Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Hvordan automatisk oppdatere Twitter hver gang du blogger

Skrevet av Sindre | 23. mai, 2009

Så mye som jeg elsker blogging, medfører det likevel noen mindre gøye, rutinepregede oppgaver som må utføres hvis man vil ha nye lesere: Markedsføring. Jeg blir derfor veldig glad for hver eneste nye funksjon som gjør denne delen av jobben lettere. Derfor tenkte jeg å dele dette hendige lille tipset med mine medbloggere.

Hvis du ikke allerede bruker Twitter til å markedsføre dine innlegg, går du potensielt glipp av mye enkel og gratis trafikk. Spesielt effektivt blir det hvis du kobler sammen Twitter og Facebook. Jo flere følgere og venner du har, jo flere besøk kan du potensielt få når du har oppdatert bloggen.

Inntil nylig gjorde jeg dette manuelt hver gang jeg hadde skrevet et nytt innlegg. Jeg gikk på Twitter og skrev noe sånt som:

Ny på Glabladet: Et supergenialt innlegg http://link.com/ab34f

Det er ikke det at dette tok så lang tid, men kombinert med all den andre markedsføringen, stjeler det sammenlagt litt tid likevel.

Men hva hvis det var mulig å få dette til å gå på automatikk, uten å løfte en finger? Det hadde vært ganske kjekt, eller hva? Vel, med Twitterfeed kan du gjøre nettopp det.

Jeg fant ut om Twitterfeed etter en kjapp researchrunde på nettet. Dette er et nettsted som rett og slett linker din Twitterkonto til din RSS-feed. Her er hva jeg gjorde for å sette det opp:

(PS. Dette kan se litt overveldende ut ved første øyekast, men det tok meg ikke mer enn 15 minutter, og følger du denne bruksanvisningen steg for steg, klarer du det uten problemer.)

Oppskriften

 1. Jeg gikk til Twitterfeed og trykket på login-knappen. Jeg brukte min Googlekonto til å logge inn med. Siden støtter noe som heter OpenID, så du trenger ingen ny ID hvis du allerede har en Googlekonto eller en annen OpenID-konto.
 2. Da jeg logget inn, trykket jeg på «my feeds» oppe i høyre hjørne av skjermen, og deretter klikket jeg på «Create new feed».
 3. Dette tok meg til neste side hvor man oppretter selve forbindelsen mellom RSS-feeden og Twitterkontoen. Her trykket jeg på en stor blå link som sa «Authenticate at Twitter«. Jeg ble tatt til Twitter hvor jeg ble spurt om jeg ville tillate tilgang til denne applikasjonen. Jeg trykket på «Allow».
 4. Deretter ble jeg tatt tilbake til forrige side igjen. Her skal du fylle ut en del felter i en stor, gul firkant på skjermen. Her er spesifikasjonene jeg fylte inn:
  RSS Feed URL: http://feeds.feedburner.com/glabladet
  Update frequency: Every 30 mins
  Post up to 1 new updates each time.
  Include … [
  title only ]
  Include item link: [
  ]
  Shorten link through: [
  bit.ly ]  (Se punkt 5 for detaljer)
  Post new items based on: [
  pubDate ]
  Prefix each tweet with: [
  Ny på Glabladet: ]
  Active: [
  ]
  Trykket på «Create».
 5. Okey, la oss snakke litt om «bit.ly«. Hva i all verden er egentlig «bit.ly«? Det er en URL-forkorter, noe du vil trenge med Twitter, da du kun kan bruke 140 tegn pr. Tweet. Det er dermed svært upraktisk å poste lange blogg-URL’er på Twitter.

  Den konverterer altså lange blogg-URL’er som dette:
  http://www.glabladet.no/2009/05/carboncopypro-ferdig-hjemmebusiness-paa-1-2-3/

  Til dette:
  http://bit.ly/rvLhY

  Ser du hvor liten og elegant URL’en ble nå, i forhold til den lange ovenfor? Vel, dette er bare én av styrkene til bit.ly, men den virkelige fordelen i forhold til andre URL-forkortere som TinyURL, er at bit.ly gir deg statistikk over URL’ene.

 6. Registrerte meg en brukerkonto hos bit.ly og trykket på «Account«-knappen oppe i høyre hjørne. Der ble jeg vist min API Key, som ser omtrent sånn ut: R_h3m6c8a75p9m96534v782q1rdf10469d3
 7. Så gikk jeg tilbake til min Twitterfeed-konto og trykket på linken «I have a bit.ly account» i «Create new feed»-bildet fra punkt 3. Hvis du allerede har laget feeden, kan du redigere (edit) den i stedet. Når du trykker på «I have a bit.ly account»-linken, vil det sprette opp to nye tekstfelt du skal fylle ut: API Login og API Key. Din API Login er ganske enkelt brukernavnet ditt fra bit.ly-kontoen. Så trykket jeg «Update» på bunnen av skjermen for å lagre det hele.

Hva som skjer når du har satt dette opp

Jeg skjønner at dette kan ha virket komplisert for noen, men så snart du har satt det opp er det ganske så hendig hvordan det hele fungerer. Dette er hva som skjer:

 1. Du poster et innlegg på bloggen.
 2. Twitterfeed sjekker etter nye innlegg på din RSS-feed hvert 30. minutt.
 3. Så snart den finner et nytt innlegg, sender den URL’en for innlegget til bit.ly, og bit.ly lager en forkortet versjon av URL’en som den sender tilbake til Twitterfeed.
 4. Twitterfeed tar så den forkortede URL’en og poster den som en ny Tweet på Twitter som forteller om at et nytt innlegg er postet på bloggen.
 5. Når dine Twitterfølgere (og eventuelt Facebookvenner) klikker på linken, registrerer bit.ly dette og gir deg statistikken.

Bit.ly gir deg så spesifikk statistikk at du kan se hvor folk som har klikket på linken din befant seg. Dette er dog mest interessant hvis du driver en internasjonal blogg.

Så ved å kombinere Twitter, Twitterfeed og bit.ly er jeg i stand til å sende automatiske Tweets hver gang jeg poster et nytt innlegg, og jeg får også oversikt over hvilke innlegg som klikkes mest på. Det er ganske kult!

Dette er selvsagt bare én måte å bruke Twitter for å holde din leserskare oppdatert, men så snart du har satt dette opp, kreves det ikke noe ekstra arbeid fra din side for å utnytte disse redskapene når du skriver dine innlegg, så hvorfor ikke benytte seg av det?


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på lørdag 23. mai 2009 klokken 10:30 i kategoriene: Blogging, Teknologi,

LESERNE MENER:
12 kommentarer så langt

23.05.09

Bra post!

…men bruker du wp kan du jo bare bruke denne:
http://www.bravenewcode.com/wordtwit

«muligens» litt enklere, eller hva?

2. Sindre
23.05.09

@Peter Andre: Litt av grunnen til at jeg valgte denne fremgangsmåten var dette med at bit.ly gir deg statistikk over klikk, noe som kan være greit å følge med på for å få en viss pekepinn over hva som klikkes på. Men jeg tviler ikke på at det finnes enklere måter. Dog trengs dette bare å gjøres én gang, og så trenger du aldri mer å tenke på det.

3. Hanne
23.05.09

Bra tips og spennende blogg! Har ikke tatt på meg å lage noe bruker på twitter enda, men bra måte å profilere bloggen på.
Takk for kommetar på bloggen min! Skaff deg en svenske;) Hehe, det er noe med de. Det fine er at mange svenske jenter liker norske gutter:P
Kjekt for oss jenter, så liker svenske gutter, norske jenter òg!

4. Tom
23.05.09

Heisann, gjorde dette(takker og bukker, forresten, har faktisk lett etter en slik løsning), men ser ikke at min twitter blir oppdatert? testet med et inlegg for en drøy time siden, og det har enda ikke kommet opp noe som helst, selv med 30-min sjekketid.

5. Sindre
23.05.09

@Tom: Heisann, jeg er litt usikker på hvordan dette fungerer med en wordpress.com-blogg (eller blogg.no-blogg og andre bloggverter), men hvis du har en RSS-feed og satte det opp på denne måten, skal det virke.

Da jeg postet dette innlegget, ble ikke Twitter oppdatert før ca. tre kvarter senere, selv om jeg har satt den til å sjekke feeden hvert 30. minutt, så mulig man må beregne en viss forsinkelse noen ganger.

23.05.09

Et annet alternativ som jeg liker ganske godt er http://hootsuite.com/, dette er en ferdig pakke for tvitrere, hvor man også får telt klikk. Men her kan man også legge ut tweeter hvor man kan bestemme tid på publiseringen.

Det beste alternativet (for de som orker) er allikevel å gjøre dette manuelt – det har en bedre effekt.

God guide Sindre :)

7. Camilla
26.05.09

Takk, det var nyttig info! Håper jeg fikk det til :)

8. Melissa
01.07.09

JAAAAA ! Tusen millioner takk … ! Dette var til stor hjelp. Pussig at du skulle skrive om det, skulle akkurat til å spørre deg om det! Bra timing =)

27.08.09

Super info! Men lurer på en ting: Går det ann å gjøre dette med blogg.no også eller er det bare wordpress det funker på? Jeg får bare opp at de ikke finner rss feeden?

10. Sindre
27.08.09

@Katharina: Jeg vet bare at det funker med WordPress. Jeg har dessverre ikke prøvd dette ut med andre tjenester som blogg.no. Jeg vil uansett anbefale deg å vurdere en ordentlig WordPress-blogg, gjerne på eget domene. Da styrer du alt selv og du får mer kontroll. Hvis det høres interessant ut kan du også melde deg på bloggekurset mitt (skamløs selvpromotering her ja), hvor du vil lære mye nyttig hvis du noengang skal over til WP. Lykke til uansett! :)

11. Katharina
27.08.09

Tusentakk for svar uansett :)
Beklager, men jeg holder meg til blogg.no akkurat nå.. men hvis jeg skal over til WordPress kommer jeg helt klart til å melde meg på bloggekurset ditt ;) hehe!
Selvpromotering må da være lov i denne bloggverden :P

12. Sindre
27.08.09

Hehe, takk for det, Katharina. Godt du har skjønt det. ;)

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere