPro er et service selskap som tjener entreprenører. CCPro tilbyr en rekke tjenester til sine medlemmer som opplæringer, systemer, materialer osv. og medlemmene betaler månedsavgift til for det de får (akkurat som man betaler for privat skoler eller andre systemer som Aweber).

WMI er finansiel education selskap. Den selger pakker som vil hjelpe hver enkelt med sin økonomisk planlegging, helse, personlig utvikling, og mye annet, og M2 og M3 konferanser som blir holdt av høy betalte eksperter.

Begge selskap tilbyr tjenester/produkter som har nytteverdi i seg selv.

Det andre med Pyramide er at inntjeningen er bare basert på medlemsskap.
Men at medlemmer tjener på verving av medlemmer må ikke bety pyramide, men hvis medlemmene tjener MEST PÅ VERVING, og hvis medlemsskapet har ikke noe verdi i seg selv, så kan det være en pyramide.

Tenk på følgende: BI er en privat skole der studenter betaler en sum per semester. Tenk deg at hvis BI’s studenter kan velge å bli markedsførere av BI. Og de markedsfører BI. Og når de klarer å få noen registrert seg på BI, får de kommisjon. Blir BI en pyramide?

Men jeg får inntrykk av at du aldri godtar CCPro og WMI som utdanningsselskaper, men som selskaper som ikke har noe tilby og selger tomme luft.

Når det gjelder WMI, så er det ikke medlemsskapet, men produkter som M-Power, M1, M2 og M3 vi selger og tjener mest på. Ellers M-Academy er tjeneste som medlemmer har tilgang til.

Men det som er med CCPro, er at det meste av selve tjensten ligger i medlemsskapet. Vi selger ikke så mye utdanningsbøker, du blir medlem, også har du tilgang til en rekke tjenester, opplæring, systemer og slik, og du betaler for alt disse per måned. Og den som verver deg, får sin kommisjon.

Medlemmer blir ikke medlem bare for å få retten til å selge BiB og lære seg hvordan man segler BiB. Det er bare en myte om CCPro.

Når det gjelder Carl Magnus’ landingsside, så er det HAN som er ansvarlig for innholdet for denne siden, og ikke CCPro. CCPro har regler om hvordan det skal markedsføres.

Med landingssider, så mente jeg CCPro landingssider.
http://www.oneyearplan.net/haj
http://www.oneyearplan.net/peppern er to eksempler på CCPro’s landingsside.

Og vi tåkelegger ikke noe. Det som er endret siden høst, er at WMI har sin egen salgsverktøy. Før hadde WMI benyttet av CCPro’s salgsverktøy, altså var CCPro salgsmotoren til WMI, men nå har WMI sin egen “salgsmotor”.

CCPro systemet, opplæringen og slik er ikke lagd opp bare for å kunne selge BiB og WMI’s produkter. Jeg har lest på manualene og vært med på opplæringen, og opplæringen handler om generellt business og marketing, og ikke bare marekedsføring av BiB.

Og dette konseptet kan gi langvarig inntekt, men ikke over natta. Hvis du blir medlem og selger både CCPro’s produkter/tjenester og WMI’s produkter/tjenseter, kan den gi deg langvarig inntekt. Så når det er sant at selskapet kan gi deg inntekt, da er det vel ikke noe galt i å markedsføre dette som en inntektsmulighet, eller nevne at dette kan være en inntektsmulighet, (men vi gir aldri løfter, det er business, og det er alltid risiko i business).

Og vi markedsfører ikke alltid som “inntektsmulighet”. Hvis du besøker hjemmesiden til WMI og CCPro, så vil du se at det er ikke bare “innetktsmulighet” de prater om, men om sine produkter og tjenester:
http://www.carboncopypro.com
http://www.wminow.com

Men det er alltid risiko i business. Om denne businessen er god eller dårlig, er en annen sak, men denne businessen er seriøs business og ikke noe svindel eller pyramide.

Og jeg lurer på om hvilke problemer du mener som “bør fikses”?

Morten
12.05.10

Spørsmålet om pyramide eller ikke ble for komplisert for meg å vurdere allerede 18. august 2009 – men det er heller ikke min oppgave å foreta slike vurderinger. Derfor har jeg omtrent hele tiden valgt beskrivelsen “mistenkt pyramide” og angitt årsakene for dette, og sagt at det er opp til korrekt myndighet å avgjøre dette spørsmålet.

Jeg aner ikke om hovedmotivet for å handle her er endret siden høsten 2009, men da virket det som om mulighetene for provisjon var mer sentralt motiv enn selve kursene i WMI. Folk som kjøpte M1 M2 M3 gjorde det pga. muligheter for å oppnå provisjon, mens selve innholdet i kursene var av langt mindre betydning.

Status i pyramidespørsmålet er at det foreligger en sak hos Lotteritilsynet som tilsynelatende er lagt på is siden januar 2010 – da CCP ble definert til å være “i gråsonen” . http://www.aftenposten.no/nyheter/iriks/article3460010.ece

Saker blir lagt på is når det ikke foreligger tilstrekkelig dokumentasjon til å fatte et gyldig vedtak. Det er ikke en “frikjenning”, men det betyr at man ikke har tilgang til den dokumentasjonen som er nødvendig. Lotteritilsynets har hjemmel for å innhente regnskapsmessige opplysninger, men dette gjelder kun for norske selskaper. I denne saken trenger de regnskapsmessige opplysninger fra USA for å kunne vurdere saken og fatte et vedtak.

Regelverket er rett og slett for komplisert til at man klarer å komme frem til en avgjørelse innen rimelig tid. Saker som ikke er tilstrekkelig dokumentert vil sjelden få et vedtak, og eventuelle vedtak vil nesten garantert bli avvist av en klageinstans hvis de ikke oppfyller kravene.

Jeg har ikke studert lover i detalj, men opplysningene er et kjapt sammendrag fra forarbeide/lovforslag da Lotteriloven ble endret og tilpasset EU-direktivet om “Unfair Commercial Practice” (eller hva det heter). Jeg har lagt igjen linker til slike kilder andre steder, men dette er temmelig “heavy stuff”.

Jeg vurderte det juridiske her til å være for komplisert for meg, så jeg har bevisst valgt å unngå å fremstille meg som “100 prosent sikker” i spørsmålet om pyramide. Det er svært lite attraktivt for meg å påstå 100 prosent sikkerhet i saker som krever spesialisert kompetanse.

Landingssider og annonser:
Bortsett fra en grundig undersøkelse i august 2009 har jeg stort sett unngått å klikke på annonser. Jeg har heller ikke tenkt å begynne med dette medmindre noen BER meg om det. Google tjener vel allerede nok på annonser og trenger vel ikke min innsats for å tjene mer?

Dette betyr at jeg kan overse at noen driver mer seriøst enn andre, men de få stikkprøvene jeg har tatt har antydet omtrent samme nivå.

Spørsmål om annonser og landingssider er i strid med markedsføringsloven må avgjøres av kvalifisert instans. Dette skulle normalt vært avgjort av Forbrukerombudet høsten 2009, men de valgte å oversende saken til Lotteritilsynet for utredning av pyramidespørsmålet..

Jeg har i et innlegg på webforumet karakterisert det som “dårlig taktikk” å tipse Lotteritilsynet om pyramide. Dette gjør at også spørsmålet om ulovlig markedsføring blir forsinket.
http://www.webforumet.no/forum/generell-business/4127-carboncopypro-13.html#post81556

WMI-produktene:
NB. Jeg er ikke blant de som har kalt kursene fra WMI for “tom luft”, men jeg har temmelig sikkert vurdert dem til å være overprisede. Jeg ser faktisk en viss verdi i disse produktene som kanskje kan forsvare prisen også for den enkelte. Dette temaet kan bli litt “tvilsomt” hvis jeg utdyper det.

Jeg har stort sett vurdert kursene fra en selgers synsvinkel uten å hekte meg opp i detaljer – dvs. at jeg har vurdert hvor “salgbare” kursene ville vært hvis jeg skulle solgt dem “stand-alone” (uten å ha inntektsmulighet tilknyttet salget).

Det er ikke særlig etterspørsel i markedet etter denne typen kurs til den prisen. Jeg ville vært nødt til å stykke opp kursene i mindre deler hvis jeg skulle solgt dem “stand-alone”, og jeg måtte temmelig sikkert også modifisert prisene drastisk. Produktene er altså temmelig “usalgbare” for en selger slik de er.

Det virker mer som om de har satt sammen “pakker” som skal forsvare en pris enn at de har sjekket hva det er etterspørsel etter. Jeg har inntrykk av at formålet med disse kursene er at de skal SE UT som noe av høy verdi. For en selger som driver langsiktig og seriøst ville jeg ansett dette for å være et “mareritt” – at her vil det dukke opp haugevis av misfornøyde kunder etterhvert.

Jeg har bare middels gode salgsevner, så jeg er stort sett avhengig av at ledelsen i firmaet klarer å sette sammen en produktlinje som fungerer godt mot det markedet jeg skal operere i. Jeg blir også stresset hvis jeg stadig må bløffe eller forsvare produktene. For andre selgere kan selvfølgelig dette virke mer “salgbart” enn det gjør på meg, men jeg hadde trolig valgt å bytte jobb hvis ledelsen i firmaet hadde pådyttet meg dette produktspekteret.

Som selger utvikler man vanligvis et konsept, dvs. at man jobber annerledes hvis man satser på langsiktige kundeforhold enn hvis man satser kortsiktig. Dette produktspekteret passer bedre for annen selgertype enn meg, dvs. at andre bransjer kan tillate ting som folk flest synes er litt usmakelig. Annonsene sikter seg heller ikke inn på folk med salgserfaring (bortsett fra nettverkssalg). De med erfaring vil trolig ikke “svelge” argumentene like godt som de som bare følger instruksjoner (vi merker hvis andre selgere forsøker å forlede oss).

BI vs. WMI:
BI har vel egentlig ikke behov for å markedsføre seg på samme måten? Det ville vel heller skadet ryktet enn å føre til noe positivt? Her må du nesten spørre BI om dette temaet istedenfor meg. Det pleier sjelden å være fordelaktig å omdanne seriøs business som fungerer godt til MLM/nettverk.

Såvidt jeg vet er det ingen av de seriøse utdannings-institusjonene som baserer seg på rekruttering via MLM/nettverk? De jeg sjekket som bruker denne modellen har svært ofte blitt definert som pyramider og blitt forbudt

Behovet for å markedsføre en utdanning som “inntektsmulighet” bør heller ikke være tilstede i en seriøs utdannings-institusjon. BI tilbyr vel relativt kurant utdanning sammenlignet med WMI? Med kurant mener jeg at det er en offisiell utdanning som kan gi grunnlag for bestemte stillinger, ikke en “liksom-utdanning” som kun er relatert til en bestemt virksomhet.

Nå har jeg ikke sjekket dette grundig, men jeg tviler ærlig talt på at WMI har noen offisiell status som utdannings-institusjon i noe land? Her tror jeg en av selgerne har pyntet på fakta og forsøkt å gi inntrykk av at produktet har høyere verdi enn det egentlig har.

Spørsmålet vi bør stille er vel ikke om JEG er villig til å godkjenne dette, men om DET er godkjent som utdannings-institusjon? Jeg legger merke til at du har godtatt dette langt mer enn meg. Jeg regner med at folk ville ristet på hodet hvis jeg hadde presentert “M-Academy” eller en av titlene i en CV. Folk som er rutinert på ansettelser pleier å være temmelig reserverte mot slike ting.

————
Denne kommentaren ble forferdelig lang, så jeg avbryter temaet her. For å hindre at tråden sklir ut enda mer i lange kommentarer anbefaler jeg at vi blir enige om en ting – “vi tolker dette konseptet vidt forskjellig”.

Enighet om at man er uenige er en taktikk som kan brukes der hvor det er altfor lang avstand mellom partene, og hvor man oppnår lite ved å fortsette en diskusjon. Jeg bruker denne taktikken en sjelden gang for å hindre at diskusjoner utvikler seg og pågår “forever”.

I denne saken har jeg allerede på et tidlig tidspunkt overlatt tolkninger til rette myndigheter, så jeg har strengt tatt ikke særlig sterke motiver for å diskutere forhold som krever at jeg må sette meg inn i saker på nytt.

Ingen av oss er heller istand til innvirke på om dette kommer til å bli regnet som pyramide eller ikke. Spørsmålet om pyramide kan ta ÅR før det blir avgjort. Jeg har også forlengst fastslått at inntil det foreligger en offisiell avgjørelse vil det være opp til den enkelte å vurdere dette spørsmålet selv – ut fra generell aktsomhetsplikt (folk må rett og slett bruke hodet selv og bruke kvalifiserte rådgivere ved behov).

Jeg har også uttalt at inntil det foreligger noe offisielt vil begge typer vurderinger være like respektable – dvs. at det ikke er “mindre respektabelt” om noen vurderer dette til å være pyramide eller lovlig virksomhet. Feil vurderinger i forretningslivet er noe alle risikerer.

Denne type tilbud er rettet mot å spare begge partene for unødvendig mye bry, dvs. at du slipper å besvare ting hvis du ikke ønsker det. Det er også regnet for å være en relativt intelligent løsning hvis diskusjoner holder på å skli ut.

Seriøs
12.05.10

1) Jeg har ikke påstått at WMI er utdanningsinstitusjon. WMI er et utdanningsselskap, OG en forretningsmulighet. Du kan ta nytte av produktene og selskapets tjenester, eller du kan selge produktene og tjene penger. Så enkelt er det.

2) Prisene er høye, men produktene/tjensetene (M pakkene) er ikke så dårlige som du påstår. Kundene er ofte fornøyde med produktene. Og jeg synes produktenes kvalitet er verdt prisen. De som deltar i WMI, drar selv nytte av prodktene, og ikke bare prøver å pushe M pakka til andre. Og om det fins ufornøyde kuner, gjør ikke selskapet til noe svindel. Det er lov å være ufornøyd.

Økonomi og helse er noe alle mennesker har behov for (eller kan være mer eller mindre interessert i). Hvorfor skal det da ikke være noe etterspørsel etter produkter og tjenester som nettop er for å hjelpe hver enkelt med sin økonomi og helse?

3) Jeg har ikke sammenligenet BI med WMI. Og jeg har heller ikke påstått at WMI er bedre enn BI. BI’s og WMI’s oppgave og misjon er helt forskjellige. BI utdanner kvalifiserte personer til ulike stillinger, men WMI’s utdanning er rettet mot nesten alle. Å sammenligne BI med WMI er rett og slett feil.

WMI er selskap, og deres utdanning gir ikke noe stilling. Deres utdanning skal hjelpe hver enkelt til å oppnå en bedring både økonomisk, helsemessig og personlig. M1 pakka er 100 dagers program som skal hjelpe deg å oppnå 100 % forbedring både økonomisk, helsemessig og personlig.

Mens BI’s utdanning tar flere år og gir gjør deltakerne kvalifisert til ulike stillinger. Hadde ikke Kip Herriage (som har vært president i Openheimer) og gjengen utdannet seg i en institusjon, så hadde de ikke klart å drive WMI.

Jeg har bare sagt “tenk følgende: hvis…” og spurte om HVIS BI ble organisert som WMI, hadde BI blitt pyramide.

Både BI’s oppgave og WMI’s oppgave i samfunnet er forskjellige.
BI er institusjon som gir flere års hardt utdanning, som kan gi studentene stilling etter endt utdanning, mens WMI er utdanningsselskap og deres utdanning varer ikke flere år og er ikke for å gi medlemmene stilling eller yrke. Deres utdanning er for å opplyse og støtte vanlige folk og business eiere.

4) Det med landingssider og markedsføring, så har CCPro klare retnigslinjer om hvordan det skal markedsføres. Og det er sant at noen har vært villedende i markedsføring. Per Gunnar hadde kritisert L.B. for sin villedende markedsføring. Og vi blir oppfordret til å kikke på (eller lese) markedsføringsloven.

5)
Diskusjon kan være nyttig for å få reflektert sine meninger, kunnskap osv. men uendelig diskusjon er jeg aldri interessert i. Enig med deg i at det er bedre for begge parter å se hva fremtiden viser oss, enn å diskutere dette helt til den tid kommer.

Det er mange høyudannede jurister, økonomer, markedsførere, selgere som er medlemmer av CCPro og WMI. Hvis du vil diskutere om hvor lovlig, selskapet er, om hvor effektiv markedsføgingen er, om hva WMI produktlinjen innebærer, så kan du få mer ut av å diskutere disse sakene med dem heller med meg. Fordi jeg har ikke noe spesialisert utdanning (bare Allmennfag videregående skole).

Karl Krystad er for eksempel finansøkonom, og han kan sikkert gi bedre svar enn det jeg kan gi.

Men jeg har undersøkt dette i 6 måneder før jeg begynte med dette, og er selv overbevist om at dette er ikke noe svindel, og at dette er en seriøs selskap. Hvis lotteritilsynet i Norge eller andre institusjoner i USA forbyr dette, blir jeg veldig overrasket. :O

og
JEG ANBEFALER ALLE SOM VURDERER Å GÅ INN PÅ WMI OG/ELLER CCPRO STARTE MED Å BESØKE BEGGE SELSKAPETS OFFISIELLE HJEMMESIDE FØRST, OG IKKE BEGYNNE Å SE ETTER INFORMASJON I FORUMSIDER.

http://www.carboncopypro.com
http://www.wminow.com

Morten
15.05.10

Siden Frank påsto at “alle” tilsyn/ombud mente dette var lovlig legger jeg igjen en link til HegnarOnline fra 19.4.2010 (mindre enn en måned gammel):
http://www.hegnar.no/personlig_okonomi/article420043.ece

————– SITAT: ———-
- Folk må være veldig skeptiske til slike konsepter og ikke tro på alle løfter om rikdom. Det har vist seg gang på gang at det ikke har vært tilfelle, sier en representant fra Forbrukerombudet til HegnarOnline.

Forbrukerombudet ønsker ikke å se på eventuell villedende markedsføring av WMI, ettersom lovligheten av selskapets produkter er under tvil.
———————————

Lovligheten av selskapets produkter var altså under tvil for mindre enn 1 måned siden, og det er også grunnen til at det ikke har skjedd noen tiltak mot markedsføringen (der dette gjelder). Pyramidesaker ligger utenfor ansvarsområdet til Forbrukerombudet, de blir isteden behandlet av Lotteritilsynet

Siden jeg er relativt dårlig oppdatert på denne saken var det lite fristende å påstå noe som helst eller diskutere lovlighet og tekniske detaljer. Jeg tviler likevel på at denne saken får en RASK avgjørelse. Hver enkelt bør bruke sin egen “sunne dømmekraft” og de hjelpemidler som er nødvendig.

@Seriøs:
Jeg er ikke blant de som steiler på LB’s markedsføring heller, men jeg har lagt merke til at enkelte andre har hektet seg opp i henne. Jeg kommenterte 1 av postene med at han overdrev innsatsen – “du risikerer at hele tråden blir slettet” og “nettsiden hennes er endret” og “det kan ta lang tid før det kommer en avgjørelse”. Alle disse 4 trådene har vært helt i ro siden (da jeg sjekket sist). Det er bedre å dempe slike tråder enn å starte forsvarstråder.

Seriøs
15.05.10

Hegnar Online’s artikkel hadde jeg lest lenge siden. Andre nettverks markedsførere (andre enn CCPro og WMI) kritiserer Hegnar Online for å ha angripet ulike for mye på Network Marketing.

Avgjørelser om det er lovlig eller ikke er det Lottteritilsynet og/eller andre myndigheter som skal ta.

Jeg har sjekket disse trådene mange ganger, og det jeg kom til var at de som kritiserte CCPro og WMI visste ikke helt grunnleggende om begge selskapene. Det samme med denne kommentartråden også. Derfor skrev jeg mine meninger og kunnskaper om CCPro og WMI i denne kommentartråden, men avgjørelsen er det selvfølgelig andre myndigheter som skal ta.

@Morten:
Med L.B. så mente jeg Lena Björna. Hun hadde blant annet skrevet “jeg tjener 100.000kr i pysjen” og dette er vel klart ganske villedende uttrykk.. Og det var det og lignende Per Gunnar kritiserte, og alle medlemmene ble oppfordret til å lese markedsføringsloven. CCPro og WMI gir ALDRI løfter om lettjente penger. De gir en mlulighet til å tjene gode penger, men de understreker alltid at det er ikke noe “bli rik over natta” opplegg, og de understreker at de skal gi ressurser og alt slik til hjelp, men at alle er selv ansvarlig for sin suksess. Og de gir aldri noe som helst løfter – dette er forretningsmulighet. WMI og CCPro er ikke noe politiske partier som gir løfter vel.

Jeg er ikke interessert i å diskutere uendelig om et tema med noen, (jeg har et stort liv utenom det har faktisk). Men jeg har forsket på dette i omtrent 6 måneder, og jeg har forstått at dette ikke er noe pyramide eller svindel, men selvfølgelig er det Lotteritilsynet og/eller andre myndigheter som skal avgjøre dette.

Jeg anbefaler alle som tenker å starte med CCPro eller WMI, bør FØRST besøke selskapenes offisielle hjemmesider og lese (eller se video om) alt (eller det viktigste) stoff der, og deretter begynne og searche andre steder. (“å bruke sunn fornuft” trenger jeg ikke å nevne, siden alle som kan bruke sunn fornuft, trenger ikke å bli minnet på det). Her er linken:

http://www.wmitoday.com
http://www.carboncopypro.com

Morten
23.05.10

@Seriøs:
Fikk du noen mer oppdaterte tall for antall deltakere?

Metoden jeg brukte for å beregne dette er temmelig unøyaktig, men den gir likevel et langt sannere inntrykk enn markedsføringen ( “.. som eksploderer i det norske markedet” og lignende uttrykk).

De siste anslagene mine som var noenlunde nøyaktige var fra desember-januar, altså mer enn 4 måneder gamle. I begge disse månedene beregnet jeg omtrent 400 deltakere totalt.

Folk vil uansett tolke slike opplysninger individuelt, dvs. at noen vil betrakte det som positivt om veksten har vært lav – det vil gi dem bedre sjanser enn hvis antallet konkurrenter hadde vært høyere. Andre vil tolke slike opplysninger negativt til f.eks. at “interessen er synkende og ikke stigende”.

Seriøs
31.05.10

Jeg har ikke lovet om å komme med tall om antall deltakere.

Men jeg skal prøve å få tak i dette, og hvis jeg får vite informasjon om antall medlemmer, så skal jeg bare skrive alt det her.

Men for nå vil jeg la være å besvare på innlegg på denne tråden, og vil fortsatt anbefale alle interesserte å besøke offisielle hjemmesiden til begge firmaene og se informasjonen der før de begynner å searche på andre steder.

(det er tredje gangen jeg linker, det var kanskje ikke helt nødvendig…)

http://www.carboncopypro.com
http://www.wmitoday.com

Morten
03.06.10

@Seriøs:
Jeg kan være enig i at selskapenes offisielle sider kan være godt egnete kilder for noen, også om de brukes som eneste kildetype. For andre vil det være mer hensiktsmessig med balansert informasjon. Den enkelte bør finne ut av dette selv om hva man egentlig har behov for av informasjon – dvs. at det ikke finnes noe “patentert råd” som vil passe alle.

De aller fleste vil foretrekke “bekreftelser” på valg de allerede har tatt helt eller delvis, så en partisk kilde kan treffe like godt som en balansert kilde. “Partisk” brukes her i betydningen “ensidig positiv eller negativ”, eller om holdninger er “fargelagt” av egeninteresser ( jeg antar at de offisielle nettsidene er litt “fargelagt” av egne interesser).

Folk som søker på nettet treffer et betydelig mer nyansert bilde nå enn de gjorde på høsten 2009 da jeg søkte på “CarbonCopyPro”. Søketreffene holdt på å drukne i positiv markedsføring og mange tomme ord, men med svært lite fakta.

Mesteparten av budskapet i 2009 handlet om hvor mye penger man kunne tjene på dette og hvor lite man behøvde å jobbe for dem, mens viktige ting som f.eks. pyramidespørsmålet ikke ble besvart. Jeg regner ikke partiske utsagn for å være et godt svar på slike spørsmål, så jeg valgte bevisst å overse “Vi er ikke pyramide”-utsagn fra deltakere.

Nå 9 måneder senere er mange slike spørsmål ihvertfall delvis besvart, selv om mye fortsatt overlates til folks egen dømmekraft og vurderingsevne. Den enkelte må også selv velge hvilke kilder man foretrekker eller i hvilken rekkefølge man bør sjekke ting.

03.06.10

Hei, jeg har startet en blogg om CCP-svindelen her: ccpsvindel.blogspot.com

Er det noen som vet om konseptet Penge Guide Pro (pengeguide.com) er drevet av de samme folkene bak CarbonCopyPro?

LEGG IGJEN DIN KOMMENTAR HER:
Advarsel: Upassende kommentarer risikerer å slettes uten forvarsel.

Donér | F.A.Q. | Kontakt | Annonsere? | Abonner på RSS |
Alt innhold er beskyttet av Åndsverkloven © 2008-2010 www.Glabladet.no | Privacy Policy
Gratis bloggekurs! Lær:

- Få en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!

Abonner på Glabladet:

Abonner via RSS-feed
Hva er RSS?

...eller, abonner via Epost:

Siste fra Twitter


  Bli tilhenger på Facebook

  Månedens lesere

  Siste kommentarer

  • B.F.: Hei, jeg har startet en blogg om CCP-svindelen her: ccpsvindel.blogspot.com Er det noen som vet...
  • Morten: @Seriøs: Jeg kan være enig i at selskapenes offisielle sider kan være godt egnete kilder for...
  • Jobbe Hjemmefra Entusiast: Kjempebra artikkel det her. Faktisk akkurat det de fleste som leter etter...
  • Sindre: Det er ubegrensede domener, Anders, så lenge du ikke velger den aller billigste pakken. Du kan...
  • Anders: Jeg ser Hostgator nevnes her. Hvor mange domene navn eller unike webadresser kan man ha? Er...
  • Anne Elin Haraldsen: Hei, Sindre. Dette innlegget liker jeg. Du er modig. Og kommer nok absolutt til å...  Sponsorer

  Bokkilden
  CDON

  Haugen Bok


  iTunes
  Kondomeriet

  Leger uten grenser

  Liverpool FC Card


  One.com  Spreadshirt
  Star Tour
  Unicef-fastgiver

  Sponsorer

  Poll:

  Hva mener du?

  Se resultater

  Loading ... Loading ...