Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Ha det gøy på jobb (eller la vær å jobbe)

Skrevet av Sindre | 07. mai, 2009

Har du det gøy på jobb? Hvis ikke – hvorfor jobber du?

For et par innlegg siden meddelte jeg at jeg ville begynne å se på Glabladet mer som en hobby, for å fjerne den snikende følelsen av å «prestere» gang på gang, og kreve så mye av meg selv at jeg lar være å skrive, til tross for at jeg kanskje har en idé.

Det er ikke dermed sagt at jeg kommer til å skrive et innlegg med betroelser fra toalettet. Å «se på Glabladet som en hobby» er ikke en dekkoperasjon for å tillate meg selv å skrive fjas, når jeg egentlig ikke har noe å si.

Det er to grunner til at jeg tok denne beslutningen:

  1. For å vise at det faktisk er mulig å slå to fluer i en smekk: Skape verdi selv om man har det gøy. Eksempelvis å komme med «skjult» visdom i tilsynelatende «enkle» innlegg.
  2. Fordi jeg har mange andre baller i luften for tiden, og jeg kommer snart til å gå i gang med et prosjekt som vil få Glabladet til å se ut som en hobby uansett, fordi det andre prosjektet virkelig krever ordentlig jobbing.

Men la oss gå tilbake til dette med å faktisk stortrives på jobb – samt hvorfor dette innlegget har et bilde av fotballstjernen Ronaldinho som illustrasjon. Jeg er ikke sportsinteressert og ser ikke mye på fotball. Men jeg har merket meg akkurat denne spilleren likevel, fordi han ser ut til å storkose seg med det han gjør, nemlig å spille fotball.

Han har åpenbart skills og får det til å se ut som at fotball er lett som en lek, med sin unike spillestil. Og han er et prakteksempel på at det går an å ha det gøy samtidig som man leverer stor verdi (i dette tilfellet for laget sitt, ved å score mål og drible seg forbi alt som finnes av motspillere som ser ut som stive statuer i forhold til Ronaldinho).

Sjekk ut videoen hvis du vil se Ronaldinho i aksjon:

La oss nå legge fotballen litt på hyllen igjen. Tilbake til deg. Dribler du deg gjennom hverdagen like elegant som Ronaldinho? Eller har gnisten i deg sluknet og forsteinet deg til en stiv statue for lenge siden?

Overgangen til «den andre siden»

Hvordan kan det ha seg at så mange sleper seg gjennom livet ved å tolerere arbeid de ikke trives med – kun for å få en lønnsslipp? Selv tror jeg det er fordi de ganske enkelt ikke vet hvordan det virkelig er å elske det de gjør. Frykten for å hoppe ut i det ukjente føles større enn kraften til å faktisk gjøre noe med livet, og begynne å arbeide av kjærlighet fremfor «for penger».

Du tror kanskje det er lett for meg å sitte her og si at hvis du ikke trives i jobben «så er det bare å slutte». Vel, jeg er levende bevis på at den overgangen er mulig. Og jeg var rimelig dumdristig selv – fordi jeg hadde ingenting linet opp for meg selv og ante virkelig ikke hva jeg gikk inn i (selv om jeg hadde noen idéer til hva jeg skulle gjøre). Så det jeg vil oppfordre deg til er å starte allerede i dag med å finne ut hva som skal til for å gå gjennom den samme overgangen som jeg, og mange andre har gått gjennom før deg.

Verden er ikke så skummel på «den andre siden». Faktisk har jeg aldri før vært mer glad i livet og fornøyd med valgene jeg har tatt etter å ha lagt A4-livet på hyllen for godt.

Hvis du ikke jobber fra en tilstand av glede vil du bare gjøre mer skade enn nytte for deg uansett – både mot deg selv og andre. Ingen sum med penger kan kompensere for et så stort skadeomfang.

Hør på den indre stemmen

Ikke ta til takke med mindre enn du er verdt. Krev av deg selv at du skal jobbe med noe du elsker – ellers er det «no deal». De negative følelsene er der ikke for å irritere eller distrahere deg. De skriker til deg: «Dette er FEIL!! Gjør noe annet!»

Cluet er å ikke snu ryggen til de følelsene. Ikke gå hjem og drukne sorgene dine i hjernedøde TV-show og usunn mat som bare kondisjonerer deg til å fortsette det samme meningsløse mønsteret i morgen også! Når skal du begynne å leve et givende liv hvis du fortsetter sånn?

Vend deg heller mot følelsene som skriker til deg og hør hva de har å si. Få kontakt med den dypere delen av deg selv som forteller deg tingene som de er. (Ja, leveren din…)

Du er ikke her for å «ta til takke med», «passe inn» eller å «jobbe for penger». Du er her for å skinne. Og hvis du ikke er i en posisjon hvor du kan skinne akkurat nå, reis deg opp og gå. Nå.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på torsdag 07. mai 2009 klokken 2:08 i kategoriene: Bevissthet, Blogging, Business, Helse, Inspirasjon, Jobb & Karriere, Penger, Selvutvikling, Suksess, Verden & Samfunn, Video,

LESERNE MENER:
11 kommentarer så langt

1. Mick
07.05.09

Du har et poeng, og selv er jeg ikke i tvil; Jeg vil mye hellere jobbe for lite penger men trives med det jeg gjør, enn å ha en godt betalt jobb der jeg mistrives og kjeder meg. Dette er vel motivasjonen for veldig mange for å starte for seg selv.

Saken for mange er nok at det ikke er så fordømt enkelt å bare slutte i jobben, som det du og jeg og andre som faktisk har gjort det, skal ha det til. Selv tok jeg valget om å starte for meg selv før jeg fikk hus og barn. Spesielt etter jeg fikk barn føler jeg presset for å tjene nok penger, mye mer enn tidligere, og jeg tror at skulle jeg ta beslutningen om å starte for meg selv idag, er det ikke like innlysende at jeg hadde tatt sjansen.

2. Stig
07.05.09

Jeg tror problemet for mange er at de er blindet av sitt eget ego. Og egoet er oppdratt av samfunnet til å stadig ønske seg mer av det de egentlig ikke vil. Materialistiske ting å fylle livet med og ha suksess i forhold til samfunnets standar (god jobb og utdannelse osv.) er eksempler på dette. Derfor lider unødvendig mange seg gjennom hverdagen og er villige til å mistrives bare for å tekkes andre, og for å tjene penger til å opprettholde en viss standar utad.

«De andre» som skal tekkes er også oppdratt av samfunnets regler. Derfor blir det en evigvarende spiral som for lov til å snurre evigvarende fordi folk er redde for å «falle utenfor». De er redde for å bli oppfattet som tullinger.

Men vi ser igjen og igjen at de som tør å satse på det de egentlig vil, absolutt ikke er noen tullinger. Slik som Ronaldinho (eller Sindre for den sakens skyld).

07.05.09

håper for guds skyld at ikke alle hører på deg. Da kommer verden til å flyte over til en skitten kloakk, fåtall gjør møkkajobbene fordi den gir de glede, ;-) he he he

Jeg er for å ha tro på seg selv, men noen må nok være droner i samfunnet for at det skal fungere.
Ikke få vaskedama min til å slutte da please….he he he

4. Sindre
07.05.09

@Mick: Jeg skjønner deg godt (selv om jeg ikke er i din situasjon enda). Jeg vet om mange som allerede sitter der med hus og barn og en jobb de knapt holder ut i, men som ikke vet hva de skal gjøre for å skifte karriere.

Å skifte karriere trenger ikke å innebære å starte for seg selv. Hvis man ikke umiddelbart kommer på noe man brenner for, så kan det hende man trenger mer tid før man eventuelt starter for seg selv. I mellomtiden kan dermed løsningen være å få seg en bedre jobb. Bedre i den forstand at man selv syns det er en triveligere tilværelse (inntil videre – om ikke annet).

Jeg har tidligere skrevet om hvordan man kan finne sitt livsformål på under 1 time, samt hvordan man kan foreta et karriereskifte. Håper disse innleggene er til hjelp for noen.

08.05.09

Heihei :)

Må bare si at nyhetsbrev-bloggkurs-greien din er kjempebra! Har lest hver mail opptil flere ganger, og jeg er alltid spent når jeg åpner en ny mail fra deg. Proff som jeg (hehe) er det endel der jeg vet fra før av, men jeg har også allerede lært mye nytt. Dessuten er det alltid greit med en oppdatering på alle de kjente og ukjente bloggreglene :)

Så stå på, og lykke til videre. Jeg er fortsatt overbevist om at du kommer til å lykkes med dette prosjektet, og vi ser jo allerede at du klarer deg bra :D

6. Sindre
09.05.09

*Slenger et slengkyss til Jannekake*

Godt å vite at kurset gjør nytten sin! Tusen takk! :)

[...] Vil koden bli kjørt og man blir sendt videre til Hvordan ha det gøy på jobb. [...]

09.05.09

Hei. Brukte deg som eksempel i en tekst, men det går sikkert fint.

Hyggelig å se du er tilbake igjen på kudos.no :)

9. Per
15.05.09

Veldig bra lesning, og jeg er så enig så enig! Jeg vil anbefale en forfatter som heter Wayne Dyer.Han har skrevet bøker som blant annet omhandler dette.F.eks Inspirasjonens kilde, en kjempeflott bok jeg vil anbefale på det sterkeste.

Ikke la deg lure av samfunnet til å tro at livet skal være vanskelig.Man hører stadig folk si at «jo det er tøffe tider nå og livet er et slit, men det er vel sånn for alle»
Helt feil! livet skal være en lek, en dans på roser! Hvis du ikke har en jobb som inspirerer deg, gir deg glede og lykke så for all del finn deg noe annet å fylle dagene med.,Det er faktisk ingen grunn til at du skal gjør ting i livet som ikke gir deg glede eller inspirasjon.Ha det gøy, all the time!

10. Per
15.05.09

Edit:Inspirasjonens stemme heter boken til Wayne dyer.

11. Martin
30.05.09

Flott inlegg! Må bare si at postene dine inspirerer meg. Det står stor respekt av å si opp jobben sin for å leve av en blogg. Er selv i samme situasjon du var i. Ikke fan av jobben min, men noe må man jo leve av, så foreløpig så har jeg ikke mulighet til å kunne si opp for å gjøre noe annet jeg heller har lyst til :(

Men anyways, digger bloggen din Sindre! Keep up the good work :)

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere