Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Idol: Flørt som en baby

Skrevet av Sindre | 24. juni, 2009

Dette er bidrag nr. 4 til Glade Talenter 2009, skrevet av deltakernummer G543.

Nå har jeg prøvd å ta med meg tanker om mennesker i alle ulike settinger, og har virkelig begynt å studere menneskelig oppførsel overalt i hverdagen. Jeg har mange ganger tenkt på hva er det som gjør en personen så sjarmerende, morsom, behagelig og spesiell? Det er noe med disse personene som gjør at de skiller seg ut i fra mengden, og kommuniserer på et annet vis. Det er her mange forskjellige faktorer, men nå har jeg bestemt meg for å plukke ut hva som kjennetegner de små baby sjarmtrollene. Hva er det med små barn som gjør at vi kan kommunisere så godt med dem? Barna kan ikke prate, men vi forstår utrolig godt hva de mener. Vi skjønner når de er i godt humør, leken, sint, irritert, lei seg, og når de ikke har det bra. Hvordan kommuniserer de? Det gjør de enkelt og greitt via kroppspråk. Det som er så spesielt med babyene sitt kroppspråk er ikke at brystkassen stikker frem, en dyp sexy stemme, eller en bakoverlent sittestilling som tar mye plass. De klarer å vise selvsikkerhet og humor selv om de ikke klarer å stå oppreist, og de klarer å sjarmere hvert ett menneske med å ligge i en seng eller i et fang og ikke si et ord. Babyer har draget, og det skaffer de med den vakreste kroppsdelen på et menneske, nemlig ansiktet. En sjarmerende baby har mange gode ansiktsutrykk.

Sjekk de to filmsnutten på youtube og legg merke til øynene, hvordan det lyser glede. Babyen kommuniser at jeg har det gøy, jeg setter pris på at dere har det gøy, jeg har positiv energi og er litt av en type!

Hvorfor er ansiktet det vakreste som er på et menneske?

  • Man ser om man er i godt humør, tøysete, leken, sint, lei eller trøtt
  • Ansiktet viser hvem du virkelig er, og om du er en spøkefugl, har snille øyne, eller om det lyser ondskap ut av deg. Ansiktet er det som vi lettest kan lese på
  • Det er vanskelig å skjule hva man føler, og et falskt smil blir ofte avslørt
  • Pupper, mage og rumpen viser sjelden om en person er i godt humør

Her er et sitat fra Lasse Gustavson. Han var med i en brannulykke, og har holdt mange foredrag på hvordan man nyter og lever livet. Her et bilde av han.

”Vi mennesker utrykker så mye av vårt indre gjennom vårt ansikt – ansiktet er et viktig redskap for å vise hvem vi er og hvilke følelser vi har. Ansiktet speiler ditt indre så fremt du er åpen med det. Jeg kan vise mitt indre gjennom mitt ansikt. Det er viktig for meg i møtet med andre mennesker. Jeg ser ikke ut som jeg pleide, men ansiktet mitt fungerer. Jeg kan fortelle en morsom historie. Jeg kan vise mitt indre gjennom mitt ansikt. Det er viktig for meg i møtet med andre mennesker”. (Gustavson, Lasse (2007) Ord for dagen) Kjøp boken! Det er en bok med 365 sitater i fra kjente personer. Gustavson kommenterer sitatene med sine tanker og erfaringer om livet.

Svært ofte har jeg blitt misforstått ute på byen fordi jeg har glemt å smile, eller å bruke ansiktet på riktig måte. Særlig etter å ha drukket for mye alkohol. I slike tilfeller kan humoristiske kommentarer bli misforstått. Er ikke ansiktet med på spøken blir det ingen spøk, men i stedet kanskje en fornermelse. Ansiktet er en enorm gave vi har, og jeg tror bruken av det er super viktig. Av personlig erfaring glemmer jeg ofte å bruke ansiktet når jeg har drukket for mye. Jeg tuller og bruker morsomme kommentarer med et helt dødt ansikt.

Her er et fint eksempel når jeg traff en dame som jeg hadde vært på vorspiel med en gang. Noen måneder senere traff jeg henne ute på byen:

Dame: Hei, hvordan går det?
Jeg: Nei, den psykiske formen er kanskje ikke så bra. Sliter litt med depresjoner og dårlig humør for tiden. Så det er ikke så greitt bestandig. Men den fysiske formen er topp! Har faktisk aldri vært i så god form før. Å utseende messig har jeg aldri følt meg så fin. Så alt i alt må jeg si det går svært bra! Det er tross alt det ytre som teller, og det som blir lagt merke til!

Noen måneder etter satt jeg og pratet med en vennine av denne damen på en fest. Hun syntes det var så rart, for hun hadde hørt i fra noen i klassen sin at jeg hadde psykiske problemer, men syntes da slettes ikke det virket slik. Hmm, jeg måtte tenke litt for hvem som kunne fått ut slike rykter. Så husket jeg, og tenkte at neste gang jeg snakker tull må jeg snakke med mer enn bare ordene.

Nå har jeg prøvd å se på hva som kjennetegner morsomme folk, og hva som er typisk for kjedelige folk. Det som er så typisk for folk som man aldri ler av, eller ikke har mye sosiale ferdigheter, er at de ofte har et helt utrykksløst annsikt. De morsomme har som oftest utrolig mange annsiktsutrykk. Se på Harald Eia, Jim Carrey eller andre morsomme folk. De er eksperter på gode ansiktsutrykk, og mye av latteren kommer på grunn av deres allsidige bruk av annsiktet.

Bli kjent med ditt eget ansikt

Jeg tror det går ann å være bevisst på bruken av egne annsiksutrykk, og å stå forann speilet for å finne ut hvor fin man kan være i ulike situasjoner. Å finne frem det lure blikket, den lekne, overaskende, ordentlige, koslige, seriøse, snille, beskjedne, smarte, tøffe, oppgitte og kom hit så skal vi kysse blikket. Det er ikke værre enn å være aktiv med øyenbrynene, øynene og munnen så har du formet et ansiktsutrykk. Mange av dere har sikkert mange naturlige bra ansiktsutrykk, og trenger ikke å tenke over det, men for dere som ikke har noen utrykk så skaff dere en personlighet med ansiktet og bruk det!

Fortjener denne deltageren (G543) å gå videre?

  • Ja, definitivt! (78%, 36 Stemmer)
  • Nei, helst ikke. (11%, 5 Stemmer)
  • Kanskje... (11%, 5 Stemmer)

Antall stemmer: 46

Loading ... Loading ...

Dette innlegget er en del av konkurransen «Glade Talenter». Innlegget presenteres som det ble levert, og ingen redigering er foretatt. Om konkurransen… | Om dommerne…


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 24. juni 2009 klokken 14:00 i kategoriene: Bevissthet, Glade Talenter, Humor, Inspirasjon, Selvutvikling, Sjekking & Dating, Verden & Samfunn,

LESERNE MENER:
11 kommentarer så langt

Dette er hvorfor så altfor mange misforstår tekster de leser på internett f.eks. De har nemlig ikke noe ansikt å forholde seg til hvis de er usikker på hva forfatteren egentlig mener. Og det er faktisk derfor klok bruk av smileyer kan fungere som en fin erstatning!

Glimrende skrevet. Et gjennomført innlegg med fin bruk av bilder og videoer, noe som krydrer opp innlegget på en behagelig og befriende måte. Du streifer innom mange gode poeng og gjør leseren svært bevisst på ansiktsbruk. Og misforståelsen du beskriver mot slutten av innlegget er et veldig godt eksempel på hva som kan skje når man ikke er bevisst på hvordan man bruker ansiktet og hvor viktig det faktisk kan være.

En del slurvefeil innimellom. Det er én n i «an», også når det brukes i «ansikt». Du skriver både «ansikt» og «annsikt» om en annen. Men i det store og det hele har du et godt språk og uttrykker deg fint og forståelig. Godt jobbet!

24.06.09

Dette her var skikkelig bra! Du skriver godt, og du bruker ikke for mange ord. Alt er relevant til det du forsøker å formidle, og du formidler godt. Dette er en perfekt artikkel for Glabladet! Illustrasjonene og videoene du har puttet inn hjelper til med å utdype og bekrefte poengene dine. Her skaper du mye verdi! Jeg tok meg selv i å bli mer bevisst på hvordan jeg faktisk bruker ansiktet mitt, og hvor viktig det er å tenke over dette. Språket ditt er også godt, og jeg finner ingen skrivefeil (rett meg, hvis det er noe jeg har gått glipp av).

Godt jobba, dette er det klart beste innlegget til nå!

24.06.09

Var visst et par småfeil jeg hadde gått glipp av, men jeg tror dette rett og slett er fordi du engasjerer såpass med teksten at jeg glatt overser noen småfeil.

Her snakker vi Glabladet kvalitet! Dette er så absolutt et innlegg jeg kunne forventet å finne på Glabladet – uten tvil. Innlegget er meget velskrevet, og det er morro å lese. Forfatteren av innlegget kommer med mange gode poeng, og jeg tar meg selv i å sitte å nikke fordi jeg er så enig. Ansikt og ansiktsuttrykk er utrolig viktig i møte med andre mennesker. Ansiktsuttrykk er en del av den non-verbale kommunikasjonen mellom mennesker og er med på å avgjøre hvordan folk opplever deg. Tenk bare på hvor mye ansiktsuttrykk og non-verbal kommunikasjon spiller inn første gang man møter noen, som for eksempel på et jobbintervju eller i et møte. Det kan i noen sammenhenger ha mer betydning enn man tror. Man kan bli oppfattet som sur, glad, seriøs, nervøs etc bare på grunnlag av ansiktsuttrykk, så det er uhyre viktig at man er obs på hvordan man bruker ansiktet. Som forfatteren av innlegget selv påpekte kan man bli oppfattet feil hvis ansiktsuttrykkene ikke samsvarer med hvordan man snakker eller føler seg. Jeg synes innlegget har et flott budskap, og jeg synes fofatteren har vært kreativ ift å ta med videoer for å illustrere sitt poeng. Det er et par små skrivefeil i teksten, men ikke noe av betydning. Dette innlegget likte jeg :)

5. Petter
24.06.09

Da jeg leste «Å utseende messig» var det nesten så jeg måtte knuse PC-skjermen med tastaturet. To fullstendig utilgivelige feil etter hverandre.

Nei da. Jeg synes egentlig ikke at man skal fokusere på skrivefeil i denne konkurransen. Det er vel budskapet og flyt som er de viktigste kriteriene for å bli et glad-idol? Den som til slutt vinner får vel heller bare lære seg å bruke stavekontroll.

Jeg synes dette var et flott innlegg. Jeg har selv lurt på hvorfor så mange ikke ler eller til og med blir litt utilpass når jeg prøver å være morsom. Det har nok mye å gjøre med at jeg står og prater med stramt ansikt og strake armer. Jeg kan jo skylde på at folk er dustete som ikke forstår ironi, men det er helt klart at «leveringen» er utrolig viktig.

I tillegg til ansiktsuttrykk så er jo armbevegelser og kroppsspråk generelt viktig. Det gjelder ikke bare når man skal være morsom, skal du på noen som helst måte engasjere andre mennesker bør dette være på plass.

6. Joakim
24.06.09

Dette fenget meg, veldig bra! Genial ide med en sånn konkurranse, sindre. Også godt å vite at det er noe nytt og spennende her hver dag, og selv om ikke alle innlegg holder mål, er ihvertfall kommentarene deres interessante. Sikter da spesielt til din kommentar, sindre, på forrige innlegg;)

Dette er den beste teksten hittil i konkurransen, så jeg stemmer på denne! Med litt utvikling i selve skriveferdighetene er ikke dette så langt ifra vanlig glablad-nivå.

25.06.09

Utrolig bra skrevet.
Tenker egentlig ikke så mye over mitt eget ansiktsutrykk når jeg prater.
Burde kanskje tenke mer over dette.

Stemmer på denne bidragsuteren.

8. Stig
25.06.09

Kudos til denne! Bra skrevet, og fortjener å vinne så langt. Ansiktet er antakelig det området på kroppen som inneholder mest informasjon hos et menneske (og enkelte pattedyr). Det er ikke uten grunn at hjernen vår lett tolker sanseinntrykk som et ansikt, som f.eks. dette : – )

Selv blinde mennesker har en trang til å føle og ta på ansiktet til andre.

[...] G543: Flørt som en baby [...]

[...] Dersom jeg ikke vinner, vil jeg gjerne gi en stemme til personen som skrev “Flørt som en baby“. Den saken likte jeg godt. [...]

[...] Han har stått bak innleggene “Flørt som en baby” og “Det blir hva du gjør det til (2)“. Nå er han tilbake meeed… et INTERVJU! Han heter Ole Kvernmo Landfald, er 23 år og bor i Verdal men understreker at han flytter til Trondheim til høsten. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere