Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Idol: Det blir hva du gjør det til (1)

Skrevet av Sindre | 30. juni, 2009

Dette er bidrag nr. 9 til Glade Talenter 2009, skrevet av deltakernummer J355.

En gang, i riktig gamle dager, så jeg på norsk finale i Melodi Grand Prix. Jeg husker ikke hvilket år det var, eller hvem som vant, men jeg husker at alle tekstforfatterne konkluderte med at akkurat deres tekst handlet om … livet. Tekstene var forskjellige, men alle handlet altså om livet. Denne teksten handler om hvordan jeg håndterer livet mitt.

Jeg er 35. En dame i sin beste alder, med andre ord. Sindre, som er ung og allvitende, bør merke seg at damer alltid er i sin beste alder, og at han gjør veldig klokt i å ikke antyde noe annet. Jeg er fornøyd med å være 35. Jeg har alt en dame på 35 kan ønske seg. Mann, barn, hus på landet, og en jobb jeg stortrives i.

Jeg syns livet mitt jevnt over har blitt bedre siden jeg fyllte 25. Mulig det var litt før det, at endringen begynte, men 25 er et fint og halvrundt tall, så jeg pleier å si at etter den tid har livet bare blitt bedre og bedre.

Hva var det egentlig som endret seg? Hvordan går man fram for å få et bedre liv?

Vel, jeg bestemte meg for å ta ansvaret for mitt eget liv. Noe av det jeg har lært de siste ti årene, er følgende:

Du kan ikke bestemme hva folk skal si til deg, men du kan bestemme hvordan du skal håndtere det

De aller fleste av oss har folk i sin nærhet, som sier ting de absolutt ikke burde sagt. Vel – get over it. Kanskje sier du selv noe ubetenksomt en og annen gang?

Noen ganger sier folk dumme ting bare for å konversere, andre ganger sier de dumme ting for å såre, atter andre ganger er folk rett og slett dumme. Da har jeg bare en ting å si: Ignorance is bliss. Det sier mannen min til meg av og til også, når jeg babler i veg om noe han ikke er så vanvittig interessert i. Hva han nå måtte mene med det?

Lærdom er ikke tungt å bære

Sindre taler i mot høyere utdanning, jeg mener at de av oss som ikke er gründere, hvilket, når sant skal sies, er de fleste av oss, bør satse på utdanning. Jeg er iallefall veldig fornøyd med å ha fullført min. Selv om jeg på langt nær anser meg som utlært, har jeg iallefall fått en solid faglig basis. Det er viktig for meg, og bidrar til trivselen i jobben min.

Begynn med det enkle

Fortsett med det vanskelige, og til slutt kan du klare det umulige. Jeg har testet det, og det virker. Jeg kan skrive masteroppgave i ett kvarter. Merk at jeg ikke sier på et kvarter, men i et kvarter. Skriver du mange nok kvarter, blir du ferdig til slutt. Testet av undertegnede, som nylig fikk vitnemålet i posten, etter mange års strev. Da følte jeg at det umulige var bare en utfordring.

Finn ut hva som er viktig for deg

Da jeg var 24, var vi på femårstreff for russen. Jeg så på venninnen min, som pyntet seg til det perfekte, for at alle skulle se hvor vellykket hun var. Jeg pyntet meg også, men fortalte alle som spurte, akkurat som sant var:»Nei, jeg har ikke gjort noe fornuftig siden videregående. Nei, jeg er ikke sammen med noen, jeg har faktisk nettopp slått opp med noen, fordi jeg er forelsket i kompisen hans!» Jeg hadde en strålende kveld.

Det tror jeg var det avgjørende punktet. Etter å ha møtt mange fra videregående, og funnet ut at de fleste var som før, bare enda mer seg selv, og kanskje enda litt breiere enn i gamle dager, hadde jeg ingenting å tape. Dagen etter ble jeg sammen med den heldige utvalgte kompisen, som nå er den heldige utvalgte ektemannen. Samme høst begynte jeg på de studiene jeg hadde lyst til å ta, og deretter gikk det bare framover.

Jeg fant ut hva som er viktig for meg – vet du hva som er viktig for deg? Er du der du vil være i ditt liv?

Ta deg tid til å blåse noen såpebobler

Jeg har lært noe om å nyte øyeblikket. Når alt kommer til alt, er faktisk nuet det eneste jeg er sikker på at jeg har. Fortid er fortid, framtiden vet jeg ingenting om enda, men dette øyeblikket, det har jeg.

Forleden dag syklet jeg feil, da jeg skulle fra det ene kontoret til det andre. Jeg havnet helt nede i kanten av sjøen. Syklet over svabergene, mens jeg lurte på om jeg kom til å nå fram i tide. Plutselig slo det meg at det var akkurat som å være på ferie. Været var varmt og godt, det var måkeskrik og bølgeskvulp. Jeg tok meg tid til å kose meg et øyeblikk, før jeg syklet videre. Det ble en fin dag, og jeg rakk alt jeg skulle. Selvsagt gjorde jeg det. Mikroferien til tross.

Jeg har gjort noen bevisste valg. Jeg lever mitt liv. Jeg har ansvaret for meg selv og min lykke. Det blir hva jeg gjør det til. Hva gjør du livet ditt til?

Fortjener denne deltageren (J355) å gå videre?

  • Ja, definitivt! (79%, 41 Stemmer)
  • Kanskje... (13%, 7 Stemmer)
  • Nei, helst ikke. (8%, 4 Stemmer)

Antall stemmer: 52

Loading ... Loading ...

Dette innlegget er en del av konkurransen «Glade Talenter». Innlegget presenteres som det ble levert, og ingen redigering er foretatt. Om konkurransen… | Om dommerne… | Om oppgavene…


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på tirsdag 30. juni 2009 klokken 10:00 i kategoriene: Bevissthet, Glade Talenter, Inspirasjon, Jobb & Karriere,

LESERNE MENER:
4 kommentarer så langt

30.06.09

Jeg liker innlegget og er enig i dets budskap: Livet blir hva man gjør det til. Innlegget får en til å tenke over hva en selv gjør livet sitt til, og er derfor av verdi for leseren. Innlegget er kanskje litt for personlig, og det tar litt tid før forfatteren kommer til poenget. Jeg skulle gjerne likt å sett litt mindre svada, og mer konkrete poeng. Utenom det så liker jeg innlegget godt:)

30.06.09

Dette her var kjempebra! Utrolig inspirerende innlegg, og jeg føler meg takknemlig for en del av rådene. Språket og innlegget flyter godt. Og selv for en kar som ganske nylig kom opp av senga og fortsatt er fryktelig trøtt i trynet, fungerer dette kjempebra. Dette ER et Glabladet innlegg!

3. Sindre
30.06.09

Dette innlegget har en del gode poenger. Igjen er du inne på en god del ting jeg har skrevet om selv, som du var i «Lykkelig A4«. Hvis jeg skal være litt kritisk og pirkete syns jeg kanskje det blir litt for personlig til tider, med tanke på at leserne ikke kjenner deg (enda), men samtidig balanserer du det litt ved å gi oss en del detaljer om deg selv. Du klarer å skape mye verdi og gode poeng ut fra kunnskapen du sitter inne med.

Husk imidlertid at konkurransen her går ut på å bli en del av Glabladet, og da ser det litt merkelig ut at du hele tiden refererer til «hva Sindre snakker om på bloggen sin». Dette har du nå gjort i to artikler, og denne gangen har du til og med misforstått litt når du sier at jeg «taler i mot høyere utdanning». Det blir som om du i forrige artikkel skulle sagt at «jeg taler imot å ha en A4-jobb». Min tankegang er altså at for de rette personene er både en jobb og utdanning jeg ikke vil ha flott. Men hvis du velger noe fordi alle andre gjør det og dermed tror du er smart, er du egentlig bare dum. :P

Når det gjelder bildet (som var en del av denne oppgaven) syns jeg det er fint og fargerikt. Det bærer kanskje litt preg av hobbyfotograf/feriebilder (hehe), men det ligger liksom akkurat i grenseland. Ved å legge godviljen til ser det nesten litt proft ut. Om det var det beste bildet til dette innlegget er jeg ikke helt sikker på. Syns forøvrig du kunne utdypet dette med såpebobler litt. ;)

Konklusjon:

Godt innlegg, velskrevet og verdiskapende, men jeg føler litt at det blir som tatt ut fra en egen, personlig blogg. Savner liksom «samstemtheten» jeg ønsker at min fremtidige medarbeider skal ha med meg, hvilket får meg til å lure på om du overhodet er interessert i å være på «samme lag» eller om du vil fortsette å bruke eksempler på ting jeg har skrevet for så å skrive din personlige mening om dette. Når alt kommer til alt er vi egentlig ganske enige og har samme tankegang om mye. Håper du innser dette hvis du går videre. :)

4. Geir
30.06.09

Ja som Sindre påpeker bildet kunne vært et annet, kanskje av en person på alder med innleggsforfatter.

Men god skriftlig fremstillingevne og fin flyt i teksten.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2014 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |