Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Hvordan være kul

Skrevet av Sindre | 05. mai, 2009

Å være «kul» er vel et begrep folk har forskjellige tolkninger og oppfatninger av, akkurat som å være «normal», «pen», osv. I dette innlegget skal jeg definere min tolkning av «kul», og så kan du jo se om du er enig.

Og bare som en ekstra service, har jeg her funnet noe passende (valgfri) bakgrunnsmusikk med en repeterende melding («Be Cool») som vil programmere din underbevissthet til å huske at du skal være en ny og kulere (og muligens mer erotisk?) person etter du har lest dette innlegget.


Paffendorf – Be Cool

Prøv å tenk deg den kuleste personen du noengang har møtt. Sannsynligvis tar det ikke lang tid for deg å komme på noen.

Hva var det som gjorde denne personen så kul? Kan du sette fingeren på nøyaktig hva det var? Joda, kanskje hadde vedkommende en kul sveis eller kul klesstil… Men var det virkelig det som skilte ut denne personen? Hvem som helst kan få en kul stil etter en shoppingrunde i byen. Naah… Det er ikke sikkert «din» kule person hadde spesielt kul stil engang. Kan det heller ha vært noe med personligheten?

Kanskje vedkommende hadde en slags flyt, en karisma ved personligheten sin som du ikke har sett maken til, spesielt sosialt. Noe alle ville hatt, og alle skulle ønske de bare var «litt mer» som denne personen.

Hvis du har gjort dette tankeeksperimentet riktig skal du nå ha fått opp et stort bilde av MEG i hodet ditt… :D

Kødda. Men tilbake til Mr. Cool Guy… :cool:

Hva er hemmeligheten hans? (Ikke for å være kjønnsdiskriminerende her – kanskje du tenkte på en «hun», og i så fall har du sikkert fantasi nok til å fortsette med det, selv om jeg skriver «ham» – for enkelhets skyld.) :P

Grunnen til at det så så enkelt og tiltaksløst ut for denne personen, er rett og slett at han ikke prøvde så hardt. Han var ikke begravd i sine egne tanker om å prøve å finne ut hvordan han skulle imponere alle sammen. Og han prøvde i hvert fall ikke å tråkke på selvtilliten til andre for at han selv skulle se bedre ut. Bare folk som tror de er kule gjør det.

Hva gjorde denne personen i stedet? Vel, det han gjorde var å gi. Han prøvde å hjelpe alle andre rundt seg til å føle seg bare litt bedre med seg selv. Hvis noen hadde problemer hjalp ham dem med å fikse det og sa at de gjorde en flott jobb.

Den kuleste personen i rommet er den som får alle rundt seg til å føle seg bare litt bedre med seg selv. Og hvis du skjønner denne hemmeligheten vil du selv bli litt mer kul i din egen sosiale omkrets – umiddelbart.


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på tirsdag 05. mai 2009 klokken 17:15 i kategoriene: Bevissthet, Humor, Selvutvikling, Video,

LESERNE MENER:
9 kommentarer så langt

1. Reodor F.
05.05.09

På barneskolen trodde jeg at de kule gutta i klassen var de som laget mest bråk og var på kant med lærerne hele tiden, fordi de skapte makt på den måten. Først i senere år skjønte jeg at de tvert imot ikke var kule og at det fantes bedre måter å skaffe seg respekt på enn å få seg selv til å se bra ut ved å hakke ned på andre. Så her syns jeg du traff spikeren på hodet når det gjelder distinksjonen mellom hva som er kult og ikke er kult.

2. Sindre
05.05.09

@Reodor F: Jeg hadde samme oppfattelse som deg på barneskolen. Jeg var faktisk i ferd med å bli en slik «pøbel» fordi jeg ble påvirket av de «tøffe» guttene i klassen. Jeg var SFOs verste mareritt. :P Og ble sendt på gangen annenhver time. Av en eller annen grunn klarte jeg å bryte ut fra de verste fantestrekene etterhvert, og jeg husker flere lærere som sa at de egentlig visste/syntes at jeg var en snill gutt, og nettopp derfor skjønte de ikke hvorfor jeg av og til ikke var det… Hehehe.

Oh well, hadde det gøy, i det minste.

3. Nylon
05.05.09

Valuegiver med andre ord. ;)

Kommer langt med det, ja.

4. Stig
06.05.09

Begrepet «kul» kommer fra engelske «cool». Direkte oversatt betyr det «kjølig». Satt i forbindelse med det norske begrepet «å holde hodet kaldt», havner vi på å holde kontrollen. Den som er kul er den som har kontrollen i en sosial situasjon. En kul kis/skreppe har et avslappet forhold til seg selv og omgivelsene. Ikke noe stress liksom. Og det er alltid behagelig å være i nærheten av avslappede folk :)

5. Preben
19.05.09

@Stig – Godt sagt!
Det er så sant!

Personlig har jeg alltid hatet de som har blitt ansett som «kule», ettersom de ABSOLUTT ikk får folk rundt seg til å føle seg bedre.

Men nå er definisjonen annerledes, og det gjelder å være seg selv, og holde hodet kaldt. Jeg kjenner «nerder» som er dritkule, rett og slett fordi de tør å være seg selv, og holder hodet kaldt. Kan ikke annet enn å digge det!

Forresten så digger jeg det sleske bildet Sindre! HAH! Typisk meg om du vil =P
Og sangen er kul den og!

[...] Og jeg tror noe av hemmeligheten ligger i akkurat det Mark Read gjorde. Jeg har jo tidligere skrevet et innlegg om “hvordan være kul“, hvor konklusjonen min var at den kuleste personen i rommet alltid er den som får andre til å føle seg bra. [...]

[...] Husk også at hvis du mister kontrollen, så vinner den andre. Du må ha god selvkontroll når du skal takle andre menneskers følelser. Hold deg kul og «samlet». [...]

[...] Her snakker vi om selve forskjellen på å være en drittsekk og å være kul. [...]

[...] Få andre til å føle seg mindreverdig. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere