Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Idol: Mitt bidrag til konkurransen

Skrevet av Sindre | 24. juni, 2009

Dette er bidrag nr. 3 til Glade Talenter 2009, skrevet av deltakernummer J239.

Ja, «mitt bidrag til konkurransen», skrev jeg akkurat nå. Men hva skal jeg finne på å skrive om? Man har jo en gang for lenge siden hatt en drøm om å bli forfatter. Man har til og med vært med på en forfatterkonkurranse. Hvilken plass man kom på, har man glemt, men skrivelysten er fremdeles sterkt tilstedet.

Hva skal man skrive om? Hva tør man skrive om? Man burde jo ha ett tema som man skal fokusere på. Gjerne ett man kjenner godt til og kan snakke masse om. Men når det er som viktigst, kommer skrivesperren for alvor frem i dagslyset. Det blir nesten som en teaterskuespiller som får hjernteppe. Heldigvis for dem, er at de har suflører.

Da står suflørene nede i tenkeboksene sine og hvisker så høyt de kan til hjernteppeskuepillerne og teaterstykket går fremover som om intet har skjedd.
Sånn er det jo ikke med skribenter. De har ingen som står bak seg å hvisker fantastiske, lange og smart settninger. Her må man selv bruke hodet for å få tankene ned på papiret.

Papir og papir…I dagens samfunn er det vel sjeldent at noen bruker papir. Det går vel mest i pc-bruk. Man skriver side opp og siden ned stadig vekk på pc’n – selv om det hverken er opp eller ned på ett pc-ark. Strengt tatt er det vel heller ikke ett ark.

I hvert fall, når man så har skrevet seg tom og er klar til å sende det man har skrevet. Ja, så skriver man det like gjerne ut på papir også. Selv om man egentlig ikke hadde behøvd det. Men man har ett slags urinstingt inne i seg som gjør sånn at man bare må vise det ferdige resultatet til alle og enhver.

Så sender man det inn og venter i spenning. Har man skrevet bra nok? Er det kanskje for mye? Eller hva med at det er for lite. Innholdsløst eller mangelfulle opplysninger? Man går å tenker og tenker: er det bra nok? Dagen snegler seg av gårde og man klarer nesten ikke å vent på svaret…

fortsettelse følger…

Fortjener denne deltageren (J239) å gå videre?

  • Nei, helst ikke. (75%, 18 Stemmer)
  • Ja, definitivt! (21%, 5 Stemmer)
  • Kanskje... (4%, 1 Stemmer)

Antall stemmer: 24

Loading ... Loading ...

Dette innlegget er en del av konkurransen «Glade Talenter». Innlegget presenteres som det ble levert, og ingen redigering er foretatt. Om konkurransen… | Om dommerne…


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på onsdag 24. juni 2009 klokken 10:00 i kategoriene: Glade Talenter,

LESERNE MENER:
13 kommentarer så langt

24.06.09

Du spør deg selv om det er innholdsløst. Jeg skal gi deg svaret. Dette innlegget har intet innhold, det står egentlig ingenting her.
Hva er det egentlig du prøver å formidle?

Du skriver forsåvidt greit, språket er ikke så halvgærent, og jeg finner faktisk bare to skrivefeil. Det er også relativt lettlest.
Men det er, som sagt, totalt blottet for innhold. Det har ingenting på Glabladet å gjøre, og kunne (kanskje) til nøds blitt skrevet på en personlig blogg. Til nøds.

For det første så må jeg si det at jeg synes det er litt for dårlig å ikke ha en ordentlig tittel til innlegget… «Mitt bidrag til konkurransen» sier liksom ingenting om hva innlegget handler om. Jeg føler liksom at innlegget blir litt for mye svada og ingenting av spesiell verdi… Jeg skjønner nesten ikke helt hva forfatteren av innlegget mener med denne teksten. Budskapet kommer ikke frem på en ordentlig måte. «Hva skal man skrive om. Man burde jo ha ett tema som man skal fokusere på», skriver forfatteren av innlegget. Og jeg er helt enig – selvfølgelig burde man ha et tema å skrive om! Men problemet her er at det finnes ikke et tema… Nærmeste man kommer et tema er et tema om at man burde ha et tema! Sorry mac, men dette holder ikke for meg. Dette er så langt fra tekster jeg forbinder med Glabladet som man overhodet kommer. Forfatteren skriver så deretter om at det brukes lite papir i dagens samfunn, at man heller bruker pc… jeg skjønner ikke helt hvorfor dette i det hele tatt blir nevnt i teksten, så jeg vil ikke kommentere dette videre. Deretter avslutter forfatteren med å si det at hun lurer på om hun har skrevet godt nok og om det er for mye eller for lite. Problemet er at det har ikke blitt skrevet om noe spesielt, om ingenting rett og slett.. Jeg begynner å lure på om forfatteren av innlegget kanskje kan ha misforstått oppgaven til Sindre her, for dette er ikke slike tekster han utlyste. Hvis man har fulgt med på Glabladet så vet man at man vil finne tekster med stor verdi for leseren, tekster som kan hjelpe en med alt fra motivasjon og personlig utvikling til riktig tankegang osv. Når dette innlegget ikke leverer noe av verdi for leseren så ser jeg dermed ikke helt at det passer inn i Glabladet…. Det kan, som sagt, hende at forfatteren av innlegget har misforstått oppgaven, og da synes jeg hun skal få lov til å skrive et nytt et hvis hun vil, for det kan jo hende hun har annet å komme med hvis oppgaven stiller seg klarere!

Jeg tillater meg å tippe at du ikke har «glemt», men kanskje heller FORTRENGT hvilken plass du kom på i forfatterkonkurransen, for hvis ikke det var på sisteplass, så vet ikke jeg. Videre tør jeg vedde på at bidraget til den gjeldende konkurransen het «Min første bok». :roll:

Mine to meddommere har påpekt grunnene til hvorfor dette innlegget suger, og de dekket alle tingene jeg tenkte selv. Så da vil jeg bare si at jeg vrir meg i vemmelse over å måtte trykke på «publiser»-knappen på dette innlegget, bare i tilfelle noen nye lesere ser denne suppen av et makkverk og tror at det er slike ting man får servert her. Jeg var fristet til å bruke KING SIZE-font på de øverste linjene av innlegget som forklarer at dette er en del av en konkurranse, bare for å være sikker på at ingen noensinne måtte misforstå akkurat det.

Her bygger det ene meningsløse avsnittet videre på det andre (dermed enda mer) meningsløse avsnittet. Du lirer av deg så mye svada om PC-ark, papir, utprinting og urinstinkt, at hadde du ikke stoppet der du gjorde, hadde du sikkert mast videre om alt fra skriftruller, hulemalerier, kornsirkler, til din forrige bortføring av aliens! Når du begynner å skrive vet ikke engang gudene hvor du kommer til å ende opp til slutt. Hvis noen hadde trøkt et stort skilt med et klart og tydelig tema opp i trynet ditt, mens en tilfeldig forbipasserende med en spesiell parfyme hadde gått forbi, hadde du øyeblikkelig glemt temaet, for så å følge etter parfymelukten, for så å la deg rive med av en fin bil som kjørte forbi, for så å stirre på alle fuglene som fløy over deg, for så å…. for så å, for så å, for så å…!! DU HAR INGEN MÅL OG MENING MED DET DU GJØR!

Når det er sagt har du en OK rettskriving. Takk for bidraget, og hvis fortsettelsen virkelig følger, håper jeg noen skyter meg. :)

PS. Hvis noen stemmer dette innlegget videre, så vet jeg at det er deg. ;)

4. Thomas
24.06.09

Selv om domerne ikke forstår, trenger ikke alle andre å ikke forstå. En gang for lenge siden forsto vi mennesker hvordan det var å bo i huler, vi forsto ikke hus. Men det betyr ikke at hus ikke kunne forstås i fremtiden. Så idoldommer, se deg inn i speilet og spør deg selv; Er min bevisthet utviklet nok til å forstå?

5. Sindre
24.06.09

Vi idoldommere venter i spenning på å høre din «forståelse», Thomas. :)

6. Lena
24.06.09

Jeg er helt enig med Thomas…

Mennesket levde i huler og så skyggene fra trærene utenfor. Men ingen visste hva det var, men goddtok det og ble ikke klokere av den grunn.

Men en eneste person lurte på hva det var som beveget seg der ute…

Han gikk opp å så. En helt ny verden åpenbarte seg for han…

—fritt fra philosofiens verden:)

7. Leif
24.06.09

Hm, spennende… Kanskje det er for lite platonsk innhold på Glabladet? ;-)

8. Thomas
24.06.09

Til idoldommer:

Hvis du kunne sette deg inn i en tidsmaskin og reist tilbake til år 5000 før Kristus og du sa ordene fly, bil, romferge, telefon, radio, morseapparat, tøfler, gulv, maling, lyspære, så ville de tro du gikk på et heftig dop.

Tok du frem en lighter eller en fyrstikk for å tenne et bål, ville de tro du var en slags Gud.

Selv om menneskehetens genetiske struktur, både kropp og hjerne, er lik nå som den var i år 5000 før Kristus, er vår kunnskap om naturen og vår bevisthetsnivå utviklet. Dagens 15åringer vet mer om hva som går an på jordkloden enn den mestvitende i år 5000 før Kristus. En pinglete 15åring ville også klart å felle et stort tre raskere enn verdens sterkeste mann i år 5000 før Kristus, fordi 15åringen ville tatt frem en motorsag. Den sterke mannen ville ta sin skarpeste sten å lage en øks.

Så setter vi oss inn i tidsmaskinen igjen og reiser raskt frem til år 5000 ETTER Kristus, og snakker med menneskene som bor der.

Det første vi hører er; «Wow, har du klær på deg? Det er såååå forrige årtusen ass. Nå bruker vi jynde. Ta å skift da mann.»

Du går videre å hører en vennlig mann spørre: «Skal du bli med en snartur til Vlademus?»

«Hva er Vlademus?» spør du nysgjerrig.

«What? Har du røyka dop eller? Det er jo planet nummer 17 fra sola»

«Og hvordan kommer vi oss dit da?» lurer du

«Du er bare rar du. Vi bruker jo selvsagt en Gnibe»

«Hva er en Gnibe?» spør du forsiktig og håper han ikke dømmer deg for din uvitenhet

Du ser han ser på deg med forakt og fordømmelse, og du lurer på om han tenker det samme i det han sier; «Dra tilbake der du kom i fra, her hører du ikke hjemme!»

Så kjære dommere…

Kan det tenkes at deres bevisthetsnivå enda ikke har kommet til 2012?

En vakker dag vil dere også skjønne hva dette året bringer…

9. Sindre
24.06.09

Hva i all verden jabber du om?! Jeg ser ikke poenget med kommentaren din i det hele tatt. Du er jo nesten på linje med selve innlegget her når det gjelder poeng med det du skriver. Det du skriver er riktignok sant, og noe jeg selv har tenkt på før… Minner meg faktisk om en MacGyver-episode jeg så for mange herrens år siden. Men hva har dette med NOE å gjøre? Hva har det med innlegget å gjøre? Jeg prøver fortsatt å forstå… Men ikke still spørsmålstegn ved vårt bevissthetsnivå fordi du og innleggsforfatter snakker tull.

10. Atle
25.06.09

Tror absolutt jeg vil kunne kategorisere dette som det «rareste» blogginnlegget jeg har lest siden tidenes morgen, men det må jo være for og si det på den pene måten. Den stygge måten vil nok mest sannsynlig lyde litt anderledes, men akkurat den unnlater jeg og skrive da jeg ikke vil ødelegge noen selvtillit her.

Selv var jeg ikke helt med på hva du, Thomas, som forfatteren av bloggposten egentlig forsøker og fortelle oss leserne. Når jeg leser i kommentarfeltet forteller du jo at vi må ha et bevissthetsnivå som har kommet til år 2012 for og forstå bloggposten din.

Akkurat hvorfor og hvordan skal vi ha et bevissthetsnivå som har kommet til år 2012 når vi lever i 2009?

Mine tanker etter og ha lest dette her er at du enten tror du lever på planeten, Vlademus eller at du faktisk kan se inn i fremtiden?

11. Thomas
26.06.09

Selv om vi lever i 2009, har vi fortsatt mennesker med bevisthetsnivå fra år 1000 FØR Kristus. Ta deg en tur til jungelen i Amazonas, eller i jungelen i Asia, eller til Afrika, og du vil se disse menneskene.

Til og med ved Oslo S vil du se menneskenr som tviholder på sin egen tankegang (bevisthetsnivå). En norsk uteligger er ikke uteligger fordi samfunnet er slemt og har utstøtt han, han er uteligger pga hans måte å tenke på.

12. knutars
27.06.09

Husker jeg fant en annonse på FINN en gang. Selgerne av denne hytta hadde tatt seg god tid under utformingen av annonsa, det selger.
Leter man enda litt mer finner man fort flere annonser som er velskrevet. Når det lyser kvalitet av innholdet skapes det verdi, leseren føler han sitter igjen med noe.

«Det blir nesten som en teaterskuespiller som får hjernteppe. Heldigvis for dem, er at de har suflører.»

Hvorfor gidder man skrive noe som helst da? Har du noe du vil selge?

Dette innlegget skaper verdi KUN i form av de artige kommentarene i etterkant, strider vel litt imot opplegget -men moro er det lell :)

13. knutars
27.06.09

@Thomas
Du har tydeligvis fantasien i orden, hvorfor bruker du den ikke til noe fornuftig. Du har kanskje funnet nisja di der :)

-du skriver: «Er min bevisthet utviklet nok til å forstå?»
Må nok svare ja på dette, mulig jeg tar feil. Føler selv jeg har god forståelse av det meste jeg har rundt meg. Er dette en illusjon? hva så?

btw. jeg stemte «Nei, helst ikke» på dette innlegget. Hvorfor?… fordi jeg ikke kunne finne «Nei, definitivt ikke» som et alternativ :)

God helg alle sammen.

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere