Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Idol: Hva vil du gjøre med livet ditt?

Skrevet av Sindre | 25. juni, 2009

Dette er bidrag nr. 5 til Glade Talenter 2009, skrevet av deltakernummer G903.

For ikke så lenge siden satt jeg og en jeg går i klassen med oss ned og tenkte litt på hva vi ville gjøre videre med livet vårt. Det var ikke noe sånn seriøst, mest bare for å ha noe å gjøre på i en fritime. Vi lagde en liste over alle mulighetene vi hadde, og det vi kunne tenke oss å gjøre. Med fine tegninger til.

Akkurat der og da var det mye mer morsomt enn det var seriøst. Men etterpå har jeg tenkt litt på den listen vi lagde. Hva skal jeg gjøre med livet mitt? Hva er det jeg har lyst til å jobbe med? Øverst var en spennende og kanskje litt urealistisk jobb, jagerflypilot i forsvaret. Finnes det noen gutter som ikke har drømt om en slik jobb? Jeg kunne godt tenkt meg en slik jobb, men det er nok ikke en av de letteste jobbene en kan få.

Punkt nummer to var å gå videre på skole. Jeg er nå akkurat ferdig med VG2, så jeg har enda ett år igjen på videregående. Jeg har ikke lyst til å studere noe videre i det hele tatt, jeg er veldig skolelei, og jeg er sikker på at jeg ikke er den eneste. Så dette punktet ble gangske uaktuelt med en gang. På en måte er det jo fint at videre utdanning går bort, da slipper jeg studielån og alt det fører med seg.

Punkt tre var å starte en blogg eller en internettside, og leve på inntekten fra den. Jeg har ikke gjort noe med denne ideen enda, men jeg har heller ikke lagt den på is. Alle som leser Glabladet vet hva Sinder har fått til, og det beviser at det slett ikke er umulig. Kanskje dette er inngangen min til en karriere på internett, å bli skribent i Glabladet? Hvem vet…

Punkt nummer fire var å skaffe en helt vanlig A4 jobb. Men hvem vil vel ”blippe” varer i en butikk til de er 60 år? Det er ikke noe jeg kan tenke meg å gjøre i alle fall. Men, om alt annet går galt, så har jeg muligheten.

Dette var bare noen av punktene vi skrev opp, det var flere, men de fleste andre var både useriøse og urealistiske.

Jeg har tenkt mye mer på hva jeg har lyst til å gjøre med livet mitt en hva jeg gjorde før. Det finnes jo millioner av muligheter, så hvordan skal jeg finne noe som passer til meg? En ting har jeg bestemt meg for. Jeg skal prøve å leve minst mulig et A4 liv, om det går. Jeg kunne helst tenkt meg å bli jagerflypilot, men å leve av en blogg eller en internettside er også et godt alternativ. Jeg vil helst unngå en 9-16 jobb, middag klokken 17 og nyhetene på TV2 klokken 21 fem dager i uken helt til jeg blir pensjonist.

Hva vil du gjøre med ditt liv? Om du er usikker, så synes jeg du skal skrive ned en liste over hva du kunne tenke deg å gjøre, og jobbe deg videre ut i fra det. Husk, det er ditt liv, og du lever bare en gang, gjør det beste ut av det!

Fortjener denne deltageren (G903) å gå videre?

  • Nei, helst ikke. (44%, 7 Stemmer)
  • Kanskje... (38%, 6 Stemmer)
  • Ja, definitivt! (18%, 3 Stemmer)

Antall stemmer: 16

Loading ... Loading ...

Dette innlegget er en del av konkurransen «Glade Talenter». Innlegget presenteres som det ble levert, og ingen redigering er foretatt. Om konkurransen… | Om dommerne…


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på torsdag 25. juni 2009 klokken 10:00 i kategoriene: Blogging, Glade Talenter, Inspirasjon, Jobb & Karriere,

LESERNE MENER:
5 kommentarer så langt

25.06.09

Det var faktisk ikke så dumt, kanskje litt kjedelig, men likevel klarer du å holde på interessen min gjennom hele innlegget. Et relativt Glabladet-kompatibelt innlegg, med tanker mange av oss har tenkt på et eller annet tidspunkt. I tillegg gir du leseren en mulig innfallsvinkel, for å forsøke å finne ut av problematikken. Du har nok funnet opp hjulet på nytt, dette er ikke akkurat noen nye tanker. Likefullt er det tanker som mange gjør seg, og en løsning som godt kan gjentas.

Språket er greit, på tross av noen skrivefeil her og der. Et tips: Les igjennom innlegget en tre fire ganger (eller fler) før du publiserer det. Da slipper du slikt.

Teksten er litt personlig og forfatteren kommer ikke helt til poenget før i slutten av innlegget. På slutten av innlegget oppfordrer forfatteren at man skal skrive ned en liste over hva man kan tenke seg å gjøre med livet sitt, og gjør oppmerksom på at man burde gjøre det beste ut av det for man lever bare en gang. Jeg synes det er et flott budskap! Og jeg er helt enig. Jeg tror mange vil ha godt av å sette seg ned å lage en slik liste og tenke litt over hva de gjør med livet sitt. Men innlegget kunne godt ha vært mindre personlig og mer konkret synes jeg. Derimot er innlegget skrevet på en måte som gjør det lett-lest og forståelig. Jeg finner heller ikke betydelig med skrivefeil, og det er bra. «Hva vil du gjøre med livet ditt?» høres ut som et innlegg Sindre kunne ha skrevet selv, men dog på en litt annen måte. Men tanken er god, og innlegget er av en viss verdi for leseren. =)

Jeg valgte å inkludere kategorien «inspirasjon» under postingen av dette innlegget, rett og slett fordi vi alle, uansett hva vi jobber med, trenger å tenke over disse tingene i blant, selv om det er «en stund siden» vi var ferdig på VGS. Jeg håper dette innlegget inspirerer alle som leser til å ta et ordentlig blikk på sin egen situasjon akkurat nå og spørre deg selv om du liker det du ser. Hvis svaret er noe som helst annet enn et rungende «ja», håper jeg du innser at det aldri er for sent å spørre: «Hva skal jeg gjøre med livet mitt?» – og se på alle de uendelige mulighetene som finnes. Men, nå skal jeg ikke ta av med et eget inspirerende innlegg her.

Du skriver bra. Du skildrer tanker mange kjenner seg igjen i. Du minner meg om meg selv for noen år siden, sannsynligvis da jeg var på samme alder, i samme situasjon som deg. Og det du sier på slutten om «middag kl. 17 og 21-nyhetene» får det til å grøsse urovekkende langt nedover ryggen på meg. Topp det med en vanlig 9-16-jobb og jeg er i helvete. Jeg er i FENGSEL!

Jeg vil egentlig råde deg til å prøve litt forskjellig. Finn ut hva du virkelig brenner for. Jeg ville ikke startet en blogg i håp om å leve av den hvis du ikke kan skrive om noe du virkelig interesserer deg for, og faktisk «glemme» pengene. Det er viktig å ha fokus på rett sted for å lykkes. For mye fokus på pengetjening vil stagnere din egen suksess. Men hvis du kan blogge lidenskapelig på en slik måte at du får leserne til å la seg rive med, så er du på god vei. Fortsetter du jevnt og trutt og kontinuerlig med dette, har du faktisk det som skal til for å KUNNE lykkes med blogging. Men vær klar over at jeg personlig bare tjener en deltidsinntekt enda, etter at jeg har jobbet med dette i snart halvannet år. Du kan kanskje nå større summer fortere enn meg hvis du har «X-faktoren», men mest sannsynlig vil du oppleve at det går sakte du også. Så, det var min personlige rådgivning til deg.

Med tanke på om du har det som skal til for å gå videre i selve konkurransen er jeg litt usikker, men jeg kunne absolutt vært interessert i å se hva mer du har å by på. Da evt. med forhåpninger om at du faktisk klarer å stave navnet mitt riktig… ;)

Lykke til!

25.06.09

Jeg synes innlegget var ganske greit. Fint budskap som jeg vet er veldig aktuelt for mange.

Men den ble noe personlig, og en smule uinteressant. – Men jeg leste hele, så den kan ikke ha vært så ille.

Jeg tenker i de baner, at hvis du klarer å komme opp med temaer av samme klasse og relevanse, kan du bli veldig aktuelt glabladet materiale.

MEN, et par tips til deg her. Hvis du vil ha mange lesere, og et knallfornøyd publikum MÅ du ha noe mer å by på. I dette innlegget savner jeg en «formel». Hvis du hadde kunnet gi en litt mer konkret metode for å finne ut hva du vil gjøre med livet ditt, for eksempel lage en liste man kan følge, hadde du garantert gått videre.

F.eks.
«Gjør denne øvelsen fra start til slutt, og du vil garantert være et stort skritt på vei

1. Finn ut hva du liker å drive med. Hva er dine største hobbyer? Hva er din LIDENSKAP? Lag en liste med minst 5 slike.
2. Hvilke av disse kunne du tenke deg å drive med videre? Og hvorfor? Finn 5 ting du liker med hver av forslagene over.
3. Hvilke jobber er relatert til dine interessefelt? – Finn 3-5 jobber som dreier seg om det du kom frem til over, for hvert av forslagene.
4. Finn ut hva som kreves for de yrkene du har funnet, tenk så igjennom hva som virker fristende.
5.Du har nå en fin liste over ting du er interessert i, og jeg er temmelig sikker på at minst en av dem høres ganske appellerende ut ;o)»

Nå kortet jeg riktignok ned listen på slutten der, men jeg tror du skjønner greia.

– Prebz

5. Kim Jonni
27.06.09

Jeg innser at det du sier i denne artikkelen er det samme man oppfatter fra Laws Of Attraction. Å låse seg inn på et rom helt til man vet hva man vil oppnå med livet sitt.

Er enig med kommentaren til Preben Gjertsen. Å lage en liste er krever en god tankeprosess.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere