Gi en donasjon (Les mer...) Donér via PayPal eller kredittkort ved å klikke på knappen under.

Idol: Smil

Skrevet av Sindre | 26. juni, 2009

Dette er bidrag nr. 7 til Glade Talenter 2009, skrevet av deltakernummer J172.

Jeg våkner. Som et slag i trynet, viser klokken meg en forsinkelse på syv minutter. Jeg står opp, trosser alle stressende og negative tanker, og tar meg tid til en oppfriskende strekk. Får strekk… Resultatet blir en lang og ny remse med ord, jeg ikke engang visste at jeg kunne. Jeg rasker med meg noen klær, og finner veien til badet. Jeg ser på jenta i speilet… Fettprosenten har tydeligvis akkurat rundet hundre, det er i hvert fall sånn det ser ut. Poser under øynene, ja… Fornemmer jeg en ny kvise? Håret er heller ikke noe særlig å skryte av. Generelt ufresh, beskriver det kanskje best.

”Faen”tastisk.

Jeg velger å ignorere henne. Derimot, gjentar jeg mitt faste mantra om at jeg ikke skal bli stressa! Det gjør meg utrolig stressa… Klokken tikker. Jeg har også glemt å ta opp brød, så der røyk den frokosten. Og den økonomiske lunsjen. Det gode humøret som jeg investerte i dagen før, er nokså fjernt. Det regner ute. Paraplyen ligger igjen på jobben. Typisk min flaks. Vissheten om hvordan maskaraen kommer til å ha markert seg omkring i ansiktet innen jeg kommer meg på jobb, er allerede godt etablert.

Her har du et eksempel på en ganske dårlig dag. Man har gode dager, og så har man dårlige dager. Det samme gjelder meg. Noen dager er jeg kjempesøt, og andre dager – ikke fullt så kjempesøt. Du skjønner greia. Heldigvis, er det mye man kan styre selv også. Har du noen gang tatt deg tid til å reflektere over hva du kan gjøre for at du selv skal få en bedre dag? Hvis ikke, synes jeg du skal gjøre det nå…

Uheldige ting kan skje… Noe som i mitt tilfelle, skjer ganske ofte… Men det som er viktig er hvordan du takler det som skjer! Se for deg en situasjon der du har et blankt ark foran deg, med alle mulige slags fargestifter tilgjengelig (alla Alf Prøysen). Du kan fargelegge dagen akkurat slik du vil, på din måte. Resultatet er bare opp til deg selv. Du kan altså styre dagen din ganske mye, ut ifra hvilke valg du velger å ta.

Når jeg har en skikkelig dårlig dag, prøver jeg å smile til meg selv i speilet. Det er ikke fordi jeg synes jeg er så rasende festlig, men et smil minner meg på tanken om at «jeg er ok.» Påtvungen lykke kan i mange tilfeller være effektivt. Jeg sender automatisk ut noen positive vibber, som får meg til å trekke enda mer på smilebåndet. Jeg blir glad når jeg smiler til meg selv i speilet, og så prøver jeg å få med meg det smilet når jeg går ut døra òg… Jeg viser frem smilet med en stolthet og en så stor troverdighet, at jeg tar sjansen og sier hei til naboen også… Resultatet er ganske oppsiktsvekkende. Overraskelsen, gleden og det hjertelige smilet jeg får til gjengjeld, har plutselig gjort dagen et par hakk bedre! Så hyggelig at hun ble så glad, bare fordi jeg sa ”hei” til henne, tenker jeg. Ordtaket «smil til verden, og verden smiler til deg» kan vel ikke beskrive det bedre. Uansett hvor kjip dagen min er, prøver jeg å ta kontroll over denne kjipheten. Jeg gjør det så enkelt som at jeg bare velger å ha en bra dag! I de aller fleste tilfellene får jeg faktisk noe positivt tilbake…

Har du en skikkelig kjip dag? Her er mitt råd til deg. En liten oppfordring. Prøv å ta kjipheten med et smil, fokusere på noe positivt, vende energien på noe annet, slik at du ikke blir så opphengt av deg selv… Grip dagen, og vri mest mulig ut av den. Da vil du ha gode muligheter for å få en mye bedre dag.

SMIL.

Fortjener denne deltageren (J172) å gå videre?

  • Ja, definitivt! (81%, 38 Stemmer)
  • Kanskje... (13%, 6 Stemmer)
  • Nei, helst ikke. (6%, 3 Stemmer)

Antall stemmer: 47

Loading ... Loading ...

Dette innlegget er en del av konkurransen «Glade Talenter». Innlegget presenteres som det ble levert, og ingen redigering er foretatt. Om konkurransen… | Om dommerne…


| | Send til en venn Send til en venn | Skriv ut Skriv ut

Hvis du ble inspirert av dette gratis innlegget og ønsker å vise din takknemlighet med en donasjon, klikk på PayPal-knappen til venstre.

Dette innlegget ble publisert av Sindre på fredag 26. juni 2009 klokken 10:00 i kategoriene: Bevissthet, Glade Talenter, Humor, Inspirasjon,

LESERNE MENER:
11 kommentarer så langt

26.06.09

Jeg synes dette er en relativt god Glabladet tekst, du kommer relativt kjapt til poenget og det er ingen overdreven utgreeing om alt mulig rart. Språket er ganske godt, men jeg kjenner at jeg irriterer meg over den overdrevne bruken av prikk prikk prikk. Dette bør du slutte med, hvis du går videre. Du kommer med gode råd, som de fleste kan benytte seg av, både på dårlige og gode dager.

Love it! Budskapet ditt er viktig og kan ikke understrekes nok. Selv om jeg har gitt folk samme beskjed før, pakker du det inn på din egen måte. Dette innlegget minner meg om en blanding av flere av mine tidligere innlegg, bl.a. «Law of Attraction virker – 1«, som illustrerer et lignende eksempel på en typisk dårlig dag. Jeg tror vår sans for humor er ganske så lik. :twisted:

I tillegg snakker du om hvordan man faktisk kan velge å bli i godt humør, hvis man bare går inn for det. Dette har jeg tidligere skrevet om at jeg har gjort ved flere anledninger. Noen ganger er det digg å få ut litt aggresjon også, så lenge du bare er bevisst på det og ikke lar aggresjonen gå for langt. Altså, under «kontrollerte» forhold. Ikke så ille at man blir «sinnssyk i gjerningsøyeblikket» (les: «Tenk positive tanker«).

Det er nemlig sånn at selv om man tenker aldri så positivt, så vil man møte voldsom motgang i livet noen ganger. Og når det da ikke skulle hjelpe å «velge» å være glad, så føler man kanskje at man gjør noe feil. Men visse ting er utenfor vår kontroll og vil kreve mer tid enn andre. I eksempelet du beskriver her bør alle og enhver med sunn fornuft kunne klare å velge det. Hvis noen som står deg nær dør, eller hvis du går gjennom et brudd, går konkurs etc, så kan du oppleve at det må gå litt lenger tid. Det er meningen. Just keep smiling, keep shining osv, prøv å vit at det vil bli bedre, og det vil sannsynligvis bli det fortere enn hvis du BARE tenker negative tanker! :)

Dette innlegget er mer enn verdig en plass på Glabladet!

Forfatteren av innlegget starter med å beskrive en situasjon som sikkert mange kan kjenne seg igjen i. Alle har dårlige dager innimellom, men alle klarer kanskje ikke å takle det like godt som forfatteren av innlegget gjør. For hun tar seg tid til å reflektere over hva hun kan gjøre for å få dagen bedre, og oppfordrer andre til å gjøre det samme. Hun mener at man kan styre dagen sin ut i fra hvilke valg man velger og ta, og jeg er så enig! Hun oppfordrer så folk til å smile selvom de har en kjip dag, fokusere på noe positivt og gripe dagen. Budskapet er flott, og noe jeg absolutt kunne forventet å lese på Glabladet. Innlegget gjør meg glad og får meg til å smile:) Og det var kanskje meningen med «Smil»? Absolutt et av de bedre innleggene i konkurransen.

4. Kim Jonni
27.06.09

Aha, og hvorfor i all verden skal denne mirakelkuren virke? Det blir ingen resultater uten handlinger. Å tenke kan jo alle gjøre, men det skjer lite med bare å tenke! Det krever en fysisk handling for å oppnå resultater. Smile kan jo alle gjøre, men hvordan skal det hjelpe deg som person? Istedenfor å bare tenke positivt og tro at ting går bra, er det utrolig viktig å istedenfor fokusere på den reelle løsningen på utfordringen eller problemet. Det som ikke fungerer, gjør man på en annen måte. Det som virker, fortsetter man med.

Helt til slutt ønsker jeg å nevne at jeg hater ordene POSITIV og NEGATIV. Som en god erstatning bruker jeg heller AKTIV og PASSIV. De to ordene binder seg i mye større grad til ordet HANDLING. Aktiv og passiv sier meg mye mer fordi det som sagt binder seg til handling. Mitt budskap er: Vær aktiv! ikke bare tenk at ting skal skje eller at ting kunne godt verre, gjør noe med det også! Kanskje du føler deg mer happy med deg selv når du tenker positivt, men resultatene vil kanskje ikke endre seg av den grunn.

6. Elisabeth
01.07.09

Til Kim Jonni, Det er klinisk bevist at når munnen din smiler sendes det signaler til hjernen din om at du har det bra, hjernen vil innrette seg etter dette, og sende ut flere endorfiner for å støtte oppom glad-følelsen.

Et annet viktig poeng er at når man smiler er det ikke til seg selv, det er til andre mennesker, og smiler du til andre mennesker, vil du få noe fint tilbake. – Med mindre du ser ut som du ble overkjørt av en dampveivals rett etter fødselen. Da vil du mest trolig få noe helt annet…

Jeg tror også at folk flest syns det er lettere å finne løsninger når de selv er i en sinnsstemning som egner seg til problemløsning. Det hjelper ikke å si til en som har en dårlig dag at de skal finne løsningen på hvordan dagen skal bli bedre. folk flest har ikke den typen kontroll over seg selv.

I forhold til ordene dine aktiv og passiv som skal erstatte positiv og negativ… eh… Slitsomt. Forskjellige definisjoner betyr forskjellige meninger. Negativitet er ikke noe mindre aktivt, og positivitet kan ofte tilsvare passivitet. aktivt er ikke alltid positivt. Jeg kan drepe et menneske veldig aktivt, men det ville ikke gjort det positivt. Jeg kan passivt gjøre deg glad ved å vitse til deg over sms, men det ville ikke vært negativt. Jeg vet du har allerede hørt det, så jeg gidder ikke si mer. Jeg elsker ordene positiv og negativ. Nesten like mye som jeg liker ordene molekyl og djembe.

Ellers, hyggelig innlegg!

7. Kim Jonni
01.07.09

Takk for responsen. Du forteller at det hjelper å smile. Ja, jeg tenker det samme som deg. Jeg smiler. Jeg blir glad. Problemer blir da enklere å løse. Helt riktig. Desverre må det mer til enn bare et smil for å løse et problem eller utføre en utfordring. Håper du har dette i baktankene for ettertiden.

Jeg velger allikevel konsekvent å bruke andre ord som gir mennesker en mer positiv opplevelse. Det finnes mange gode synonymer og homonymer. Anbefaler deg å utnytte ord og situasjoner oftere. Hugs at mange ord i hverdagen er bundet til noe negativt, selv om ordet i bunn og grunn betyr noe annet.

Helt til slutt må det nevnes et fornuftig ordtak: If your happy and you know it, Think Again!!!

8. Melissa
01.07.09

Tusen takk for flotte tilbakemeldinger. Ekstra gøy er det når andre utenom juryen legger igjen en kommentar. Jeg synes det er STAS. Jeg har aldri vært med på en slik konkurranse før, og det å få så konstruktiv kritikk fra både juryen, er veldig nyttig for meg. Det er jo slik jeg blir bedre =)

@Kim Jonni:

Tanke >>> Handling >>> Resultat

Jeg vet ikke med deg, men, jeg er nødt til å ha en tanke før i det hele tatt skjer noen ting. Det er faktisk helt umulig for meg å skulle gjøre en spesiell handling, uten å ha tenkt en tanke først! Budskapet mitt går ut på at hvis man er positiv og fokuserer på det resultatet man ønsker å oppnå, for eksempel å skulle gjøre det bra på en fysisk prøve, eller bare å ha en bra dag… så vil resultatet bli adskillig mer tilfredsstillende om man har et godt utgangspunkt. Alt starter med tanken =)

Du sier det blir ingen resultater uten handlinger, og det er jeg naturligvis helt enig i. Vi er nok inne på noe av det samme begge to, bare på litt forskjellige steder i prosessen ;) Jeg synes dette er et veldig interessant tema.

Takk for at du tok deg tid til å si din mening! =)

9. Kim Jonni
04.07.09

Ja, riktig. Vi er inne på noe her. Det må også nevnes at tanker er forbundet med følelser. Følelser som f.eks frykt, angst, depresjon osv. Å tenke klart blir en større utfordring når følelser ikke blir styrt bevist. Jeg kan ikke understreke nok at bevist styring av følelser er utrolig viktig, Faktisk ofte en stor milepæl. Handlinger blir ofte paralysert når følelser tar overhånd. Selv om tanken er god, må man i alle situasjoner vite hva man må gjøre.

Når man er i en utfordrende situasjon eller handling der følelser fremkalles sterkt og man blir paralysert, får hjerneteppe eller blir helt borte er det greitt å vite dette:
- Fiasko er fint. Iallefall prøvde du.
- Hold deg til modellen eller oppskriften. Hugs at du er helt lik alle andre mennesker. Du har potensialet til å oppnå akkurat det samme, men eneste forskjell er at man må være lojal og trofast mot riktige fremgangsmåter som fungerer. In other words «Stick to the codex»
- Ingen kan dra deg gjennom døra. Du må passere gjennom selv et steg av gangen.
- Det er ikke noe som heter «Game over». Det er alltid, som er et ganske sterkt ord, mulig å prøve igjen og igjen helt til frykten blir borte. Det kalles eksponeringsterapi.
- Utsett deg selv for situasjoner der du vet følelser tar overhånd, gjør dette om igjen og om igjen…. Til slutt vil du kjenne at følelsene blir redusert litt etter litt… Hugs at du trenger ikke bekjempe demonene dine på en dag, men du skal møte dem hver eneste dag… Når du møter dem, vil du le av deg demonene… ja, du trenger ikke lenger fortrenge demonene… du møter dem og du innser at demonene ikke lenger truer deg eller påvirker deg… du bare ler og går videre..
- Fiasko er nøkkelen til suksess.
- Stol på deg selv.
- Og igjen…. Hold deg til manualen. Da går ting som bra!
-

[...] Personlig synes jeg at J172 har prestert bra. Jeg liker artikkelen om smiling, og det er en lærerik artikkel som ikke alle vet at virker. Et smil er ankret til en positiv opplevelse, og det går å lure seg selv til å bli i godt humør. [...]

www.Glabladet.no drives av Låstad Communications | Org. nr: 992 171 332 MVA
www.Glabladet.no 2008-2013 - Hostes av SolidHost | >> Personvern | >> Disclaimer |
Gratis bloggekurs! Lær å:

- Sette opp en proff blogg på 15 min.
- Skaffe trofaste lesere
- Tjene penger på blogging!Sponsorer

Tekstlinker

Partnere