Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Idol: Lykkelig A4

Skrevet av Sindre | 25. juni, 2009

Dette er bidrag nr. 6 til Glade Talenter 2009, skrevet av deltakernummer J355.

Sindre har i Glabladet skrevet om dette med å utnytte sitt fulle potensial. Jeg vil bare fortelle at for undertegnede, så er faktisk A4-jobben drømmen.

Det er flere faktorer som ligger til grunn for at A4-jobben passer for meg. Jeg liker tryggheten. Jeg liker stabiliteten, forutsigbarheten. Samtidig har jeg en spennende jobb. I den grad jeg vil ha spenning, er det i form av at jeg jobber i en prosjektavdeling, der prosjektene riktignok er store og langsiktige, men likevel tidsbegrenset. Hvilket vil si at neste år får jeg nye prosjektkollegaer. Jeg har imidlertid en basis på ca 100 fagfeller, som skjønner hva akkurat jeg jobber med, og som jeg har felles problemstillinger og god mulighet til erfaringsutvekslinger med.

Hvordan trives i en A4-jobb?

Noe av det som er fint med jobben min, er at jeg får være ekspert – det er ikke så mange på jobben min som kjenner akkurat det systemet like godt som meg.

Jeg får gjøre rutinearbeid – veldig greit, for da begynner jeg i den ene enden av bunken, og vet at jeg er ferdig når bunken er tom. Man skal ikke kimse av mestringsfølelsen det gir å få noe ferdig. Bunken vokser ikke så fort at jeg ikke kan håndtere den. Hadde den gjort det, ville jeg tatt en og en del av den, og fått mestringsfølelsen likevel.

Jeg får holde kurs. Litt skummelt, men veldig nyttig også. Dessuten lærer jeg alltid noe nytt når jeg holder kurs. Det liker jeg. Den viktigste lærdommen, var kanskje den om at jeg ikke nødvendigivs må kunne alt på forhånd. Det tok litt tid å innse det. Nå har jeg imidlertid blitt flinkere til å si:»Det vet jeg ikke, men jeg skal sjekke.» Samt å sende ut svarene til kursdeltagerne i etterkant. Kursing er dessuten uvurdelig hva nettverk angår, enten man holder kurs eller deltar på dem. Hvor er det folk sjekker når de lurer på noe? Google, sier du? Ja, det også, men først og fremst, så spør folk noen de kjenner. Da er det viktig å sørge for være en folk kjenner. Det er en del av min jobb.

Jeg får skrive. Bruksanvisninger for det meste, men det gir meg en anledning til å skrive, og rammene er helt faste. Greit nok. Innimellom er det også andre utfordringer på skrivefronten.

I jobben min har jeg mange kollegaer. De aller fleste er veldig greie, dessuten har de jevnt over stor respekt for at jeg gjør en viktig jobb. Ikke at jeg hadde funnet meg en jobb jeg ikke på et eller annet vis mente var viktig, men det er godt å få anerkjennelse fra andre også. De som eventuelt ikke er greie – vel, dem bruker jeg minst mulig energi på.

Fokus er viktig

Jobben min er viktig. For meg. Jobbene mine har alltid vært viktige for meg. Det at jeg har den holdningen, at jeg har verdens viktigste jobb, bidrar til at de som er rundt meg også respekterer og ser viktigheten av den jobben jeg gjør. Ingen kan plassere deg på b-laget hvis du ikke lar dem gjøre det.

Da jeg jobbet i kantine, var det jeg som hadde den viktigste jobben i hele huset. Det visste jeg, og da gledet jeg meg til å gå på jobben. Hver dag. Den dagen – et års tid etter at jeg hadde begynt der – jeg for første gang lurte på hva jeg skulle lære den dagen, da bestemte jeg meg for å gjøre noe annet. Deretter gjorde jeg akkurat det. Noe helt annet. Ikke samme dag, men avgjørelsen var tatt, og et par måneder etterpå var jeg student. Noen år senere har jeg igjen verdens viktigste jobb. Riktignok en helt annen type jobb, men likevel. Verdens viktigste jobb. For meg.

Syns du det høres kjedelig ut? Oppskrytt? Vel, da kan jeg jo minne om at det i bunn og grunn handler om hvordan man tar det. Noen vil kanskje si at jeg har en kjedelig jobb. Men det gjør ikke noe, den er jo interessant for meg.

Jeg gleder meg til å gå på jobben. Hver dag. Til og med klokka kvart over fem om morgenen, når klokka ringer. Til og med når bussen er framme, og alle de svartkledde velter ut av den. Har du sett videoen til Pink Floyds The Wall? Den scenen der alle de fargerike menneskene kjøres gjennom en stor kvern, og alle de grå, identiske, kommer ut i andre enden? Sånn ser det ut når bussen tømmes utenfor jobben min om morgenen. Midt i Sindres tanker om hva som er A4. Likevel er jeg storfornøyd. Fordi jeg vet hvor viktig jobben min er. Jeg vet at jeg har muligheten til å finne noe annet dersom jeg mot formodning skulle våkne opp og mistrives en dag. Jeg har alltid et valg.

Jeg mener altså at Sindre har helt rett – du må finne noe som passer for deg. Det ser det ut til at Sindre har gjort, men det er han altså ikke helt alene om.

Fortjener denne deltageren (J355) å gå videre?

  • Ja, definitivt! (79%, 41 Stemmer)
  • Kanskje... (13%, 7 Stemmer)
  • Nei, helst ikke. (8%, 4 Stemmer)

Antall stemmer: 52

Loading ... Loading ...

Dette innlegget er en del av konkurransen «Glade Talenter». Innlegget presenteres som det ble levert, og ingen redigering er foretatt. Om konkurransen… | Om dommerne…


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på torsdag 25. juni 2009 klokken 14:00 i kategoriene: Bevissthet, Glade Talenter, Inspirasjon, Jobb & Karriere, Suksess,

LESERNE MENER:
5 kommentarer så langt

De som kjenner meg litt vet at jeg ikke er så fan av A4-livet. Men det er fordi det
passer bare ikke for meg, jeg har andre ambisjoner. Men, derimot, synes jeg det er utrolig fint å lese at man også kan være lykkelig i A4-livet! For på meg har det
virket som om alle som lever slik er generelt misfornøyde og slitne, og jobber fordi de må ha penger og ikke fordi de liker jobben sin. Men her er det et bevis på at selvfølgelig kan man være lykkelig selv om man velger A4-livet også! Hele poenget er at man må finne det som passer en selv, det som en selv er fornøyd med. Hvis man hver dag går til en jobb og ikke er fornøyd, så trives man ikke. Men har man funnet noe man trives med, enten det er å drive selvstendig eller jobbe 8-16, så er det jo flott! Det aller viktigste er å finne en jobb man trives med, og føle at denne jobben er viktig. Det spiller ingen rolle om andre ikke synes den er viktig, så lenge du er fornøyd og synes det du gjør er viktig – så er det bra. Man kan ikke få det bedre enn det! Jeg tror alle har litt å lære av denne teksten…

Jeg synes forfatteren av innlegget skriver bra, teksten er lett-lest og lett forståelig. Hun virker veldig positiv og inspirerende. Det er flott at hun tar jobben sin så seriøst, og det er flott at hun er fornøyd! Et slikt innlegg kan være av verdi for leserne i den grad at de kan selv bli bevisst på sin egen situasjon, bli bevisst på om de er lykkelig eller ikke, og om de har tatt rett valg. Og det er litt i samme gate som andre innlegg man finner på Glabladet! Dog har forfatteren av innlegget og Sindre to helt forskjellige syn på A4-livet, men begge er opptatt av at man skal velge noe man selv blir lykkelig av!

Dette er et veldig bra innlegg. Selv om en A4-tilstand egentlig er uaktuelt for meg, er det nesten så du fenger meg så mye at jeg lurer på hva du driver med, som høres så «fantastisk» ut. Det du har klart å oppnå med din «A4-tilstand» er mye av det samme man oppnår når man går sine egne veier og satser fullt ut på det. Under «Hvordan trives i en A4-jobb» sier du f.eks:

«Noe av det som er fint med jobben min, er at jeg får være ekspert – det er ikke så mange på jobben min som kjenner akkurat det systemet like godt som meg.»

Dette oppnår man definitivt ved å gå sine egne veier også.

Og så sier du:

«Man skal ikke kimse av mestringsfølelsen det gir å få noe ferdig.»

Helt enig. Og når man i tillegg har bygget noe opp fra scratch, uten noen særlig støtte i form av fast lønn, skal jeg love deg det føles godt. ;)

Jeg kunne sagt mer, men jeg holder meg til å si at innlegget ditt var kjempebra skrevet, og definitivt det mest feilfrie! Jeg så vel ikke én feil her. Jeg er imponert!

25.06.09

Dette her var et godt innlegg, på tross av litt kjedsomhet (Jeg tror jeg lett kjeder meg). Du beskriver din lykkelige A4-tilværelse på en god måte, og jeg kjenner at jeg gleder meg på dine vegne. Dette er definitivt et innlegg som ville passet godt inn på Glabladet, da du forteller oss hvordan man kan trives med jobben sin. Jeg kunne ønske at du faktisk hadde skrevet hva du jobber med, det tror jeg kunne gjort det hele litt mer interessant. Det er et par stavefeil her og der, men ingenting som skjemmer teksten noe veldig. Språket ditt er ålreit, men jeg savner litt snert. En av de absolutt beste innleggene til nå (og jeg er kresen).

4. knutars
27.06.09

Likte dette inllegget svært godt.
Det er ingenting i veien med en A4-livsstil så lenge man trives med den. Vår generasjon er nok ikke så ulik våres foreldres. De satte «Den vanlige jobben» høyere enn vi noen gang kan forstå, hadde sine drømmer de også, men gjorde ikke noe med det.
Har man det bra med seg selv, hvorfor gjøre noe? Bruk heller tiden på sosiale affærer, for det er sjelden grønnere på den andre siden uansett (*litt klisje*)

Savner en del «Ta vare på det du har» artikler i GB. De fleste av oss kommer aldri til å ta skrittet fullt ut uansett.

Med tanke på endringer for GB’s fremtid, setter jeg dette innlegget som en soleklar #1.

[...] J355: Lykkelig A4 [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2014 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker